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該当件数 : 966



例文

L−カルニチンおよび難消化性オリゴ糖を配合した製剤において、変などの色調変化を示さない安定な固形製剤を提供する。例文帳に追加

To provide a stable solid-dosage preparation which is a preparation prepared by formulating L-carnitine and a difficultly digestible oligosaccharide and not undergoing a hue change such as browning. - 特許庁

ペプチドを含有しても、加熱処理や長期保存における変が抑制される液状食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a liquid food suppressed in browning caused by heat treatment or long preservation, in spite of containing peptide. - 特許庁

藻類の一種であるアスコフィラム ノドサム(Ascophyllum nodsum)の抽出物を有効成分とすることを特徴とする糖質加水分解酵素阻害剤。例文帳に追加

The saccharide hydrolase inhibitor comprises an extract of Ascophyllum nodsum being a kind of brown algae an active ingredient. - 特許庁

亜瀝青炭や炭を用いて二段噴流床式ガス化炉によってガスを製造することができるようにする。例文帳に追加

To manufacture gas by a two-step spouted bed formula gasification furnace using subbituminous coal or brown coal. - 特許庁

例文

鳥獣忌避剤10は、外径が3mm〜30mm程度の色の球状体であり、1粒の質量は約0.1g〜8g程度である。例文帳に追加

The obtained bird and animal repellent 10 is a brown sphere having an outer diameter of about 3 to 30 mm and the mass of one sphere is about 0.1 to 8 g. - 特許庁


例文

焦げ臭や変を起さず、しかも卵黄風味が付与されたおいしい炒め物を調理できる炒め用調味油を提供する。例文帳に追加

To provide seasoning oil for frying causing no burnt smell and browning and enabling delicious fry cooking added with yolk flavor. - 特許庁

収穫後の植物(例えばカット野菜など)の安定した変防止、および日焼けによる人の肌の黒ずみ防止を達成する。例文帳に追加

To attain stably preventing harvested plants (e.g. cut vegetables) from getting brown, and preventing human skin from getting dark due to sunburn. - 特許庁

加熱殺菌や長時間加温によっても変、変質の少ない高品質で風味の優れた殺菌甘酒を提供すること。例文帳に追加

To provide sterilized amazake, sweet alcoholic drink made from sake lees having high quality of less browning and spoilage even by heat sterilization or long time warming, and excellent flavor. - 特許庁

青果物の内部品質、特に変等の変色を伴う内部変質を容易に判別することができる技術の提供。例文帳に追加

To provide a technique capable of discriminating easily internal deterioration of fruits and vegetables, in particular, the internal deterioration accompanied with discoloration such as browning. - 特許庁

例文

乾燥貯蔵あるいは塩漬貯蔵することにより変した緑色植物及び海草等を、元の緑色に復元する。例文帳に追加

To restore a green plant, a seaweed, etc., browned by dry storage or salting storage to an original green. - 特許庁

例文

紅色雪腐病菌、雪腐大粒菌核病菌又は色雪腐病菌に対して拮抗性を有する、ティフラ(Typhula)属に属する糸状菌。例文帳に追加

A filamentous fungus belonging to the genus Typhula having an antagonistic activity to Monographella nivalis, Sclerotinia borealis, or Pythium iwayamai. - 特許庁

緑色乾燥野菜を含有した風味付け用の油脂組成物において、保存中の緑色乾燥野菜の変を防止する。例文帳に追加

To obtain a flavor oil and fat composition containing dehydrated green vegetables capable of preventing the vegetables from browning in preservation. - 特許庁

その結果、該ベクターを導入された成虫の蛾の眼や次世代の卵色が茶色に変色することがわかった。例文帳に追加

As a result, color of eyes of an adult moth or egg of a second-generation moth into which the vector is introduced is changed to blackish brown. - 特許庁

これにより、パック3内に収容された鶏卵4の色度合いのばらつきを一定範囲内に抑えることが可能となった。例文帳に追加

Hence, the irregularity of the brown degrees of the eggs 4 housed in the pack 3 is suppressed within a definite range. - 特許庁

1,5−D−アンヒドロフルクトースからなる着色剤、例えば食品を黄色〜色に着色するための着色剤。例文帳に追加

This food color comprises 1,5-D-anhydrofructose, for example, a food color for coloring a food in a yellow to a brown. - 特許庁

経時的に変することがなく商品価値を維持することができる新たな害虫防除用毒餌剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a poisonous feed agent for controlling harmful insects, capable of maintaining its commercial value without browning with time. - 特許庁

藻類の種苗生産法と、この方法で得られた種苗を利用する藻場造成法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing seed of brown algae and a method for producing a sea weed bed using the seed-producing method. - 特許庁

製造中の変が少なく適度のアメ色を有し、かつ呈味成分を豊富に含む高品質ホタテ白干しの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a high-quality scallop dried, without seasoning by which the dried scallop having proper light brown color and containing rich taste component is produced, while causing little browning. - 特許庁

白化し易く且つ硬い食感を呈し、非酵素的変が惹起されるおそれがある従来の乾燥リンゴの製造方法の課題を解決する。例文帳に追加

To provide a method for producing dried apple for solving problems of a method for producing conventional dried apple easy to whiten, and presenting hard texture, and having a fear of causing nonenzymatic browning. - 特許庁

ハチノコ、ローヤルゼリーまたはそれらの抽出物の低変化酵素処理物およびその調製方法例文帳に追加

BROWNING-REDUCED AND ENZYME-TREATED PRODUCT OF LARVA OF BEE, LOYAL JELLY AND EXTRACT THEREOF, AND METHOD FOR PREPARING THE SAME - 特許庁

さらには、この遺伝子が導入された幼虫個体の皮膚も茶色に変色し、肉眼で同定することができることが判明した。例文帳に追加

The color of the skin of larva individual into which the gene is introduced is further changed to blackish brown and the change can be identified by naked eyes. - 特許庁

化学研磨処理において、容器内面に茶色膜が形成されない内面処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide an inner surface treatment method never forming a brown film on the inner surface of a container in a chemical polishing treatment. - 特許庁

なお、柄(4)は、色で表面に木目が表われ、黒檀等の硬質木材と似たような外観と質感が得られる。例文帳に追加

The handle (4) is brown, while grain appears on the surface, and an external appearance and texture similar to those of hard wood such as ebony are obtained. - 特許庁

魚介類を含む生鮮食料の外観が時間とともに色や黒色に変色することを抑制する。例文帳に追加

To provide a method for preventing discoloration of fresh food by which appearance of fresh food such as fish or shellfish is prevented from discoloration into brown or black with time. - 特許庁

薬剤濃度を簡易測定する方法、食品用鮮度保持製剤、変防止機能を付与されたカットレタスの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for simply measuring the concentration of a chemical agent, a freshness keeping preparation for food and a manufacturing method of cut lettuce to which a browning preventing function is imparted. - 特許庁

大量の圧縮ガスを保持したガス放散組成物およびその変や異臭の発生を防止可能な製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide method of making gas-effusing compositions holding large amounts of pressurized gas, and capable of preventing browning and formation of off-flavors. - 特許庁

α−ヨノン環化合物等に紫外線を照射して誘導化することによって、本発明の色色素脱色作用物質を得ることができる。例文帳に追加

The brown pigment-decolorizing substance is derived from an α-ionone cyclic compound, or the like, by irradiating ultraviolet light to the compound. - 特許庁

抹茶を長期間保存しても泡立ちが良く、かつ変のない抹茶組成物を得ることを目的とする。例文帳に追加

To provide a powdered green tea composition which is preferably whisked and is not browned, even when preserved for a long period. - 特許庁

生鮮食品又は/及び花の酸化を抑制し、色や風味、変や退色、栄養価の低下を防ぐ。例文帳に追加

To provide a device for preserving fresh food and/or flowers inhibiting the fresh food and/or the flowers from being oxidized, and preventing deterioration in color and flavor, browning, color deterioration, and reduction in nutritional values. - 特許庁

プロセス蒸気温度を制御できる改質炭プロセスにおける蒸気圧縮機の蒸気温度制御方法を提供する。例文帳に追加

To provide a control method of the vapor temperature of a vapor compressor in an upgraded brown coal process capable of controlling the temperature of a process vapor. - 特許庁

ハチミツの長期保存や加熱によって生じる変化が抑制されてなるハチミツ含有組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a honey-containing composition in which browning caused by long preservation or heating of honey is suppressed. - 特許庁

−20℃付近の温度帯いわゆる高温度凍結保存された魚肉血合肉の、保存及び流通中での変を抑制する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for suppressing dark muscles of fish to which so-called high temperature cryopreservation at a temperature zone around -20°C is applied, from browning during preservation and distribution. - 特許庁

小麦グルテン原料を酵素加水分解して得られる分解物の変性を低減できる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method by which the browning properties of a degradation product obtained by enzymatically hydrolyzing a raw material of wheat gluten is reduced. - 特許庁

頭足類を煮熟処理して得られる煮汁に含まれる赤色色素オモクロムを有効成分とする抗酸化剤例文帳に追加

This antioxidant comprises ommochrome of reddish brown coloring matter as an active ingredient contained in a soup obtained by boiling and aging a cephalopod. - 特許庁

ミソハキ科の植物であるヘナの葉の粉末を使用して髪を黒色に染めることができる安全性の高い染毛用組成物の提供。例文帳に追加

To provide a hair dyeing composition having high safety which can dye the hair in blackish brown by using a powder of leaves of henna of a plant in the Lythraceae family. - 特許庁

毛髪を色に染色することができるとともに、染毛操作を容易にすることができる染毛剤を提供する。例文帳に追加

To provide a hair-dye that dyes the hair in brown and can facilitate the hair-dye operations. - 特許庁

サクラエビや、アマエビ、シロエビ、サルエビ、車エビ、シャコ、カニ等の甲殻類の甲羅又は殻の変若しくは黒化を防止する。例文帳に追加

To prevent browning and blackening of the carapace or shell of the crustacean such as a stardust shrimp, a northern shrimp, a Japanese glass shrimp, a hardback shrimp, a banded shrimp, a giant clam, a crab or the like. - 特許庁

淡色(JAS色番で35番以上)で変速度が遅く、しかも旨味が強くて香気に優れた調味液の提供。例文帳に追加

To provide a seasoning solution having a light color (35 or larger JAS color number), a small browning rate, a strong taste and an excellent aroma. - 特許庁

キンマの葉から酢酸共存下で抽出して変を抑えることにより抗菌作用が向上したキンマ抽出エキスを得る。例文帳に追加

This new Piper betle L. extract having the improved antibacterial activity is obtained by extracting the leaves of Piper betle L. in the coexistence of acetic acid and then controlling the browning of the extract. - 特許庁

特にアスコルビン酸誘導体を配合した油中水型乳化化粧料は色化が著しい。例文帳に追加

The water-in-oil type emulsified cosmetic is obtained by formulating copper chlorophyll and an L-ascorbic acid fatty acid ester. - 特許庁

上記海藻灰の原料が、藻類であり、これを200℃〜1000℃で灰化して得られるものである。例文帳に追加

The raw material of the seaweed ash is a brown algae, which are incinerated at 200-1,000°C whereby the objective seaweed ash is prepared. - 特許庁

安全性が高く、食品の色・風味への影響が少なく、十分な効果を有する食品用黒変・変防止剤を提供する。例文帳に追加

To provide an anti-blacking or browning agent which is used for foods, has high safety, hardly affects the colors and flavors of the foods, and has sufficient effects. - 特許庁

また、その色化処理面は、Lab表色系におけるa値が4.0以下等の特徴を備えるものである。例文帳に追加

The browning-treated face has the characteristics, e.g., that the a value in an Lab color system is ≤4.0. - 特許庁

濃縮の際の変や着色を極力防止した酵母エキスの工業的生産に適した製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing yeast extract, preventing browning or coloring to the most when concentrated, and suitable for industrial production of yeast extract. - 特許庁

乾燥炉内において飛散する炭を好適に取り扱うことが可能な流動層乾燥装置を提供する。例文帳に追加

To provide a fluidized bed drying device capable of suitably handling brown coal scattered in a drying furnace. - 特許庁

また、本発明の美肌用組成物は、フコキサンチンを含有する海藻類及び/又は藻類の抽出物を有効成分とすることを特徴とする。例文帳に追加

The composition for lustrous skin contains an extract of marine algae and/or brown algae as an active ingredient. - 特許庁

アミノカルボニル反応による変化反応による食品等の品質劣化を抑制する為に、アミノカルボニル反応阻害剤を提供する。例文帳に追加

To provide an aminocarbonylation reaction inhibitor so as to suppress quality deterioration of food caused by browning reaction by aminocarbonylation reaction. - 特許庁

乾燥炉内に集塵装置を設けた場合であっても、炭の乾燥を好適に行うことができる流動層乾燥装置を提供する。例文帳に追加

To provide a fluidized bed drying device capable of suitably drying brown coal even if a dust collector is installed in a drying furnace. - 特許庁

保存中に風味を失うことなく、食品に強力な風味を付与することができ、かつ変しにくい、乳化油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an emulsified oil and fat composition capable of giving a food strong flavor without losing flavor during preservation, and hardly browning. - 特許庁

例文

変若しくは黒化防止して新鮮な色彩の状態でのイカ又はタコを長期保存方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for preserving a cuttlefish or an octopus in a state of a fresh color for a long period by preventing browning or blackening. - 特許庁

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