1153万例文収録!

「LARD」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

LARDを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 67



例文

lard 例文帳に追加

豚の油 - 斎藤和英大辞典

lard meat 例文帳に追加

ラード肉 - 日本語WordNet

Flour, lard, water, eggs, milk.例文帳に追加

小麦粉、ラード、水、卵、牛乳 - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

And the smell of lard in your nose.例文帳に追加

鼻に残ったラードの匂い - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

例文

This hydrogenated lard olein prepared by hydrogenating the olein fraction of lard or a lard olein fraction obtained by fractionating the mixed fat of lard with a crystalline component obtained by fractioning a fat excluding the lard.例文帳に追加

ラードのオレイン画分、または、ラードとラード以外の油脂を分別して得られた結晶成分との混合油脂を分別して得られたラードオレイン画分を水素添加してなる硬化ラードオレイン。 - 特許庁


例文

melt (fat or lard) in order to separate out impurities 例文帳に追加

不純物を分離するために(脂肪かラード)を溶かす - 日本語WordNet

prepare or cook with lard 例文帳に追加

ラードで調理するあるいは料理する - 日本語WordNet

the crisp residue left after lard has been rendered 例文帳に追加

ラードをとった後に残る堅いもの - 日本語WordNet

fat such as butter or lard used in baked goods 例文帳に追加

焼き物に使うバターやラードなどの油脂 - 日本語WordNet

例文

the fat of butter and lard, called shortening 例文帳に追加

ショートニングというバターやラードの脂肪 - EDR日英対訳辞書

例文

Just grease in your hair and the smell of lard in your nose.例文帳に追加

髪についた油と 鼻に残ったラードの匂い - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

The component (A) comprises mixed oil composed of 50-90 pts.mass of beef tallow or lard, and 10-50 pts.mass of extremely hardened oil of beef tallow or extremely hardened oil of lard.例文帳に追加

A成分:牛脂又は豚脂50〜90質量部と牛脂極度硬化油又は豚脂極度硬化油10〜50質量部との混合油。 - 特許庁

a hard medicated paste made of lard or oil mixed with wax or resin 例文帳に追加

ラードやオイルを臘や樹脂と混ぜて作る堅い薬用塗り薬 - 日本語WordNet

dried beans cooked and mashed and then fried in lard with various seasonings 例文帳に追加

干し豆を煮て、つぶし、各種の香料を入れ、ラードで揚げたもの - 日本語WordNet

fat lining the abdomen and kidneys in hogs which is used to make lard 例文帳に追加

豚の腹部や腎臓を覆う脂肪で、ラードを作るのに用いる - 日本語WordNet

The sauce, preferably, contains cocoa, caramel, meat and lard.例文帳に追加

好ましくは、ココア、カラメル、肉およびラードが配合されているソース。 - 特許庁

The sterile liquid potage soup in a packaging pack is obtained by using lard as an oil and fat raw material which has a peroxide value of 0-0.3 and a CDM (conductometric determination method) value adjusted to a range of 13-25 hours by addition of an antioxidant, heat-treating the lard and packing the lard after super-high temperature sterilization treatment.例文帳に追加

油脂原料に過酸化物価が0〜0.3であり、酸化防止剤を添加してCDM値を13〜25時間の範囲に調整した豚脂を使用して加熱調理すること特徴とし、超高温殺菌処理後に充填された無菌包装パック入り液状ポタージュスープ。 - 特許庁

lard was also used, though its congener, butter, was more frequently employed 例文帳に追加

ラードの同種の物やバターがよりしばしば使用されるがラードも使用される - 日本語WordNet

a cracker that is made by mixing wheat flour, water, salt and lard, called water biscuit 例文帳に追加

ウォータービスケットという,小麦粉と水に塩と脂肪を加えた,クラッカー - EDR日英対訳辞書

Heat lard in a large sauce pan up to around 120 to 130 (the temperature should be lower than for Tenpura), and fry the meat. 例文帳に追加

大きめの鍋を用意し、ラードを120~130℃ぐらい(天麩羅より低く)に熱して揚げる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Then let them cool, remove lard solidified on the surface of broth, and boil them again. 例文帳に追加

その後、冷まして煮汁の表面に固まったラードを取り除いた上で煮返す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This 'oil' is not the lard that is often associated with thick soup. 例文帳に追加

ここでの「油」はこってりしたラーメンとしてよくイメージされる固形の背脂(ラード)ではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The use of the lard of Iberian pork for producing the edible oil and fat-containing spread is provided.例文帳に追加

食用油脂を含有するスプレッドを製造するためのイベリコ豚の豚脂の使用。 - 特許庁

The component (A) comprises ester-exchanged oil obtained by subjecting the beef tallow or the lard, and the extremely hardened oil of beef tallow or the extremely hardened oil of lard to ester exchange.例文帳に追加

A成分が、牛脂又は豚脂と牛脂極度硬化油又は豚脂極度硬化油をエステル交換したエステル交換油である請求項1記載の固形ルー用油脂組成物。 - 特許庁

Alternatively, it is preferable to produce the fish sausage, by mixing all the raw materials thereof followed by mixing lard and/or pig fat shredded to a size of 5-10 mm at a melting point or below of the lard and/or pig fat.例文帳に追加

あるいは、魚肉ソーセージの原材料をすべて混合した後に、5〜10mmのサイズに細断したラード及び/又は豚脂をこれらの融点以下の温度で混合し手製造するのが好ましい。 - 特許庁

The oil and fat composition contains50 pts.mass of lard, and the oil phase of the oil and fat composition contains 0.01-0.6 pts.mass of palmstearin based on the 1 pts.mass of the lard.例文帳に追加

豚脂を50質量%以上含有し、且つ、油相中に豚脂1質量部に対しパームステアリンを0.01〜0.6質量部の比率で含有することを特徴とする油脂組成物。 - 特許庁

It is preferable to produce the fish sausage by mixing all the raw materials thereof, followed by mixing lard and/or pig fat, without being homogenized at a melting point or below of the lard and/or pig fat.例文帳に追加

魚肉ソーセージの原材料をすべて混合した後に、ラード及び/又は豚脂をこれらの融点以下の温度で均質化しないように混合して製造するのが好ましい。 - 特許庁

oil consisting chiefly of olein that is expressed from lard and used especially as a lubricant, cutting oil or illuminant 例文帳に追加

ラードから搾り出されるオレインを主成分とする油で、特に潤滑油、切断用油、または発光体として用いられる - 日本語WordNet

Moreover, in Okinawa Prefecture people usually add oil in miso soup when they cook it, and also when there is no meat in miso soup, they add lard or margarine. 例文帳に追加

なお、沖縄県の味噌汁では調理時に油を入れるのが普通であり、具に肉が含まれない場合はラードやマーガリンを加えるなどする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Its characteristics are the combination of hard-to-chew vegetables such as root vegetables and bulbs, which are strong-tasting and harsh, and the flavor of lard and miso. 例文帳に追加

灰汁の強い根菜や球根を主とする噛み応えのある野菜、豚肉の脂や味噌の香りが特徴である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A small amount of vegetable oil, such as canola oil and sesame oil, is used, but almost no animal oil, like lard, is used. 例文帳に追加

菜種油、ゴマ油などの植物油を少量使い、ラードなどの動物性油脂はほとんど使用されない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The animal oil and fat-containing spread contains edible oil and fat, and contains lard of Iberian pork as a main ingredient.例文帳に追加

食用油脂を含むスプレッドであって、イベリコ豚の豚脂を主要成分として含有することを特徴とする動物性油脂入りスプレッド。 - 特許庁

HYDROGENATED LARD OLEIN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND PLASTIC FAT COMPOSITION USING THE SAME AND BAKED CONFECTIONERY例文帳に追加

硬化ラードオレインおよびその製造方法ならびにそれを用いた可塑性油脂組成物および焼き菓子 - 特許庁

The sterile liquid potage soup in a packaging pack comprises 0.5-5 mass% of lard and has the peroxide value of soup of 0.3-1.0.例文帳に追加

豚脂を0.5〜5質量%含み、スープの過酸化物価が0.3〜1.0である上記の無菌包装パック入り液状ポタージュスープ。 - 特許庁

This oil and fat composition for roll-in is characterized by containing 0.5-13 wt.% of cacao butter, and 0.25-65 wt.% of lard.例文帳に追加

カカオバター0.5〜13重量%及び豚脂0.25〜65重量%を含有することを特徴とするロールイン用油脂組成物。 - 特許庁

To produce MEL by decomposing a waste food oil, especially a lard- like oil by using a microbial strain.例文帳に追加

微生物を利用して、廃食油、特にラード状の廃食油を分解して、MELを生産することを課題とする。 - 特許庁

To provide a method for fractionating lard at a low cost which can effectively fractionate OPO contained in lard into a crystalline portion and give a crystalline portion serviceable as solid fat such as margarine and the like though containing a high proportion of OPO.例文帳に追加

安価なコストで、ラードに含まれるOPOを効率的に結晶部の方に分別でき、且つOPOを高含量含有しているにもかかわらず、マーガリン等の固形脂として使用できる結晶部が得られる、ラードの分別方法を提供すること。 - 特許庁

The method for fractionating lard comprises mixing oil and fat mainly composed of a triglyceride represented by the formula: SOS (wherein S is a 16C or higher saturated fatty acid and O is oleic acid) with a lard soft oil thereby fractionating into a crystalline portion and a liquid portion.例文帳に追加

ラード軟質油に、SOS(Sは炭素数16以上の飽和脂肪酸を示し、Oはオレイン酸を示す)で表されるトリグリセリドを主成分とする油脂を混合し、結晶部と液状部とに分別することを特徴とするラードの分別方法。 - 特許庁

To prevent this from happening, prepare two pans with lard at high and low temperatures, fry the meat first in the high temperature pan for several seconds, and then fry it in the lower temperature pan for about 10 minutes, by doing so it will be thoroughly cooked and will also retain its crispy texture. 例文帳に追加

こうした事を防ぐ為、高温の油と低温の油を用意し、最初は高温の油で数秒、そして低温の油でおよそ10分位を目安に揚げると、衣はパリッとした食感で中まで火が通る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To cook korokke, cream sauce (sauce béchamel) or boiled and mashed potatoes are shaped into flat and oval patties, coated with flour, egg and panko (bread crumbs) and deep fried in hot lard or cooking oil. 例文帳に追加

ホワイトソース(ベシャメルソース)や茹でたジャガイモを潰したものを俵型や小判型に丸め、小麦粉、鶏卵、パン粉を衣としてつけ、ラードや油で揚げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is residues obtained after heating backfat of pork or pork ribs and removing lard therefrom and is widely used to be eaten as is, or included as an ingredient in boiled foods, stir-fried dishes, or yakisoba (fried soba). 例文帳に追加

豚肉の背脂やばら肉(豚バラ)を熱してラードを取り出した残りで、そのまま食べたり、煮物、炒め物、焼きそばの具などとして使用される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The masking agent for a biofuel comprises a fatty acid derived from vegetable oil and fat such as palm oil or animal oil and fat such as beef tallow or lard or its ester.例文帳に追加

パーム油等の植物油脂や、牛脂、豚脂由来の動物油脂から誘導される脂肪酸又はそのエステルを含有するバイオ燃料用マスキング剤。 - 特許庁

The low-melting point additive may be selected from the group consisting of chocolate bases, lard, coconut oil and Macrogol(R) (polyethylene glycol) as well as a combination thereof.例文帳に追加

低融点添加剤は、チョコレート基剤、豚脂、ヤシ脂、およびマクロゴール(ポリエチレングリコール)、ならびにその組み合せからなる群から選択され得る。 - 特許庁

The fish sausage is obtained by mixing 10-18 wt.% of lard and/or pig fat so as not to be homogenized with other raw materials.例文帳に追加

ラード及び/又は豚脂を10〜18重量%を他の原材料と均質化しないように混合されていることを特徴とする魚肉ソーセージである。 - 特許庁

A method for producing spread containing edible oil and fat is characterized by inclusion of the lard of Iberian pork as a main ingredient.例文帳に追加

食用油脂を含むスプレッドの製造方法であって、イベリコ豚の豚脂を主要成分として含有させることを特徴とする動物性油脂入りスプレッドの製造方法。 - 特許庁

To improve the defect of the crystallinity of lard, an inexpensive and stably available fat raw material, to expand its utilization to plastic fat compositions such as shortening and margarine.例文帳に追加

安価で安定供給可能な油脂原料であるラードの結晶性の欠点を改良してショートニング、マーガリンなどの可塑性油脂組成物への利用拡大を図る。 - 特許庁

The mold for use in forming ice shown in Fig.2 is formed from clay which is a mixture of a clay material modified so as to be lipophilic and lard or palm oil subjected to the addition of tocophenol.例文帳に追加

図2の氷作成用成形型は親油性に改質された粘土素材にトコフェノールを添加したラードやパーム油を混合してなる粘土で構成されている。 - 特許庁

To provide a heating device rapidly melting fat and oil and preventing influence of wind or drop of outside temperature from directly lowering melting efficiency, in a heating device for heating and melting solidified fat or oil such as lard oil.例文帳に追加

ラード油等の固形化した油脂を加熱溶融させる加熱装置において、短時間で油脂を溶融することができ、また、風の影響や外気温の低下がそのまま溶融効率を低下させることがないようにした加熱装置を提供する。 - 特許庁

When water, a solid impurity and lard, etc., contained in the waste oil are separated, required purification power and energy are applied using existing techniques such as a compressed air microbubble flotation separation technique and a precipitation separation technique.例文帳に追加

又、原料の植物性食料廃油内に含まれている水分や固形不純物、ラード等を分離する際に必要な精製用動力やエネルギーは既知の圧縮空気の微細気泡浮上分離や沈殿分離技術を応用する。 - 特許庁

例文

This crab-containing Chinese steamed bun is characterized by filling the dough comprising wheat flour, yeast, natural yeast, milk, lard and the like with an ingredient prepared by mixing and cooking crab meat, vegetables, crab ovaries, crab extract, and the like, fermenting the dough, and then steaming the product.例文帳に追加

小麦粉、イースト菌、天然酵母菌、牛乳、ラード等を混合した生地によって、カニの身、野菜、カニみそ、カニエキス等を混合して調理した具材が包まれ、前記生地が発酵した後、蒸し上げる。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
JESC: Japanese-English Subtitle Corpus映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書のコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
斎藤和英大辞典
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved.
「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS