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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Vegetable Productの意味・解説 > Vegetable Productに関連した英語例文

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Vegetable Productの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 241



例文

To provide a method for producing a processed food of vegetative agricultural and marine product, capable of increasing flavor and palatability of vegetative agricultural and marine product and shortening a treatment time and to provide the processed food of vegetable agricultural and marine product.例文帳に追加

植物性農水産物の食味、食感を高め、処理時間を短縮する植物性農水産物加工食材の製造方法および植物性農水産物加工食材を提供する。 - 特許庁

The pseudo meat food is obtained by making a formed product by forming a raw material mixture which contains hydrated and fiber loosened structured vegetable protein obtained by hydrating and fiber loosening granular vegetable protein structured and dried by processing with an extruder, hydrated fibrous vegetable protein, and a binding agent, and heat coagulating the formed product.例文帳に追加

エクストルーダーによる処理により組織化され、乾燥された粒状植物性たん白を水和させ解繊させて得られた、水和・解繊された組織化植物性たん白と、水和された繊維状植物性たん白と、結着剤とを含む原料混合物を成形して成形物とし、この成形物を加熱凝固することにより、上記目的を達成する擬似肉食品を得ることができる。 - 特許庁

This nonreversible food material is obtained by homogeneously mixing vegetable gel with high-quality starch at a mixing ratio of 1:2, adding the moderate amount of an aqueous solution to the product, stirring the product to obtain a pasty product having viscosity, and forming the pasty product into a given shape, and steaming the formed product at85°C to change the property.例文帳に追加

植物性ゲルと、高級澱粉とを1:2の混合比で均一に混合し、適量の水溶液を加えて攪拌して粘性を有する糊状体を得て、該糊状体を所定の形状に成形し、さらに85℃以上の温度条件で該成形物を蒸して変質させ、不可逆性の食材を得る。 - 特許庁

This complex is composed of vegetable sterol and a protein decomposition product, and as the protein decomposition product, a protein decomposition product having a protein solubilizing ratio of 5-85%, when a solution of 4% protein decomposition product is mixed with a 3.5% trichloroacetic acid solution in the same volume, is used.例文帳に追加

植物ステロールと蛋白質分解物との複合体であって、該蛋白質分解物として、該蛋白質分解物4%溶液と3.5%トリクロロ酢酸溶液とを等容積で混合した際の蛋白質可溶化率が5〜85%である蛋白質分解物を使用する。 - 特許庁

例文

The rubber composition for a tire includes a rubber component and synthetic wax synthesized from a decomposition product of a naturally-derived material, wherein the naturally-derived material comprises one selected from the group consisting of vegetable oil, vegetable wax, animal oil and fat, and animal wax, and the synthetic wax is an esterified product of the decomposition product of the naturally-derived material.例文帳に追加

ゴム成分と、天然由来材料の分解物から合成された合成ワックスとを含むタイヤ用ゴム組成物であり、前記天然由来材料が、植物性油脂、植物性蝋、動物性油脂及び動物性蝋からなる群よりなり、前記合成ワックスが前記天然由来材料の分解物のエステル化物であることを特徴とする。 - 特許庁


例文

To provide a fermented sour agent, the so-called food seasoning which is not a chemical synthetic product without mixing various kinds of organic acids obtained by isolation accompanying chemical treatment after organic aid fermentation, is derived from a natural product directly obtained from a fermentation product and has a good flavor, antimicrobial properties and further actions of preventing sudden discoloration of a vegetable natural pigment of a vegetable-containing food.例文帳に追加

化学合成品ではなく、また、有機酸発酵後、化学処理を伴う単離により得られた各種の有機酸を混合するのではなく、発酵生産物から直接得られる天然由来でかつ風味がよく、抗菌性を有し、植物含有食品の植物天然色素の急激な色落ちを防ぐ作用を有する発酵酸味料、いわゆる食品調味料を提供することを目的とする。 - 特許庁

The vegetable Kimchi is obtained by washing vegetables in water, sprinkling the solution of seasoning containing beer, sugar and salt, preserving the product at 5-15°C for 1-30 day and mixing the product with sauce of Kimchi.例文帳に追加

野菜を水洗いした後、ビール、砂糖および塩を含む調味料の溶液をかけ5〜15℃で1〜30日間保存し、キムチのタレと合わせて野菜キムチに仕上げる。 - 特許庁

When the product produced from the hardened material is scrapped in the underground, environmental disruption due to dioxin is not caused, because the product is composed of the material derived from vegetable fibers.例文帳に追加

この硬化物を資材とした製品は、植物繊維由来の材料から構成されるため、地中に廃棄してもダイオキシンなどの環境破壊が起こらない。 - 特許庁

This vegetable fiber processed product comprises the fine particles having the degrading ability for the organic compounds and the fine particles are bound to the processed product with a binding agent (binder) consisting essentially of an alkoxysilane.例文帳に追加

有機化合物分解能力を有する微粒子を結合した植物繊維加工品であって、該微粒子は、アルコキシシランを主成分とする結合剤(バインダー)によって該加工品とを結合することにより、前記課題を解決する。 - 特許庁

例文

The MFC-resin composite material is produced by simultaneous disaggregation treatment of both raw material vegetable fibers and a fibrous resin in water to prepare a product dispersed in water followed by subjecting the product to dewatering treatment.例文帳に追加

原料植物繊維と繊維状の樹脂とを、同時に、水中で解繊処理して水中分散物を調製し、次いで脱水処理することでミクロフィブリル化セルロース(MFC)樹脂複合材を製造する。 - 特許庁

例文

The seasoning substitute for salt includes salt, potassium chloride, basic amino acid, an animal protein enzymatic decomposition product, and a vegetable protein enzymatic decomposition product.例文帳に追加

食塩、塩化カリウム、塩基性アミノ酸、動物蛋白質の酵素分解物及び植物蛋白質の酵素分解物を含有する食塩代替調味料である。 - 特許庁

This frozen, spicy fresh vegetable product is produced by grating spicy fresh vegetables with a grater and by throwing the grated product in a container or one for seal-packaging, followed by storing it in a frozen state.例文帳に追加

香辛生野菜をおろし器ですりおろし、これを非通気性でかつ任意の形状に成型した収納容器または密封包装容器に適量収納後冷凍保存する。 - 特許庁

To provide a method for producing a sweet potato food product, keeping low-calorie property, leaving vegetable fiber inherent in sweet potato, reproducing taste and flavor which baked sweet potato has an making the food bite-sized, and also to provide the bite-sized sweet potato food product.例文帳に追加

低カロリー性を維持し、本来のサツマイモの植物繊維を残し、焼き芋の持つ風味、香りを再現し、一口サイズに仕上げるサツマイモ食品の製造方法及び一口サイズのサツマイモ食品の提供。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing a functional fiber molded product, capable of easily and uniformly dispersing and adding functional particles to a functional fiber molded product using vegetable fiber as a main material.例文帳に追加

植物性繊維を主材料とする機能性繊維成形体に、機能性粒体を簡単に、かつ均一に分散させて含有させ得る製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an onion-processed product heated in the presence of a sulfur-containing compound such as onion paste, onion extract liquid or onion powder, comprising processed food made of allium vegetable, and reduced in pungency and/or irritating odor; and to provide processed food using the onion-processed product.例文帳に追加

辛味や刺激臭が低減されたアリウム属の野菜の加工食品、特に、玉葱ペースト、玉葱抽出液、玉葱粉末などの玉葱加工品、およびそれらを用いた加工食品を提供する。 - 特許庁

Thus, the drying step of drying the coating of the product and the crystallization step of crystallizing the vegetable raw material plastic for constituting the product are simultaneously conducted.例文帳に追加

これにより、型成形品の塗装を乾燥させる乾燥工程と型成形品を構成する植物原料プラスチックを結晶化する結晶化工程を同時に行なう。 - 特許庁

By using yeast as the binder 12, the mixture 14 of the crude 10 is made to undergo fermentation to obtain a fermented product, and the fermented product is frame-molded under and increased pressure at a high temperature to obtain the vegetable breeding pot.例文帳に追加

バインダ12として酵母を用いることにより、粗原料10の混練物14を発酵させて発酵物を得、発酵物を高温下で、高圧型枠成形して植物育成用ポットを得る。 - 特許庁

To provide a manufacturing method of a board material comprising a vegetable fiber material and having not only a smooth surface but also a soft feeling that paper is bonded as compared with an iron product or a resin product.例文帳に追加

植物繊維材料からなるボード材の製造方法であって、表面が平滑でしかも鉄、樹脂製品に比べ紙を貼り付けたような柔らかい風合いを持つボード材が得られる製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

The long chain hydrocarbon may be obtained from a vegetable wax containing the same, petroleum, or the like by a conventional method, and may be used in the form of an extract, the concentrated product of the extract or a purified product from the wax, the petroleum or the like.例文帳に追加

当該長鎖炭化水素は、これを含む植物の蝋(ワックス)、石油などから公知の方法により得てもよく、前記蝋、石油などからの抽出物、抽出濃縮物、若しくは精製物などを用いることができる。 - 特許庁

To provide a softening method for surely softening a vegetable food material while retaining the form, and suppressing syneresis from the vegetable food material, and to provide a softened vegetable food product having excellent texture, softened while retaining the form by the softening method, and suppressed in syneresis.例文帳に追加

植物性食材を、その形状を維持しつつ、確実に軟質化することができ、かつ植物性食材からの離水が抑制された軟質化方法、および、かかる軟質化方法により形状を維持した状態で軟質化され、かつ離水が抑制された、優れた食感を有する軟質化植物性食品を提供すること。 - 特許庁

This edible seed processed product is obtained by heat-treating edible seeds at 150-160°C for 5 min-10 min in a vegetable oil composition, in which burnt Bincho charcoal powder of 10 micron or smaller dispersed in vegetable oil, in a condition of being free from heat deterioration of 1 to dispersion limit per 100g of oil and fat component, or in vegetable oil in the presence of Bincho charcoal.例文帳に追加

植物油中に、10ミクロン以下の燃焼させた備長炭粉末が前記油脂成分100g当たり1〜分散限界まで熱劣化していない状態で分散している植物油組成物中であるいは備長炭の存在下で植物油中で、食用の種子を150から160℃で5分から10分間、熱処理して得られた食用種子加工物。 - 特許庁

This method for producing vegetable juice by squeezing vegetables with sliminess is characterized by including, as squeezing pretreatment step, at least vegetable freezing followed by thawing, and/or, as squeezing post-treatment step, at least addition of an organic acid to the vegetable juice just before the final product.例文帳に追加

ぬめりを有する野菜を搾汁して野菜搾汁液を製造するに際し、搾汁の前処理工程として少なくとも(a)野菜を冷凍後、解凍する工程、および/または、搾汁の後処理工程として少なくとも(b)野菜搾汁液に有機酸を添加する工程を含むことを特徴とする野菜搾汁液の製造方法並びにこの方法により得られる野菜搾汁液およびこれを含有する飲料ないし食品。 - 特許庁

A liquid epoxy resin composition which is the compatibilized product of a vegetable oil-derived epoxy resin and a plant-derived polyphenol, is obtained by mixing a vegetable oil-derived epoxy resin with a plant-derived polyphenol and heating the obtained mixture.例文帳に追加

植物油由来エポキシ樹脂と植物由来ポリフェノールを混合し、得られた混合物を加熱処理することにより、植物油由来エポキシ樹脂−植物由来ポリフェノールの相溶物である液状エポキシ樹脂組成物を得る。 - 特許庁

The packing body for conveying or transporting a product to be packed, such as a vegetable preparing machine 1, can be deformed into a working table 3 used for working with the vegetable preparing machine 1 in which work efficiency is improved by using a member composing the packing body.例文帳に追加

野菜類調製機1などの被梱包製品を運搬、輸送する梱包体であって、この梱包体を構成している部材を用いて作業能率が向上する野菜類調製機1の作業に使用する作業台3に変形できることを特徴としている。 - 特許庁

A method for producing the bar comprises mixing vegetable fibers with a thermoplastic resin at a weight ratio of 10-90%, putting the mixture in a mold followed by injection molding in a bar-like shape, and cutting and polishing the surface of the bar-like molded product to expose the vegetable fibers.例文帳に追加

熱可塑性樹脂中に重量比10〜90%の割合で植物繊維を混合し、当該混合物を金型に入れ棒状に射出成形した後、棒状成形品の表面を切削研磨して植物繊維を露出させる。 - 特許庁

The method for the dry distillation of vegetable wastes comprises the dry distillation step 1 of dry distillation of an approximately homogeneous vegetable wastes D by indirect heating to obtain a carbonized product C and the combustion step 2 of combusting a dry distillation gas G produced in the step 1 to generate heat necessary for the step 1.例文帳に追加

略均質の植物性廃棄物Dを間接加熱により乾留し、炭化物Cを得る乾留工程1、及び燃料Fと共に、乾留工程1で生じる乾留ガスGを燃焼し、前記乾留工程1に必要な熱を発生させる燃焼工程2よりなる。 - 特許庁

The method for the production of processed food comprises the steps of (a) washing, skinning and/or cutting a lipoxygenase-containing raw vegetable or fruit, if necessary, (b) heating the processed vegetable, etc., at 60-80°C in a state immersed in an aqueous solution of a calcium salt and (c) quickly freezing the product after the heat-treatment.例文帳に追加

加工食品の製造方法であって、(a)リポキシゲナーゼを含有する生の野菜・果実類を、必要に応じて、洗浄し、剥皮し、カットし、(b)カルシウム塩水溶液に浸漬して60〜80℃で加熱処理し、(c)加熱処理後、速やかに冷凍処理することを特徴とする該製造方法。 - 特許庁

This wood vermin control agent is characterized in that it contains a vegetable with the content of a diuretic effect ingredient or a vegetable belonging to a group such as Berberis, Epimedium, Pelargonium, Humulus, Lavandula or Raphanus or its processed product.例文帳に追加

利尿作用成分を含有する植物又はベルベリス属(Berberis)、エピメディウム属(Epimedium)、ペラルゴニウム属(Pelargonium)、フムルス属(Humulus)、ラバンデュラ属(Lavandula)もしくはラファヌス属(Raphanus)に属する植物又はその処理物を含有することを特徴とする木材害虫防除剤。 - 特許庁

The aqueous composition for plant disease control comprises one or more kinds of extracts selected from the group consisting of an extract of Japanese cypress hiba arborbitae, an extract of Taiwan cypress hiba and Western red cypress hiba and a vegetable oil and/or a saponification product of the vegetable oil.例文帳に追加

ヒバ抽出液、台湾ヒノキ抽出液及びウエスタンレッドシダー抽出液からなる群より選ばれる一種以上の抽出液と植物油及び/又は植物油ケン化物とを含有してなる植物病害防除用水性組成物。 - 特許庁

The fermented beverage is obtained by adding Sake (rice wine) lees or white distilled liquor (alcoholic distilled liquor named Shochu) distillation residue or their extracts to a fermentation raw material having as the main ingredient at least one kind selected from milk, fruit juice and vegetable juice, and fermenting the product by using vegetable lactic acid bacteria.例文帳に追加

乳、果汁及び野菜汁から選ばれる1種以上を主成分とする発酵原料に、酒粕若しくは焼酎蒸留残渣又はそれらの抽出物を添加し、植物乳酸菌を用いて発酵させることにより製造される発酵飲料。 - 特許庁

To provide a vegetable oil product including palm oil product which contains more than one component selected from the group consisting of a monoacylglycerol, diacylglycerol, triacylglycerol, carotene, tocol, phytosterol, squalene and free fatty acid from vegetable oil resources, and to provide a method of producing the same.例文帳に追加

植物油供給源からのモノアシルグリセロール、ジアシルグリセロール、トリアシルグリセロール、カロテン、トコール、フィトステロール、スクワレンおよび遊離脂肪酸を含む群から選択される1以上の成分を含有する、パーム油製品をはじめとする植物油製品、ならびにその製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for treating the vegetable strained lees is characterized by degrading at least a part of the vegetable strained lees produced as a by-product in a food-producing process with the larva of Drosophila melanogaster, and further degrading the product with the larva of Musca domestica to obtain the animal resource originated from the larva or chrysalises of Musca domestica and the digestion residues of the larvae.例文帳に追加

本発明に係る処理方法は、食品製造工程から副生した植物性搾汁粕の少なくとも一部をショウジョウバエの幼虫で分解処理した後、更にイエバエの幼虫で分解処理し、少なくともイエバエの幼虫及び/又は蛹に由来する動物性資源と幼虫の消化残渣とを得るものである。 - 特許庁

This confectionery product containing vegetable protein including granular soybean allows easy intake of protein of the amount enough to expect restoration of muscles or hypertrophy after restoration.例文帳に追加

この、植物性タンパク質を含有する、粒状大豆たん白の菓子よって、筋肉の修復や、修復後の肥大を期待するに足る量のタンパク質を、手軽に摂取することができる。 - 特許庁

The curable composition is obtained by reacting animal or vegetable oil or its fatty acid monoester with an α,β-unsaturated carboxylic acid and reacting the reaction product with a hydroxyalkyl (meth) acrylate.例文帳に追加

動植物油またはその脂肪酸モノエステル化物と、α、β不飽和カルボン酸との反応後ヒドロキシアルキル(メタ)アクリレートをエステル化反応させてなる硬化性組成物。 - 特許庁

The agent composition for permanent wave comprising the first agent composition and the second agent composition includes an addition product of a polyoxyethylene to a vegetable oil as a touch improver.例文帳に追加

パーマネントウェーブ用剤の第1剤組成物又は第2剤組成物であって、感触向上剤としてポリオキシエチレン付加植物油を含有するパーマネントウェーブ用剤組成物。 - 特許庁

A fatty acid monoesterified product is manufactured by transesterification of an animal oil and/or a vegetable oil with an alcohol using a sulfonic acid group-introduced amorphous carbon catalyst regenerated by washing with water.例文帳に追加

水洗により再生したスルホン酸基導入無定形炭素触媒を用いて、動物油および/または植物油とアルコールとをエステル交換し脂肪酸モノエステル化物を製造する。 - 特許庁

To provide a lactobacillus fermented food product obtained by fermenting strained lees of a fruit or a vegetable as the raw material so as to make food wastes usable and be excellent in physiologically active effect.例文帳に追加

果実や野菜の搾り粕を原料として乳酸菌発酵させることによって、食品廃棄物を有効に利用できるようにすると共に、生理活性効果に優れた乳酸菌発酵食品を得る。 - 特許庁

A process for producing a dietary fiber material having excellent adsorptivity of a substance includes a step of fermenting a vegetable-derived raw material with the use of a plurality of lactic acid bacteria and a step of drying the fermented product.例文帳に追加

本発明では、複数の乳酸菌を用いて、植物由来原料を発酵させるステップと、発酵産物を乾燥させるステップとを含む、物質吸着性を有する食物繊維素材を製造する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a biological diesel fuel from an animal or vegetable oil-and-fat or its waste edible oil and methanol without using a catalyst and forming glycerol as a by-product.例文帳に追加

本発明の目的は、動植物油脂またはその廃食油とメタノールとからバイオディーゼル燃料を製造する方法であって、触媒を使用せず、且つ、副産物としてグリセリンを生成しない方法を提供することである。 - 特許庁

This method for preparing and storing for a long period barley tea residue silage comprises inoculating lactic bacterium to the barley tea residues followed by adding thereto a vegetable fiber splitting enzyme or glucide and packing the resultant product into a sealable silage storing container.例文帳に追加

乳酸菌を接種し、さらに植物繊維分解酵素又は糖質を添加した麦茶残渣を密封できるサイレージ貯蔵容器に詰め込むことにより麦茶残渣サイレージを調製し長期間貯蔵する。 - 特許庁

The hybrid-type sugar chain is a product of covalent bonding between an animal sugar chain 2 bound to an animal protein or lipid or being present in a body fluid and a plant sugar chain 1 constituting a vegetable fiber.例文帳に追加

動物のタンパク質や脂質に結合している、あるいは体液中に存在している動物の糖鎖2と植物繊維を構成している植物の糖鎖1とを共有結合させたものである。 - 特許庁

To provide a method for producing fruit- or vegetable-containing fermented milk which reduces abnormal fermentation or fermentation inhibition without losing palate feeling inherent in fruit or the like: and to provide fermented milk food product.例文帳に追加

異常発酵や発酵阻害を低減し、且つ果物等の本来の食感や風味を損なわない果物又は野菜入り発酵乳の製造方法および発酵乳食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a vegetable originated composition that has high reactivity and can be used for forming cured products having high heat resistance and high mechanical characteristics, and to provide a cured product of the same.例文帳に追加

高い反応性を有し、高い耐熱性と機械的特性を有する硬化物を形成することができる植物由来組成物とその硬化物を提供する。 - 特許庁

Materials usable as the resin are polypropylene, polyethylene, etc., and those usable as the vegetable material are rice straw, rice hull, chip, wood flour, charcoal, coal, diatomaceous earth, Tobiko (konjac production by-product), etc.例文帳に追加

樹脂には、ポリプロピレン、ポリエチレン等、植物性材料には、稲藁、籾殻、チップ、木粉、木炭、炭、硅素土又は飛び粉等を用いることができる。 - 特許庁

The method for producing the process cheese-like composition comprises continuously filling and cooling pasty food obtained by adding vegetable oil and fat to a mixture of soybean milk and casein and mixedly heating the product.例文帳に追加

豆乳とカゼインの混合物に植物性油脂を加えて加熱混合したペースト状を呈する食品を、連続充填し冷却して製造されるチーズ様食品で、コレステロール、飽和脂肪酸、乳糖を含まないことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a high polymer compound that has excellent moldability and flexibility with reduced environmental loading by utilizing vegetable waste resource such as used paper as a raw material and provide molded product therefrom.例文帳に追加

古紙のような植物系の廃資源を原料として活用し、成形性、柔軟性に優れた環境負荷の低い高分子化合物およびその成形体を提供する。 - 特許庁

A pulp solution made of water and a vegetable is formed in the form of a paper sheet, dehydrated and pressed under heating between a female mold and a male mold to obtain the molded pulp product.例文帳に追加

水と植物を原料としたパルプ溶液を漉き処理した後、脱水処理を行ない、次いで得られた脱水処理物を成形雌金型と成形雄金型とを用いて加圧及び加熱せしめて成形する。 - 特許庁

Furthermore, it is possible to produce a fermentation decomposition product which is easily digested and absorbed as feed by bringing undissolved vegetable protein contained in bean-curd refuse to peptide to promote dissolution.例文帳に追加

又、オカラの中に含まれる未分解の植物性蛋白質がペプチド化し分解促進されて飼料として消化吸収されやすい発酵分解物を作ることができる。 - 特許庁

This paper-made mulch is obtained by crushing starch pulp, mixing the starch pulp with a dispersion aqueous solution of a beaten vegetable fiber composition followed by sufficiently stirring to prepare dispersed slurry, and adding necessary additive to the product followed by wet paper making.例文帳に追加

澱粉粕を粉砕し、叩解された植物性繊維組成物の分散水溶液に前記澱粉粕を配合し、よく撹拌して分散スラリーを調製し、必要な添加剤を加えた後に湿式抄紙する。 - 特許庁

例文

The liquid adsorbent for a dust control product is prepared by diluting a mixture of water-soluble polyurethane and emulsified vegetable fat and oil or animal fat and oil, with water so that the content of the mixture becomes 2 to 15 wt.%.例文帳に追加

ダストコントロール製品用の液状吸着剤を、水溶性ポリウレタンと、乳化した植物性油脂または動物性油脂との混合物が2〜15重量%となるように、水で希釈することで構成した。 - 特許庁

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