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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Vegetable Productの意味・解説 > Vegetable Productに関連した英語例文

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Vegetable Productの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 241



例文

To provide a method for preparing a cut vegetable, by which the freshness of the cut vegetable can be maintained for a long period, by consistently controlling the number of live germs from the harvest of a raw material for the cut vegetable to the shipment and delivery of the product.例文帳に追加

カット野菜の原料収穫から製品出荷、配送に至るまで一貫した生菌数管理を行い、カット野菜の鮮度を長期間維持する。 - 特許庁

The method for producing the vegetable extract includes a step to blanch the vegetable with hot water containing an organic acid or an organic acid salt or with steam, a step to squeeze the blanched vegetable and preferably further a step to perform enzymatic treatment of the product.例文帳に追加

有機酸又は有機酸塩を含有する熱水又は蒸気で野菜をブランチングする工程と、野菜を搾汁する工程とを備え、好ましくはさらに酵素処理する工程を備えた野菜エキスの製造方法を提案する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING TOWEL OR FABRIC PRODUCT THAT CAN ALWAYS EMIT NEGATIVE IONS AND FAR INFRARED RAYS AT ROOM TEMPERATURE BY SIMPLY DYEING THE TOWEL OR FABRIC PRODUCT WITH VEGETABLE DYE例文帳に追加

草木染めを用いて簡単にできるマイナスイオン及び遠赤外線を常温で常時放出するタオルや布製品の製造方法。 - 特許庁

Provided is a meat processed product using a product obtained by immersing 100 pts.wt. of the bread crumb in a vegetable juice and 360 to 470 pts.wt. of crushed vegetables.例文帳に追加

このようなパン粉100重量部を、野菜汁および粉砕した野菜360〜470重量部に浸漬させたものを用いた畜肉加工品。 - 特許庁

例文

Furthermore, the seasoning includes the animal protein enzymatic decomposition product and the vegetable protein enzymatic decomposition product preferably at a ratio of (1:10)-(10:1).例文帳に追加

動物蛋白質の酵素分解物と植物蛋白質の酵素分解物を1:10−10:1の比率で含有するものが好ましい。 - 特許庁


例文

The dried product can provide a fruit pulp or a vegetable pulp by reconstituting the dried product by using a cold- or hot-aqueous liquid.例文帳に追加

乾燥生成物は、外部デンプン含有果実- 及び野菜濃縮物をローラー乾燥し、粉砕してフレークとなすことによって調製される。 - 特許庁

The confectionery product includes vegetable protein as a primary ingredient, in which the vegetable protein is granular soybean protein obtained using defatted soybean as raw material, and the protein content is particularly 50 mass% or more in terms of dried product.例文帳に追加

植物性たん白を主成分とする菓子であって、脱脂大豆を原材料として得られる粒状大豆たん白、特にタンパク質含有率が、乾燥物換算で、50質量%以上であるもの、を含む菓子を提供する。 - 特許庁

To provide a process of manufacturing a vegetable raw material plastic molded product which can obtain a molded product of a complicated shape by a vegetable raw material plastic and can suppress a manufacturing cost.例文帳に追加

植物原料プラスチックによって複雑な形状の成形物を得ることができ、かつ、その製造コストを抑制することができる植物原料プラスチック成形物の製造方法を提供する。 - 特許庁

A bellows-type disposition part 12 which constitutes a tray 10 is pulled down and almost the entirety of a fruit/vegetable product A is plunged to a lower level than the peripheral edge part, on the opening side, of a tray body 11 and further, is held there in such a manner that almost the entirety of the fruit/vegetable product A is wrapped.例文帳に追加

トレイ10を構成する蛇腹状の載置部12を引き下げて、果菜物Aの略全体をトレイ本体11の開口側周縁部よりも下方に没入させ、果菜物Aの略全体を包み込むように保持する。 - 特許庁

例文

This method for producing the vegetable fermented product includes: adding a prescribed amount of water and/or vegetable-fruit crushed liquid to malt obtained by making malt with vegetables and/or fruits as the raw material, and inoculating yeast fungus and/or lactic acid bacteria to the product followed by fermenting.例文帳に追加

野菜及び/又は果実を原料として製麹して得られる麹に、所定量の水及び/又は野菜・果実粉砕液を添加し、酵母菌及び/又は乳酸菌を接種した後、発酵させる。 - 特許庁

例文

On the other hand, almost the entirety of the fruit/vegetable product A is jutted out to a higher level than the peripheral edge part, on the opening side, of the tray body 11 by pushing up the part 12 and thus the fruit/vegetable product A is supported in such a state suited for its measurement and packing in a box.例文帳に追加

一方、載置部12を押し上げて、果菜物Aの略全体をトレイ本体11の開口側周縁部よりも上方に突出させ、果菜物Aを計測及び箱詰めするのに適した状態に支持する。 - 特許庁

To provide a process of manufacturing an advantageous vegetable raw material plastic molded product to enable the molded product of the vegetable raw material plastic to be crystallized without biting and to simply assemble an obtained molded product to other member and to provide a jig for the crystallization.例文帳に追加

植物原料プラスチックの型成形品を食いつかせること無く結晶化させることができ、得られた型成形品の他の部材への組付けを簡単に行なう上で有利な植物原料プラスチック成形品の製造方法および結晶化用治具を提供する。 - 特許庁

This vegetable-containing yoghurt is obtained by subjecting a prepared material comprising a milk product as a fermentation base material to lactic fermentation under the condition that Streptococcus thermophilus and Lactobacillus bulgaricus symbiotically live together as lactic acid bacteria, and mixing the fermented product with 10-60 wt.% of a vegetable processed product based on the whole yoghurt in terms of straight.例文帳に追加

発酵基材としての乳製品の調製物を乳酸菌としてストレプトコッカス・サーモフィラスとラクトバチルス・ブルガリカスとを共生させた条件下で乳酸発酵させ、その発酵物にストレート換算で全体の10〜60重量%となる量の野菜処理物を混合した。 - 特許庁

The method for producing the resin comprises carrying out transesterification of a polyester containing ethylene terephthalate as a main recurring unit with a resin acid and a vegetable oil and/or a vegetable oil fatty acid and/or vegetable oil fatty acid ester and further reacting the product with a polyol.例文帳に追加

エチレンテレフタレートを主たる繰り返し単位として含むポリエステル、樹脂酸、植物油およびまたは植物油脂肪酸およびまたは植物油脂肪酸エステルをエステル交換後、さらにポリオールを反応させることを特徴とする樹脂の製造方法。 - 特許庁

The method for producing the ceramic product comprises the steps of: blending 53 and kneading 54 a predetermined amount of waste 52 being a raw material with a predetermined amount of a vegetable raw material 51 being the vegetable binder to form the base material; molding 55 the base material to obtain the compact; and firing 56 the compact having the moisture added by the vegetable binder at the least.例文帳に追加

所定量の素地原料をなす廃棄物52と所定量の植物性バインダーなす植物原料51を配合53、混練54して素地材を形成し、素地材を成型55して成形体となし、少なくとも植物性バインダーにより加えた水分を含む成形体を焼成56する。 - 特許庁

This processing method for the highly nutritive rice comprises sending raw material rice fully soaked in water to a centrifugal extractor 4, removing water and rice bran from rice grain surface, mixing the animal and vegetable nutritive powder, the vegetable nutritive liquid and the vegetable oil with the raw material rice, stirring the product with a stirrer 5 to stick them to each other.例文帳に追加

水に十分浸漬された原料米を遠心脱水機4へ送り、米粒表面の水分及び糠成分を除去し、この原料米に動植物の栄養粉末、植物性栄養液及び植物油を混合して攪拌機5で攪拌、付着させる。 - 特許庁

To provide a grating board for vegetable grater capable of grating even a untreated solid matter which becomes small and thin in the final stage of grating of a piece of vegetable and slips out of a vegetable input cylinder to the last, and thus preventing the inclusion of the solid matter in a grated product.例文帳に追加

野菜のおろし作業終盤において小さく且つ薄くなって、野菜投入筒外に脱け出る未処理固形物があっても、これを最後まですりおろすことができ、以て、固型物がおろし製品中に混在することを防止することができる野菜おろし機におけるおろし盤を提供することを課題とする。 - 特許庁

This confectionery product is obtained by including at least a non-grain vegetable solid portion and a fatty solid portion; wherein the non- grain vegetable solid in granular shape accounts for15 wt.% of the whole weight of the confectionery product, and also the non-grain vegetable solid can provide the product based on molded fat by being mixed into a continuous phase of fat to effect solidification.例文帳に追加

菓子製品は少なくとも非穀類野菜固体および脂肪固体部分を含み、非穀類野菜固体は菓子製品全重量で少なくとも15%の量で粒子形として含み、かつ非穀類野菜固体は脂肪の連続相に混合されて凝固により成形脂肪をベースとする製品を供することを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing the vegetable pudding involves a step for heating and pasteurizing a mixture of a vegetable and a milk product by a direct heating type pasteurizer having a vacuum chamber.例文帳に追加

野菜と乳製品との混合物を、バキュームチャンバーを有する直接加熱式殺菌機で加熱殺菌する工程を含むことを特徴とする野菜プリンの製造方法。 - 特許庁

A molten vegetable raw material plastic is filled in a mold for molding a front panel, and quenched to finish molding of the molded product before crystallization of the vegetable raw material plastic is advanced.例文帳に追加

溶融された植物原料プラスチックを、正面パネルを成形するための金型内に充填し急冷することで植物原料プラスチックの結晶化が進む前に金型による型成形品の成形を終了させる。 - 特許庁

This method for producing a hardened material derived from vegetable fibers is characterized by fibrillating vegetable fibers, stirring the fibrillated fibers together with water, and then drying the stirred product to obtain the hardened material.例文帳に追加

植物繊維をフィブリル化し、このフィブリル化繊維を水とともに攪拌し、この攪拌物を乾燥させて硬化物を得ることを特徴とする植物繊維由来の硬化物の製造方法。 - 特許庁

The dry powder of the vegetable stalk and leaf is produced by a step to dry the vegetable stalk and leaf with microwave irradiation under reduced pressure, and a step to pulverize the obtained dry product.例文帳に追加

植物茎葉を減圧下でマイクロ波照射して乾燥する工程、および得られた乾燥物を粉砕する工程を用いて、植物茎葉乾燥粉末を製造する。 - 特許庁

To provide a vegetable origin plastic material having an improved physical value and excellent in flame retardancy, and a molded product using the vegetable origin plastic material.例文帳に追加

改善された物性値を有し且つ難燃性に優れる植物由来プラスチック材料、及びその植物由来プラスチック材料を用いた成形体を提供する。 - 特許庁

When producing the foam of a plastic resin including a vegetable fibrous material such as a pulverized product of paper, or wood, and the starch as components of the composition, the vegetable fibrous material and the starch are mixed in water.例文帳に追加

紙粉砕物や木材粉砕物等の植物性繊維状物質と澱粉を組成分として含有するプラスチック樹脂の発泡体を製造するのに、植物性繊維状物質と澱粉に水を加えて混合すること。 - 特許庁

The addition of the flavor-giving emulsion base and the analogue of vegetable-base meat to a vegetable dish food improves palate feeling, sensation in the mouth and juicy character of the product to be obtained.例文帳に追加

菜食用食品中への上記風味付けエマルジョンベースおよび上記植物ベースの食肉類似物の添加は、得られる製品の食感、口当たりおよびジューシー性を改善する。 - 特許庁

To provide a lactic fermentation product by using vegetable lactobacilli separated from 'Sunki pickles' (leaves of a red beet fermented with vegetable lactobacilli) and/or a seasoning liquid thereof, and a method of producing the same.例文帳に追加

すんき漬及び/又はすんき漬の漬液から分離した植物性乳酸菌を利用して乳酸発酵製品、及び該乳酸発酵製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

The frozen vegetable is produced by treating a fresh vegetable not subjected to enzyme deactivation treatment with a calcium ion aqueous solution to be blanched, and thereafter cooling the vegetable so that the time that elapses before the product temperature of the center of the vegetable gets to -5°C after reaching 0°C, is 2-72 hours so as to be hardly collapsed even when cooked with a microwave oven.例文帳に追加

酵素失活処理が施されていない生の野菜をカルシウムイオン水溶液により処理し、ブランチング処理し、次いで、該野菜の中心品温が0℃に達してから−5℃に至るまでの時間が2〜72時間となるように冷却を行うことにより、電子レンジ加熱した場合にも崩壊しにくい凍結野菜。 - 特許庁

In his later years, he moved and lived near Shogoin Temple and named himself Suo after the noted product vegetable su (an old name of suzuna). 例文帳に追加

晩年は聖護院付近に移り住み、名産の野菜菘(スズナ、蕪の古名)に因んで菘翁と号した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The flocculant for water treatment is prepared by dissolving a neutral vegetable product water soluble polysaccharide in an acidic ferric salt aq. solution.例文帳に追加

酸性の第2鉄水溶液中に中性の植物生産水溶性多糖類を溶存せしめたことを特徴とする水処理用凝集剤。 - 特許庁

The second agent composition preferably includes the addition product to the vegetable oil as the touch improver.例文帳に追加

特に好ましくは、感触向上剤としてポリオキシエチレン付加植物油を含有するパーマネントウェーブ用第2剤組成物。 - 特許庁

DISPOSAL METHOD FOR VEGETABLE FOOD WASTE USING LARVA OF INSECT OF GENUS LEPIDOPTERA OF FAMILY NOCTUIDAE AND FEED USING PRODUCT THEREOF例文帳に追加

鱗翅目ヤガ科昆虫の幼虫を使用した植物性食品廃棄物の処理方法、並びに、その産物を使用した飼料 - 特許庁

The carotenoid-containing material is obtained, extracted or purified from a plant or a vegetable material, microorganism, yeast or the product of animal origin.例文帳に追加

カロテノイド含有材料が、植物若しくは野菜材料、微生物、酵母又は動物起源の生成物から取得、抽出又は精製される。 - 特許庁

The oxidative polymerization composition is produced by adding an oxidation-reduction enzyme and a transition metal complex to a vegetable oil having unsaturated group or its modified product.例文帳に追加

不飽和基を有する植物油及び又はその変成物に、酸化還元酵素と、遷移金属錯体とを含有させる。 - 特許庁

EXTRUSION FOAMED SHEET, METHOD FOR PRODUCING EXTRUSION FOAMED SHEET, EXTRUSION FOAMED SHEET MOLDED PRODUCT AND TRAY FOR VEGETABLE AND FRUIT例文帳に追加

押出発泡シート、押出発泡シートの製造方法、押出発泡シート成形品及び青果用トレー - 特許庁

To provide a method for producing a vegetable fermented product using malt, lactic acid bacteria and yeast, clean to be suitable for food, and rich in nutrient and functionality.例文帳に追加

麹と、乳酸菌や酵母を用いた、食用に適した清浄で栄養分と機能性に富んだ野菜発酵物の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a dried product of food raw materials such as fruits, vegetables, vegetable processed products and meat extract having excellent aptitude for production and excellent flavor.例文帳に追加

製造適性が良く、風味の良い果実、野菜類、野菜加工品や畜肉エキスなどの食品原料の乾燥品を提供する。 - 特許庁

To provide cushioning paper that has satisfactory stiffness, strength and high punching processability, despite a low unit weight product reduced in the amount of vegetable fiber used.例文帳に追加

植物繊維の使用量を減らした低米坪品でありながら、十分なコシ、強度、良好な打ち抜き加工性を有するクッション紙を提供する。 - 特許庁

A capsule-like food obtained by mixing and kneading the powdery food material with a vegetable oil and then encapsulating the kneaded product.例文帳に追加

また、上記粉末状食品材料に植物油を混合して混練し、その混練物をカプセルに内包させて、カプセル状食品を得る。 - 特許庁

To obtain a product convenient for storage and transport by filling a W/O emulsion ink containing vegetable oils for stencil printing in a bag-in-box.例文帳に追加

バッグインボックス植物油を含有した孔版印刷用W/O型エマルションインキに充填して保管、運搬に便利な製品とする。 - 特許庁

A fruit/vegetable product A is disposed on a disposition part 13 which constitutes a tray 10 and the support pieces 13b, etc., of the disposition part 13 are curved almost equally.例文帳に追加

果菜物Aを、トレイ10を構成する載置部13に載置して、載置部13の支持片13b…を略均等に湾曲する。 - 特許庁

To provide a molded product for cushioning material which is excellent in strength, workability and a recycling property by using a vegetable fiber as a principal component, and to provide its manufacturing method.例文帳に追加

植物性繊維を主原料として、強度、加工性、リサイクル性に優れた緩衝材用成形物およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

The curable composition is obtained by transesterifying animal or vegetable oil with a polyhydric alcohol and esterifying the transesterification product with (meth)acrylic acid.例文帳に追加

動植物油、多価アルコールをエステル交換後(メタ)アクリル酸でエステル化反応させてなる硬化性組成物。 - 特許庁

The apparatus for the blanching treatment is used for the blanching treatment of the green agricultural product which is a solid green vegetable eaten after heating.例文帳に追加

加熱をしてから食べる緑色で固形の野菜である緑色農産品のブランチング処理に用いる。 - 特許庁

To provide a product of a sheet or block of vegetable and/or fruit the material of which is a single item, or a plurality of vegetables, herbs and fruits.例文帳に追加

野菜、ハーブ、果物の単品または複数種類を材料とするシートまたはブロックの製品を提供する。 - 特許庁

The method for storing a fresh vegetable-processed product comprises: putting a fresh vegetable-processed product containing80 wt.% of cabbage into a container or a package bag which almost blocks off air to or from the outside; charging gas containing oxygen at the concentration of 25-55%, carbon dioxide at the concentration of 15-25%, and nitrogen as the rest; and thereafter hermetically sealing the container or the package bag.例文帳に追加

外部との空気の出入りを略遮断する容器又は包袋の内部に重量比率で80%以上のキャベツを含む生鮮野菜加工品を詰め、かつ、酸素濃度が25〜55%、炭酸ガス濃度が15〜25%、残りを窒素として混合したガスを充填してから密封するようにした。 - 特許庁

To provide a method of freeze concentration for vegetable/fruit juice stably producing a highly concentrated product while retaining original quality of the object of concentration in concentration of the object of concentration comprising vegetable/fruit juice, and to provide the concentrated product and equipment for the concentration.例文帳に追加

野菜・果実ジュースからなる濃縮対象物の濃縮に際し、前記濃縮対象物の本来の品質を保持して安定的に高濃縮品を製造できる野菜・果実ジュースの凍結濃縮方法とその凍結濃縮物及びその装置を提供する。 - 特許庁

Moderate caking properties are imparted at the same time that a vegetable fiber material such as a forest product and a cereal by-product are made brown by mixing a water-insoluble matter obtained by regulating the solid content of a pyrolyzated liquid so as to be 35% or less by adding water to the pyrolyzated liquid of the vegetable fiber material.例文帳に追加

植物性繊維材料の熱分解液に水を添加して固形分量35%以下にすることで得られる水不溶物質を混合することで、林産物や穀類副産物などの植物性繊維材料を褐色化すると同時に、適度な粘結性を付与する。 - 特許庁

Alternatively, the method comprises mixing vegetable fibers with the thermoplastic resin at a weight ratio of 10-90%, extrusion molding the mixture in plate-like shape, pressing the product to cut out to a bar-like shape, and cutting and polishing the surface of the bar-like molded product to expose the vegetable fibers.例文帳に追加

あるいは、熱可塑性樹脂中に重量比10〜90%の割合で植物繊維を混合し、当該混合物を板状に押出し成形した後、プレスして棒状に打ち抜いた後、棒状成形品の表面を切削研磨して植物繊維を露出させる。 - 特許庁

The organic substance may be a perishable organic product, for example, a food product including fruits and/or vegetable and a horticultural product including plants and/or cut flowers, or refuse.例文帳に追加

有機物質は、腐りやすい有機商品、例えば果物および/または野菜を包含する食品、植物および/または切り花を包含する園芸産物、または廃棄物でよい。 - 特許庁

例文

FERMENTED FOOD PRODUCT OBTAINED BY USING LOW-TEMPERATURE SENSITIVE YEAST AND ANTIMICROBIAL SUBSTANCE-PRODUCING LACTIC ACID BACTERIUM, PICKLED VEGETABLE, PROCESSED FOOD OF MARINE PRODUCT, KIMCHI, SALTED RICE BRAN PASTE BED, BY-PRODUCT OF FOOD PRODUCTION, PICKLED SLICED JAPANESE RADISH AND SLICED OTHER VEGETABLES NAMED NATA-ZUKE, SANDFISH SUSHI AND METHOD FOR PRODUCING THE SUSHI例文帳に追加

低温感受性酵母と抗菌物質産生乳酸菌を併用した発酵食品、野菜漬物、水畜産加工品、キムチ,ぬか床、食品製造副産物、ナタ漬け、ハタハタずし及びその製造方法 - 特許庁

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