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あいすくりーむるいの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 72



例文

ヒマワリ油などの低融点植物油、二糖類及び/又は三糖類以上のオリゴ糖及び糖アルコールを含有させることにより冷凍下において柔らかいアイスクリーム類及び冷菓を製造できることを新たに見出した。例文帳に追加

The method for producing soft ice creams and frozen dessert comprises including a low-melting point vegetable oil such as sunflower oil, an oligosaccharide which is a di-saccharide and/or a tri- or higher oligosaccharide and a sugar alcohol. - 特許庁

次の成分(A)及び(B);(A)非重合体カテキン類、及び(B)カフェインを含有し、成分(A)に対する成分(B)の含有質量比[(B)/(A)]が0.0001〜0.18である、アイスクリーム類。例文帳に追加

The ice cream comprises (A) a non-polymeric catechin component and (B) caffeine, wherein the ratio of the content of the component (B) to the content of the component (A) [i.e., a (B)/(A) ratio] is 0.0001 to 0.18 by mass. - 特許庁

多種類アイスクリーム類製造装置は、開閉可能な窓を有し所定温度まで冷却する冷却手段を備えた箱部と、この箱部内に着脱可能に配置されてアイスクリーム類の材料を投入する複数の材料容器と、前記各材料容器内に収容された材料を撹拌する撹拌羽根と、前記各撹拌羽根を駆動するモータとから構成される。例文帳に追加

This apparatus for producing multiple kinds of ice creams has a box which has an openable window and a cooling means for cooling the box down to a predetermined temperature, two or more material containers which are arranged in the box so as to be removable and used for receiving materials for the ice creams, agitating blades which agitate each the materials received in the containers, and motors which drive each the agitating blades. - 特許庁

本発明のアイスクリームバーガーは、単糖類およびカラギーナンをパティーに添加することによって冷凍によって硬くなったパティーの食感を和らげるとともに、肉とアイスクリームとの間の味および食感の不調和を克服することにより、受容性を改善し、それにより、夏に好まれる新たな食品の潜在的な開発を可能にする。例文帳に追加

The ice cream-burger softens the palate feeling of the patty which becomes hard by freezing through adding monosaccharide and the carageenan to the patty, and improves acceptability and makes the potential development of a new food to be preferred in summer possible through overcoming the disharmony of taste and palate feeling between the meat and the ice cream. - 特許庁

例文

ソフトクリーム、アイスクリーム、あるいはシェイクなどの冷菓を、消費者の要求する硬さで、尖端が鋭く尖ってカールした状態で美しく盛り付けることができる冷菓製造装置およびそのフロント構造を提供する。例文帳に追加

To provide a device for producing frozen confectionery enabling frozen confectionery such as soft ice cream, ice cream or shaken ice cream to be beautifully dished out so as to have hardness required by a consumer and sharply curl at its tip end, and to provide a front structure of the device. - 特許庁


例文

アイスクリーム等の冷菓製品類の製造時に組み合わせて使用する素材としての可食の冷菓デザート用シートゼリー、及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an edible sheet jelly for a frozen dessert as material used in combination when making frozen confectionery products such as ice cream, to provide a method for producing the sheet jelly, and to provide frozen dessert making an eater enjoy the palate feeling of jelly having a novel appearance, shape, and feeling. - 特許庁

さらに、中・高融点油脂を低融点植物油の1〜20重量%含有させることにより、アイスクリーム類及び冷菓のオーバーランを正常に上げることができる。例文帳に追加

Overrun of ice creams and frozen dessert can normally be increased by further including middle and high melting oil and fat in an amount of 1-20 wt.% based on the low melting point vegetable oil. - 特許庁

最大オーバーランにおける保型性に優れ、食感及び清涼感が良好で、その食感及び清涼感が長期保存後においても劣化することなく安定なアイスクリーム類を提供すること。例文帳に追加

To provide an ice cream which has excellent shape-retaining properties at the maximum overrun, has good texture and good sensation of coolness, does not undergo the deterioration in the texture and the sensation of coolness after long-term storage, and is therefore stable. - 特許庁

低乳脂肪分のアイスクリーム類であって、水に対し0.1〜5.0重量%のコンニャク精粉を添加混合し、密封加熱処理して得られたコンニャク精粉のコンニャク精粉レトルトペーストを含有する。例文帳に追加

The ice cream with the low milk fat content contains Konnyaku refined flour retort paste of Konnyaku refined flour, obtained by admixing 0.1-5.0 wt.% of the devil's tongue refined flour with water and subjecting the product to sealing heating treatment. - 特許庁

例文

アイスクリーム類に緑葉や若葉を配合した場合でも、高齢者や子供でも安心して持続的に飲食できる飲食品を提供することを課題とする。例文帳に追加

To obtain food and drink relievedly and continuously eatable and drinkable even to an elderly person and a child even in the case of mixing green leaves or fresh leaves with ice cream. - 特許庁

例文

野菜類を、例えば手軽に摂取できるピューレ状食品用素材としたうえ、味覚を改善しフルーツ風味で常用喫食するに優れた味覚となる、アイスクリーム、ヨーグルト、ジャム、ピューレなどの食品に加工できる乳酸菌発酵食品素材及びその製法を提供すること。例文帳に追加

To provide a lactic acid fermented food material of which taste is improved by processing vegetables, for example, into the pureed food material which allows a person to easily ingest to be the fruity taste excellent for habitual eating into a food that can be processed into the food such as ice cream, yogurt, jam or puree, and to provide a method of producing thereof. - 特許庁

大豆を30ミクロン以下に粉砕した大豆パウダーを用いて、おからが発生しないように製造した大豆丸ごと豆乳に、氷結しない水分含有量となるようにミルクソフトベースミックス(商品名) あるいはソフトクリーム材料を混合して冷やしながら凍らせてアイスクリーム類を構成している。例文帳に追加

The ice cream is produced by: blending whole soybean milk prepared by using soybean powder obtained by milling soybeans to have a particle size of not more than 30 μ without generating bean curd refuse, with Milk Soft Base Mix (merchandize name) or materials of soft serve ice cream so as to have the water content free from freezing; and then freezing the obtained mixture while cooling. - 特許庁

健康に有用な嫌気性のビフィズス菌等の微生物、および易酸化性の不飽和脂肪酸類を空気存在下、および胃内でも安定な状態でアイスクリームに導入した健康に資する改良品を提供する。例文帳に追加

To provide an improved product comprising a microorganism such as an anaerobic bifidus bacterium useful for health and readily oxidizable unsaturated fatty acids in a stable state in the presence of air and even in the stomach introduced into an ice cream and contributing to the health. - 特許庁

糸引き、苦味、納豆臭のない納豆を主原料とする健康食品としてのアイスクリーム様冷菓及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide ice cream-like frozen dessert as a health food using fermented soybean (with Bacillus natto) free from threading, bitter taste and fermented soybean odor as a main raw material, and a method for producing the frozen dessert. - 特許庁

飲料の冷却手段であるドライアイスの昇華ガスと白煙状凍結水粒子(冷却ガス)及びLEDによる光で容器内部に色合いの変化する特徴ある状態を作り出すこと。例文帳に追加

To create a state characterized by a color changing inside a container due to sublimation gas of a dry ice and white smoke-like frozen water particles (coolant gas) which are used as a means for cooling a beverage, and light from LED. - 特許庁

本発明は、アイスクリーム等の冷菓類と組み合わせて使用した際に、快い噛み出しの硬さと、良好な口どけ感を有する、冷菓用油性食品素材を開発することを目的とする。例文帳に追加

To provide oily food material for frozen confectionery having comfortable hardness when bitten and favorable meltability in the mouth when used in combination with frozen confectionery such as ice cream. - 特許庁

るいは、(a)牛乳及び脱脂乳から選択された1つ以上の原料をエージングしたアイスクリームミックスまたは氷菓液ミックスを、フリージングした後、ガス混合機内で炭酸ガスを注入する段階を行った後、(b)の容器に充填する段階を行う。例文帳に追加

Alternatively, the step (b) of filling the container is carried out after carrying out a step of injecting carbon dioxide gas inside a gas mixer after the step (a) of freezing the ice-cream mix or frozen-dessert liquid mix obtained by aging at least one raw material selected from milk and defatted milk. - 特許庁

自治体によって関係条例の名前は、「食品行商衛生条例」や「食品行商条例」または「魚介類行商取締条例」など、そのニュアンスには若干のちがいがあるが、概ね行商として定められている営業品目には、魚介類とその加工品、肉類とその加工品、菓子・パン・アイスクリーム・豆腐類・弁当などがある。例文帳に追加

Although the names of related regulations are slightly different in nuance, like "Food peddling health code", "Food peddling code" or "Seafood peddling regulation", items for peddling are generally defined, which are seafood, its processed products, meat, its processed products, sweets, bread, ice cream, tofu and lunch boxes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一対の最中の皮の中に食材(例えば、アイスクリーム)を内包している比較的小型の最中様菓子を、大量に、高効率、低コストで製造するのに適した最中様菓子の製造方法及び、これに用いる最中の皮を提案する。例文帳に追加

To provide a method for mass-producing a 'Monaka' (bean-jam-filled wafers) confectionery capable of mass-producing the relatively small-sized Monaka confectionery enclosing a food material (e.g. an ice cream) in a pair of wafers of the Monaka with a high efficiency at low cost, and to provide the wafers of the Monaka used therefor. - 特許庁

本発明は大豆からおから成分を除去することなく、大豆を丸ごと使用して製造した大豆丸ごと豆乳を用いることにより、大豆イソフラボン、サポニン、レシチンを含み、かつ、おから分の食物繊維を含む栄養や美容により健康志向にも合致でき、かつ豆乳本来の風味を損なうことなく、ザラつきのない食感の良いアイスクリーム類を得るにある。例文帳に追加

To provide ice creams obtained by using whole soybean milk prepared from the whole soybean without removing bean curd refuse components therefrom, satisfying health-conscious needs owing to nourishment and cosmetic effects because of containing soybean isoflavone, saponin and lecithin, and also containing dietary fiber in the bean curd refuse, and showing smooth and good texture without spoiling flavor inherent in the soybean milk. - 特許庁

新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice. - 特許庁

例文

さらに、前記急速冷凍室16の開口側底部に表示パネル17を設け、該表示パネル17の切り替えスイッチ18を選択することにより、前記急速冷凍室16内を製氷(強)、食品の凍結(中)及びアイスクリーム製造(弱)の3つの温度帯に用途に応じて自由に切り替えることができるようにする。例文帳に追加

Further, an indication panel 17 is provided at the opening side bottom of the quick freezing chamber 16 while a temperature in the quick freezing chamber can be switched freely in accordance with a use into three temperature bands of ice making (strong), freezing of food stuffs (middle) and ice cream making (weak) by selecting the changeover switch of the indication panel 17. - 特許庁

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