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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 生漬けの意味・解説 > 生漬けに関連した英語例文

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生漬けの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 104



例文

漬けという漬け例文帳に追加

a ginger pickle  - EDR日英対訳辞書

ガリ:薄く切った姜の甘酢漬け例文帳に追加

Gari: slices of ginger pickled in sweetened vinegar  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

漬け上げ後調味液の再方法例文帳に追加

REGENERATION OF SEASONING LIQUOR AFTER PICKLING - 特許庁

球根姜(ねしょうが)を塩で下漬けした後、梅酢(梅干しを漬けた後に残る漬け汁)で数日間漬けこみ、取り出して細切りにする。例文帳に追加

After pre-pickling blocks of ginger roots in salt, boil well in plum vinegar for a couple of days and take them out to be cut into thin strips.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

時代のテストはいつも一夜漬けでした。例文帳に追加

I always crammed for my tests overnight when I was a student. - Tatoeba例文


例文

時代のテストはいつも一夜漬けでした。例文帳に追加

When I was a college student, I always pulled all-nighters before tests. - Tatoeba例文

時代のテストはいつも一夜漬けでした。例文帳に追加

When I was a university student, I always pulled an all-nighter before a test. - Tatoeba例文

時代のテストはいつも一夜漬けでした。例文帳に追加

When I was in college, I always studied most of the night just before a test. - Tatoeba例文

の葉(または酢漬けの葉)を調味料に使う例文帳に追加

fresh leaves (or leaves preserved in vinegar) used as seasoning  - 日本語WordNet

例文

漬け魚の浸出液をこした調味料例文帳に追加

seeped juices of salted fish used as seasoning in Akita Prefecture, Japan  - EDR日英対訳辞書

例文

(なま)ですすっても三杯酢に漬けても美味である。例文帳に追加

When eating, raw one or soaked one in mixture of vinegar, soy sauce and sugar is delicious.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

姜の甘酢漬けを添えるところもある。例文帳に追加

Ginger amazuzuke (pickling in sweetened vinegar) sometimes come with the dish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ガリとは、姜を薄く切って甘酢漬けにしたもの。例文帳に追加

Gari is ginger thinly sliced and pickled in sweetened vinegar.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

魚を新鮮に保つ漬け込みだれ例文帳に追加

Marinating Sauce to Keep Raw Fish Fresh  - 浜島書店 Catch a Wave

ひじきのキムチ漬け及び製造方法例文帳に追加

RAW HIZIKIA FUSIFORME PICKLED IN KIMCHI, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

姜も古姜も酢に漬けず、●●と二種を添える。例文帳に追加

Neither new ginger nor old one is pickled in vinegar and two types of gingers are added together with xx.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

干しダイコンを薄塩と麹,みりんなどで漬けた食品例文帳に追加

a kind of pickle made with dried radish, salt, malt and 'mirin', which is a type of sake  - EDR日英対訳辞書

の葉ではあまり匂わないが、塩漬けされることで香りが表われる。例文帳に追加

Salting the raw cherry leaves brings out their fragrance.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酵母菌や乳酸菌がきた酵母天然発酵漬け床を提供する。例文帳に追加

To provide a natural fermentation pickling paste of yeast in which yeast and lactic acid bacteria are alive. - 特許庁

虫を殺すために羊をその中に漬ける、殺虫剤を含む液体状の混合物例文帳に追加

a liquid mixture containing pesticides in which sheep are dipped to kill parasites  - 日本語WordNet

桜色に色づけされた地で小豆餡を包み、塩漬けした桜の葉で包んだ菓子。例文帳に追加

They consist of a pink-colored mochi (rice cake) containing red bean paste, which is covered with a sakura leaf that has been pickled in salt.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この塩漬けの桜の葉は、全国シェアの70%ほどが伊豆半島の松崎町で産されている。例文帳に追加

70% of all of these salted sakura leaves in Japan are produced in Matsuzaki-cho on the Izu Peninsula.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このたれに漬け魚は冷凍されると3か月以上,新鮮さやおいしさが保たれる。例文帳に追加

Raw fish marinated in this sauce can be kept fresh and tasty for more than three months when frozen.  - 浜島書店 Catch a Wave

漬け物を、歯の弱い高齢者や幼児でも、食べやすく、また、多様化した食習慣を持つ現代人にも、興味を持って食べさせるため、漬け物に多数の切欠や切り込み等の噛み切り手段を施し、その漬け物を米粉等で作った団子地又はゼリーで被包して、形状を団子状としたことを特徴とする漬け物入り団子を提供することにある例文帳に追加

The pickle-containing dumplings are obtained by giving pickles biting means such as many notches and incisions, wrapping the pickles with dumpling dough made of rice powder or jelly and forming the shape to a dumpling-like state so as to make the pickles easily eatable even to elderly people and infants with weak teeth and let even people of modern times having diversified eating habits eat with interest. - 特許庁

インジェクタにより塩水漬けを行った魚体の熟成を促すとともに、旨みが増強され褪色の発が少ない塩水漬け食品を、高い製造効率にて得る。例文帳に追加

To provide a method for producing brined food promoting maturation of brined fish bodies with an injector, reinforcing deliciousness and slightly causing generation of browning, at high production efficiency. - 特許庁

上記構成によれば、コンテナ5毎に漬け液を注入され保管されることにより、コンテナ5毎に漬け液の種類や配合を変えることが可能となり、多品種少ロッドの梅漬を産することが可能となる。例文帳に追加

A pickle solution is injected to and stored in each container 5 by the constitution, the kind and the formulation of the pickle solution can be changed in each container 5 and a Japanese plum pickle in various kinds and small lot can be produced. - 特許庁

現在この酢を使用しない製法のものは「柴漬」「紫葉漬け」などという名称で販売されることが多い。例文帳に追加

Today, the ones made in such process without using vinegar are generally sold as 'Nama Shibazuke (untreated Shibazuke).'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

のものは、塩漬けされた塩辛として出回ることが多いが、取り出して瓶などに詰めただけの「」のものもある。例文帳に追加

Usually, raw kuchiko is pickled and sold as salted kuchiko, but sometimes, the ovaries are simply removed from the sea cucumbers, bottled and sold 'raw'.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

アルコール度数が20度以下の場合、上記の物品を混和した場合は、漬け込む過程で醗酵がじ、アルコールが成される可能性がある。例文帳に追加

If the above goods are mixed with alcohol, where the alcohol content is less than twenty percent by volume, fermentation may occur and alcohol may be produced during the steeping process.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

どぶ漬け亜鉛メッキ管の管端部に内面ブロー時に発するバリの成を自動的に防止する。例文帳に追加

To automatically prevent a burr developed at the end part of a dipped galvanized tube when the inner surface is blown. - 特許庁

ただ1990年代以降に日本で発した朝粥ブームもあって、粥の類似料理である茶漬けに凝る人も見られた。例文帳に追加

Some people took to chazuke, which is similar to rice gruel, amid a boom in eating rice gruel for breakfast that began in Japan in the 1990s.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

漬け物、梅干し、塩辛、しらす乾し、佃煮、落花など、さまざまなものを付け合わせに食べる事が多い。例文帳に追加

It is often eaten with various toppings such as tsukemono (Japanese pickled vegetables), umeboshi (pickled plums), shiokara (salted fish entrails), shirasuboshi (dried young sardines), tsukudani (various ingredients such as seafood and seaweed cooked in sweetened soy sauce) and peanuts.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

つまり上記は、漬け込む過程で絶対にアルコールが成しないという条件に基づいて設けられた規定である。例文帳に追加

In short, the above is an exemption that was established on condition that alcohol will never be produced during the steeping process.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

塩漬は殻を除いた鮑を大、中および小に分けて、4斗入の樽に並べて塩をまいて漬け込む。例文帳に追加

In the salting process, pieces of raw abalone from which the shell has been stripped are divided into three groups according to size, arranged in a 72 liter barrel, dusted with salt and left to absorb the salt.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

他にものモズク(あるいは塩漬けを十分塩抜きしたもの)に衣をつけて天ぷらにしたり、吸い物、雑炊などにも利用される。例文帳に追加

Fresh mozuku (or salted mozuku after removing salt fully) is used for Tempura which is fried with coating of batter, suimono (clear soup), or rice gruel.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

漬けのサクラの花を散らすものもあるがその場合は花の色をかすために醤油を加えないため塩味になる。例文帳に追加

Sometimes cherry blossoms pickled in salt are put on the rice making the rice a little salty and eliminating the need to add soy sauce to highlight the cherry blossom color.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかしながら、冷蔵技術の無い時代に誕したがゆえ、酢〆にしたり醤油漬けにしたりと、タネにさまざまに「仕事」をする技法がある。例文帳に追加

However, because Edomae-zushi was invented in the era when no refrigeration technology was available, there exist various techniques to process materials for the toppings such as sujime (marinating in vinegar) or shoyu-zuke (pickling in soy sauce).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

江戸前握りずしでは、これまで酢〆にしたり醤油漬けにしたり、あるいは火を通したりしていた素材も、のまま扱うことがしだいに多くなっていった。例文帳に追加

In Edomae nigiri zushi, the ingredients that had been marinated in vinegar or soy sauce, or cooked were gradually used raw.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

[解決手段]の或いはシロップ漬け缶詰のパイナップルを適当な大きさに刻んでヨーグルトに混入した、パイナップルヨーグルト。例文帳に追加

The pineapple yoghurt is obtained by admixing with yoghurt raw pineapple or syruped canned pineapple which is cut into a suitable size. - 特許庁

梅酒の製造過程で発した梅酒の漬け梅を有効に活用することができる梅干の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing pickled plums, wherein liquor- pickled plums obtained through the process of producing plum liquor can be effectively used. - 特許庁

屋根上に取り付けられる各種金具において、どぶ漬けメッキが効果的に施されるようにして、金具の耐久性(錆発の抑制)を高める。例文帳に追加

To improve the durability (the inhibition of the generation of rust) of metal fittings by effectively executing hot dip galvanizing in various metal fittings installed onto a roof. - 特許庁

アロエの葉9は十分に水洗いして塵や埃を取り除いた後、配合物5中にひたひたに漬け込む。例文帳に追加

Raw leaves of aloe 9 are thoroughly washed with water to remove soil and dust and dipped in the liquid formulation so that the bodies of the aloe leaves may be sufficiently soaked. - 特許庁

一方、皮むきしたイカの白身を陰干し、乾きのまま小間切りにし、それを前記肝入りの特製調味料に漬け込む。例文帳に追加

Meanwhile, the white meat of the squid whose skin is peeled off is dried in shade, the half-dried white meat is hashed, and the hashed squid meat is pickled in the special seasoning containing the squid liver. - 特許庁

梅酒の製造過程で発した梅酒の漬け梅の種を有効に活用することができる研磨部材を提供する。例文帳に追加

To provide a polishing member that can effectively utilize the stones of soaked umes in ume brandy prepared in the production process of the ume brandy. - 特許庁

のフォアグラ特有の脂っこさが抜けた、フォアグラの調味液漬け、およびその製造法を提供することにある。例文帳に追加

To obtain a seasoning liquid-pickled foie gras freed of fattiness peculiar to raw foie gras, and to provide a method for producing the seasoning liquid-pickled foie gras. - 特許庁

現在国内で消費されているモズクは、モズクを塩漬けにして保存しておき、塩抜きしてから加工され消費されている。例文帳に追加

A Nemacystus decipiens domestically consumed at present is consumed by preserving the unprocessed Nemacystus decipiens in salt and then processing after desalting. - 特許庁

内臓を取り除いた後の鯖の三枚おろしのフィレを塩水に漬けて、醤油、砂糖、塩からなるタレ成分溶液に漬け込み、その後干ししてから1時間程度の短い燻煙処理を施すことにより干しフィレに燻製風味を付与する。例文帳に追加

A fillet obtained by dividing a mackerel into three parts after removing internal organs is soaked in salt water, immersed in a sauce component solution composed of soy sauce, sugar and salt, subsequently half-dried and then subjected to a short-time smoking treatment for around 1 hr to impart a smoky flavor to a half-dried fillet. - 特許庁

食塩が使われていず、また栄養素が損なわれていず、黴や腐敗がじ難く、程よい硬さのままさわやかな酸味があり、それでいて、食感の品質が高く且つ糖濃度が十分低いまたは零を呈する漬け物素材による漬け物を、再現性良く得る。例文帳に追加

To provide a method for making pickles by which pickles made without using salt, not losing nutrients, hard to cause mold or corruption, having refreshing sour taste while having moderate hardness, and also having high quality of palate feeling, having sufficiently low or no sugar concentration, and comprising fresh raw materials for pickles so as to have good repeatability. - 特許庁

海藻類をセルラーゼを含む糖質分解酵素により分解し単細胞性の粒子に変換するとともに,乳酸菌および酵母からなる微物コンソーシアムにより発酵させることにより得られる海藻漬け物床およびそれを使用した漬け物の製造方法。例文帳に追加

This seaweed paste for pickling made of the fermented product of the seaweed is obtained by decomposing the seaweed with saccharolytic enzyme including cellulose so as to convert the seaweed into unicellular particles, and fermenting the particles with a microbial consortium comprising lactic acid bacteria and yeast. - 特許庁

例文

本発明による魚の加工方法は、三枚におろした魚(1)のフィーレ(4)をマスキング処理において、沸騰した湯に姜を入れて得た原液(30)に前記フィーレ(4)を漬け込み、この漬け込みによって前記フィーレ(4)のくさみを除去する方法である。例文帳に追加

This method for processing the fish comprises masking the fillet (4) of filletted fish (1), and soaking the fillet (4) in a stock solution (30) obtained by putting the ginger in boiling water to clean away odors of the fillet (4) through the soaking treatment. - 特許庁

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