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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 生漬けの意味・解説 > 生漬けに関連した英語例文

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生漬けの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 104



例文

新鮮なイカの風味と食感を損なわずに、従来にみられないイカの肝を味醂醤油に漬け込み、イカの干しした物に吸わせて、濃厚な旨味のある食加工品を提供する。例文帳に追加

To provide a raw-dietary processed food with a rich flavor obtained by pickling the conventionally uncommon liver of a squid in sweet cooking sake and soy sauce without impairing the flavor and texture of fresh squid and soaking the half-dried squid with the seasoning. - 特許庁

梅干しの製造過程にじる「梅塩の原液」を捨てずに梅塩を作り、この梅塩で鯖の塩漬けおよび糠漬をする事によって、臭さを取り除き、かつ旨味・まろやかさを引き出す。例文帳に追加

Ume salt is produced without throwing away the "undiluted solution of Ume salt" produced in the pickled Ume producing process, and the mackerel is pickled in salt and in rice bran using this Ume salt to eliminate a fishy smell and to bring out good taste and mildness. - 特許庁

アジ等のき餌を入れる容器であって、釣り場への搬送用容器として使用できるようにするとともに、釣り場では、海水に漬けて使用するかしビクとして使用できるようにすることを目的とする。例文帳に追加

To provide a container for holding live baits such as horse mackerel, which is used as a conveying container to a fishing spot and is useful as a live fish basket to be immersed in seawater in use at a fishing spot. - 特許庁

僕らは十分な食料と火薬と銃弾、そして塩漬けのやぎの大半と、いくらかの薬とそしてその他の活必需品、道具や服や、予備の帆や一、二尋のロープ、先の特別な計らいで、タバコまでも置いてやったのだ。例文帳に追加

We left a good stock of powder and shot, the bulk of the salt goat, a few medicines, and some other necessaries, tools, clothing, a spare sail, a fathom or two of rope, and by the particular desire of the doctor, a handsome present of tobacco.  - Robert Louis Stevenson『宝島』

例文

漬物(つけもの)とは、野菜(場合によっては魚や動物)などを食塩、酢、糠味噌、醤油、酒粕、油脂など高い浸透圧をじたり水素イオン指数を下げる効果を持つ、あるいは空気と遮断する効果を持つ漬け込み材料とともに漬け込み、保存性を高めるとともに熟成させ、風味を良くした保存食品。例文帳に追加

Tsukemono is preserved food that vegetables (fish or meat, sometimes) are pickled together with pickling ingredients having high osmotic pressure, having an effect to decrease hydrogen-ion exponent or having an effect to shut off from the air such as salt, vinegar, rice-bran paste, soy sauce, sake lees or fat and oil, to improve preservation quality as well as to improve taste and flavor by maturing.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

平家が滅亡した後、平家の数少ないき残りで、京の大原に隠棲した建礼門院(平徳子)が、慰めのために持ち寄られた地元の漬物を気に入り、紫葉の入った漬物、「紫葉漬け」と名付けたという伝承がある。例文帳に追加

There is an legend that, after the Taira clan was destroyed, Kenreimonin (TAIRA no Tokuko), one of the few survivors of the Taira clan, having secluded herself in Ohara, Kyoto, liked the local Tsukemono brought for her comfort, and named the Tsukemono with perilla 'Shibazuke.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

聖護院蕪の産時期(11月~翌年3月頃まで)に合わせて「千枚漬」の漬け込みが行われ、販売時期もこの期間に限定される旬の漬物である。例文帳に追加

The production of senmai-zuke is done from November to March, Shogoin-kabu is grown and harvested and the sale of this pickle is only available during the this period being a seasonal pickle.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

もちろん、「ぶぶ漬け」はあくまで喩えであり、その他の日常活においても、京都ではコミュニケーションにおける伝統的な暗黙の了解事項が多々存在しており、一言では到底説明し切れない。例文帳に追加

Needless to say, the story of 'bubu zuke' is just a parable of one of so many traditional implicit communications existing in the daily life of the people living in Kyoto that may never be explained in a simple sentence.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

土地の名物と称し、土産物として売られる菓子や漬け物には、実際には他の地域や外国で産、加工されているものや、ラベルだけを地方のものに換えたものも少なくない。例文帳に追加

Some confections and pickles are called local specialties, and these products are sold as gifts, but in reality, most of these products are produced or processed in another area or country, with labels placed on the product identifying them as local dishes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

広義にはマダラ(真鱈)等の物やの物も含むが、狭義においては特に真子(スケトウダラ(助党鱈・介党鱈)の卵巣)を塩漬けにしたものを限定して指す。例文帳に追加

In a broad sense, tarako includes roes of Pacific cod and fresh raw cod roes while in a narrow sense, it means exclusively salted "mako" (ovary of Walleye pollack).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

塩辛(しおから)は、魚介類の身を、多くの場合その内臓とともに塩漬けにし腐敗を防止するとともに、酵素(自己消化酵素及び内含する微物が持つもの)によって発酵、熟成した保存食品である。例文帳に追加

Shiokara is a preserved food made from flesh of seafood, salted mostly with the guts in order to prevent rot, fermented and matured with the aid of enzymes (an autolyzed enzyme and ones possessed by the internal microorganisms).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

灰や重曹を溶かした水にするめを漬けておくとアルカリ分がするめのたんぱく質を軟らかくし、のイカのように復元することが知られている。例文帳に追加

It is known that, if soaked in an alkaline solution made by dissolving ashes or baking soda in water, the alkaline component softens the protein in surume whereby the surume regains its shape like a raw squid.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

イタリア南部の漁師町では、手長エビをのまま酢やレモンとオリーブオイルなどに漬け込み、いわゆるフランスの料理手法であるマリネにして食す場合もある。例文帳に追加

In fishing villages of southern Italy, freshwater prawns are eaten raw marinated in vinegar or lemon juice, olive oil and so forth in what is said to be a typical French method of food preparation.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

江戸前握り寿司では、これまで酢〆にしたり醤油漬けにしたり、あるいは火を通したりしていた素材も、のまま扱うことがしだいに多くなっていく。例文帳に追加

Foodstuffs for Edomae-Nigiri-zushi which used to be vinegared, soaked in soy sauce or cooked came to be used in fresh gradually in many cases.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

利家はその後越前・府中城(武市)に籠るが、敗北して北ノ庄城へ逃れる途中の勝家が立ち寄ってこれまでの労をねぎらい、湯漬けを所望したという逸話が残る(『賤岳合戦記』)。例文帳に追加

Toshiie then held Echizen Fuchu-jo Castle, and there remained an anecdote that Katsuie who had been defeated and was running away to Kitanosho-jo Castle dropped in on him to thank him for his laborious services until then and to ask for a bowl of yuzuke (hot water on cold rice) ("Shizugatake Kassen-ki" [the records of the Battle of Shizugatake]).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

のイワシを冷凍すると,通常はパサパサになってくさみが出る。でも,私の特製たれに漬けて,マイナス50~60度で冷凍すると,魚は鮮度が保たれて,さらにうま味も増す。」と渡辺さんは話す。例文帳に追加

“When raw sardines are frozen, they usually become dry and begin to smell. But when fish is marinated in my special sauce and frozen at minus 50 to 60 degrees Celsius, it stays fresh and becomes even tastier,” says Watanabe.  - 浜島書店 Catch a Wave

乾燥ウコン、粉末ウコン又は、ウコンをスライスにして酢類又は洋酒か、日本酒に漬けてウコンエキスを抽出することを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing a turmeric juice or a turmeric drink features soaking dried turmeric, turmeric powder or sliced fresh turmeric in vinegar or Western liquor, or sake to extract turmeric essence. - 特許庁

また、この乾燥緑色野菜又は乾燥ハーブは、塩分濃度が低く、水やお湯に漬けた際に、短時間で葉に近い状態に戻り、その風味、色調、食感等も良好である。例文帳に追加

The dried green vegetables or dried herbs have a low salt content and are reconstituted to a state close to raw leaves in a short time when immersed in water or warm water and have excellent flavor, color tone, palatability, etc. - 特許庁

解凍した魚卵または魚卵を食塩水で洗浄した後、この魚卵に調味液を注入して所定時間の調味液漬け込みを行う。例文帳に追加

The method for producing salted cod roe comprises cleaning thawed fish roe or raw fish one followed by injecting the fish roe with seasoning liquid to pickle the fish roe in the seasoning liquid. - 特許庁

米麹、蒸米、ヨーグルト、砂糖、酵母菌を入れ、2〜6ヶ月間発酵させて後、砂糖(蜂蜜、水飴)を加え腐敗を抑えて、酵母菌や乳酸菌がきている酵母天然発酵漬けの床ができる。例文帳に追加

The natural fermentation pickling paste of yeast in which yeast and lactic acid bacteria are alive is produced by putting the malted rice, steamed rice, yogurt, sugar and yeast together to ferment them for two to six months and by adding sugar (honey or a starch syrup) to suppress the decay. - 特許庁

トマト野菜汁に10%未満の塩と辛み成分唐辛子、酢、ニンニクを混合させた液の中にきたイカを漬け込んだ事を特徴とする。例文帳に追加

The Okizuke of cuttlefish with tomato taste is obtained by throwing a living cuttlefish into a liquid comprising 10% or less of salt, a bitter component such as chili pepper, vinegar, garlic, in the tomato and vegetable juice. - 特許庁

醤油魚醤の瓶詰に香草ハーブ葉を漬けて香味香辛を醤油魚醤につける構成で香辛調味料として多種多様の料理に使用する。例文帳に追加

This sauce is constituted by immersing raw leaves of an herb in a bottled soy and fish sauce 9 to impart an aroma and a spice to the soy and fish sauce 9, and being used in various cooking as a spicy seasoning. - 特許庁

サビ等の問題がなく衛的で、場所を取らず冷蔵庫内にもコンパクトに収納でき、且つ重しが安定して安全で、さらには漬物に使う材料によって重しの調整ができる漬物漬け鉢を提供する。例文帳に追加

To provide a pickles-pickling pot hygienic with no problems including rust, compactly holdable even in a refrigerator in a space-saving manner, afforded with a stable and safe weight, and capable of adjusting the weight depending on a material to be used for pickles. - 特許庁

同時に、平均サイズを1mm以下に粉砕したの籾殻20を不織布21の内部に入れ、それを水槽水3の中に漬けて保持する。例文帳に追加

Simultaneously, a raw rice hull 20 crushed into the hull having an average size of 1 mm or smaller is introduced into a non woven fabric 21 to hold it by soaking it in the water tank water 3. - 特許庁

無農薬で栽培された鮮なハーブ1を、麦と大豆で醸造した白醤油2に、3回時間差漬けした後、醤油を切り、乾燥し、粉砕して、白醤油漬ハーブふりかけを製造する。例文帳に追加

This method for producing the herb flakes for sprinkling over cooked rice, pickled in white soy sauce comprises pickling 3 times in different hours fresh herbs 1 cultivated without agricultural chemicals in white soy sauce 2 brewed with wheat and soybeans, draining off the soy sauce and drying the product followed by crushing. - 特許庁

米麹を糖化させた米麹糖化液を果実と共に、焼酎又は清酒に漬け込むことにより、ふくよかで旨みに富む果実リキュールを得ることが出来る。例文帳に追加

The method for producing the fruit liqueur rich in mellowness and deliciousness comprises pickling sho-chu(Japanese white distilled liquor) or Sake(Japanese wine) with a combination of raw fruits and malted rice syrup made by sacchrifying malted rice. - 特許庁

凝固卵が、蛋白質を主成分とする衣地を用いて形成された揚げ衣で被覆されてなる揚げ凝固卵、又はこの揚げ凝固卵を調味液に浸漬した調味液漬け揚げ凝固卵を提供する。例文帳に追加

The present invention provides a fried coagulated egg in which the coagulated egg is covered with frying coat formed by using coat dough containing a protein as a main ingredient or a seasoning liquid-immersed fried coagulated egg obtained by immersing the fried coagulated egg into the seasoning liquid. - 特許庁

低温感受性酵母と抗菌物質産乳酸菌を併用した発酵食品、野菜漬物、水畜産加工品、キムチ,ぬか床、食品製造副産物、ナタ漬け、ハタハタずし及びその製造方法例文帳に追加

FERMENTED FOOD PRODUCT OBTAINED BY USING LOW-TEMPERATURE SENSITIVE YEAST AND ANTIMICROBIAL SUBSTANCE-PRODUCING LACTIC ACID BACTERIUM, PICKLED VEGETABLE, PROCESSED FOOD OF MARINE PRODUCT, KIMCHI, SALTED RICE BRAN PASTE BED, BY-PRODUCT OF FOOD PRODUCTION, PICKLED SLICED JAPANESE RADISH AND SLICED OTHER VEGETABLES NAMED NATA-ZUKE, SANDFISH SUSHI AND METHOD FOR PRODUCING THE SUSHI - 特許庁

梅干しの製造過程でじる産業廃棄物としての「梅塩の原液」を廃棄する事無く、有効に利用する事の出来る「梅エキス入り塩で漬け込む鯖の糠漬(へしこ)」の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing "mackerel pickled in rice bran and brine, soaked in salt containing an Ume (Japanese apricot) extract" that can effectively utilize an "undiluted solution of Ume salt" produced as industrial waste in a pickled Ume producing process, without discarding it. - 特許庁

グルコースオキシダーゼによるグルコースの酸化反応に伴って、活性酸素が成し、加工食品たとえば、加熱処理できない魚介類(味付け数の子、塩辛、松前漬け、筋子など)中の菌に対して、除菌又は静菌作用を惹起させる。例文帳に追加

Generation of active oxygen comes along with oxidation reaction by the glucose oxidase so as to induce fungal elimination or bacteriastatic action on viable bacteria in raw processed food such as fish and shellfish unsuitable for heat treatment (for example, seasoned herring roe, salted fish guts, Matsumae zuke, salted salmon roe or the like). - 特許庁

明太子熟成後の漬け汁をパチルス属(Bacillus subtilis)が産する魚肉蛋白分解酵素及び絲状菌(Aspergillus oryzae)が産する蛋白分解酵素で処理することにより、必須アミノ酸等旨味成分を多く含み栄養価の高い明太子風味の食品調味料を効率よく製造した。例文帳に追加

This seasoned cod roe-flavored food seasoning rich in the flavor ingredients including essential amino acids and having high nutritive value is efficiently obtained by enzymolysis of the pickle after aging seasoned cod roe with a fish meat proteolytic enzyme produced by Bacillus subtilis and/or a proteolytic enzyme produced by Aspergillus oryzae. - 特許庁

さらに、このような突起物N,N…は、ローラ10Aの外周面にドット状のレジストパターンD,D…を形成した後、ローラ10Aをエッチング液に漬けることでレジストパターンD,D…の下側にオーバーハングを成させることで形成する。例文帳に追加

Such the projections N and N are formed by generating overhang on the lower side of regist patterns D and D by soaking the roller 10A in an etchant, after forming the dotted regist patterns D and D on the outer peripheral surface of the roller 10A. - 特許庁

の緑色野菜又はハーブを、特定の濃度の食塩と単糖類及び/又は糖アルコール類とを含むブランチング液中でブランチング処理した後、脱水し、これに特定量の二糖類及び/又はオリゴ糖類を添加して漬け込んだ後、乾燥する。例文帳に追加

Raw green vegetables or herbs are blanched in a blanching solution containing salt, a monosaccharide and/or a sugar alcohol in specific concentrations, dehydrated, preserved in a specific amount of a disaccharide and/or an oligosaccharide and then dried. - 特許庁

栗甘露煮のシロップ漬け工程において、砂糖の替わりにトレハロース、または、ガラクトオリゴ糖を使用することにより、微物の増殖を抑える水分活性を保ちながら甘味度を半分以下に抑えた栗甘露煮の製造方法を確立する。例文帳に追加

The method for producing slightly sweetened boiled chestnuts comprises using trehalose or galactooligosaccharide in place of sugar in a process of producing syrupped sweet-boiled chestnuts so as to reduce the sweetness degree to be less than half of usual one while maintaining water activity which suppresses increase of microorganism. - 特許庁

漬け物を細かく刻み、理食塩水と混合したMRS培地から分離した、新規乳酸菌であるラクトバチルス・プランタラムMIB4409(FERM P−21820)株の培養上清を、食品中の細菌の増殖を効果的抑制に使用する。例文帳に追加

A culture supernatant of a new lactic acid bacterium, or Lactobabacillus plantarum MIB4409 (FERM P-21820) strain, separated from MRS culture medium obtained by finely cutting pickles and then mixing with physiological salt solution is used for effectively inhibiting the proliferation of the bacteria in the food. - 特許庁

薄切りの肉をつけ汁に漬け込んだ後に、乾燥し、表面に野菜ペーストを塗り、焼き板に乗せ、上からさらに焼き板で挟み、圧力を加えながら2分間120度の温度で加熱した後、焼き板より取りだし、乾燥する。例文帳に追加

The vegetable jerky is prepared by soaking thin-sliced meat into a soaking sauce, then half-drying the same, applying a vegetable paste on the surface, putting the same on a baking plate, further holding the meat between baking plates from above, heating the same for 2 minutes at a temperature of 120°C by adding pressure, subsequently taking out from the baking plate and drying the same. - 特許庁

[解決手段]海水より取り出した苦汁とアルコールを加える事で砂糖の浸透圧を高め早熟させメラード反応により腐敗及びカビの発を防ぎ、形良く、柔らかく、金柑の苦味と辛味を消し、おいしい、DRY砂糖漬けの製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the soft and tasty dry candied fruit having a good shape and eliminated from the bitterness and hot taste of the kumquat is provided by maturing the kumquat by adding bittern taken out from the sea water and an alcohol to increase the osmotic pressure of sugar for preventing the occurrence of the putrefaction and growth of the fungi. - 特許庁

調味工程が短時間であり、かつ大型の漬け込み用タンクなどの特殊な製造設備を必要としない調味梅干の製造方法とし、また使用後の調味液が廃液として多量に発しない製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for producing seasoned pickled Ume (Japanese plum), in which seasoning step is carried out in a short time and a specific production equipment such as large-sized pickling tank is not required, and a method for producing the seasoned pickled Ume in which a seasoning solution after use is not produced in a large amount as waste liquid. - 特許庁

感光材料10が漂白定着液に漬けられると、感光材料10の溶出物が漂白定着液中に溶出するが、撹拌用羽根13bの回転によって溶出物が即撹拌され、ローカリティーの発が防止される。例文帳に追加

When a photosensitive material 10 is immersed in the bleach fixing liquid, an eluted substance of the photosensitive material 10 dissolves in the bleach fixing liquid, however, the eluted substance is immediately stirred by rotation of the stirring vane 13b to prevent inhomogeneity of the solution. - 特許庁

さらに、酢飯層とシジミ層との界面部分には山菜を配するようにしても良いし、或いは、味付けシジミは、殻のままのシジミをボイルし殻を除去し更に洗浄した後に食酢に漬け込んだものであると、より好適である。例文帳に追加

Further, it may be better to arrange cooked edible wild plants at a boundary of the vinegared rice layer and Shijimi layer, or it is more preferable that the seasoned Shijimi are obtained by boiling raw Shijimi having shells, removing the shells, washing further and then pickled in vinegar. - 特許庁

従来の体内消臭にんにくの製造方法は、にんにく粒をハーブ液に漬け込む方法であるために、にんにく中の有効成分が液体中に放出、にんにく本体の風味が減少、季節によってはにんにくにカビが発する、という問題があり、これらを改良した製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an improved method for the production of body deodorizing garlic to solve the problems of conventional production methods to immerse garlic clove in a herb liquid comprising the release of active component of garlic in an immersion liquid to decrease the taste and flavor of garlic and get moldy in some season. - 特許庁

辛味成分を含有或いは成する野菜類を、5%〜飽和の食塩水中に45℃から65℃を超えない温度範囲で3分間〜48時間保持し、次いで65℃を超えて100℃までの温度範囲で10秒間〜30分間保持した後、調味漬けを行う、浅漬の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing lightly-pickled vegetables comprises holding spicy ingredient-containing or-producing vegetables in a saline solution with 5% to saturation at 45°C to 65°C for 3 min to 48 h and then holding at >65°C to 100°C for 10 s to 30 min followed by pickling and seasoning the resultant vegetables. - 特許庁

のままの柄付きさくらんぼをキルシュブランデーに数ヶ月以上漬け込み、充分にキルシュブランデーを含ませたさくらんぼに、クーベルチュールスィートチョコレート液を2度コーディングし、キルシュ液の底もれの無い形を保ったチョコレート菓子をつくる。例文帳に追加

The subject method for producing kirsch brandy-soaked calyxes- attached cherry chocolate confectionery comprises the following processes: soaking a fresh cherry with calyx in kirsch brandy for several months or longer, twice coating the cherry fully soaked with kirsch brandy, with couverture sweet chocolate liquid, so as to keep the shape of the coated cherry wherein the kirsch liquid is not leaked from the bottom. - 特許庁

硫酸イオンを含む酸性水中に、酸化被膜が発したステンレス製品を漬け、一方のステンレス製品を(+)電極に接続し、他方のステンレス製品を(−)電極に接続して、直流電流を印加し、酸化被膜除去処理を実施するようにした。例文帳に追加

A stainless product on which the oxide coating film is produced is dipped into an acidic water containing sulphate ion, one side of stainless product is connected to a positive (+) electrode, the other side of stainless product is connected to a negative (-) electrode, a direct current is applied and, thus, oxide coating film removal treatment is performed. - 特許庁

露地栽培グリ−ンアスパラガスを部分的に皮を剥くことで美的感覚的にも綺麗になり加熱処理した3%の食塩水に10時間から15時間浸透させた後漬物固体に4日から5日間漬ける漬物の製造方法とした。例文帳に追加

This method for producing the garden-grown raw green asparagus pickles comprises partly peeling garden-grown raw green asparagus to make the asparagus beautiful even in aesthetic sense, and infiltrating the product with 3% heat-treated brine solution for 10-15 h, and pickling the product in a pickle solid for 4-5 days. - 特許庁

成長前に殺して死んだ状態の釣餌用養殖虫を、砂糖等に漬けて扱うことによりきた養殖虫と全く同様に釣れると共に、検査の必要がなく、簡単に製作できて長期使用できる釣餌用養殖虫とその混入容器を提供する。例文帳に追加

To provide a cultured maggot for fishing bait, achieving fishing result comparable to a live maggot, usable without inspection, producible by a simple means and usable over a long period by using the dead maggot immersed in sugar syrup which is killed before growing, and provide a vessel for holding the maggot. - 特許庁

氷砂糖と酒により漬け込まれ、梅酒成に使用した梅果実1を、チョコレートを溶かした中にバター、クリーム、梅酒を混ぜ込み冷やし固めて成した梅酒入りチョコレート2で被覆し、この梅酒入りチョコレート2の周りをコーティングチョコレート3で包んだことを特徴とする梅果実入りチョコレート菓子。例文帳に追加

The chocolate confectionery containing ume (Japanese plum) fruit is obtained through the following process: coating an ume fruit 1 which is soaked in liquor with rock candy and used for producing ume liquor, with ume liquor-containing chocolate 2 produced through admixing butter, fresh cream and ume liquor into melted chocolate, and cooling the mixture to solidify it; and wrapping around the ume liquor-containing chocolate 2 with coating chocolate 3. - 特許庁

ハム、ソーセージ、ベーコン、味付け肉等の食肉加工品に、桜葉若しくは塩漬けした桜葉又はこれらの処理物を、食肉加工品中の脂肪と接触するように使用し、長期保管中(10℃以下での30〜90日間の保管)でも安定して風味を維持することができる食肉加工品とする。例文帳に追加

The meat processed product using cherry leaves is obtained through adding fresh cherry leaves, salted cherry leaves or treated material thereof into a meat processed product such as ham, sausage, bacon or seasoned raw meat so as to get in contact with fat in the food processed product to stably maintain its flavor even during long preservation (at10°C for 30-90 days). - 特許庁

茶葉を蒸し、自然発酵させた後、空気を遮断した状態で、樽に漬け込み、乳酸発酵させ、乾燥するという方法において、茶葉を蒸す際に、蒸気がマイナスイオンを発する鉱石(マイナスイオン放射性鉱石)に触れるようすることにより、茶葉100g当り、乳酸を3.5g以上の割合で含有する発酵茶葉を安定して製造可能とした。例文帳に追加

The fermented tea leaves which contain ≥3.5 g lactic acid per 100 g tea leaves are stably produced by steaming tea leaves followed by natural fermentation, pickling the tea leaves in a barrel in a condition of blocking air, and lactic fermenting the product followed by drying. - 特許庁

例文

従来のようにぬかを用いた漬物用床の場合には、漬け込んだ物品が薄黄色を呈するようになるが、本発明のように、ぬかに代えて粉炭を用いると、炭に含有されるK,Ca成分による中和作用および白炭を使った場合の炭表面の官能基による化学的吸着作用により、乳酸の発を抑えるせいか、薄黄色に染まることが少ない。例文帳に追加

In the case of pickled vegetable paste conventionally using rice bran, pickled objects show light yellow color, but in the case of using charcoal dust instead of rice bran, pickled vegetables hardly change to light yellow color owing to suppression of production of lactic acid by counteraction by K and Ca components contained in charcoal and chemical adsorption by a functional group on a charcoal surface in the case of using white charcoal. - 特許庁

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原題:”Treasure Island ”

邦題:『宝島』
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