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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 発酵加工に関連した英語例文

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発酵加工の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 99



例文

パパイア果実発酵物及びパパイア加工食品例文帳に追加

PAPAYA FRUIT FERMENTED PRODUCT AND PAPAYA PROCESSED FOOD - 特許庁

大豆発酵テンペ入り黒豆加工食品の製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BLACK SOYBEAN-PROCESSED FOOD PRODUCT CONTAINING SOYBEAN-FERMENTED TEMPEH - 特許庁

テンペ発酵黒豆加工食品の製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING TEMPEH FERMENTED BLACK SOYBEAN PROCESSED FOOD - 特許庁

発酵加工食品及びその製造方法例文帳に追加

FERMENTATION PROCESSED FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

キャベツ発酵エキス、水溶性食物繊維及び発酵乳製品を含有する加工食品である。例文帳に追加

This processed food comprises an essence of fermented cabbage, a water-soluble dietary fiber and a fermented dairy product. - 特許庁


例文

キムチ加工食品にテンペを適量混合して発酵させる。例文帳に追加

This fermentation method comprises mixing proper quantity of tempeh with kimchi processed food. - 特許庁

キムチ加工食品にテンペを適量混合して発酵させる方法。例文帳に追加

To provide a fermentation method through mixing proper quantity of tempeh with kimchi processed food. - 特許庁

黒豆加工食品にテンペ菌を浸透,発酵させるための方法。例文帳に追加

To provide a method for allowing Tempeh Bacillus to infiltrate into black soybean processed food for fermentation. - 特許庁

人工知能型発酵製造機及びこれを用いた食品加工方法例文帳に追加

ARTIFICIAL INTELLIGENCE-TYPE FERMENTATION PRODUCTION MACHINE, AND METHOD FOR PROCESSING FOOD BY USING THE SAME - 特許庁

例文

発酵食品及びその加工食品、並びにこれらの製造方法例文帳に追加

FERMENTED FOOD, PROCESSED FOOD PRODUCT OF THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD AND PROCESSED FOOD PRODUCT - 特許庁

例文

麦芽の加工方法及び発酵麦芽飲料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR MALT PROCESSING AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED MALT BEVERAGE - 特許庁

水産物加工残滓から安全な発酵生成物を製造する方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SAFE FERMENTED PRODUCT FROM FISHERY PRODUCT PROCESSED RESIDUE - 特許庁

発酵食用植物を原料とする加工食品用保存材、及びその加工食品例文帳に追加

PROCESSED FOOD PRESERVATIVE FROM FERMENTED EDIBLE PLANT AND PROCESSED FOOD - 特許庁

ヤーコンを主原料とする加工食品は、ヤーコンと紫芋との混合物を乳酸発酵菌の存在下で発酵させることにより得られる。例文帳に追加

This processed product having yacon as the main raw material is obtained by fermenting the mixture of yacon and purple sweet potato in the presence of lactic acid fermentation bacteria. - 特許庁

トマトの加工液を少なくとも酢酸発酵させる発酵工程を含むことを特徴とする血圧降下剤の製造方法である。例文帳に追加

A method for producing the hypotensive agent includes a fermentation process in which a processed liquid of the tomato is at least subjected to acetic acid fermentation. - 特許庁

コーン等の穀物を分画加工した原料を使用して発酵飲料を製造する際、十分な発酵が行われる技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technology enabling sufficient fermentation in producing a fermented beverage using a raw material prepared by fractionation processing of grains such as corn. - 特許庁

煮豆加工品の製造方法は、乳酸菌を添加し、これを発酵させる乳酸菌添加・発酵工程S1,S6,S11を備える。例文帳に追加

This method for producing the boiled bean processed product comprises lactic acid bacterial adding and fermenting steps S1, W6 and S11 of adding lactic acid bacteria and carrying out fermentation thereof. - 特許庁

発酵工程により鳥獣畜肉発酵加工食品を製造し、その発酵工程で糖類の存在下に鰹節菌を含む微生物を作用させることにより前記目的とする風味、呈味が改善した鳥獣畜肉発酵加工食品を製造することができる。例文帳に追加

A fermentation processed food of bird, animal or livestock meat can be produced by a fermentation step and a microorganism containing a Katsuobushi mold, especially a microorganism of the genus Aspergillus or Penicillium can be made to act thereon in the presence of saccharides in the fermentation step to thereby produce the objective fermentation processed food of the bird, animal or livestock meat improved in flavor and taste. - 特許庁

本発明に係る大豆ペプチドの製造方法は、大豆加工液に乳酸発酵能を有する菌類を添加して発酵を行わせる乳酸発酵工程と、得られた発酵物にプロテアーゼ活性を有する果汁を添加して、該発酵物中のタンパク成分を加水分解するペプチド化工程を含む。例文帳に追加

This method for producing the soybean peptide comprises a lactic fermentation process of adding fungi having lactic fermentation ability to soybean processed liquid to ferment, and a process of making peptide through adding fruit juice with protease activity to the fermented product thus obtained and hydrolyzing protein component in the fermented product. - 特許庁

本発明に係る飲料の製造方法は、酵母が資化可能な窒素源及び炭素源を含む発酵前液を調製する発酵前工程と、前記発酵前液に酵母を添加してアルコール発酵を行う発酵工程と、を含み、前記発酵前工程又は前記発酵工程においてキノコ加工物を添加する。例文帳に追加

The method for producing drink includes a step before fermentation for preparing the liquid before fermentation containing a nitrogen source and a carbon source which an enzyme can assimilate, a fermentation step four carrying out alcohol fermentation by adding the yeast to the liquid before fermentation, processed mushrooms are added in the step before fermentation or the fermentation step. - 特許庁

酵母早期凝集能を有する麦芽の加工方法及び発酵麦芽飲料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PROCESSING MALT HAVING PREMATURE YEAST FLOCCULATION ABILITY AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED MALT BEVERAGE - 特許庁

大豆又はその加工物を、乳酸菌と酵母菌との共棲培養で発酵させる。例文帳に追加

Soybean or its processed product is fermented by the coculture of lactobacillus and yeast. - 特許庁

発酵により、有効成分および吸収性を向上させ、加工しないそのままの形の食品例文帳に追加

UNPROCESSED FOOD PRODUCT IMPROVED IN ACTIVE INGREDIENT AND ABSORPTION WITHOUT CHANGING SHAPE BY FERMENTATION - 特許庁

さらに、本発明は、前記麦芽の加工方法によって加工された麦芽を原料とする発酵麦芽飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing a fermented malt beverage comprises using malt as a raw material processed by the method for malt processing. - 特許庁

培養食用菌により発酵させた食用植物の発酵の進行を抑制し安定させ、人体に無害な加工食品用保存材及びその加工食品を製造する。例文帳に追加

This processed food preservative harmless to the human body is obtained by inhibiting the progress of fermentation of edible plants fermented using cultured edible bacteria so as to make the edible plants stable, and the processed food is obtained using the processed food preservative. - 特許庁

大豆発酵テンペもしくははと麦発酵テンペを黒豆加工食品に少量混入し食用に加工することにより、元の素材をより美味にすることで問題を解決する。例文帳に追加

To provide a method for producing a black bean-processed food product containing a black soybean-fermented tempeh capable of making the taste of an original raw material better. - 特許庁

ニンニク加工処理物にトマト加工処理物を添加した混合物をペディオコッカス・ペントサセウスOS株で発酵させたニンニク乳酸発酵物を提供する。例文帳に追加

This garlic lactic-fermented product is obtained by fermenting a mixture which is prepared by adding a tomato processed product to a garlic processed product, by OS Pediococcus pentosaceus strain. - 特許庁

水産加工廃棄物を主原料としてメタン発酵を行いバイオガスを発生させるバイオガス製造装置として、外部循環方式の発酵槽10と、発酵槽10内に収容するメタン発酵菌群の固定化担体とを備える。例文帳に追加

This device for producing the bio gas by performing the methane fermentation by using the fishery process bio-materials as the main raw materials is equipped with a fermentation vessel 10 of outside circulation type, and an immobilizing carrier of the methane fermentation bacterial group housed in the fermentation vessel 10. - 特許庁

水産加工廃棄物を高倍率で希釈した場合であっても発酵槽内においてメタン発酵菌群を高濃度で維持することにより、メタン発酵菌群の活動阻害要因であるアンモニア濃度を減少させて、効率良くメタン発酵を行わせる。例文帳に追加

To provide a device for producing bio-gas capable of performing methane fermentation in a good efficiency by reducing ammonia concentration which is a factor for inhibiting the activity of the methane fermentation bacterial group by maintaining the methane fermentation bacterial group at a high concentration in a fermentation vessel even in the case of diluting fishery process waste materials by a high magnitude. - 特許庁

全体として、酵素加水分解および発酵にわたる非加圧−前処理から、発酵可能および非−発酵可能な固形物の分類まで、単一の容器または廃棄物画分の機械的加工処理に自由落下混合を用いる同様のデバイスで、比較的高い乾物含量で加工処理する方法。例文帳に追加

The processing treatment of the production process is carried out in total, from the non-pressurized pretreatment over enzymatic hydrolysis and fermentation to sorting of fermentable and non-fermentable solids, at a relatively high dry matter content in a single vessel or a similar device using free fall mixing for the mechanical processing of the waste fractions. - 特許庁

酵素加水分解および発酵にわたる非加圧−前処理から、発酵可能および非−発酵可能な固形物の分類まで、単一の容器または廃棄物画分の機械的加工処理に自由落下混合を用いる同様のデバイスで、比較的高い乾物含量で加工処理する。例文帳に追加

The processing treatment of the production process is carried out, from the non-pressurized pretreatment over enzymatic hydrolysis and fermentation to sorting of fermentable and non-fermentable solids, at a relatively high dry matter content in a single vessel or a similar device using free fall mixing for the mechanical processing of the waste fractions. - 特許庁

大豆及び小豆の加工食品すなわち,饅頭や加工パンに用いる餡を加工する際に、少量の大豆発酵食品テンペを混入する。例文帳に追加

A small amount of Tempeh which is a soybean fermented food is mixed into the processed food of the soybean and the Adzuki bean, when the processed food, namely, the bean jam used for the Manjyu bun or the processed bread, is processed. - 特許庁

豆類煮汁を発酵培養して得られる繊維加工剤及びその製造方法並びに該繊維加工剤を用いた繊維加工方法及びそれにより得られた繊維を提供する。例文帳に追加

To provide a fiber-processing agent that is obtained by subjecting soybean- cooking liquor to the fermenter culture, a method for producing the same, a fiber- processing method using the agent and a yarn obtained by using fiber-processing method. - 特許庁

食品材料が所望の状態に発酵されるように制御することができ、センサー部の故障時にも食品の発酵過程を制御することができる人工知能型発酵製造機及びこれを用いた食品加工方法の提供。例文帳に追加

To provide an artificial intelligence-type fermentation production machine by which a food material can be regulated so as to be fermented to a desired state, and which can regulate the fermentation step of food even when a sensor part is broken down, and to provide a method for processing the food by using the machine. - 特許庁

糖類と、果実類と、穀類とを少なくとも含有する原料培地を用いて発酵させることにより得られた培養物及び/又はその加工物を、納豆原料に添加し、納豆菌による発酵を行わせて納豆を得る。例文帳に追加

This method comprises adding to a fermented soybean raw material, a cultured product which is obtained by using and fermenting a raw material medium containing at least saccharide, fruits and cereals, and/or its processed product, and fermenting the product with Bacillus natto. - 特許庁

胡麻と、野菜,果物及び野草の発酵混合物とが混合せしめられ、この発酵混合物により胡麻に含まれる油分が分離しないように構成されている胡麻加工食品。例文帳に追加

The sesame processed food is obtained by mixing sesame with a fermented mixture of vegetables, fruits and wild herbs so that the fermented mixture prevents the sesame oil content from causing separation. - 特許庁

大量に生ゴミが発生する食品加工施設からの食品残さを再資源化して、発酵有機肥料または発酵有機飼料を製造する中規模程度の施設における改良された製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an improved method for manufacture in a facility of about a middle scale which manufactures a fermented organic fertilizer or fermented organic feed by recycling of the food left-overs from food processing facilities where garbage are produced in a large volume. - 特許庁

トマトの加工液を少なくとも酢酸発酵させた発酵液を有効成分として含有するストレス性脱毛予防改善育毛剤、および前記ストレス性脱毛予防改善育毛剤を含有することを特徴とする飲食品の提供。例文帳に追加

Foods and beverages each are characterized in that they each contain the hair-growing agent for preventing stress-related depilation. - 特許庁

黒豆加工食品を製造する際に少量の大豆発酵テンペもしくははと麦発酵テンペを混入することにより拮抗作用により元の素材の味が更に美味になる。例文帳に追加

This method for producing the black bean-processed food product containing the soybean-fermented tempeh comprises adding the soybean-fermented tempeh or an adlay-fermented tempeh to a black bean-fermented processed food product for accelerating the fermentation, and as a result, the taste of the original material becomes further tasteful by an antagonizing effect against each other. - 特許庁

乳製品(乳又は乳加工処理物)を用い発酵調味料を製造するための製麹基材及びその製造方法を提供し、それを用いた発酵調味料の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a rice-malt-producing base material for producing fermented seasoning using a milk product (milk or milk-processed product) and a method for producing the same, and a method for producing fermented seasoning using the same. - 特許庁

大豆又はその加工品が水とともに加熱され、食塩5%以下の条件で真菌によって発酵処理が施され、その後、糖が加えられた状態で加熱処理が施された大豆発酵物及びその製造方法である。例文帳に追加

The soybean fermented product is obtained by heating soybeans or its processed product together with water, and fermenting the heated soybean or the heated processed product with fungi under the condition of having ≤5 wt.% of table salt followed by heating the processed product while adding the sugar therein. - 特許庁

高いヒドロキシルラジカル消去活性を有するパパイア果実発酵物及びパパイア加工食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a papaya fruit fermented product having high hydroxyl radical scavenging activity, and to provide a papaya processed food. - 特許庁

イグサ加工食品は、イグサ粉末と、有胞子乳酸菌と、パパイヤ発酵エキスと、天然オリゴ糖とを含む。例文帳に追加

The rush processed food includes rush powder, Lactobacillus sporogenes, papaya fermented extract, and natural oligosaccharide. - 特許庁

さらに、本発明は、前記麦芽の加工方法によって得ることができる麦芽を原料とする発酵麦芽飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing a fermented malt beverage comprises using malt as a raw material obtained by the method for malt processing. - 特許庁

デンプン糖を還元してなる糖アルコール混合物、及び発酵調味料を含有することを特徴とする食品用加工剤。例文帳に追加

This agent for food processing contains a sugar alcohol mixture obtained by reducing starch sugar and a fermented seasoning. - 特許庁

前記大豆発酵物が、調理時に油による加工が施される食品に含有されていることが好ましい。例文帳に追加

The soybean fermented material is preferably contained in a food product to be subjected to processing with oil when cooking. - 特許庁

魚介類を除くタンパク含有食品素材を発酵させた、新しいタンパク加工食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide novel protein processed food produced by fermenting protein-containing food raw material except for fish and shellfish: and to provide a method for producing the food. - 特許庁

具体的には、澱粉加工工場の廃水処理設備に嫌気性発酵槽を導入して排水から発生するメタンの排出を抑制する。例文帳に追加

Specifically, Toshiba introduced an anaerobic fermentation tank at a waste water treatment facility of a starch processing plant, thereby curbing the emissions of methane generated from waste water. - 経済産業省

さらに、サラシアの粉砕物に大豆の粉砕物及び納豆菌を添加し、発酵する工程からなるサラシア加工物の製造方法は、サラシアの粉砕物に大豆の粉砕物と納豆菌により発酵を行う工程からなる吸収を増大させたサラシア加工物の製造方法である。例文帳に追加

In another embodiment, the method for producing the Salacia-processed product comprises a step of adding a pulverized product of soybeans and Bacillus natto to the pulverized product of the Salacia, and fermenting the resultant mixture to increase the absorption by carrying out the fermentation by the pulverized product of the soybeans and the Bacillus natto added to the pulverized product of the Salacia. - 特許庁

例文

醸造原料用加工大麦の製造方法、醸造原料用加工大麦、麦汁の製造方法、麦芽アルコール飲料の製造方法及び麦芽アルコール飲料の真性発酵度を向上させる方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING WORT, METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOL DRINK AND METHOD FOR IMPROVING TRUE FERMENTATION DEGREE OF MALT ALCOHOL DRINK - 特許庁

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