1016万例文収録!

「食品の冷凍加工」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品の冷凍加工の意味・解説 > 食品の冷凍加工に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

食品の冷凍加工の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 59



例文

冷凍食品加工装置例文帳に追加

FROZEN FOOD PROCESSING APPARATUS - 特許庁

冷凍加工食品用組成物、その製造法及び冷凍加工食品例文帳に追加

COMPOSITION FOR FROZEN EGG PROCESSED FOOD, ITS PRODUCTION AND FROZEN EGG PROCESSED FOOD - 特許庁

野菜の加工冷凍食品及びその製法例文帳に追加

VEGETABLE PROCESSED FROZEN FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

生鮮魚貝及び畜肉等の切り身の冷凍加工食品の製造方法並びに該冷凍加工食品の製造装置。例文帳に追加

PRODUCTION OF FROZEN FOOD OF FILLET OF FRESH FISH AND SHELLFISH MEAT AND CATTLE MEAT AND APPARATUS FOR PRODUCING THE FROZEN FOOD - 特許庁

例文

和牛脂のスプレー加工済みの冷凍豚肉または鶏肉ハンバーグ食品例文帳に追加

FROZEN PORK OF CHICKEN HAMBURG STEAK FOOD SPRAYED WITH JAPANESE CATTLE TALLOW - 特許庁


例文

黒豆の真空冷凍乾燥加工による健康食品原料製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING HEALTH FOOD RAW MATERIAL BY VACUUM FREEZE-DRYING PROCESS OF BLACK SOYBEAN - 特許庁

冷凍水煮卵の冷凍変性が防止又は抑制され、長期冷凍保存した場合にもその食感や形態を維持した冷凍水煮卵、該冷凍水煮卵を含む冷凍加工食品の製造法を提供すること。例文帳に追加

To provide a frozen egg boiled plain prevented from or suppressed in freezing deterioration and retaining the palate feeling and shape even if freezing for a long period, and to provide a method for producing a frozen processed food including the frozen egg boiled plain. - 特許庁

TMAOによる冷凍変性が低減または防止されたフィレまたは切り身である魚肉の冷凍品およびそれら魚肉の加工冷凍食品例文帳に追加

FROZEN PRODUCT OF FISH MEAT AS FILLET OR SLICED FISH LOWERED IN OR PREVENTED FROM FREEZE DETERIORATION BY TMAO, AND PROCESSED FROZEN FOOD OF THE FISH MEAT - 特許庁

冷凍される物(以下、被冷凍物という)、特に、鮮魚、食肉、果物、野菜、加工食品等の冷凍による食品の細胞膜の破壊を防止して食品の品質、鮮度を保持して長期間保持可能とする冷凍物製造法装置及び冷凍物製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a manufacturing device and method of frozen materials capable of holding the quality of foods and freshness by preventing the destruction of the cell of the foods due to the freezing materials to be frozen (henceforth frozen materials), especially, fresh fishes, meet, fruits, vegetables and processed foods or the like, and maintaining them for a long period. - 特許庁

例文

電子レンジで加熱調理した際に「加熱ムラ」が生じることがなく均一に加熱することのできる冷凍食品、及び該冷凍食品を用いて得られる冷凍加工調理食品の提供。例文帳に追加

To provide a frozen food capable of homogeneously being heated without forming 'heating unevenness' when subjected to cooking using a microwave oven and a freeze-processing cooked food obtained by using the frozen food. - 特許庁

例文

加熱凝固して一旦冷凍しても離水せず、冷凍前と同様の食感を有する卵加工食品を製造できる全卵組成物、及び、そのような冷凍耐性のある加工食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a whole egg composition causing no syneresis even when heat-coagulated and frozen and capable of producing a processed egg food having similar palate feeling to that before freezing, and to obtain a processed food having such freezing resistance. - 特許庁

パン粉を使用した揚げ物等の加工食品冷凍保存して、解凍後に食しても、クリスピー感のある加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a processed food having a crispy feeling even when the processed food such as fried food using bread crumbs is preserved in a frozen state and then is eaten after being defrosted. - 特許庁

冷凍後解凍したときにも半熟用食感を有する卵加工食品の提供。例文帳に追加

To provide a processed egg food having half-boiled egg-like palate feeling even when defrosted after frozen. - 特許庁

凝固卵加工食品の製造に関し、レトルト加熱処理や加熱製造後冷凍され冷凍食品として流通した場合もフンワリ感、シットリ感に優れた食品の製造法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a coagulated egg-processed food, excellent in softness and moist feeling also when the food is frozen after retort heating treatment and heat production and distributed as a frozen food. - 特許庁

ソース状食品はホワイトソースであり、これを利用して作製された加工食品またはその冷凍品。例文帳に追加

The sauce-like food is a white sauce, and a processed food or a frozen product thereof is produced by utilizing the sauce-like food. - 特許庁

冷凍米飯と調理用冷凍具材を使用して、食する人の好みや摂取制限等に応じた手作り風の異なる各種調理を簡単に製することができる冷凍加工食品提供方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for providing frozen food that can easily produce various different homemade-style dishes corresponding to the preferences, ingestion restrictions, etc. of eating persons using frozen cooked rice and frozen ingredients for cooking. - 特許庁

本発明は食品冷凍あるいは冷却した状態のまますぐに包装し、包装する場合の冷凍あるいは冷却エネルギーのロスや新たに冷凍あるいは冷却しながら包装するような冷凍あるいは冷却エネルギーのロスを防止するとともに、冷凍あるいは冷蔵食品の包装単位以外のくっつき事故を確実に阻止して、効率よく冷凍あるいは冷蔵食品加工することができる冷凍あるいは冷蔵食品の製造装置を得るにある。例文帳に追加

To obtain an apparatus for manufacturing frozen or chilled food which can immediately package food in a frozen or chilled state to prevent freezing or chilling energy in packaging from being lost or freezing or chilling energy in packaging while newly freezing or chilling from being lost and can reliably prevent the frozen or chilled food from sticking except among packaging units to efficiently process into the frozen or chilled food. - 特許庁

薩摩芋の維束管が除去され、飽和水蒸気による低温スチームを用いてブランチングが行われ、その後、冷凍され、解凍後、加工または調理することを特徴とする冷凍薩摩芋加工食品を提供するようにした。例文帳に追加

The frozen processed food of sweet potato is provided by removing vascular bundles of sweet potato, blanching the sweet potato using low-temperature steam by saturated water vapor, then freezing, thawing and processing or cooking the blanched sweet potato. - 特許庁

50mm角以下の大きさの冷凍馬鈴薯および/または冷凍豆類を、カルシウム濃度19〜162mM、80℃以下のカルシウム水溶液中に浸漬し、該冷凍馬鈴薯および/または冷凍豆類、あるいは冷凍馬鈴薯および/または冷凍豆類を含む原料を80℃を超える温度で加熱処理することを特徴とする、電子レンジ加熱用加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

A method for producing the processed food for heating microwave oven comprises soaking frozen potatoes of50 mm square and/or frozen beans in a80°C calcium aqueous solution of a calcium concentration of 19-162 mM, and heat treating at above 80°C, the frozen potatoes and/or frozen beans, or a raw material which contains the frozen potatoes and/or frozen beans. - 特許庁

熟練した調理人であっても加工調理するのが困難な高さのある盛り上った状態のかき揚げ天ぷらの冷凍食品の提供。例文帳に追加

To provide a frozen food of a Kakiage (Tempura of mixed ingredients) of a highly heaped state which is difficult to be prepared even by a skilled chef. - 特許庁

冷凍梅の解凍技術を改善することによって高品質の梅ピューレおよびその加工食品を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing high-quality Japanese plum puree and Japanese plum puree processed food and beverage with improvement in a technique for thawing frozen Japanese plum. - 特許庁

ソース類自動塗り装置・ソース類自動塗り方法と、ソース類自動塗り装置を用いた冷凍加工食品の製法例文帳に追加

DEVICE FOR AUTOMATICALLY APPLYING SAUCES, METHOD FOR AUTOMATICALLY APPLYING SAUCES AND METHOD FOR PRODUCING FROZEN FOOD BY USING THE SAME DEVICE - 特許庁

嵩高く泡立ったメレンゲ様の気泡入り加工食品であって、泡の安定性と口溶け感の双方に優れ、冷凍流通することができる気泡入り加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a bulky-whipped meringue-like bubble-containing food product which is excellent in both stability and mouth-melt feeling of bubbles, and distributable as freezing. - 特許庁

本発明の冷凍加工食品の製造法は、前記工程(A)〜(C)、少なくともこれら工程を行った後の水煮卵を用いて、該水煮卵の形態を保持した加工食品を調製する工程(X)及び該加工食品を凍結する工程(D-1)を含む。例文帳に追加

The method for producing the frozen processed food comprises (X) a process of preparing processed food retaining the form of the egg boiled plain through using the egg boiled plain subjected to at least (A)-(C) processes, and (D-1) a process of freezing the processed food. - 特許庁

冷凍保存後、再加熱した際の鶏肉の食味及び食感、衣の食感、外観等に優れた油ちょう済み冷凍鶏肉加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen chicken meat processed food excellent in the taste and the palate feeling of chicken meat, and the palate feeling of coating when cooked again after freezing, and having excellent appearance. - 特許庁

柔らかく、しかもイカ特有の弾力のある食感を保持し、解凍時の離水が少なく、冷凍フライ等の冷凍食品に適した加工イカを提供する。例文帳に追加

To provide a processed squid soft, maintaining elastic palate feeling peculiar to the squid, causing little syneresis in defrosting and suitable for frozen foods such as frozen deep-fried food. - 特許庁

冷凍馬鈴薯および/または冷凍豆類を含む原料で製造され、電子レンジ加熱の際に馬鈴薯や豆類が破裂しにくい加工食品の提供。例文帳に追加

To provide a processed food produced from a raw material which contains frozen potatoes and/or frozen beans, and hardly bursting potatoes and beans when being heated with a microwave oven. - 特許庁

さらに本発明は、冷凍保存果肉が、適宜なサイズに裁断された後、冷凍保存されたものである上記ゴールドキウイフルーツ果肉加工食品を提供する。例文帳に追加

The processed food containing gold kiwi sarcocarp is produced by using the freeze-dried sarcocarp of the gold kiwi fruit as an ingredient. - 特許庁

スーパーマーケット等の店舗や食品加工センター等に設置された冷凍・冷蔵ショーケース、冷凍・冷蔵庫に接続された冷凍機を公衆電話回線を介して遠隔管理する冷凍機の運転管理システムにおいて、遠隔地にある端末装置から冷凍機のリセットを行えるので従来のようにメンテナンス業者が直ちに出勤して行う場合と比べて迅速な対応が可能なものである。例文帳に追加

To effect more rapid coping compared with a conventional case that a maintenance dealer concerned immediately attends to do a work, in an operation management system for a refrigerator to remotely manage a refrigerator, connected to a deep freezing and refrigerating showcase and a deep freezer and refrigerator installed at a shop, such as a supermarket, etc., and a food processing center, etc., through a public telephone circuit. - 特許庁

魚の切り身・鳥肉の切り身・豚肉の切り身・牛肉の切り身等の冷凍加工食品、その他の対象食品に、ソースやマヨネーズ等の粘性のある調味料を自動的に塗布するためのソース類自動塗り装置・ソース類自動塗り方法と、ソース類自動塗り装置を用いた冷凍加工食品の製法を提供する。例文帳に追加

To provide a device and a method for automatically applying sauces, used for automatically applying a seasoning having viscosity, e.g. sauce or mayonnaise to frozen foods such as sliced fish, sliced chicken meat, sliced pork and sliced beef or the other objective foods and a method for producing the frozen foods by using the device. - 特許庁

ク 加熱後摂取冷凍食品(製造し、又は加工した食品を凍結させたものであつて、飲食に供する際に加熱を要するとされているものをいう。以下同じ。)にあつては、凍結させる直前に加熱されたものであるかどうかの別例文帳に追加

(bb) For frozen food which requires heating before consumption (meaning produced or processed food which is frozen and is deemed to require heating prior to human consumption; the same shall apply hereinafter): whether they were heated before freezing or not;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

また、違反状況をみると、種実類218件(15.8%:総違反件数に対する割合)が最も多く、次いで水産動物加工品(魚類、貝類を除く)の141件(10.2%)、穀類137件(10.0%)、菓子類(冷凍食品を除く)74件(5.4%)、魚類加工品68件(4.9%)の順であった。例文帳に追加

processed marine product (excluding fish and shellfish) has the highest number of violations with211 (17.3% of the number of violations),followed by Cereal, 114 (9.3%), grains , 97(7.9%) and product,processed vegetables (excluding processed mushroom,spices, processed herb and tea) , 86 (7.0%). - 厚生労働省

一方で、上場企業に連なっている(1~6次取引企業)食料品製造業者は、冷凍食品や、食肉加工品などの加工品を扱う場合が多い。例文帳に追加

On the other hand, food manufacturers which are affiliated with listed enterprises (first level to sixth level transaction enterprises) handle processed goods in many cases, such as frozen foods and processed meat products. - 経済産業省

油ちょう後に時間が経過した場合や、油ちょう後に冷凍又は冷蔵保存した後に再加熱処理をし、さらに時間が経過した場合にも、油ちょう食品特有のサクサクとした食感を維持できる油ちょう食品、該油ちょう食品に用いることのできる油ちょう食品用バッター、及び油ちょう用加工食品、並びに油ちょう食品の保存方法の提供。例文帳に追加

To provide oil cooked food retaining crispy palate feeling peculiar to oil cooked food even when time passes after cooking with oil, or when reheat treatment is performed after freezing or refrigerating after cooking with oil, and further time passes, to provide oil cooked food butter usable for the oil cooked food, to provide processed food for cooking with oil, and to provide a method for preserving the oil cooked food. - 特許庁

畜肉加工食品にジューシー感のある優れた食感を付与することができ、加熱調理時の肉汁流出や冷凍・解凍時のドリップが抑制され、歩留まりを向上させる畜肉加工食品用水中油型乳化組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil-in-water emulsified composition for meat processed food imparting the meat processed food with excellent palate feeling having juicy feeling, suppressing flow of gravy when cooking and drip when freezing/thawing and improving yield. - 特許庁

調味料が加えられた食品を脱水シートに接触させた状態で包装袋内に保持する加工工程と、その保持状態を維持したままで冷蔵または冷凍保存する保存工程とを有する食品加工・保存方法である。例文帳に追加

This method for food processing/preservation has a processing process in which a food containing seasoning is retained in a packaging bag in a state in contact with a dehydration sheet and a preservation process in which the food is kept in cold storage or frozen while maintaining the retention state as it is. - 特許庁

調味料が加えられた食品を脱水シートに接触させた状態で容器内に保持する加工工程と、その保持状態を維持したままで冷蔵または冷凍保存する保存工程とを有する食品加工・保存方法である。例文帳に追加

This method for food processing/preservation has a processing process in which a food containing seasoning is retained in a container in a state in contact with a dehydration sheet and a preservation process in which the food is kept in cold storage or frozen while maintaining the retention state as it is. - 特許庁

従来の冷凍薩摩芋加工食品を超える甘みを持ちながら脂肪分の低さによる健康への配慮された自然な旨みがあり、見た目にも薩摩芋の持つ美味しい色を持ち、更に、薩摩芋のしっとりとした食感を維持しており、工程上の共有化がされている冷凍薩摩芋加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a frozen processed food of sweet potato that has a natural taste by taking health into account by a low fat content while having sweetness exceeding that of conventional frozen processed food of sweet potato, has a delicious color of sweet potato in appearance, further maintains moist palatability of sweet potato and is produced by a shared process. - 特許庁

加熱解凍後及び自然解凍後においても、卵の柔らかく滑らかな食感を保ち、冷凍変性による食感の低下や風味の低下等が十分に抑制でき、しかも、外観状の保型性にも優れた冷凍加工食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a frozen egg processed food capable of keeping soft and smooth texture of egg even after heat-thawing and after natural thawing, sufficiently suppressing lowering of texture due to freeze modification and lowering, etc., of taste and excellent in shape-retaining property of appearance. - 特許庁

チルド流通又は冷凍流通用の加熱凝固卵加工食品を、5〜25質量%の食用油脂、3〜15質量%の糖類及び0.05〜3質量%のゼラチン、更に10〜90質量%の液卵から構成する。例文帳に追加

The heat-coagulated egg processed food for chilled distribution or freezing distribution comprises 5-25 mass% of edible oil and fat, 3-15 mass% of saccharides and 0.05-3 mass% of gelatin, and further 10-90 mass% of liquid egg. - 特許庁

店舗におけるロイン魚肉若しくはスキンレスフィレー魚肉の解凍、スライス加工、及び盛り付けを全く必要とせず、納品即店舗販売が可能な刺し身盛り付け冷凍食品の製造方法を提供するものである。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen food of dished sliced raw fish applicable to sales at the store without needing of thawing roinfish or skinless fillet fish meat, slice processing and dishing. - 特許庁

チルド保存又は冷凍保存の期間の長短に拘わらず、咀嚼した時に口腔内に適量の離水が生じて広がるジューシーで作り立ての美味しさを有する加熱凝固卵加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide heat-coagulated egg processed food having juicy and just-made deliciousness because an appropriate amount of water is left and spread in the oral cavity when chewed regardless of length of a period of time for chilled or frozen storage. - 特許庁

耐熱性、耐冷凍性、乳化性等の優れた機能性を有する酵素処理卵黄の製造方法、及び該製造方法により得られた酵素処理卵黄を含有する乳化物等の加工食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing enzyme-treated yolk having excellent functionality such as heat resistance, freeze resistance or emulsification; and to provide processed food such as emulsified products containing the enzyme-treated yolk obtained by the method. - 特許庁

急速冷凍機などの食品加工機などに使用されているアルミニウムなどの金属部材などの洗浄に好適な水性液体洗浄剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an aqueous liquid detergent composition suitable for use in cleaning aluminum which is used in a food processing machine such as a quick refrigerating machine. - 特許庁

適度に柔らかく、弾力があり、もちもちしている等、食感が良好であることと、生地表面の焼き目がきれいである等、外観が良好であり、冷凍保存性のよい、小麦粉等の加工食品を得る。例文帳に追加

To provide a processed food produced from wheat flour, etc., having good palatability such as moderate softness, high springiness and glutinousness, good appearance such as beautiful scorch pattern on the surface of the dough and high preservability in frozen state. - 特許庁

冷却器で冷却された冷気を冷気循環ファン等の送風手段を用いて冷凍室に強制循環する冷蔵庫において、食品が接する樹脂部品に脱臭加工するものである。例文帳に追加

The deodorization function is given to a resin component to be brought into contact with foods in the refrigerator in which cold air cooled by a cooler is circulated by force to a freezer compartment by using a blower means such as a cold-air circulation fan. - 特許庁

経時変化や、冷凍、解凍、電子レンジ調理等による食味、食感、外観の低下を防ぎ、優れた健康機能性を、澱粉を主成分とする加工食品に付与できる品質改良剤組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a quality improving agent composition for processed food inhibiting reduction of taste, palate feeling and deterioration of appearance caused by aging, freezing, defrosting, cocking with a microwave oven or the like, imparting an excellent healthy function to the processed food mainly comprising starch. - 特許庁

簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風味の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞味する際に好ましい鮮紅色の肉色を呈するミオグロビン含有生食用赤身魚肉の加工食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation. - 特許庁

貯留槽6内には、高温度の食用油7が貯留され、投入された冷凍食品材料を食用油によって解凍し、油揚げ加工調理する。例文帳に追加

The cooking oil 7 of high temperature is pooled in the pooling vessel 6, and the fed frozen food materials are thawed with the cooking oil and cooked in frying process. - 特許庁

例文

七 冷凍食品(製造し、又は加工した食品(清涼飲料水、食肉製品、鯨肉製品、魚肉練り製品、ゆでだこ及びゆでがにを除く。)及び切り身又はむき身にした鮮魚介類(生かきを除く。)を凍結させたものであつて、容器包装に入れられたものに限る。)例文帳に追加

7. Frozen food (meaning produced or processed food (excluding carbonated drinks, processed meat products, whale meat products, fish jelly products, boiled octopus and boiled crabs) and cut or shelled fresh fish and seafood (excluding raw oysters) which are frozen and packed in containers and packaging.)  - 日本法令外国語訳データベースシステム

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
Copyright © Ministry of Health, Labour and Welfare, All Right reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS