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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Blanchingの意味・解説 > Blanchingに関連した英語例文

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Blanchingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 47



例文

Add the pork, whose flavor has been contained through the blanching process. 例文帳に追加

湯通しによって旨みを閉じ込めた豚肉を加える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The apparatus for the blanching treatment is used for the blanching treatment of the green agricultural product which is a solid green vegetable eaten after heating.例文帳に追加

加熱をしてから食べる緑色で固形の野菜である緑色農産品のブランチング処理に用いる。 - 特許庁

3) Blanching of the skin, complete areas of alopecia and remaining scars are seen at the end of the observation period of 14 days.例文帳に追加

3) 14日間の観察期間終了時に皮膚の脱色(blanching of the skin)、処置部全域の脱毛(complete areas of alopecia)、及び瘢痕(scars)が残留、が認められる場合。 - 経済産業省

To provide a blanching cultivation implement for plants with which a proper time for harvesting can be quickly decided without taking off the blanching cultivation implement to confirm the plants during a cultivation term, aiming at labor-saving of works, improvement in cultivation work efficiency, and prevention of deformity, and performing excellently qualified blanching in blanching cultivation using the blanching cultivation implement for plants.例文帳に追加

植物の軟白栽培器具を用いた軟白栽培において、栽培期間中、軟白栽培器具を取って確認することなしに、収穫適期が瞬時に判断でき、作業の省力化と共に栽培作業能率の改善が図れ、さらに奇形を防止し、品質的にも優れた軟白を行える植物の軟白栽培器具を提供する。 - 特許庁

例文

This method for producing a kale dry powder comprises separating the kale into leaves and stems, and subjecting the separated leaves and stems respectively to blanching and drying.例文帳に追加

ケールの葉と茎とを分離して、ブランチング処理工程および乾燥工程を行う。 - 特許庁


例文

The method comprises the following process: blanching mushrooms using oil and fat, charging the blanched mushrooms into a packaging case, sealing the package, heating the package under pressurization to sterilize the package.例文帳に追加

キノコを油脂でブランチングした後容器に充填密封し、加圧加熱殺菌する。 - 特許庁

BLANCHING CULTIVATION IMPLEMENT FOR PLANT, CULTIVATION METHOD USING THE SAME, AND SHIPPING METHOD例文帳に追加

植物の軟白栽培器具及びこれを用いた栽培方法、並びに出荷方法 - 特許庁

LIGHT-SHIELDING CONTAINER FOR PLANT BLANCHING CULTURE COMPOSED OF PYRAMIDAL MAIN BODY AND GROUND PART例文帳に追加

角錐形の本体と接地部品からなる植物の軟白栽培用遮光容器 - 特許庁

To provide a simple blanching method free from trouble and requiring no large amount of labor and cost and no experience on harvesting each required by a conventional blanching cultivation, and to provide a material for the method.例文帳に追加

従来の軟白栽培において、多大の労力と経費さらに収穫時の経験を必要としない、簡単で手間のかからない栽培方法とその資材を提供するものである。 - 特許庁

例文

Furthermore, the blanching treatment is carried out in a blanching treatment device composed of the cylindrical body having at least a color developing zone and a swelling zone, a means for supplying steam into the cylindrical body and a means for moving the green soybeans in the cylindrical body.例文帳に追加

円筒体が、少なくとも、発色帯域及び膨潤帯域をもった円筒体、円筒体内に蒸気を供給する手段、及び円筒体内で枝豆を移動する手段で構成されたブランチング処理装置で行われる。 - 特許庁

例文

This method for producing the frozen product of the green soybeans subjected to blanching treatment is characterized by having a blanching treatment step composed of a color developing step and a swelling step of the green soybeans and a salt water dipping treatment step.例文帳に追加

枝豆の、発色工程及び膨潤工程からなるブランチング処理工程、及び塩水浸漬処理工程を有することを特徴とするブランチング処理した枝豆の冷凍品の製造方法。 - 特許庁

This method comprises performing a blanching treatment of a green plant through soaking the green plant in alkali ion water, if necessary, containing a salt therein, at 90-100°C for a short time.例文帳に追加

緑色植物のブランチング処理を、必要に応じて、塩を加えた90〜100℃のアルカリイオン水に短時間浸漬することにより行う。 - 特許庁

As the calcium carbonate, egg shell calcium is used and it is most preferable for keeping the flavor and green color to perform the blanching treatment by combining it with table salt.例文帳に追加

炭酸カルシウムとして卵殻カルシウムを用い、これと食塩と組合せたブランチング処理が、風味と緑色の保持に最も好ましい。 - 特許庁

Prior to the blanching step, immersion of the Welsh onion in a gelatin solution enables such separation to be prevented further.例文帳に追加

また、ブランチング前において、ゼラチン液に浸漬することで、芯部やねぎ輪の分離を一層防止することができる。 - 特許庁

A highly commercially valued plant suppressed in photosynthesis and blanched by the blanching method is cultivated.例文帳に追加

本発明の軟白栽培方法により光合成が抑制され軟白化した商品価値の高い植物が栽培される。 - 特許庁

To provide a method for preserving sea weeds, capable of changing the color of the preserved sea weeds into green color by salting or cooling the gathered sea weeds without blanching the sea weeds.例文帳に追加

採集した海草を、ブランチングすることなく塩蔵あるいは冷却して保存し、保存している海草を緑色に変色する。 - 特許庁

The method for producing package mushroom comprises cutting mushroom into pileus and stipe; blanching the stipe with boiled water, steam or oil followed by charging the blanched stipe in a package; and subjecting the package to pressure/heat sterilization.例文帳に追加

キノコを菌傘と菌柄に切断し、菌柄を熱水、蒸気または油でブランチングした後容器に充填密封し、加圧加熱殺菌する。 - 特許庁

This method for producing the dry kail (Brassica oleracea acephala) powder, comprising blanching the kail in hot water containing 0.001 to 1 wt.% of calcium carbonate, drying the blanched keil and then powdering the dried product.例文帳に追加

ケールを、炭酸カルシウムを0.001〜1重量%添加した熱水でブランチング処理し、乾燥、粉末化する。 - 特許庁

This method for producing the dried green leaf powder comprises performing a blanching treatment on the green leaves of the green colored plant with a hot water added with 0.001-1 wt.% calcium carbonate, drying and pulverizing.例文帳に追加

緑色植物の緑葉を、炭酸カルシウムを0.001〜1重量%添加した熱水でブランチング処理し、乾燥、粉末化する。 - 特許庁

To prepare a thermoplastic resin sheet for blister packs excellent in folding property, transparency, stiffness and resistance to blanching and having good balance of other physical properties.例文帳に追加

折り曲げ性、透明性、剛性、耐白化性に優れ、その他の物性バランスも良好なブリスターパック用熱可塑性樹脂シートを提供する。 - 特許庁

The method of manufacturing fried potato and fried pumpkin comprising a blanching process boiling the material potato or pumpkin and a frying process frying the boiled potato or pumpkin, has a vacuum cooling process between the blanching process and the frying process.例文帳に追加

材料となるポテト又はカボチャを茹でるブランチング工程と、茹でられたポテト又はカボチャを油で揚げるフライ工程とを備えたフライドポテト又はフライドカボチャの製造方法であって、ブランチング工程とフライ工程との間に、真空冷却工程を備えていることを特徴とする。 - 特許庁

This method for producing the blanched frozen Wakame comprises carrying out a blanching treatment for 40-300 sec with seawater at alkalinity of pH 7-9 at70°C, cooling the blanched Wakame with seawater, washing the cooled Wakame, and rapidly freezing the washed Wakame in a process for blanching and freezing the Wakame.例文帳に追加

わかめを湯通し冷凍させる工程において、pHが7〜9のアルカリ性でかつ70℃以上の海水にて、40秒〜300秒間湯通し処理を行い、海水にて冷却、洗浄後、急速冷凍にて凍結させることを特徴とする冷凍わかめの製造方法。 - 特許庁

By cutting a carrot so that the cutting face may pass through the core part in the longitudinal line, the nitrate ion-rich core part is widely exposed and the contacting area between the core part and the blanching water is largely expanded and the nitrate ion is effectively eluted when blanching.例文帳に追加

芯部を通るようにニンジンを長さ方向に切断することによって、硝酸イオンが偏在している芯部の、切断面に現れる露出面積を大きくすることができ、芯部とブランチング水との接触面積が大きくなり、ブランチング時により多くの硝酸イオンを溶出除去させることができる。 - 特許庁

A blanching treatment using eggshell calcium as the calcium carbonate and combined with sodium chloride is most preferable for holding the flavor and the green color.例文帳に追加

炭酸カルシウムとして卵殻カルシウムを用い、これと塩化ナトリウムとを組み合せたブランチング処理が、風味と緑色の保持に最も好ましい。 - 特許庁

The blanching treatment of the kail (Brassica oleracea acephala) is carried out by immersing the kail in 80 to 100°C hot water containing 3 to 50 wt.% of trehalose and, if necessary, other additives for a short time.例文帳に追加

ケールのブランチング処理を、トレハロースを3〜50%重量、および必要に応じて、他の添加剤を加えた80〜100℃の熱水に短時間浸漬することにより行う。 - 特許庁

The frozen processed food of sweet potato is provided by removing vascular bundles of sweet potato, blanching the sweet potato using low-temperature steam by saturated water vapor, then freezing, thawing and processing or cooking the blanched sweet potato.例文帳に追加

薩摩芋の維束管が除去され、飽和水蒸気による低温スチームを用いてブランチングが行われ、その後、冷凍され、解凍後、加工または調理することを特徴とする冷凍薩摩芋加工食品を提供するようにした。 - 特許庁

This method for producing the oil and fat cooked frozen vegetable comprises a process for blanching the vegetable, a process for mixing the blanched vegetable with an oil-containing seasoning and a stage for freezing the seasoned vegetable.例文帳に追加

その製造方法は、野菜を白化させる工程と、白化された野菜を油を含有した調味料と混ぜ合わせる工程と、前記調味済みの野菜を冷凍する段階とよりなる。 - 特許庁

The blanching enzyme is allowed to act on waste water or a starch solution, containing starch or a treated product thereof, and the treated liquid is divided by using an ultrafiltration membrane.例文帳に追加

ブランチングエンザイムをデンプンやその処理物を含む排水やデンプン溶液に作用させ、その処理液を、限外濾過膜を用いて分画した。 - 特許庁

The method for storing farm crops comprises the following process: a harvested farm crop 1B is washed and then soaked in water; and then the soaked farm crop is subjected to blanching 3 by magnetron radiation 3A to excite and heat the inner temperature of the farm crops to 70-80°C to effect low-temperature storage.例文帳に追加

収穫した農作物1Bを洗浄のうえ水漬し、而してマグネトロン放射3Aによりその内部温度を70乃至80℃に励起加熱せしめてブランチング3を施し、低温保存する農作物の保存方法。 - 特許庁

To provide a method for the treatment of a green vegetable having excellent taste, palatability, or the like, and free from the change in the color with time without applying a blanching treatment.例文帳に追加

ブランチング処理を施しても、色調の経時的変化がなく、かつ優れた食味、食感等を有する緑色野菜の処理方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To make a core be easily demolded from the inside of a molding after molding even when the molding has one blocked end or a plurality of branch pipe parts which are blanching.例文帳に追加

一端が閉塞された成形品、あるいは複数の枝管部が分岐した成形品であっても、成形後に成形品内からコアを容易に型抜きできるようにする。 - 特許庁

To obtain a frozen potato having an excellent palatability (chewiness) and flavor after blanching or freezing, suitably useful as a frozen raw material for various kinds of foods, especially for retort foods.例文帳に追加

ブランチング乃至凍結後に食感(歯応え)及び風味が優れ、各種食品、特にはレトルト食品用の冷凍原料としての用途に適する冷凍馬鈴薯を提供すること。 - 特許庁

This method for producing kale dry powder comprises the following process; subjecting kale to blanching after regulating an amount of sodium chloride and sodium bicarbonate each to be added to water, water temperature, throughput of kale, and processing time, drying the thus blanched kale, and pulverizing the resultant dried kale.例文帳に追加

ケールを、水への塩化ナトリウムおよび重曹の添加量、水温、ケールの処理量、および処理時間を規定してブランチング処理し、乾燥、粉末化する。 - 特許庁

As a result of this, efficiency of heat transfer to the whole corn is improved, and heating time in blanching treatment and treatment time in retort sterilization are shortened.例文帳に追加

これによって、トウモロコシ全体への伝熱効率が向上し、ブランチング処理時の加熱時間、並びにレトルト殺菌時における処理時間を短縮することが可能である。 - 特許庁

To provide corn for retort processing and a method for producing retort-processed corn, by which performance of retort sterilization is enabled in a short time, the need of complicated blanching treatment is eliminated, and sterilization is securely performed.例文帳に追加

レトルト殺菌を行う時間が短時間で済むとともに、複雑なブランチング処理が不要で、確実に殺菌を行うことを可能とするレトルト加工用トウモロコシ、及びレトルト加工トウモロコシの製造方法を提供する。 - 特許庁

Raw green vegetables or herbs are blanched in a blanching solution containing salt, a monosaccharide and/or a sugar alcohol in specific concentrations, dehydrated, preserved in a specific amount of a disaccharide and/or an oligosaccharide and then dried.例文帳に追加

生の緑色野菜又はハーブを、特定の濃度の食塩と単糖類及び/又は糖アルコール類とを含むブランチング液中でブランチング処理した後、脱水し、これに特定量の二糖類及び/又はオリゴ糖類を添加して漬け込んだ後、乾燥する。 - 特許庁

In the blanching process, the green leaves of graminaceous plant are soaked for a short time in 90-100°C hot water mixed with 3-50 wt.% of trehalose, and as necessary, an additive selected from the group consisting of sodium bicarbonate, sorbitol, calcium carbonate, and eggshell calcium.例文帳に追加

ブランチング処理は、トレハロースを3〜50重量%、および必要に応じて、重曹、ソルビトール、炭酸カルシウム、卵殻カルシウムからなる群から選択された添加剤を加えた90〜100℃の熱水に短時間浸漬することにより行う。 - 特許庁

This flower-containing Nemacystus decipiens processed food is a health food effective to comfortable living in a stressful present society owing to using together day lily proved in sleeping effect and Nemacystus decipiens gentle to the stomach and intestines by blanching raw day lily flowers and mixing the flowers with intact Nemacystus decipiens.例文帳に追加

クヮンソウの生の花を湯通し、原形のままのモズクと混ぜることによって、睡眠効果が立証されているクヮンソウと胃腸に優しいとされているモズクとを併用しているため、ストレスの多い現代社会を快適に生きる上で有効な健康食品を実現できる。 - 特許庁

This blanching method comprises putting a vessel made of a light-resistant material over an objective cultivation plant; wherein the vessel has leg parts capable of being inserted into soil and a conic or conic trapezoidal shape so as to be easily usable and compactly kept through being superposed with each other when stored.例文帳に追加

本発明は目的とする栽培植物に遮光性材質からなる容器をかぶせ軟白栽培をおこなうものであり、該容器は土中に差し込み可能な脚部を有する円錐もしくは円錐台形状とすることにより、使用し易く、かつ収納時に重ね合わせてコンパクトに保管できるというものである。 - 特許庁

Such a functional food is obtained, for example, by the following process: fruit rind is subjected to blanching treatment and/or soaking treatment with a trehalose solution followed by addition of a 3rd ingredient such as ginger or Momordica grosvenori and, as necessary, other treatment(s) such as cooking, seasoning, processing and/or drying.例文帳に追加

この機能性食品は、例えば、果実外皮にトレハロース溶液によるブランチング処理及び/または浸漬処理を施した後、生姜、羅漢果その他の第三成分を添加し、さらに必要に応じて調理、調味、加工、乾燥等の処理を施すことにより製造することができる。 - 特許庁

To provide a terminal for connecting a substrate that can prevent damages, such as blanching generated on a circuit board and separation, can obtain stable electric contact according to the finishing diameter of a through hole, and can be retained with improved balance regardless of directional dependency.例文帳に追加

回路基板に生じる白化や剥離等の損傷を防止することができ、スルーホールの仕上がり径に応じた安定した電気的接触を得ることができ、また、方向依存性なくバランス良く保持される基板接続用端子を提供する。 - 特許庁

This method of producing dry pieces is characterized by a process for carrying out the blanching treatment of Alpinia speciosa or Alpinia Kumatake and a process for drying the resultant blanched Alpinia speciosa or Alpinia Kumatake and the dry pieces are produced by this manufacturing method.例文帳に追加

月桃又はクマタケランをブランチング処理する工程と、得られたブランチング処理済みの前記月桃又は前記クマタケランを乾燥する工程を有するところに構成特徴を有する乾燥片の製造方法と、該製造方法にて製造された乾燥片である。 - 特許庁

This apparatus for the blanching treatment for producing the frozen product of the green agricultural product is composed of a cylindrical body having at least a color developing zone and a swelling zone, a means for feeding steam to the interior of the cylindrical body and a means for moving the green agricultural product in the cylindrical body.例文帳に追加

少なくとも、発色帯域及び膨潤帯域をもった円筒体、円筒体内に蒸気を供給する手段、及び円筒体内で緑色農産品を移動する手段で構成された緑色農産品の冷凍品の製造用ブランチング処理装置。 - 特許庁

The blanching cultivation implement for plants has the following structure: the upper part of a hollow and cylindrical supporting member made of a shading material and having opening parts at its both ends is covered with a movable member made of a shading material and pushed up while leaving the implement to pressing power based on elongation of the stalk part of the plant.例文帳に追加

両端開口部を有する中空の遮光性資材の筒状の支持部材の上方を、植物の茎部の伸長に基づいた押圧力に任せて押し上げられる遮光性資材よりなる可動部材で覆った軟白栽培器具を、植物の萌芽初期の植物体に覆うように設置する。 - 特許庁

To provide a method for reusing water and starch or a starch-degraded product by degrading the starch or a treated product thereof contained in waste water (e.g., water in which rice has been washed, water in which noodles have been boiled, and water in which sliced potato has been washed) by a blanching enzyme, and separating the enzyme-treated liquid by ultrafiltration.例文帳に追加

排水(例えば、米の研ぎ汁やうどんの茹で汁、ジャガイモスライスの洗浄水など)に含まれるデンプンやその処理物をブランチングエンザイムによって分解し、その酵素処理液を限外濾過により分離し、水及びデンプンまたはデンプン分解物を再利用する方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a method of processing vegetable to produce frozen vegetable from chlorophyll-containing vegetable, which can suppress the deterioration of firmness, etc. caused by softening of vegetable tissue and also can suppress the discoloration and the deterioration of flavor upon preservation as the frozen vegetable even if the processing time of a blanching process is increased to deactivate an enzyme included in the vegetable.例文帳に追加

クロロフィル含有野菜を対象として冷凍野菜を製造する場合における野菜の処理方法であって、野菜に含まれる酵素の失活のためにブランチング処理の処理時間を増大させても、野菜組織の軟化による歯応え等の劣化を抑制することができ、かつ、冷凍野菜としての保存時の退色および風味の劣化を抑制することのできる野菜の処理方法を提供する。 - 特許庁

例文

Each ONU is equipped with an optical modulator which selects and outputs the unmodulated light prescribed timing from one periodic unmodulated light branched by a blanching device, and performs on/off operation terminating the other unmodulated light, and an optical receiver which receives the other periodic unmodulated light branched by the branching device as a clock signal light and performs receiving process of a modulated light.例文帳に追加

各ONUは、分岐器で分岐された一方の周期的な無変調光から所定のタイミングの無変調光を選択出力し、他の無変調光を終端するオンオフ動作する光変調器と、分岐器で分岐された他方の周期的な無変調光をクロック信号光として入力して変調光の受信処理を行う光受信器を備える。 - 特許庁

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