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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Flavor ofに関連した英語例文

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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

To provide a method for collecting from a vegetable material, a flavor in extremely high concentrations, expressing a flavor of a material further naturally compared to a conventional flavor.例文帳に追加

植物性の素材から、非常に高濃度であって、さらに、素材の有する香りが従来のものに比べてより自然に表現されたフレーバーの回収方法を提供する。 - 特許庁

To provide fermented instant noodle utilizing lactobacillus comprising grain-utilized food or alkaline food such as instant noodles, to which finely acid taste and flavor are imparted without spoiling flavor and palate feeling inherent in noodles; to provide a method for producing the noodles and a method for improving the flavor of the noodles.例文帳に追加

麺本来の風味、食感を損なうことなく良好な酸味と風味を付与した即席麺等の穀類利用食品又はアルカリ性食品、その製造方法及びそのような風味改良法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for keeping potency of a flavor for a long term, e.g. by retiaining the flavor during a best-before period, though the flavor added to foods evaporates during the shelf life and can not retain the potency just after the production.例文帳に追加

食品に添加する香料は、その保存中に逸散し、製造直後の力価が保てないが、長期間、例えば賞味期間中その香料を保持して力価を保たせしめる方法の提供。 - 特許庁

The flavor-enriched dried fish is obtained by addition of seaweed or seaweed extract so as to add dried-up flavor or meat flavor to dried fish even when omitting a mold fungus applying process.例文帳に追加

海藻又は海藻からの抽出物を添加することによって、カビ付け工程を省いても枯れ節風味あるいは肉風味が付加できることを見出した。 - 特許庁

例文

The smoking article is equipped with a flavor-generating material for emitting a flavor component and a cylindrical body that includes the flavor-generating material and makes the end part of a mouthpiece side contain a sensible stimulus component.例文帳に追加

本発明の喫煙物品は、香味成分を発生する香味発生材と、前記香味発生材を内包し、吸口側の端部に感覚刺激成分が添加された筒状体とを具備したことを特徴とする。 - 特許庁


例文

To provide a method for producing flavor extract which enables efficient extraction of unconventionally excellent flavor and taste from a raw material without spoiling oil-soluble flavor components and also water-soluble characteristics.例文帳に追加

本発明の目的は、原料から香りや味を効率的、更に油溶性の香味成分を損なうことなく抽出でき、そして水溶性の性質をも併せ持つ、従来にない良好な香味抽出物の製造方法を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for improving flavor comprising a means for improving both of first taste (flavor an eater feels during keeping food and drink in the mouth) and after taste (flavor left after swallowing down the food and drink).例文帳に追加

飲食物の先味(飲食物を口に含んでいる間に感じる風味)と後味(飲食物を嚥下した後に残る風味)の両方を改善する手段を提供すること。 - 特許庁

To provide a manufacturing method of a powdery composition containing a flavor that does not suffer from loss of the flavor by volatilization or the like, has the flavor perfectly clathrated, has good preservation stability of the flavor, has high flowability of the powder, hardly suffers from blocking even in a high-humidity environment, and releases the flavor with a desirable timing.例文帳に追加

香料の揮散などの散逸がなく、香料が完全に包接され、香りの保存安定性が良く、また、粉末の流動性が高く、高湿度環境下でもブロッキングを起こしにくく、さらには、フレーバーリリースが望ましいタイミングでおこる香料含有粉末状組成物の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The agitation time is from a time point of substantially recognizing the modification of the flavor by the agitation under the presence of oxygen to the time point of substantially not recognizing the modification of the flavor by the disappearance and deterioration of the improved flavor caused by the continuation of the agitation under the presence of oxygen such as10 min.例文帳に追加

攪拌時間は、10分以下など、酸素存在下の攪拌により香味の改質が実質的に認められる時点から、酸素存在下の攪拌の継続により改質された香味が消失・劣化し、香味の改質が実質的に認められなくなる時点までの時間である。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing processed food reduced in generation of acrylamide comprising reducing generation of acrylamide without spoiling flavor of processed food.例文帳に追加

加工食品の風味を損なうことなく、アクリルアミドの生成を低減することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a greening method having many functions such as air purification, reduction of surrounding temperature, capture of noxious insect and spread of flavor.例文帳に追加

空気の浄化、周辺気温の緩和、害虫捕獲、香りの拡散等の多機能な緑化法の提供。 - 特許庁

To provide a sweetener composition having the flavor near to that of sugar by improving the quality of taste of a sweetener.例文帳に追加

本発明は、甘味料の味質を改善し、砂糖の風味に近づけた甘味料組成物を提供する。 - 特許庁

This deterioration inhibitor of the flavor or the fragrance exhibits in particular a significant effect of suppressing the production of p-cresol and p-methylacetophenone which are the off-flavor components originated from citral and is suitable to apply to foods, drinks or cosmetics having the flavor or the fragrance of a citrus note including citral.例文帳に追加

特にシトラールに由来する劣化臭成分であるp−クレゾール、p−メチルアセトフェノンの生成抑制に対しては顕著な効果を奏し、シトラールを含むシトラス調香味・香気を有する飲食品、化粧品等に好適である。 - 特許庁

To provide a method for producing a dried fish or processed dried fish product, capable of maintaining its good flavor by inhibiting the deterioration of the flavor in the production process and product preservation process, and also the dried fish or processed dried fish product of which deterioration of the flavor is inhibited.例文帳に追加

製造工程および製品保存過程における風味の劣化を抑制し、良好な風味を保持する魚節または魚節加工製品を得る方法を提供し、延いては風味の劣化が抑制された魚節または魚節加工製品を提供すること。 - 特許庁

The flavoring had relatively a lot of simple things, so I was able to exploit the flavor of the ingredients themselves. 例文帳に追加

味付けは比較的シンプルな物が多かったので、食材そのものの味を堪能できた。 - Weblio Email例文集

any of several moisture-loving grasses of the genus Glyceria having sweet flavor or odor 例文帳に追加

甘い味または匂いがあるウキガヤ属のいくつかの湿気を好む草のいずれか - 日本語WordNet

Most of the trusted OS's are based on the Unix flavor of operating systems. 例文帳に追加

ほとんどのトラステッドOSはUnix風味のオペレーティングシステムに基づいている。 - コンピューター用語辞典

the essential oil from the peel of this orange is used in perfume, to get rid of insects, and to flavor tea. 例文帳に追加

このオレンジの皮から抽出される精油は、香水、駆虫、フレーバーティーなどに使用されている。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

One can enjoy its rich literary flavor and elegant style in its descriptions of the life of the court aristocracy. 例文帳に追加

典雅な文体で公家の生活が描かれた文芸味豊かな作品である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Senmai-zuke requires a particularly well-balanced combination of original sweetness from shogoin-kabu, sourness from fermented lactobacillus, and the delicious flavor of konbu. 例文帳に追加

蕪本来の甘味、乳酸発酵の酸味、昆布の旨味のバランスがとても大切な漬物である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The diverse qualities of yeast is an important key to determine taste, flavor, and quality of sake. 例文帳に追加

この酵母の多様性が酒の味や香りや質を決定づける重要な鍵となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Inside the barrel, lactic fermentation prevents decomposition of funa while amino acid enhances the flavor of fish. 例文帳に追加

桶内のフナは乳酸発酵によって腐敗が防止され、アミノ酸などのうま味成分が増す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is not harmful, but the flavor of soy-sauce is deteriorated, and the taste of soy-sauce is also deteriorated as it consumes sugar. 例文帳に追加

害は無いが香りは悪くなり、糖を消費するため味も劣化する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Engawa of righteye flounder is regarded as inferior in flavor to that of flatfish, but some people prefer its rich, fatty taste. 例文帳に追加

カレイのえんがわはヒラメより味が劣るとされるが、脂の味が濃厚でありそれを好む者もいる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The flavor deterioration inhibitor comprises solvent extracts of the pericarp of fruits belonging to the genus Annona.例文帳に追加

バンレイシ属果物の果皮の溶媒抽出物からなる香味劣化抑制剤である。 - 特許庁

METHOD FOR CONTROLLING FLAVOR CHANGE AND/OR DISCOLORATION OF COMPOSITION CONTAINING ERGOTHIONEINE AND/OR DERIVATIVE OF THE SAME例文帳に追加

エルゴチオネイン及び/又はその誘導体を含有する組成物の変臭及び/又は変色抑制法。 - 特許庁

To obtain instant tea having flavor almost similar to that of tea obtained by a regular way of drinking tea.例文帳に追加

通常の喫茶法で得られる茶湯と殆ど同様の風味を有する即席茶類を得ること。 - 特許庁

To provide processed cheese excellent in flavor, and produced considering the balance of the ratio of sodium/potassium.例文帳に追加

風味が良好で、ナトリウム/カリウム比のバランスに配慮したプロセスチーズの提供。 - 特許庁

REGULATION OF FLAVOR OF COFFEE DRINK AND COFFEE DRINK OBTAINED THEREBY例文帳に追加

コーヒー飲料の風味調整方法及びそれにより得られるコーヒー飲料 - 特許庁

With the use of the summer heat stress alleviating composition, a food or beverage making good use of the flavor can be obtained.例文帳に追加

この暑熱ストレス軽減組成物を用いて風味を生かした飲食品を得ることができる。 - 特許庁

COFFEE PRODUCING METHOD CAPABLE OF DECREASING LOSS OF FLAVOR, AND COFFEE ICE BLOCK例文帳に追加

風味の消失を低減可能なコーヒー製造方法およびそのコーヒーアイスブロック - 特許庁

To provide a method for improving the flavor, tenderness and/or consumer acceptability of the meat of domestic fowl.例文帳に追加

家禽化した家禽の肉の風味、軟らかさ、および/または消費者嗜好性を改善する方法の提供。 - 特許庁

To simply produce a distilled liquor and Mirin (sweet Sake for seasoning) rich in flavor of vanillin in a short period of time.例文帳に追加

バニリンの香味に富む蒸留酒およびみりんを、短期間でかつ簡便に製造する。 - 特許庁

The seasoning powder of salted-cuttlefish is obtained by drying salted cuttlefish at a low temperature at which the flavor of the salted cuttlefish is not evaporated, and pulverizing the dried one.例文帳に追加

イカの塩辛を、その風味が蒸散しない低温で乾燥させ、粉砕してなる。 - 特許庁

To provide a refrigerator achieving increase of flavor components of food while shortening freezing speed.例文帳に追加

凍結速度を短縮しつつ食品の旨み成分増量を実現する冷蔵庫を提供する。 - 特許庁

To obtain a processed roe food having excellent firmness of meat, low saltiness, strong flavor and slight smelling of fish.例文帳に追加

身締まりが良く、塩辛さが低く、旨みが強く、生臭みが少ない、魚卵加工品を提供する。 - 特許庁

To inhibit unfavorable reduction of the characteristic flavor to be generated on the low temperature storage of palm based fats and oils.例文帳に追加

パーム系油脂を低温保管した場合に発生する独特の好ましくない風味低下を抑制する。 - 特許庁

To provide a method for producing dried kale powder, capable of maintaining fresh green color and flavor of the kale.例文帳に追加

鮮やかな緑色と風味が維持されるケールの乾燥粉末の製造方法の提供。 - 特許庁

To reduce carbonic acid stimulation of carbonated beverage without making a negative effect on the flavor of the carbonated beverage.例文帳に追加

炭酸飲料の香味に悪影響を及ぼすことなく、炭酸飲料の炭酸刺激を低減する。 - 特許庁

METHOD OF PRODUCING FLAVOR COMPOSITION AND PREPARATION METHOD OF FLAVORS, BEVERAGES AND FOODS USING THE SAME例文帳に追加

香気組成物の製造方法及びこれを用いるフレーバー、飲食品の調製方法。 - 特許庁

To provide a sterilization technique reducing the number of fungi without spoiling flavor of spice.例文帳に追加

香辛料の風味を劣化させず、菌数を低減する殺菌技術を提供すること。 - 特許庁

Delicious pickles with a flavor similar to one of Narazuke are produced by pickling in the natural fermentation pickling paste of yeast.例文帳に追加

この酵母天然発酵漬け床に漬けると、香気のある奈良漬に似たおいしい漬け物ができる。 - 特許庁

To provide a method for suppressing the deterioration of citrus flavor of citrus natural essential oil and spice.例文帳に追加

柑橘系天然精油や香料における柑橘系香味の劣化抑制方法を提供することである。 - 特許庁

This diet food is prepared by adding various kinds of the flavor thereto, so as to satisfy the preference of the individual who takes the food.例文帳に追加

ダイエット食品を摂取する人の好みに合うよう、各種フレーバーを添加した。 - 特許庁

In the case of producing flavor, the scallop adductor is dried by an far infrared radiation dryer instead of an ordinary mechanical drying.例文帳に追加

また、旨味を出す場合は通常の機械乾燥に替り、遠赤外線乾燥機で乾燥する。 - 特許庁

Such a process enables easy affixation of taste and flavor different from those of the drinking liquid.例文帳に追加

これにより、飲料用液体の有する味や風味と異なる味や風味を簡単に付加することができる。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING MALT INCREASING STABILITY OF FLAVOR OF ALCOHOLIC MALT BEVERAGE例文帳に追加

麦芽アルコール飲料の香味安定性を向上させる麦芽の製造方法 - 特許庁

To provide a preparation for external use having a good fragrance without an off-flavor of other ingredients and having an excellent feeling of use.例文帳に追加

良好な芳香を有し、他の成分の異臭がなく、使用感に優れる外用剤を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing flavor seasoning capable of suppressing appearance of oxidation deterioration smell without performing pretreatment which spoils taste and flavor of a flavor raw material, giving influence to taste, or newly adding and changing a raw material.例文帳に追加

風味原料の味や風味を損なうような前処理をすることなく、呈味に影響を与えずに、また新たに原料を追加、変更することなく酸化劣化臭発現を抑制することのできる風味調味料の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

When the driver's condition is determined as a hyperprosexia condition, the flavor of a sedative aromatic is intermittently released to promptly relieve the driver's tension by relatively lengthening the release period of the flavor and relatively shortening the release halt period of the flavor (S15).例文帳に追加

ドライバ状態が注意過多状態であると判定されている場合、鎮静用芳香剤の香りを間欠的に放出し、香りの放出期間を相対的に長く、香りの放出停止期間を相対的に短くすることで、ドライバの緊張を迅速に緩和する(S15)。 - 特許庁

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