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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Flavor ofに関連した英語例文

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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

This method for producing the flavor seasoning comprises a process of mixing a flavor raw material with at least one kind of saccharide to bring the saccharide mixed with the flavor raw material to a non-crystalline (amorphous) form, and a process of further adding seasoning to the mixed product.例文帳に追加

風味原料と、少なくとも1種の糖類とを混合する工程、ここで前記糖類は風味原料と混合された状態において非結晶(アモルファス)の形態であり、及び前記混合物にさらに調味料を加えて混合する工程、を含む。 - 特許庁

The enhancer of the cheese flavor, having excellent activities for enhancing the cheese flavor is obtained by formulating a powder seasoning having meat-like flavor and prepared by heating a mixture of edible vegetable fat and oil and yeast extract powder in a powder state, with an yeast extract.例文帳に追加

食用植物油脂と酵母エキス粉末の混合物を粉末状態で加熱して調製されるミート様フレーバーを有する粉末調味料と酵母エキスを配合することにより、優れたチーズ風味の増強作用を有するチーズ風味増強剤を提供する。 - 特許庁

To make improvement in adding flavor (aroma) in a quantitative feeder for broth which uses concentrated broth, by solving the problem that it has been still very difficult to obtain from diluted concentrated-broth the aroma (flavor) of broth that is close to the genuine aroma (flavor) of broth that has just prepared.例文帳に追加

濃縮だしを希釈した場合の香りについては、取りたてのだしから香る香り(風味)にはまだまだほど遠いのが現状でり、濃縮だしを使用するだし汁の定量供給装置において、風味(香り)を付与することができるようにする改善する。 - 特許庁

This flavor improving method for the gustatory matter or food and drink comprises measuring change of brain blood flow when drinking and eating the gustatory matter or food and drink added with the flavor improver, and selecting the kind or amount added of the flavor improver based on the measurement result.例文帳に追加

風味改良剤を添加した味覚物質又は飲食物を飲食したときの脳血流の変化を測定し、該測定結果に基づいて該風味改良剤の種類若しくは添加量を選択することを特徴とする味覚物質又は飲食物の風味改良方法。 - 特許庁

例文

A dressing capable of keeping the sharp taste of Wasabi for a long period can be produced by adding a Wasabi flavor containing isocyanate compounds which are sharp taste component to an oil and a dressing having rich taste and flavor can be produced by using a vegetable liquid oil having mild flavor such as rapeseed oil, corn oil and cottonseed oil as the oil component.例文帳に追加

油分に辛味成分であるイソシアネート類を含むわさび香料を添加することでわさびの辛味が長期間持続でき、さらに、油分に植物性の液体油で香りがきつくない菜種油、コーン油、綿実油等を使用することで風味豊がなドレッシングを得ることが出来る。 - 特許庁


例文

To provide an agent for suppressing the deterioration of a flavor component in a food caused by external factors such as heat, oxygen and light to change the flavor to an undesirable state during the processing or storage of the food and keep the flavor component constituting an important factor to characterize the food.例文帳に追加

食品中の香味成分は、その食品を特徴付ける重要な要素の一つであるが、熱、酸素、光といった外部要因により劣化しやすいため、食品の加工工程または保存中にその風味が好ましくないものに変化してしまう。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type emulsion composition which has a different rich milk flavor from the flavor of milk fat, and to provide an emulsified plastic fat composition which can impart a rich milk flavor to a food on the production of the food without adding a milk or a cream.例文帳に追加

乳脂肪の風味とは異なる豊かな乳風味を有する水中油型乳化組成物、並びに、食品の製造時に、乳やクリームを加えなくとも食品に豊かな乳風味を付与する可塑性乳化油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a food composition where unfavorable flavor of components hardly ingestible because of having unfavorable flavor is masked so as to be readily and continuously ingested: and to provide a method for producing the food composition, and a method for masking the unfavorable flavor.例文帳に追加

不快な香味を有するために摂取が困難な成分の不快な香味をマスキングし、簡便かつ継続的に摂取することが可能な食品組成物、該食品組成物の製造方法、及び不快な香味のマスキング方法を提供する。 - 特許庁

To provide: a novel sulfur compound extremely effective in imparting a fresh feeling and a roasting scent; a flavor composition comprising the same, capable of imparting a flavor of a natural feeling; and a beverage, a food product, and cosmetics that are blended with the flavor compound.例文帳に追加

フレッシュ感、ロースト感の付与に極めて有効な新規な硫黄化合物、当該化合物を含有し自然で天然感のある香気香味を付与できる香料組成物、および当該香料化合物を配合した飲食品、香粧品を提供することである。 - 特許庁

例文

(used of foods) preserved by freezing sufficiently rapidly to retain flavor and nutritional value 例文帳に追加

(食物について使用され)風味と栄養素を保つために十分に急速に冷凍することで保存する - 日本語WordNet

例文

English term for a dry sharp-tasting ale with strong flavor of hops (usually on draft) 例文帳に追加

ホップの強い味を持つ辛く鋭い味のエールに対する英語の用語(通常ドラフトにおいて) - 日本語WordNet

erect perennial subshrub having pink or white flowers and leathery leaves with a flavor of thyme 例文帳に追加

タイムの風味があるピンクまたは白い花と革のように固い葉を持つ直生の多年草の半低木 - 日本語WordNet

a common European plant having edible tubers with the flavor of roasted chestnuts 例文帳に追加

よく見られるヨーロッパの植物で、焼き栗の風味のある食用の塊根をもつ - 日本語WordNet

If you are familiar with Linux or another flavor of UNIX then you can probably skip this chapter. 例文帳に追加

Linuxやその他の UNIX 風のものに馴染んでいたら、この章を飛ばしても構わないでしょう。 - FreeBSD

However, it is said that overly strong ingredients will spoil the traditional, light flavor of this dish. 例文帳に追加

しかしあまり味の濃いものをいれると淡味が身上のこの料理が台無しになってしまうとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

"Dekoji" (literally, "taking out koji") - After around fifty hours have elapsed, a fragrant flavor like that of roasted chestnuts comes out. 例文帳に追加

出麹(でこうじ)50時間ほど経過したころになると、栗を焼いたような香ばしい匂いがしてくる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Favorable fragrance generated by maturing and a strong one is also called "koshuko (flavor of koshu)." 例文帳に追加

熟成によって生じる好ましい香りで、強いものは「古酒香」とも呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

of these eels, only the ones grilled on the Ox day retained their good flavor, so this gave rise to the custom, the guide states. 例文帳に追加

そのうち、丑の日に作った物だけが悪くなっていなかったから、という説。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

While boasting the largest production among kelp, L. longissima is regarded as kelp for general use and sold at a low price, because it contains a little umami (a kind of flavor) ingredient. 例文帳に追加

生産量は最も多いが、旨味成分が少ないために一般向けの廉価品。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To finish, put boiled noodles into the pot and allow the flavor of the remaining soup to soak into them before eating. 例文帳に追加

シメには茹でたうどんを入れ、旨みの凝縮された汁を味付けをし直した後、染み込ませて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although some quantity of water may be released from the vegetables, you can adjust the flavor by adding more water, Japanese sake or seaweed broth, as you like. 例文帳に追加

水分は野菜から出るが、ここで好みにより水や日本酒、昆布出汁を追加しても良い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The juice of the yuzu citron is used in Japanese cuisine as a seasoning to add flavor and a sour taste. 例文帳に追加

ユズの果汁は日本料理等において調味料として、香味・酸味を加えるために用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Usukuchi soy-sauce is preferably used for soup, boiled food, and udon (Japanese wheat noodles) soup as it makes the color and flavor of food easily alive. 例文帳に追加

食材の色や風味を生かしやすいため、汁物、煮物、うどんつゆなどに好んで使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Meanwhile, usukuchi soy-sauce is used to season boiled food or soup so that the flavor of soup stock wouldn't be spoiled. 例文帳に追加

一方で煮物や吸い物の味付けには淡口を用い、出汁の風合いを壊さないよう調味する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The ceramic tokkuri is even now preferable because it does not spoil the flavor of sake. 例文帳に追加

現在でも風味に悪影響を及ぼさないとして、陶製の徳利が好まれることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

High clarity is a sign of high carbon filtration fraction, in which case the flavor is often bland. 例文帳に追加

透明度が高いものは炭素による濾過率が高いため、風味も淡い場合が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Though a duck meat itself produces a good quality broth with a strong flavor, it is also very tasty if a stock made of kombu kelp is added. 例文帳に追加

鴨肉からは良質の出汁が出てコクがあるが、コンブなどで軽く出汁をとってもおいしい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A product called Korean nori is seasoned with sesame oil and salt, and it has a good flavor of sesame. 例文帳に追加

韓国海苔と呼ばれる製品はごま油と塩で味付けされており、ごま油の香ばしい香りがする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A condition in which kanzamashi has broken the flavor balance of Japanese sake. 例文帳に追加

-燗冷ましになった時、日本酒の風味のバランスが崩れてしまった状態のこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Adding just plain flavor is preferred in order to keep the faint sweetness of glutinous rice. 例文帳に追加

味付けはもち米のほのかな甘味を壊さないために、あっさりしたものが好まれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

One whole grilled fish can flavor 2 or 3 cups of sake. 例文帳に追加

焼き魚をそのまま使用する場合は一尾で2~3合の酒に風味を付けることができる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The flavor of nimono (boiled and seasoned foods) or mushimono (steamed foods) mostly provided by miso or soy sauce, based on soup stock. 例文帳に追加

煮物、蒸し物の場合、出汁を基本に味噌や醤油を用いて味付けが行われる事が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Used only for giving a slightly hot flavor, and a lot of it is not used at one time. 例文帳に追加

多少の辛みをつけるのに使われる程度で、大量に使われることはない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sashimi is said to best exploit the flavor of fresh ingredients. 例文帳に追加

刺身は、その鮮度のよい食材そのものの味を最大限に利用した料理とも言われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Antioxidants such as "Vitamin C" are added to control flavor deterioration over the lapse of time. 例文帳に追加

経時による風味劣化の抑制には『ビタミンC』などの酸化防止剤が添加される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

If the terms "a light meal" and "oyatsu" are compared, oyatsu tends to be used for sweets, the flavor of which people enjoy. 例文帳に追加

ただし軽食とおやつといった場合には、おやつの方はデザートなど風味を楽しむ傾向が強い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In order to keep its unique flavor as well as to create the cool atmosphere, it is usually served in a bowl which is made of ice. 例文帳に追加

見た目の涼しさや独特の食味を保つため、氷鉢に入れて供される事が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The danjiri bayashi in each of the three regions, Settsu, Kawachi and Senshu, has its own flavor, and is rated in various ways. 例文帳に追加

地車囃子(だんじりばやし)には摂河泉三地域それぞれの味があり、様々に評価される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This kuzumochi are made of starch refined from wheat flour and fermented by lactic acid bacteria, and have a unique flavor. 例文帳に追加

これは小麦粉から精製したデンプンを乳酸菌で発酵させたものであり、独特の風味がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

And by the addition of sugar and seasonings to beans in this process, their flavor penetrates the beans deeply to the core. 例文帳に追加

途中で砂糖などの調味料を加えて、味を豆の芯まで含ませる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In addition to being good for safety and health, home milling lets you enjoy the flavor of freshly milled rice. 例文帳に追加

安全や健康に良いのに加え,家庭での精米は精米したての米の風味を楽しむことができる。 - 浜島書店 Catch a Wave

Sucralose or thaumatin is kneaded in a pasta raw material, thus improving the flavor of pasta.例文帳に追加

スクラロース又はソーマチンをパスタの原料に練り込むことによって、パスタの風味を改善する。 - 特許庁

To provide flakes of dried fish such as dried bonito flakes and dried tuna flakes free from fishy smell and having extremely good flavor.例文帳に追加

生臭さがなく香りが非常によい鰹節削りやまぐろ節削等の魚節削りの提供。 - 特許庁

The liquid seasoning having sesame flavor contains 0.5-15 ppm of 2-propionyl thiazole.例文帳に追加

2−プロピオニルチアゾールを含有し、胡麻風味を有する液体調味料とする。 - 特許庁

To provide new butter having a flavor of burnt butter and physical properties equivalent to butter.例文帳に追加

焦がしバター風味を有し、かつバターと同等の物性を有する新規なバターを提供する。 - 特許庁

To improve a flavor, especially bitterness of a liquid preparation comprising the vitamin B group or its derivatives.例文帳に追加

ビタミンB群またはその誘導体を含有する液剤の風味、特に苦味を改善する。 - 特許庁

The dressing has a lot of dietary fibers, is excellent in flavor and is suitable for fresh vegetable salad.例文帳に追加

このドレッシングは、食物繊維が多く、風味も優れ、特に生野菜サラダ用に好適である。 - 特許庁

To provide a tea beverage reduced in the content of caffeine without spoiling the flavor inherent in tea.例文帳に追加

茶本来の香味を損なうことなくカフェインの含有量を低減した茶飲料を提供する。 - 特許庁

The flavor of a food can be improved by using the persimmon paste and the persimmon chutney.例文帳に追加

柿ペースト及び柿チャツネを使用することにより、食品の風味を向上することができる。 - 特許庁

例文

ALCOHOLIC BEVERAGE AND BEER FLAVOR BEVERAGE WITH IMPROVED TASTE QUALITY, AND PRODUCTION METHOD OF THE SAME例文帳に追加

味質の改善された酒類およびビール風味飲料、およびその製造方法 - 特許庁

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