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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Flavor ofに関連した英語例文

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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

The multi-component filter 4 for smoking goods contains a lip-side end segment 12, the first flavor-releasing segments 14, 28 containing vegetable leaves and placed at the upstream side of the lip-side end segment 12 and the second flavor-releasing segments 16, 24 containing a filter material and a flavor and placed at the upstream side of the first flavor-releasing segments 14, 28.例文帳に追加

唇側端部セグメント(12)と、唇側端部セグメント(12)の上流側の植物の葉を含む第1の香味放出セグメント(14)(28)と、第1の香味放出セグメント(14)(28)の上流側の濾過材料及び香味料を含む第2の香味放出セグメント(16)(24)とを含む喫煙物品のための多成分フィルタ(4)。 - 特許庁

To provide a method for producing essence powder of a mushroom of tea tree, by which flavor and pharmacodynamic effect of the ushroom of tea tree are extracted and flavor seasoning with pharmacodynamic effect is produced without change of qualities during the process of the extraction.例文帳に追加

本発明は、茶樹茸の旨味と薬効を抽出でき、抽出の過程で変質することがなく、薬効付旨味調味料の製造が可能になる茶樹茸エキス粉末の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a processed food of fruit retaining flavor, perfume and color of a material fruit and juice of fruit regardless of addition of flavor and coloring agent and to provide a method of production for the same and to provide the fruit sauce.例文帳に追加

フレーバ、着色料を使用しなくても、原料果実および果汁の風味、香り、色を保持している果実加工食品およびその製造方法ならびに果実ソースを提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide packaged soybean curd produced under review of quality retention of flavor from the aspect of a packaging container, and excellent in quality retention of flavor even over the shelf life of 10 days: and to provide a method for producing the packaged soybean curd.例文帳に追加

包装容器の包材面から風味における品質保持について検討し、賞味期限10日を越えても風味における品質保持に優れた容器入り豆腐や、その製造方法をを提供すること。 - 特許庁

例文

To establish a method for manufacturing cereal alcohol having a feeling of wetness as the characteristics of alcohol or a flavor unique to alcohol by making the best of a feeling of presence or a flavor owned by cereals.例文帳に追加

この発明は、雑穀が持つ存在感や風味が活かされ、かつ、酒種の特徴であるしっとり感や酒種特有の風味を合わせ持つ雑穀酒種の製造方法を確立することを目的とする。 - 特許庁


例文

To provide seasoning liquid given with favorable flavor and taste of soy sauce and favorable flavor and taste of potherb at the time of cooking so as to reproduce taste of Chinese noodle specialty shop and united with soy sauce, meat extract, potherb and edible oil and fat.例文帳に追加

ラーメン専門店の味を再現すべく、調理した際の好ましい醤油の香り、風味、好ましい香味野菜の風味、味が付与され、醤油、畜肉エキス、香味野菜、食用油脂とが一体化した調味液を提供すること - 特許庁

To provide a method for improving flavor of food and drink, having acidity, further improving the flavor and ease of drinking, while effectively suppressing strong acidity which has health promoting action and is characteristic of vinegar, and stimulating odor of acids.例文帳に追加

健康増進作用のある食酢特有のきつい酸味と刺激的な酸臭を効果的に抑制しながら、さらに風味や飲み易さを向上させる。 - 特許庁

To provide a manufacturing method of a mackerel fillet of a smoky flavor, particularly a manufacturing method of a fillet that has a flavor acceptable irrespective of age groups and readily susceptible to cooking using a microwave oven.例文帳に追加

本発明は燻製風味の鯖のフィレの製造方法に関し、年齢層を問わず受け入れられる風味を持ち、かつ電子レンジを使用した調理にも受け入れられ易いフィレの製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles causing no browning are obtained in spite of much content of brine water in noodle ribbons.例文帳に追加

中華麺臭(かんすい臭)を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing bread having a flavor of slight smell of middle ferment in comparison with a conventional production method, a flavor close to that of bread made by a straight method, excellent resistance to a machine in mass production and slow aging of product.例文帳に追加

従来の製造方法に比べて、中種酸臭が少ない風味、ストレート法で造られたパンに近い風味で、大量生産時の機械耐性が優れ、製品の老化が遅いパンの製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

The method for producing stir-fried onion includes heating and stir-frying onion in the presence of flavor oil (solid or semi-solid flavor oil obtained by heating 100 pts.wt. of edible solid fat, 1-10 pts.wt. of yeast extract processed seasoning, and 0.3-5 pts.wt. of water).例文帳に追加

玉ねぎを、香味油(食用固形脂100重量部、酵母エキス加工調味料1〜10重量部及び水0.3〜5重量部を加熱して得られる固形又は半固形の香味油)の存在下、加熱し炒める。 - 特許庁

In the method of measuring the change of the cerebral blood flow when eating and drinking the food and drink and evaluating the fitness of the flavor of the food and drink, the flavor evaluation method is characterized by utilizing a comparison presentation method for which control and a specimen are turned to one set.例文帳に追加

飲食物を飲食する際の脳血流の変化を測定して飲食物の風味の適性を評価する方法において、コントロールと試料を一組とした比較呈示法を利用することを特徴とする風味評価方法。 - 特許庁

To contribute the promotion of the stable consumption of the staple food rice by transforming the cooked rice of the rice with very little flavor to the one having the flavor and taste equal to that of the new rice while effectively using the rice field for adjusting the production.例文帳に追加

生産調整の田を有効活用しつつ、香味の極めて少ない米穀の米飯を、新米と同等あるいはそれ以上の香味にして、主食米の安定消費の促進に寄与すること。 - 特許庁

To provide a method for making salted cuttlefish guts solving the following problem: salted cuttlefish guts have unfavorable flavor peculiar to cuttlefish because of addition of cuttlefish guts and fermentation of the mixture, so that the flavor becomes a barrier for consumption rise of the salted cuttlefish guts.例文帳に追加

イカの塩辛はイカの内臓を添加して発酵させる食品であるため、イカ特有の好ましくない風味があり、イカの塩辛の消費拡大において障壁になっている。 - 特許庁

To provide a method for obtaining a soy sauce-flavored seasoning in which the flavor of Allium victorialis L is maximally maintained, the mellow flavor of soy sauce and the gustatory of various kinds of amino acids are maximally kept alive.例文帳に追加

ギョウジャニンニクの風味を最大限に保持し、醤油の持つ芳醇な風味と多種のアミノ酸の持つ呈味とを最大限に生かした醤油様風味を持つ調味料の製造方法。 - 特許庁

To efficiently produce boiled shucked peanuts that are obtained by using preservable dried peanuts, have a flavor of boiled peanut and, even in normal-temperature distribution, have a low decreasing rate of flavor and no occurrence of decomposition of peanuts by an ordinary retort apparatus.例文帳に追加

保存の利く乾燥落花生を用いて、ゆで落花生の風味を有し、常温で流通させても、風味の低下速度が遅く、腐敗の発生がないむき実ゆで落花生を通常のレトルト処理装置で効率よく作る。 - 特許庁

This seasoning which is free from a flavor of soy sauce and richly has such the flavor and taste of dried bonito as those of a broth, obtained by degrading and maturing an unrefined soy sauce comprising three components of dried bonito extraction residues, soy sauce malted rice and ethanol.例文帳に追加

節抽出残渣、醤油麹及びエタノールの3成分を含有する諸味を、分解及び熟成して得られる、醤油香気を有さず、だし汁様の節香気と旨味を豊富に有する調味料。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted coffee beans surely improving flavor of roasted coffee beans, particularly surely reducing unpalatable flavor of low-grade coffee beans such as the species of Robusta coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆の風味を確実に改善可能にし、特に、ロブスタ種のような低品位種のコーヒー豆の有する不快風味を確実に軽減可能な焙煎コーヒー豆の製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a custard flavor cream having a charlotte cream-like smooth and light palatability, excellent flavor of yolk, excellent preservability useful for bread and cakes of normal-temperature distribution and a wide variation of seasoning.例文帳に追加

シャルロットクリーム風の滑らかで軽い食感を有し、卵黄の風味が良く、常温流通のパン菓子類に使えるような良好な保存性を有し、味付けのバリエーションが豊かな、カスタード風味クリームを提供すること。 - 特許庁

To provide a flavor deterioration inhibitor effectively inhibiting flavor deterioration due to heat of milk-containing food and beverage so as to inhibit quality deterioration of preservation period of food and beverage such as a hermetically packaged coffee or tea beverage during storage.例文帳に追加

乳類入り飲食品の熱による香味劣化を効果的に防止することにより、密封容器入りコーヒー又は紅茶飲料のような保存期間の長い飲食品の場合の保存中の品質劣化を防止する。 - 特許庁

To provide flavor improver for food and drink masking unfavorable taste of specific food and drink in relatively small amount or improving flavor of the wide range of food and drink, and unrestricted in its use.例文帳に追加

比較的少量で特定の飲食品の不快味をマスキングするかあるいは広範な飲食品の風味を向上させ、使用が制限されることのない飲食品の風味改善剤を提供する。 - 特許庁

To provide a powder composition that is excellent in sustention and stability of aroma, color tone, turbidity, and especially flavor and stably imparts flavor and appearance of high taste to beverages and other foods for a long period of time.例文帳に追加

香気、色調、混濁、特にフレーバーの保留性および安定性に優れ、嗜好性の高い香味及び外観を飲料、その他の食品に長期間安定に付与することのできる粉末組成物を提供すること。 - 特許庁

A cartridge is connected to the connection part to autonomously suck aroma oil infiltrated into a filter inside the cartridge and flavor of aroma by autonomous suction force of the device and discharge the shower water and the flavor of the aroma simultaneously.例文帳に追加

接続部にカートリッジを接続し、カートリッジ内部のフィルターに染み込ませたアロマオイル及びアロマの香りを装置の自吸力によってシャワーヘッド内に自吸させシャワー水とアロマの香りを同時に放出させることとした。 - 特許庁

To provide a method for producing unbaked cake which is capable of effectively suppressing flavor deterioration of the unbaked cake caused by optical illumination without giving adverse effects to the hue and flavor of the unbaked cake or adding limitation to an unbaked cake decorating method or packaging method.例文帳に追加

洋生菓子の色調、風味に悪影響を与えたり、洋生菓子のデコレーション方法や包装方法に制限を加えたりすることなく、洋生菓子の光照射による風味劣化を効果的に抑制できる。 - 特許庁

To provide a deterioration inhibitor which can more effectively inhibit the deterioration of the flavor or the fragrance of foods, drinks or cosmetics that is caused by heat, light, or the like, in particular inhibit the production of off-flavor originated from citral than the conventional technique.例文帳に追加

熱や光などにより引き起こされる飲食品や化粧品等の香味、香気の劣化、特にシトラールに由来する劣化臭の生成に対し、従来技術よりもさらに効果の高い劣化抑制剤を提供する。 - 特許庁

To provide a method for preventing the deterioration in flavor of a functional food liable to generate the unusual deterioration of flavor supposed to be caused by the compounding of an unconventional material (functional material).例文帳に追加

機能性飲食品には、従来、使用したことのなかった素材(機能性素材)の配合によると考えられる従来とは違ったフレーバーの劣化が発生し、このようなフレーバーの劣化を抑止できる方法を提供すること。 - 特許庁

First, part of vegetable oil and fat in the temperature range of 90-120°C is poured over the flavor materials of the second group so that all these flavor materials are wet with the vegetable oil and fat.例文帳に追加

まず、香味材のうち第2の群に対して、90℃から120℃の植物性油脂の一部を絡めて、これらの香味材のすべてが植物性油脂で濡れている状態にする。 - 特許庁

To provide a method for producing a tomato puree having an original flavor of the tomato by which the tomato puree is produced without damaging the original flavor of the tomato, and hardly causing the heating odor caused by the heating treatment in a vacuum concentration process and a process of the sterilization or the like.例文帳に追加

トマト本来の風味を損なわず、真空濃縮工程及び殺菌工程等における加熱処理により発生する加熱臭がなく、トマト本来の風味を有するトマトピューレの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles free from browning are obtained in spite of high brine water content in noodle ribbons.例文帳に追加

中華麺臭を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide milk raw material excellent in flavor/physical property which maintains and improves flavor of conventional concentrated milk or powdered milk, and has effect on improvement in physical property of food to expand the use of the concentrated milk or the powdered milk.例文帳に追加

従来の濃縮乳や粉乳の風味を維持、向上するとともに、食品の物性を改善する効果を付与することによって、濃縮乳、粉乳の用途を拡大させる。 - 特許庁

To provide an agent and a method for suppressing the deterioration of taste and flavor capable of significantly suppressing the deterioration of taste and flavor especially caused by the irradiation with fluorescent lamp.例文帳に追加

特に蛍光灯照射による香味劣化現象を有意に抑制することのできる香味劣化抑制剤および香味劣化抑制方法の提供。 - 特許庁

To provide an oil-and-fat composition suppressing smell peculiar to raw material such as unfavorable smell inherent in oil-and-fat of soybean oil or the like (grassy smell of the soybean oil), reversion flavor, heated smell and the like, and also suppressed in flavor of added roasted oil.例文帳に追加

大豆油等の油脂が有する原料特有の不良な臭い(例えば、大豆油での青臭さ)や戻り臭、加熱臭等の臭気を抑制し、かつ、添加した焙煎油の風味も抑制された油脂組成物を提供する。 - 特許庁

Therefore, production times can be significantly reduced for one or more of the flavor components of the favoring system without loss of flavor and while improving its microbial stability.例文帳に追加

したがって、フレーバーを失わずに微生物安定性を改善しながら、本発明のフレーバーシステムの1つまたは2以上のフレーバー成分の生成時間を有意に減少させることができる。 - 特許庁

To provide a liquid container capable of enhancing the flavor such as mellow taste and matured flavor of the content by taking the content out of the liquid container when the content is served.例文帳に追加

液体用容器から喫食時に内容物を取り出すことによって、内容物をまろやかな味としたり、旨味が増す等の食味を向上させることができる。 - 特許庁

To provide a method for prevention of formation of abnormal flavor in raw milk and pasteurized milk, and pasteurized milk processed by the method for use in the production of milk having good quality and flavor.例文帳に追加

原料乳及び殺菌乳における異常風味を抑制する方法及び当該方法を用いて処理され、品質や風味の良い牛乳の製造に供される殺菌乳を提供する。 - 特許庁

To provide dry fruits flavor of fruit itself is improved in flavor of fruit itself without having heavy palatability even when subjected to various kinds of dry processes comprising frying with oil, using hot blast or the like, and prevented from getting hard in palatability and causing deterioration in taste.例文帳に追加

油で揚げる、熱風を用いるなど各種乾燥工程をとった場合であっても、重い食感になることなく、フルーツ自体の風味が改善されたドライフルーツを提供する。 - 特許庁

To provide a soup rich in the flavor of flavor raw materials, having mellow taste with no roughness of salty taste, and also causing no lees or no change in color at the peripheral part on the surface of the liquid in a packaging container into dark brown.例文帳に追加

風味原料類の風味に富み、塩カドがなくまろやかな味で、しかも、オリの発生や包装容器の液上面周辺部が黒褐色化しないつゆ類の提供。 - 特許庁

To provide a tartar sauce leaving the flavor of egg, simultaneously having a body taste and a plain flavor, and capable of eliminating the oily smell of fried foods to relish the fried foods.例文帳に追加

卵の風味を残しつつコク味とさっぱりとした風味がありながらも、フライ物の油臭さを消してフライを美味しく食べられるタルタルソースを提供する。 - 特許庁

The oil and fat composition has flavor improving action such as reinforcement/retention of taste such as salty taste, sweet taste, deliciousness, acid taste and hot taste, reinforcement/retention of flavor and decrease of oiliness.例文帳に追加

本発明に係る油脂組成物は、塩味・甘味・旨味・酸味・辛味などの食味の増強・保持、香りの増強・保持、油っぽさの低減など、風味改善作用を有する。 - 特許庁

To provide a teapot capable of extracting a tea with favorable color, flavor and taste despite of a small amount of hot water and extracting the tea with less deterioration in the color, the flavor and the taste even at a second extraction or later.例文帳に追加

少量の湯でも、色、香り、味が良好な茶を抽出することができ、かつ、二煎目以降も色、香り、味の劣化の少ない茶を抽出することができる急須を提供する。 - 特許庁

To provide a paste product for the cooking by a pot, capable of facilitating the seasoning of the same flavor every time without selecting a site, and capable of enabling fresh flavor to be enjoyed over the time for meal.例文帳に追加

毎回、そして場所を選ばず同じ風味の調味付けが容易にでき、しかも、食事中を通じて新鮮な風味を楽しむことができる鍋料理用練り製品を提供する。 - 特許庁

To solve the problem associated with heat-sterilized food product where the flavor and taste of spices evaporate at the time of heat-sterilization of a retort pouch and the like and storing them as well, thus failing to maintain a good quality in the flavor and taste.例文帳に追加

解決しようとする問題点は、加熱殺菌処理済食品では、レトルト等の加熱殺菌処理及び保存時において香辛料の香味が揮散し、良好な香味品質を保持できない点である。 - 特許庁

To provide a method for preserving fermented tea leaves such as a black tea, an oolong tea, etc., maintaining their flavor and aroma by solving the change of the aroma of the fermented tea leaves, and a color change and flavor change of their leached liquid occurring during their preservation.例文帳に追加

紅茶・ウーロン茶などの発酵茶葉において、保存中に生じる発酵茶葉の香り変化や、浸出液の色変化、風味変化を解決し、風味・香りを保持する発酵茶葉の保存方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing green tea drink primarily suppressing growth of offensive heating smell caused by heating sterilization treatment and increasing excellent flavor inherent in tea to improve flavor balance, and preventing even quality deterioration of the tea drink brought with a lapse of time when producing the tea drink.例文帳に追加

第1に、加熱殺菌処理を要因とする不快な加熱臭の発生を抑制し、なお且つ茶本来の良好な香気を増加させることにより、香気バランスのよい茶飲料の製造方法を提供することにある。 - 特許庁

To obtain a food having the taste and flavor of leaf and capable of keeping the color, flavor and palatability of leaf spices over a long period without causing hygienic problem.例文帳に追加

葉類香辛料を衛生的に問題なく、かつ色調、香味、食感を全て長期間良好に保持することができる葉類風味食品を提供する。 - 特許庁

To obtain an edible container which sustains productivity of normal ice cream-filled wafers containing ice cream without increasing a raw material cost, and enables unconventionally tasting ice cream flavor while having flavor like a kind of bean-jam-filled wafers of Japanese-style confection.例文帳に追加

通常のアイスクリーム入りのモナカの生産性を維持し原料コストを高めることなく、和菓子の最中種様の風味を有しながらアイスクリームの風味をこれまでになく味わえる可食容器を得る。 - 特許庁

The method for improving flavor of food and drink comprises adding ethyl octanoate to food and drink containing one kind selected from collagen, collagen peptide and gelatine to improve the flavor of the food and drink without aromatization.例文帳に追加

エチルオクタノエートをコラーゲン、コラーゲンペプチド及びゼラチンから選ばれた1種以上を含む飲食品に添加することで、それを含む飲食品の風味を着香することなく改善できる。 - 特許庁

To provide a curry flavor-reinforcing composition having oneness as a whole even after heated in the case of curry roux and retort curry, having natural feeling and capable of reinforcing curry flavor.例文帳に追加

カレールー、レトルトカレーにおいて、加熱工程後も全体に一体感があり、ナチュラルで且つカレーの香味を増強させる組成物を提供する。 - 特許庁

To improve the quality of a sugar-coated product by shortening the time necessary for the sugar-coating process, preventing the evaporation of flavor and keeping the flavor having light top note and strong diffusibility.例文帳に追加

糖衣掛け工程の所要時間を短縮し、フレーバーの揮散を防止すると共に、軽いトップ立ちと強い拡散性のある香味を有するなど、糖衣掛け製品の品質の向上をもたらす。 - 特許庁

例文

The method for reinforcing aroma or flavor includes addition of 4, 5-epoxy-2E-desenal to reinforce the aroma or the flavor of the Japanese citrus fruit.例文帳に追加

本発明の香気または風味の増強方法は、4,5−エポキシ−2E−デセナールを添加することにより和柑橘類の香気または風味を増強するものである。 - 特許庁

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