例文 (999件) |
Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 3211件
FLAVOR-IMPROVEMENT OF BOROHO FRUIT JUICE AND BEVERAGE AND FOOD CONTAINING THE SAME例文帳に追加
ボロホ果汁の香味改善方法および該ボロホ果汁を含有する飲食品 - 特許庁
The flavor-improving agent of the bofutusyosan is to contain the insoluble edible fibers as an active ingredient.例文帳に追加
不溶性食物繊維を有効成分とする、防風通聖散の風味改善剤。 - 特許庁
To provide chewing gum excellent in the release speed, intensity and lasting properties of flavor and taste.例文帳に追加
香味放出の速さ、強さ及び持続性に優れたチューインガムを提供する。 - 特許庁
To provide a food packaging method of superior oxygen permeability, retort properties and flavor properties.例文帳に追加
酸素透過性、レトルト性、フレーバー性にすぐれた食品包装方法を提供する。 - 特許庁
Alternatively, natural biogenerated cheese flavor components are produced with reduced amount of fat.例文帳に追加
あるいは、減少量の脂肪を有する生物由来のナチュラルチーズフレーバ成分を生成する。 - 特許庁
People have very high regard for Japanese products because of its reliable quality, good flavor, pretty packaging, etc. 例文帳に追加
日本製品は品質への信頼性、味の良さ、パッケージの美しさなどの点で非常に評価が高い。 - 経済産業省
The food and drink is enhanced in coffee flavor and/or black tea flavor and/or powdered green tea flavor and/or milk flavor by addition of low saccharified reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains 40 wt.% of pentasaccharide or higher in a sugar composition in solid.例文帳に追加
甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が40重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、コーヒー風味および/または紅茶風味および/または抹茶風味および/またはミルク風味(乳風味)を増強する。 - 特許庁
The food and drink is enhanced in coffee flavor and/or black tea flavor and/or powdered green tea flavor and/or milk flavor by addition of low saccharized reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains ≥40 wt.% of ≥5 saccharides in a sugar composition in solid.例文帳に追加
甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が40重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、コーヒー風味および/または紅茶風味および/または抹茶風味および/またはミルク風味(乳風味)を増強する。 - 特許庁
This method for producing the meat flavor or egg flavor-like seasoning excellent in quality, especially chicken flavor-like seasoning includes: using as the raw material, yeast containing 1% or more γ-glutamylcysteine per dried yeast fungus body, using an extract of the yeast.例文帳に追加
γ—グルタミルシステインを乾燥酵母菌体あたり1%以上含有する酵母を原料として用い、該酵母の抽出物を用いることにより、品質に優れた畜肉フレーバー又は卵フレーバー様調味料、特にチキンフレーバー様調味料を生成することができる。 - 特許庁
To provide a method for manufacturing oil and fat with a chocolate flavor which has an effect of giving a natural chocolate flavor to a chocolate-like food that contains cacao mass or cocoa butter in a small amount, and to provide the chocolate-like food with the excellent chocolate flavor.例文帳に追加
カカオマスやココアバター配合量の少ないチョコレート様食品に対し、自然なチョコレート風味を付与する効果を有するチョコレート風味油脂の製造方法及びそれを利用したチョコレート風味に優れたチョコレート様食品を提供する。 - 特許庁
To provide a cheese-flavor fried food preventing dough from scattering, bursting and browning in deep-frying in oil even if sufficient amount of cheese in dough is included in order to give rich cheese flavor, and having crispy feeling in dough and light and soft palate feeling; and to provide a method for producing the cheese-flavor fried food.例文帳に追加
豊かなチーズ風味を与えるために十分な量のチーズを衣に含ませても、油揚げの際に衣が散ったり、破裂したり、褐変したりすることがなく、衣にサクミがあり軽くソフトな食感を有する、チーズ風味揚げ物食品、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁
To provide a bitter taste inhibitor effectively inhibiting bitter taste while it does not affect refreshing feeling of mint flavor, such as menthol, peppermint oil, and spearmint oil, etc., and mint flavor compositions compounded with the bitter taste inhibitor, and mint flavor powders.例文帳に追加
メントール、ペパーミントオイル、薄荷油、スペアミントオイルなどのミント系香料の清涼感には何ら影響を及ぼさずに苦味を効果的に抑制することができるミント系香料の苦味抑制剤および該苦味抑制剤を配合したミント系香料組成物およびミント系香料粉末を提供すること。 - 特許庁
The multi-component filter (4) for smoking goods contains a lip-side end segment (12), a first flavor release segment (14), (28) containing vegetable leaves and disposed at the upstream of the lip-side end segment (12) and the second flavor release segment (16), (24) containing a filter material and a flavor and disposed at the upstream of the first flavor release segment (14), (28).例文帳に追加
唇側端部セグメント(12)と、唇側端部セグメント(12)の上流側の植物の葉を含む第1の香味放出セグメント(14)(28)と、第1の香味放出セグメント(14)(28)の上流側の濾過材料及び香味料を含む第2の香味放出セグメント(16)(24)とを含む喫煙物品のための多成分フィルタ(4)。 - 特許庁
The pack for the tobacco industrial products with flavor includes a housing for defining a casing capable of storing a plurality of tobacco industrial products, and a capsule for storing a flavor substance which is arranged in or on the pack, opened by hand to emit the flavor substance from the capsule, absorbed by the tobacco industrial products arranged in the pack to refresh the flavor.例文帳に追加
タバコ産業製品用パックは、複数のタバコ産業製品を収納できる筐体を画定するハウジングと、パック内または上に配置され、手で開放されて、開放されるとフレーバー物質がカプセルから放出されるとともに、パック内に配置されたタバコ産業製品により吸収されてそれらのフレーバーをリフレッシュするように構成された、フレーバー物質を収容するカプセルとを備える。 - 特許庁
The multi-component filter 4 for smoking goods contains a lip-side end segment 12, the first flavor-releasing segments 14, 28 containing vegetable leaves and placed at the upstream side of the lip-side end segment 12 and the second flavor-releasing segments 16, 24 containing a filter material and a flavor and placed at the upstream side of the first flavor-releasing segments 14, 28.例文帳に追加
唇側端部セグメント(12)と、唇側端部セグメント(12)の上流側の植物の葉を含む第1の香味放出セグメント(14)(28)と、第1の香味放出セグメント(14)(28)の上流側の濾過材料及び香味料を含む第2の香味放出セグメント(16)(24)とを含む喫煙物品のための多成分フィルタ(4)。 - 特許庁
To provide a method for producing essence powder of a mushroom of tea tree, by which flavor and pharmacodynamic effect of the ushroom of tea tree are extracted and flavor seasoning with pharmacodynamic effect is produced without change of qualities during the process of the extraction.例文帳に追加
本発明は、茶樹茸の旨味と薬効を抽出でき、抽出の過程で変質することがなく、薬効付旨味調味料の製造が可能になる茶樹茸エキス粉末の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
To provide a processed food of fruit retaining flavor, perfume and color of a material fruit and juice of fruit regardless of addition of flavor and coloring agent and to provide a method of production for the same and to provide the fruit sauce.例文帳に追加
フレーバ、着色料を使用しなくても、原料果実および果汁の風味、香り、色を保持している果実加工食品およびその製造方法ならびに果実ソースを提供することを課題とする。 - 特許庁
To provide packaged soybean curd produced under review of quality retention of flavor from the aspect of a packaging container, and excellent in quality retention of flavor even over the shelf life of 10 days: and to provide a method for producing the packaged soybean curd.例文帳に追加
包装容器の包材面から風味における品質保持について検討し、賞味期限10日を越えても風味における品質保持に優れた容器入り豆腐や、その製造方法をを提供すること。 - 特許庁
To establish a method for manufacturing cereal alcohol having a feeling of wetness as the characteristics of alcohol or a flavor unique to alcohol by making the best of a feeling of presence or a flavor owned by cereals.例文帳に追加
この発明は、雑穀が持つ存在感や風味が活かされ、かつ、酒種の特徴であるしっとり感や酒種特有の風味を合わせ持つ雑穀酒種の製造方法を確立することを目的とする。 - 特許庁
To provide seasoning liquid given with favorable flavor and taste of soy sauce and favorable flavor and taste of potherb at the time of cooking so as to reproduce taste of Chinese noodle specialty shop and united with soy sauce, meat extract, potherb and edible oil and fat.例文帳に追加
ラーメン専門店の味を再現すべく、調理した際の好ましい醤油の香り、風味、好ましい香味野菜の風味、味が付与され、醤油、畜肉エキス、香味野菜、食用油脂とが一体化した調味液を提供すること - 特許庁
To provide a method for improving flavor of food and drink, having acidity, further improving the flavor and ease of drinking, while effectively suppressing strong acidity which has health promoting action and is characteristic of vinegar, and stimulating odor of acids.例文帳に追加
健康増進作用のある食酢特有のきつい酸味と刺激的な酸臭を効果的に抑制しながら、さらに風味や飲み易さを向上させる。 - 特許庁
To provide a manufacturing method of a mackerel fillet of a smoky flavor, particularly a manufacturing method of a fillet that has a flavor acceptable irrespective of age groups and readily susceptible to cooking using a microwave oven.例文帳に追加
本発明は燻製風味の鯖のフィレの製造方法に関し、年齢層を問わず受け入れられる風味を持ち、かつ電子レンジを使用した調理にも受け入れられ易いフィレの製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles causing no browning are obtained in spite of much content of brine water in noodle ribbons.例文帳に追加
中華麺臭(かんすい臭)を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing bread having a flavor of slight smell of middle ferment in comparison with a conventional production method, a flavor close to that of bread made by a straight method, excellent resistance to a machine in mass production and slow aging of product.例文帳に追加
従来の製造方法に比べて、中種酸臭が少ない風味、ストレート法で造られたパンに近い風味で、大量生産時の機械耐性が優れ、製品の老化が遅いパンの製造方法を提供する。 - 特許庁
The method for producing stir-fried onion includes heating and stir-frying onion in the presence of flavor oil (solid or semi-solid flavor oil obtained by heating 100 pts.wt. of edible solid fat, 1-10 pts.wt. of yeast extract processed seasoning, and 0.3-5 pts.wt. of water).例文帳に追加
玉ねぎを、香味油(食用固形脂100重量部、酵母エキス加工調味料1〜10重量部及び水0.3〜5重量部を加熱して得られる固形又は半固形の香味油)の存在下、加熱し炒める。 - 特許庁
In the method of measuring the change of the cerebral blood flow when eating and drinking the food and drink and evaluating the fitness of the flavor of the food and drink, the flavor evaluation method is characterized by utilizing a comparison presentation method for which control and a specimen are turned to one set.例文帳に追加
飲食物を飲食する際の脳血流の変化を測定して飲食物の風味の適性を評価する方法において、コントロールと試料を一組とした比較呈示法を利用することを特徴とする風味評価方法。 - 特許庁
To contribute the promotion of the stable consumption of the staple food rice by transforming the cooked rice of the rice with very little flavor to the one having the flavor and taste equal to that of the new rice while effectively using the rice field for adjusting the production.例文帳に追加
生産調整の田を有効活用しつつ、香味の極めて少ない米穀の米飯を、新米と同等あるいはそれ以上の香味にして、主食米の安定消費の促進に寄与すること。 - 特許庁
To provide a method for making salted cuttlefish guts solving the following problem: salted cuttlefish guts have unfavorable flavor peculiar to cuttlefish because of addition of cuttlefish guts and fermentation of the mixture, so that the flavor becomes a barrier for consumption rise of the salted cuttlefish guts.例文帳に追加
イカの塩辛はイカの内臓を添加して発酵させる食品であるため、イカ特有の好ましくない風味があり、イカの塩辛の消費拡大において障壁になっている。 - 特許庁
To provide a method for obtaining a soy sauce-flavored seasoning in which the flavor of Allium victorialis L is maximally maintained, the mellow flavor of soy sauce and the gustatory of various kinds of amino acids are maximally kept alive.例文帳に追加
ギョウジャニンニクの風味を最大限に保持し、醤油の持つ芳醇な風味と多種のアミノ酸の持つ呈味とを最大限に生かした醤油様風味を持つ調味料の製造方法。 - 特許庁
To efficiently produce boiled shucked peanuts that are obtained by using preservable dried peanuts, have a flavor of boiled peanut and, even in normal-temperature distribution, have a low decreasing rate of flavor and no occurrence of decomposition of peanuts by an ordinary retort apparatus.例文帳に追加
保存の利く乾燥落花生を用いて、ゆで落花生の風味を有し、常温で流通させても、風味の低下速度が遅く、腐敗の発生がないむき実ゆで落花生を通常のレトルト処理装置で効率よく作る。 - 特許庁
This seasoning which is free from a flavor of soy sauce and richly has such the flavor and taste of dried bonito as those of a broth, obtained by degrading and maturing an unrefined soy sauce comprising three components of dried bonito extraction residues, soy sauce malted rice and ethanol.例文帳に追加
節抽出残渣、醤油麹及びエタノールの3成分を含有する諸味を、分解及び熟成して得られる、醤油香気を有さず、だし汁様の節香気と旨味を豊富に有する調味料。 - 特許庁
To provide a method for producing roasted coffee beans surely improving flavor of roasted coffee beans, particularly surely reducing unpalatable flavor of low-grade coffee beans such as the species of Robusta coffee beans.例文帳に追加
焙煎コーヒー豆の風味を確実に改善可能にし、特に、ロブスタ種のような低品位種のコーヒー豆の有する不快風味を確実に軽減可能な焙煎コーヒー豆の製造方法を提供する。 - 特許庁
To obtain a custard flavor cream having a charlotte cream-like smooth and light palatability, excellent flavor of yolk, excellent preservability useful for bread and cakes of normal-temperature distribution and a wide variation of seasoning.例文帳に追加
シャルロットクリーム風の滑らかで軽い食感を有し、卵黄の風味が良く、常温流通のパン菓子類に使えるような良好な保存性を有し、味付けのバリエーションが豊かな、カスタード風味クリームを提供すること。 - 特許庁
To provide a flavor deterioration inhibitor effectively inhibiting flavor deterioration due to heat of milk-containing food and beverage so as to inhibit quality deterioration of preservation period of food and beverage such as a hermetically packaged coffee or tea beverage during storage.例文帳に追加
乳類入り飲食品の熱による香味劣化を効果的に防止することにより、密封容器入りコーヒー又は紅茶飲料のような保存期間の長い飲食品の場合の保存中の品質劣化を防止する。 - 特許庁
To provide flavor improver for food and drink masking unfavorable taste of specific food and drink in relatively small amount or improving flavor of the wide range of food and drink, and unrestricted in its use.例文帳に追加
比較的少量で特定の飲食品の不快味をマスキングするかあるいは広範な飲食品の風味を向上させ、使用が制限されることのない飲食品の風味改善剤を提供する。 - 特許庁
To provide a powder composition that is excellent in sustention and stability of aroma, color tone, turbidity, and especially flavor and stably imparts flavor and appearance of high taste to beverages and other foods for a long period of time.例文帳に追加
香気、色調、混濁、特にフレーバーの保留性および安定性に優れ、嗜好性の高い香味及び外観を飲料、その他の食品に長期間安定に付与することのできる粉末組成物を提供すること。 - 特許庁
A cartridge is connected to the connection part to autonomously suck aroma oil infiltrated into a filter inside the cartridge and flavor of aroma by autonomous suction force of the device and discharge the shower water and the flavor of the aroma simultaneously.例文帳に追加
接続部にカートリッジを接続し、カートリッジ内部のフィルターに染み込ませたアロマオイル及びアロマの香りを装置の自吸力によってシャワーヘッド内に自吸させシャワー水とアロマの香りを同時に放出させることとした。 - 特許庁
To provide a method for producing unbaked cake which is capable of effectively suppressing flavor deterioration of the unbaked cake caused by optical illumination without giving adverse effects to the hue and flavor of the unbaked cake or adding limitation to an unbaked cake decorating method or packaging method.例文帳に追加
洋生菓子の色調、風味に悪影響を与えたり、洋生菓子のデコレーション方法や包装方法に制限を加えたりすることなく、洋生菓子の光照射による風味劣化を効果的に抑制できる。 - 特許庁
To provide a deterioration inhibitor which can more effectively inhibit the deterioration of the flavor or the fragrance of foods, drinks or cosmetics that is caused by heat, light, or the like, in particular inhibit the production of off-flavor originated from citral than the conventional technique.例文帳に追加
熱や光などにより引き起こされる飲食品や化粧品等の香味、香気の劣化、特にシトラールに由来する劣化臭の生成に対し、従来技術よりもさらに効果の高い劣化抑制剤を提供する。 - 特許庁
To provide a method for preventing the deterioration in flavor of a functional food liable to generate the unusual deterioration of flavor supposed to be caused by the compounding of an unconventional material (functional material).例文帳に追加
機能性飲食品には、従来、使用したことのなかった素材(機能性素材)の配合によると考えられる従来とは違ったフレーバーの劣化が発生し、このようなフレーバーの劣化を抑止できる方法を提供すること。 - 特許庁
First, part of vegetable oil and fat in the temperature range of 90-120°C is poured over the flavor materials of the second group so that all these flavor materials are wet with the vegetable oil and fat.例文帳に追加
まず、香味材のうち第2の群に対して、90℃から120℃の植物性油脂の一部を絡めて、これらの香味材のすべてが植物性油脂で濡れている状態にする。 - 特許庁
To provide a method for producing a tomato puree having an original flavor of the tomato by which the tomato puree is produced without damaging the original flavor of the tomato, and hardly causing the heating odor caused by the heating treatment in a vacuum concentration process and a process of the sterilization or the like.例文帳に追加
トマト本来の風味を損なわず、真空濃縮工程及び殺菌工程等における加熱処理により発生する加熱臭がなく、トマト本来の風味を有するトマトピューレの製造方法を提供すること。 - 特許庁
To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles free from browning are obtained in spite of high brine water content in noodle ribbons.例文帳に追加
中華麺臭を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide milk raw material excellent in flavor/physical property which maintains and improves flavor of conventional concentrated milk or powdered milk, and has effect on improvement in physical property of food to expand the use of the concentrated milk or the powdered milk.例文帳に追加
従来の濃縮乳や粉乳の風味を維持、向上するとともに、食品の物性を改善する効果を付与することによって、濃縮乳、粉乳の用途を拡大させる。 - 特許庁
To provide an agent and a method for suppressing the deterioration of taste and flavor capable of significantly suppressing the deterioration of taste and flavor especially caused by the irradiation with fluorescent lamp.例文帳に追加
特に蛍光灯照射による香味劣化現象を有意に抑制することのできる香味劣化抑制剤および香味劣化抑制方法の提供。 - 特許庁
To provide an oil-and-fat composition suppressing smell peculiar to raw material such as unfavorable smell inherent in oil-and-fat of soybean oil or the like (grassy smell of the soybean oil), reversion flavor, heated smell and the like, and also suppressed in flavor of added roasted oil.例文帳に追加
大豆油等の油脂が有する原料特有の不良な臭い(例えば、大豆油での青臭さ)や戻り臭、加熱臭等の臭気を抑制し、かつ、添加した焙煎油の風味も抑制された油脂組成物を提供する。 - 特許庁
Therefore, production times can be significantly reduced for one or more of the flavor components of the favoring system without loss of flavor and while improving its microbial stability.例文帳に追加
したがって、フレーバーを失わずに微生物安定性を改善しながら、本発明のフレーバーシステムの1つまたは2以上のフレーバー成分の生成時間を有意に減少させることができる。 - 特許庁
To provide a liquid container capable of enhancing the flavor such as mellow taste and matured flavor of the content by taking the content out of the liquid container when the content is served.例文帳に追加
液体用容器から喫食時に内容物を取り出すことによって、内容物をまろやかな味としたり、旨味が増す等の食味を向上させることができる。 - 特許庁
To provide a method for prevention of formation of abnormal flavor in raw milk and pasteurized milk, and pasteurized milk processed by the method for use in the production of milk having good quality and flavor.例文帳に追加
原料乳及び殺菌乳における異常風味を抑制する方法及び当該方法を用いて処理され、品質や風味の良い牛乳の製造に供される殺菌乳を提供する。 - 特許庁
To provide dry fruits flavor of fruit itself is improved in flavor of fruit itself without having heavy palatability even when subjected to various kinds of dry processes comprising frying with oil, using hot blast or the like, and prevented from getting hard in palatability and causing deterioration in taste.例文帳に追加
油で揚げる、熱風を用いるなど各種乾燥工程をとった場合であっても、重い食感になることなく、フルーツ自体の風味が改善されたドライフルーツを提供する。 - 特許庁
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