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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Flavor ofに関連した英語例文

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Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

To provide an oil and fat composition for confectionery and breadmaking, having flavor like hydrogenation smell, in spite of having a sufficiently low trans fatty acid content, and to provide a confectionery and bread product having flavor like hydrogenation smell, using the oil and fat composition.例文帳に追加

トランス脂肪酸含量が十分に低いにもかかわらず、水素添加臭様の風味を有する製菓製パン用油脂組成物及びそれを使用した水素添加臭様の風味を有する製菓製パン製品を提供することである。 - 特許庁

The alcohol-containing flavor liquid having refreshing citrus flavor contains a liquid component produced by disintegrating flavedo of citrus peel in a water-containing alcohol.例文帳に追加

柑橘類果皮より得たフラベド部を含水アルコール中で破砕した場合に生成する液分を含有している新鮮な柑橘類香味を有するアルコール含有香味液。 - 特許庁

This laver seasoned with salad flavor comprises a laver sheet 1, coated with a seasoning layer 2 for giving salad flavor, in which edible oil 3 (mainly composed of sesame oil) is mixed with edible salt 4.例文帳に追加

シート状の海苔本体1の表面に、ゴマ油を主体とする食用油3と、食用塩4とが均一に混合されたサラダ風味付け層2を備える。 - 特許庁

To provide a method for improving the flavor of an astaxanthin-containing extract and a flavor-improved astaxanthin-containing extract.例文帳に追加

アスタキサンチン含有抽出物の香味の改善方法を提供すること、ならびに香味が改善されたアスタキサンチン含有抽出物を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a useful cigarette filter and the filter material which can hold smoking flavor ingredients, such as, nicotine and tar, etc., can selectively and efficiently remove formaldehyde, and will not sharpen the smoking flavor of cigarettes.例文帳に追加

ニコチンやタールなどの喫味成分を保持しつつ、ホルムアルデヒドを選択的に効率よく除去し、かつたばこの喫味を辛くすることがない有用なたばこフィルタ及びそのフィルタ材料を提供する。 - 特許庁


例文

To provide an acidic oil-in-water type emulsion composition excellent in expression of body flavor after ripening even using enzyme-treated yolk, exhibiting a mellow flavor, and having a high diglyceride content.例文帳に追加

酵素処理卵黄を使用した場合でも、熟成後のコク味発現が優れ、まろやかな風味を呈する高ジグリセリド含量の酸性水中油型乳化組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a new Shochu having a sweet smell and a mild flavor free from a smell characteristic of barley Shochu and an added flavor and method for producing the same.例文帳に追加

麦焼酎特有の臭みがなく、甘い香りを有すると共に雑味がなく口当たりがマイルド新規な焼酎並びにその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide seasoning material having stable and favorable aroma/flavor of just-prepared stock inherent in dried fish, specifically fleshy aroma peculiar to the dried fish, and having high palatability and flavor inherent in dried fish.例文帳に追加

安定で、魚節本来のとり立てのだしの好ましい香り・風味、特に魚節に特有な肉質的な香りを有し、嗜好性の高い魚節本来の風味を有した調味素材を提供する。 - 特許庁

Provided are a citrus flavor reinforcing agent having an (E)-6-nonenal as an active component and a flavor perfume composition containing 10^-6 ppm-10^3 ppm of the (E)-6-nonenal.例文帳に追加

(E)−6−ノネナールを有効成分とする柑橘香味増強剤および(E)−6−ノネナールを、10^-6ppm〜10^3ppm含有することを特徴とする柑橘香料組成物。 - 特許庁

例文

To inexpensively obtain a water-in-oil emulsion oil and fat composition for confectionery/breadmaking, having butter flavor, body taste of butter, aftertaste with no harsh taste, neat flavor, and also an excellent aroma after baked.例文帳に追加

バターのコク味があり、後味もエグ味がなくすっきりとした風味であると共に焼成後の芳香も良好なバター風味を有する製菓・製パン用の安価な油中水型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide an unemulsified flavor composition capable of producing a can beverage and a plastic bottle beverage having an extremely high palatability and a high flavor-developing property.例文帳に追加

極めて嗜好性が高く、香気の発現性が高い缶飲料やペットボトル飲料を製造することのできる解乳化香料組成物を提供すること。 - 特許庁

To obtain skin for Chinese dessert, capable of being easily imparted with e.g. mayonnaise flavor without destroying a function as skin and having excellent palate feeling and flavor.例文帳に追加

皮としての機能を損ねることなくマヨネーズ風味等を容易に付与することができ且つ優れた食感と風味を有する中華点心用皮を提供すること。 - 特許庁

Furthermore, the composition is contrivable to prevent and improve life habitual disease while daily enjoying drinking it as a favorite beverage because of having a coffee flavor without using a coffee bean and also can use as a flavor.例文帳に追加

更に、コーヒー豆を使用せずともコーヒー風味を有していることから、嗜好飲料として毎日飲むことを楽しみながら、生活習慣病の予防・改善を図ることができる他、フレーバーとして使用することもできる。 - 特許庁

A flavor component, an emulsifier and a metal salt are added and mixed in an aqueous solution of a gellan gum, and the resulting gelled solution is lyophilized or hot air-dried to prepare a powdery flavor preparation.例文帳に追加

ジェランガムの水溶液に、香料成分、乳化剤及び金属塩を添加混合し、生成したゲル化溶液を、凍結乾燥又は熱風乾燥により乾燥して、粉末香料製剤を製造する。 - 特許庁

To provide a mayonnaise-like seasoning having excellent flavor, wherein its flavor is elicited particularly from a body taste of eggs, and a body taste and mild palate feeling each brought by edible fats and oils are balanced well.例文帳に追加

本発明は、風味良好な、特に卵のコクを引き出し、風味と食用油脂のもたらすコク・マイルド感とのバランスに優れた、風味良好なマヨネーズ様調味料を提供することに関する。 - 特許庁

This chewing gum is obtained by making a powdered flavor adhere to the surface of chewing gum, and the powdered flavor adheres to pullulan film.例文帳に追加

チューインガム表面に粉末香料が付着されてなるチューインガムであって、該粉末香料がプルラン皮膜上に付着されてなることを特徴とする香味発現チューインガムによって達成される。 - 特許庁

To provide creamy cheese comprising cheese, easy to use for making confectionery or bread, or cooking (because of its creamy condition), and having good flavor inherent in cheese (not artificial flavor) while utilizing remanufactured processed cheese.例文帳に追加

チーズを用い、再製プロセスチーズの有効利用を図りながら、製菓、製パン、調理用として使用しやすく(クリーム状)、チーズ本来の良好な風味を有する(人工フレーバーではない)クリーム状チーズを提供すること。 - 特許庁

To provide a flavoring liquid having high emulsion dispersion stability, good adhesiveness to the surface of a food and giving a food having rich flavor and taste characteristic to a flavor.例文帳に追加

乳化分散安定性が高く、食品表面への付着性が良好で、フレーバー特有の香りと味を濃厚に有する食品を得ることが可能な香味付与液を得る。 - 特許庁

The flavor imparting precursor produces a rich flavor and a mellow cooking feel to prepare the whole cooked food characteristic of roasted spice vegetable in a cooked food such as instant curry and rice or retort stew.例文帳に追加

該香味賦与前駆体は即席カレーやレトルトシチューの様な調理食品に、焙煎香辛野菜特有の調理食品全体をまとめ上げる豊かな風味とまろやかな調理感をもたらす。 - 特許庁

The oral dose composition remarkably improves an unpleasant flavor and administration feeling of a compound exhibiting the unpleasant flavor by using tea or a tea extract and a specific organic acid.例文帳に追加

不快な味を呈する化合物に対し、茶又は茶抽出物及び特定の有機酸を併用することによって、不快な味が顕著に改善するし、服用感が改善された経口用組成物を提供できる。 - 特許庁

To provide a texture and flavor improver for meats capable of imparting soft meat quality having a rich meat juice and a good flavor and texture even when cooked such as roasting, frizzling or frying.例文帳に追加

肉類に対して接触処理を行うことにより、焼く、炒める、揚げるなどの加熱調理を行っても、柔らかい肉質で、肉汁に富み且つ良好な風味と食感を与えることができる肉類の食感及び風味改良剤を提供すること。 - 特許庁

To obtain an oil-soluble citrus-based flavor from a cold press oil derived from citrus-based fruits, excellent in stability, and also doing no harm to the flavor or appearance each of a food formulated therewith.例文帳に追加

シトラス系の果実に由来するコールドプレスオイルから得られた安定性に優れる油溶性シトラス系フレーバーであり、しかも食品の風味や外観を害することがない油溶性シトラス系フレーバーを提供する。 - 特許庁

A user evaluates information on a taste and smell that he/she wants by cooking, with a plurality of flavor elements prepared in advance by the system, and inputs it into the system 10 as flavor quality evaluation data.例文帳に追加

ユーザーは自分が調理したい味や香りに関する情報として、システムで予め用意された複数の風味要素を用いて評価を行い、それを風味品質評価データとして、システム10に対して入力する。 - 特許庁

To provide a drink having excellent Japanese plum flavor without having artificial flavor by improving the problem of having no taste feeling peculiar to a Japanese plum fruit juice-containing drink.例文帳に追加

人工的な風味となることなく、梅果汁を含有する飲料に特有の、呈味感がないという問題が改善された、優れた梅の風味を有する飲料を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for easily producing a coffee milk beverage having good flavor, where heating reaction of dairy components and sweetened coffee liquid to each other is prevented, and deterioration in coffee flavor and taste is prevented.例文帳に追加

殺菌処理を十分に施すが、乳成分と加糖コーヒー液の加熱反応を防止して、コーヒーの香り・味の劣化を防止した風味のよいコーヒー乳飲料を容易に製造する方法の提供。 - 特許庁

To readily obtain a wheat flour composition for a bakery product, especially having a favorable grain flavor, by suppressing an unpleasant smell of wheat bran, and to produce a bakery product having the favorable grain flavor, especially the bread.例文帳に追加

ふすまのもつ独特の不快臭を抑えることで、好ましい穀物風味をもったベーカリー製品、特にパンを作るための小麦粉組成物を容易に得ること、及び好ましい穀物風味をもったベーカリー製品、特にパンを製造すること。 - 特許庁

To obtain an aromatizing titer having a light top flavor specific to a coffee and sufficient for using as an aromatizing material easily by bringing the flavor component of a roasted coffee into contact with an ion exchange material.例文帳に追加

焙煎コーヒー特有の軽いトップ香気を有し、かつ使用するに十分な香気力価を有する香料素材として有用なコーヒーフレーバーを簡便に得る方法を提供する。 - 特許庁

To provide a polyester resin composition which is used for metal laminate films, does not deteriorate the flavor of a material to be charged therein, and has good retort resistance and flavor characteristics.例文帳に追加

飲食料品用金属缶にラミネートフィルムとして用いた際、充填物の風味を損なうことのない、良好な耐レトルト性とフレーバー特性を有する金属ラミネートフィルム用ポリエステル樹脂組成物を提供する。 - 特許庁

To effectively suppress the syneresis in the production or after the production, and to preserve the elasticity and the flavor for a long period in the method for producing cheese of soybean milk which is a dessert-like food having a cheese flavor based on the soybean milk.例文帳に追加

豆乳をベースにしたチーズ風味のデザート様食品である豆乳チーズの製造方法において、製造時或はその後の離水を有効に抑制し、弾力性と風味を長期保全する。 - 特許庁

The oil flavor-dispersed liquid sugar is obtained by homogenizing the oil flavor together with the liquid sugar having brix of 60 or more.例文帳に追加

また、本発明は、オイル香料をbrix60以上の糖液とともにホモジナイズすることによって得られるオイル香料分散液糖を提供する。 - 特許庁

To obtain solid dressing which keeps application of a uniform and proper flavor to salad vegetables immediately after sprinkling, does not stain the circumference by dripping, is readily eaten and has a sufficient flavor.例文帳に追加

振りかけた直後のサラダ野菜への均一で適度な呈味付与が維持されると共に垂れ落ちて周囲を汚すことのない、食べ易く充分風味を味わえる固形ドレッシングの提供。 - 特許庁

To obtain a cake having no glutinousness and no fragility by teeth even in cooking by a microwave oven, a flavor and palatability of roasting flavor and excellent appearance such as roasting color, etc.例文帳に追加

電子レンジで調理しても引きがなく歯脆く、かつ焼成臭のある風味や食感を有し、さらに焼き色等の外観においても良好なケーキを得ることにある。 - 特許庁

To obtain a flavor material giving only through addition food and drink, deep taste which allows to image cream as bubble peculiar to espresso and to feel that coffee flavor sticks fast to the depth of the throat and the tongue.例文帳に追加

添加するだけで飲食品にエスプレッソ特有の泡である「クレマ」をイメージさせるような、コーヒーの風味が喉の奥や舌にへばりつくような感じの深い味わいを付与する香味素材を提供すること。 - 特許庁

The sterilization method makes it possible to suppress the deterioration of the sulphur-containing compound in heat sterilization and obtain coffee drink excellent in flavor holding roast flavor.例文帳に追加

この殺菌方法により、加熱殺菌中の含硫化合物の劣化が抑制され、ロースト香が保持された香味の優れたコーヒー飲料を得ることができる。 - 特許庁

To provide a transparent emulsified composition and a transparent emulsified flavor composition having emulsification stability and transparency, which can maintain flavor of alcoholic drink products or carbonated drink products.例文帳に追加

アルコール飲料製品または炭酸飲料製品の香味を保持できる、乳化安定性および透明性を有する透明乳化組成物および透明乳化香料組成物の提供。 - 特許庁

To obtain an excellent flavor of fishes and shell fishes by establishing an appropriate using method for synthetic aromatic raw materials as a method for preparing a stronger and more natural fishes-and-shell fishes flavor as a systematic method and by using the method.例文帳に追加

より強く、より自然な魚介類フレーバーの調製方法として、合成香料素材の適正な使用方法を体系的手法として確立し、該手法により優れた魚介類フレーバーを提供すること。 - 特許庁

To provide a method for processing green coffee beans to easily obtain coffee beans having characteristic flavor and rich taste by easily improving flavor of green coffee beans.例文帳に追加

簡便にコーヒー生豆の香味を改善することにより、独特の香りを有する風味豊かなコーヒー豆を得やすくするコーヒー生豆の処理方法を提供する。 - 特許庁

The obtained tea extract is compounded to thereby impart the green tea drink with fruity flavor, so that a green tea drink having a new flavor different from that of the conventional green tea drink can be obtained.例文帳に追加

得られる茶エキスを配合することで緑茶飲料にフルーティーな香りを賦与し、従来の緑茶飲料とは異なる新しい風味を有する緑茶飲料を得ることができる。 - 特許庁

By jointly using lactose together with the whey mineral, bad after-taste such as the puckery and astringent taste of the whey mineral is masked, thus the coffee beverage has a good flavor balance and also excellent in milk flavor and body.例文帳に追加

乳清ミネラルとともに乳糖を併用することにより、乳清ミネラルの渋味や収斂味等の後口の悪さがマスキングされ、香味バランスが良好で、しかも乳風味に優れ、飲み応えのあるコーヒー飲料となる。 - 特許庁

To provide a method for producing a food dough that has excellent flavor and texture, maintains excellent flavor and texture for a long period of time and contains grain and a heated food.例文帳に追加

風味と食感に優れ、かつ、優れた風味と食感を長期間維持することが可能な、穀物を含有した食品生地の製造方法及び加熱食品を提供する。 - 特許庁

To provide an oily perfume-including powder preparation which, when added to food and drink, rapidly develops aroma and flavor of an oily perfume and sustains aroma and flavor for a long time.例文帳に追加

飲食品に添加した際に、油性香料の香気、香味が速やかに発現し、かつ、香気、香味が長く持続する油性香料含有粉末製剤を提供する。 - 特許庁

To provide a substance for improving flavor in food reduced in salt content, to provide a method for improving the flavor of reduced-salt food by using the substance, and to provide savory reduced-salt food.例文帳に追加

食塩含量を低減した食品において風味を向上できる物質、該物質を用いる減塩食品の風味向上方法、または風味のよい減塩食品を提供する。 - 特許庁

This method for producing the objective flavor is characterized by comprising the step of reacting a mixture comprising amino acid(s), saccharide(s) and a solvent under heating at reduced pressures in a thin-film form and directly isolating the thus formed flavor by distillation.例文帳に追加

アミノ酸類、糖類および溶剤を含有する混合物を、減圧下、薄膜状にて加熱反応し、生成するフレーバーを蒸留により直接に分離することを特徴とするフレーバーの製造方法。 - 特許庁

The flavor generator 4 has a hollow main container 13, a vacuum drawing means 20 which discharges air in the main body container 13, and a heating means 23 of flavor liquid to be supplied to the main body container 13.例文帳に追加

香り発生器4は、中空の本体容器13、この本体容器13内の空気を排出する真空引き手段20、本体容器13内に供給される香り液体の加熱手段23を備える。 - 特許庁

To provide Wasabi japonica powder, in which shelf life is remarkably improved and flavor and pungent taste are emitted even when used while sprinkling little by little and a ratio of a flavor ingredient to a pungent taste ingredient is improved, readily utilizable and excellent in taste.例文帳に追加

保存性が格段と向上し、少量ずつ振りかけて使用しても瞬時に香味や辛味が発生し、しかも辛味成分に対する香味成分の比率を向上させ、利用し易く、味覚に優れた粉末本山葵を提供する。 - 特許庁

To provide a citrus-based aroma composition bringing rich and strong aroma or flavor of Japanese citrus fruit reapearing and causing visualizing the fruit; to provide food containing the composition; and to provide a method for reinforcing aroma or flavor.例文帳に追加

果実を再現・想起させるような豊かで力強い和柑橘類の香気や風味を付与することができる柑橘系香料組成物と、これを含む食品と、香気または風味の増強方法とを提供する。 - 特許庁

To provide rice flour noodle having excellent palate feeling and also having such a flavor as not to be obtained from conventional rice flour, which is produced by using rice flour or unpolished rice flour as ingredients for diversifying the flavor of rice noodle; and to provide a method for easily producing the rice flour noodle.例文帳に追加

米麺の風味を多様化するために、原料として米粉や玄米粉を用い、食感に優れ、しかも従来の米粉の麺では得られない風味を有する麺と、それを簡便に得る方法を提供する。 - 特許庁

To provide a glucose polymer being reduced in the flavor which is unique to dextrin and damages the flavor of foods, and having sweetness kept at a low level and to provide a method for producing the glucose polymer.例文帳に追加

食品風味を損なうデキストリン特有の風味を低減し、かつ低甘味性を維持したグルコースポリマー、並びに該グルコースポリマーの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To prepare a half kneaded seasoning capable of readily presenting in home a cooking aroma specific to Chinese fried foods and a flavor originated from oils and fats at the same time and, further, Chinese likeness (Chinese flavor).例文帳に追加

家庭で手軽に本格中華炒めもの特有の調理香と油脂由来のコク味を同時に、更には中華らしさ(中華風味)を付与できる半練り状調味料を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for easily mass-producing a dry deep-fried food product (dried Tempura) imparted with taste and flavor using a seasoning, spice or flavor susceptible to scorching, and to provide the dry deep-fried food product of high commodity value.例文帳に追加

焦げ易い調味料や香辛料、香味料等によって味や香りが付加された乾燥天ぷらを容易に大量生産することが可能な製造方法、及びこれによって得られる商品価値の高い乾燥天ぷらを提供する。 - 特許庁

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