例文 (999件) |
Flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 3211件
To provide a soup rich in the flavor of flavor raw materials, having mellow taste with no roughness of salty taste, and also causing no lees or no change in color at the peripheral part on the surface of the liquid in a packaging container into dark brown.例文帳に追加
風味原料類の風味に富み、塩カドがなくまろやかな味で、しかも、オリの発生や包装容器の液上面周辺部が黒褐色化しないつゆ類の提供。 - 特許庁
To provide a tartar sauce leaving the flavor of egg, simultaneously having a body taste and a plain flavor, and capable of eliminating the oily smell of fried foods to relish the fried foods.例文帳に追加
卵の風味を残しつつコク味とさっぱりとした風味がありながらも、フライ物の油臭さを消してフライを美味しく食べられるタルタルソースを提供する。 - 特許庁
The oil and fat composition has flavor improving action such as reinforcement/retention of taste such as salty taste, sweet taste, deliciousness, acid taste and hot taste, reinforcement/retention of flavor and decrease of oiliness.例文帳に追加
本発明に係る油脂組成物は、塩味・甘味・旨味・酸味・辛味などの食味の増強・保持、香りの増強・保持、油っぽさの低減など、風味改善作用を有する。 - 特許庁
To provide a teapot capable of extracting a tea with favorable color, flavor and taste despite of a small amount of hot water and extracting the tea with less deterioration in the color, the flavor and the taste even at a second extraction or later.例文帳に追加
少量の湯でも、色、香り、味が良好な茶を抽出することができ、かつ、二煎目以降も色、香り、味の劣化の少ない茶を抽出することができる急須を提供する。 - 特許庁
To provide a paste product for the cooking by a pot, capable of facilitating the seasoning of the same flavor every time without selecting a site, and capable of enabling fresh flavor to be enjoyed over the time for meal.例文帳に追加
毎回、そして場所を選ばず同じ風味の調味付けが容易にでき、しかも、食事中を通じて新鮮な風味を楽しむことができる鍋料理用練り製品を提供する。 - 特許庁
To solve the problem associated with heat-sterilized food product where the flavor and taste of spices evaporate at the time of heat-sterilization of a retort pouch and the like and storing them as well, thus failing to maintain a good quality in the flavor and taste.例文帳に追加
解決しようとする問題点は、加熱殺菌処理済食品では、レトルト等の加熱殺菌処理及び保存時において香辛料の香味が揮散し、良好な香味品質を保持できない点である。 - 特許庁
To provide a method for preserving fermented tea leaves such as a black tea, an oolong tea, etc., maintaining their flavor and aroma by solving the change of the aroma of the fermented tea leaves, and a color change and flavor change of their leached liquid occurring during their preservation.例文帳に追加
紅茶・ウーロン茶などの発酵茶葉において、保存中に生じる発酵茶葉の香り変化や、浸出液の色変化、風味変化を解決し、風味・香りを保持する発酵茶葉の保存方法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing green tea drink primarily suppressing growth of offensive heating smell caused by heating sterilization treatment and increasing excellent flavor inherent in tea to improve flavor balance, and preventing even quality deterioration of the tea drink brought with a lapse of time when producing the tea drink.例文帳に追加
第1に、加熱殺菌処理を要因とする不快な加熱臭の発生を抑制し、なお且つ茶本来の良好な香気を増加させることにより、香気バランスのよい茶飲料の製造方法を提供することにある。 - 特許庁
To obtain a food having the taste and flavor of leaf and capable of keeping the color, flavor and palatability of leaf spices over a long period without causing hygienic problem.例文帳に追加
葉類香辛料を衛生的に問題なく、かつ色調、香味、食感を全て長期間良好に保持することができる葉類風味食品を提供する。 - 特許庁
To obtain an edible container which sustains productivity of normal ice cream-filled wafers containing ice cream without increasing a raw material cost, and enables unconventionally tasting ice cream flavor while having flavor like a kind of bean-jam-filled wafers of Japanese-style confection.例文帳に追加
通常のアイスクリーム入りのモナカの生産性を維持し原料コストを高めることなく、和菓子の最中種様の風味を有しながらアイスクリームの風味をこれまでになく味わえる可食容器を得る。 - 特許庁
The method for improving flavor of food and drink comprises adding ethyl octanoate to food and drink containing one kind selected from collagen, collagen peptide and gelatine to improve the flavor of the food and drink without aromatization.例文帳に追加
エチルオクタノエートをコラーゲン、コラーゲンペプチド及びゼラチンから選ばれた1種以上を含む飲食品に添加することで、それを含む飲食品の風味を着香することなく改善できる。 - 特許庁
To provide a curry flavor-reinforcing composition having oneness as a whole even after heated in the case of curry roux and retort curry, having natural feeling and capable of reinforcing curry flavor.例文帳に追加
カレールー、レトルトカレーにおいて、加熱工程後も全体に一体感があり、ナチュラルで且つカレーの香味を増強させる組成物を提供する。 - 特許庁
To improve the quality of a sugar-coated product by shortening the time necessary for the sugar-coating process, preventing the evaporation of flavor and keeping the flavor having light top note and strong diffusibility.例文帳に追加
糖衣掛け工程の所要時間を短縮し、フレーバーの揮散を防止すると共に、軽いトップ立ちと強い拡散性のある香味を有するなど、糖衣掛け製品の品質の向上をもたらす。 - 特許庁
The method for reinforcing aroma or flavor includes addition of 4, 5-epoxy-2E-desenal to reinforce the aroma or the flavor of the Japanese citrus fruit.例文帳に追加
本発明の香気または風味の増強方法は、4,5−エポキシ−2E−デセナールを添加することにより和柑橘類の香気または風味を増強するものである。 - 特許庁
To provide a citron black bean beverage improved in flavor through masking of bean flavor peculiar to a black bean water extract, and addition of mild acid taste and mellow aroma.例文帳に追加
黒豆の水抽出液に特有の豆臭のマスキング、まろやかな酸味の付加、芳醇な香りの付加により、風味が改善された柚子黒豆飲料を提供する。 - 特許庁
To provide a method for improving flavor of coffee extract effectively improving quality of coffee beans having unfavorable flavor with a simple processing without requiring any extra large-scale processing equipment, and a method for producing coffee liquid.例文帳に追加
格別大掛かりな処理設備を要することなく、簡易な処理方法によって不快風味を有するコーヒー豆の品質を効果的に改善可能なコーヒー抽出液の風味改善方法とコーヒー液の製造方法を提供する。 - 特許庁
RECOVERY METHOD OF TEA LEAF FLAVOR COMPOSITION IN TEA MANUFACTURING STEP AND TEA MANUFACTURING AND PROCESSING STEP AND MANUFACTURING METHOD OF TEA BEVERAGE USING TEA LEAF FLAVOR COMPOSITION RECOVERED BY THE METHOD例文帳に追加
製茶プロセスまたは製茶加工プロセスにおける茶葉香気成分の回収方法、および前記方法により回収された茶葉香気成分を用いた茶飲料の製造方法 - 特許庁
To provide sugar-free milk hard candy with intensified milk flavor and richness intrinsic to milk and mildness of fat without accompanying butterscotch-like or caramel-like flavor generated from the browning reaction of milk protein.例文帳に追加
乳たんぱく質の褐変反応によるスカッチまたはキャラメルのような風味を伴うことなく、ミルク本来のミルク感(乳味)やコク味が強く、脂肪分のまろやかさを兼ね備えたノンシュガーミルクハードキャンディを提供すること。 - 特許庁
To provide an aromatic bittern composition having both of healthy mineral components included in bittern, and flavor components included in perilla, and usable for health and also use of flavor.例文帳に追加
苦汁に含まれる健康に有用なミネラル成分と、紫蘇に含まれる香味成分を併せ持つようにして、健康にも香味の利用にも有利な香気性のある苦汁組成物を得ることである。 - 特許庁
The packaging part 1 is made so that the innermost layer in contact with the food L is applied as a flavor reservoir layer 5 in which a reversible absorbency against flavor composition in moisture of the food is larger than that of polyethylene resin.例文帳に追加
包装部1は、食品Lと接する最内層部が、食品水分との接触状態において、該食品水分中の香味成分に対する可逆的な吸収能がポリエチレン樹脂よりも大きい香味リザーバ層5とされる。 - 特許庁
To provide a packaged beverage causing no deterioration in flavor when preserved in spite of containing non-polymer catechin derived from green tea extract so as to have good stability of the beverage flavor.例文帳に追加
緑茶抽出物由来の非重合体カテキン類を含有しても保存時に風味劣化を起こさず、飲料の風味の安定性の良好な容器詰飲料を提供する。 - 特許庁
To provide a highly safe new flavor improver and/or pH adjuster of alcoholic beverage, easily and effectively improving the flavor/taste/acid taste of alcoholic beverage only by adding it to alcoholic beverage.例文帳に追加
アルコール飲料に添加するだけで、簡便かつ効果的にその香り・呈味・酸味等を改善することができる、安全性の高い新規なアルコール飲料の風味改善剤及び/又はpH調整剤を提供する。 - 特許庁
Therefore, a deterioration, etc., of a flavor by oxidation of the eluted oil component is decreased and a coffee drink having excellent flavor can be produced.例文帳に追加
そのため、この滲出した油成分の酸化による香味の劣化等を低減することが可能となり、香味の優れたコーヒー飲料を製造することが可能となる。 - 特許庁
To provide soybean oil-containing acidic seasoning suppressed in oxidation of lipid during preservation, and hardly deteriorating flavor: and to provide a method for controlling the quality of vegetable oil hardly deteriorating flavor.例文帳に追加
保存中の脂質の酸化が抑制され、風味の劣化し難い酸性調味料および風味の劣化し難い植物油の品質管理方法を提供する。 - 特許庁
To provide a novel flavor having both of light top aroma and body fragrance, and capable of imparting a balanced flavor to tasty beverage such as coffee, tea, green tea or oolong tea.例文帳に追加
コーヒー、紅茶、緑茶、烏龍茶などの嗜好飲料に、トップの軽いフレッシュな香気とボディー感のある香気を併せ持ち、バランスのとれた香味を付与することができる新規フレーバーを提供すること。 - 特許庁
To obtain a protein material having improved color and flavor characteristic of soybean protein, controlled reduction in NSI and versatility in the field of food products and having excellent color and flavor.例文帳に追加
大豆蛋白質に特有の色・風味を改良し、かつNSIの低下を抑え、色・風味が良好な食品分野で汎用性のあるたん白素材を提供する。 - 特許庁
A method for enriching the flavor of a coffee extract by heating the extract at sufficiently high temperature for sufficiently long time for enriching both the flavor and color of coffee is provided.例文帳に追加
コーヒーのフレーバーと色とを増強させるのに充分な温度で、充分な時間コーヒー抽出物を加熱することにより、コーヒー抽出物のフレーバーを増強する方法を提供する。 - 特許庁
To provide an extract richly containing the tasty components of green tea and holding the richness of flavor characteristic to green tea, and a drink excellent in flavor and taste prepared by compounding the extract.例文帳に追加
緑茶旨味成分を豊富に含むと共に緑茶特有の香りの豊かさが保持されているエキス、及び、そのエキスを配合することにより香気的にも風味的にも優れた飲料を提供する。 - 特許庁
To provide an alcoholic beverage having the flavor of a low-sugar beer and having high taste/flavor balance, while suppressing the death ratio of yeast in brewing and to provide a method for producing the beverage.例文帳に追加
醸造中の酵母の死滅率を抑制するとともに、味質・風味のバランスに優れた低糖質ビール風味アルコール飲料とその製造方法の提供。 - 特許庁
Use of the oil and fat composition for the separation type dressing results in adding flavor of the water phase part to the oil phase part and thereby making an eater feel free from the fluctuation in flavor when eaten.例文帳に追加
本発明の分離型ドレッシング用油脂組成物をドレッシングの製造に使用すると、油相部に水相部の風味が付与されるので、食する際に風味のバラツキを感じさせない分離型ドレッシングが得られる。 - 特許庁
A dry food having rich flavor and taste of the scarcely water-soluble flavor is produced by applying the flavoring liquid to the surface of a dry food and drying the liquid.例文帳に追加
またこの香味付与液を乾燥食品の表面に付着させ、乾燥することにより水難溶性フレーバーの香りと味を濃厚に付与された乾燥食品を得る。 - 特許庁
To provide a method for producing coffee flavor which collects flavor components of an excellent fragrance tone originally contained in roasted coffee beans from ungrounded roasted coffee beans by a simple method, which are of high titer.例文帳に追加
未粉砕の焙煎されたコーヒー豆から、簡便な方法により、焙煎コーヒー豆に本来備わっている優れた香調の香気成分を回収し、さらにそれが高力価のものであるコーヒーフレーバーの製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for imparting acidity like apple and improving sharpness of aftertaste for an apple flavor food composition including a fruit juice percentage content of <10 wt.%, and imparted with apple flavor by spice.例文帳に追加
果汁含有率が10重量%未満であって香料によりリンゴ風味を付与するリンゴ風味食品組成物には、リンゴらしい酸味の付与と、後味のキレの向上が求められている。 - 特許庁
To provide mature dry beef with flavor of Camembert providing novel feel in the mouth and flavor which is tender and excellent in storage performance, using a tough part of beef, and a method for manufacturing that.例文帳に追加
肉質の硬い牛肉の部位を使用して柔らかく、保存性に優れる新しい食感と風味を有するカマンベール風味の熟成乾燥牛肉とその製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for manufacturing a hard candy which has a characteristic flavor of dried fruit or dried vegetable and the flavor of the hard candy at the same time, and enables a mass production thereof while maintaining a high quality.例文帳に追加
乾燥果実または乾燥野菜特有の風味とハードキャンディの風味を同時に味わえるハードキャンディを、高い品質を維持しつつ大量に生産可能なハードキャンディの製造方法を提供する。 - 特許庁
This beverage of low alcohol content contains a refined oil extracted from a citrus fruit and/or weak terpeneless flavor of the refined oil, to have well-balanced flavor, with the refined oil component being not substantially separated while the beverage is allowed to stand.例文帳に追加
柑橘類精油及び/又は柑橘類精油の弱テルペンレス香料を含有し、静置したときも精油成分が実質的に分離することのない、調和のとれた天然香味を有する低アルコール飲料。 - 特許庁
The flavor improver enables especially unpleasant smell reduction of alcoholic beverage, favorable flavor enhancement, maturing feeling impartation, taste enhancement, acid taste reduction, and adjustment of solution pH.例文帳に追加
特に、アルコール飲料の不快臭低減、好ましい香りの増強、熟成感の付与、呈味の増強、酸味の低減、溶液pHの調整などが可能となる。 - 特許庁
To provide a food quality improver for improving palate feeling or flavor of food without spoiling flavor inherent in the food, and further improving yield of the food.例文帳に追加
食品の本来の風味を損うことなく、食品の食感や風味を改良し、さらに食品の止留まりを向上させる食品の品質改良剤を提供する。 - 特許庁
To obtain a flavor deterioration inhibitor that can inhibit the deterioration of flavors and tastes mainly caused by light, additionally heat, oxygen, and the like, with no adverse effect on the intrinsic flavor and taste of food, drink, and the like.例文帳に追加
飲食品などの本来の香味に影響を与えることなく、主として光、さらに熱や酸素などによる香味劣化の抑制剤を提供することにある。 - 特許庁
To provide a raw-dietary processed food with a rich flavor obtained by pickling the conventionally uncommon liver of a squid in sweet cooking sake and soy sauce without impairing the flavor and texture of fresh squid and soaking the half-dried squid with the seasoning.例文帳に追加
新鮮なイカの風味と食感を損なわずに、従来にみられないイカの肝を味醂醤油に漬け込み、イカの生干しした物に吸わせて、濃厚な旨味のある生食加工品を提供する。 - 特許庁
The flavor deterioration of a composition containing pigment or flavor components is inhibited by making the pigment or the pigment-containing composition and the extract of Apocynum venetum L exist together.例文帳に追加
また香料または香味成分を含む組成物を、羅布麻抽出物と共存させることによって、当該香料または香味成分を含む組成物の香味劣化を抑制する。 - 特許庁
This heat-resistant pasty flavor composition is obtained by processing a composition containing 1-50 wt.% of a powdery flavor component having a grain diameter of 1-500 μm and an edible oil and fat having a melting point at 30-100°C into a pasty form.例文帳に追加
粒径が1〜500μmの粉末香気成分を1〜50重量%と、30〜100℃の融点を有する食用油脂を含有する組成物をペースト状に加工することにより達成される。 - 特許庁
To provide a method for producing a large amount of a high-quality flavor composition having a high potency usable in the field of food production in a short time and a new method for producing a seasoning containing the flavor composition.例文帳に追加
食品製造分野において使用することのできる、高品質で高力価のフレーバー組成物を短時間で多量に製造する方法およびそれを含有する調味料の新規な製造法を提供する。 - 特許庁
To provide an acidic beverage where increase of Alicyclobacillus acidoterrestris is suppressed while maintaining its flavor and appearance favorable, generation of odd taste is suppressed and flavor deterioration is suppressed.例文帳に追加
香味や外観を良好に維持しつつ耐熱性好酸性菌の増殖を抑制し、異臭の発生等を抑え風味の劣化が抑制された酸性飲料を提供する。 - 特許庁
In order to compensate the deterioration of flavor as a property thereof, herbal flowers, green tea flowers and/or hulled rice as a food material are formulated in a conventional powdery tea, thus easily affording the aimed delicious powdery tea of uniform taste and flavor each in a cupful-equivalent amount.例文帳に追加
それぞれの特性である香り味の劣性を補う為に、ハーブ系花,緑茶の花や玄米素材の食材を添加することで、1杯づつ簡便かつ均一な味と香りの美味しいお茶を供給することが出来る。 - 特許庁
To provide a method for producing powder soy sauce with strong favorable flavor derived from soy sauce, without the need of a process of distilling soy sauce oil using steam and preparing a flavor substance, and advantageous in industrially conducting with easy operation.例文帳に追加
水蒸気を用いて醤油油を蒸留して香気物質を調製するなどの工程を必要とせず、簡単な操作で、工業的に実施するのに有利な、しかも醤油由来の好ましい香りが強い粉末醤油を得る。 - 特許庁
To provide a beverage in which the aggregation of collagen is controlled, viscosity is low, taste is light, and flavor is excellent, and further appearance is excellent, uniformity is maintained, and flavor and taste are excellent in the beverage containing collagen of a high density.例文帳に追加
高濃度のコラーゲンを含有する飲料において、コラーゲンの凝集が抑制され、低粘度で、飲み口が軽く、風味が良好な飲料を提供すること。 - 特許庁
As a result, persistence and sustainability of flavor emission can be increased without delaying expression of flavor.例文帳に追加
香料として、菌体内に香料を内包させた酵母、いわゆる酵母マイクロカプセル化香料製剤を用いることによって、香味の発現を遅延させることなく、残存性、香味放出の持続性に優れたキャンディー類を得ることができる。 - 特許庁
To provide new type fermented alcohol drinks of bear, sparkling liquor, and other miscellaneous liquors, which new type fermented alcohol drinks are added new taste and flavor harmonized with inherent flavor of the fermented alcohol drinks.例文帳に追加
ビールや発泡酒、或いはその他の雑酒のような発酵アルコール飲料において、該発酵アルコール飲料の本来の香味に調和した新しい味覚及び風味を付与した新しいタイプの発酵アルコール飲料を提供すること。 - 特許庁
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