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by gummyの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 41



例文

METHOD FOR MAKING GUMMY CONFECTIONERY, AND GUMMY CONFECTIONERY MADE BY THE SAME例文帳に追加

グミ菓子の製造方法およびグミ菓子 - 特許庁

The whipped gummy candy is obtained by whipping gummy candy incorporating a fermented cellulose.例文帳に追加

発酵セルロースをグミキャンディに含有させてホイップする。 - 特許庁

The gummy-containing soft candy is produced by extruding gummy dough and the soft candy dough at the same time.例文帳に追加

該グミ入りソフトキャンディは、グミ生地とソフトキャンディ生地を同時に押し出すことで製造される。 - 特許庁

Further, the gummy candy is obtained by gelating the gummy candy base containing crosslinking gelatine, in which the polyphenol oxidase is acted on a gummy candy base solution, in which the ferulic acid and/or limonene is mixed with water, gelatine, and the gummy candy raw material.例文帳に追加

また、フェルラ酸および/またはリモネンを、水、ゼラチンおよびグミキャンディー原材料と混合したグミキャンディーベース溶液にポリフェノールオキシダーゼを作用させた架橋性ゼラチン含有グミキャンディーベースをゲル化させて得られる。 - 特許庁

例文

The method for making gummy confectionery 100 to the surface of which granules are firmly attached, comprises the flowing process: molding gummy material 10 containing a glycocomponent and gelatinizer, applying transglutaminase 30 on the surface of the molded gummy material followed by making the granules 20 adhere to the thus treated surface.例文帳に追加

本発明は、糖成分とゲル化剤を含有するグミ素材10を成形し、その表面にトランスグルタミナーゼ30を適用した後、顆粒20を付着させる、顆粒を表面に付着させたグミ菓子100の製造方法である。 - 特許庁


例文

Its gummy texture and sweet taste peculiar to the sweet potato are unique, both of which are produced by the moderate moisture content. 例文帳に追加

適度な水分を含む為、粘度のある噛み応えとサツマイモらしい甘味が特徴的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide an engine work machine without causing starting failure of an engine by being turned into gummy matter of liquefied gas.例文帳に追加

液体ガスのガム質化によるエンジンの始動不良等が起きないエンジン作業機を提供する。 - 特許庁

To provide a whipped gummy candy with an ever known palate feeling, having a foamy shape which includes fine bubbles, a light and soft palate feeling while sustaining gummy like elasticity, and to provide a method for producing whipped gummy candy which stably contains bubbles, by a simple process.例文帳に追加

グミ様の弾力性を保持しつつも、内部に細かい気泡を抱き込んだ泡状の形態を有し、軽く柔らかい食感を併せ持つ、従来ない新規な食感のホイップグミキャンディおよび、簡便な方法により安定に気泡が保持されたホイップグミキャンディの製造方法を提供する。 - 特許庁

The gummy candy excellent in aroma and flavor is decreased in collagen smell peculiar to gelatin and unpleasant taste derived from gelatin by adding 200-3,000 ppm cocoa powder to the whole weight of the gummy candy.例文帳に追加

グミキャンディの全重量に対して、ココアパウダーを200ppm〜3000ppm加えることによって、ゼラチンに特有のコラーゲン臭とゼラチン由来の不快な味を低減した、香りと風味に優れたグミキャンディ。 - 特許庁

例文

To readily obtain a dry starch noodle-like food reconstitutable by mere pouring of hot water, and having new texture, i.e. gelidium which has elly-like texture and gummy-fashioned gummy/jelly-like texture, when eaten.例文帳に追加

お湯を注ぐだけで簡便に湯戻し復元でき、喫食時にちゅるちゅるとしたトコロテン様食感とグミ風のグミゼリー様食感を具備した新規な食感を有する乾燥澱粉麺様食品を提供する。 - 特許庁

例文

The heat resistant gummy candy is obtained by gelating a gummy candy base containing crosslinking gelatine, in which the ferulic acid and/or limonene is mixed with a gelatin solution, and a gummy candy material is mixed with the crosslinking gelatine solution in which the polyphenol oxidase is acted on the gelatine solution.例文帳に追加

前記加熱耐性グミキャンディーは、フェルラ酸および/またはリモネンをゼラチン水溶液に混合し、該ゼラチン水溶液にポリフェノールオキシダーゼを作用させた架橋性ゼラチン溶液にグミキャンディー原材料を混合した架橋性ゼラチン含有グミキャンディーベースをゲル化させて得られる。 - 特許庁

This pasty filling for confectionery is characterized by being obtained by homogeneously mixing protein, a natural gummy matter, saccharides and water together.例文帳に追加

蛋白質、天然ガム質、糖類及び水を均一に混合してなることを特徴とする菓子用ペースト状フィリングである。 - 特許庁

Further, the arteriosclerosis inhibiting feed is also characterized by forming gummy gelly gelated by adding gelatin whose bloom value is at least 200.例文帳に追加

また、ブルーム値200以上のゼラチンを加えてゲル化したグミ状ゼリーを形成したことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a gummy candy which can be bitten safely by the right and the left molars at the same time with good balance, and which is not needed to be discharged after it has been bitten.例文帳に追加

左右の奥歯で同時にバランスよく安全に噛むことができ、且つ噛んだ後に捨てる必要のないグミ菓子の提供。 - 特許庁

To provide gummy candy excellent in flavor by masking collagen smell and unpleasant taste peculiar to gelatin.例文帳に追加

ゼラチンに特有のコラーゲン臭と不快味がマスキングされた、風味良好なグミキャンディを提供する。 - 特許庁

A sweet candy 1 such as a gummy candy of a mouthpiece-type, capable of being used by attaching along the line of upper or lower teeth, and capable of being eaten after using.例文帳に追加

上下いずれかの歯に、歯列に沿って装着されて使用され、使用後には食べることができるマウスピース型のグミ等のアメ菓子1である。 - 特許庁

To obtain a dental impression material composition which has the same high hydrophilicity as that of a polyether gummy impression material, the same high recoverability from stain caused by deformation applied in removal from the oral cavity as that of a silicone gummy impression material, excellent dimensional accuracy and improved storage stability.例文帳に追加

ポリエーテルゴム質印象材と同等の高い親水性を有し、且つ口腔内からの撤去時に加えられる変形による歪みの回復性がシリコーンゴム質印象材と同様に高く寸法精度に優れ、更に保存安定性も良好な歯科用印象材組成物を提供する。 - 特許庁

The sphingolipid is preferably obtained by (A) extracting rice bran or wheat bran with an organic solvent, (B) adding water and an acid to the extract to precipitate a gummy substance in the acid solvent, and (C) extracting the gummy substance with an alcohol and obtaining the pure sphingolipid from the alcohol extract.例文帳に追加

A. 米ヌカまたは小麦フスマを有機溶媒で抽出する工程、 B.前記抽出物に水と共に酸を加え、この酸溶液中にガム質を沈殿させる工程、 C.前記ガム質をアルコール抽出し、このアルコール抽出物からスフィンゴ脂質を精製する工程。 - 特許庁

The method for producing the graft copolymer comprises subjecting a gummy polymer latex formed by the emulsion polymerization to devolatilization treatment, carrying out graft polymerization of a vinyl monomer in the presence of the gummy polymer latex after the devolatilization treatment to afford the graft copolymer latex, and recovering the graft copolymer therefrom as the powder, by using a circulation type spray drier.例文帳に追加

乳化重合により得られるゴム質重合体ラテックスを脱揮処理し、脱揮処理後のゴム質重合体ラテックスの存在下で、ビニル単量体をグラフト重合して得られるグラフト共重合体ラテックスを、循環式噴霧乾燥機を用いて粉体として回収する、グラフト共重合体の製造方法。 - 特許庁

To provide a soft candy having a good flavor and eat feeling, excellent in the prevention of sticking to teeth, and improving its productivity by leaps and bounds as compared with those of conventional ones by reducing the attachment of gummy substances to a blade on cutting.例文帳に追加

風味・食感がよく、歯付き防止性に優れ、且つカッティング時に刃へのグミの付着を減少させることにより、従来に比べ生産性を飛躍的に向上させたソフトキャンディを提供することを課題とする。 - 特許庁

The gummy confectionery 100 made by this method is such that granules 20 are firmly attached to its surface so as to be difficult to fall off from the surface even when being affected by friction as well as temperature/humidity change.例文帳に追加

本発明で製造されるグミ菓子100は、顆粒20が表面にしっかりと固定され、温度・湿度変化のみならず、摩擦の作用によっても顆粒が表面から剥がれ落ち難い。 - 特許庁

The heat resistant gummy candy includes a crosslinking gelatin obtained by allowing polyphenol oxidase to act on with ferulic acid and/or limonene as a crosslinking accelerator.例文帳に追加

フェルラ酸および/またはリモネンを架橋促進剤とし、ポリフェノールオキシダーゼを作用させて得られた架橋性ゼラチンを含むことを特徴とする加熱耐性グミキャンディー。 - 特許庁

The functional masticatory material is produced by tableting or granulating a prolamine, wheat gluten and a functional material as raw materials, exhibits elasticity and spreadability when impregnated with saliva in mastication, is edible and has a mastication time longer than that of gummy candies.例文帳に追加

プロラミン類、小麦グルテン及び機能材を原料として製錠又は顆粒化し、咀嚼時には唾液を含んで弾力性と伸展性を生じ、可食性を備えてグミ菓子よりも咀嚼時間を長くするよう構成される。 - 特許庁

The gummy candy-like structure is obtained by mixing a collagen peptide solution, oils and fats, and gelatin swollen and dissolved in glycerol, and then filling the obtained mixture in a mold, and then cooling and drying the mixture in the mold.例文帳に追加

該グミキャンディ様構造物は、コラーゲンペプチド溶液と、油脂と、グリセリンで膨潤溶解させたゼラチンとを混合し、得られた混合物をモールドに充填し冷却、乾燥を行うことで得られる。 - 特許庁

In the gummy candy including 48-68 wt.% glucide, 8-27 wt.% gelatin, and 1-5 wt.% oil and fat to the total weight, the gelatin is crosslinked treated by transglutaminase.例文帳に追加

全重量に対し糖質48〜68重量%、ゼラチン8〜27重量%及び油脂1〜5重量%で含有してなるグミキャンディであって、前記ゼラチンがトランスグルタミナーゼで架橋処理されたものであるグミキャンディ。 - 特許庁

The therapeutic measure for treatment includes using cheap candies such as cereal, gummy candy, chocolate, potato chip, rice cracker, bread, etc. that are mixed with fine powder of tea leaves subjected to enteric coating processing by adhesion or mixing.例文帳に追加

また、腸溶コーティング加工したお茶の葉の微粉末を付着、又は混合をして混入をしたシリアル、グミキャンディー、チョコレート、ポテトチップス、煎餅、パンなどの駄菓子を使用しての治療を目的とした治療手段とする。 - 特許庁

The double glazing is attained by using the gummy spacer for double glazing which is characterized in that it contains a block copolymer composed of a saturated hydrocarbon based block (A) and an aromatic vinyl based compound (B).例文帳に追加

(A)飽和炭化水素系ブロックと(B)芳香族ビニル系化合物からなるブロックとからなるブロック共重合体を含有することを特徴とする複層ガラス用ゴム質スペーサにより達成される。 - 特許庁

To provide a temper rolling agent that exhibits an excellent rust- preventive action on a steel material and prevents the formation of gummy mass called a gum-up in producing by temper-rolling a steel material chiefly such as a cold-rolled steel sheet.例文帳に追加

本発明は、主として冷延鋼鈑等の鋼材を調質圧延して製造する際に、鋼材に対して優れた防錆作用を奏するとともに、ガムアップの発生を防止することができる調質圧延剤を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a method for making gummy confectionery to the surface of which granules for eliminating its tackiness are firmly attached in such a way as not to fall off even when affected by circumferential temperature/humidity change.例文帳に追加

くっつきを防止するための顆粒を、周囲の温度・湿度変化によっても剥がれ落ちないように、その表面にしっかりと付着させたグミ菓子の製造方法を提供すること。 - 特許庁

This plant extract is produced by defatting the gummy matter obtained in the production process for plant oil with an organic solvent and subjecting the defatted matter to the extraction with water or an alcohol.例文帳に追加

本発明の植物抽出物は、植物油の製造工程で得られるガム質を、有機溶剤により脱脂し、この脱脂物を水またはアルコール抽出して得られる。 - 特許庁

The gummy candies which contain milk serum protein are improved in hardness, viscosity, elasticity and chewability by milk serum protein, and are hard to extend and nonviscid to hardly stick to the teeth.例文帳に追加

このグミキャンディーは、乳清タンパクを含有しているので、乳清タンパクにより硬さ、粘性、弾力、噛みごたえ等が改善され、伸びにくく、歯切れが良く、歯に付きにくい。 - 特許庁

The radio tag 1 comprises: an antenna 2 consisting of a conductive material formed by mixing gummy candy with carbon; an adhesive section 3 consisting of a starch glue; and two protective films 5a, 5b consisting of a wafer.例文帳に追加

無線タグ1において、アンテナ2をグミにカーボンを混合してなる伝導性材料から、接着部3はでんぷんのりから、そして2枚の保護フィルム5a、5bはオブラートから夫々構成する。 - 特許庁

The processed dried yolk is obtained by drying lysed yolk by spray drying, adding a gummy matter-containing binder to the dried yolk followed by granulating, and subjecting the granulated yolk thus obtained to supercritical carbon dioxide treatment so as to efficiently reduce cholesterol.例文帳に追加

リゾ化卵黄をスプレードライにより乾燥し、この乾燥卵黄にガム質を含有するバインダー添加して顆粒化して、得られた顆粒卵黄を超臨界二酸化炭素処理することにより、効率よくコレステロールを低減することにより得られる加工乾燥卵黄。 - 特許庁

The gummy candy is obtained through the steps of crosslinked treating gelatin by transglutaminase followed by adding glucide and mixing, mixing oil and fat before or after the crosslinked reaction, and filling a forming mold with the obtained mixture thus obtained followed by drying.例文帳に追加

該グミキャンディは、トランスグルタミナーゼでゼラチンを架橋処理した後に糖質を添加、混合する工程、前記架橋反応の前又は後に油脂を混合する工程、得られた生地を成型用型に充填、乾燥する工程を経て得られる。 - 特許庁

To provide a cake like a pounded rice cake, having unique palatability with specific viscoelasticity while using a gummy material as a base, free from the adhesion to a cutting blade even by continuous cutting, formable by various forming methods and enabling the addition of a large-sized solid food.例文帳に追加

グミ生地をベースとしていながら、特有の粘弾性のある今までにない新規な食感を有し、連続的に切断しても切断刃への付着がなく、また、多様な成形方法を用いることができ、更には、大型固形食品の添加が可能な餅様菓子を提供する。 - 特許庁

To provide a one-pack type moisture-curable composition cured by moisture in the atmosphere or the like to provide a gummy elastomer having excellent properties, providing excellent adhesion to a coating material coated on the cured product thereof regardless of the length of cure-aging period, and excellent operability thereof, and usable in a wide-range application such as a sealing material.例文帳に追加

大気中などの水分などにより発泡することなく硬化して、物性に優れたゴム状弾性体となり、かつ硬化養生期間の長短にかかわらず上塗りした塗料の塗膜密着性と作業性に優れた、シーリング材など応用範囲の広い一液型湿気硬化性組成物を提供する。 - 特許庁

This gummy-like food containing no gelatin comprises a gelling agent excluding gelatin, sugar alcohol and/or trehalose and tartaric acid salt, and has a measured value of300 gf at the time of a twist rate of 10% in a hardness test defined by a test method (A).例文帳に追加

ゼラチン以外のゲル化剤、糖アルコール類及び/又はトレハロース、酒石酸塩からなり、試験法Aによって定義される硬さ試験での歪み率10%時の測定値が300gf以上となる、ゼラチンを含まないグミ様食品とすることにより、係る課題を解決するグミ様食品が得られる。 - 特許庁

The graft copolymer (M) is obtained by grafting a vinylic polymer (B2) on a composite gummy polymer (G) constituted of 1-99 mass% polyorganosiloxane (S) and 99-1 mass% vinylic polymer (B1) (the total is 100 mass%) and having >0.6 μm and ≤30 μm mass-averaged particle diameter.例文帳に追加

ポリオルガノシロキサン(S)1〜99質量%とビニル系重合体(B1)99〜1質量%(それらの合計を100質量%とする)とから構成され、質量平均粒子径が0.6μm超30μm以下である複合ゴム状重合体(G)に、ビニル系重合体(B2)がグラフトしていることを特徴とするグラフト共重合体(M)。 - 特許庁

The apparatus utilizes alternation of three generations of the specific algae comprising sexual reproduction, asexual reproduction and vegetative propagation, and prolongs the filamentous carpospores state by regulating lights, temperatures and nutritional status utilizing the property that various gummy substances are not contained in the filamentous carpospores state, and then extracts the phycoerythrin with high absorptivity comparative values using them as raw materials.例文帳に追加

特定藻類の生活史における有性生殖、無性生殖と栄養繁殖という3つの世代交代を利用し、果胞子糸状体段階では各種ガム質類は含有されないという特徴下において、光線、温度、栄養条件を制御し、その糸状体段階を延長させるとともに、更にそれを材料として高い吸光係数比較値を有するフィコエリスリンを抽出する。 - 特許庁

The method for producing the graft copolymer resin powder by coagulating a latex of a core-shell graft copolymer obtained by copolymerizing an aromatic vinyl monomer and/or a (meth)acrylic ester monomer on a butadiene-based gummy polymer core with an alkaline earth metal compound includes regulating the pH of the coagulated slurry so as to be <5 by an acid.例文帳に追加

ブタジエン系ゴム状重合体コアに芳香族ビニル単量体および/または(メタ)アクリル酸エステル単量体をグラフト共重合してなるコアシェルグラフト共重合体のラテックスをアルカリ土類金属化合物により凝固するグラフト共重合体樹脂粉体の製造方法であって、凝固スラリーのpHを酸により5未満に調整することを特徴とする、グラフト共重合体樹脂粉体の製造方法。 - 特許庁

例文

The thermoplastic resin composition contains (D) a graft polymer obtained by graft-polymerizing a monomer mixture comprising an aromatic vinylic monomer, a vinyl cyanide-based monomer and other polymerizable vinylic monomers in the presence of (A) a gummy polymer of an ethylene-propylene-nonconjugated diene copolymer, (B) a polyolefin resin and (C) a compounded rubber latex comprising a low-molecular weight modified α-olefin copolymer.例文帳に追加

エチレン・プロピレン・非共役ジエン共重合体ゴム質重合体(A)とポリオレフィン樹脂(B)及び変性低分子量α−オレフィン共重合体を含有する複合ゴムラテックス(C)の存在下に、芳香族ビニル系単量体、シアン化ビニル系単量体及び重合可能な他のビニル系単量体を含む単量体混合物をグラフト重合してなるグラフト重合体(D)を含有することを特徴とする熱可塑性樹脂組成物及びその樹脂成形品。 - 特許庁

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