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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > deep-fryの意味・解説 > deep-fryに関連した英語例文

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deep-fryの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 42



例文

Deep fry (deep-fried food) 例文帳に追加

揚げる(揚物) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

fry in deep fat 例文帳に追加

たっぷりの油で揚げる - 日本語WordNet

deep-fry the potato chips 例文帳に追加

ポテトチップを揚げる - 日本語WordNet

fry in deep fat 例文帳に追加

あぶらをたっぷり使って揚げ物をする. - 研究社 新英和中辞典

例文

to deep fry uncoated food 例文帳に追加

材料に衣をつけずに油で揚げる - EDR日英対訳辞書


例文

METHOD FOR PRODUCING SLICED FISH MEAT-CONTAINING FRY FOOD LIKE DEEP FRY例文帳に追加

魚肉の切身を含むから揚げ様フライ食品の製造法 - 特許庁

Deep‐fry the fish until brown on both sides.例文帳に追加

魚を両面に焦げ目がつくまで油で揚げなさい - Eゲイト英和辞典

Shallow or deep fry in olive oil for 3 minutes.例文帳に追加

3分間、オリーブオイルで揚げ焼きにするか、揚げる。 - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文

To provide a dusting-flour composition for deep-fry food having functionality such as improvement in batter-adhesive properties and presentation of good palate feeling each in deep-fry food: and to provide deep-fry food raw material and deep-fry food using the composition.例文帳に追加

揚げ物における衣の結着性の向上や良い食感の発現といった機能性を有する打ち粉並びにこれを使用した揚げ物素材及び揚げ物の提供を目的とする。 - 特許庁

例文

Deep-fried sea urchin, the preparation of which is to wrap fragile sea urchin with nori (dried laver seaweed) and deep-fry it. 例文帳に追加

ウニの天ぷら溶けやすいウニを海苔で巻いて揚げる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Deep-fried apple, the preparation of which is to deep-fry a piece of apple and the stalk of Japanese honewort together. 例文帳に追加

リンゴの天ぷらリンゴを三つ葉の茎と一緒に揚げる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To deep-fry it neatly, a special technique will be required because no water is added to the batter. 例文帳に追加

水を用いないため、うまく揚げるには技量が必要といわれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Dredge drained tofu lightly with starch or flour and deep fry at about 180 . 例文帳に追加

水が切れた豆腐に、薄く衣をまとわせ、180℃程度の油で揚げる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Deep-fried dried persimmon, the recipe of which is to take out the inside meat from a dried persimmon, stuff mustard in it, dip it into batter and deep-fry it. 例文帳に追加

干し柿の天ぷら干し柿の中をくり抜き、辛子を詰めて衣を付けて揚げた物。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide heat-treated wheat flour for deep-fried food with which deep fried food having deep-fry batter excellent in binding properties with deep-fry food ingredients and having good flavor and palate feeling, is obtained.例文帳に追加

揚げ物種との結着性に優れ且つ風味および食感の良好な衣を有する揚げ物類が得られる揚げ物用加熱処理小麦粉を提供すること。 - 特許庁

The dusting-flour composition is applied to steamed pork, chicken meat or cuttlefish meat which are hard to be used as ingredients for deep-fry food with deep fry batter because of their bad batter adhesion in order to improve the batter adhesive properties so as to obtain the deep-fry food with favorable palate feeling.例文帳に追加

特に従来衣の結着性が悪く、衣を使用した揚げ物の具材として使用が困難であったスチーム処理された豚肉、鶏肉又はイカに使用することにより衣の結着性を向上させ良好な食感の揚げ物を得ることができる。 - 特許庁

Priests seemed to dip fish into batter made of water and wheat and deep-fry it in heated cooking oil. 例文帳に追加

宣教師達は、水で溶いた小麦粉の衣で魚をまとい、熱い油で揚げて食べたとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is used for stew, deep fry, grilled dish with butter, ingredients for oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.) or cooked with soup. 例文帳に追加

煮物、揚げ物、フライ、バター焼き、おでんだね、椀だねなどに用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is not common to deep-fry a skewer of only one ingredient, as in Kansai. 例文帳に追加

また関西の串カツのような単独の素材を串に刺して揚げることは一般的ではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To make atsuage, cut tofu into halves after draining well, and deep-fry in the oil of 180C to 200C. 例文帳に追加

作り方は、しっかり水を切った豆腐を半丁程度に切り、180℃から200℃の高温の油で揚げる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Then, coat the stretched prawn with flour, beaten egg and bread crumbs in that order, and deep-fry it in hot cooking oil. 例文帳に追加

その後、小麦粉、溶き卵、パン粉の順に衣をつけ、食用油で揚げる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

FLOUR MIX FOR DEEP FRY AND FRIED PRODUCT USING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

フライ用ミックス及びこれを用いたフライ製品並びにその製造方法 - 特許庁

Since it was not common to deep-fry battered foods in that era, it is believed that deep-fried sea beam was similar to Satsuma-age. 例文帳に追加

ただしこの時代には衣を付けて揚げるタイプの天ぷらは一般的ではなかったため、薩摩揚げに近い物と考えられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method of cooking korokke is very similar to pork cutlets and other cutlets and deep fried dishes, but the korokke body is precooked and it is not necessary to deep fry it twice. 例文帳に追加

豚カツなど他のカツレツ、フライ料理と同種の料理法だが、既に中身に火が通っているため二度揚げする必要はない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

These noodles are broken down into two categories including the deep-fat fried type that has been processed to quickly develop in hot water and the non-fry type that has been cooked and hot-air dried without being deep-fat fried. 例文帳に追加

油で揚げて熱湯で戻るように加工されている油揚げ麺と、加熱後油で揚げず熱風乾燥させたノンフライ麺がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide sprinkle-type powder for deep fry without batter with which deep fry having good coating feeling with floury feeling and good crispy palate feeling of the coating while maintaining softness in its ingredients, can be obtained.例文帳に追加

具材の柔らかさを保ちつつ、粉噴き感を伴う衣感およびサクミのある衣の食感が良好なから揚げを得ることができる、まぶしタイプのから揚げ粉を提供すること。 - 特許庁

A tempura restaurant resembles a sushi restaurant in several aspects and cooks deep-fry tane stored in a showcase on a counter in front of customers and serve it to them. 例文帳に追加

寿司屋に似ており、カウンターの前に種の入ったショーケースがあり、職人が目の前で揚げて客へ提供する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a quality improving agent for cakes or breads (hereinafter cakes) using wheat flour or rice flour, deep fry batter for Tempura, and soups.例文帳に追加

小麦粉・米粉を用いたケーキやパン(以下、ケーキ類という)、てんぷらの衣およびスープ類の品質改良剤を提供すること。 - 特許庁

To provide an industrial deep-fry cooker prolonging the service life of cooking oil by providing a deterioration suppressing implement and a filtering device of cooking oil.例文帳に追加

調理用油の劣化抑制具および濾過装置を設けて、調理用油を長寿命化する業務用の揚げ物調理器を提供すること。 - 特許庁

The dusting-flour composition for deep-fry food contains oil-and-fat processed phosphate cross-linking starch, preferably further contains protein powder.例文帳に追加

油脂加工リン酸架橋澱粉を含有することを特徴とする揚げ物用打ち粉組成物並びにこれを使用した揚げ物素材及び揚げ物である。 - 特許庁

To provide a continuous fryer wherein thermal efficiency of a heating source of a deep-fry oil is extremely high; a working environment may be well maintained and there is no trouble caused by combustion exhaust gas; thermal deterioration of the deep-fry oil caused by local high temperature may be avoided; and equipment cost may be kept low.例文帳に追加

連続式フライヤーとして、揚げ油の加熱源の熱効率が極めて高く、作業環境を良好に維持できて燃焼排ガスによる問題がなく、局所的な高温による揚げ油の熱劣化を回避でき、設備コストが少なくて済むものを提供する。 - 特許庁

To provide a method for stably producing deep-fried food having good fry color and excellent taste and palate feeling by suitably correcting a cooking time based on a quantity of temperature change assumed when the temperature of cooking ingredient rises while time passes before actual cooking after preparation of the cooking ingredient in deep-fry cooking such as deep-fried food cooking.例文帳に追加

唐揚げ等の油揚げ調理において、調理種の仕込みから実際の調理までに時間が経って調理種の温度が上昇するときの温度変化量を想定し、これをもとに調理時間を好適に補正することができるようにして、揚げ色もよく、味と食感に優れた揚げ物の調理がより安定的にできるようにする。 - 特許庁

There is cooking similar to oil fondue style in which a group of people set a deep fryer on a portable stove (or an electromagnetic cooker) on a dining table and deep-fry battered ingredients in heated cooking oil, just like a Nabe-ryori (hot pot.) 例文帳に追加

食卓にコンロ(または電磁調理器)と天ぷら鍋を置き、次々と衣を着けた天ぷらを揚げ、何人かで取り囲んで鍋料理のように食べる、オイルフォンデュのような形式もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain an oil and fat composition for preparing a deep-fried food, which is an oil and fat composition useful for preparing a deep-fried food such as a fry, a Tempura, etc. is improved so that the composition does not require a skill in its use and a deep-fried food having excellent appearance, flavor and palatability can be prepared.例文帳に追加

フライ、天ぷらなどの揚げ物を調製するために用いる油脂組成物であって、特にその使用に際して熟練を必要とせず、優れた外観、風味そして食間などを有する揚げ物を調製することができるように改良された揚げ物調製用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

Ikada-gobo (burdock), the preparation of which is to cut gobo into thick pieces, soften the pieces by flapping them with a cooking knife, simmer it in light seasoning and after forming them into the shape of wooded raft, deep-fry the raft-shape gobo. 例文帳に追加

いかだ牛蒡厚く切った牛蒡を包丁で叩いて柔らかくした後、薄い味付けで煮て、これをいかだ状にまとめて衣を付けて揚げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The sprinkle-type powder for deep fry without batter contains granulated potato starch granulated by adding pregelatinized potato starch to potato starch, dextrin and cracker powder and/or rice powder.例文帳に追加

馬鈴薯澱粉にα化馬鈴薯澱粉を加えて顆粒化した顆粒化馬鈴薯澱粉、デキストリンおよび、クラッカー粉および/または米粉、を含有させた、まぶしタイプのから揚げ粉。 - 特許庁

The quality improving agent for cakes or deep fry batter of Tempura using wheat flour or rice flour includes a low-molecular collagen peptide having an average molecular weight of 1,000-5,000.例文帳に追加

平均分子量1000〜5000の低分子コラーゲンペプチドを含有することを特徴とする、小麦粉・米粉を材料とするケーキ類、てんぷらの衣の品質改良剤。 - 特許庁

To provide, without spending time and labor, a belly band for cooking, capable of preventing fish blood, fish stock, and oil used for deep-fry cooking from being scattered to clothing worn when standing in front of the customers.例文帳に追加

手間を掛けることなく、客の前に立つ衣服に魚の血、煮物の煮汁、てんぷら油の飛び散りが染み込むのを確実の防止することができる調理用腹巻を提供できるようにすることを目的とするものである。 - 特許庁

In the continuous fryer for frying a food material to be fried by conveying the same from one end side of an oblong oil tank 1 to the other end side by an upper net conveyor 3 and a lower net conveyor 4, a sheath heater 5 is arranged inside the oil tank 1 in an immersed state in the oil, to be used as the heating source of the deep-fry oil.例文帳に追加

揚げ物材料を上部ネットコンベア3及び下部ネットコンベア4によって横長の油槽1の一端側から他端側へ搬送しつつ油揚げを行う連続式フライヤーにおいて、油槽1内に、揚げ油の加熱源としてシーズヒーター5が油中浸漬状態に配設されてなる。 - 特許庁

To improve a fried-up condition of food using an edible oil to be used for deep-fried food or the like, to reduce the degradation of the edible oil itself, to fry food excellently even with a lower frying temperature and to provide a technology excellent in safety of foods and friendly to the environment.例文帳に追加

食品の揚げ物等に使用する食用油使用時の食品の揚げ上がり状態向上と食用油自体の劣化の低減と低めの揚げ温度でも良好に上げあがることと、なおかつ食品安全性にすぐれた地球環境に貢献できる技術を提供する。 - 特許庁

The method for producing instant fried noodles comprises using, as deep-fry oil, an oil and fat composition containing 0.01-1 wt.% of a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and at least one kind of emulsifiers other than the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester, wherein a ratio of the emulsifier to the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester is 1:(1-10).例文帳に追加

即席揚げ麺の製造法において、油揚げ用油脂としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルとポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル以外の乳化剤の1種または2種以上とを0.01〜1重量%含有し、ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルと該乳化剤の比率が1:1〜10である油脂組成物を用いることを特徴とする即席揚げ麺の製造方法。 - 特許庁

例文

To provide an additive for edible oil, preventing oxidization of edible oil caused by water contained in food material, preventing a decrease in temperature caused when putting the food material into the edible oil when making fried food such as Tempura (Japanese deep-fried food) or fry, and made from material obtained by utilizing natural resources as disused material in view of effects on the environment or the human body.例文帳に追加

天ぷらやフライなどの揚げ物において、食材に含まれる水分による食用油の酸化を防止するとともに、食材の投入による食用油の温度低下を防ぐ食用油添加剤について、環境や人体への影響を考慮して不要物として処理されている天然資源を用いた材料から生成する。 - 特許庁

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