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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > fillet a fishの意味・解説 > fillet a fishに関連した英語例文

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fillet a fishの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 23



例文

Fillet a fish例文帳に追加

魚をおろす - Weblio Email例文集

He handled a kitchen knife expertly to fillet a fish. 例文帳に追加

彼は見事な包丁さばきで魚を三枚におろした. - 研究社 新和英中辞典

a long fillet of fish breaded and fried 例文帳に追加

フライにしたまたは油でいためた魚の長いフィレ - 日本語WordNet

a piece of edible fish or meat from which the bones have been removed, called fillet 例文帳に追加

魚や食肉動物の腰部や肋骨間にある肉 - EDR日英対訳辞書

例文

To send a comparatively small fish body such as a sardine and a small horse mackerel into a fillet machine side while keeping the posture in which the abdomen is directed downward and by which the fish body can be filleted by the fillet machine when the fish body is guided to the fillet machine side.例文帳に追加

鰯や小鰺などの比較的小さい魚体をフィレーマシン側に導出する際に、フィレーマシンにより三枚おろしが可能な腹部を下向きにした姿勢にしてフィレーマシン側に送りこむようにする。 - 特許庁


例文

The thus-obtained fillet is a half-dried fillet having soft mackerel meal though having a smoky flavor that has a texture of fresh fish meal having external appearances, tastes and texture very similar to the taste of a roast fish and the texture of boiled fish.例文帳に追加

このようにして得られたフィレは燻製風味を持つにも関わらず鯖肉の柔らかい生干しフィレで、焼き魚の味と煮魚の食感とに非常に近似した外観、風味、食感を有する新規な魚肉の食感も有している。 - 特許庁

To provide a method for processing a fish comprising masking the filletted fish using ginger to clean away the odors so as to make the fillet tasty.例文帳に追加

本発明は、三枚に卸した魚のフィーレを生姜を用いてマスキング処理し、くさみを除去して美味とすることを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing ground fish meat and fish-paste products of stable quality from midrib meat produced as residue when producing fillet.例文帳に追加

フィレ生産時に残渣として発生する中骨肉から品質の安定したすり身や練り製品を製造する。 - 特許庁

This method for processing the fish comprises masking the fillet (4) of filletted fish (1), and soaking the fillet (4) in a stock solution (30) obtained by putting the ginger in boiling water to clean away odors of the fillet (4) through the soaking treatment.例文帳に追加

本発明による魚の加工方法は、三枚におろした魚(1)のフィーレ(4)をマスキング処理において、沸騰した湯に生姜を入れて得た原液(30)に前記フィーレ(4)を漬け込み、この漬け込みによって前記フィーレ(4)のくさみを除去する方法である。 - 特許庁

例文

To provide a method for processing and preserving fresh fish and shellfish, which achieves lengthening of preservation period of fillet and sliced raw fish of fresh fish and shellfish and extraction of residue of fresh fish and shellfish.例文帳に追加

生鮮魚介類のフィーレや刺身の保存期間長期化、生鮮魚介類の残渣物のエキス化を実現させる生鮮魚介類の加工及び保存方法を提供することである。 - 特許庁

例文

To provide a method for continuously and automatically slicing a fish body in the form of a hang-dried open fillet composed of a fillet divided into right and left sections connected together at the tail part without slicing a fish body into three pieces after cutting off the head of the fish, and to provide an apparatus for the method.例文帳に追加

頭部を切断した魚体を三枚おろしに切断加工することなく、左右に分割したフィレーが尾部によって繋がっている吊り干し開きフィレーに連続自動的に切断加工処理することができる方法とその装置を提供する。 - 特許庁

This fish-processed food is obtained by fixing the disjoined fish eggs 3 such as herring eggs as a layered state on the surface of meat side of a fillet 2 (an upper meat or a lower meat) of the filleted fish into three pieces such as herring.例文帳に追加

三枚におろした鰊等の魚のフィーレ2(上身又は下身)の身側の面に、バラバラにした数の子等の魚卵3を層状に固着する。 - 特許庁

Mushi-mono (steamed foods): chawan-mushi (savory steamed egg custards with assorted ingredients), tamago-dofu (tofu mixed with egg), chiri-mushi (steamed white fish fillet and vegetables served with ponzu sauce for dipping them), awayuki-mushi (dishes with awa-yuki mousse (literally, light snow) on cold green tea soba noodles), saka-mushi (sake-steamed dishes), gin-an (dishes using a specially prepared sauce called gin-an) 例文帳に追加

蒸し物-茶碗蒸し、玉子豆腐、ちり蒸し、淡雪蒸し、酒蒸し、銀あん、 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing a pickled fish product capable of producing the pickled fish product in a short time and producing using not only fillet but also entire one fish or half meat from which guts are removed, and obtaining the pickled fish product enabling tasting original flavor of sake lees or the like and easy to cook (burn).例文帳に追加

短時間で魚漬け製品が製造できると共に、切り身だけでなく内蔵を取り除いた丸ごと1匹でも、半身でも製造でき、かつ、粕等の本来の風味も味わえ、調理(焼き上げ)もし易い魚漬け製品を得ることができる魚漬け製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the ground fish meat includes addition of protease inhibitor when producing the ground fish meat from fish meat mixed with kidney or its tissue, like midrib meat, and remaining when collecting fillet by a method of filleting fish from which head and guts are removed.例文帳に追加

頭と内臓を除去した魚から、三枚におろす方法でフィレを採取した際に残る、中骨肉のような、腎臓又はその組織が混入した魚肉からすり身を製造する際に、プロテアーゼインヒビターを添加することを特徴とするすり身の製造方法である。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted fish meat fillet and a processed food excellent in binding capacity through effectively using edible fish meat mainly comprising meat of a tuna tail part which is not practically used.例文帳に追加

活用利用されないまぐろの尾の部分の肉身を主とする食料用魚類の肉身を有効利用して、魚肉叉焼や結着力のすぐれた加工食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing frozen food of dished sliced raw fish applicable to sales at the store without needing of thawing roinfish or skinless fillet fish meat, slice processing and dishing.例文帳に追加

店舗におけるロイン魚肉若しくはスキンレスフィレー魚肉の解凍、スライス加工、及び盛り付けを全く必要とせず、納品即店舗販売が可能な刺し身盛り付け冷凍食品の製造方法を提供するものである。 - 特許庁

The method for improving color tone of the dark flesh includes feeding the fish feed to objective fish for at least two months to enhance the red color of the dark flesh of the culture fish, and further effectively delay the time-lapse color deterioration of the dark flesh after processed into sashimi or a fillet.例文帳に追加

この魚餌を対象魚に2ヶ月以上給餌することにより、それら養殖魚の血合肉の赤味を強化することができ、さらに刺身や切り身に加工した後の血合肉の経時的な変色を効果的に遅延することができる。 - 特許庁

To allow even a nonprofessional person such as a supermarket or fish shop part-time jobber or a general housewife to beautifully and readily cut a Sashimi fillet into substantially the same size (area) or weight.例文帳に追加

鮮魚店や食品スーパーのパート従業員や一般の主婦などの、いわゆる素人の人でも、刺身用の柵をほぼ同じ大きさ(面積)や重さに綺麗に、且つ簡単に切れるようにする。 - 特許庁

In Okinawa there is a dish called 'Bata yaki' (sautéed with butter) that is a fish deep-fried whole in margarine for flavor, it is not, however, a fillet sautéed with butter, similar to meuniere, which is common in mainland Japan. 例文帳に追加

また、沖縄には「バター焼き」と称する料理があるが、これは日本本土で一般的なムニエルのような切身のバターソテーではなく、マーガリンで風味を付けた魚の丸揚げのことである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The concrete method of the production is provided by preparing a fillet of the bonito to make a half of the fish, making a cut in lengthwise direction, seasoning by using the deep water and then broiling.例文帳に追加

具体的な製造方法として、カツオを三枚におろして片身としてから縦方向の切込みを入れ、海洋深層水を用いて味付けを施してから焼成炉内に入れて焼成処理を行う。 - 特許庁

Fillet of fish such as tilefish, butterfish, yellowtail, Japanese Spanish mackerel, or Japanese barracuda as well as chicken are marinated for several days in a sauce called 'yuanji,' which is made of equal amount of soy sauce, sake, and mirin (a type of sweet sake used in cooking) with round slices of citron, then grilled after draining excess liquid. 例文帳に追加

アマダイ、マナガツオ、ブリ、サワラ、カマスなどの魚の切り身や鶏肉などを、醤油、酒、みりんを111であわせ、ユズの輪切りを加えてつくった漬けダレである「ゆうあん地」に数日間漬けこみ、汁気を切った後に焼き上げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

This fish fillet is ground with a millstone, and sugar, salt, mirin (sweet cooking rice wine) and egg white are added to it and then kneaded together (adding salt causes it to become sticky by itself, but sometimes food additives such as thickening agents are added for easier molding). 例文帳に追加

この身を石臼などですり潰し、砂糖、塩、みりん、卵白を加えて練り合わせる(本来、塩を加えて練ることで自然に粘り気が生じるのだが、後の整形をしやすくするために増粘安定剤などの食品添加物を加えることもある)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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