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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sauce-likeに関連した英語例文

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sauce-likeの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 178



例文

To improve the taste, moisture-retaining property and the like of a seasoning, such as blended vinegar, seasoned Ponsu (juice pressed from a bitter orange), sauce for lightly roasted fishes or seasoning vinegar for processing marine products, using vinegar.例文帳に追加

食酢を用いる合わせ酢、味付けぽん酢、たたきのタレ、水産加工用調味酢等の調味液の味、保湿性等についての改良を行う。 - 特許庁

This 'Kaeshi' is obtained by the following process: soy sauce is admixed with mirin and a sweetening saccharide or the like, the mixture is then put into an open-type vessel and agitated at such an extent of intensity as to correspond to a necessary power of 0.08-1.00 HP/m3.例文帳に追加

醤油類にみりんや甘味糖類などを加えて混和し、これらの混和物を得、次いで該混和物を開放型の容器に入れて撹拌の強さの程度が撹拌所要動力0.08〜1.00馬力/m^3 で撹拌する。 - 特許庁

To provide concentrated cream soup or concentrated cream sauce which is readily dispersed and homogenized only by adding water or milk and heating the mixture with a microwave oven or the like to obtain cream soup or cream sauce without stirring, for example, and which hardly boils over in the heating process.例文帳に追加

水又は牛乳を加えて電子レンジ等で加熱するだけで、撹拌等をしなくても簡便に分散、均一化されてクリームスープ又はクリームソースを得ることができる濃縮クリームスープ又はクリームソースであって、前記加熱によってふきこぼれが生じにくい濃縮クリームスープ又はクリームソースを提供する。 - 特許庁

Additionally, the aforesaid tray having some partitions for use in dishing-up a cooking and the like is provided with a lid having some banks where the upper-most partition part of each of the sections for use in accepting soy sauce and gravy or the like is widened outward, the lid having a close fitness in compliance with the banks.例文帳に追加

且つ又、前述の料理など盛付ける仕切りのついたトレイに於いて、醤油、タレなどを入れる部所の、仕切り最上部を外側に広げるなどした土手部所を設け、それらに合わせて形成された密閉性を可能にした蓋を構える。 - 特許庁

例文

Sealed packs made of a material capable of being pierced by a chopstick, a skewer or the like to unseal individually contains a fermented bean seasoning (spice) such as soy sauce 11, mustard 12 or the like, and the sealed packs are bonded to the inner corners of a resin made container along the shape of the corners.例文帳に追加

箸、串などの先端部を突き刺すことにより開封可能な材質でつくられ醤油11、辛子12などの納豆調味料(薬味)が入っている各樹脂製密封パックを、樹脂製容器の内側角部に角部の形状に沿ってそれぞれ接着した納豆容器。 - 特許庁


例文

The method for producing the packaged carbonara sauce mixed with albumen comprises filling and sealing a raw material mixed liquid mixed with mayonnaise-like food in a package, and subjecting the packaged raw material mixed liquid to heat treatment.例文帳に追加

卵白を配合した容器詰めカルボナーラソースの製造方法において、マヨネーズ様食品を配合した原料混合液を容器に充填密封した後、該容器詰めした原料混合液に加熱処理を施す容器詰めカルボナーラソースの製造方法。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type acidic emulsion food such as high quality tartar sauce or thousand island dressing, etc., containing egg white like coagulated material and not generating a change into a rubbery material or a browning in its color tone.例文帳に追加

長期保存中に食感におけるゴム質化や色調における褐変現象が生じない卵白様凝固物を含有する、高品位のタルタルソースまたはサウザンアイランドドレッシング等の水中油型酸性乳化液状食品を提供する。 - 特許庁

To suppress degradation of food due to oxidation as much as possible when oil containing liquefied food such as mayonnaise, dressing and sauce using diglyceride is received in a squeezing container, and make it easy to stick a label and to print or the like on the external surface of the container.例文帳に追加

ジグリセリドを用いたマヨネーズ、ドレッシング、ソース等の油脂含有液状食品をスクイズ容器に収容するにあたり、食品の酸化劣化をできる限り押さえ、容器の外表面へのラベルの貼着や印刷等を容易とする。 - 特許庁

The processed food of a jam-like smoked and pickled Japanese radish is prepared by finely chopping and desalting the smoked and pickled Japanese radish, immersing in several kinds of seasonings such as soy sauce and sugar, and mixing the finely chopped radish with properly formulated margarine, mayonnaise, etc.例文帳に追加

また、いぶり大根の漬物をみじん切り、塩抜き工程後に醤油、砂糖等の数種の調味料に浸漬し、さらにマーガリン、マヨネーズ等を適宜調合して、該みじん切りしたいぶり大根の漬物と混合させることによりジャム風のいぶり大根漬物の加工食品が得られる。 - 特許庁

例文

The method for producing Kaeshi comprises regulating absorbancy (at its wavelength of 420 nm) to be 1.1-1.5 when absorbancy (at its wavelength of 420 nm) just after obtaining the mixture through adding Mirin, sweet sugar or the like to soy sauce is represented as 1.例文帳に追加

本発明は、醤油類にみりん、甘味糖類等を添加して混合物を得た直後の吸光度(波長420nmにおける)を1としたとき、混合物の吸光度(波長420nmにおける)を1.1〜1.5となるように調整することを特徴とするかえしの製造方法に関する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing liquid food such as sauce, soup and the like by using bean curd refuse desired to further improvement in usage to impart body or meltability to the flavor of the liquid food and apply thickness to the liquid food, and to provide liquid food obtained by the method.例文帳に追加

さらなる用途開発が望まれるおからを使用してソース、スープなどの液状食品において風味にコクやまろやかさを付与したりとろみをつけたりする方法およびその方法で得られる液状食品を提供すること。 - 特許庁

To provide circulation-type equipment for growing plants 100 which is a bottom water supply-type one and with which withering of plants due to liquid drip is effectively prevented without spoiling the feature of appropriate supply of liquid manure, water or the like and elimination of the use of any power sauce such as a pump.例文帳に追加

液肥や水等の適切な供給ができ、ポンプ等の動力源も不要にできるという特徴を損なうことなく、液垂れに伴う植物の枯死を有効に防止できる底部給水タイプの循環型植物育成設備100を提供する。 - 特許庁

The nutrient seasoning material is characterized in that the seasoning material comprises10% in the whole essence of an essence derived from soup components produced from a production process of brewed product such as Miso (fermented soybean paste), soy sauce, fermented soybeans with Bacillus natto, or the like, using soybeans, and has ≥5% protein concentration.例文帳に追加

本栄養調味料素材は、味噌、醤油、納豆等大豆使用の醸造食品製造工程から発生する煮汁成分から由来のエキス分を全エキス分中の10%含み、蛋白濃度が5%以上であることを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing Kaeshi comprises regulating absorbancy (at its wavelength of 420 nm) to be <1.5 to 1.7 when absorbancy (at its wavelength of 420 nm) just after obtaining the mixture through adding Mirin, sweet sugar or the like to soy sauce is defined as 1.例文帳に追加

本発明は、醤油類にみりん、甘味糖類等を添加して混合物を得た直後の吸光度(波長420nmにおける)を1としたとき、かえしの吸光度(波長420nmにおける)を1.5〜1.7(ただし1.5を除く)となるように調整することを特徴とするかえしの製造方法に関する。 - 特許庁

To provide a health directive food product having a palatability exceeding conventional soy sauces by producing a new seasoning suitable for various uses of the soy sauce (for sliced raw fish, bean curd, soup for noodles, boiled vegetables/fishes, seasoning for cooking, and the like) by a fermentation method.例文帳に追加

しょうゆの各種の用途(さしみ、豆腐、、麺つゆ、野菜・魚介類の煮込み、料理の味付けなど)に適した新調味料を醸造法により製造することにより、従来型のしょうゆを越えた旨味と健康指向性を持った食品の提供。 - 特許庁

The method for producing stickiness-removing agent for fermented soybeans comprises adding a stickiness-removing agent using protein catabolic enzyme or vegetables, fruit vegetables, fruit juice, fruit extract and fruit powder containing the protein catabolic enzyme, to popular fermented soybean soy sauce-taste seasoning, dressing, water solution or the like so as to facilitate breakage of thread of the fermented soybeans.例文帳に追加

一般的な納豆用醤油味調味液やドレッシングや水溶液等に例えば、蛋白質分解酵素や蛋白質分解酵素を含む野菜、果菜、果物の搾汁、エキス、粉末を用いた納豆用除粘剤を添加することにより、納豆の糸切れを容易にする。 - 特許庁

To provide a method for producing Kaeshi (a seasoning for noodle) obtained from mixture produced by adding Mirin (a liquor for cooking), sweetener or the like to soy sauce, and favorable as Kaeshi even when increase ratio of absorbancy at its wavelength of 420 nm exceeds 1.5 based on that just after mixing raw materials.例文帳に追加

本発明は、醤油類にみりん、甘味糖類等が添加された混合物から得られるかえしの波長420nmにおける吸光度の、原料調合直後と比較した増加率が1.5を超えた場合であってもかえしとして好適なものを製造できる条件を見出すことを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing an aglio-olio sauce holding deliciousness and richness generated when garlic is fried with a food oil, and at the same time, free from unpleasant smell generated especially when garlic or the like is scorched, and distributable at normal temperature.例文帳に追加

本発明は、ニンニクを食用油で炒めた際に生ずる旨みとコクを保持し、かつ、ニンニク等が焦げる特に生じる嫌な匂いがない、常温流通可能なアーリオ・オーリオソースの製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

This method for supplying the food for a person having difficulty in chewing/swallowing includes bringing sauce having viscosity of 5-50 Pa s and containing fruit flesh into contact with highly nutritious jelly-like food having ≥100kcal calories per 100g and ≥5g protein.例文帳に追加

100g当たりカロリーが100kcal以上、並びに蛋白質が5g以上である高栄養ゼリー状食品に、粘度が5〜50Pa・sであって、果肉を含有するソースを接触させる咀嚼・嚥下困難者用食事の提供方法。 - 特許庁

This oil in water type acidic emulsion food such as high quality tartar sauce or thousand island dressing, etc., contains the egg white like coagulated material containing a cooling coagulating material, oils and fats and an emulsifying material, and made as a solid in a state of the oil in water, as the ingredient.例文帳に追加

冷却凝固材と油脂及び乳化材とを含有し水中油型の状態で固体にしてある卵白様凝固物を、具材として含有するタルタルソースまたはサウザンアイランドドレッシング等の水中油型酸性乳化液状食品。 - 特許庁

This sauce-like food composed of flour and/or starch, oil and fat, and a water-based raw material is obtained by preparing a roux, mixing and emulsifying the oil and fat, and the water-containing raw material therewith, and subjecting the resultant product to stirring treatment while cooling the product.例文帳に追加

小麦粉および/または澱粉および油脂および水系原料からなるソース状食品であって、ルーを調製後、油脂および水を含む原料を混合乳化し、その後、冷却しながら撹拌する処理が施こされたものであるソース状食品。 - 特許庁

This method for producing the fruit sauce substance which has the proper and stable viscosity, is not deformed, and entirely contains the fruit flesh comprises charging a constant amount of the frozen fruit flesh and a constant amount of a liquid portion homogeneously dispersed and mixed with a thickening agent and the like in a container, heating the materials to sterilize the materials, and then cooling the materials.例文帳に追加

容器に一定量の冷凍果肉及び一定量の増粘剤等を均一に分散混合した液部を充填して加熱、殺菌し、冷却することにより、適度でしかも安定した粘性を有する型くずれのない果肉の丸ごとはいったフルーツソース状物質を得る。 - 特許庁

The fish meat-processed food product is produced by mixing the soup while stirring the ground fish meat with a cutter, kneading the soup, albumen and Miso (fermented soybean paste) with the ground fish meat, mixing the small intestines of the beef giblets subjected to thermal processing using soy sauce or the like as a base therewith, and forming the resultant ground fish meat into a prescribed size.例文帳に追加

魚肉のすり身をカッターにて攪拌しながらスープを混入し、同すり身中に、スープ、卵白及び味噌を練り込んだ後、醤油等をベースに熱加工処理した牛モツの丸腸を混入し、同すり身を所定の大きさに成形したことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a new seasoning having a cheese-like or cream-like new flavor, applicable as a material or the like for soup to a wide range without distinction of Japanese food and Western food, nutritionally superior to a fermented seasoning such as Miso (fermented soybean paste) and soy sauce, and having improved functionality or containing a material having new functionality; and to provide a method for producing the seasoning.例文帳に追加

チーズ様或いはクリーム様の新規な風味を有する調味料として、また、スープ用素材などとして、和食、洋食を問わず広範に適用でき、味噌や醤油などの醸造調味料より栄養学的に優れると共に機能性が向上又は新たな機能性を有する物質を含む新規な調味料及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

Although there is no thorough art like in soba (buckwheat noodles), it is a food on which an Edo native has a distinct opinion about, such as 'it is unsophisticated to rush in an eel restaurant' (it takes time because the eels are slit open individually and grilled to order) and 'drinking sake (rice wine) with shinko (pickled radishes) until the kabayaki is brought out' (it is wrong to order things like shiroyaki - eel broiled without the sauce in order to bide time, therefore, it was considered that eel restaurants paid special attention to shinko pickles). 例文帳に追加

蕎麦ほど徹底した美学はないものの、「鰻屋でせかすのは野暮」(注文があってから一つひとつ裂いて焼くために時間がかかる)、「蒲焼が出てくるまでは新香で酒を飲む」(白焼きなどを取って間をつなぐのは邪道。したがって鰻屋は新香に気をつかうものとされた)など、江戸っ子にとっては一家言ある食べものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, Japanese restaurants overseas serve not only Japanese dishes with tradition and history, but also relatively new dishes ranging from teppanyaki (foods grilled on an iron plate), teriyaki (grilling with soy sauce and sugar), curry and rice, pork cutlet on rice and ramen (Chinese soup noodle) to American-style sushi roll like California roll, which were created by mixing various ideas extracted from the foods culture of Japan and others. 例文帳に追加

しかし日本国外の日本食レストランで提供される料理には、歴史がある伝統的な日本料理ばかりでなく、鉄板焼き、照り焼き、カレーライス、カツ丼、ラーメンから、カリフォルニアロールを始めとするアメリカ式巻物類にいたるまで、比較的近年になって日本以外の食文化と融合して出来た料理も含まれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a defoaming composition by using a food raw material without affecting the flavor of soup stock, lemon soy sauce or the like, rather giving a flavor being liked and having the defoaming effect of liquid food products, and further, the liquid food products inhibited with foaming by using the defoaming composition.例文帳に追加

つゆ類やポン酢醤油などの風味に悪影響を及ぼさず、むしろ好まれる風味を付与するような食品素材を用いて、液体食品の消泡効果のある消泡用組成物を提供すること、さらには前記消泡用組成物によって泡立ちの抑制された液体食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

例文

This pouched food for microwave oven cooking is for cooking with a microwave oven, and is obtained by putting solid ingredients into a bag-like pouch which is previously filled with a tomato stewed food sauce and retort-treated.例文帳に追加

トマト煮込み料理用ソースが予め充填されレトルト処理された袋状のパウチ内に固形具材を投入して電子レンジで加熱調理するための電子レンジ調理用パウチ詰食品は、そのパウチに固形具材の投入口となるジッパー部と電子レンジによる加熱調理時に蒸気を排出する蒸気抜き機構を有している。 - 特許庁

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