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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sauce-likeに関連した英語例文

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sauce-likeの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 178



例文

Like Zaru Udon, chilled noodles are eaten by dipping them into curry sauce instead of soup broth. 例文帳に追加

ざるうどんのように、冷やした麺をめんつゆ代わりのカレーにつけて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain mayonnaise-like sauce abundantly containing a dietary fiber by using soybean.例文帳に追加

大豆を用いた植物繊維を豊富に含むマヨネーズ風ソースを提供することを目的とする。 - 特許庁

The liquid edible material 20 comprises a solution dissolving powdery soy sauce, starch, dextrin or the like in water.例文帳に追加

可食液状材20は、醤油粉末、澱粉、デキストリン等を水に溶かした溶液からなる。 - 特許庁

This storing part is provided with a suitable opening or a slit (a small window) or the like, the discarded small soy sauce bag (wasted) or the like can be easily put into the container and ventilation is assured and it has a function of absorbing residual liquid such as soy sauce or the like.例文帳に追加

この収納部には、適当な開口部やスリット(小窓)等を設け、不要となった(ゴミ状態になった)醤油小袋等を入れ易くするとともに通気性を確保し、又醤油等の残液を吸収する機能を持たせる。 - 特許庁

例文

To provide paste-like seasoning sauce containing oil and fat and starch which are materials for foods excellent in appearance, taste, texture, etc., by preventing cloudiness by separation and emulsification of oil and fat during processing step of the paste-like seasoning sauce containing starch or during the seasoned sauce.例文帳に追加

油脂、でん粉を含むペースト状調味ソースの加工工程中或いは保存中における油脂分離及び乳化による白濁を防止して、外観、風味、食感等に優れた食品の素材である油脂、でん粉を含むペースト状調味ソースを提供する。 - 特許庁


例文

To provide powdery dark-color soy sauce which is stuck to the surface of baked confectionery dough, potato chip dough or the like to be used in a rice confectionery business field, a snuck confectionery business field and the like, has no bitter taste and is suitable for soy sauce flavor seasoning.例文帳に追加

米菓業界及びスナック菓子業界等において、焼成した菓子生地、ポテトチップの生地等の表面に付着させて使用する、苦味がなく、醤油の風味付け用として好適な粉末濃色醤油を得る。 - 特許庁

The baked rice molded product like fish-shaped pancake stuffed with bean jam includes a skin part 1 which is made by impregnating boiled rice put with 10-20% glutinous rice with eel sauce followed by baking it in a snapper-like form, and eel 2 split and broiled in soy sauce, put it into the inside of the skin part 1.例文帳に追加

1〜2割のもち米を入れた米飯に、ウナギのタレを染み込ませて鯛形状に焼成した皮部1と、該皮部1の内部に入れたウナギの蒲焼き2とから成る鯛焼き様焼成ライス成形品とする。 - 特許庁

"Dietary Culture in Monsoon Asia based on the Research on fish sauce (soy sauce-like fish sauce) and Nare-zushi" (1990) written by Naomichi ISHIGE and Kenneth RUDDLE took plains in the northwestern part of Kingdom of Thailand and in Myanmar for instance, and described that the method to preserve seafood which was established along with rice cropping in paddy lands was handed down to subsequent generations. 例文帳に追加

石毛直道・ケネス・ラドル著『魚醤とナレズシの研究モンスーン・アジアの食事文化』(1990年)では、東北タイ王国やミャンマーあたりの平野部をあげ、水田地帯で稲作と共に成立した魚介類の保存方法が後に伝わったとしている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a gel-like seasoning like Ponzu soy sauce, having a moderate shape retention, palate feeling and flavor, and excellent in keeping quality.例文帳に追加

適度な保形性、食感及び風味を有し、かつ保存性に優れたぽん酢醤油様のゲル状調味料を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a wipeable decorative plate quickly wiped off when coffee, soy sauce, or the like sticks thereto or when it is soiled with a marker, a crayon, or the like.例文帳に追加

コーヒー、醤油などが付着した時や、マジック(登録商標)、クレヨンなどで汚れた際には、素早く拭き取れるようにする。 - 特許庁

例文

In the United States, although teriyaki sauce is sometimes prepared by mixing soy sauce and other seasonings like in Japan, ready-made sauces are generally used in most restaurants and home cooking. 例文帳に追加

米国でも日本のように醤油と調味料で調合しタレを作る場合もあるが、ほとんどのレストランや一般家庭では既製品のテリヤキソースを使用する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing high grade retort sauce for carbonara causing no separation of oil-and-fat all over the sauce surface after retort even containing egg yolk and cream or the like.例文帳に追加

本発明は、卵黄及びクリーム類を含有させたとしても、レトルト処理後もソース表面全体に油脂の分離が生じることもなく、品位の優れたカルボナーラ用レトルトソースを提供する。 - 特許庁

To produce soy sauce and seasoning liquid resembling to soy sauce, having a large content of γ-aminobutyric acid, a polyphenol, and the like, and also having excellent functionality and good taste.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸、ポリフェノール等の含有量が多く、機能性に優れ、かつ食味も良好な醤油並びに醤油類似の調味液を製造する。 - 特許庁

To provide chopsticks which can provide a seasoning of soy sauce or sauce to food without preparing it separately when food and drink are eaten and can be suitably used also as portables for travel, camp, and the like.例文帳に追加

食べ物や飲み物を食する際に醤油やソースの調味料を別途用意することなく食物に対して供給することができ、旅行やキャンプ等の携帯用品としても好適に使用できる箸を提供すること。 - 特許庁

To provide soy sauce-like seasoning having taste and flavor of soy sauce without using food containing allergen obligated or encouraged, in Japan or by CODEX alimentarius, to display for food.例文帳に追加

日本国内やコーデックスにおいて食品への表示が義務付けられている、あるいは奨励されている、アレルゲンを含む食物を使用せず、醤油の味と香りを有する醤油様調味料を提供すること。 - 特許庁

The multifunctional container allows enjoyment of various functions, such as heating the food by using charcoal fire, body warmer, candle fire, or the like, or using a lid as a saucer on which soy sauce or sauce is poured.例文帳に追加

炭火、懐炉、蝋燭火等を使用し温めたり出来る、又、蓋皿を受け皿にも使用でき、醤油やタレを注ぎ楽しく色々な事がたのしめる多機能器である。 - 特許庁

A protruded section 5 of a chuck is prepared around the partition topmost section of a place 3 into which the soy sauce and the dipping sauce are put in the tray with a partition for dishing up the dish or the like.例文帳に追加

料理など盛付ける仕切りのついたトレイに於いて、醤油、タレなどを入れる部所3の仕切りの最上部まわりに、チャックの凸の部分5を設ける。 - 特許庁

The method for producing retort sauce for carbonara containing egg yolk and cream or the like comprises adding the cream or the like after heating egg yolk-containing raw material liquid for the sauce part over a specific temperature of material instead of merely mixing the egg yolk and the cream or the like which are the raw material of the retort sauce for carbonara.例文帳に追加

卵黄及びクリーム類を含有するカルボナーラ用レトルトソースの製造方法にあたり、カルボナーラ用レトルトソースの原料である卵黄とクリーム類を単に混合するのではなく、クリーム類の添加を、卵黄を含有したソース部の原料液を特定品温以上に加熱した後に行うことを特徴とするカルボナーラ用レトルトソースの製造方法。 - 特許庁

The noodle's hardness, seasoning of the soy sauce condiments, part of the roasted pork fillet, and the like can be customized, with toppings such as hot spring boiled eggs and napa cabbage kimchi being available free of charge. 例文帳に追加

麺の堅さや、醤油ダレの味付け、叉焼の部位など、細かに注文できる上に、温泉玉子、白菜キムチのトッピングが無料で出来る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Accordingly, though the featured dish is a ramen which uses soup made out of soy sauce and backfat like 'Sugichiyo,' unlike 'Sugichiyo,' it features many different kinds of ramen, and its salt ramen is also popular. 例文帳に追加

というわけでメインは「杉千代」と同じ背脂醤油系だが、「杉千代」とは違いラーメンの種類は多く、塩ラーメンも人気が高い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Cutlets are topped with vegetables like carrots, onions, bean sprouts, cabbage, green peppers, etc., stewed, stir-fried or prepared with a thick sauce. 例文帳に追加

カツの上にニンジンやタマネギ、もやし、キャベツ、ピーマンなどの野菜の煮込みや野菜炒め、野菜入りあんかけをかける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hijiki no Gomoku ni' (stewed hijiki mixture) prepared by dehydrating hoshi hijiki and then boiled with soy sauce, sugar, and the like is a popular way of eating hoshi hijiki. 例文帳に追加

干ひじきは、水で戻してから醤油、砂糖などで煮て食べる「ひじきの五目煮」がポピュラーである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As it does not have a strong taste like soy sauce and makes good use of the flavors of its ingredients, it goes well with sashimi (fresh slices of raw fish) made from white fish and shellfish. 例文帳に追加

醤油のような強い個性を持たず素材の風味を生かすので、白身魚や貝類の刺身に相性がよい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It can be guessed that well-cured sake had a brown color and a flavor like that of soy sauce as today's Shaoxing rice wine has. 例文帳に追加

古酒は茶色がかって、現代の紹興酒のように醤油のような香りがあったと推定される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The fish used for making kotsuzake can be eaten like an ordinary grilled fish by adding salt, soy sauce or other seasonings. 例文帳に追加

使用済みの魚は通常の焼き魚と同様に、醤油・塩などで好みの味付けを施し、食すことができる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Without being tightened in cold water, the boiled noodles are served as they are with soy sauce or relatively thick soup broth, and with seasonings added like chopped leeks, a raw egg, etc. 例文帳に追加

茹であげた麺を水で締めずそのままの状態で、醤油や濃い目のつゆ、薬味のねぎ、生卵などを和えて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is said that, similar to nanbanzuke (with Japanese sweet and peppery vegetable sauce) using horse mackerel or the like, a recipe for chicken nanban is as simple as lightly dipping frittered chicken in vinegar. 例文帳に追加

アジの南蛮漬けなどと同様に、衣を付けて揚げた鶏肉を甘酢にさっと浸しただけの単純なものだとしている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In this example, shrimp, a ginkgo nut, a shiitake mushroom, and the like, other than the body of turbo are packed in the shell, and the soup is poured in a more sophisticated manner into the shell instead of some drops of soy sauce. 例文帳に追加

この場合、サザエ以外にもエビ・銀杏・椎茸などをまじえたり、単に醤油を垂らすのではなく出汁を張ったりする場合がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It's already sweet, but Belgians like it even sweeter with chocolate sauce or jam on top of it. 例文帳に追加

このままでもすでに甘いのですが,ベルギーの人々はチョコレートソースやジャムを上にのせて,さらに甘くしたものが好きです。 - 浜島書店 Catch a Wave

He used Japanese ingredients like cherry leaves and soy sauce in some of the chocolates he made for the competition.例文帳に追加

彼はこのコンテストのために作ったチョコレートのいくつかに,桜の葉やしょうゆなど日本の食材を使用した。 - 浜島書店 Catch a Wave

The sauce for Natto uses raw materials comprising wheat, soy beans, eggplants, a glutinous starch syrup, common salt, alcohol, seasonings, amino acids and the like.例文帳に追加

小麦、大豆、茄子、水飴、食塩、酒精、調味料、アミノ酸などを原材料とする納豆用タレを特徴とする。 - 特許庁

Alternatively, the soy sauce-like seasoning is produced by fermenting/aging the tomato raw material with the yeast without lactic acid fermentation.例文帳に追加

または、乳酸発酵をせずに、トマト原料を酵母によって発酵・熟成させることにより醤油様調味料を得る。 - 特許庁

NOODLE CONTAINING POWDER OF MISO, SOY SAUCE, CURRY, PERILLA, WELSH ONION, JAPANESE GINGER, LEEK, GARLIC, PLUM, JAPANESE PEPPER, CAYENNE PEPPER, SESAME, JAPANESE HORSERADISH, HERB AND/OR THE LIKE例文帳に追加

味噌、醤油、カレー、紫蘇、葱、茗荷、韮、大蒜、梅、山椒、唐辛子、胡麻、胡椒、山葵、ハーブなどの粉末入り麺類 - 特許庁

The soy sauce-like seasoning is produced by using tomato as raw material, and subjecting the tomato to lactic acid fermentation followed by fermenting/aging the tomato with yeast.例文帳に追加

トマトを原料として乳酸発酵させた後に、酵母によって発酵・熟成させることにより醤油様調味料を得る。 - 特許庁

To obtain sauce containing an ingredient using a vegetable material only and having palate feeling, flavor and appearance like mince.例文帳に追加

植物性素材のみを用いた、ひき肉のような食感、風味及び見た目を有する具材を含有するソース類を提供する。 - 特許庁

The improper operation of the liquid level sensor caused by the bubbles can be prevented even with liquid like soy sauce where a large amount of bubbles is formed at the time of filling.例文帳に追加

充填時に大量の泡立ちが発生する醤油等の液体でも、泡による液面検出センサの誤作動を防止することができる。 - 特許庁

The method produces the Miso-like fermented food by effectively utilizing hitherto discarded bean curd refuse and soy sauce cake.例文帳に追加

これにより、従来は廃棄されていた豆腐粕および醤油粕を有効に利用して味噌様発酵食品を製造できる。 - 特許庁

The apparatus includes one or more recessed parts to keep droplets of soy sauce, on an arbitrary surface of a plate formed by using a resin or an earthenware, wood, metal or the like.例文帳に追加

樹脂または陶器、木材、金属など用いて形成した板の任意の面に、醤油の液滴を保持するための凹部を単数、もしくは複数設ける。 - 特許庁

To prevent the user from feeling uncomfortable even when the corner part of a sealed bag filled with sauce or the like hits the user.例文帳に追加

ソース等を充填した密封袋の角部が使用者に当たっても不快感を与えないようにする。 - 特許庁

To provide a container cap for use in the mouth part of a container for storing liquid seasoning which is relatively high in viscosity such as a sauce for a japanese pancake or the like.例文帳に追加

お好み焼きソース等の比較的粘性の高い液体調味料を収納する容器の口部に使用する容器用キャップを提供する。 - 特許庁

This as you like it pancake is obtained by baking the pancake having 14 cm diameter and 2 cm thickness, pasting a mixture of a sauce and mayonnaise and pouring dried bonito flakes.例文帳に追加

直径14センチ、厚み約2センチのお好み焼きを焼き上げ、ソース、マヨネーズを混合して塗り、その上にかつお節をかける。 - 特許庁

An object of this container consists in storing or transporting one of alcoholic beverages, soy-bean sauce, liquid containing salt component and foods containing salt and the like.例文帳に追加

酒類、醤油類、含塩液体、含塩食品のうちの1種を貯蔵し又は輸送することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing light-colored fish sauce-like seasoning liquid excellent in taste and flavor.例文帳に追加

本発明は淡色で呈味性や香気の優れた魚醤様調味液の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The sauce taste improver for imparting favorable taste even to the sauces having reduced content of oil-and-fat is produced by adding dry yeast, obtained by treating yeast collected through a beer-brewing process with alkaline aqueous solution and drying the yeast, when producing white sauce, curry sauce, or the like.例文帳に追加

ビール醸造工程から回収された酵母をアルカリ水溶液で処理し、更に該酵母を乾燥処理して得られる乾燥酵母を、ホワイトソース或いはカレーソース等のソース類の製造に際して添加することにより、ソース中の油脂含量を低減化したソース類においても、良好な食味を付与することができるソース類の食味改良剤を提供する。 - 特許庁

Also, the tomato vinegar obtained by the production method has no grassy smell but mellow sour taste and natural taste, and, by using the tomato vinegar, several flavorings such as tomato ketchup, mayonnaise, dressing, jiao-zi sauce, sauce of sweet-and-sour pork, noodle soup, steak sauce, juice of bitter orange and Sushi vinegar, and vinegar drinks and the like, can be produced.例文帳に追加

また、該製造方法で得られたトマト酢は、青臭みがなくてまろやかな酸味と自然の旨味を有しており、該トマト酢を用いることにより、風味に優れたトマトケチャップ、マヨネーズ、ドレッシング、餃子のたれ、酢豚のたれ、めんつゆ、ステーキソース、ぽん酢、すし酢などの各種調味料や、食酢飲料などを製造可能とする。 - 特許庁

There are provided the Takoyaki comprising wheat flour as a main raw material and ingredients obtained by mixing bits of octopus, Nemacystus, vegetable, fish and shellfish, etc., the method for producing the Takoyaki, and the sauce for Takoyaki obtained by mixing Ponzu sauce with Nemacystus ground into a gel-like state and finely cut Nemacystus.例文帳に追加

小麦粉を主原料とし、たこ、もずく、野菜、魚介類等を混合させた具を入れることにより構成したことを特徴とするたこ焼き及びその製造方法および、ポン酢に破砕してゲル状としたもずくと細かくカットしたもずくを加えたことを特徴とするたこ焼き用のタレ。 - 特許庁

The method for producing seasoning includes heating food-related low-use or unused resource selected from among sake lees, sauce residues, soy sauce lees, and mushroom ferrules at a temperature up to 50-90°C to deactivate remaining enzyme activityor the like followed by adjusting the temperature of the resource to 30-50°C and pH to 4-7, and adding microorganisms and enzyme to the resource.例文帳に追加

酒粕、ソース残渣、醤油粕、キノコ類の石突から選択される食品関連低未利用資源を50〜90度まで加熱し、残存する酵素活性等を失活させた後、温度を30〜50度、pHを4〜7に調整し、微生物及び酵素を添加する。 - 特許庁

To provide a fork which facilitates the scooping of a sauce attached to a dish when a cuisine on which the liquid sauce or the like is poured is eaten using a knife and the fork, and has an appearance not much different from the conventional fork.例文帳に追加

液体ソースなどのかかった料理をナイフとフォークを使用して食べる場合に、皿に付着したソースを容易に掬うことができ、しかも外観は従来のフォークと大差のない形状を有するフォークを提供することを課題とする。 - 特許庁

This method for producing the fermented fish sauce by maturing a mixture containing the meat of fishes and shell fishes, salt, or the like, and enzyme agents, and then filtering is provided by using a protease and a collagenase jointly as the enzyme agents for improving the eat taste of the fermented fish sauce and also improving the productivity.例文帳に追加

魚介類の肉、食塩等及び酵素剤を含む混合物を熟成させた後、濾過して魚醤油を製造するに当り、酵素剤として、プロテアーゼとコラゲナーゼとを併用することにより、魚醤油の食味を改善しかつ生産性を向上させる。 - 特許庁

例文

To provide a food composition containing starch and edible oil and fat, such as curry sauce, white sauce, or cream stew, in which the separation of the oil and fat caused by long-time heating and stirring in the production process, heating at retort sterilization, and the like is suppressed.例文帳に追加

カレーソース、ホワイトソース、クリームシチュー等の、澱粉および食用油脂を含有する食品組成物であって、製造工程時の長時間の加熱攪拌やレトルト殺菌時の加熱などによる油脂の分離が抑制された食品組成物を提供する。 - 特許庁

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