1016万例文収録!

「"生野菜"」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "生野菜"に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

"生野菜"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 53



例文

生野菜.例文帳に追加

fresh vegetables  - 研究社 新英和中辞典

生野菜例文帳に追加

an uncooked vegetable  - 日本語WordNet

生野菜サラダ例文帳に追加

FRESH VEGETABLE SALAD - 特許庁

生野菜浸漬液例文帳に追加

FRESH-VEGETABLE SOAKING LIQUID - 特許庁

例文

生野菜の水切り布巾例文帳に追加

DRAINING CLOTH FOR FRESH VEGETABLE - 特許庁


例文

花・生野菜等の保存庫例文帳に追加

PRESERVATION CHAMBER FOR LIVE FLOWER, FRESH VEGETABLE, ETC. - 特許庁

彼女は好んで新鮮な生野菜を食べます。例文帳に追加

She likes to eat fresh raw vegetables. - Tatoeba例文

私は冷凍野菜は買わずに、いつも生野菜を買います。例文帳に追加

I always buy fresh vegetables instead of frozen ones. - Tatoeba例文

生野菜の方がもっとヘルシーだと彼が言っている。例文帳に追加

He says that raw vegetables are healthier. - Tatoeba例文

例文

彼女は好んで新鮮な生野菜を食べます。例文帳に追加

She likes to eat fresh raw vegetables.  - Tanaka Corpus

例文

私は冷凍野菜はかわずにいつでも生野菜を買います。例文帳に追加

I always buy fresh vegetables instead of frozen ones.  - Tanaka Corpus

土地は温暖で、冬夏も生野菜を食べている。例文帳に追加

As the climate was mild, people ate fresh vegetables both in summer and winter.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

漬物用生野菜の前処理方法及びその装置例文帳に追加

METHOD FOR PRETREATING FRESH VEGETABLE FOR PICKLES AND APPARATUS THEREFOR - 特許庁

生野菜を一口大に切ってクリーム状のソースを添えたもの例文帳に追加

raw vegetables cut into bite-sized strips and served with a dip  - 日本語WordNet

生野菜の離水及び液状調味料の粘度低下を抑制し、生野菜と液状調味料が絡み合った状態を保持できる生野菜サラダを提供する。例文帳に追加

To provide fresh vegetable salad suppressed in syneresis of fresh vegetables and a decrease in a viscosity of liquid seasoning, and retaining a condition that fresh vegetables and liquid seasoning are mingled with each other. - 特許庁

該食品は、生野菜生野菜を加工した惣菜(例えば、お浸し、サラダ又は白和えなど)、或いは生野菜を加工した具材を含む点心類(例えば、餃子、春巻き又は焼売など)又は調理パン(例えば、サンドイッチ、ホットドック又は惣菜パンなど)などである。例文帳に追加

The food product includes raw vegetables, daily dish made by processing raw vegetables (for instance, boiled greens with dressing, salad, or salad dressed with white sesame, Tofu and white Miso), Chinese food containing ingredients made by processing raw vegetables (for instance, jiaozi, egg roll, or shaomai), and cooked bread (for instance, sandwich, hot dog or side dish bread). - 特許庁

このドレッシングは、食物繊維が多く、風味も優れ、特に生野菜サラダ用に好適である。例文帳に追加

The dressing has a lot of dietary fibers, is excellent in flavor and is suitable for fresh vegetable salad. - 特許庁

水洗洗浄後の生野菜に損傷を与えることなく均一に水切り及び冷却を行うことができ、省スペースで効率的な連続式生野菜処理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a space saving, efficient, continuous raw vegetable treatment apparatus capable of uniformly performing drainage and cooling without damaging raw vegetable after washing. - 特許庁

保存庫内のCO_2 濃度を制御することにより花・生野菜等を長期に渡って鮮度良く保存できる花・生野菜等の保存庫を提供する。例文帳に追加

To provide a preservation chamber for live flower, fresh vegetable, etc., capable of preserving live flower, fresh vegetable, etc., in high freshness over a long period by controlling the CO2 concentration in the chamber. - 特許庁

これにより、少なくとも均一な強さの変動磁場を印加でき、生野菜の細胞組織体の破壊を完全に防止でき、生野菜の元のままの鮮度が維持でき、元の美味しさが再現できる。例文帳に追加

Such condition makes it possible to apply at least homogeneous strength variable magnetic field to the vegetables, perfectly prevent destruction of tissue cell bodies of the fresh vegetables, and maintain the freshness of the fresh vegetables in an original state so as to reproduce original good taste. - 特許庁

低粘性ガラクトキシログルカン含有することを特徴とする生野菜、惣菜又は具材のドリップ防止剤を提供できる。例文帳に追加

This drip preventing agent for raw vegetables, daily dish and ingredients contains low-viscosity galacto-xyloglucan. - 特許庁

本発明は、概して、従来の加工技術の実行前に、酵素を使用して、生野菜を分解および軟化することに関する。例文帳に追加

Generally, the method comprises decomposing and softening fresh vegetables using the enzyme before performing a conventional processing technique. - 特許庁

里芋、八つ頭等の生野菜や、桃、柿、梨、パイナップル等のすべての果物を、パンの薬効味成分として焼き立てる方法。例文帳に追加

METHOD FOR BAKING FRESH VEGETABLE SUCH AS COLOCASIA ANTIQUORUM AND ALL FRESH FRUIT SUCH AS PEACH, PERSIMMON, PEAR AND PINEAPPLE AS MEDICINAL TASTE COMPONENT FOR BREAD - 特許庁

香辛生野菜を密封包装して冷凍することにより、食感や香味を損なうことなく消費者が手軽に使用できるようにする。例文帳に追加

To make consumers able to readily utilize spicy fresh vegetables without impairing feeling in chewing and flavor by freezing spicy fresh vegetables in a seal-packaged state. - 特許庁

食塩、有機酸及び靜菌剤を含みpH5〜7である生野菜浸漬液、及びこの浸漬液に浸漬してなる野菜例文帳に追加

The fresh-vegetable soaking liquid contains table salt, organic acid and a bacteriostatic agent, and has pH 5-7. - 特許庁

半円状や球形状をなした生野菜類の選別装置及び該選別装置と包装機との組合せ装置例文帳に追加

SORTER FOR SEMICIRCULAR OR SPHERICAL FRESH VEGETABLES AND COMBINATION APPARATUS OF THE SORTER AND PACKAGING MACHINE - 特許庁

粘度10Pa・s(品温20℃)以下の液状調味料を配合した生野菜サラダにおいて、寒天、ゼラチン、ジェランガム及びカラギーナンから選ばれる少なくとも1種と、ヒアルロン酸及び/又はその塩とからなるゲル状物を配合することを特徴とする生野菜サラダ。例文帳に追加

The fresh vegetable salad which is mixed with liquid seasoning of a viscosity of10 Pa s (initial temperature of 20°C) is obtained by mixing at least one selected from agar, gelatine, gellan gum and carrageenan, and a gel-like product comprising hyaluronic acid and/or its salt. - 特許庁

栽培場所から採取された椎茸やピーマンなど半円状や球形状をなした生野菜類の選別処理を機械的に行うことのできる選別装置を提供するほか、この選別装置で選別された生野菜類の鮮度を長期に亘って保持するための包装までを機械的且つ行わしめる。例文帳に追加

To provide a sorter capable of mechanically performing, the sorting treatment of semicircular or spherical fresh vegetables such as a fresh Lentinus edodes (Shiitake), a green pepper collected from a cultivation place and to mechanically performs a process up to packaging for keeping the freshness of fresh vegetables sorted by the sorter over a long period of time. - 特許庁

生野菜類等の加熱を必要としない食品に対して、電子レンジのマイクロ波等の電磁波が照射されるのを防止可能な加熱用弁当容器を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a lunchbox for heating, which prevents the emission of electromagnetic waves, such as microwaves from a microwave oven, on such a food as fresh vegetable that is not needed to be heated. - 特許庁

ソース用乳化安定剤、これを用いたソース及びその製造方法において、生野菜及びパスタの両者に対するなじみや食味・食感の調和が良好で、かつ乳化安定性の優れたソースが得られるものを提供する。例文帳に追加

To provide an emulsion stabilizer for sauce, a sauce produced by using the stabilizer and a method for producing the sauce having excellent wettability to raw vegetables and pasta, harmonized taste and palatability and excellent emulsion stability. - 特許庁

成形加工した生野菜類及び/又は果実類を具材として含有する水相部に、ジアシルグリセロールを15質量%以上含む食用油脂を含有する油相部を積層した液体調味料。例文帳に追加

The liquid seasoning is composed of an aqueous phase part which contains shaped fresh vegetables and/or fresh fruits as ingredients and an oil phase part which contains edible oil and fat including diacylglycerol of 15% of mass or more in layers. - 特許庁

加熱していない魚介類及び/又は魚卵類、生野菜を特定のアルコール濃度、塩分濃度、糖分濃度を有するみりん調味液に浸漬した後、具材のPHを5.5〜7.5に調整する例文帳に追加

The molded rice is obtained by soaking unheated fish and shellfish and/or fish egg and raw vegetable in a sweet sake seasoning liquid having specific alcohol concentration, salinity and sugar concentration, and adjusting pH of the ingredients to 5.5-7.5. - 特許庁

生野菜類、果実類、スパイス類、コーヒー、茶類などの植物性材料から加熱臭がなく植物性材料が本来有しているフレッシュな香気が増強された油溶性香料およびその製法を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-soluble perfume having an enhanced fresh aromatic odor deriving from plant materials such as fresh vegetables, fruits, spices, coffee, and teas which the plant materials inherently possess without an heated odor, and a method for preparing the same. - 特許庁

生野菜類、果実類、スパイス類、コーヒー、茶類などの植物性材料から加熱臭がなく植物性材料が本来有しているフレッシュな香気が増強された水溶性香料およびその製法を提供する。例文帳に追加

To provide a water-soluble perfume having an enhanced fresh aromatic odor deriving from plant materials such as fresh vegetables, fruits, spices, coffee, and teas which the plant materials inherently possess without a heated odor, and a method for preparing the same. - 特許庁

従来の米飯を主体に添食物としている“ふりかけ”を、近年食の洋風化の進む中で、需要が急激に高まっている生野菜サラダ用とした、乳酸活性菌入機能性ヨーグルトふりかけの提供。例文帳に追加

To provide functional yoghurt seasoning containing active lactobacillus by changing usual "seasoning" used as added on mainly cooked rice to raw vegetable salads along with the trend of westernization of the foods. - 特許庁

香辛生野菜をおろし器ですりおろし、これを非通気性でかつ任意の形状に成型した収納容器または密封包装容器に適量収納後冷凍保存する。例文帳に追加

This frozen, spicy fresh vegetable product is produced by grating spicy fresh vegetables with a grater and by throwing the grated product in a container or one for seal-packaging, followed by storing it in a frozen state. - 特許庁

おからにマヨネーズを混ぜたものであって、ピザ等を焼く際にベースとして使用する食品、又乾燥させたおからにマヨネーズを混ぜた食品であって、生野菜等にかけて使用する調味料に適した食品。例文帳に追加

This food is obtained by mixing mayonnaise with bean-curd refuse and used as a base when baking e.g. pizza, or is obtained by mixing mayonnaise with dried bean-curd refuse and suitable for a seasoning to be used for sprinkling over e.g. raw vegetables. - 特許庁

また、前記香辛生野菜のおろし汁も同様に前記容器に収納後冷凍保存することにより、繊維質の混在を不要とする調理料理や香辛飲料にも使用できる。例文帳に追加

It is possible to apply spicy vegetable juice to cooked food and/or spicy drink where the coexistence of fibrous materials is not needed, by holding spicy vegetable juice collected when grating spicy vegetables as well, followed by storing it in a frozen state in the same way. - 特許庁

電磁コイル構造体は、生野菜を保持する保持具にまたがるように、あるいは囲むように、かつ複数の電磁コイル構造体が保持具に沿って並行、直行または交叉するように配設する。例文帳に追加

The electromagnetic coil structures are arranged to extend to a holder holding or wrapping the fresh vegetables, and also arranged so that a plurality of electromagnetic coil structures run parallel along the holder or go directly to the holder or intersect the holder. - 特許庁

複数の生野菜、果実からなり、調味料が未添加ながら食し易い味に整えられた、のまま食することができる身体によい健康食品を提供する。例文帳に追加

To provide health food comprising a plurality of raw vegetables and fruits prepared to have a taste easy to eat in spite of adding no seasoning, eatable raw and good for the body. - 特許庁

大量の水を必要とせずに、しかも円滑かつ容易に水管理や肥料管理ができ、水性野菜や陸生野菜などの栽培に適した施設と栽培技術を実現する。例文帳に追加

To provide an installation capable of smoothly and easily carrying out water management and fertilizer management without requiring a large amount of water, and suitable for the cultivation of an aquatic vegetable and a terrestrial vegetable; and to achieve a cultivation technique suitable for the cultivation. - 特許庁

該フィルムは優れた防曇性と高速下でも安定した強い溶断シール強度でもって製袋加工が可能であり、生野菜等の食品用包装袋として有効である。例文帳に追加

The film can be processed into a bag with its excellent anticlouding properties and stable strong fusion cutting seal strength even under high speed kept and is effective as a packaging bag for foods such as vegetables. - 特許庁

有底蓋付きの器1の底1a内に、残飯、生野菜、肉などのゴミ3を略層状に敷き詰めた上の全面に、全茎及び又は靱皮を繊維状に破砕して略紛状に形成してなるケナフ4を、覆うように敷き詰めてなる。例文帳に追加

This method comprises coveringly laying a kenaf 4 obtained by pulverizing its stems and bast to be fibrous all over a garbage 3 such as leftover food, fresh vegetable and meat laid all over the bottom 1a of a lidded bottomed-vessel 1. - 特許庁

野菜を浸漬しておくことにより、野菜の風味や色調を損なわずに野菜サラダ用として適した状態に保存できるような生野菜の浸漬液を提供すること、及びそのような浸漬液に浸漬したサラダ用として適した野菜を提供すること。例文帳に追加

To provide fresh-vegetable soaking liquid in which fresh vegetables are soaked so as to become preservable in a condition suitable for salad use without spoiling flavor or color of the fresh vegetables; and to provide vegetables soaked in the soaking liquid and suitable for salad use. - 特許庁

加熱していない魚介類及び/又は魚卵類、生野菜を具材として用いても、25℃において喫食期間の30時間以内は食品衛上、安全である一般菌数が300以下、大腸菌群が0である成型飯を開発する。例文帳に追加

To provide molded rice with general live bacteria of300 and coliform of 0, safe on food sanitation within 30 h of an eating period at 25°C even if using unheated fish and shellfish and/or fish egg and raw vegetable as the ingredients. - 特許庁

家庭、食堂や商店、加工場等で廃棄される各種の食品類(残飯や生野菜、魚、パン等の廃棄物)を、短時間で顆粒状の乾燥固形物にすることができる省エネルギー型の気流式粉砕・乾燥装置を提供する。例文帳に追加

To provide an energy-saving type air flow crushing and drying device for turning various kinds of foods (wastes of leftover rice, green vegetable, fish, bread and the like) thrown away from homes, restaurants, stores, processing plants and the like into granular dry solids in a short period of time. - 特許庁

生野菜をホール状で50〜70℃の温水で1〜15分間処理した後、ホール状のままで有効塩素濃度が30〜300ppmで且つ温度が25℃以下の次亜塩素酸ナトリウム水溶液または次亜塩素酸水を用いて処理する方法。例文帳に追加

This method for disinfecting the raw vegetables comprises processing raw vegetables in the whole condition in hot water at 50-70°C for 1-15 min, and processing the vegetables in the whole condition as they are using a sodium hypochlorite aqueous solution or hypochlorite water having effective chloride concentration of 30-300 ppm and a temperature of25°C. - 特許庁

この湿潤状玄米粉に、乾燥果実、果実、生野菜、種子、植物オイル、シロップから選ばれた、1種以上の粘着作用のある素材を、48℃を超えないように温度管理しながら混合し、加熱することなく室温で、所定の形状に賦形した非加熱加工食品。例文帳に追加

The wet rice brown flour is mixed with at least one viscous material selected from a dried fruit, raw fruit, raw vegetable, seed, vegetable oil, and syrup, while controlling the temperature not exceeding 48°C, and formed into a predetermined shape at a room temperature without heating. - 特許庁

器に料理を盛る場所と別に収納部を設け食材から出る絞り汁を回収したり、食材を氷、保冷剤等を使用し冷やしたり、生野菜等を洗浄しそのまま器に乗せても自然と水切れ出来て切れた水分は収納部内に入りこむ。例文帳に追加

A storage part separate from a section on which the cooked food is placed is provided in the container, consequently juice excreted from the food is collected therein, the food is cooled by using ice, refrigerant, or the like, and when a raw vegetable or the like is washed and placed on the container as is, draining occurs naturally, and the drained liquid enters the storage part. - 特許庁

例文

生野菜を、静磁場発手段および交流を通電して変動磁場を発する電磁コイル構造体を複数個設置した冷凍庫の内部閉空間に収容して静磁場および変動磁場の作用下で所定の温度まで急速冷却したのち、その温度で瞬時に冷凍する。例文帳に追加

The method comprises the following process: putting fresh vegetables in an inner enclosed region of a freezer where a plurality of static magnetic field generators and electromagnetic coil structures generating a variable magnetic field by turning an alternating current are arranged; and rapidly cooling the vegetables down to a predetermined temperature under the effect of the static magnetic field and the variable magnetic field followed by instantaneously freezing the vegetables at the temperature. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
 Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
研究社 新英和中辞典
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS