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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "fish flesh"に関連した英語例文

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"fish flesh"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 50



例文

fish, flesh and fowl 例文帳に追加

魚獣鳥肉. - 研究社 新英和中辞典

a dish called separated fish flesh 例文帳に追加

毟り魚という料理 - EDR日英対訳辞書

RETORT FOOD CONTAINING FISH FLESH BALL例文帳に追加

魚肉だんご入りレトルト食品 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FISH FLESH PASTE PRODUCT例文帳に追加

魚肉練り製品の製造方法 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING FISH FLESH-PASTE PRODUCT例文帳に追加

魚肉練り製品の製造方法 - 特許庁


例文

This method for producing the fish flesh paste product comprises grinding the paste of or low quality fish flesh roughly, adding salt content to the fish meat to make the roughly ground fish flesh containing <2 wt.% salt concentration based on the fish flesh, mixing the low salt content-roughly ground fish flesh with loosened state fish flesh and heating.例文帳に追加

魚肉のすり身若しくは落とし身又はその両方を荒擂りし、この魚肉に塩分を加えて前記魚肉に対して2%(重量)未満の塩分濃度下の荒擂り魚肉とし、この低塩分の荒擂り魚肉とほぐし身状の魚肉とを混合し、加熱する魚肉練り製品の製造方法。 - 特許庁

One of the dishes categorized in oboro is, for example, denbu (mashed and seasoned fish, flesh of whitefish and shrimp that has been boiled, shredded, parched, seasoned, and colored red). 例文帳に追加

おぼろの例として田麩(でんぶ)がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

APPARATUS AND METHOD FOR SEPARATING FISH FLESH例文帳に追加

魚肉を分離するための装置と方法 - 特許庁

To provide a fish flesh dried product having novel flavor and palate feeling unlike those inherent in fish flesh in spite of containing fish flesh therein, as well as having preservability, and to provide a method for producing the fish flesh dried product.例文帳に追加

保存性は勿論、魚肉を使用した製品であっても、魚肉本来の風味と食感とは異なる斬新な風味と食感の乾製品を得ることができる魚肉乾製品の提供。 - 特許庁

例文

QUALITY IMPROVING AGENT FOR FISH FLESH PROCESSED FOOD TO BE EATEN RAW例文帳に追加

生食に供する魚肉加工品の品質改良剤 - 特許庁

例文

FISH FLESH PASTE CONTAINING POWDERED SOUP MATERIAL例文帳に追加

粉末だし素材入り魚肉練り製品 - 特許庁

A forming cup 1 having the bottom is filled with a fish flesh paste 2.例文帳に追加

有底の成形カップ1にすり身2を充填する。 - 特許庁

FISH FLESH DRIED PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

魚肉乾製品及びその製造方法 - 特許庁

To provide food boiled with soy and sugar, mixed with fish flesh pieces, and causing no cloudiness of seasoning liquid caused by outflow of protein from the fish flesh pieces.例文帳に追加

魚肉片を配合した煮付け食品において、魚肉片からの蛋白質の流出による調味液の白濁のない煮付け食品を提供する。 - 特許庁

TRANSGLUTAMINASE SOYBEAN FISH FLESH AND MEAT PRODUCT, AND ANALOGUE OF THE SAME例文帳に追加

トランスグルタミナーゼダイズ魚肉及び肉製品及びその類似物 - 特許庁

FISH FLESH FRIED FOOD HAVING SALAMI TASTE AND METHOD FOR PREPARING THE SAME例文帳に追加

サラミ風味を有する魚肉フライ食品及びその製造方法 - 特許庁

FISH FLESH FOOD PRODUCT PACKAGED IN RETORT CONTAINER AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

レトルト容器入り魚肉食品及びその製造方法 - 特許庁

The shucked bare body of boiled egg 3 is inserted into the intermediate part in the fish flesh paste layer.例文帳に追加

茹でられた玉子3のむき身をすり身層の中間部に挿入する。 - 特許庁

To obtain a quality improving agent for fish flesh processed food to be eaten raw, which is added to lean flesh or backbone section fish flesh to impart favorably fatty palate feeling like that of oily tuna flesh to the fish flesh, and solving a problem concerning dripping when thawed; and to provide fish flesh processed food obtained by using the agent.例文帳に追加

魚肉の赤身や中落ち部分に添加して、該魚肉に「トロ」様の脂乗りの良い食感を付与すると共に、さらに冷凍保管された鮮魚類を原料として使用した場合、魚肉の解凍によるドリップの問題を解決するための魚肉加工品の品質改良剤、およびそれを用いた魚肉加工品を提供する。 - 特許庁

The food boiled with soy and sugar is obtained by mixing isomaltulose to food boiled with soy and sugar and mixed with fish flesh pieces.例文帳に追加

魚肉片を配合した煮付け食品において、イソマルツロースを配合した煮付け食品。 - 特許庁

The surplus fish flesh paste 2 is removed in the condition leveled off along the upper edge of the forming cup 1.例文帳に追加

成形カップ1の上縁に沿って摺り切り状態に余分のすり身2を除去する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FISH FLESH PASTE, APPARATUS FOR PRODUCING THE SAME, FORMING CUP THEREFOR AND DISCHARGING NOZZLE THEREFOR例文帳に追加

練り製品の製造方法、その製造装置、その成形カップ及びその吐出ノズル - 特許庁

The method for producing food material comprises a process of crushing the fish flesh of the escolar and/or the oilfish, and a process of treating the crushed fish flesh with alkali salt water at ≤4°C.例文帳に追加

本発明に係る食品材料の製造方法は、アブラソコムツおよび/またはバラムツの魚肉を粉砕する工程、および粉砕された魚肉を、4℃以下でアルカリ塩水により処理する工程を含むことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a fish flesh paste product or a meat paste product having puffy and soft texture compared to that of a conventional product, and deliciousness reduced in fish flesh smell or meat smell.例文帳に追加

従来品と比べてふっくらとして柔らかな食感を有し、魚臭、畜肉臭の軽減されたうまみの引き出された食感の魚肉練り製品または畜肉練り製品を提供すること - 特許庁

To provide a method for producing a fish flesh paste product which is a paste product by using the fish flesh but capable of obtaining a totally new eat feeling, i.e., as if eating the fish on eating the product.例文帳に追加

魚肉を用いた練り製品であり、食した際にあたかも魚を食べているかのように感ずることができる、これまでにない、全く新しい食感を得ることができる魚肉練り製品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The quality improving agent for fish flesh processed food to be eaten raw is obtained by mixing shredded or ground fresh fish flesh with a water-in-oil emulsified oil and fat composition containing (a) oil and fat, (b) a polyglyceryl condensed ricinolic acid ester, and (c) seasonings.例文帳に追加

細断またはミンチ状の生鮮魚肉に(a)油脂、(b)ポリグリセリン縮合リシノール酸エステルおよび(c)調味料を含む油中水型乳化油脂組成物を混合する。 - 特許庁

To provide a method for producing food material comprising efficiently reducing wax components of fish flesh of escolar and oilfish to an allowable value while retaining protein falling in the fish flesh.例文帳に追加

本発明が解決すべき課題は、アブラソコムツとバラムツの魚肉に含まれるタンパク質は保持しつつ、ワックス成分を許容量まで効率的に低減して食品材料とするための方法を提供することにある。 - 特許庁

Fillings normally used are omelet, koyadofu (freeze-dried bean curd), gourd strip, Shiitake Mushroom, Judar's ear, denbu (mashed and seasoned fish, flesh of whitefish and shrimp that has been boiled, shredded, parched, seasoned and colored red), oboro, broiled conger eel, cucumber, Japanese honewort, and so on. 例文帳に追加

標準的な具は、玉子焼き・高野豆腐・かんぴょう・椎茸・きくらげ・でんぶ・おぼろ・焼穴子・キュウリ・三つ葉など。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As ingredients to provide sweetness, koyadofu (freeze-dried bean curd) and Shiitake Mushroom which are boiled down are used, but denbu (mashed and seasoned fish, flesh of whitefish and shrimp that has been boiled, shredded, parched, seasoned and colored red) and oboro are seldom used. 例文帳に追加

甘みをもたらす具として高野豆腐やシイタケの煮しめを用い、田麩やおぼろはあまり使われない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The alkaline agent contains sodium carbonate, sodium bicarbonate, trisodium citrate having flesh quality improving effect of meat such as the meat and the fish flesh.例文帳に追加

アルカリ剤は、畜肉や魚肉などの食肉の身質改善効果を有する、炭酸ナトリウム、炭酸水素ナトリウム、クエン酸三ナトリウムを含んでいる。 - 特許庁

Furthermore, a soybean fish flesh and meat product and the analogue thereof and a method for producing the product are each provided.例文帳に追加

さらに、本発明は、ダイズ魚肉及び肉製品及びその類似物並びにその製造方法に関する。 - 特許庁

To remove a bent spine from a frozen fish body cut off its head and tail parts without damaging fish flesh so as to make following separating works easier.例文帳に追加

頭部と尾部を切り落とした冷凍魚体から魚肉を傷付けることなく、屈曲する背骨を取り除くことで、その後の分割作業を容易にする。 - 特許庁

STICK-LIKE PET FOOD MADE OF LIVESTOCK MEAT OR FISH FLESH AND HAVING REINFORCING FUNCTION FOR GUM, AND THE LIKE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

畜肉又は魚肉を原料とする歯茎等強化機能付き棒状ペットフード及びその製造方法 - 特許庁

It is preferable to mix and grind 10-50% or 300-450% of soymilk based on fish flesh with 25-75% of starch in the grinding process.例文帳に追加

好ましくは、前記擂潰工程において、魚肉に対して10〜50又は300〜450%の豆乳と25〜75%の澱粉を混合して擂潰する。 - 特許庁

This fish flesh paste is characterized by comprising powdered materials for soup in a uniformly dispersed condition.例文帳に追加

粉末にしただし用素材を均一に分散させた状態で含有することを特徴とする魚肉練り製品。 - 特許庁

This nutrient food material is obtained by molding a mixture by mixing a pasty pulverized product made by pulverizing remaining parts including head, bone and skin excluding fish flesh parts, and added with a fish odor suppressing material, and a fish flesh part added with salt, and if necessary, addedly mixing vegetables and seasoning to the mixture, and heating the mixture followed by cooling.例文帳に追加

魚の身部位を除いた、頭部、骨、皮を含む残部を微粉砕したペースト状微粉砕物に魚臭抑制材と、塩を添加した魚の身部位と、必要に応じて該混合物に野菜類と調味料を添加混合した混合物を成型し、加熱した後に冷却してなる。 - 特許庁

The process comprises steps wherein fish flesh, meat or a mixture of fish flesh and meat is texturized with an extruder, the obtained texturized material is cut into an appropriate size, and the obtained cut, and texturized material is mixed into a binder and heated.例文帳に追加

(1)魚肉、食肉或いは魚肉と食肉との混合物をエクストルーダーで組織化させる工程(2)得られた組織化肉を適当な大きさにカットする工程(3)(2)で得られたカット組織化肉をつなぎに混合した後、加熱する工程を含む魚肉加工品および食肉加工品を製造する方法。 - 特許庁

To produce Sushi from which unpleasant oiliness and strong fish smells of fishes are removed, for example, sardine, horse mackerel, mackerel, Pacific saury and their fish flesh is softened to give deep taste and causes good texture since the deep taste of cooked fish flesh is increased further and is excellent in storability resistant to putrefaction thereby the resultant Sushi is easy to eat and handle.例文帳に追加

本発明は、脂っこく生臭さの強いイワシ,アジ,サバ,サンマ等の魚肉の脂っこさや生臭さを除去できるとともに、魚肉が軟らかくなり寿司飯との一体感を発現しテクスチャーに優れ、また旨味が魚肉に煮含められ魚の旨味を増すことができるとともに、これまでにない深みのある風味が得られ、また腐敗し難く保存性に優れ、さらに食べ易く取扱性に優れる寿司を提供することを目的とする。 - 特許庁

The custom reflects people's wish for prosperous trade and state of perfect health; ehomaki contains seven kinds of ingredients, such as gourd strip, cucumber, shiitake mushroom, rolled omelet made with soup stock, eel, and denbu (mashed and seasoned fish, flesh of whitefish and shrimp that has been boiled, shredded, parched, seasoned, and colored red) inside, to be associated with the Seven Deities of Good Luck. 例文帳に追加

商売繁盛や無病息災を願ってのもので、七福神に因み、かんぴょう、キュウリ、シイタケ、だし巻、うなぎ、でんぶ等七種類の具を入れて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The ingredients have a wide variety including sliced salmon, kanroni (a dish boiled in a syrup) of freshwater fish, maitake mushroom, bracken, kyarabuki (stalks of butterbur boiled in soy sauce), red pickled ginger, denbu (mashed and seasoned fish, flesh of whitefish and shrimp that has been boiled, shredded, parched, seasoned, and colored red), shimesaba (salted and vinegared mackerel), cucumber, minced pickles, and so on; they are mainly Yama-no-sachi (edible wild plants and freshwater fish) since the regions are surrounded by high mountains. 例文帳に追加

具は切り身の鮭、川魚の甘露煮、舞茸、ワラビ、きゃらぶき、紅ショウガ、田麩、しめさば、キュウリ、漬け物のみじん切りなどバラエティに富んでいるが、地方がら山の幸が中心となっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The soybean fish flesh and meat product and the analogue thereof comprise each a protein composition which is formed by glutamine in soybean protein, lysine residue and a crosslinking agent of transglutaminase.例文帳に追加

本発明のダイズの肉及び魚肉製品並びにその類似物は、ダイズタンパク質中のグルタミン及びリジン残分とトランスグルタミナーゼの架橋剤によって形成されたタンパク質組成物である。 - 特許庁

The functional food contains anserine and chondroitin sulfate simultaneously extracted from fish not to be utilized as fish flesh.例文帳に追加

魚肉として利用されない魚体残滓から同時に抽出された、アンセリンとコンドロイチン硫酸を含む機能性食材;下記の工程を含む、アンセリンとコンドロイチン硫酸を含む機能性食材の製造方法。 - 特許庁

FISH FLESH OVEN PROVIDED WITH FAR INFRARED RAY-LARGEST QUANTITY HEAT GENERATING BODY (ROUND STONE) AS APPARATUS WITH HIGHEST EFFECT FOR PREVENTING DISEASE CAUSED BY LIVING WAY, THE FAR INFRARED RAY-LARGEST QUANTITY HEAT GENERATING BODY (ROUND STONE) BODY AND METHOD OF MANUFACTURING THE SAME例文帳に追加

生活習慣病予防効果の最も高い装置遠赤外線最高熱発生体(玉石)付魚肉焼器=×××××=並びに遠赤外線最高熱発生体(玉石)=××××××=及びその製造方法 - 特許庁

To provide a retort food containing fish flesh balls easily disintegrating in oral cavity, excellent in eat feeling and suitable as a weaning diet, food for caring, or the like, for a person having a difficulty in swallowing as a subject.例文帳に追加

口腔内で容易にほぐれるとともに、食感に優れ、離乳食や介護食等の嚥下困難者を対象として好適な魚肉だんごを含むレトルト食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a device capable of efficiently heating a food having infinite form by making electric current to flow without escaping palatability of fish flesh and losing electrical energy.例文帳に追加

魚肉等の旨味を逃がすことなく、電気エネルギを浪費せず効率的に不定形な食品を通電加熱することができる装置を提供することである。 - 特許庁

The fish paste with spring lobster shells is formed by filling or laying dough 1 obtained by mixing at least the essence of a spring lobster with the fish flesh of codfish or silver jewfish in/on the shells 2, 3 and 4 of respective parts and the ventral thin skin 5 of a spring lobster.例文帳に追加

タラやグチなどの魚肉に少なくとも伊勢エビのエキスを混入したカマボコの生地1を、伊勢エビの各部位の殻2,3,4や腹側の薄皮5に詰めるか或いは載せた伊勢エビの殻付きカマボコとする。 - 特許庁

To provide a yogurt-containing fish paste product soft and white, smooth to the throat, and containing bio-regulation functional ingredients inherent in yogurt by preparing fish flesh paste to which yogurt is added, and subjecting the paste to molding/heating.例文帳に追加

ヨ−グルトを加えた魚肉すり身を調製し、成型・加熱してソフトで喉こしがよく色調の白い、ヨ−グルト固有の生体調節機能成分を含んだ水産練製品を提供する。 - 特許庁

To solve the problems that: in such a practice as to nip and draw pin bones using tweezers or a nipping tool, considerably high operating force is required, thus the operation is difficult to continue over a long period of time, when such drawing operation is forcibly conducted, fish flesh meat parts may be broken, tending to decline in the commodity value.例文帳に追加

前記ピンセットや、挟持項狂いを用いてピンボーンを挟持して引き抜く形態では、相当に強い操作力を要し、長時間にわたる作業を継続し難く、無理に引き抜き操作するときは、魚身肉部分を壊して商品価値を減退し易くなる。 - 特許庁

To provide a method for easily desalting a salted fish roe or fish flesh in high productivity without losing the effective components of the salted roe or flesh and obtain a desalted product of a salted food having decreased salt content, high nutritive value and high quality without losing the delicious components of the roe and flesh.例文帳に追加

塩蔵された魚卵や魚体の有効成分を流出させることなく簡易に魚卵や魚体の塩抜きを行うことのできる生産性に優れる魚の塩蔵品の塩抜き方法の提供、及び魚卵や魚体の旨味成分を損なうことなく、減塩された栄養価の高い高品質な塩抜き塩蔵品を提供する。 - 特許庁

例文

The method for producing the functional food containing anserine and chondroitin sulfate comprises the following process: (1) a process of pulverizing fish residue not to be utilized as fish flesh; (2) a process of degrading protein by acting a proteinase on the pulverized residue; and (3) a process of obtaining a mixture containing anserine and chondroitin sulfate by separably eliminating insoluble components and oil components after deactivating the proteinase.例文帳に追加

1)魚肉として利用されない魚体残滓を粉砕する工程、2)粉砕された残滓に、タンパク質分解酵素を作用させてタンパク質を分解する工程、及び3)タンパク質分解酵素を失活させた後、不溶解成分及び油成分を分離除去して、アンセリンとコンドロイチン硫酸を含む混合物を得る工程。 - 特許庁

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