パーム油の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 138件
パーム油及びパーム由来の加工油脂を油脂中90重量%以上配合した油脂に乳化剤としてポリソルベートを使用することにより起泡性の良好なバタークリーム用起泡性油中水型乳化物を得ることができた。例文帳に追加
The foaming water-in-oil emulsion for butter cream excellent in foaming properties, is produced by adding polysorbate as an emulsifier to oil and fat obtained by adding ≥90 wt.% of palm oil and processed oil and fat derived from the palm. - 特許庁
油脂A:ラウリン酸含量が36〜60質量%であるラウリン系油脂 油脂B:ヨウ素価が55〜80であるパーム軟質油 油脂C:ヨウ素価が81〜150である液体油例文帳に追加
The oil and fat A: lauric oil and fat containing 36-60 mass% of lauric acid, the oil and fat B: palm soft oil having an iodine value of 55-80, the oil and fat C: liquid oil having an iodine value of 81-150. - 特許庁
ラード、牛脂、パーム油等のパルミチン酸を20重量%以上含有する油脂とラウリン系油脂及び液状油脂との配合油脂をエステル交換したのち更に水素添加してなる可塑性油脂。例文帳に追加
This plastic oil and fat is obtained by subjecting a compounded oil and fat comprising an oil and fat containing at least 20 wt.% palmitic acid (such as lard, beef tallow, or palm oil), a laurin oil and fat, and a liquid oil and fat to transesterification and then to hydrogenation. - 特許庁
特に、パーム系油脂を含有する場合、加熱調理時に発生する不快な臭気が顕著に改善された加熱調理用油脂。例文帳に追加
Especially, the oil-and-fat for thermally cooking remarkably improves the unpleasant smell generated on the thermal cooking, when containing a palm-based fatty oil. - 特許庁
パーム油を原料とし、連続工程により多量のエステル交換パーム油を生産効率よく製造することができる製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing an ester-exchanged palm oil, by which a large amount of the ester-exchanged palm oil can efficiently be produced from palm oil as a raw material in continuous processes. - 特許庁
ジエン系ゴム100重量部に、ヨウ素価60以上のパーム油をエポキシ化して得られるエポキシ化パーム油0.1〜100重量部を配合してなるタイヤトレッド用ゴム組成物。例文帳に追加
The rubber composition for the tire tread is formulated with 0.1-100 pts.wt. of an epoxidized palm oil obtained by epoxidizing a palm oil having an iodine number of ≥60, based on 100 pts.wt. of a diene type rubber. - 特許庁
パーム油、ヤシ油及びパーム核油からなる群より選ばれる少なくとも1種の植物油から得られる植物性脂肪酸及び/又はそのアルキルエステルを、銅含有量30ppm以下の亜鉛系触媒の存在下で還元することにより得られる液状植物性不飽和アルコール。例文帳に追加
The liquid vegetable unsaturated alcohol is obtained by reducing a vegetable fatty acid obtained from at least one kind of a vegetable oil selected from the group consisting of palm oil, coconut oil and palm kernel oil and/or its alkyl ester in the presence of a zinc-based catalyst having ≤30 ppm copper content. - 特許庁
搾油工程における圧搾後の圧搾油に対して、および/または、精製工程における精製処理以前のパーム原油に対して、遊離塩素を除去する工程を設けたことを特徴とする遊離塩素が除去されたパーム原油の製造方法。例文帳に追加
The method for producing palm raw oil from which free chlorine is removed comprises a step of removing the free chlorine from squeezing oil after squeezing in a squeezing oil step and/or palm raw oil before the purification treatment in a purification step. - 特許庁
凍結の際に解乳化を生じ、解乳化後の解凍により視認可能な油層分離を生ずる温度履歴記録用乳化状組成物は、不飽和脂肪酸を含有する植物油脂(パーム油を除く)及び融点25℃以下のパーム油を含有する。例文帳に追加
This emulsified composition for recording a temperature history, demulsified in freezing and developing visible oil layer separation by being unfrozen after the demulsification, contains vegetable oil and fat (excepting palm oil) containing unsaturated fatty acid and palm oil of a melting point not higher than 25°C. - 特許庁
パーム原油を140℃以上210℃未満の温度で水蒸気蒸留して得られるパーム油を、酸性水中油型乳化食品に対し0.01〜10%添加することにより、酸性水中油型乳化食品に対してマイルドな食味とコク味を付与する。例文帳に追加
Mild taste and full-bodied taste are imparted to the acidic oil-in-water type emulsified food by adding 0.01-10% palm oil obtained by carrying out steam distillation of palm raw oil at ≥140°C and <210°C to the food. - 特許庁
加熱調理の用途においてパーム系油脂等油脂の加熱による色調の悪化の問題を解決し、廃棄油脂の削減による環境負荷への影響を軽減することを目的とし、特にパーム系油脂の利用用途のさらなる拡大につなげようとするものである。例文帳に追加
To provide cooking oil and fat for reducing influence on environmental load owing to reduction in wasted oil and fat, in particular, leading to further expansion of utilization of palm-based oil and fat by solving the problem of deterioration in color due to heating oil and fat such as palm-based oil and fat in use for cooking. - 特許庁
水溶性カルシウム化合物を2〜30ppm含有する加熱調理用油脂であり、水溶性カルシウム化合物が有機酸カルシウムである加熱調理用油脂であり、油脂がパーム系油脂である加熱調理用油脂。例文帳に追加
The cooking oil and fat contains 2-30 ppm of a water-soluble calcium compound, wherein the water-soluble calcium compound uses organic acid calcium and the oil and fat uses palm-based oil and fat. - 特許庁
鋼板表面にプレコート油を塗油するに際し、プレコート油としてパーム油を用い、かつその塗油量を鋼板片面当たり 100〜500 mg/m^2 の範囲に制御する。例文帳に追加
When applying pre-coat oil to a surface of a steel plate, palm oil is used for the pre-coat oil, and the application quantity of the pre-coat oil is controlled to a range of 100 to 500 mg/m^2 per one side of the steel plate. - 特許庁
パーム系油脂99〜70重量%とハイエルシン菜種極度硬化油1〜30重量%とをエステル交換反応してなるエステル交換油脂と、融点25℃未満の油脂の配合油とを混合する。例文帳に追加
The oils and fats are obtained by blending an ester interchange oil and fats obtained by performing a transesterification of 99-70 wt.% palm- based oils and fats, 1-30 wt.% rape seed oil highly containing erucic acid and extremely hydrogenated with a blended oil of oils and fat having <25°C melting point. - 特許庁
本発明の酒石鹸は、植物油由来の脂肪酸からなるソーダ石鹸と清酒エキスとを含んでなるもので、前記植物油としては、オリーブ油と、アーモンド油と、ココナッツ油と、パーム油と、ホホバ油とを含む混合油であることが特に好ましい。例文帳に追加
This sake soap is obtained by comprising a refined sake extract and a soda soap made from a fatty acid originating from vegetable oil, wherein a mixed oil containing olive oil, almond oil palm oil and jojoba oil is especially preferable as the vegetable oil. - 特許庁
サンドクリーム用油脂組成物であって、ラウリン系油脂及びパーム系油脂との混合油脂を、エステル交換して得られる油脂と、中鎖脂肪酸トリグリセリドと、及びラウリン系油脂とを含んでなる、サンドクリーム用油脂組成物により達成される。例文帳に追加
This oil-and-fat composition for sandwich cream contains oil-and-fat which is obtained by ester-interchanging the mixed oil-and-fat of lauric oil-and-fat and palm oil-and-fat, medium chain triglyceride, and lauric oil-and-fat. - 特許庁
エポキシ化植物油変性フェノール樹脂から構成されることを特徴とするフェノール樹脂組成物であり、前記エポキシ化植物油は、エポキシ化大豆油、エポキシ化亜麻仁油、エポキシ化桐油、エポキシ化ひまし油、及びエポキシ化パーム油から選ばれる一種以上であることが好ましい。例文帳に追加
This phenol resin composition characterized by being constituted by an epoxidized plant oil-modified phenol resin is provided with that the epoxidized plant oil is preferably ≥1 kind selected from epoxidized soybean oil, epoxidized linseed oil, epoxidized tung oil, epoxidized castor oil and epoxidized palm oil. - 特許庁
N−アシルアスパラギン酸またはその塩を主成分とするN−アシルアスパラギン酸系界面活性剤において、アシル基がヤシ油脂肪酸、パーム油脂肪酸、および/またはパーム核油脂肪酸から誘導されるアシル基であるN−アシルアスパラギン酸系界面活性剤を含有する洗浄剤組成物。例文帳に追加
The cleanser composition contains an N-acylaspartic acid-based surfactant consisting mainly of an N-acylaspartic acid or its salt, wherein the acyl group is derived from a coconut oil fatty acid, palm oil fatty acid and/or palm kernel oil fatty acid. - 特許庁
パーム油起源の固体脂とラウリン系油脂とを、非選択的エステル交換して得られた油脂を用いることで、実質的にトランス酸を含まず、且つシート状マーガリンとしての優れた物性を有する可塑性油脂組成物。例文帳に追加
This plastic oil and fat composition essentially free from trans- acid and having physical properties suitable for sheet margarine is produced from oil and fat obtained by the non-selective transesterification of a solid fat originated from palm oil and a lauric oil and fat. - 特許庁
該被覆用油脂は、油脂中に、パーム系油脂を20質量%以上含有することが好ましく、油脂の全構成脂肪酸におけるトランス脂肪酸含量が5質量%以下であることが好ましい。例文帳に追加
The oils and fats for covering preferably contain at least 20 mass% of palm-based oils and fats in the fats and oils, and the trans fatty acid content in the whole constitutive fatty acid of the oils and fats is preferably 5 mass% or less. - 特許庁
(A)オリーブ油30〜100重量%と、(B)パーム油0〜25重量%と、(C)ひまし油0〜25重量%と、(D)ココナッツ油0〜30重量%を含むことを特徴とする透明ジェル状石鹸。例文帳に追加
This transparent gelled soap comprises (A) an olive oil of 30-100 wt%, (B) a palm oil of 0-25 wt%, (C) a castor oil of 0-25 wt%, and (D) a coconut oil of 0-30 wt%. - 特許庁
パーム油起源の油脂と炭素原子数18個の飽和脂肪酸残基を80%以上含有する植物性油脂を混合し、ランダムエステル交換を行うことにより得られた油脂組成物。例文帳に追加
The oil or fat composition is obtained by mixing an oil or fat originated from palm oil with a vegetable oil or fat having an 18C saturated fatty acid residues in an amount of ≥80% and then subjecting the mixture to a random transesterification reaction. - 特許庁
上記エステル交換油脂は、ヨウ素価52〜70のパーム分別軟部油を70質量%以上含む油脂配合物をエステル交換した油脂であることが好ましい。例文帳に追加
The transesterified oil-and-fat is preferably an oil-and-fat obtained by transesterifying an oil-and-fat mixture containing ≥70 mass% of palm fractionated soft oil having an iodine value of 52-70. - 特許庁
一方、パーム核ミールとは、アブラヤシの種子のパーム核(Palm Kernel)からパーム核油を抽出した後の残さ粉砕物であり、コプラミールと同様、マンナンをはじめとするヘミセルロース、糖脂質及び糖タンパク質等が含有されている。例文帳に追加
On the other hand, the palm kernel meal is a pulverized residuum after extracting the palm kernel oil from the palm kernel of seeds of an oil palm and contains the hemicelluloses including the mannan, glycolipids and glycoproteins, or the like, in the same manner as that in the copra meal. - 特許庁
本発明の再精製パーム軟質油は、フィジカル精製工程にて少なくとも脱臭処理が施された精製パーム軟質油に、さらに脱色処理と脱臭処理とを施した再精製パーム軟質油であり、色度がロビボンド比色計(133.4mmセル使用)のY値とR値の10倍との和(Y+10R)において、14〜47の範囲にあることを特徴とする。例文帳に追加
The re-refined palm soft oil is obtained by subjecting a refined palm soft oil which has been subjected at least to deodorization treatment in a physical refining process further to decoloring treatment and deodorization treatment and has a chromaticity of 14-47 in the sum (Y+10R) of Y value and ten times of R value of a Lovibond colorimeter (using 133.4 mm cell). - 特許庁
リパーゼを用いるエステル交換パーム油の製造方法において、パーム油を窒素気流下130〜150℃で0.5〜10時間加熱処理した後、固定化リパーゼを充填したカラムに連続的に通液し50〜70℃の温度でエステル交換することを特徴とするエステル交換パーム油の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the ester-exchanged palm oil with lipase is characterized by thermally treating palm oil at 130 to 150°C for 0.5 to 10 hours in a nitrogen gas stream and then making the treated palm oil to continuously pass through a column filled with immobilized lipase at a temperature of 50 to 70°C to exchange esters. - 特許庁
抜出した混合油11を混合油抜出し通路12を介して燃料混合比測定装置14に混合油11を連続的に供給することで、混合油11中のパームステアリン油とC重油との混合比を連続的に測定することができる。例文帳に追加
By continuously supplying the extracted mixed fuel 11 to the fuel mixing ratio measuring device 14 via the mixed oil extracting passage 12, the mixing ratio of the palm stearin oil and the C heavy oil in the mixed fuel 11 can be continuously measured. - 特許庁
ヨウ素価52〜70のパーム分別軟部油を70質量%以上含む油脂配合物をエステル交換した油脂を、油相中に80〜100質量%含有することを特徴とする油脂性素材配合焼菓子練り込み用油脂組成物。例文帳に追加
The oil and fat composition for being mixed with oil and fat raw material-blended baked confectionery has 80-100 mass% of oil and fat obtained by subjecting an oil and fat compound containing ≥70 mass% of palm fractionated soft part oil having an iodine value of 52-70. - 特許庁
本発明の食用油の製造方法は、分別後に脱臭処理が施されていないパーム軟質油と、構成脂肪酸中の飽和脂肪酸の含有量が1〜25質量%の、パーム系油以外の植物油とを、15:85〜55:45の比率にて混合して得た調合油に、230〜260℃の温度条件にて脱臭処理を施すことを特徴とする。例文帳に追加
The method for producing edible oil comprises deodorizing mixed oil obtained by admixing palm soft oil which is not deodorized after fractionation with vegetable oil which comprises the one other than palm-based oil and whose constituent fatty acid contains 1-25 mass% of saturated fatty acid, at a ratio of (15:85) to (55:45), under a temperature condition of 230-260°C. - 特許庁
集まっている花と明るい赤の果物の密集した房があり、高品質パーム油を産しているアブラヤシ属の羽状のヤシ例文帳に追加
pinnate-leaved palms of the genus Elaeis having dense clusters of crowded flowers and bright red fruit and yielding high quality palm oils - 日本語WordNet
だが、2003年頃に、自然環境に優しいパーム油脂を使用し、万が一鹿が口にしても安全な天然由来素材を使用した物に変更した。例文帳に追加
In around 2003, however, the candles were changed into the ones made with natural material and eco-friendly palm oil so that deer may not be poisoned if they should eat them. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
カロチン、リン脂質およびユビキノンなどの植物栄養素をパーム油エステルより回収する方法を開示する。例文帳に追加
To provide a method for recovering carotene, phospholipids, ubiquinone, etc., from palm oil esters. - 特許庁
未精製パーム油から誘導された植物栄養素濃縮物から、フィトステロール、スクアレン及びビタミンEを回収する。例文帳に追加
To recover a phytosterol, squalene and vitamin E from a plant nutrient concentrate derived from an unrefined palm oil. - 特許庁
(A)パーム油カロテンと、(B)ドコサヘキサエン酸と、(C)クロセチンとを有効成分として含有する目及び脳機能改善剤。例文帳に追加
The eye and brain function improver comprises (A) palm oil carotene, (B) docosahexaenoic acid and (C) crocetin as active ingredients. - 特許庁
スクアレン、カロテン類、トコール類及びステロール類のような少量成分を好ましくはパーム油から抽出及び単離する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for extracting and isolating minor components such as squalene, carotenes, tocols and sterols preferably from palm oil. - 特許庁
安価に3-モノクロロプロパン-1,2-ジオール脂肪酸エステルの生成を抑制できるパーム油の製造法の提供。例文帳に追加
To provide a method for producing palm oil capable of inhibiting the production of 3-monochloropropane-1,2-diol fatty acid ester at a low cost. - 特許庁
日マレーシアEPAに基づく原産地証明書は、パーム油やプラスティック、化学製品等で多く発給されている。例文帳に追加
Many Japan-Malaysia EPA Certificates of Origin are issued for palm oil, plastic and many such chemical products. - 経済産業省
パーム系油脂類に、ソルビタン脂肪酸エステル及び/又はフェルラ酸エステルを含有させる、或いは、更にレシチンを併用して含有させることにより、パーム系油脂類の低温保管における風味低下を改善することができる。例文帳に追加
By incorporating a sorbitan fatty acid ester and/or a ferulic acid ester into palm based fats and oils or further jointly incorporating lecithin thereto, the reduction of the flavor on the low temperature storage of the palm based fats and oils can be improved. - 特許庁
ジグリセリド含量3重量%以上のパーム系油脂を、真空圧力が20Pa以下、蒸留温度が220〜290℃の条件で薄膜蒸留などにより、薄膜蒸留後のパーム系油脂中の脂肪酸含量を1重量%以下、ジグリセリド含量を2重量%以下にすること。例文帳に追加
Palm oil and fat having 3 wt.% or more of diglyceride is made into palm oil and fat of 1 wt.% or less of fatty acid and 2 wt.% or less of diglyceride after thin film distillation by carrying out the thin film distillation in conditions of a vacuum pressure of 20 Pa or less and distillation temperatures of 220 to 290°C. - 特許庁
ソルビタン脂肪酸エステルを有効成分とするクリーミング性向上剤をパーム油由来の油脂と混合することにより、優れたクリーミング性を有する油脂組成物を製造することができる。例文帳に追加
The oil-and-fat composition having excellent creaming properties is produced by mixing the creaming improver having sorbitan fatty acid ester as an active ingredient with oil-and-fat derived from palm oil. - 特許庁
パーム油等の植物油脂や、牛脂、豚脂由来の動物油脂から誘導される脂肪酸又はそのエステルを含有するバイオ燃料用マスキング剤。例文帳に追加
The masking agent for a biofuel comprises a fatty acid derived from vegetable oil and fat such as palm oil or animal oil and fat such as beef tallow or lard or its ester. - 特許庁
パームステアリン油とC重油との混合比を迅速に測定する燃料監視装置、ボイラ設備、燃料油の混合比判定方法を提供する。例文帳に追加
To provide a fuel monitoring device, a boiler facility, and a mixing ratio determining method for fuel oil quickly measuring the mixing ratio of palm stearin oil and C heavy oil. - 特許庁
パーム系油脂から、2位にパルミチン酸を有するグリセライドを多く含有し、中でもトリパルミチン酸グリセライド(PPP)を多く含む油脂を、安価で液状油脂と同時に製造する方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for inexpensively producing oil and fat largely comprising a glyceride having palmitic acid in the second place, above all, glyceride tripalmitate (PPP) from palm-based oil and fat simultaneously with liquid oil and fat. - 特許庁
パーム果房などの原料を生産地などで熱分解して粗油を製造し、粗油を集めてバイオディーゼル燃料油を効率よく製造する分散製造システムを提供する。例文帳に追加
To provide a distributed production system to produce crude oil by thermally cracking a raw material such as palm cluster at a production site or the like, and to collect the crude oil and efficiently produce a bio-diesel fuel oil. - 特許庁
使用済みとして回収された廃食油と常温で固体のパーム油を撹拌混合し、界面活性剤及び表面改質剤としてイソプロピルアルコールと灯油を加えた。例文帳に追加
The diesel engine fuel is produced by stirring and mixing a waste edible oil recovered as a used oil with a palm oil exhibiting solid state at normal temperature and adding a surfactant and a surface-modifying agent comprising isopropyl alcohol and kerosene to the mixture. - 特許庁
パーム油由来の油脂を用いたときに生じるクリーミング性の低下、組織異常、あるいは食感が劣化するなどの現象を抑制し、保存中の組織劣化も少ない混合油脂を含有する組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an oil-and-fat composition containing mixed oil-and-fat, suppressing phenomena such as reduction in creaming properties, tissue abnormality, decreased palate feeling and/or the like caused when using oil-and-fat derived from palm oil, and slightly causing tissue deterioration during storage. - 特許庁
パーム油を高度に含有しながら、製造工程中や保存中にグレインといわれる粗大結晶の生成しない油中水型乳化油脂組成物の提供。例文帳に追加
To obtain water-in-oil type emulsified oil and fat composition not forming coarse crystal called grain during a production process or during preservation in spite of high content of palm oil. - 特許庁
上記課題を解決するための手段は、焙煎ナタネ油を0.01〜10質量%及びパーム系油脂を50〜99.99質量%含有するルウ用油脂である。例文帳に追加
The means for solving the problem is the oil-and-fat for the roux including 0.01-10 mass% of roasted rapeseed oil and 50-99.99 mass% of a palm-based oil-and-fat. - 特許庁
食塩を加えて撹拌・混合された魚肉すり身を成型して油ちょうするさつま揚げの製造法において、天然カロチン含有カロチンパームオイルを含んだ揚げ油で揚げ色がつくまで油ちょうするもの。例文帳に追加
This method for producing the deep-fried fish ball containing vegetable bits by forming fish paste obtained by adding salt, agitating and mixing, and frying with oil comprises frying the balls by using frying oil containing carotene palm oil containing a natural carotene until they have the favorable fried color. - 特許庁
本発明のルウ用油脂組成物は、パーム油の分別硬質油を50質量%以上含有するルウ用油脂組成物であって、該ルウ用油脂組成物の全構成脂肪酸中におけるトランス脂肪酸含量が3質量%以上12質量%未満であることを特徴とする。例文帳に追加
Trans fatty acid content in the total constituent fatty acid of the oil and fat composition is 3 mass% or higher and lower than 12 mass%. - 特許庁
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