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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ホイップするの意味・解説 > ホイップするに関連した英語例文

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ホイップするの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 221



例文

耐酸性及び耐冷凍性に優れ、ホイップ状態のキメが細かく、保形性、保水性及び口溶けにも優れているホイップクリームを提供すること。例文帳に追加

To provide whipped cream excellent in acid resistance and freezing resistance, having a fine textured whipped state, and excellent in shape retainability, water retainability and melting feeling in the mouth. - 特許庁

ホイップアンテナ2の下金具2bに取り付けた光センサ用の遮光板7と、ホイップアンテナ2の摺動と共に遮光板7を可動させることにより、光センサへの入射光を切り替える手段を有する例文帳に追加

This portable terminal has a light shade board 7 for photosensor attached to a lower fitting metal 2b of a whip antenna 2 and a means for switching light to be made incident to a photosensor by making the light shade board 7 move linked with sliding of the whip antenna 2. - 特許庁

従来のホイップ性(オーバーラン、保型性)を維持しながら、食した際に綿飴の如く極めて口溶けが良好であるホイップドクリーム用の起泡性水中油型乳化油脂組成物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a foaming oil-in-water emulsified oil and fat composition for whipped cream extremely excellent in melting in the mouth when eaten, like cotton candy, while retaining conventional whipped properties (overrun and shape retention). - 特許庁

ホイップ生地中の気泡を逃がすことなく、具を均一に混合できるようにしたホイップ生地と具との混合方法及び装置を提供する例文帳に追加

To provide a method for a mixing a whipped dough with an ingredient, with which the whipped dough can be uniformly mixed with the ingredient without releasing foams in the whipped dough and an apparatus therefor. - 特許庁

例文

ホイップアンテナの先端のコイルアンテナを廃止しても、ホイップアンテナを筐体内に収納した場合の送受信特性の劣化を減らし、かつ、筐体からの突起が殆ど無い形状の携帯無線装置とする例文帳に追加

To provide mobile radio equipment which reduces deterioration of transmission/reception characteristics in the case of housing a whip antenna within the casing even when a coil antenna on the top of the whip antenna is removed, and which has practically no projection from the casing. - 特許庁


例文

供給ボンベ2から供給される亜酸化窒素ガスを減圧弁3により減圧し、その減圧された亜酸化窒素ガスの供給量を定量供給手段により定量化してホイップクリーム原乳を収容したクリーム容器7に供給し、クリーム容器7内でホイップクリーム原乳に亜酸化窒素ガスを溶け込ませてホイップクリームを製造する構成としたことを特徴とする例文帳に追加

The method for producing whipped cream comprises the following process: reducing pressure of the dinitrogen monoxide gas supplied from a supply steel cylinder by a pressure-reducing valve 3; quantifying the amount supplied of the pressure-reduced dinitrogen monoxide gas; and supplying the gas into a cream container 7 charged with whipped cream raw material milk to dissolve the dinitrogen monoxide gas into the whipped cream raw material in the cream container 7. - 特許庁

主飲料にホイップ飲料を添加した飲料を提供するとき、主飲料調合時とホイップ飲料調合時に、それぞれ同じ原料シュータ4とミキシングボール3と飲料配管8とを共用し、主飲料を調合しカップ12へ吐出した後にホイップ飲料を同じ調合機器で調合して追加吐出する例文帳に追加

When drink obtained by adding whip drink to the main drink is provided, the same raw material shooter 4, mixing ball 3, and drink pipe 7 are used in common when the main drink is prepared and when whip drink is prepared and after the main drink is mixed and discharge to a cup 12 and then white drink is prepared by the same cooling equipment and additionally discharged. - 特許庁

また、ホイップアンテナ3の伸縮状態を検出するアンテナ伸縮検出スイッチ7によりホイップアンテナ3の筐体1内への収納の有無を検出し、内蔵アンテナ2とホイップアンテナ3とのアンテナ機能を自動的に切り替え、更に、受信電界強度に応じたダイバシチ受信動作を可能とする例文帳に追加

Besides, whether the whip antenna 3 is housed within the casing 1 is detected by an antenna elongation/contraction detecting switch 7 for detecting the elongating/contracting state of the whip antenna 3, antenna functions of the incorporated antenna 2 and the whip antenna 3 are automatically switched and further, diversity receiving operation corresponding to a received field strength is enabled. - 特許庁

ホイップして風味の良いホイップヨーグルト状食品を製造可能である起泡性クリームにすると共に、起泡性クリームおよびホイップヨーグルトがいずれも風味の経時変化が少なくて保存性がよく、また乳酸菌を他の洋生菓子や製パンなどの製造工程に混入させない起泡性クリームとすることである。例文帳に追加

To provide foaming cream whipped to produce yoghurt-like food having good flavor, wherein both of the foaming cream and the whipped yoghurt cause little flavor deterioration with time, have good preservability, and to prevent lactobacillus from getting mixed in a process of making other unbaked cake or bread. - 特許庁

例文

食品又は食品材料をホイップして所望の比重に調整する方法であって、食品又は食品材料の初期温度と、該食品又は食品材料をホイップしたときのホイッパーの動力負荷電力及び回転速度との関係を用いて、食品又は食品材料をホイップして所望の比重に調整する方法。例文帳に追加

This method for regulating the specific gravity of whipped food comprises whipping a food or food material to regulate its specific gravity so as to become desired one; wherein the relationship between the initial temperature of the food or food material and the load power and rotational speed of a whipper is utilized therefor. - 特許庁

例文

収納時のホイップアンテナを有効に利用すると共にアンテナの利得を向上させた携帯端末装置を提供する例文帳に追加

To provide a mobile terminal unit in which an accommodated whip antenna is effectively used, with an improved antenna gain. - 特許庁

ホイップクリームのような高脂肪含有水中油滴型食品の脂質の酸化を抑制する実用的な技術を提供する例文帳に追加

To provide a practical technique for controlling oxidation of a highly fat-containing oil-in-water type food such as whip cream. - 特許庁

口溶けが良くなめらかで、保型性が高く、かつ離水の少ない低脂肪ホイップクリーム及びその製造方法を提供することを目的とする例文帳に追加

To provide smooth low-fat whipped cream favorably meltable in the mouth, having excellent shape retention and causing less syneresis. - 特許庁

筐体外に設けられたへリカルアンテナ部1と、前記ヘリカルアンテナ部1内に収納した収納位置と伸長した伸長位置とを持つホイップアンテナ部2とを組み合わせた伸縮式ホイップアンテナ10において、前記ホイップアンテナ部2を前記伸長位置で固定しヘリカルアンテナ部と並列に給電する給電手段を備えている。例文帳に追加

For this extension/contraction type whip antenna 10, a helical antenna part 1 provided on the outside of a case body and a whip antenna part 2 provided with a housed position housed inside the helical antenna part 1 and an extended position are combined and a power feeding means for fixing the whip antenna part 2 at the extended position and feeding power parallelly to the helical antenna part is provided. - 特許庁

本発明は、大きな容積の高圧ガス容器で供給する場合でも取扱いが容易且つ安全で亜酸化窒素ガスの添加量が簡単に調節出来るホイップクリームの製造方法及びホイップクリーム製造装置を提供することを可能にすることを目的としている。例文帳に追加

To provide an apparatus for producing whipped cream easily and safely treated even when dinitrogen monoxide gas is supplied using a large volume high-pressure gas container: and to provide a method for producing whipped cream comprising easily adjusting a dosage of the dinitrogen monoxide gas. - 特許庁

本発明は、ホイップ後の温度変化に対して荒れの少ないクリームであって、特にホイップした後に室温に放置しても表面および内部の気泡の変化が少なく、一定時間室温に放置後もきれいな造花性を有する荒れの生じ難いクリームを提供することを目的とする例文帳に追加

To obtain a cream with slight roughening even for a change in temperature after whipping and especially a cream causing a slight change in foam on the surface or in the interior even when allowed to stand at room temperature after whipping, having beautiful flowering properties even when allowed to stand at room temperature for a prescribed time and scarcely causing roughening. - 特許庁

また泡立った呉から取った豆乳もホイップ状の泡に包まれてしまうので、まともににがりを打ち、寄せの作業をすることが出来ない。例文帳に追加

Additionally, since the soy milk extracted from the foamed go is covered with foam in a whipped state, it's impossible to add bittern and properly do the work of yose.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ダメージが最小又は全く無く、衝撃及び自動車洗浄試験サイクルを繰返し吸収するニッケルチタン撚り線ホイップアンテナの提供。例文帳に追加

To provide a stranded wire nickel titanium whip antenna for repeatedly absorbing impact shock and a car wash test cycle with minimal or no damage. - 特許庁

カラギーナンを含む糖液を作り、この糖液をホイップクリームとフラワーペーストに混合してカスタードクリームを製造する例文帳に追加

A sugar solution containing carrageenan is prepared, and the obtained sugar solution is mixed with a whipped cream and a flour paste to provide a custard cream. - 特許庁

携帯無線機用アンテナデバイス10は、ホイップアンテナ12と、その上端部に機械的に連結されたヘリカルアンテナ14とを有する例文帳に追加

This antenna device 10 for portable radio equipment has a whip antenna 12 and a helical antenna 14 mechanically connected to its upper end part. - 特許庁

より好ましくは、エステル化度が30〜50%のペクチンであり、ホイップクリームに対する含有量が、0.25〜1.0重量%である。例文帳に追加

The content of the pectin is 0.25-1.0 wt.% based on the whip cream. - 特許庁

携帯無線機用アンテナ1は、収納状態で用いられるヘリカルアンテナ部2と引き出し状態で用いられホイップアンテナ部3とを有する例文帳に追加

The portable radio terminal antenna 1 has a helical antenna section 2 used when retracted and a whip antenna section 3 used when pulled out. - 特許庁

簡単な構成の内蔵アンテナにより、ホイップアンテナ以上の人体装着通話時の性能を実現すること。例文帳に追加

To provide a performance at body-mounted talking higher than a whip antenna with an incorporated antenna, using simple configuration. - 特許庁

切欠部3には伸縮可能なデジタルテレビ受信用ホイップアンテナ5の端部を回動自在に支持する支持部6が植立されている。例文帳に追加

On the notch 3, a support part 6 freely turnably supporting the end of the telescopic whip antenna 5 for digital television reception stands. - 特許庁

可撓管32の長さLの部分32aが、先端給電型のヘリカルホイップアンテナ32aとして機能する例文帳に追加

The portion 32a of the length L of the flexible tube 32 is functioned as an end fed type helical whip antenna 32a. - 特許庁

ホイップアンテナ12の上端部には、シャンク部34とボビン部36とを有する絶縁性コアロッド32が接続される。例文帳に追加

An insulation core rod 32 having a shank part 34 and a bobbin part 36 is connected to the upper end part of the antenna 12. - 特許庁

送信時にはホイップアンテナ11を選択し、受信時には、いずれか感度のよいほうのアンテナをアンテナ切替スイッチ15で選択する例文帳に追加

The whip antenna 11 is selected for reception and one antenna having better sensitivity is selected for reception with an antenna changeover switch 15. - 特許庁

従来のホイップアンテナ等で発生していた問題を解決するともに、アンプ無しで利得を上げる。例文帳に追加

To solve the problems that occur in a conventional whip antenna or the like and to increase gain the without amplifying. - 特許庁

ホイップアンテナ12の上端部には、シャンク部34とヘッド部35とを有する絶縁性コアロッド32が接続される。例文帳に追加

An insulation core rod 32 having a shank part 34 and a head part 35 is connected to the upper end part of the antenna 12. - 特許庁

また、本発明のホイップクリームの製造方法は、トコフェロールと、チャ抽出物と、酵素処理ルチン抽出物、没食子酸、ローズマリー抽出物からなる群より選ばれる1種以上と、ゼラチンとを含む安定剤水溶液と、油脂を含む原料液とを別々に殺菌する殺菌工程と、殺菌された原料液をホイップするホイップ工程と、ホイップされた原料液と殺菌された安定剤水溶液とを混合する混合工程とを有する例文帳に追加

The method for producing whipped cream comprises a sterilization process for separately sterilizing a stabilizer aqueous solution which contains tocopherol, tea extract, at least one kind selected from the group consisting of enzyme-treated rutin extract, gallic acid and rosemary extract, and gelatin, and raw material liquid which contains oil and fat; a whipping process for whipping the sterilized raw material liquid; and a mixing process for mixing the whipped raw material liquid and the sterilized stabilizer aqueous solution. - 特許庁

泡の経時安定性に優れ、使用性の優良なホイップドO/W型乳化化粧料及びその製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a whipped O/W type emulsified cosmetic material, excellent in its foam stability with the lapse of time and usability, and a method for producing the same cosmetic. - 特許庁

風味豊かで保存安定性・ホイップ物性の改善された賞味期限の長いフレッシュクリーム、およびその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a fresh cream which has a rich flavor, improved storage stability-whip physical properties, and a long best-before date, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

アンテナ収納時には、移動アンテナ部をアンテナつまみまで移動させ、ホイップ素子を給電部から分離し、ヘリカル素子のみに給電する例文帳に追加

In the case of antenna contraction, the mobile antenna part is moved up to the antenna knob to separate the whip element from a feeding part and only the helical element is energized. - 特許庁

また、ホイップアンテナ素子33は、全体あるいは溝39の部分を覆うように弾性部材41により被覆する例文帳に追加

The whip antenna element 33 is covered entirely or includes the part of the groove 39 covered with an elastic member 41. - 特許庁

粒子径が1μm以上の脂肪球粒子が実質的に存在しないホイップ済みクリームをトッピングしたことを特徴とする蒸しケーキ用生地。例文帳に追加

The dough for the steamed cake is characterized by being topped with whipped cream substantially free of fat globules ≥1 μm in particle size. - 特許庁

泡の経時安定性に優れ、使用性の優良なホイップドO/W型乳化化粧料及びその製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a whipped o/w type emulsion cosmetic having excellent stability of foam with time and good sense of use, and further to provide a method for producing the emulsion cosmetic. - 特許庁

オーバーランが高く、且つ長期間の冷蔵保存が可能なホイップ済みクリームを用いたベーカリー製品及びその製造法を提供する例文帳に追加

To obtain a bakery product using a whipped cream having a high overrun, preservable in cold storage for a long period of time and to provide a method for producing the same. - 特許庁

ホイップアンテナ1は、接触金具5を介して給電部3と電気的に接続され、伸張時にUHF帯域以上で共振する例文帳に追加

A whip antenna 1. which is electrically connected to a power supply part 3 via a contact hardwire 5, resonates, when extended, with frequencies of the UHF band or higher band. - 特許庁

ホイップアンテナ1は、接触金具5を介して給電部3と電気的に接続され、伸張時にUHF帯域以上で共振する例文帳に追加

A whip antenna 1 is electrically connected to a power feed section 3 via a metallic contact fitting 5, and resonates in a UHF band or higher when extended. - 特許庁

ホイップ済みクリーム中の脂肪球粒子の20容量%以上を粒子径0.4μm以下のものとする例文帳に追加

This whipped cream is so designed that ≥20 vol.% of the fat spherical particles therein have each a particle diameter of ≤0.4 μm. - 特許庁

これにより、ホイップアンテナ8が故障した場合であっても、電波を平板アンテナ9により放射・捕捉することが可能となる。例文帳に追加

Thus, even when the whip antenna 8 is faulty, the flat plate antenna 9 can emit/ capture the radio wave. - 特許庁

誘電体製の外部筒体2内に、E面指向性が外部筒体2の長さ方向と交差するように外部筒体2内にホイップアンテナ6を設け、外部筒体2内に、ホイップアンテナ6を包囲するように共振リング14が配置されている。例文帳に追加

Inside of an external tube 2 made of dielectric material a whip antenna 6 is laid on so that E face directivity can intersect with long direction of the external tube 2, and resonate ring 14 is put in so as to close in on the whip antenna 6. - 特許庁

容器の底部側に少なくても一層の流動性ゲルを、容器の開口部側にホイップクリームを充填することにより、輸送時の振動等でホイップクリームが飲料部分(流動性ゲル)と混じり合ったりすることがない多構造飲料を得る。例文帳に追加

The multi-structure beverage in which no whipped cream is mixed with a beverage part (fluid gel) due to vibration at the time of transporting is obtained by filling at least one layer of fluid gel in the bottom side of a container and whipped cream in the open side of the container. - 特許庁

また、水産肉入カスタード風味食品は、先の水産肉入カスタードクリームに、ムース材料として,ゼラチン又は寒天と,ホイップクリームと,ホイップ済タンパク質とを添加してムースとした後、このムースを冷凍又は冷蔵したことを特徴とする水産肉入カスタード風味食品による。例文帳に追加

The custard-taste food containing fishery meat is produced from the custard cream containing fishery meat by adding gelatin or agar, whipped cream and whipped protein as a mousse material to the custard cream and freezing or refrigerating the obtained mousse. - 特許庁

リゾレシチンおよび「硬い油脂」を組み合わせて用いることで、起泡に関わる品質を劣化させずに、消費時の口どけ性を改善することができるので、特に、起泡済み流通ホイップや液状流通ホイップとして好ましく用いることができる。例文帳に追加

Using the lysolecithin and the "hard oil and fat" in combination results in improving meltability in the mouth when eaten without spoiling its foaming quality so as to be favorably used, in particular, as foamed whipped cream or liquid whipped cream distributed in the market. - 特許庁

携帯電話に代表される携帯用無線通信機器等に使用されるホイップ式のアンテナに関し、ホイップ部のコイル部に装着される上ストッパや下ストッパが、コイル部に対して製造工数少なく強固に固定されたものを提供する例文帳に追加

To provide a whip antenna used for portable radio communication equipment typified by portable telephones the upper stopper and the lower stopper mounted to the coil part of the whip part of which can be strongly fixed to the coil part with less manufacturing man-hours. - 特許庁

ホイップ済みクリームを蒸しケーキ用生地の上面にトッピングした後、蒸した場合、ホイップ済みクリームが分離せず、蒸しケーキの上面に綺麗な模様として存在し、またボリュームに優れ、きめが細かく、食感がソフトで、風味が良好な蒸しケーキを提供すること。例文帳に追加

To provide steamed cake which is favorably voluminous and has fine texture, soft palate feeling and good flavor, by steaming dough topped with whipped cream without segregation of the whipped cream but lying as a neat pattern on the top of the steamed cake. - 特許庁

ホイップ後に常温にて流通、保管される製菓、製パン分野において、油っぽさが少ない嗜好性の高い食感であり、原液及びホイップ後の物性が優れている起泡性水中油型乳化油脂組成物を提供する例文帳に追加

To provide a foaming oil-in-water emulsified oil and fat composition to be circulated and preserved at normal temperature after whipping in a confectionery making and bread making field, having palate feeling with less oiliness and high palatability, and excellent in an undiluted solution and physical properties after whipping. - 特許庁

乳化安定性に優れ、ボテ耐性が高く、生産が容易で、油脂分含有量が低いにもかかわらず、乳化物をホイップして得たホイップクリームに“しまり”が生じ難く、長期間にわたり優れた食感が保持される起泡性水中油型乳化物を提供する例文帳に追加

To provide a foaming oil-in-water emulsified product excellent in emulsification stability, having high dripping resistance, easy to produce, hardly causing firmness in whipped cream obtained by whipping the emulsified product in spite of having a low oil and fat content, and retaining excellent palate feeling for a long period of time. - 特許庁

例文

アース部材3には斜面31が形成され、アンテナ2が引出し位置から収納位置に達する過程で、ホイップアンテナ部22の端子部24が斜面31上を摺動して、収納位置では、ホイップアンテナ部22の弾性復帰力によって、端子部24が斜面31に圧接される。例文帳に追加

A slops 31 is formed to the earth member 3, a terminal 24 of a whip antenna section 22 slides on the slope 31 in the process that the antenna 2 reaches the housed position from an extracted position and the terminal 24 is pressed into contact with the slope 31 by an elastic restoration force of the whip antenna section 22 at the housed position. - 特許庁

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