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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > メレンゲの意味・解説 > メレンゲに関連した英語例文

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メレンゲを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 47



例文

焼成メレンゲ菓子例文帳に追加

BAKED MERINGUE CONFECTIONARY - 特許庁

メレンゲ様焼菓子の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR MAKING MERINGUE-LIKE BAKED CONFECTIONERY - 特許庁

メレンゲ菓子の製造方法例文帳に追加

PREPARATION OF MERINGUE CAKE - 特許庁

メレンゲ菓子用ミックス粉及びこれを使用したメレンゲ菓子の製造方法例文帳に追加

MIX FLOUR FOR MERINGUE CONFECTIONERY, AND METHOD FOR PRODUCING MERINGUE CONFECTIONERY USING THE SAME - 特許庁

例文

茶含有メレンゲ、および茶含有メレンゲの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To obtain a tea-containing meringue and to provide a method for the preparation of the tea-containing meringue. - 特許庁


例文

彼らはメレンゲを踊っていて恋に落ちた。例文帳に追加

They fell in love while dancing a merengue.  - Weblio英語基本例文集

砂糖と卵白でできてゆっくり焼かれるメレンゲ菓子例文帳に追加

a kiss made of sugar and egg white and baked slowly  - 日本語WordNet

レモン風味のカスタードにメレンゲをかけたパイ例文帳に追加

pie containing lemon custard and topped with meringue  - 日本語WordNet

メレンゲというカリブ海地方のダンス音楽例文帳に追加

a Caribbean dance music, called merengue  - EDR日英対訳辞書

例文

コーティング3を乾燥メレンゲで形成する。例文帳に追加

The coating 3 is formed from dried meringue. - 特許庁

例文

メレンゲおよびそれを含有する食品例文帳に追加

MERINGUE, AND FOOD CONTAINING THE SAME - 特許庁

メレンゲ粉末及びこれを使用した菓子類例文帳に追加

MERINGUE POWDER AND CONFECTIONARY CONTAINING THE SAME - 特許庁

メレンゲ菓子およびその製造方法例文帳に追加

MERINGUE CONFECTIONERY AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

茶含有メレンゲの製造方法であって、茶原料およびサイクロデキストリンを含有する第1原料と、卵白を含有する第2原料とを混合して、メレンゲ生地を得る工程;該メレンゲ生地を起泡してメレンゲ生地発泡体を得る工程;および該メレンゲ生地発泡体を焼成して、茶含有メレンゲを得る工程、を包含する、茶含有メレンゲの製造方法。例文帳に追加

The method for the preparation of a tea-containing meringue comprises a step to form a meringue mixture by mixing a 1st raw material containing a tea material and cyclodextrin with a 2nd raw material containing albumen, a step to obtain a foamed meringue mixture by beating the meringue mixture, and a step to obtain the objective tea-containing meringue by baking the foamed meringue mixture. - 特許庁

それらの装飾は生クリームではなくメレンゲから作られています。例文帳に追加

Their decorations are made from meringue, not from fresh cream.  - 浜島書店 Catch a Wave

卵白に砂糖を加えても、あわしゃもで攪拌するとメレンゲができる。例文帳に追加

Even when sugar is added to the egg white, meringue is made by stirring it with the whipping scoop. - 特許庁

メレンゲ菓子において、連続起泡した同じ、又は異なる配合のメレンゲ生地を2個以上の独立したノズル開口より離して吐出して焼成することである程度の表面膜が出来上がってからメレンゲ同士を接合させ、シャープな輪郭とユニークな形状のメレンゲ菓子を製造する。例文帳に追加

The meringue confectionery having a sharp outline and a unique form is obtained through the following process: separately discharging open-celled meringue dough having the same or different formulation through at least two independent nozzles baking the dough so that a certain level of surface envelope is formed; and making at least two pieces of the meringue join to one another. - 特許庁

これにより薄い金属板がメレンゲを切りながら、しかもメレンゲを少しずつ移動させることができ、メレンゲの泡を消すことなくその他の素材と効率よく攪拌することができる。例文帳に追加

By this arrangement, while meringue is cut by the thin metal plates, the meringue is moved little by little to be efficiently mixed with the other raw material without killing the foam of the meringue. - 特許庁

アイスクリームとメレンゲで覆われたケーキを、素早くオーブンで焼き茶色に焼いたもの例文帳に追加

cake covered with ice cream and meringue browned quickly in an oven  - 日本語WordNet

果物と生クリームで満たされたメレンゲベースかカップから成るデザート例文帳に追加

a dessert consisting of a meringue base or cup filled with fruit and whipped cream  - 日本語WordNet

メレンゲをあわす際に、荒熱を取らないと分離するため、人肌(ひとはだ)程度まで冷ますとよい。例文帳に追加

When mixing with meringue, it is better to cool the agar to body temperature to avoid separation caused by hot temperature.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

残った卵白は捨てるのが一般的だが、そのまま飲んだり、メレンゲ(菓子)にして食べる者もいる。例文帳に追加

The remaining egg white is usually thrown away, but some people drink it as it is and some make meringue (sweets) from the white.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

複雑なメレンゲ様生地の形状に多色の色彩を各別に塗布した装飾菓子。例文帳に追加

To obtain decorated confectionery by separately applying many multicolored colors to a shape of complicated merengue-like dough. - 特許庁

外観が良好で、口当たりの良い食感を有するメレンゲ様焼菓子を、安定した品質で、生産性よく製造可能なメレンゲ様焼菓子の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for making meringue-like baked confectionery, by which the meringue-like baked confectionery having favorable appearance and mild palate feeling can be made with stable quality and at high productivity. - 特許庁

メレンゲを別立てすることなくメレンゲを使用した菓子を製造するためのミックス粉並びにこれを使用した菓子及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a mix flour for producing confectionery using meringue without a separate treatment of the meringue, to provide the confectionery using the same, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

また、この時期には金玉かん、淡雪(メレンゲ(菓子)を寒天で固めたもの)、みぞれかんといったあらたな羊羹も登場した。例文帳に追加

Other new types of yokan such as Kingyoku-kan (transparent jelly containing agar and sugar), Awayuki (confection of meringue jellified with agar), and Mizore-kan (jelly containing agar, sugar and glutinous rice flour) also appeared in this period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

水を加えた寒天を火にかけて溶かし、砂糖を加えてしばらく煮詰めたものに、メレンゲ(菓子)をあわせて固めた菓子。例文帳に追加

It is the confectionery made by melting Japan agar after adding water, and then boiling it down with sugar, and molding it after mixing with meringue (confectionery).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

山芋としては擂りおろしたものを使用し、卵白はメレンゲしたもの、糖類は砂糖とトレハロースの混合物を使用するのが好ましい。例文帳に追加

It is preferable to use ground yam for the yam, albumen brought into meringue and the mixture of sugar and trehalose for the saccharide. - 特許庁

ナッツ粉砕物を含有する焼成メレンゲ菓子を分割する際に発生する破片の散乱を抑制する。例文帳に追加

To inhibit the dispersion of broken pieces formed in dividing a baked meringue confectionary containing a nut-crushed material. - 特許庁

熟練者でなければ困難であった、メレンゲとその他の素材との攪拌が簡単にできる調理用攪拌器を提供する。例文帳に追加

To provide a mixer for cooking, simply mixing meringue with the other raw materials, which has been difficult to do so by others than a skilled worker. - 特許庁

増粘多糖類特有の粘稠性の食感が抑制され、メレンゲ特有の口溶けの良さが得られる気泡入り加工卵白を提供する。例文帳に追加

To provide bubble-containing processed albumen suppressing a viscous texture peculiar to thickening polysaccharides, and affording good mouth meltability unique to meringue. - 特許庁

なかでもケーキ、メレンゲ、ムースなど製菓、製パンの分野においては、食品の膨化度、きめ、食感などへ卵白の起泡性が大きく関与している。例文帳に追加

The egg albumen foaming stabilizer contains polyglutamic acid. - 特許庁

卵白を使用しないメレンゲ様起泡物及びこれを含む食品を提供し、例えば、卵アレルギーの患者が、マシュマロやシフォンケーキ等の従来メレンゲを使用して作られるものと同様の食感を有する食品を食することができるようにする。例文帳に追加

To provide meringue-like foaming substance free from albumen, and food containing the substance, so that an egg-allergic sufferer or the like can eat food having palate feeling similar to that of food such as marshmallow or chiffon cake conventionally using meringue. - 特許庁

このチーズ入りカスタードクリームの製品にホイップさせたメレンゲを混ぜ合わせてチーズケーキの生地を作り、これを焼成することにより、簡単容易にベークドタイプのチーズケーキを造ることができるものである。例文帳に追加

This baked type cheesecake can simply and readily be produced by mixing the cheese-containing custard cream product with meringue to give cheesecake dough and baking the dough. - 特許庁

シート状焼き菓子11としては、ウエファーシート、薄く焼いたパイ及びケーキ、メレンゲ、クラッカー、プレッツェルからなる群より選ばれた少なくとも一種が好ましい。例文帳に追加

At least one kind selected from the group consisting of a wafer sheet, a thin baked pie and cake, a meringue, a cracker and a pretzel is preferred as the sheetlike baked confectionery 11. - 特許庁

卵白に対して0.05〜1.0%の食塩を添加した後、加熱殺菌することを特徴とするメレンゲを用いる焼き菓子殺菌卵白の製法。例文帳に追加

The method for producing the sterilized albumen for baked confectionery using meringue is characterized as adding common salt in an amount of 0.05-1.0% based on the albumen and then thermally sterilizing the albumen. - 特許庁

嵩高く泡立ったメレンゲ様の気泡入り加工食品であって、泡の安定性と口溶け感の双方に優れ、冷凍流通することができる気泡入り加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a bulky-whipped meringue-like bubble-containing food product which is excellent in both stability and mouth-melt feeling of bubbles, and distributable as freezing. - 特許庁

デンプン等の可食粉末にゼラチン等を混合してできたメレンゲ様の各種形態の原形に、人物、動物、植物、自然物、又は文字等を多色の可食インクで付着したものからなる装飾菓子を提供する。例文帳に追加

The decorated confectionery is obtained by sticking character, animal, plant, natural product or letter with multicolored edible ink to an original shape of each kind of merengue-like forms made by mixing edible powder such as starch with gelatin. - 特許庁

糖類を高濃度配合しているにも拘わらず、容器詰めして保存した後においても、充分に起泡したメレンゲを簡便に製することができる加工液卵白を提供する。例文帳に追加

To provide a processed liquid albumen enabling easy production of fully foaming merengue even after packaging and preserving, in spite of being mixed with saccharide at high concentration. - 特許庁

製菓用セルクルにクリーム類、ムース類、餡類、バヴァロア、アングレーズソース、メレンゲ等のフィリングを注入し、その外表面のみを冷凍固化した後、可食性シートで包むことで新しい食感の生菓子を得る。例文帳に追加

This raw confectionery with new palate feeling is obtained by pouring filling such as cream, mousse, padding, Bavarian cream, anglaise sauce and meringue into a cake hoop for confectionery, and freezing and solidifying only the outer surface of the cake hoop followed by wrapping the resultant product with an edible sheet. - 特許庁

豆乳および豆腐に果実チツプなどの甘味材料と安定剤を加え冷凍と攪拌を繰り返し、メレンゲを混ぜ込み再度攪拌の工程を経てシャーベツトにさせることを特徴とする。例文帳に追加

Sweetener, for example, fruit chips, and stabilizers are added to soybean milk and soybean curd and the mixture is repeatedly frozen and stirred and merengue is admixed to the stirred mixture to produce the objective soybean milk or curd sherbet. - 特許庁

層に焼メレンゲ等の泡状物を配置し、下層に風味、食感等が泡状物とよく合致するプリン等を配置した、風味、食感のすぐれた泡状物載置多層デザートの製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a multilayered dessert carrying a foamy material and excellent in flavor and texture by which the foamy material such as a baked meringue is arranged in a layer and a custard pudding, etc., having the flavor, texture, etc., well matching with the foamy material are arranged in the lower layer. - 特許庁

架橋澱粉70〜30質量部及び卵白粉30〜70質量部からなる原料100質量部に対し、砂糖180〜450質量部及び膨剤1〜7質量部を含むメレンゲ菓子用ミックス粉である。例文帳に追加

There is provided the mix flour for the meringue confectionery including 180-450 pts.mass of sugar and 1-7 pts.mass of a leavening agent based on 100 pts.mass of a raw material comprising 70-30 pts.mass of a crosslinked starch and 30-70 pts.mass of albumen powder. - 特許庁

可食素材であるキャラメルを絡めたポップコーンにより台座を形成し、また、その台座の表面を可食素材である爆米、クリーム、メレンゲ、パイ生地シート、マジパン等で装飾して見栄えをよくし、安価にケーキの存在感を高めることのできる可食ケーキ台座によって課題を解決した。例文帳に追加

The mount is formed with popcorn coated with edible caramel and the surface of the mount is decorated by an edible material such as popped rice grains, cream, meringue, piecrust sheet and marzipan to improve the appearance and increase the impressiveness of the cake at a low cost. - 特許庁

この起泡剤組成物を1〜30重量%の範囲で含有したメレンゲ様泡塊を練り込むことで起泡食品を調製する及び起泡剤組成物を0.01〜20重量%の範囲で原料素材に添加しこれを起泡させて起泡食品を調製する。例文帳に追加

The foamed food is prepared through kneading together meringue-like foam mass containing 1-30 wt.% of the foaming agent composition or through adding 0.01-20 wt.% of the foaming agent composition to the raw material followed by foaming the resultant product. - 特許庁

包餡または被覆素材として可食性シートを活用して固形物若しくは流動物としてクリーム類、ムース類、餡類、バヴァロア、アングレーズソース、メレンゲ等のフィリングを包餡する際に、作業性の良い形状の均一な、食感に優れ、多様な風味を有した生菓子を提供すること。例文帳に追加

To obtain a raw confectionery excellent in workability and palate feeling and having a uniform form and a variety of flavor when wrapping filling such as cream, mousse, padding, Bavarian cream, anglaise sauce and meringue as a solid or a fluid by utilizing an edible sheet as a wrapping or coating material. - 特許庁

例文

本発明は、油脂類及び蛋白類を含む塑性状態の乳化物(A)に、卵類及び澱粉性原料を加配してなる生地(B)とメレンゲ生地を混合し、混合後の生地(C)を焼成することを特徴とする気泡含有菓子生地の製造法である。例文帳に追加

The method for producing air bubble-containing confectionery dough comprises mixing a plastic emulsified material (A) containing oil and fat and protein, dough B obtained by addition of egg and starchy raw material, and merengue dough together, and baking mixed dough C. - 特許庁

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