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寒食の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 151



例文

該不溶性物繊維は、セルロース、天、キトサン、キチン、ヘミセルロース、リグニン及びグルカンからなる群より選択される少なくとも1種である。例文帳に追加

The insoluble edible fibers are at least one selected from the group consisting of cellulose, agar, chitosan, chitin, hemicellulose, lignin and glucan. - 特許庁

脱アシル型ジェランガム及び又は天とサイリウムシードガムを配合することにより、品に咀嚼・嚥下に最適な特性を付与する。例文帳に追加

The food is provided with characteristics most suitable for digestion or swallowing through formulating deacyl gellan gum and/or agar with psyllium seed gum. - 特許庁

性フィルムは、澱粉アミロース、カゼイン系、魚介類系、プルランおよび天からなる群から選択される少なくとも一種を主原料とする。例文帳に追加

The edible film made from at least one kind selected from a starch amylose, casein, fish and shellfish, pullulan and agar. - 特許庁

第一の手段として、炭酸カルシウム、タルク、天、水、メタノール、塩化マグネシウム、及び用油を含むファントムとする。例文帳に追加

This human body equivalent electromagnetic phantom constitutes a phantom containing calcium carbonate, talc, an agar, water, methanol, magnesium chloride, and an edible oil, as the first means. - 特許庁

例文

また、氷菓用安定剤に天、アンモニウム塩及び大豆多糖類を併用することで、軟らかい感の氷菓とすることができる。例文帳に追加

Alternatively, the ice candy has soft palate feeling through using the ice candy stabilizer together with agar, ammonium salt and soybean polysaccharides. - 特許庁


例文

氷菓用安定剤に天及びアンモニウム塩を併用することで固く締まった感の氷菓とすることができる。例文帳に追加

The ice candy has solid and firm palate feeling through using an ice candy stabilizer together with agar and ammonium salt. - 特許庁

さらに、シルクパウダーに含まれるアミノ酸及び天の効能により低カロリーで栄養価の高い健康品にできる。例文帳に追加

Furthermore, the health food has low calorie and high nutritive value owing to the efficacy of amino acid contained in silk powder and agar. - 特許庁

天やゼラチン等を用いず、かつ良好な感を有する生洋菓子の製造方法の提供を目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing raw Western-style cake having excellent palate feeling without using agar or gelatin. - 特許庁

全量当たりの塩含有量が15重量%以上で、全長が5mm以下の天ゲルとしたことを特徴とする。例文帳に追加

The salt condiment is characterized by formed to be agar gel having15 wt.% salt content based on the total weight and ≤5 mm total length. - 特許庁

例文

蒟蒻やゼラチン、天等のゲルを液体に浮くように加工させた、それらを含有する健康飲例文帳に追加

HEALTHY FOOD AND DRINK PROCESSED SO AS TO SUSPEND GEL SUCH AS KONJAK, GELATIN OR AGAR IN LIQUID AND CONTAINING THE SAME - 特許庁

例文

健康品は、水溶液にシルクパウダーを添加しており、さらに天で凝固させてなることを特徴とする。例文帳に追加

This health food is obtained by adding silk powder to an aqueous solution followed by coagulating with agar. - 特許庁

シルクパウダーと天とを含有し優れた栄養バランスとしながら、無理なく摂取が持続可能な健康品を提供する。例文帳に追加

To provide a health food containing silk powder and agar, and having excellent nutrient balance to be continuously ingestible without difficulty. - 特許庁

また、(油脂+製品水分):澱粉類:天の配合比率が、1:(0.02〜0.15):(0.001〜0.03)としたことを特徴とする、チーズ様品。例文帳に追加

Also, in the cheese-like food, the compounding ratio of (fats and oils + product water content):starch:agar is 1:(0.02-0.15):(0.001-0.03). - 特許庁

酸性pH域の素材含有天組成物、酸凝集変性抑制組成物及び酸凝集変性例文帳に追加

AGAR COMPOSITION CONTAINING RAW MATERIAL OF ACID PH RANGE, ACID AGGREGATION DEGENERATION SUPPRESSING COMPOSITION, ACID AGGREGATION DEGENERATION FOOD - 特許庁

液卵白に有機酸及び天を添加した混合液を、加熱凝固処理した後破砕するカッテージチーズ様品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the cottage cheese-like food comprises subjecting a mixed liquid which is obtained by adding organic acid and agar to liquid albumen to heat coagulation treatment, and then crushing the product. - 特許庁

ゲル化剤として天を用いた場合であっても、再セットされたゲル化剤含有品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a reset gelling agent-containing food even in the case of using agar as a gelling agent and a method for producing the same. - 特許庁

水や天の量に比して文旦などの柑橘類の皮を多量に含む栄養価の高い美味しい品を提供する。例文帳に追加

To provide a highly nutritious and delicious food product containing skins of citrus fruits, such as pomelo, in a large amount compared with the amount of water and an agar. - 特許庁

天、糖類、加工澱粉及び水を含み、ゲル状を呈することを特徴とするベーカリー品用被覆剤。例文帳に追加

The above problem is solved by the coating composition for bakery food products, the coating composition comprising agar, a saccharide, a modified starch and water, which coating composition is in the form of gel. - 特許庁

大福と柏餅の中間の感を有する菓子の提供を目的とし、特に梅粉を用いた新規な菓子の提供を目的とする。例文帳に追加

To provide new confectionery having a texture between rice cake stuffed with bean jam and rice cake wrapped in an oak leaf, and using especially glue made of glutinous rice. - 特許庁

三人の兄弟とその妹は、々とした朝の卓を囲んで坐り、何かしらぼやぼやと相談をつづけていた。例文帳に追加

The three brothers and the sister sat round the desolate breakfast table, attempting some sort of desultory consultation.  - D. H. Lawrence『馬商の娘』

本発明の軟質化方法は、植物性材を軟質化する方法であり、前記植物性材を、酵素と、高融点(90℃以上)の天と、前記天とは異なる少なくとも1種の多糖類とを含有する酵素処理液で酵素処理することを特徴とする。例文帳に追加

The softening method is a method for softening a vegetable food material and includes enzyme-treating the vegetable food material with an enzyme treatment liquid containing enzyme, agar with a high melting point (not less than 90°C), and at least one kind of polysaccharides different from the agar. - 特許庁

北海道札幌市豊平区月では、明治時代後期に、木村屋のアンパンの話を元に月あんぱんを作り出したが、製法や実物などの情報がなかったため、パンと言うよりも月餅に近いサイズと感を持ったものとなった。例文帳に追加

Due to the success story of Kimuraya's anpan, Tsukisamu anpan began being produced in Tsukisamu, Toyohira Ward, Sapporo City, Hokkaido during the late Meiji Period; however, since there was no information on the recipe of the real anpan, it ended up being produced with the size and texture of geppei (a Chinese baked cake containing ingredients like red bean paste, nuts, and dried fruits and then wrapped with white flour dough) rather than the original anpan.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

多層を構成する各層の高粘度、あるいは/および半ゲル状品に各々の重量の0.2〜0.5%の高粘度ゾル性天を含有させ、所望により該天の1/50〜1/100(w/w)のカルシウム化合物を含有させる。例文帳に追加

This multilayered high viscosity and/or half gel-like food is obtained by including in a high viscosity and/or half gel-like food of each layer comprising a multilayer, high viscosity agar of sol properties of 0.2-0.5% of each weight, and optionally, including a calcium compound of 1/50 to 1/100 (w/w) of the agar. - 特許庁

少なくともシクロデキストリンと天を水に直接溶解させてゲル化させた高糖度ゼリー品であって、糖度が72〜90に調整されていることを特徴とする高糖度ゼリー品である。例文帳に追加

This high sugar content food prepared by directly dissolving and gelling at least cyclodextrin and agar in water is characterized by adjusting a sugar content to 72 to 90. - 特許庁

天及びアンモニウム塩と、大豆多糖類の添加量を調整して添加することにより、氷菓を軟らかい感にも硬い感にも改良できる。例文帳に追加

It is possible to improve the palate feeling of the ice candy to both soft and hard palate feeling by adding agar, ammonium salt and soybean polysaccharides through adjusting each amount to be added. - 特許庁

品の形態は粉末状や顆粒状でも、あるいはゲル状でもよく、さらに天以外の物繊維及び/又は糖類を含有してもよい。例文帳に追加

The shape of the food product can be a powder shape, a granule shape or a gel shape, and the food product can contain a dietary fiber except those of the agar and/or a saccharide. - 特許庁

本発明は、天をゲル化剤とするゲル状品において、破断応力を低下させず、弾性率を低下させることで、ゲルの性質を損なわずに歯切れを軽くし、果肉感等の感を得ることを目的とする。例文帳に追加

To provide gel-like food containing agar as a gelling agent, wherein elasticity is reduced without weakening rupture stress so as to have light crispness without spoiling gel property to make the food have fruity feeling or the like. - 特許庁

電子レンジにも強い耐熱品の製造を可能とする事により、ポリエチレン製装飾品等の代用品として使用出来、またゴミとして燃焼させても無害である。例文帳に追加

To provide a method for producing a heat-resistant agar food which is strong in microwave oven cooking, can be used as a food substitute for an ornamental material made of polyethylene, and the like, and is harmless, even when burnt as garbage. - 特許庁

冷地での保存・流通においても問題なく、外観、品衛生性、開口性に非常に優れ、しかも、消費者が内容物を取り出しやすいレトルト品包装用積層体を提供する。例文帳に追加

To provide a laminate for packaging a retort food which has very excellent appearance, food hydienic qualities and opening nature without problem in a storage and a circulation in a cold district and in which a consumer can easily take out contents. - 特許庁

キッチンからの料品の出入れ勝手に優れ、冷蔵庫代わりとなり得る半屋外空間を料品保冷庫として利用することができる冷地住宅の半屋外空間構造を提供する。例文帳に追加

To provide a semi-outdoor space structure of a house in a cold district which is excellent in usability to put groceries in a kitchen or put them out of the kitchen and can be used as a cold reserving storage space instead of a refrigerator. - 特許庁

ゼリー状菓子製造用の凝固液として天とゼラチンを使用しながら適度な弾力性があり滑らかな感で口に入れた瞬間に溶け、そして幼児や高齢者(介護としても)にも安心してしてもらうことができる理想の滑らかさを追求したゼリー状菓子を製造する。例文帳に追加

To provide a jelly-like confectionery produced using as agar and gelatin as a coagulating liquid for jelly-like confectionery production, having moderate elasticity and smooth texture, melting in a moment when putting into the mouth, and pursuing ideal smoothness which allows an infant and an elderly person (also as care food) to eat without anxiety. - 特許庁

さらに、天および結晶セルロースを加えて品質を安定化した上で、急速冷凍による冷凍餅品、および、凍結乾燥による乾燥餅品として、大量供給性と保存性とに優れた餅品を提供することが出来る。例文帳に追加

Further, as a frozen rice cake food product obtained by rapid freezing after stabilizing its quality by adding an agar and crystalline cellulose, and as a dried rice cake food product obtained by freeze-drying, it is possible to serve the rice cake food products excellent in large amount-supplying property and preservation property. - 特許庁

天、キサンタンガム及びグルコマンナンがそれらの総重量に対して、天35〜70重量%、キサンタンガム15〜35重量%、グルコマンナン15〜30重量%の範囲に配合し、加熱してゾル状物を形成した後、このゾル状物を冷却ゲル化し、凍結、解凍することにより、果肉様感を有するゼリー状品を製造する。例文帳に追加

This gelatinous food having a sarcocarp-like food feeling is produced by preparing a blended product consisting of 35-70 wt.% agar, 15-35 wt.% xanthan gum and 15-30 wt.% glucomannan, heating the product to form a sol product, cooling it to form gel, freezing it and then by defrosting it. - 特許庁

近年、ウナギの人口当たり消費量上位に位置する長野県岡谷市を中心としての土用の丑の日にも鰻をべようというキャンペーンが展開されている。例文帳に追加

Recently, a campaign to eat eel on doyo in winter has been run in mainly Okaya City, Nagano Prefecture, which ranks high in per-capita eel consumption.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一に修行中の禅僧がさや空腹をしのぐ目的で温石を懐中に入れたことから、客人をもてなしたいがべるものがなく、せめてもの空腹しのぎにと温めた石を渡し、客の懐に入れてもらったとする説。例文帳に追加

There is a theory that a Zen monk gave an onjaku which was kept in his pocket to beat the cold and hunger to a visitor to give relief from hunger.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ところてん(心太または心天、瓊脂)は、テングサやオゴノリなどの海藻類をゆでて煮溶かし、発生した天質を冷まして固めた品。例文帳に追加

Tokoroten, written in Japanese as ところてん, 心太, , or, is food made by boiling seaweed such as tengusa (Gelidiaceae) and ogonori (Chinese moss) until they melt and produce agar, which is then cooled down until set.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

時代が過ぎ元禄10年の本草書『本朝鑑』では、うどんはい時期のものであり、ひやむぎは暑い時期に良いとの内容で書かれている。例文帳に追加

After some time had passed it was written in the 1697 honsosho (book of herbs) "Honcho shokkan" (mirror of food in our country) that udon noodles were items for cold times and hiyamugi noodles were good for hot times.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このカップ麺が日本人に受け入れられ、普及したきっかけは、あさま山荘事件の際、機動隊員がさの中これをべている姿がテレビでたびたび放映されたため、とするのが通説となっている。例文帳に追加

That the often broadcast scenes of riot police officers eating this in freezing temperatures in the Asama-Sanso incident in 1972 triggered this Kappumen to be accepted and spread among Japanese people is a popular theory.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

それによれば藤原為時は「苦学夜、江涙霑襟、除目後朝,蒼天在眼」の句を女房(女官)を通して奏上し、一条天皇はこれを見て事も喉を通らず、寝所に入って泣いたと。例文帳に追加

According to that, FUJIWARA no Tametoki delivered a poem to the emperor via a nyobo (a court lady) as follows, 'I worked my way through cold nights, wetting my collar with my bitter tears and at the next morning after the day of the announcement of my personnel transfer, my eyes hurt from the blueness of the sky,' then Emperor Ichijo read it and cried in his bedroom without even taking a meal.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明のゲル状品は、天、キサンタンガム、及び成分(A)からなり、成分(A)がガラクトマンナン及び/又はグルコマンナンであり、少なくともキサンタンガムを含む成分が、高圧均質機で均質化されることを特徴とする。例文帳に追加

The gel-like food comprises agar, xanthan gum and a component (A): wherein the component (A) comprises galactomannan and/or glucomannan, and the component containing at least the xanthan gum is the one homogenized with a high-pressure homogenizing machine. - 特許庁

成型された外郎を型(30)から型抜きし、外郎の先部側に紫色の用色素をスプレーして彩色し、更に天粉を吹き付けて付着させる。例文帳に追加

The formed Uiro is removed from the mold 30, the tip of the Uiro is colored by spraying a violet food colorant and the color is fixed by spraying agar powder. - 特許庁

本発明のダイエット用品組成物は、(A)ペクチン、多糖類、ゼラチン及び天等のゼリー様成分と、(B)抗酸化物質及びSOD様物質等のストレス軽減成分と、を含有することを特徴とする。例文帳に追加

The diet food composition comprises (A) a jelly-like component such as pectin, polysaccharides, gelatine or agar, and (B) a stress-reducing component comprising antioxidative material, SOD-like material or the like. - 特許庁

また、少なくともシクロデキストリンと天を水に直接溶解し、糖度が72〜90になるように煮詰めた後、冷却することを特徴とする高糖度ゼリー品の製造方法である。例文帳に追加

The method for producing the high sugar content food is characterized by directly dissolving at least cyclodextrin and agar in water, condensing the solution to give a sugar content of 72 to 90, and then cooling the condensed solution. - 特許庁

蜂蜜を主体として天、マーガリン、米粉、バターなどを加熱混和した後、成型したものをスライスもしくは砕片状にした蜂蜜シート状品。例文帳に追加

This honey sheet-like food is obtained by heating and kneading honey as the main body, with agar, margarine, rice flour and butter, and molding the product followed by bringing to slices or fragments. - 特許庁

原料に廃物油を用いた場合であっても、目詰まり点が低く、冷地でも使用可能であり、かつ貯蔵安定性及び燃焼特性に優れたバイオディーゼル燃料を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a biodiesel fuel having low clogging point and usable even in cold districts, and further excellent in preservation stability and in combustion characteristics even when a waste edible oil is used as a raw material. - 特許庁

白米や玄米の栄養成分を損なうことなく、海藻類(主に天)、物繊維、カルシウム等のミネラル成分を容易に摂取できることを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing high-pressure-processed rice facilitating intake of minerals such as seaweeds (mainly agar), dietary fiber or calcium without deteriorating nutritional ingredients of polished rice or unpolished rice. - 特許庁

液卵白に有機酸及び天を添加した混合液を、攪拌しながら全体を加熱凝固処理するカッテージチーズ様品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing cottage cheese-like food comprises stirring mixture liquid produced by adding organic acid and agar to liquid egg albumen and simultaneously subjecting the whole of the mixture to heat coagulation. - 特許庁

天と片栗に調味料等を混合し,練り状になつた混合材を0,3ミリの厚みにロ−ラ−でロ−リングし乾燥させ,海苔同様の薄さとパリパリの感を特徴とする。例文帳に追加

This agar-containing colored roll having thinness and crispy feeling like dried laver is obtained by mixing seasoning, or the like, with agar and potato starch, and rolling the pasty mixed material to a thickness of 0.3 mm with a roller followed by drying. - 特許庁

塩の添加量が全体量に対して3.6質量%以下であり、かつ糖質の添加量が全体量に対して25質量%以下であるケチャップであって、天及び醸造酢が添加されたことを特徴とするケチャップ。例文帳に追加

The ketchup is such that an added amount of salt is ≤3.6 mass% in the total amount, an added amount of sugar is25 mass% in the total amount, and agar and brewed vinegar are also added. - 特許庁

例文

剛性を損なわずに耐脆性が改良された、品容器などに好適に用いられるポリオレフィン系樹脂組成物からなる発泡シートおよびその成形体を提供する。例文帳に追加

To provide a foamed sheet which has improved cold brittleness resistance without deteriorating stiffness, is suitably used for food containers and so on, and comprises a polyolefin-based resin composition, and to provide a molded article thereof. - 特許庁

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原題:”The Horse Dealer's Daughter”

邦題:『馬商の娘』
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Copyright (C) Yusuke Inatomi 2006
版権表示を残すかぎり、上の翻訳は自由に利用していただいて構いません。
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