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寒食の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 151



例文

性および耐熱性に優れたシート熱成形用オレフィン系樹脂組成物、およびそれをシート熱成形してなる品用容器を提供すること。例文帳に追加

To provide an olefin resin composition for sheet heat molding having a high cold resistance and heat resistance, and a food container prepared by sheet heat molding this. - 特許庁

エタノール高生産性醤油主醗酵酵母株の分離識別用天培地、同酵母株の分離法及び同酵母株を用いる含塩醗酵品の製造法例文帳に追加

AGAR MEDIUM FOR ISOLATING AND IDENTIFYING HIGHLY ETHANOL-PRODUCTIVE AND MAINLY SOY SAUCE-FERMENTATIVE YEAST STRAIN, METHOD FOR ISOLATING THE YEAST STRAIN AND METHOD FOR PRODUCING SALT-CONTAINING FERMENTED FOOD BY USING THE YEAST STRAIN - 特許庁

大豆をおからと豆乳に分離する前の呉汁を煮た後、蒟蒻と混合して固化することにより呉汁入り蒟蒻を得、この呉汁入り蒟蒻をミンチとして天ゼリーと混合することによりゼリー状の品とする。例文帳に追加

The jelly-like food is provided by boiling gojiru (ground soybean soup) before separating soybeans into bean curd and soybean milk, mixing the resulting material with konjac, solidifying the obtained material, obtaining konjac with gojiru, and then mincing and mixing it with agar jelly. - 特許庁

本発明の老化防止品は、天、ゼラチン又は蒟蒻を基材とし、ヒアルロン酸、N−アセチルグルコサミン及びアスコルビン酸が主成分として前記基材中に混合されゼリー状に形成するようにした。例文帳に追加

The energy-promoting/aging-preventing jellied food comprises agar, gelatin and devil's tongue as base materials, and is obtained by mixing hyaluronic acid, N-acetylglucosamine and ascorbic acid as main ingredients into the base materials so as to be formed into a jelly state. - 特許庁

例文

凝固温度を低くするために低濃度で使用しても、ゼリーとしてのゲル強度を発現できる天を含むハイドロゲル、及び容器に無菌充填されて作られた該ハイドロゲルよりなるゼリー状品を提供する。例文帳に追加

To provide agar-containing hydrogel expressing a gel strength as jelly, even when used at a low concentration in order to decrease a solidification temperature, and to provide a jelly-like food made from hydrogel and made by aseptic filling in a container. - 特許庁


例文

天、ゼラチン、ジェランガム及びカラギーナンから選ばれる少なくとも1種と、ヒアルロン酸及び/又はその塩を有効成分として配合する魚だし風味増強剤及び魚だし入り品。例文帳に追加

There are provided this fish broth flavor enhancing agent in which at least one kind selected from agar, gelatin, gellan gum and carrageenan, and hyaluronic acid and/or its salt are mixed as the active ingredients, and fish broth-containing food. - 特許庁

コラーゲンペプチドおよび天分解物の添加により、美肌・整腸効果だけではなく、感も改善された風味良好なグミキャンディ及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide gummi candy with excellent flavor, improved in not only the effects of making the skin beautiful and controlling intestinal function but also palate feeling, through the addition of collagen peptide and an agar decomposition product, and to provide a method for producing the gummi candy. - 特許庁

ストレッチ包装用フィルムとして、透明性、柔軟性、復元性、耐性、ヒートシール性、および包装機械適性、全てにおいて非常に優れ、さらに廃棄処理、品衛生上問題のないものを提供すること。例文帳に追加

To provide a stretch-wrap packaging film of extremely superior transparency, flexibility, restoration properties, cold resistance, heat sealing properties, packaging machine adaptability and all others and also making no problems in the waste disposal and food sanitation. - 特許庁

品製造加熱過程で、塩化マグネシウム、牛乳、酢酸を加えて凝固性を高め、冷蔵乾燥または冷凍乾燥させた後に常温で保湿させる。例文帳に追加

The method for producing the heat-resistant agar food comprises adding magnesium chloride, milk, or acetic acid to an aqueous agar solution in a heating process, so as to improve coagulation properties, then subjecting the agar to refrigeration drying or freeze-drying, and further humidifying the agar at ordinary temperature. - 特許庁

例文

高温接水環境下や厳環境下でも長期間に亘って優れた防性能を発揮できるプライマー下地被覆鋼管の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a primer resin-coated steel pipe capable of developing an excellent corrosion-resistant capacity over a long period of time even under a high temperature water contact environment or an intensely cold environment. - 特許庁

例文

成形性、ガスバリアー性、臭気遮断性、耐性、耐熱性、断熱性及び剛性に優れた包装基材製造用積層シート、該積層シートを用いた包装基材及び該包装基材を用いた品包装体の提供。例文帳に追加

To provide a laminated sheet for manufacturing a packaging base material excellent in moldability, gas barrier performance, odor blocking performance, cold resistance, heat resistance, heat insulation performance and rigidity, the packaging base material using the laminated sheet and a food package using the packaging base material. - 特許庁

鶏卵、その他の卵類を使用せずに、キクラゲ・コンニャク・天・ゼラチン・葛・等で乳化効果を代替した、マヨネーズ風味品の製造方法。例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING MAYONNAISE-FLAVORED FOOD IN WHICH JEWS-EAR, DEVIL'S TONGUE, AGAR, GELATIN, ARROWROOT, OR THE LIKE, IS USED TO TAKE EMULSIFYING EFFECT, INSTEAD OF USING EGG SUCH AS HEN'S EGG OR OTHER'S - 特許庁

スプレー結晶化装置の主要部分、特に、霧状の品生成物のスプレー及び剤のスプレーを発生させ、それらを互いに衝突させる部分を示している。例文帳に追加

The figure shows the main part of a spray- crystallizing apparatus, especially the part in which mist spray of the food product and that of the refrigerant are generated, and they are allowed to collide with each other. - 特許庁

冷地の住宅の窓や、コンビニエンスストアなどで用いられている品陳列用の冷凍庫などのガラスを効率的に加熱して、曇りや結露を速やかに除去すること。例文帳に追加

To rapidly remove a fog or a dew formation by efficiently heating a glass of a window of residence in a cold region, a deep freezer or the like for displaying a food used in a convenience store or the like. - 特許庁

本発明は、各種疾病に有効であり、美容上も効果のある天を、大量に摂取できるような品、特にお粥、雑炊の開発を課題とする。例文帳に追加

To develop such a food, especially rice gruel or the porridge of rice and vegetables, as permitting to ingest a large amount of agar which is effective for various kinds of diseases and is further effective on beauty. - 特許庁

原料チーズ類の含有量が全体の10〜50重量%であって、油脂を全体の10〜40重量%、澱粉類を全体の2〜10重量%、天を全体の0.2〜2.0重量%含むことを特徴とするチーズ様品。例文帳に追加

The cheese-like food contains a raw material cheese, fats and oils, starch, and agar in amounts of 10-50 wt.%, 10-40 wt.%, 2-10 wt.%, and 0.2-2.0 wt.%, respectively, on the basis of the total amount. - 特許庁

エマルションを含有する品生成物の成形方法において、液体状の前記生成物を剤と接触させ、前記液体生成物を冷却して前記液体生成物を固体へと迅速に転化させることを含む方法。例文帳に追加

The method for molding an emulsion-containing food product comprises contacting the product of a liquid state with a refrigerant, cooling the product of a liquid state and quickly converting the product of a liquid state to that of a solid state. - 特許庁

給水管に急激に高水圧が加わった場合や、冷季等に給水弁の損傷を防止することができる器洗浄機を提供する。例文帳に追加

To provide a dish washer which can prevent the damage of a feed water valve when a high water pressure is suddenly applied on a feed water pipe or in a cold season. - 特許庁

聖人たちや、キリストの友たる人々は、飢え、乾き、さ、裸の中で、仕事場でも疲れていても、祈りや聖なる瞑想の中でも、迫害と困難の中でも、夜を徹する祈りや断の中でも、主に仕えました。例文帳に追加

They, saints and friends of Christ as they were, served the Lord in hunger and thirst, in cold and nakedness, in labour and weariness, in watchings and fastings, in prayer and holy meditations, in persecutions and much rebuke.  - Thomas a Kempis『キリストにならいて』

また、水産肉入カスタード風味品は、先の水産肉入カスタードクリームに、ムース材料として,ゼラチン又は天と,ホイップクリームと,ホイップ済タンパク質とを添加してムースとした後、このムースを冷凍又は冷蔵したことを特徴とする水産肉入カスタード風味品による。例文帳に追加

The custard-taste food containing fishery meat is produced from the custard cream containing fishery meat by adding gelatin or agar, whipped cream and whipped protein as a mousse material to the custard cream and freezing or refrigerating the obtained mousse. - 特許庁

高濃度の多糖類たとえば天を水含有液体中で加熱後、剪断力を加えながら冷却することで、低粘度の液体状態にある組成物を得ることができ、新たな感および機能を持つ医薬品、点眼剤、品、化粧品、トイレタリー製品などを提供できる。例文帳に追加

This composition in a low-viscosity liquid state is obtained by heating an aqueous medium containing polysaccharides such as agar-agar at high concentrations followed by cooling the medium under shearing force; thus offering pharmaceutical preparations, instillations, foods, cosmetics, toiletries, etc., having new palate feeling and/or functions. - 特許庁

自動車ボディにおいて、冷地の厳しい条件で外板の石跳ねによる耐チッピング性や耐衝撃性などの塗膜物性と、その塗膜が剥離した場合でも、融雪塩散布などの厳しい腐環境下で高防性を有する塗装塗膜を提供すること。例文帳に追加

To provide a coating film having coating film properties such as pitching resistance and shock resistance against stone splashing on to the outer boards of an automotive body under severe conditions in cold districts, and high anticorrosion properties under severe corrosive environment attributable to snow-melting salt spraying or the like even in the case where the coating film is peeled off. - 特許庁

料品を見栄え良く衛生的に貯蔵すると共に手軽に取り出し可能とし、冷蔵庫代わりとなり得る半屋外空間を料品保冷庫として利用することができる冷地住宅の半屋外空間構造を提供する。例文帳に追加

To provide a semi-outdoor space construction for houses in cold regions by permitting the sanitary storage of foods holding good appearance and also easily taking them out when necessary thereby providing a semi- outdoor space construction in a house in a cold region which can be utilized as semi-outdoor cold storage for foods functioning also as refrigerator. - 特許庁

蛋白や脂質の酸凝集や変性を生じさせることなく、酸性pH域の素材を酸凝集変性品に添加させることができる酸性pH域の素材含有天組成物、酸凝集変性抑制組成物及び酸凝集変性品を提供することである。例文帳に追加

To provide an agar composition containing a raw material of an acid pH range, enabling the addition of the raw material of an acid pH range to an acid aggregation degeneration food, to provide an acid aggregation degeneration suppressing composition, and to provide an acid aggregation degeneration food. - 特許庁

自動車ボディにおいて、冷地の厳しい条件で外板の石跳ねによる耐チッピング性や耐衝撃性などの塗膜物性と、その塗膜が剥離した場合でも、融雪塩散布などの厳しい腐環境下で高防性、及び仕上がり性良好な塗装塗膜を提供すること。例文帳に追加

To provide a coating film having the properties such as chipping resistance and shock resistance against a splash of pebbles on the outer panel of a car body under the critical conditions in a cold area, and ensuring, even at the film peeling, a high corrosion resistance under a severe corrosive atmosphere such as salt dispersion for melting snow and superior finishing. - 特許庁

ゲル化剤としてジェランガムを0.05〜2.0重量%及び天を0.05〜0.50重量%含有し、且つ糖濃度が50〜80重量%となるように糖類を含有し、更に塩類を含有した溶液を、加熱溶解後に容器に充填し、冷却してゲル化させることを特徴とするゼリー品の製造方法、該方法によって製造されたゼリー品、及び該ゼリー品を含有する品。例文帳に追加

This jellied food product comprises preparing a solution containing 0.05-2.0 wt.% gellant gum as a gelling agent, 0.05-0.50 wt.% agar, 50-80 wt.% sugar and further salts, filling the solution into a container after the solution is heated and dissolved and gelating the solution by cooling. - 特許庁

締め栽培」の利点を生かしつつ、従来の「締め栽培」の適用時期を越えて適用することができ、なおかつ、気候変動に左右されず、更に、低温処理による可部品質への望ましくない影響を極力抑えた新しい葉茎根菜類又は果菜類の栽培方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a new method for cultivating leaf and stem root vegetables and fruit vegetables, which is applied with exceeding the conventional application stage of cultivation by exposure to coldness while making the best use of merits of cultivation by exposure to coldness and is not affected by climatic variation and controls undesirable influences on qualities of edible parts by low-temperature treatment as much as possible. - 特許庁

グアガム、κ‐カラギーナン、λ‐カラギーナン、ローカストビーンガム、天、キサンタンガム、ジェランガム等の水溶性にして高粘性の物繊維には、高度なフラボノイド生体吸収促進作用があると認められることから、これら物繊維を有効成分とし、またこれらとフラボノイドの双方を有効成分として組成物や飲物とする。例文帳に追加

Since a water-soluble viscous dietary fiber such as guar gum, κ-carrageenan, λ-carrageenan, locust bean gum, agar, xanthan gum and gellan gum is recognized to have a high function of promoting biological absorption of a flavonoid, the composition and food and drink having the dietary fiber or both of the dietary fiber and the flavonoid as active ingredients are produced. - 特許庁

指定添加物または既存添加物であって増粘安定剤として使用するものの含有量が1%以下あるいは含有しておらず、水分含量が70〜95%であるペースト状品であって、天、湿熱処理澱粉、および物繊維含有量が0.8%以上である果実のピューレを含有し、pHが3〜5であるペースト状品。例文帳に追加

The paste-like food has ≤1% content of the specified or conventional additive used as the thickening stabilizer or contains none of them and has 70-95% water content, and further contains agar, wet heat-treated starch and fruit puree having ≥0.8% dietary fiber content, and has pH 3-5. - 特許庁

私と、同僚とが、山の崖っぷちに立っている小屋に等しい二間の家ーー二間と云っても、上り口と、その次と、六畳に二畳の家に住んでいた。べるものは、芋、干魚、豆腐、い山の上なので、冬になると芋が凍っている。例文帳に追加

Me and my colleagues lived in a small 2 room cabin built on the edge of a cliff on the mountain. I say 2 rooms, but besides the entrance, there was a 6 by 2 tatami room. We ate potatoes, dried fish and tofu. Because we were on the top of a cold mountain, the potatoes would freeze during the winter. - Tatoeba例文

ミツガシワやホロムイソウのような冷地に分布する植物や、ジュンサイのような各地に自生するような植物、タヌキモやモウセンゴケのような虫植物、ヌマガヤやイヌノハナゴケといった高層湿原の構成種など、様々な植物が共存している。例文帳に追加

Various plants including those normally found in cold climates such as buckbean (Menyanthes trifoliata) and rannoch-rush (Scheuchzeria palustris), those that are grown wild in various regions such as water shields, carnivorous plants such as Utricularia japonica and roundleaf sundew (Drosera rotundifolia), and constituents of high moors such as Moliniopsis japonica (Hack.) Hayata and イヌノハナゴケ are coexisting in Midoroga-ike Pond.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、第二の手段として、パラフィン、アルミニウム粉末、ポリエチレン粉末を固化した第一のファントムの周囲に、炭酸カルシウム、タルク、天、水、メタノール、塩化マグネシウム、及び用油を含む第二のファントムを配置してなる人体等価電磁ファントムとする。例文帳に追加

The human body equivalent electromagnetic phantom is arranged with the second phantom containing calcium carbonate, talc, an agar, water, methanol, magnesium chloride, and an edible oil, in the periphery of the first phantom solidified with paraffin, aluminum powder, and polyethylene powder, as the second means. - 特許庁

こんにゃく粉、グルコマンナン又はでん粉・くず粉・増粘多糖類・天・水酸化カルシウムを使用原料としたフリーズドライ用こんにゃくと各種フリーズドライ可能なスープと混合しフリーズドライをかけたことを特徴とするフリーズドライインスタント品の製造方法。例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FREEZE-DRIED INSTANT FOOD COMPRISING MIXING FREEZE-DRY KONJAK MADE OF KONJAK POWDER, GLUCOMANNAN OR STARCH, KUZU VINE POWDER, THICKENING POLYSACCHARIDE, AGAR AND CALCIUM HYDROXIDE, WITH VARIOUS SOUPS WHICH CAN BE FREEZE-DRIED, AND SUBJECTED TO FREEZE-DRY - 特許庁

(1)薬効成分又は物成分と、(2)ポリビニルピロリドン、ヒドロキシプロピルメチルセルロース、ポリビニルアルコール、メチルセルロール、プルラン、天、ゼラチン及びアルギン酸ナトリウムからなる群から選択される水溶性結合剤と、(3)フマル酸ステアリルナトリウムとを含有する。例文帳に追加

The intraoral collapsing tablet includes (1) a pharmaceutically effective component or a food component, (2) a water-soluble binder selected from the group consisting of polyvinyl pyrrolidone, hydroxypropylmethyl cellulose, polyvinyl alcohol, methyl cellulose, pullulan, agar, gelatine, and sodium alginate and (3) sodium stearyl fumarate. - 特許庁

冷却凝固体としては、ゼラチン、天、ペクチン、カラギーナン、キサンタンガム、ローカストビーンガムの1つ以上を溶解した凝固剤添加調味液を前記豆腐加工品内部に含浸又は充填させて冷却凝固したものが挙げられる。例文帳に追加

As the cooled coagulated solid material, a material obtained by impregnating or filling the coagulant added seasoning liquid obtained by dissolvingone kind of gelatin, agar, pectin, carrageenin, xanthan gum and locust bean gum in a soy bean curd processed food, cooled and coagulated is cited. - 特許庁

玄米粉末、だったんそば粉末、大豆由来粉末、蒟蒻粉末および天粉末からなる群より選ばれる少なくとも1種の粉末とでんぷんから製造した即席麺とスープ調味料ならびに具材を袋またはカップ状容器に包装したインスタント品。例文帳に追加

The instant food product is obtained by packaging at least one powder selected from the group of brown rice powder, tartary buckwheat powder, soybean-derived powder, konjak powder and agar powder, instant noodle made of starch, soup seasoning and ingredients in a bag or a cup-like vessel. - 特許庁

難燃性、成形加工性、機械特性、耐熱性、耐性に優れ、かつ、埋め立て、焼却などの廃棄時において、重金属化合物の溶出や、多量の煙、腐性のガスの発生がない樹脂組成物及びその樹脂組成物で被覆した絶縁電線を提供する。例文帳に追加

To provide a resin composition excellent in flame retardance, mold processability, mechanical characteristics, heat resistance and cold resistance and giving no elution of heavy metal compounds, no generation of a large amount of smoke, and corrosive gases in disposing such as reclamation, burning and the like, and to provide an insulated electric wire coated with the resin composition. - 特許庁

乳酸菌が存在する飲品等の試料において、存在する乳酸菌の影響を受けずに乳酸菌以外の汚染菌の生菌数を迅速かつ精度良く測定する方法、及び該汚染菌の生菌数測定方法に用いる汚染菌の生菌数測定用天培地を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for rapidly and accurately measuring the number of living contaminants other than lactic acid bacteria without being influenced by existing bacteria in a sample such as food and beverage in which bacteria are present and an agar medium for measuring the number of living contaminants, which is used for the method for measuring the number of living contaminants. - 特許庁

又玉葱1を粉砕して、搾汁器で絞って、その液3を65℃に加温し、その液に天、ゼラチンのゲル状物4を加えて、両者の混合物を粉砕し、65℃に保温後、冷却して、ゲル状の玉葱エキス5として、べるようにした。例文帳に追加

The onion extract is also produced by: pulverizing onion 1; squeezing the pulverized onion with a squeezer; heating the squeezed liquid 3 to 65°C; adding a gel-like material 4 such as agar and/or gelatine to the liquid; pulverizing the mixture of both of them; and heating the mixture to 65°C followed by cooling the mixture to produce gel-like onion extract 5 to eat. - 特許庁

長期間屋外に放置された際の耐候性、金属との密着性、折り曲げ時や編み時の加工性、耐衝撃性、耐熱性、耐性、耐薬品性、耐性において特に優れた特性を併せ持つ金属被覆用樹脂組成物およびそれを用いた被覆金属を提供する。例文帳に追加

To obtain a resin composition for coating a metal that has excellent combination of properties of weatherability in a long-time outdoor standing, adhesion to a metal, processability at bending and weaving, impact resistance, heat resistance, cold resistance, chemical resistance and erosion resistance, and to provide a coated metal therewith. - 特許庁

本発明は、エマルションを含有する品生成物の成形方法に関するものであり、この方法には、液体状の前記生成物のスプレーを剤と接触させ、前記液体の生成物を冷却して、前記液体の生成物を固体へと迅速に転化させることが含まれる。例文帳に追加

To provide a method for molding an emulsion-containing food product comprising contacting spray of the food product of a liquid state with a refrigerant, cooling the food product of a liquid state and quickly converting the food product of a liquid state to that of a solid state. - 特許庁

断熱性に優れ、深雪冷地等においても建物の外壁表面を損傷することがなく、結露の問題も解消でき、建物内の木材の水分を20%以下に保つことにより土台や柱の腐を防止することのできる建物の外壁構造及び床断熱機密構造を提供する。例文帳に追加

To provide an outer wall structure and a floor heat insulating airtight structure of a building with excellent heat insulating performance, capable of eliminating a problem of dewing without damaging an outer wall surface of the building even in a snowy cold district and capable of preventing corrosion of sills and columns by keeping moisture of wood in the building 20% or less. - 特許庁

本発明は、防曇性、フィルム開反性、フィルム滑り性、透明性、耐性、ヒートシール性が良く、包装効率の低下を生じないストレッチフィルムで、特にTダイ法により成形されるポリオレフィン系の品包装用ストレッチフィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a polyolefinic stretched film for packaging food being a stretched film improved in anti-fogging properties, film pulling out properties, film slip properties, transparency, cold resistance and heat sealability and causing no lowering of packaging efficiency, and especially molded by a T-die method. - 特許庁

蜂蜜、および天、ゼラチン、バター、マーガリン、米粉、から選ばれる1種以上の物質を、蜂蜜100重量部に対して、それぞれ0.1〜10重量部添加し蜂蜜をペースト状とし、更に加熱冷却し成形固化した後、シート状にスライスもしくは砕片状にした品。例文帳に追加

To obtain a sheet-like sliced or fragment-like food by adding honey and 0.1-10 pts.wt. of at least one kind of material selected from agar, gelatin, butter, margarine, and rice flour based on 100 pts.wt. of honey followed by making the honey pasty, and heating and cooling the product followed by molding and solidifying. - 特許庁

本発明にかかる乳化品は、豆腐と、油脂と、梅粉及び/又は粉末山芋とを混合・撹拌して、豆腐中の水分(水相)と油脂(油相)とを、豆腐に含まれる大豆レシチンによって乳化させて構成される。例文帳に追加

The emulsified food is obtained by mixing soy bean curd, oil and fat, Kanbai-ko (rice-bran glue) and/or powdery yam together, and stirring the mixture so as to emulsify the water content (a water phase) and the oil and fat (an oil phase) in the soy bean curd with soybean lecithin contained in the soy bean curd. - 特許庁

優れた難燃性や機械的強度を有するとともに、耐性に優れ、かつ、埋立、焼却などの廃棄時において、重金属化合物の溶出や、多量の煙、腐性ガスの発生がない樹脂組成物とそれを用いた絶縁電線を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a resin composition which has excellent flame retardancy, mechanical strength and cold resistance and also does not elute heavy metal compounds nor generate a large amount of smoke and a corrosive gas when disposed by reclamation and incineration, and also to provide an insulated wire using the same. - 特許庁

本発明の水溶性ビタミンの保存方法は、水溶性ビタミンを含有する品または栄養剤中において、前記水溶性ビタミンを安定に保存するための方法であり、前記品または栄養剤中において、前記水溶性ビタミンに、天と、アルギン酸および/またはその塩類とを共存させつつ保存することを特徴とする。例文帳に追加

The method for preservation of water-soluble vitamins is the method for stably preserving the water-soluble vitamins in foods or nutritional supplements containing the water-soluble vitamins by preserving the water-soluble vitamins in the foods or the nutritional supplements in the presence of agar and alginic acid and/or its salt. - 特許庁

ゼラチン、ローカストビーンガム、カラギーナン、キサンタンガム、ジェランガム、ペクチン、及び天等を主剤とするゲル化剤を使用したゼリーをべ易い大きさに成型し、冷凍後にチョコレートコーティングを施すことによって凍結状態でも好ましい、味、感のフローズンゼリーデザートとする。例文帳に追加

The frozen jelly dessert providing the preferable taste and texture even in the frozen state is achieved by molding a jelly using a gelatinizing agent containing gelatin, Locust bean gum, carrageenan, xanthan gum, gellan gum, pectin, agar or the like as a main ingredient into an easily eatable size, freezing the molded product and applying chocolate coating on the frozen product. - 特許庁

天及び結晶セルロースを配合し、好ましくはさらに適宜のキサンタンガムを加え、かつこれにローカストビーンガム又はグルコマンナンを配合し、加熱してゾル状物を形成した後、このゾル状物を冷却ゲル化し、凍結、解凍することによって得られる肉質緻密で石細胞状の組織を有するゼリー状品。例文帳に追加

This jellylike food having a dense flesh quality and a stone celllike tissue is obtained by formulating agar and a crystalline cellulose, preferably further adding a suitable xanthan gum thereto, formulating locust bean gum or glucomannan therewith, heating the resultant mixture, forming a sol-like material, then cooling and making the prepared sol-like material gel, freezing and thawing the resultant gel. - 特許庁

例文

金沢の柵での戦いの終盤で冬になり、柵を包囲する義家軍も「大雪に遭い、官軍、戦うに利をうしない、軍兵多くはさに死し飢えて死す、或いは馬肉を切りてし・・・」(康富記)という、前年の沼柵での悲惨な敗北を思い出し、自分が死んだあと、国府(多賀城)に残る妻子が、なんとか京へ帰れるようにと、手紙を書き、旅賃に変えられそうなものを送り届けるシーンがある。例文帳に追加

There is a description that in the end of the battle at the Kanazawa barrier the Yoshiie army which surrounded it remembered the dreadful defeat at Numanosaku in the previous year, which was written as 'Suffering from big snow, the Imperial army lost advantages for fighting and many soldiers died of coldness and hunger, or ate horse meat,' wrote a letter and sent anything which could be changed to traveling cost for their wives and children who remained at kokufu (provincial office, i.e., the Taga castle) to be able to go back to Kyoto after their death.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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原題:”The Imitation of Christ”

邦題:『キリストにならいて』
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http://www.hyuki.com/imit/imit1.html
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