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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 歯応えの意味・解説 > 歯応えに関連した英語例文

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歯応えを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 33



例文

噛んで歯応えのない例文帳に追加

soft and easy to masticate  - EDR日英対訳辞書

語源はその食感、ガリガリとする歯応えから。例文帳に追加

This term originated from its texture, and the sound of chewing it, gari gari.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

かまぼこの歯応えは「足(あし)」と呼ばれ、かまぼこの商品価値を左右する。例文帳に追加

The texture of kamaboko, called 'ashi' (foot), determines its commercial value.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

食物等を噛んだときの歯応えや食感を再現することができる食感呈示装置を実現する。例文帳に追加

To provide a mouthfeel presentation apparatus which reproduces toughness of food and mouthfeel when chewing a food etc. - 特許庁

例文

本発明は大型で優れた形態と歯応えのある食感を有するきのこの菌床栽培方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a mushroom bed cultivation method of large-sized mushroom having an excellent form and palate feeling with chewability. - 特許庁


例文

極めて簡便な方法によって、麺に自然で良好な歯応えのある弾力性を付与する麺類の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing noodles by which natural springiness with good firmness is given to noodles through an extremely simple way. - 特許庁

やわらかな歯応え感、強過ぎず穏やかなにんにくの風味と適度のロースト風味等を有する、食酢を含有する液状調味料を提供する。例文帳に追加

To prepare a liquid seasoning which contains vinegar and has a soft tooth touch, a mild garlic flavor, and a moderate roasted garlic flavor. - 特許庁

乾燥した蟹肉の身くずれがなく、歯応えや見栄えがよく長期間保存可能な蟹肉加工食品の製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for producing a dry processed crab food not deformed, having good tooth touch and good appearance, and capable of being preserved for a long period. - 特許庁

本発明は、米飯とスープが一緒に調理された容器入り即食リゾットにおいて、その米飯の食感が、リゾット本来の粒感があり、且つ、アルデンテ様の歯応えを有する容器入り即食リゾットを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a packaged instant risotto made by cooking boiled rice together with soup, and allowing the texture of the boiled rice to have proper grain feeling of risotto and chewability like al dente. - 特許庁

例文

高カロリーで、弾力性が高く、歯に粘りつくような歯応えがあり、余韻の残る食感を呈することができる酸性ゲル状食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide acidic gel foods of high calory, having high elasticity and tooth-sticking chewiness and capable of giving lingering palatability and a method for producing the same. - 特許庁

例文

こんにゃくマンナンを主原料として使用して、弾力性があり歯応えのある食感を得ることができると共に、健康にもよい食品素材の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing food raw material having elastic and chewy texture and also good for health by using konjak mannan as main raw material. - 特許庁

該構造物は、乾燥された椎体の独特な歯応え、および神経弓門と血道弓道の匂いと食味が、イヌの咀嚼本能と嗅覚を強く刺激して食嗜好を増進させる。例文帳に追加

The dried structure enhances dietary preference of the dog because chewy properties peculiar to the dried vertebral body, and smell and taste of the neural arch and the hemal arch stimulate mastication instinct and olfaction of the dog. - 特許庁

本発明は、パスタとソースが一緒に調理された容器包装入り調味パスタにおいて、そのパスタの食感が、長期間にわたり、ふやけずに、パスタ本来のしっかりした歯応えを有するものを製造することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing packaged seasoned pasta which is prepared by cooking pasta and sauce together, and whose palate feeling has inherent firm chewability of pasta for a long period without becoming swollen. - 特許庁

従来の納豆及び干し納豆の欠点をなくし、納豆に味の深みと濃さを加え旨さを増し歯応えのある食感が得られると共に小さな力でかき混ぜられる納豆を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide natto which can obtain a chewy texture and enhanced flavor by eliminating defects of conventional natto and dried natto and adding the depth and richness to the taste of natto, and can be stirred with small force. - 特許庁

歯応えの良い粒状の麦が含有されているので、食べる者は無意識に一口づつ良く噛むという動作をするので、嚥下作用の弱い高齢者、病人、子供が食するときにも喉に詰まりにくい食品になる。例文帳に追加

The grains of wheat give a some hard texture and the person, particularly an elderly person, sick person or kid chews exactly the cake whereby the blockage of the cake-like food in their throat can be inhibited. - 特許庁

食用油脂を用いたフライ方法を用いて、比表面積の大きい形状のポテトフライでありながら、歯応えのあるポテトフライを効率的かつ安価に製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide at low cost and efficiently fried potatoes which maintains firmness, while having a large specific surface, by a method of frying which utilizes edible oils and fats. - 特許庁

ブランチング乃至凍結後に食感(歯応え)及び風味が優れ、各種食品、特にはレトルト食品用の冷凍原料としての用途に適する冷凍馬鈴薯を提供すること。例文帳に追加

To obtain a frozen potato having an excellent palatability (chewiness) and flavor after blanching or freezing, suitably useful as a frozen raw material for various kinds of foods, especially for retort foods. - 特許庁

本発明は、米粒の表面がねっとりとして粒状感がなくなることを抑制し、且つ、歯応えの弱い食感になることを防止した米飯を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide boiled rice with a rice grain surface restrained from becoming sticky to lose granular feeling, and prevented from having palate feeling with weak resistance to the teeth. - 特許庁

保存料を用いずに、微生物の発生を有効に防止でき、しかも香味や歯応えが良好なプルーン加工品を得ることができる製法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a prune processed product by which the prune processed product good in flavor and texture is produced without using a preservative while effectively preventing the emergence of microorganisms. - 特許庁

表面付近は締め固められる一方で内部は柔らかくふっくらとして歯応えや舌触りが良好な握り飯を容易に製造することができるとともに、成形後のラッピングを兼ねることができる握り飯製造用治具の提供。例文帳に追加

To provide a utensil for producing rice ball capable of easily producing a rice ball compacted near its surface while being soft and puffy inside and favorable in chewiness and mouthfeel and doubling as a wrapper after forming the rice ball. - 特許庁

食感の改良された麺類、さらに詳しくは、風味や外観を損なうことなく、強い歯応えを有し、弾力に富む麺類を製造する方法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing noodles improved in texture, in more details, being resilient to chew and rich in springiness without spoiling flavor and appearance. - 特許庁

適度な歯応え及びサクサク感が得られ、噛む力が弱い人でも食べることが容易な緑黄色野菜食品の製造方法及びその緑黄色野菜食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing green and yellow vegetable food having moderate firmness and crunchy feeling, and easily eatable even by a person who has weak biting force: and to provide brightly colored vegetable food obtained by the method. - 特許庁

のり巻きに用いるのりのように他の食品を巻き込んだり、包んだりして用いることが出来、見栄えと歯応えがよく、食品本来有する食感を感じることのできるシート状食品を提供する。例文帳に追加

To provide a sheet-like food capable of rolling or wrapping other foods in like a laver sheet used in vinegared rice rolled in dried laver, having attractiveness and good chewability, and capable of feeling palate feeling of the original food. - 特許庁

ジューシー感やソフト感、及び歯応え等の食感に優れるとともに、調和された味覚を有し、かつ、成形性に優れ形態が安定したつくね状食肉加工食品、及びその製造法を提供すること。例文帳に追加

To provide a meatball-like processed meat food having excellent palatability such as juicy feeling, soft feeling and chewability, exhibiting harmonized taste, and having excellent formability and shape stability and provide a method for producing the processed meat food. - 特許庁

本発明は、パスタと調味液状物が一緒に容器に充填、密封され、加熱殺菌されている容器入り調味パスタにおいて、パスタが長期間にわたり、ふやけずにしっかりした歯応えのある容器入り調味パスタの製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing packaged seasoned pasta obtained by loading pasta together with a seasoning liquid substance into a pack and sealing and heat-sterilizing the pack, capable of keeping a firm and chewy texture of pasta for a long period of time without being swollen. - 特許庁

歯応えがあり、風味や栄養を損なわず、調味の調節によって甘辛自在に短時間で製造でき、容器やチュウブを工夫利用することによって寝たきりの老人や病人の給食用や乳幼児の離乳食等、多用途に役立つ豆類惣菜の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a chewy bean daily dish producible in a short time without spoiling its flavor and nutrients while freely making it sweet or salty through adjusting a seasoning therefor, and helpful to many uses for such as meals for bedridden aged persons and sick persons and baby food for infants through devising and using cases and tubes therefor. - 特許庁

食物繊維、イソフラボン、レシチン、各種ミネラルが豊富なおからを、いつでも簡単においしく摂取することができるとともに、食感がサクサクとして、適度な歯応えを有し、しかも、どの様な食品にも合うおから成形品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a bean curd refuse formed product enabling easily deliciously taking at any time bean curd refuse having rich dietary fibers, isoflavones, lecithin and various kinds of minerals, having crispy palate feeling and appropriate feeling of biting into and matching any kind of food. - 特許庁

加熱したものを噛むと、程よい歯応えの弾力性があって、かつ、特に力まなくとも噛み切れる程度に柔らかく、しかも、噛み切れば油脂がしみ出してジューシィ感に富む旨味を感じることができる魚肉ウィンナーソーセージ及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fish Vienna sausage giving a moderate springiness to the tooth in the chewing of the sausage in hot state, having a softness to enable the biting off without force and giving a juicy deliciousness due to an oil and fat exuded by biting and provide a method for the production of the sausage. - 特許庁

表面付近は締め固められる一方で内部は柔らかくふっくらとして歯応えや舌触りが良好な握り飯を自動的に製造することができるとともに、成形後のラッピングを兼ねることができる握り飯製造用治具の提供。例文帳に追加

To provide a jig for producing a rice ball capable of automatically producing the rice ball in which the vicinity of the surface is compacted and, on the other hand, the interior is soft and puffy and has good resistance to teeth and feeling on the tongue and further usable also as a wrapping after molding. - 特許庁

高温で加圧殺菌を行なうレトルト処理後に汁またはスープ類中に長期間保持しても、煮崩れ等がなく保形性がよく、食感も滑らかで歯応えのある餅様または団子様の具材を含有するお汁粉やぜんざい等のレトルト食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of producing a retort food, such as sweet red-bean soup or thick sweet red-bean soup with rice cake or dumpling like ingredients having a smooth and chewy texture, which maintains the firmness and has a good shape retention property even when the food is kept in bouillon or soup for a long time after retort processing in which pressure sterilization is performed at high temperature. - 特許庁

加熱したものを噛むと、程よい歯応えの弾力性があって、かつ、特に力まなくとも噛み切れる程度に柔らかく、しかも、噛み切れば油脂がしみ出してジューシィ感に富む旨味を感じることができる魚肉ウィンナーソーセージ及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide fish wiener sausage having elasticity with proper response to teeth when chewing heated one, soft enough to bite off without especially straining oneself and able to have a taste full of juiciness owing to the oil and fat oozing therefrom when bitten off, and a method for producing the same. - 特許庁

クロロフィル含有野菜を対象として冷凍野菜を製造する場合における野菜の処理方法であって、野菜に含まれる酵素の失活のためにブランチング処理の処理時間を増大させても、野菜組織の軟化による歯応え等の劣化を抑制することができ、かつ、冷凍野菜としての保存時の退色および風味の劣化を抑制することのできる野菜の処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of processing vegetable to produce frozen vegetable from chlorophyll-containing vegetable, which can suppress the deterioration of firmness, etc. caused by softening of vegetable tissue and also can suppress the discoloration and the deterioration of flavor upon preservation as the frozen vegetable even if the processing time of a blanching process is increased to deactivate an enzyme included in the vegetable. - 特許庁

例文

チョコレートと栄養価の高い発芽玄米とを安定な形態で結合一体化させることができ、かつ、米菓子としての快削性のある歯応えを備え、風味および香ばしさを醸成するとともに、菓子個体として万人に好まれる形態性をも付与することができる発芽玄米粒入りチョコレート菓子およびその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide germinated brown rice-containing chocolate confectionery in which chocolate and highly nutritious germinated brown rice are integrally united in a stable formation, which has free-cut chewability as rice confectionery, flavor and savoriness of which are brought about, and which has formability suiting everyone's taste as a confectionery individual: and to provide a method for producing the chocolate confectionery. - 特許庁

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