意味 | 例文 (34件) |
生菓子を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 34件
半生菓子例文帳に追加
Hannama gashi (soft, sami-baked Japanese sweets) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生菓子の対。例文帳に追加
The opposite of nama-gashi (uncooked cakes made from glutinous rice, agar and an). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
京鹿の子という生菓子例文帳に追加
a Japanese confectionery made of rice cakes and boiled beans - EDR日英対訳辞書
芋、栗及び/又はかぼちゃの餡入り生菓子の製造方法及び芋、栗及び/又はかぼちゃの餡入り生菓子例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING UNBAKED CONFECTIONERY WITH FILLING MADE OF SWEET POTATO, CHESTNUT AND/OR PUMPKIN, AND UNBAKED CONFECTIONERY WITH FILLING MADE OF SWEET POTATO, CHESTNUT AND/OR PUMPKIN - 特許庁
供される菓子は生菓子で、「主菓子」(おもがし)と呼ばれるもの。例文帳に追加
In the tea ceremony, fresh (and moist) sweets are offered and they are called "omogashi (literally, the main sweets.) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
くず粉を用いて作った透明の生地で餡を包んだ夏季の生菓子。例文帳に追加
It is an unbaked Japanese summer sweet with bean paste filling wrapped in the transparent dough made from powdered arrowroot. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
小麦粉の皮の代わりに生麩で餡を包んだ生菓子。例文帳に追加
It is an unbaked confectionery with bean paste filling wrapped in wheat starch in place of flour dough. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
洋生菓子の色調、風味に悪影響を与えたり、洋生菓子のデコレーション方法や包装方法に制限を加えたりすることなく、洋生菓子の光照射による風味劣化を効果的に抑制できる。例文帳に追加
To provide a method for producing unbaked cake which is capable of effectively suppressing flavor deterioration of the unbaked cake caused by optical illumination without giving adverse effects to the hue and flavor of the unbaked cake or adding limitation to an unbaked cake decorating method or packaging method. - 特許庁
通常、薄茶席では干菓子を、濃茶席では生菓子(主菓子)を供される。例文帳に追加
Normally, dried confectionary is eaten when partaking of light green tea whereas, fresh confectionary is provided with the fuller-bodied green tea. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
最中や州浜、石衣などは水分30~35パーセントであり「半生菓子」として区別する。例文帳に追加
Sweets with 30-35% moisture content such as monaka (a wafer cake filled with bean jam), suhama, ishigoromo (wafer cake) are differentiated and categorized as `hannama gashi' (soft, sami-baked Japanese sweets). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
水分量20%以下の和菓子を干菓子(ひがし)または乾菓子(ひがし)、40%以上の和菓子(羊羹は30%以上)を生菓子、その中間を半生菓子という。例文帳に追加
If the moisture content of the wagashi is less than 20 %, it is called higashi (干菓子 or 乾菓子, dried or desiccated wagashi) and, ones above 40 % (yokan (adzuki-bean jelly) is over 30 %) is nama-gashi (fresh wagashi), ones from 20 % to 40 % is hannama-gashi (soft, semi-baked wagashi). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
消費者が喫食直前に生菓子と焼菓子を接触させ、且つこれらを接触させる際には、生菓子や焼菓子に触れることなく、衛生的で美麗に盛り付けることができる菓子を提供する。例文帳に追加
To provide confectionery which is prepared so that a consumer makes raw confectionery and baked confectionery get in contact with each other just before taken to be sanitarily and beautifully dished up without touching the raw confectionery and the baked confectionery when getting in contact with each other. - 特許庁
茶事の折には薄茶の前に「干菓子」(ひがし)を出すが、濃茶を出さない茶会やもてなしでは生菓子を出すことが多い。例文帳に追加
In a tea ceremony, dry sweets are served before offering weak-flavored tea, but fresh (and moist) sweets may often be served in such tea parties or during entertainment, where the tea served is not full-flavored. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
良好な加熱香味を得ることができるとともに、十分な殺菌も行えるようにした洋生菓子の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing Western-style cake by which favorable cooked flavor is obtained and sufficient sterilization can be performed. - 特許庁
多水分で整形でき形崩れしない生地の製造方法及びこの生地による和洋生菓子とその製造方法。例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING DOUGH SHAPABLE WITH HIGH WATER CONTENT AND NEVER GETTING OUT OF SHAPE, JAPANESE OR WESTERN CAKE MADE FROM THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING THE CAKE - 特許庁
独立型企業が扱っている品目としては、例えば食料品製造業では、豆腐や生菓子などを挙げる企業が多い。例文帳に追加
As for items handled by independent enterprises, many enterprises in the manufacture of food, for example, make products such as "tofu" (bean curd) and pastries and cakes. - 経済産業省
イ 食肉、生かき、生めん類(ゆでめん類を含む。)、即席めん類、弁当、調理パン、そうざい、魚肉練り製品、生菓子類、切り身又はむき身にした鮮魚介類(生かきを除く。)であつて生食用のもの(凍結させたものを除く。)及びゆでがに例文帳に追加
(a) Processed meat, raw oysters, fresh noodles (including boiled noodles), instant noodles, ready-made lunches, prepared bread, daily dish, fish jelly products, moist confectioneries, cut or shelled fresh fish and seafood (excluding raw oysters) (excluding those frozen), and boiled crabs. - 日本法令外国語訳データベースシステム
練り切り(ねりきり)は、白餡に求肥(ぎゅうひ:蒸すかゆでた白玉粉や餅米の粉に、砂糖や水飴を加えて練ったもの)やツクネイモを混ぜて練った生菓子の和菓子である。例文帳に追加
Nerikiri (literally, made by kneading) is a Japanese type of unbaked cake that is made by mixing and kneading its ingredients, which are white bean jam, gyuhi (a kind of rice cake made from refined rice flour or glutinous rice flour with sugar and starch syrup) and Chinese yam. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
この行事に食べられる食品に菱餅、雛あられ、鯛やハマグリの料理(吸い物等)、ちらし寿司があり、地方によっては飲み物として白酒(日本酒)、生菓子の引千切がある。例文帳に追加
At the festival, people eat hishi-mochi (red, white, and green diamond-shaped rice cakes), hina-arare (cubic rice crackers for Hina-matsuri), the dishes (soup, for example) of red sea bream or hamaguri (common oriental clam), chirashi sushi (literally, scattered sushi, or a bowl of sushi rice topped with an assortment of fish, vegetables, and the like); and in some regions, they have shirozake for drinking and the fresh sweet hichigiri (a round sheet of rice cake with sweet bean paste tucked inside it). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生菓子3が蓋11で密封されて充填された容器2にオーバーキャップ4を嵌合し、オーバーキャップ4と蓋11との間に皿状の焼菓子5を充填した。例文帳に追加
The confectionery is obtained by engaging an over cap 4 with a container 2 charged with raw confectionery 3 while sealed up with a lid 11, and charging plate-like baked confectionery 5 between the over cap 4 and the lid 11. - 特許庁
油脂と酸化防止効果のある物質とを含有する洋生菓子を製造する際に、油脂と酸化防止効果のある物質とを分けて殺菌した後に、油脂と酸化防止効果のある物質とを混合する。例文帳に追加
This method for producing the unbaked cake containing oil and fat and a substance with antioxidation effect comprises sterilizing separated oil and fat and the substance with antioxidation effect, and mixing the oil and fat with the substance with antioxidation effect. - 特許庁
カカオマスを多量に配合しても、口溶け良好でカカオ感のある美味しいチョコレート風味がしっかりと感じられるチョコレートを被覆した、冷蔵温度域で食される洋生菓子を提供することである。例文帳に追加
To provide an unbaked cake coated with chocolate which has superior melt-in-the-mouth sensation and which gives firm sensation of delicious chocolate flavor with cacao sensation, even if a large amount of cacao mass is mixed in, and which is consumed in the refrigeration temperature range. - 特許庁
製菓用セルクルにクリーム類、ムース類、餡類、バヴァロア、アングレーズソース、メレンゲ等のフィリングを注入し、その外表面のみを冷凍固化した後、可食性シートで包むことで新しい食感の生菓子を得る。例文帳に追加
This raw confectionery with new palate feeling is obtained by pouring filling such as cream, mousse, padding, Bavarian cream, anglaise sauce and meringue into a cake hoop for confectionery, and freezing and solidifying only the outer surface of the cake hoop followed by wrapping the resultant product with an edible sheet. - 特許庁
水、酒類、糖類の水溶液、果汁、香料水のうち、少なくとも水を噴霧した焼き皮であんを包んで作り、水密性と気密性を有する容器で包装して冷蔵または冷凍してなる焼生菓子。例文帳に追加
This baked pastry is obtained by wrapping bean jam with a baked skin on which at least water, among water, sake, aqueous solution of saccharides, fruit juice and flavored solution, is sprayed, and packaging the resultant pastry in a case with both watertightness and airtightness followed by refrigerating or freezing the packaged pastry. - 特許庁
生菓子などの食品を収納する紙箱1の内面に、紙箱1の外側より挿入させて保持する保冷体54の収納保持部55を設ける。例文帳に追加
A housing/holding part 55 for the cold insulator 54 inserted in the paper box 1 from outside is formed on the interior of the paper box 1 for storing the food, such as a cake. - 特許庁
包餡または被覆素材として可食性シートを活用して固形物若しくは流動物としてクリーム類、ムース類、餡類、バヴァロア、アングレーズソース、メレンゲ等のフィリングを包餡する際に、作業性の良い形状の均一な、食感に優れ、多様な風味を有した生菓子を提供すること。例文帳に追加
To obtain a raw confectionery excellent in workability and palate feeling and having a uniform form and a variety of flavor when wrapping filling such as cream, mousse, padding, Bavarian cream, anglaise sauce and meringue as a solid or a fluid by utilizing an edible sheet as a wrapping or coating material. - 特許庁
ホイップして風味の良いホイップヨーグルト状食品を製造可能である起泡性クリームにすると共に、起泡性クリームおよびホイップヨーグルトがいずれも風味の経時変化が少なくて保存性がよく、また乳酸菌を他の洋生菓子や製パンなどの製造工程に混入させない起泡性クリームとすることである。例文帳に追加
To provide foaming cream whipped to produce yoghurt-like food having good flavor, wherein both of the foaming cream and the whipped yoghurt cause little flavor deterioration with time, have good preservability, and to prevent lactobacillus from getting mixed in a process of making other unbaked cake or bread. - 特許庁
本発明はインターネット通信を介して地方から都会の親戚に、あるいは都会から地方の指定客に対して、簡易な手段で発注者のオリジナル製品を配達する新規なオンライン生菓子類発注システムおよびその発注方法を提供するもので、特に運営者のWebサイト画面上に表示された商品代、飾り、プレート、付属品、注文情報等を発注者の好みに合わせて発注することによって、指定先の製造拠点で製造された指定商品を、鮮度を保った状態で店舗渡し、あるいは宅急便(登録商標)にて配達できる新規なシステムを開発できるものである。例文帳に追加
Especially by ordering a merchandise base, the decoration, the plate, the accessories and order information, etc., displayed on the Web site screen of the vendor matched with the preference of the ordering person, specified merchandise manufactured at the specified manufacture base is handed over at a store or delivered by a package home delivery service in the state of keeping freshness. - 特許庁
意味 | 例文 (34件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved. |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。 |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |