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米粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 806



例文

米粉を主原料とするパン様食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BREAD-LIKE FOOD WITH RICE FLOUR AS MAIN MATERIAL - 特許庁

さらに、楠の樹木の末によって、ぬかまたはぬか酵素に虫が発生しぬかまたはぬか酵素が劣化されるのが防止される。例文帳に追加

Furthermore, deterioration of the rice bran or rice bran enzyme caused by generation of insects in the rice bran or rice bran enzyme is prevented by the powder of the camphor tree. - 特許庁

ファンによって得られる低圧のエアで、送塵のエア分離、のエア洗が可能なようにする。例文帳に追加

To provide a method for transportation of rice, separation of rice from dust, and washing of rice with air realized by the use of low pressure air obtained by a fan. - 特許庁

本発明の炊飯混合用末食品は、例えば、うるちの炊飯に混合して飯食品を製造する際に用いられる。例文帳に追加

This powdery food for mixing with boiled rice is used, for instance, when producing a boiled rice food by mixing with boiled rice of nonglutinous rice. - 特許庁

例文

小麦、グルテン、米粉、そば、豆、トウモロコシ、芋又はおからをつなぎとして添加するのがよい。例文帳に追加

Wheat flour, gluten, rice flour, buckwheat flour, bean flour, corn flour, potato flour or bean curd lees is preferably added as a thickener. - 特許庁


例文

主に米粉を含む原料から製造されたパン粒子に、澱、食物繊維および薄力の群から選ばれる少なくとも1つの末材料を混合してパン粒子間に介在させたことを特徴とするフライ用パン例文帳に追加

The rice bread crumbs for fry are obtained by adding at least one powdery material selected from starch, dietary fibers and soft wheat flour to rice bread grains produced from raw material consisting mainly of rice powder to make them lie between the rice bread grains. - 特許庁

以外の穀類及び添加物を一切使わず、粳と餅の超微末を精製し、粳と餅の特徴を活かして小麦グルテン同様の粘りを引き出し、100%の麺を製造することが出来た。例文帳に追加

Ultrafine powders of nonglutinous rice and glutinous rice are refined without using cereals other than rice and additives and viscosity similar to that of wheat gluten is derived by utilizing characteristics of nonglutinous rice and glutinous rice to produce rice noodle from 100% rice. - 特許庁

の表面の糠を取り除く洗器において、洗器内で白を効率的に循環させて白の澱細胞を傷つけることなく白から糠を分離し、洗時間を短縮させる。例文帳に追加

To shorten the time for rice washing by efficiently circulating the milled rice within a rice washer for removing the bran on the surface of the milled rice and removing the bran from the milled rice without damaging the starch cells of the milled rice. - 特許庁

米粉、好ましくは200μmパスの砕物が80%以上含まれてなる米粉と油脂からなる米粉ルウを含み、更にコーンスターチを含んでなるカレールウであって、好ましくは米粉の含有量が3〜15質量%であるカレールウ。例文帳に追加

The curry roux is provided by containing rice flour roux consisting of the rice flour or the rice flour containing preferably80% crushed rice grain through 200 μm path, with oils and fats, and further containing cornstarch, and preferably having 3 to 15 mass% rice flour content. - 特許庁

例文

混合比は、そば:小麦米粉:水の重量割合で、ほぼ6:3:1:4である。例文帳に追加

The mixing weight ratio of the buckwheat flour:wheat flour:rice flour:water is about 6:3:1:4. - 特許庁

例文

所定混合比のそばと小麦米粉を混練してそば生地を製造する。例文帳に追加

Buckwheat flour, wheat flour and rice flour are kneaded in a prescribed mixing ratio to produce buckwheat dough. - 特許庁

この出願発明は、籾末および末、とくに、籾末、米粉末および末からなることを特徴とする栄養成分強化用食品に関する。例文帳に追加

The nutrient enriching food is composed of unhulled rice powder and rice bran powder, especially unhulled rice powder, rice powder and rice bran powder. - 特許庁

画期的に洋菓子製造適性良好なアルカリ処理米粉と凍結乾燥グルテンを適当量ブレンドし、従来の米粉とグルテンとのブレンドに比べ洋菓子製造の非常に優れた米粉ブレンドを提供する。例文帳に追加

Adequate amounts of alkali treatment rice flour and freeze drying gluten that are epochally excellently suitable for producing western-style cakes are blended, thereby the blend powder very excellent for producing western-style cakes comparing with the conventional blend powder of rice flour and gluten is provided. - 特許庁

米粉パン用米粉組成物は穀100重量部中、米粉75〜85重量部、グルテン14〜22重量部及びアルファ化小麦又はアルファ化コーンスターチ1〜5重量部を含有するものとする。例文帳に追加

The rice flour composition for the bread is such that 100 pts.wt. of rice flour includes: 75-85 pts.wt. of rice flour; 14-22 pts.wt. of gluten; and 1-5 pts.wt. of pregelatinized wheat flour or pregelatinized cornstarch. - 特許庁

米粉とアルギン酸エステルからなる製麺用であって、アルギン酸エステルが米粉に対して0.1〜5重量%混合される。例文帳に追加

The flour for noodle making comprises rice flour and alginate ester, and 0.1-5 wt.% of the alginate ester is mixed with the rice flour. - 特許庁

パン類及びアルカリ麺類製造用米粉ブレンドとそれを用いた米粉食品及びその製造方法例文帳に追加

FLOUR BLENDED WITH RICE POWDER FOR MAKING BREAD AND ALKALINE NOODLE, RICE POWDER FOOD USING THE FLOUR, AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD - 特許庁

この食品は、アルファ化もち米粉を含有しており、好ましくはアルファ化もち米粉と、味、色、香りを付与するための末原料とを含有している。例文帳に追加

The food contains pregelatinized glutinous rice powder, and preferably, contains pregelatinized glutinous rice powder and a powder raw material for giving taste, color and flavor. - 特許庁

米粉麺の製造において、小麦と同様な製造装置で製造可能とする機械製麺用を提供する。例文帳に追加

To provide a rice noodle powder for mechanical noodle making, enabling the production by a production apparatus similar to that of flour in the production of the rice powder noodle. - 特許庁

末と、キナと、潰した黒砂糖と、脱脂乳と、黒ゴマの末と、イチョウ葉の末と、緑茶の末と、ショウガの末と、味噌を用いいて製品とした玄センベイ。例文帳に追加

This unpolished rice cracker is obtained by using unpolished rice flour, soybean flour, mashed muscovado, powdered skim milk, powder of black sesame seed, powder of gingko leaf, powder of green tea, powder of ginger and miso. - 特許庁

米粉と小麦を、それぞれの比率が澱30〜80質量部、米粉10〜60質量部、小麦10〜60質量部となるように混合し、該混合物を焙煎することを特徴とする焼き物用穀組成物である。例文帳に追加

The cereal flour composition for the baked food is obtained by mixing a starch, rice flour, and wheat flour, setting a respective ratio of 30-80 pts.mass the starch, 10-60 pts.mass of the rice flour, and 10-60 pts.mass of the wheat flour, and roasting the mixture. - 特許庁

質物と玄又は/及び玄砕物とゲル化剤、必要に応じて由来の有用成分の混合物をエクストルーダーで押出し、切断して玄成分強化用人造を製造する。例文帳に追加

To provide artificial rice having various healthy ingredients of brown rice without impairing the palate feeling of polished rice even when mixed with the polished rice. - 特許庁

麺の風味を多様化するために、原料として米粉や玄米粉を用い、食感に優れ、しかも従来の米粉の麺では得られない風味を有する麺と、それを簡便に得る方法を提供する。例文帳に追加

To provide rice flour noodle having excellent palate feeling and also having such a flavor as not to be obtained from conventional rice flour, which is produced by using rice flour or unpolished rice flour as ingredients for diversifying the flavor of rice noodle; and to provide a method for easily producing the rice flour noodle. - 特許庁

穀粒の加工方法、この方法によって得られたの粒径分布の制御方法およびの粘度制御方法、その加工品例文帳に追加

METHOD FOR PROCESSING RICE GRAIN, RICE GRAIN POWDER OBTAINED BY THE SAME, METHOD FOR CONTROLLING PARTICLE DIAMETER DISTRIBUTION OF THE RICE GRAIN POWDER, METHOD FOR CONTROLLING VISCOSITY OF THE RICE GRAIN POWDER, AND PROCESSED PRODUCT OF THE RICE GRAIN POWDER - 特許庁

無洗(好ましくは、うるちともちの混合物)に、こんぶ末、植物油脂、タピオカ澱、および小麦から選択される1種または複数種を混合したものが包装された無洗例文帳に追加

The wash-free rice is a packaged mixture obtained by mixing one kind or a plurality of kinds selected from tangle powder, vegetable oil and fat, tapioca starch and wheat flour with wash-free rice (preferably the mixture of nonglutinous rice and glutinous rice). - 特許庁

微量栄養素強化再構成と、マトリックス材料からそれを調製する方法と、そのような強化再構成と天然との混合物と、または砕けから再構成粒を調製する方法を提供する。例文帳に追加

To provide micronutrient-enriched reconstituted rice, a method for preparing thereof from comminuted rice matrix material, and mixtures of such enriched reconstituted rice with natural rice, and a method for the preparation of reconstituted rice kernels from comminuted or broken rice. - 特許庁

高アミロースを原料とした米粉50%以上のシートでも、麺にしたときにちぎれにくく、麺のさばけも良く、また、生産性に優れ、安価に製造することができる米粉50%以上のシートを製造するための生地を形成する生地形成機を提供する。例文帳に追加

To provide a rice dough forming machine for forming rice dough for producing a rice sheet with 50% or more of rice powder, which is hardly torn off and is good in loosening the noodles when making into noodles even with 50% or more of rice powder using high amylose rice as a raw material, and is good in productivity, and can inexpensively produce. - 特許庁

を精白とする間に生じた糠中、玄から3分搗きまでに生じた糠を除き、残余の糠を小麦へその10%〜25%混入し、この小麦を用いて製造した糠入りパンにより、上記課題を解決した。例文帳に追加

A bread containing rice bran is produced by removing rice bran that is produced as brown rice is polished to 30% polished rice, from the rice bran produced as brown rice is polished into fully polished rice, then mixing the residual rice bran into wheat floor by 10 to 25%, and using this wheat flour. - 特許庁

この麺類用穀は、その他の穀として、麺類用小麦、小麦澱、馬鈴薯澱、コーンスターチ、加工澱米粉、大麦及びそばからなる群から選択される少なくとも1種類の穀を含有することができる。例文帳に追加

This noodle flour can includes at least one selected from the group consisting of wheat flour, wheat starch, potato starch, corn starch, modified starch, rice flour, barley flour, and buckwheat flour, as other cereal flours. - 特許庁

穀類としては、、麦、あわ、ひえ、きび、そば等のほか、これらの砕物(上新、白玉、もち、道明寺など)も使用できる。例文帳に追加

The cereal comprises rice, oats, foxtail millet, barnyardgrass, millet, buckwheat and the like, and may comprise pulverized material (joshinko, refined rice flour, glutinous rice flour, Domyoji flour or the like). - 特許庁

を精した後に残るもみがらを砕して 家畜等の飼料として再利用する方法例文帳に追加

METHOD FOR REUSING CHAFF LEFT AFTER POLISHING RICE AS FEED FOR LIVESTOCK OR THE LIKE AFTER GROUND - 特許庁

γ−アミノ酪酸富化発芽玄およびγ−アミノ酪酸富化発芽玄米粉例文帳に追加

GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID AND FLOUR OF GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID - 特許庁

米粉を配合して、モチモチ感や表面のサクサク感を得ることもできる。例文帳に追加

By compounding glutinous rice or rice flour, glutinous texture and surface crispy feeling are obtained. - 特許庁

スープは、水で煮込んだ玄粒子を、砕して微粒子状にしたもの。例文帳に追加

This unpolished rice soup comprises unpolished rice granules stewed with water and brought to be minute particles by pulverizing. - 特許庁

早炊き貯蔵の製造方法及びその米粉の製造方法並びにそれらの装置例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING QUICK-COOKING STORAGE RICE, METHOD FOR PRODUCING RICE POWDER AND APPARATUS THEREFOR - 特許庁

米粉としてパン類の原料に用いられるを評価及び選別する方法例文帳に追加

METHOD FOR EVALUATING AND SELECTING RICE TO BE USED FOR BREAD RAW MATERIAL AS RICE POWDER - 特許庁

吟醸米粉5は一定の大きさに造粒したものを使用する。例文帳に追加

Rice flour of thoroughly polished rice granulated into a fixed size is used as the rice flour 5 of thoroughly polished rice. - 特許庁

糠を原料とした食品衛生上安全で変質しにくい末の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING RICE BRAN POWDER, SAFE FOR FOOD HYGIENE AND HARDLY DETERIORATED BY USING RICE BRAN AS RAW MATERIAL - 特許庁

うるちから得られた米粉を主原料とする加工食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED FOOD BY USING RICE FLOUR OBTAINED FROM NONGLUTINOUS RICE AS MAIN RAW MATERIAL - 特許庁

米粉等の穀類を原料とした造粒において、その食感を低アミロースと同様にねばりのある造粒及び該造粒の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide granulated rice by using cereals such as crushed rice, rice powder, etc., as raw materials and having an eat feeling with stickiness similar to low amylose rice and a method for producing the granulated rice. - 特許庁

小麦や小麦由来のグルテンを使用することなく、玄米粉を使用しつつ、公知の米粉パンと比較してさらにおいしい米粉パンを提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain rice flour bread that is more delicious than generally known rice flour bread while using brown rice flour without using wheat flour or wheat-derived gluten. - 特許庁

表皮1と果皮2と種皮3と糊細胞層4までを除去して、該糊細胞層4と 澱細胞層6の間に位置する亜糊細胞層5を外面に残して粒表面を被覆させ無洗である白とした。例文帳に追加

The polished rice retaining tasty components and nutrient components is obtained through eliminating epidermis 1, peel 2, seed coat 3 and even an aleurone cell layer 4; leaving a semi-aleurone cell layer 5 lying between the aleurone cell layer 4 and a starch cell layer 6 to coat the surface of the rice grain. - 特許庁

パン又は菓子用穀組成物は、(アルファ化米粉+アルファ化澱)を(a)アルファ化米粉/(b)アルファ化澱=2/1〜20/1(重量比)にて10〜30重量部及び(c)原料穀70〜90重量部を含有する。例文帳に追加

The cereal flour composition for bread or confectioneries contains 10 to 30 pts.wt. of ((the pregelatinized rice flour)+(the pregelatinized starch)) in a ratio of ((a) the pregelatinized rice flour)/((b) the pregelatinized starch)=(2/1) to (20/1) (weight ratio) and 70 to 90 pts.wt. of (c) raw material cereal flour. - 特許庁

米粉100重量部及びバイタルグルテン5〜25重量部を含有し、生地中の穀原料中の米粉含有量が50重量%以上であり、且つ、チップ状油脂が分散している米粉生地を焼成したことを特徴とする米粉生地焼成食品。例文帳に追加

The baked food of the rice powder dough is obtained by baking the rice powder dough containing 100 pts.wt. rice powder and 5-25 pts.wt. vital gluten regulated so that the content of the rice powder in a grain powder raw material in the dough is50 wt.%, and chip-shaped oil and fat are dispersed therein. - 特許庁

キサンタンガムを加熱処理した改質キサンタンガムと、馬鈴薯澱、タピオカ澱、ワキシコーンスターチ、及びこれらの化工澱、甘藷澱、葛、蕨、蓮、餅、うるち、うるち米粉、及び餅のうち1以上からなる澱とを含むことを特徴とする増粘用組成物である。例文帳に追加

The thickening composition contains: modified xanthan gum obtained by heating xanthan gum; and starch comprising at least one of potato starch, tapioca starch, waxy corn starch, chemically-modified starch thereof, sweet potato starch, arrowroot starch, bracken starch, lotus starch, glutinous rice starch, nonglutinous rice starch, nonglutinous rice flour, and glutinous rice flour. - 特許庁

(a)アルファ化米粉及び(b)コーンスターチ、タヒ゜オカ澱、小麦及び馬鈴薯澱からなる群から選択される少なくとも一種の澱のアルファ化澱を(a)アルファ化米粉/(b)アルファ化澱=2/1〜20/1(重量比)にて含有するパン又は菓子用添加剤とする。例文帳に追加

This additive for bread or confectioneries includes (a) pregelatinized rice flour and (b) a pregelatinized starch of at least one of starch selected from the group consisting of corn starch, tapioca starch, wheat starch, and potato starch in a ratio of ((a) the pregelatinized rice flour)/((b) the pregelatinized starch)=(2/1) to (20/1) (weight ratio). - 特許庁

生の糠2を低極性溶剤に浸漬して脱脂した脱脂糠4を所定の粒度に砕して、糠製品を製造する。例文帳に追加

This rice bran product is produced by crushing to a prescribed grain size, defatted rice bran 4 which is obtained by soaking raw rice bran 2 in a low polar solvent followed by defatting. - 特許庁

と吟醸米粉5との混合撹拌は、網筒8中のスクリューコンベア9で行なう。例文帳に追加

The mixing of the polished rice with the rice flour 5 of thoroughly polished rice while stirring is carried out in a screw conveyor in a net cylinder 8. - 特許庁

高血糖抑制用発芽玄米粉及び白混合炊飯用発芽玄(アブシジン酸・フイチン酸塩、消去)の製法及び流通方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING AND DISTRIBUTING GERMINATED UNPOLISHED RICE POWDER FOR RESTRAINING HYPERGLYCAEMIA, AND GERMINATED UNPOLISHED RICE (ABSCISIC ACID AND PHYTIC ACID SALT ELIMINATED) FOR COOKING RICE MIXED WITH POLISHED RICE - 特許庁

の表面の糊層を取り除く研ぎ器において、起毛ブラシの研ぎ性能と耐久性を向上させる。例文帳に追加

To improve rice washing ability and durability of a bristle brush in a rice washer removing glue-powder layer on rice surface. - 特許庁

例文

される前の玄を使用し、該玄を製機により糠を損なうことのない微末状にし、当該玄末に対して少なくとも1種類以上の飲料食品物を、適宜の割合で混合生成させることを特徴とする。例文帳に追加

The hulled rice drink foodstuff is generated by making this hulled rice into the shape of a fine powder which does not spoil rice bran with a flour mill by using the hulled rice before polishing and carrying out mixed preparation of at least one or more kinds of beverage foodstuffs to the hulled rice fine powder concerned suitably. - 特許庁

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