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米粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 806



例文

としてでん及び糠を含む玄米粉のみを用い、その玄米粉に対して60〜100℃の熱湯を40〜55重量%加えて混練することにより生地とし、次いで前記生地を麺線状もしくは皮状に成形する。例文帳に追加

The method for producing brown rice noodle includes using only brown rice powder containing rice starch and rice bran as cereal flour, adding 40-55 wt.% of 60-100°C hot water to the brown rice powder and kneading the mixture to make dough, and then molding the dough into noodle ribbons or coating dough. - 特許庁

もち米粉組成物、発酵生地及びパン・菓子の製造方法例文帳に追加

METHOD OF PRODUCING GLUTINOUS RICE POWDER COMPOSITION, FERMENTED DOUGH, AND BREAD AND CONFECTIONERY - 特許庁

おからを小麦米粉、そば、豆、とうもろこし、芋などの食用に配合して有効利用すると共に、おから特有の臭いや食感を消した加工食品用原料を提供する。例文帳に追加

To provide raw material flour for a processed food by effectively using bean curd lees by mixing with food flour such as wheat flour, rice flour, buckwheat flour, bean flour, corn flour and sweet potato flour, and removing smell and palate feeling peculiar to bean curd lees. - 特許庁

実際は上記にあるように「麹歩合15%以上」「規格使用」といった縛りがあり、麹歩合15%未満の酒、規格外・屑米粉を使用した酒は純酒を名乗れないようになっている。例文帳に追加

In reality, however, as there are restrictions "koji ratio 15 % or more" and "use of standard rice, "sake with the ratio of koji below fifteen percent, produced from substandard rice, crushed rice produced in the process of polishing rice, or rice powder cannot be called "junmaishu."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

うるちの炊飯に混ぜるだけで、もちの食感を有する飯食品を簡単に製造することができる炊飯混合用末食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a powdery food for mixing with boiled rice, enabling easy production of a boiled rice food having palate feeling of glutinous rice only by mixing with boiled rice of nonglutinous rice. - 特許庁


例文

や赤等の古代を十分に煎って砕した古代パウダーと、この古代パウダーの重量に対して数パーセントの重量の炭パウダーとを混合してインスタント飲料を構成している。例文帳に追加

The instant beverage is obtained by sufficiently roasting old rice such as black rice, red rice, etc., grinding the old rice to give old rice flour and mixing the old rice flour with several weight percents of charcoal powder based on the weight of the old rice flour. - 特許庁

器内で白を効率的に循環させて白の澱細胞を傷つけることなく白から糠を分離し、洗時間を短縮させること。例文帳に追加

To separate bran from milled rice without damaging the starch cells of the milled rice by efficiently circulating the milled rice in a rice washer, thereby reducing a rice washing time. - 特許庁

米粉デンプン等を加熱(食用処理)したときに、粘性、糊性や口腔内や咽頭部等への付着性が低く、味の風味が良好な由来組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a rice-derived composition that has low viscosity, paste property and adhesivity to the oral cavity, a throat part, etc., and excellent rice flavor when rice, rice flour, rice starch, etc., is heated (food treatment). - 特許庁

機構7の下方には精された白の精時に付着した等付着物、取りきれない糠を取り除く研機構9を備える。例文帳に追加

The lower side of the rice-polishing mechanism 7 has a rice washing mechanism 9 which removes the deposits, such as powder sticking to the polished rice during rice polishing and bran which cannot be completely removed. - 特許庁

例文

本願発明は、製パン原料として、玄全粒を用いた玄米粉の製造方法及び製パン用の玄米粉を提供することを第1の課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing unpolished rice flour as a raw material for producing breads by using wholly unpolished rice grains, and the unpolished rice flour for producing the breads. - 特許庁

例文

や胚芽を使用し、またビタミン剤やカルシウム剤を添加し、食用固化材としてゼラチン又はアルファー化米粉(白玉やもちなど)を使用するのが好ましい。例文帳に追加

Gelatin or gelatinized rice flour (such as, refined rice flour or glutinous rice flour) is preferably used as the edible adhering material. - 特許庁

パンの製造に用いられるパン製造用の米粉であって、グルテンが配合されていない米粉を主材とし、増粘多糖類が配合されているパン製造用の米粉例文帳に追加

The rice flour for producing bread comprises rice flour compounded no gluten as the main material and contains a polysaccharide thickener. - 特許庁

易加工性米粉に、該米粉100重量部当り、グルテン5〜20重量部及び乳化剤0.1〜1.0重量部を配合したことを特徴とする易加工性米粉組成物。例文帳に追加

Composition of the easily processable rice flour contains 5-20 pts.wt. of gluten and 0.1-1.0 pt.wt. of an emulsifier per 100 pts.wt. of easily processable rice flour with. - 特許庁

家庭などで簡単においしくノングルテン米粉パンを焼くことのできる、ノングルテン米粉パン生地とそれを用いたノングルテン米粉パンの製造方法を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide a non-gluten rice flour bread dough enabling a non-gluten rice flour bread to be readily baked deliciously at home or the like, and to provide a method for producing the non-gluten rice flower bread by using the dough. - 特許庁

さらに、乾燥籾は過熱水蒸気Sによって乾燥される際にα化されているため、乾燥籾の籾摺り処理後の玄を製してα化玄米粉にでき、玄米粉の利用価値を高めることができる。例文帳に追加

Further as the dry unhulled rice is gelatinized in being dried by the superheated steam S, the gelatinized brown rice powder can be obtained by milling the brown rice after the shelling processing of the dry unhulled rice, and the utility value of the brown rice can be improved. - 特許庁

製パン適性が良い品種の微米粉を用いて、電気炊飯器で、短時間で簡単に米粉パンケーキを製造する製造方法及びふっくら感を出すことが可能な器具を提供する。例文帳に追加

To provide a method for easily and quickly producing a rice flour pancake from finely pulverized rice flour of a rice cultivar having good bread-making qualities, using an electric rice-cooker, and a tool giving light and fluffy bread. - 特許庁

微生物汚染がなく、高濃度栄養成分を有する玄米粉の効率的な製造方法と当該玄米粉の提供、及び当該玄米粉を用いた加工食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing a brown rice powder free of microorganism contamination and containing a high-concentration nutritive component, the brown rice powder, and a processed food using the brown rice powder. - 特許庁

小麦、澱米粉をそれぞれの比率が小麦40〜80質量部、澱10〜50質量部、米粉10〜50質量部となるように混合し、該混合物を焙煎することを特徴とするフライ食品用焙煎穀組成物である。例文帳に追加

The roasted cereal flour composition for a fried food is obtained by mixing wheat flour, a starch, and rice flour so as to set ratio to 40-80 pts.mass of the wheat flour, 10-50 pts.mass of the starch, and 10-50 pts.mass of the rice flour, respectively, and roasting the mixture. - 特許庁

置換澱の原料は特に限定されず、例えば馬鈴薯澱、タピオカ澱、小麦澱、コーンスターチ、ワキシコーンスターチ、サゴ澱、甘藷澱等をエステル化あるいはエーテル化したものを用いることができる。例文帳に追加

The raw material of the substituted starch is not particularly limited, and comprises, for example, the one obtained by esterifying or etherifying potato starch, tapioca starch, wheat starch, corn starch, waxy corn starch, sago starch, rice starch, sweet potato starch or the like. - 特許庁

した餅を水に浸漬し、水に浸漬した餅を水切りし、ヤーコン芋を水で洗浄し、皮を剥き、砕し、水切りした餅砕したヤーコン芋を混合し、水切りした餅及び黒褐色化を起こす前のヤーコン芋の混合物を蒸し、蒸し上げた混合物を搗いてなる。例文帳に追加

The yacon rice cake is obtained by soaking washed glutinous rice in water, draining the glutinous rice soaked in water, washing the yacon corm with water, peeling the yacon corm, crushing the peeled yacon corm, mixing the drained glutinous rice with the crushed yacon corm, steaming the mixture of the drained glutinous rice and the crushed yacon corm before getting darkened, and hulling the steamed-up mixture. - 特許庁

穀投入口22を有する砕器20において、穀投入口22に投入された穀を、円板状に形成され、板面に突起28を有する回転体26を回転させることによって、有価媒体検出部10において検出された有価媒体の価値分砕し米粉を生成する。例文帳に追加

In a pulverizer 20 having a rice supply port 22, a rotation body 26 formed in disk shape and having protrusions 28 on a plate surface is rotated to pulverize rice supplied into the rice supply port 22, by the value portion of the valuable medium detected by the valuable medium detecting part 10, to produce rice flour. - 特許庁

小麦に替えて米粉を使用した製品として、カレールウを取り上げ、製造工程自体を変えずに、小麦に換えて米粉を使用した、風味や香り立ちの良いカレールウを提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide curry roux having good flavor and aroma by using rice flour instead of wheat flour without changing the production process itself on taking up the curry roux as a product using the rice flour instead of the wheat flour. - 特許庁

このほか、前記練物原料に増粘材及び/又は酵母菌が添加されたものや、該練物原料が微砕粒度の米粉と、粗砕粒度の米粉とが混練されたものである。例文帳に追加

The paste raw material is made of rice flour and brought to a thick one layer or thin multilayer burned product, and also the paste raw material is added with a thickening material and/or yeast fungus, and the paste raw material is made by kneading rice flour of a pulverization grain size, and rice flour of a coarse crush grain size. - 特許庁

の硬度を著しく低下させる処理を行うことで、ロール製用の動力が不要であり、かつ、気流砕機のみで砕した場合であっても、微細で良質な米粉を提供する。例文帳に追加

To eliminate the need for power used for roll milling by carrying out treatment for significantly reducing the hardness of rice, and to provide fine rice powder with good quality even when the rice is ground only with a jet mill. - 特許庁

表皮1と果皮2と種皮3と糊細胞層4までを除去して、該糊細胞層4と澱細胞層6の間に位置する亜糊細胞層5を外面に残して粒表面を被覆させ無洗とした。例文帳に追加

The wash-free rice retaining tasty components and nutrient components is obtained through eliminating epidermis 1, peel 2, seed coat 3 and even an aleurone cell layer 4; leaving a semi-aleurone cell layer 5 lying between the aleurone cell layer 4 and a starch cell layer 6 to coat the surface of the rice grain. - 特許庁

表皮1と果皮2と種皮3と糊細胞層4までを除去して、該糊細胞層4と澱細胞層6の間に位置する亜糊細胞層5を外面に残した精白または無洗とした。例文帳に追加

Polished rice or wash-free rice having a subaleurone cell layer 5 left on the outer surface and positioned between an aleurone cell layer 4 and a starch cell layer 6 is prepared by removing an epidermis 1, a pericarp 2, a seed coat 3, and the aleurone cell layer 4. - 特許庁

精白に付着する糠および/または胚芽成分を取り除く工程、その工程の前または後に精白を加湿する工程、小麦装置のロール式製機を用いて製する工程を含む米粉の製造方法を提供し、この方法で得られる米粉を提供することで上記課題を解決する。例文帳に追加

The method comprises a process of removing rice bran and/or embryo constituent each adhered to polished rice, a process of moisturizing the polished rice before or after the removing process, and a process of milling the moisturized polished rice using a roll-type flourmill of the wheat flour milling apparatus to obtain rice flour. - 特許庁

ホッパー内で研部材を回転して精の表面を研し、除去された糠を吸引排出してと糠を分離回収する撹拌式研機において、糠収集袋の糠流入口の糠詰まりを防止する。例文帳に追加

To prevent the clogging of a rice bran inflow port of a rice bran collecting bag of an agitation type rice polishing machine which separates/recovers rice and rice bran by rotating a rice polishing member in a rice polishing hopper to polish the surface of the rice to be polished and sucking/discharging the removed powdery rice bran. - 特許庁

やワラビ、小麦などのに砂糖を加え蒸して作るが、主原料のは各地により異なる。例文帳に追加

It is made by adding sugar to the powders such as rice, warabi and flour and steaming it, and the kind of powder varies among regions.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-米粉か、白玉に小麦を混ぜた生地を薄焼きにした皮で小豆餡をクレープのように包む。例文帳に追加

Made by wrapping red bean paste in a lightly fried skin made from a batter consisting of rice flour or glutinous rice flour mixed with wheat flour like a crepe.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

すりおろしたヤマノイモの粘りを利用して米粉(薯蕷、上新)を練り上げ、その生地で餡等を包み、しっとりと蒸し上げた饅頭。例文帳に追加

It is a moist cake steamed with fillings such as bean paste wrapped in the dough into which rice powder (grated yam powder or finer rice powder) is kneaded with the help of the stickiness of grated yam.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

末食品中におけるもち米粉とアルファ化澱との含有質量比率は、100:1〜8である。例文帳に追加

The mass ratio of glutinous rice flour and pregelatinized starch contained in the powdery foodstuff is 100:1 to 8. - 特許庁

本発明の末食品は餅様食品を製造するために用いられるものであって、主成分であるもち米粉と、アルファ化澱とを含有する。例文帳に追加

The powdery foodstuff for use in producing a rice-cake like foodstuff comprises glutinous rice flour as a main component and pregelatinized starch. - 特許庁

ぬかを微砕する工程では、砕物の粒径が3μm〜200μmとなるように砕を行うと好ましい。例文帳に追加

In the process for minute-grinding the rice bran, it is preferable to mill the rice bran to give a ground product particle diameter of 3 to 200 μm. - 特許庁

小麦に替えて米粉を主原料としながらも、小麦のめん製品に匹敵するめん状食品の製造法を開発すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a noodle-like food equal to a wheat flour noodle product even while using rice powder as the main raw material instead of wheat flour. - 特許庁

米粉を80〜85重量%、上記小麦グルテン微を20〜15重量%含有する製パン用末混合物を用いる。例文帳に追加

The powdery mixture for baking comprises 80-85 wt.% of rice flour and 20-15 wt.% of the wheat gluten fine powder. - 特許庁

もちを圧力釜で蒸し、乾燥機にて温風乾燥し、製機で状にして玄もち乾燥を製造する事により、長期保存可能で乳幼児から介護の必要がある高齢者に至るまで、加熱処理をしなくても水かお湯で溶くだけで、バランスよい栄養素を備えた玄もちを手軽に食べることができる。例文帳に追加

This unpolished glutinous rice having well-balanced nutriments is obtained by steaming the rice with a pressure cooker, warm-air drying with a dryer and flouring with a flourmill to produce unpolished glutinous rice powder, wherein the rice powder is preservable for a long time and easily eatable even for infants and the aged in need of nursing care only by dissolving with water or hot water without heating treatment. - 特許庁

を12時間以上水に浸漬後、渦流式砕装置(スーパーパウダーミル)により製することにより、充分膨らんで、焼き上がりがふわっとしたパンを製造できる、パン用玄米粉の製造方法及び該方法で製造された玄米粉を提供する例文帳に追加

This method for producing the unpolished rice flour which can produce fluffy breads swelling enough on baking is provided by immersing unpolished rice grains in water for ≥12 h and milling with a vortex flow type crusher (a super powder mill), and the unpolished rice flour produced by the method is also provided. - 特許庁

糠食材の製造方法であって、油分が6重量%以下となるまで糠を溶剤で脱脂した後、この脱脂糠を微砕し、ついで、微砕された脱脂糠微末に過熱水蒸気を接触させ熱処理を施して、脱脂糠微末を殺菌するとともに脱溶剤することを特徴とする、糠食材の製造方法。例文帳に追加

The method for producing rice bran food material comprises defatting rice bran with a solvent so as to have ≤6 wt.% of oil content followed by finely pulverizing the defatted rice bran, and making the pulverized defatted rice bran fine powder come in contact with superheated steam to be subjected to heat treatment so as to sterilize the defatted rice bran fine powder and also removing the solvent from the powder. - 特許庁

本発明のジャムは、焙煎された古代の玄砕することによって生成された末状の素材と、所定の種類のポリフェノール素材と、所定の種類の増粘多糖類と、を含む。例文帳に追加

The jam contains a powdery rice material which is produced by crushing roasted ancient brown rice, a prescribed kind of polyphenol material, and a prescribed kind of thickening polysaccharide. - 特許庁

(A)米粉を50質量%以上、(B)グルテンを3〜20質量%、(C)脱脂を5〜30質量%、含有する食品組成物を人造とする。例文帳に追加

The food composition such as the artificial rice, contains (A) 50 mass% or more of rice powder, (B) 3-20 mass% of gluten, and (C) 5-30 mass% of defatted rice bran powder. - 特許庁

乾燥籾の籾摺り処理後の玄を通常の炊飯器で炊いても柔らかく食べ易くすると共に、乾燥籾の籾摺り処理後の玄を製した玄米粉の利用価値を高める。例文帳に追加

To cook brown rice after shelling processing of dry unhulled rice, soft to be easily eaten even by an ordinary rice cooker, and to improve utility value of brown rice powder obtained by milling the brown rice after shelling processing of dry unhulled rice. - 特許庁

発芽玄乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄の澱の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱含量の9〜40%が糊化されている発芽精白例文帳に追加

The germinated polished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugar in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-pullulanase) method. - 特許庁

精白に超音波振動子から超音波を照射し、精白に付着した塵に微振動を与え、精白表面や表面の亀裂に入り込んだ塵を取り除く。例文帳に追加

The polished rice is irradiated with ultrasonic waves from the ultrasonic vibrator transducers, by which microvibrations are imparted to the dust sticking to the polished rice and the dust intruding into the polished rice surface and the cracks of the surface is removed. - 特許庁

発芽玄乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄の澱の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱含量の9〜40%が糊化されている発芽玄例文帳に追加

This germinated unpolished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugars is contained in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-prulanase) method. - 特許庁

また、亜糊細胞層5が粒表面をほとんど覆っていて、かつ、全粒の内、胚盤9または表面部を除去された胚芽8が残った粒の合計数が50%以上を占める白としたものである。例文帳に追加

The polished rice is formed so that the surface of the rice grain is almost covered with the semi-aleurone cell layer 5 and the total number of the rice grains each retaining the germinal disk 9 or a surface part-removed embryo 8 accounts for50 wt.%. - 特許庁

菓特有の香ばしさが高く、米粉ではなく粒のままでも扱える為に作業性が良好となる実用性,商品性,安全性に秀れた菓の製造方法を提供するものである。例文帳に追加

To provide a method for producing rice crackers with rich flavor peculiar to rice cracker, making workability excellent owing to enabling handling even rice grains as they are instead of rice flour and excellent in practicality, marketability and safety. - 特許庁

でありながら、粒の亜糊細胞層5と胚盤9などを残して、旨み成分と栄養成分を保持した精白または無洗と、その製造方法及び製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide polished rice or wash-free rice which, though being white rice, holds a deliciousness component and a nutrition component, by leaving a subaleurone cell layer 5, a scutellum 9, etc. of rice grain; and its production method and production apparatus. - 特許庁

また、亜糊細胞層5が粒表面をほとんど覆っていて、かつ、全粒の内、胚盤9または表面部を除去された胚芽8が残った粒の合計数が50%以上を占める無洗としたものである。例文帳に追加

The wash-free rice is formed so that the surface of the rice grain is almost covered with the semi-aleurone cell layer 5 and the total number of the rice grains each retaining the germinal disk 9 or a surface part-removed embryo 8 accounts for50 wt.%. - 特許庁

例文

筒状体内壁面へのの付着を防止しての均一な循環を行なわせ、研むらの発生を防止し、さらに糠や糊層の付着を防止する研機の提供。例文帳に追加

To provide a rice polisher which prevents the sticking of rice to an inner wall surface of a cylinder body, performs a uniform circulation of rice, prevents the occurrence of the irregularity in rice polishing and further prevents the sticking of bran and aleurone layer. - 特許庁

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