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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 脂肪食の意味・解説 > 脂肪食に関連した英語例文

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脂肪食の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 863



例文

脂溶性ビタミン類および脂肪酸を含有する、品用および/または飼料用の組成物であって、当該脂肪酸の含有量が当該脂溶性ビタミン類の含有量を1とした場合に、重量比で0.01以上である組成物。例文帳に追加

The composition for foods and/or feeds comprises fat-soluble vitamins and a fatty acid and has a weight ratio of the fatty acid of ≥0.01 when the content of the fat-soluble vitamins is 1. - 特許庁

葉菜類破砕物と脂肪酸を含むアボガド破砕物とをそのまま使用しているので、物繊維を含む葉菜類の全ての栄養素と同時に、健康維持に不可欠な脂肪酸を手軽にかつバランスよく摂取することができ、また、アボガド破砕物が与えるとろみにより口当たりもよくなる。例文帳に追加

The mashed leafy vegetables and the mashed avocadoes containing the fatty acids are plainly used, so that a person can readily take the fatty acids indispensable to maintain the good health simultaneously with all the nutrients of the leafy vegetables containing dietary fiber, in a well-balanced manner, and the smoothness and taste are improved by thickness given by the mashed avocadoes. - 特許庁

事性脂肪の体内吸収を抑制し、あるいは生体組織の脂肪代謝を促進させ得る、強力な抗肥満作用を有する天然物由来の素材を用いた肥満抑制剤及びこれを産業上有効活用できる組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain an obesity inhibitor by using a natural material-derived raw material inhibiting the absorption of ingested fat into a body, or capable of accelerating the fat metabolism in the living body tissue, and a composition capable of effectively utilizing the inhibitor industrially. - 特許庁

高血圧、高脂血症、耐糖能障害等のリスク因子が集積した状態であるメタボリックシンドロームの病態や内臓脂肪の蓄積を抑制するための内臓脂肪蓄積抑制剤、それを配合した飲品又は飼料を提供すること。例文帳に追加

To provide an visceral fat accumulation inhibitor for inhibiting the accumulation of visceral fats and the conditions of metabolic syndromes which are states wherein risk factors such as hypertension, hyperlipemia and sugar-resistant ability troubles are accumulated, and to provide a food, a drink or a feed compounded the same. - 特許庁

例文

本発明は、優れたメラニン生成促進作用や中性脂肪蓄積抑制作用等を有する有効成分を見出し、頭髪用組成物や機能性品等の分野に幅広く応用が可能なメラニン産生促進剤及び中性脂肪蓄積抑制剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To find an active ingredient having an excellent melamine production-promoting action, an excellent neutral fat accumulation-inhibiting action, and the like to provide a melamine production promoter and a neutral fat accumulation inhibitor capable of being widely applied to the fields of compositions for hair, functional foods and the like. - 特許庁


例文

脂肪/タンパク質の割合が、2.5〜5.0である原料チーズ又は、脂肪/タンパク質の割合を2.5〜5.0に調整した原料チーズに対して、澱粉を4〜45重量%及び溶融塩を0.1〜5.0重量%となるように添加し、加熱乳化することにより餅様の感を有するチーズを得る。例文帳に追加

This cheese with rice cake-like palate feeling is obtained by incorporating a stock cheese with the fat/protein ratio being or adjusted to 2.5-5.0 with 4-45 wt.% of starch and 0.1-5.0 wt.% of melted salt followed by emulsifying the mixture under heating. - 特許庁

白色脂肪組織交感神経、褐色脂肪組織交感神経や副腎交感神経を興奮させることによって、香気によってもダイエット効果を有することができるダイエット効果付与剤及び該付与剤を含むダイエット香料組成物、更にはダイエット香粧品又はダイエット飲品を提供する。例文帳に追加

To provide a diet effect imparting agent having a diet effect, also by flavor, through exciting the white adipose tissue sympathetic nerve, brown adipose tissue sympathetic nerve and adrenal gland sympathetic nerve, a diet perfume composition containing the diet effect imparting agent, a diet cosmetic and diet food and drink. - 特許庁

薬注装置9から蒸気ヘッダ6へ脂肪酸塩の水分散液を注入すると、この脂肪酸塩の水分散液は、蒸気に対して添加され、第一蒸気配管40,第二蒸気配管43および復水配管41の腐を抑制する。例文帳に追加

When the aqueous dispersion of fatty acid salt is injected from a chemical feeder 9 to the steam header 6, the aqueous dispersion of the fatty acid salt is added to the steam to suppress the corrosion of the first steam pipe 40, the second steam pipe 43, and the steam condensate pipe 41. - 特許庁

石鹸分が水に溶解されており、この石鹸分は、その量を100%とするとき、10〜30%のオレイン酸ナトリウムと15〜30%のやし油脂肪酸カリウムを含み、残余は植物性用廃油の脂肪酸ナトリウムである。例文帳に追加

This vegetable liquid soap is such one that a soap component is dissolved in water, wherein the soap component comprises 10-30 wt.% sodium oleate and 15-30 wt.% coconut oil fatty acid potassium salt(s) and the balance of fatty acid sodium salt(s) derived from vegetable-natured edible waste oil. - 特許庁

例文

事性脂肪の体内吸収を抑制し、あるいは生体組織の脂肪代謝を促進させ得る、強力な抗肥満作用を有する天然物由来の素材を用いた抗肥満剤及びこれを産業上有効活用できる組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain an antiobestic drug by using a naturally derived material capable of suppressing absorption of alimentary fat or promoting a fat metabolism in living tissues and having a strong antiobestic action and a composition capable of industrially and effectively using the same. - 特許庁

例文

カロリー摂取量の制限と組合せて患者の体重を減少させるための医薬の製造や、体脂肪を減少させるのに充分であり、且つ事によるカロリー制限に通常伴う体の非脂肪性部分の削減を抑える若しくは伴わない、プロラクチン阻害剤の使用を特徴とする。例文帳に追加

The method comprises production of a medicine which decreases body weight of a patient by combining with restriction of the caloric intake, and use of a prolactin inhibitor sufficient for decreasing body fat and neither suppressing nor accompanying decrease of non-fatty part of the body which decrease is usually accompanied with restriction of the caloric intake by diet. - 特許庁

品は、沙棘の搾汁、沙棘の加工物若しくはそれらの混合物であってアミノ酸、ビタミン及び脂肪酸を含有するものが配合されて、沙棘の搾汁、沙棘の加工物若しくはそれらの混合物からの、ビタミン、アミノ酸及び脂肪酸を含有するものになっている。例文帳に追加

The food is compounded with squeezed juice of shaji, processed shaji or their mixture containing amino acids, vitamins and fatty acids and contains the vitamins, amino acids and fatty acids derived from the squeezed juice of shaji, processed shaji or their mixture. - 特許庁

低乳脂肪分であり、物繊維であるコンニャク精粉を添加しても、コンニャク特有の異臭や異味が無く、アイスクリーム本来の優れた風味やボディー感を有する低乳脂肪分のアイスクリーム類、及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide ice cream having a low milk fat content, no offensive smell and taste peculiar to Konnyaku even if being added with Konnyaku refined flour as dietary fiber, and excellent in flavor and body feeling inherited from ice cream, and to provide a method for producing the ice cream. - 特許庁

動植物油あるいは廃油から脂肪酸メチルエステル化合物や脂肪酸ジエタノールアミドなどの親油基と親水基を持ったミセル状態の非イオン界面活性剤を主要成分にした油中への水溶解用薬剤例文帳に追加

This agent for use in the dissolution of water added in an oil, consists essentially of fatty acid methyl ester compounds derived from fauna and flora-oils or from waste edible oils, and nonionic surfactants in micelle state having a lipophilic group and a lipophobic group, such as a fatty acid diethanol amide. - 特許庁

用油脂100重量部に対して、ポリグリセリン脂肪酸エステル0.05〜1重量部、ショ糖脂肪酸エステル0.05〜2重量部およびポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル0.01〜0.2重量部、さらにはレシチン0.05〜1重量部を配合してなる炊飯用油脂組成物。例文帳に追加

This oil and fat composition for boiling rice includes 0.05-1 pt.wt. of polyglycerol fatty acid ester, 0.05-2 pt(s).wt. of sucrose fatty acid ester, 0.01-0.2 pt.wt. of polyglycerol condensation ricinoleic acid ester and 0.05-1 pt.wt. of lecithin based on 100 pts.wt. of edible oil and fat. - 特許庁

油溶性香料と、マルチトール、キシリトール、ソルビトール、エリスリトール、ラクチトール及び還元パラチノースからなる群から選ばれる1種又は2種以上の糖アルコールと、グリセリン脂肪酸エステル、ショ糖脂肪酸エステル、キラヤ抽出物、ソルビタン脂肪酸エステル、プロピレングリコール脂肪酸エステル及びレシチンから選ばれる1種又は2種以上の乳化剤を含有する乳化香料を含有するシロップを用いることを特徴とする糖衣掛け方法、及び該糖衣掛け方法により糖衣掛けされた品若しくは菓子。例文帳に追加

The sugar-coating method is carried out by using a syrup containing an oil-soluble flavor, one or more sugar alcohols selected from maltitol, xylitol, sorbitol, erythritol, lactitol and reduced palatinose, and an emulsion flavor containing one or more emulsifiers selected from glycerol fatty acid esters, sucrose fatty acid esters, quillaja extract, sorbitan fatty acid esters, propylene glycol fatty acid esters and lecithin. - 特許庁

塩素系殺菌剤、ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステル並びに有機酸及び/又はその塩の水性の混合溶液に接触させることを特徴とする生鮮品又は品用調理機械若しくは器具の殺菌方法及び塩素系殺菌剤、ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステル並びに有機酸及び/又はその塩を含むことを特徴とする生鮮品又は品用調理機械若しくは器具の液性殺菌用組成物。例文帳に追加

The liquid sterilization composition for fresh food and cooking appliances or utensils contains the chlorinated sterilizer, the polyoxyethylene sorbitan fatty acid ester, and the organic acid and/or its salt. - 特許庁

特定の化学的特性をもった脂肪の一種で、通常、焼いた品、スナック、油であげた品、ショートニング、マーガリン、特定の植物油などの加工品に含まれる。例文帳に追加

a type of fat that has certain chemical properties and is usually found in processed foods such as baked goods, snack foods, fried foods, shortening, margarine, and certain vegetable oils.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

約10%〜約30%のグリシン、グリシン類似体類またはその組み合わせと、約70%〜約90%の低カロリー、低脂肪食、低炭水化物またはそれらの組み合わせとを含む飼料組成物。例文帳に追加

The feed composition includes about 10% to about 30% glycine, an glycine analog or a combination thereof and about 70% to about 90% low-calorie diet, low-fat diet, low-carbohydrate diet or combination thereof. - 特許庁

や中華料理など脂肪分の多い事の中飲料として適し、後味(しつこさ)を払拭することができるとともに適度な渋味を有した容器詰混合茶飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a bottled mixed tea beverage suitable for beverage during eating of fatty dishes such as western dishes and chinese dishes, capable of wiping out after taste (insistence), and having moderate astringency. - 特許庁

脂肪・低コレステロールの肉素材に、健康品素材等を効率良く、確実に浸透させた新品材料或いは加工品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for providing novel food material or processed food where health-conscious food material and the like are efficiently and surely infiltrated into low-fat/low-cholesterol meat material. - 特許庁

品片に酵素及び/又はカチオン処理及び/又は特有の調理及び/又は乾燥技術を施し、従来の脂肪分の高い製品の感(テクスチャー)、風味、及びその他の特徴を有するスナック品を提供する。例文帳に追加

To provide a snack food product in which a food piece is subjected to enzyme and/or cation treatment and/or specific cooking and/or drying techniques, and having the texture, flavor, and other characteristics of a conventional full-fat product. - 特許庁

することによって、十分な栄養の摂取と、糖分や脂肪分の分解・除去といった、2つの効果が得られる、理想的な品素材及び品を提供すること。例文帳に追加

To provide food material brown rice comprising ideal food material eaten so as to provide such two effects as intake of sufficient nutrients and degradation/elimination of sugar content and fat content. - 特許庁

衣付品を常法によりフライ後、中鎖脂肪酸トリグリセリドを少なくとも10%以上含む130℃以下の用油を衣層に噴霧することを特徴とするフライ済み品の製造。例文帳に追加

This method for producing the fried food is characterized by frying a coated food by a conventional method and then spraying the coating layer of the dried coated food with a ≤130°C edible oil containing middle chain fatty acid triglycerides in an amount of at least 10%. - 特許庁

動物油脂含有の所定温度のエマルジョンを肉加工原料に注入することにより、調味された肉に霜降り状の動物性脂肪域が形成され、極めて良好な霜降状の肉加工品となる。例文帳に追加

Infusion of animal oil and fat-containing emulsion at prescribed temperature into the meat processed raw material results in forming marble-state animal fat areas in the seasoned meat so as to obtain extremely favorably marble-stated meat processed product. - 特許庁

脂肪分が低い等の理由によって利用度の低い魚介類或いは未利用魚介類について、その味、感を改善し、用に供されるようにする。例文帳に追加

To improve the taste and texture of fish that are seldom used or unused for such reasons as low crude fat content, thereby using them for food. - 特許庁

液状品に具材を加えて電子レンジで加熱調理を行うことにより加熱品を得られるようにする電子レンジ加熱用液状品において、乳化剤がHLB3〜7のソルビタン脂肪酸エステルおよびHLB3〜7のショ糖脂肪酸エステルの少なくともいずれかと、澱粉を含有させる。例文帳に追加

The liquid food to be heated by a microwave oven which enables a heated food to be gained by adding ingredient materials to the liquid food and then cooking them by heating with a microwave oven contains starch and the emulsifier which is at least either a sorbitan fatty acid ester, having an HLB of 3-7, or a sucrose fatty acid ester having an HLB of 3-7. - 特許庁

肥満のみならず、肥満に起因する糖尿病、高脂血症、高血圧、動脈硬化等を発症させる脂肪の過剰摂取の抑制する手段として、事制限により摂取カロリーを減らすのではなく、事由来の脂肪が体内に吸収されることを安全かつ健康的に抑制する飲料、医薬品の提供。例文帳に追加

To provide a food and drink, and a medicine that safely and healthily inhibit fat of meal origin from being absorbed into the body without reducing calorie intake by dieting, in order to inhibit excess fat intake that brings about not only obesity, but also diabetes, hyperlipidemia, hypertension, arteriosclerosis and the like caused by obesity. - 特許庁

肉,魚,家禽及び猟鳥獣の肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理した果実及び野菜。ゼリー,ジャム,フルーツソース。卵,ミルク及び乳製品。用油及び脂肪例文帳に追加

Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats.  - 特許庁

クロレラの製造方法及びその製造方法によって得られた高度不飽和脂肪酸を含有する複合脂質、リン脂質または糖脂質、品、品添加物例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING CHLORELLA AND HIGHLY UNSATURATED FATTY ACID-CONTAINING COMPOUND LIPID, PHOSPHOLIPID OR GLYCOLIPID OBTAINED BY THE PRODUCTION METHOD, FOOD, FOOD ADDITIVE - 特許庁

また、この発明のエチルアルコール製剤には、グレープフルーツ種子由来成分である脂肪酸フラボノイドまたは法律の規定による各種の品添加物や品香料等が添加されていてもよい。例文帳に追加

A fatty acid flavonoid which is an ingredient derived from grape fruit seeds or various food additives or food flavors specified by laws may be added to the ethyl alcohol preparation. - 特許庁

脂肪および健康成分を含む品(マーガリン、チーズ、ソースなど)であって、健康成分が上記の共役リノール酸異性体(遊離体およびグリセリドエステル体)の1種以上である、品。例文帳に追加

The foods comprise the fat and health component (such as margarine, cheese and source), wherein the health component comprises at least one of the above conjugated linoleic acid isomers (educts or glyceride esters). - 特許庁

性シャボン玉液は、品乳化剤のショ糖脂肪酸エステル、造膜性天然多糖類のプルラン、水溶性増粘、膜強化剤のカルシウム化合物類と水からなる成分組成とする。例文帳に追加

This edible soap bubble liquid is composed of a sucrose fatty acid ester of a food emulsifier, pullulan of film forming natural polysaccharide, calcium compounds of a water-soluble thickening and film reinforcing agent, and water. - 特許庁

ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステルを主成分とし、品に均一に配合し易いよう、極めて良好な粉末特性を有する品用粉末組成物の提供。例文帳に追加

To provide a powder composition for food, containing a polyoxyethylene sorbitan fatty acid ester as a main component, and having extremely good powder characteristics so as to be uniformly compounded with the food. - 特許庁

アディポネクチン分泌促進剤、並びに該アディポネクチン分泌促進剤を含有する中性脂肪減少剤、抗肥満剤、飲品添加剤及び機能性例文帳に追加

ADIPONECTIN SECRETION PROMOTING AGENT, AND, NEUTRAL FAT REDUCING AGENT, ANTIOBESITY AGENT, ADDITIVE FOR FOOD OR DRINK AND FUNCTIONAL FOOD CONTAINING THE ADIPONECTIN SECRETION PROMOTING AGENT - 特許庁

キトサンなどの公知のダイエット品と同様に、またはよりすぐれたコレステロール吸着効果を有するとともに中性脂肪吸着作用をも有するダイエット品を提供する。例文帳に追加

To provide a diet food product that has the same cholesterol adsorption effect as that of a well-known diet food product such as chitosan, etc., or a more excellent cholesterol adsorption effect and a neutral fat adsorption action. - 特許庁

グリセリン脂肪酸エステル、トウモロコシ発酵粉末、無機酸塩、および有機酸塩を含むことを特徴とする、上記の品用日持ち向上剤(もしくは品における偏性嫌気性細菌の増殖抑制剤)。例文帳に追加

The keeping quality-improving agent for foods (or a proliferation inhibitor of strictly anaerobic bacterium in the foods) comprises, preferably, the glycerol fatty acid ester, the corn fermented powder, an inorganic salt and an organic acid salt. - 特許庁

ステアリン酸カルシウム0.5〜15重量%、ジグリセリンモノ脂肪酸エステル1〜15重量%、及び用油脂70〜98.5重量%からなる小麦粉品用油型練込油脂組成物。例文帳に追加

This pasty oil and fat composition for wheat flour food comprises 0.5-15 wt.% of calcium stearate, 1-15 wt.% of a diglycerol mono-fatty acid ester, and 70-98.5 wt.% of edible oil and fat. - 特許庁

グリセリン脂肪酸エステルを主成分とし、トウモロコシ発酵粉末を分散剤として含有することを特徴とする、品用日持ち向上剤(もしくは品における偏性嫌気性細菌の増殖抑制剤)。例文帳に追加

The keeping quality-improving agent for foods (or a proliferation inhibitor of strictly anaerobic bacterium in the foods) comprises a glycerol fatty acid ester as a main ingredient and corn fermented powder as a dispersing agent. - 特許庁

品に供される乳酸菌と酵母とを共生培養することにより生成された脂肪分解酵素と、腸内細菌と、増殖するオリゴ糖と、植物繊維とが配合されてなる肥満防止品。例文帳に追加

This obesity-preventive food is such as to be formulated with a lipolytic enzyme formed by cocultivation of yeast and lactic acid bacteria served to food, enterobacteria, proliferable oligosaccharides and vegetable fiber. - 特許庁

発酵品に含まれる発酵菌の生育を阻害することなく、消化吸収性、生理作用、安全性、官能的品質等に優れた特性をもつグリセリド型共役脂肪酸を充分量含む発酵品を得る。例文帳に追加

To obtain a fermented food containing a sufficient amount of glyceride type conjugated fatty acids having characteristics excellent in digestion absorbability, physiological activities, safety, functional quality, etc., without inhibiting the growth of fermentation microorganisms included in the fermented food. - 特許庁

前記の品包装用樹脂組成物に、さらに、ポリプロピレン系樹脂(A)100重量部に対して、脂肪酸カルシウム塩0.005〜0.5重量部を含む品包装用樹脂組成物。例文帳に追加

In addition, a resin composition for food packaging comprises 0.005-0.5 pts.wt. of a fatty acid calcium salt further to the above resin composition for food packaging in relation to 100 pts.wt. of the polypropylene resin (A). - 特許庁

液状の用油脂に、該油脂100質量部当り、ポリグリセリン脂肪酸エステル及び/又はレシチン0.5〜15質量部,エチルアルコール5〜300質量部、及び抗菌性物質0.005〜10質量部を混和して成る品用エアゾール組成物。例文帳に追加

The aerosol composition for food is obtained by mixing with liquid edible oil and fat 0.5-15 pts.mass of a polyglyceryl fatty acid ester and/or lecithin, 5-300 pts.mass of ethyl alcohol and 0.005-10 pts.mass of an antibacterial substance. - 特許庁

豆乳とカゼインの混合物に植物性油脂を加えて加熱混合したペースト状を呈する品を、連続充填し冷却して製造されるチーズ様品で、コレステロール、飽和脂肪酸、乳糖を含まないことを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the process cheese-like composition comprises continuously filling and cooling pasty food obtained by adding vegetable oil and fat to a mixture of soybean milk and casein and mixedly heating the product. - 特許庁

本品と共に摂取する品の1単位量に対して、総カロリーが10〜40kcal、0.1〜25gの炭水化物、0.01〜5gのタンパク質、0〜4.4gの脂肪から構成したカロリー調整用栄養補助品を得る。例文帳に追加

This calorie-controlling dietary supplement has 10-40kcal of total calorie and comprises 0.1-25g of carbohydrate, 0.01-5g of protein, 0-4.4g of fat. - 特許庁

脂肪又は油をベースとする本発明の品原材料は、フレーバーがカプセル化されていない類似した品原材料と比較した場合に、増加したフレーバー強度を有する。例文帳に追加

The fat or oil-based food ingredient has increased flavor intensity compared with similar food ingredients in which the flavor is not encapsulated. - 特許庁

トリグリセリン脂肪酸エステルを含有するブロック状油脂含有即席加工品を粉砕することを特徴とするフレーク状油脂含有即席加工品の製造方法。例文帳に追加

The method of manufacturing the flaked oil-and-fat-containing instant processed food is characterized by crushing the block of oil-and-fat-containing instant processed food containing triglyceryl fatty acid ester. - 特許庁

燃焼時の有毒ガスや環境ホルモンの発生を防止し、少なくとも内面が汚れ難くてカビなどの侵入を阻止すると共に油脂及び脂肪品にも適合する耐屈曲性品用ホースを提供する。例文帳に追加

To provide a flex resisting hose for hood capable of preventing generation of a toxic gas or environmental hormone in combustion, hardly contaminated in at least the inner surface to arrest the intrusion of mold, and suitable also for oil and fat and fatty food. - 特許庁

習慣を変えることなく手軽かつ安全に摂取でき、血中中性脂肪濃度の上昇を抑制し、ひいては肥満症や動脈硬化症等の生活習慣病の予防できる薬剤及び飲物を提供する。例文帳に追加

To provide an agent which is easily and safely taken in without changing eating habits, inhibits the rising of blood neutral fat concentration, and moreover can prevent lifestyle-related diseases such as obesity and arteriosclerosis, and a food and drink. - 特許庁

例文

品、栄養補助品、飼料等に使用できる酸価の高い、また、トランス−トランス型脂肪酸異性体をモル換算で1.0%未満しか含有しない共役リノール酸の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing conjugated linoleic acid with a high acid value, usable for food products, dietary supplements, feeds, and the like and comprising less than 1.0% trans-trans fatty acid isomers on molar basis. - 特許庁

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