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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > oil and vinegarに関連した英語例文

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oil and vinegarの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 55



例文

egg yolks and oil and vinegar 例文帳に追加

卵黄、油、および酢 - 日本語WordNet

Please bring me vinegar and oil.例文帳に追加

お酢と油を持ってきてください。 - Tatoeba例文

oil and vinegar with mustard and garlic 例文帳に追加

油・酢・マスタード・ニンニクで作る - 日本語WordNet

oil and vinegar [water] 例文帳に追加

油と酢[水] 《互いに相いれないもの; 「水と油」》. - 研究社 新英和中辞典

例文

a mixture of oil and vinegar used as a seasoning 例文帳に追加

酢やサラダ油などを調合してつくる調味料 - EDR日英対訳辞書


例文

a salad of oil, vinegar or lemon juice, and spices, called French dressing 例文帳に追加

フレンチドレッシングという,サラダ用のソース - EDR日英対訳辞書

The vinegar comprises fruit vinegar and an essential oil component of timber of the family Cupressaceae.例文帳に追加

本発明による食酢は、果実酢と、ヒノキ科樹木の精油成分とからなることを特徴とする。 - 特許庁

mixtures of vinegar or wine and oil with various spices and seasonings 例文帳に追加

様々なスパイスと調味料を入れた、酢やワインと油の混合物 - 日本語WordNet

a mixture of oil, vinegar and seasoning used as a salad dressing 例文帳に追加

オイル,ビネガー,そして香辛料を混ぜあわせたサラダドレッシング - EDR日英対訳辞書

例文

Cook until golden brown and then remove fried chicken from the oil, lightly draining the oil and dipping them in sweet vinegar. 例文帳に追加

表面が狐色になったら引き上げ、軽く油を切った後、熱いうちにタレ(甘酢)に漬け込む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Dried persimmon is especially preferable as the dry fruit and persimmon vinegar containing white cedar essential oil is most suitable as the vinegar.例文帳に追加

ドライフルーツとしては干し柿が特に好ましく、食酢としてはヒノキ精油含有柿酢が最も好適である。 - 特許庁

Wood vinegar or bamboo vinegar may be used instead of water, and the use of boiled tung oil prepared by heating to 180-230°C is preferable.例文帳に追加

また、水の代わりに木酢液や竹酢液を使用してもよく、桐油は180〜230℃に加熱した煮桐油を使用するのがよい。 - 特許庁

sauce of prepared mustard thinned with vinegar and vegetable oil with sugar and seasonings 例文帳に追加

砂糖と調味料で味付けされた酢と植物油が加えられた調理済みのソース - 日本語WordNet

The oil-in-water type emulsified food contains edible fats and oils, vinegar, and egg yolk.例文帳に追加

水中油型乳化食品が、食用油脂、食酢および卵黄を含有する。 - 特許庁

The fuel modifier comprises (1) a mineral oil or vegetable oil, (2) sodium hydrogen carbonate, (3) brewed vinegar, (4) a saturated monohydric alcohol, and (5) a flammable oil.例文帳に追加

(1)鉱物油または植物油、(2)炭酸水素ナトリウム、(3)醸造酢、(4)飽和1価アルコールおよび(5)揮発油類からなる燃料改質剤。 - 特許庁

The DHA-containing fish oil is a deodorized suspension composed of a fish oil consisting essentially of DHA and vinegar.例文帳に追加

DHA含有魚油はDHAを主成分とする魚油と酢とからなる無臭化した懸濁物である。 - 特許庁

The method for producing the vinegar comprises immersing timber of the family Cupressaceae from which bark is removed and which is cut into chip forms in fruit vinegar, storing the chips at a normal temperature for a fixed time to prepare a fruit vinegar extracted liquid containing essential oil of timber, filtering the extracted liquid and sterilizing the liquid at a low temperature.例文帳に追加

本発明の食酢の製造方法としては、皮を除去しチップ状に切断したヒノキ科樹木を果実酢に浸漬し、常温において所定時間貯蔵することにより樹木精油を含んだ果実酢抽出液を調製し、該抽出液を濾過し、低温殺菌することを特徴とする。 - 特許庁

This emulsified oil and fat composition for boiling is obtained by including 10-60 mass % of calcium-containing vinegar, preferably calcium-containing brewed vinegar prepared by the addition of calcium or a calcium-containing material such as seashell powder during a brewing process of the brewed vinegar.例文帳に追加

カルシウム含有食酢、好ましくは醸造酢の醸造工程中にカルシウム又は貝殻粉などのカルシウム含有物を添加して調製されたカルシウム含有醸造酢を、炊飯用乳化油脂組成物に10〜60質量%含有させる。 - 特許庁

This calcium food is obtained by adding powdery eggshell dissolved in vinegar to an emulsified mayonnaise not containing calcium- containing substance obtained by mixing and stirring a vegetable oil, egg yolk or whole egg, vinegar or acetic acid, and a seasoning and spice.例文帳に追加

植物油、卵黄又は全卵、酢又は酢酸、及び調味香辛料を混合攪拌して作られるカルシウム含有物質を含まない乳化されたマヨネーズに、粉末卵殻を酢に溶かして加える。 - 特許庁

This dressing has an oil phase which contains the diglyceride in an amount of 15-99.9 mass% and a water phase which contains wine vinegar and apple vinegar in such an amount as to give an acidity of 1.1-1.6% and apple flavor.例文帳に追加

ジグリセリド15〜99.9質量%を含有する油相、並びにワインビネガー及びリンゴ酢を酸度1.1〜1.6%となる量、及びリンゴフレーバーを含有する水相を有するドレッシング。 - 特許庁

This dressing contains an oil phase containing 15-99.9 wt.% diglyceride and a water phase containing wine vinegar and apple vinegar in an amount to get an acidity of 1.10-1.60%.例文帳に追加

ジグリセリド15〜99.9重量%を含有する油相、並びにワインビネガー及びリンゴ酢を酸度1.10〜1.60%となる量含有する水相を有するドレッシング類。 - 特許庁

To obtain vinegar having a high health promotion effect by combining fruit vinegar abundantly containing carotene and vitamins with essential oil of timber of the family Cupressaceae being a natural aromatic component.例文帳に追加

本発明は、カロチンやビタミンが豊富な果実酢に天然の芳香成分であるヒノキ科樹木の精油を組み合わせることにより、健康増進効果を高めた食酢を提供することを課題とする。 - 特許庁

The wood or bamboo vinegar, wherein essential oil components are added to the conventional wood or bamboo vinegar components, is highly fragrant, and contains almost no environment polluting substances such as tar or benzopyrene.例文帳に追加

この木・竹酢液は、従来の木酢液又は竹酢液の成分に精油成分が含まれていて香りが良く、また、タール分やベンツピレンのような環境汚染物質を殆ど含まない。 - 特許庁

The soap is produced, in an embodiment 1, from 125 g of ortho sodium silicate, 200 ml of pure water, 50 ml of black vinegar as pH adjusting liquid, 200 ml of olive oil, 150 ml of coconuts oil, 150 ml of oplm oil, 3 g of betaine, 3 g of urea, and 1 ml of eucalyptus oil as raw materials.例文帳に追加

実施例1に係る石けんは、オルトケイ酸ナトリウム125g、精製水200ml、pH調整液としての黒酢50ml、オリーブオイル200ml、ココナッツオイル150ml、パームオイル150ml、ベタイン3g、尿素3g、ユーカリオイル1mlを原材料として製造される。 - 特許庁

It is usually served with a vinagrete, a sauce made of vinegar, olive oil and chopped parsley, tomatoes and onions.例文帳に追加

それは通常,酢やオリーブオイル,みじん切りにしたパセリやトマト,玉ねぎで作るビナグレッチというソースと一緒に出されます。 - 浜島書店 Catch a Wave

To provide a plastic container for holding Sushi rice, resistant to the food vinegar and salad oil, or the like, impregnated in the Sushi rice and free from the breakage trouble.例文帳に追加

寿司飯に添加された食酢及びサラダオイル等によっても侵され難く破損のない合成樹脂製寿司飯収納容器の提供。 - 特許庁

The food fungicide contains a W/O type emulsion containing edible oil and fat, brewed vinegar and an emulsifying agent.例文帳に追加

本発明の食品用防カビ剤は、食用油脂、醸造酢および乳化剤を含有するW/O型乳化物からなる。 - 特許庁

To provide an acidic oil-in-water emulsified food stably containing a large amount of minute bubbles, and suppressed in acid taste derived from vinegar.例文帳に追加

微小な気泡を多量かつ安定的に含有し、食酢由来の酸味が抑制された酸性水中油型乳化食品を得る。 - 特許庁

The acid liquid seasoning mixed with 0.5-80% of edible oil and fat is mixed with 0.1-40% of pine vinegar.例文帳に追加

食用油脂を0.5〜80%配合した酸性液状調味料において、パインビネガーを0.1〜40%配合している酸性液状調味料。 - 特許庁

To provide a method for producing acidic oil-in-water emulsified food from which vinegar harshness is removed and which includes mild acid taste, without adding a basic amino acid, its salt or alanine to vinegar, or without adding a lactic acid fermented product and/or a propionic acid fermented product.例文帳に追加

塩基性アミノ酸又はその塩やアラニンを食酢に添加することなく、又、乳酸醗酵生成物及び/又はプロピオン酸醗酵生成物を添加することなく、酢かどのとれた、まろやかな酸味を有する酸性水中油型乳化食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

The remedy for curing dermatophytosis is prepared by mixing a high-degree bleaching powder, a purified bamboo vinegar liquid (Chikusakueki), a cherry blossom oil (oil of horse), and precipitated calcium carbonate and cures dermatophytosis which strips the skin of feet bottom and the skin between digitus pedis and which hardens the calcar pedis of feet bottom.例文帳に追加

高度サラシ粉と精製竹酢液と桜油(馬の油)と沈降炭酸カルシウムを混ぜて、足の裏の皮膚と足の指の間の皮膚がむける水虫と足の裏のかかとが固くなる水虫を直す薬。 - 特許庁

To provide a means for improving freezing resistance without spoiling flavor and palate feeling, even if freezing an egg processed food obtained by coagulating liquid egg or emulsifying egg, oil and vinegar in an oil-in-water type.例文帳に追加

液卵を凝固することや、卵、油、食酢を水中油型に乳化することで得られる卵加工食品を冷凍保存しても、風味や食感を損ねることなく冷凍耐性を向上させる手段を提供することを課題とする。 - 特許庁

The acid liquid seasoning blended with an edible oil of 0.5-80%, includes pine vinegar of 0.1-40% and citrus fruit oil of 0.01-2%.例文帳に追加

食用油脂を0.5〜80%配合した酸性液状調味料において、パインビネガーを0.1〜40%、柑橘オイルを0.01〜2%配合している酸性液状調味料。 - 特許庁

This method for producing the acidic oil-in-water emulsified food by emulsifying an oil phase raw material and a water phase raw material includes using as the water phase raw material, a heated product made by dispersion mixing spices with vinegar followed by heating.例文帳に追加

油相原料と水相原料とが乳化されてなる酸性水中油型乳化食品を製造するにあたり、食酢中に香辛料を分散混合し加熱した加熱物を水相原料として用いる。 - 特許庁

The constitution comprises 5-10 wt.% of fermented soybeans, 16-20 wt.% of vinegar, 48-52 wt.% of edible oil, 5-7 wt.% of sesame oil and 16-20 wt.% of mineral water.例文帳に追加

納豆5〜10重量%、酢16〜20重量%、食物油48〜52重量%、ごま油5〜7重量%、ミネラルウォーター16〜20重量%である。 - 特許庁

The solid deodorant composition comprises: a component containing at least one compound of a natural essential oil, a pyroligneous acid and a bamboo vinegar, together with calcium hydroxide; or a mixture prepared by generating calcium hydroxide through mixing and reaction of calcium oxide and water and by mixing the calcium hydroxide with at least one compound of the natural essential oil, the pyroligneous acid and the bamboo vinegar.例文帳に追加

天然精油、木酢酸、竹酢の少なくとも1種類の化合物と水酸化カルシウムを含むことを特徴とするもの、あるいは、酸化カルシウムおよび水を混合し反応させ、水酸化カルシウムを生成させ、天然精油、木酢酸、竹酢の少なくとも1種類の化合物と混合したものからなる固形消臭性組成物である。 - 特許庁

The dressing is obtained by using whole fat soybean powder and water as raw materials, and comprises the primary food material as a main ingredient, edible vegetable oil and fat, vinegar or citrus fruit juice, spices, saccharides, salt, thickener and amino acid.例文帳に追加

ドレッシングは、全脂大豆粉及び水を原料として形成し、主成分となる第一食材と、食用植物油脂と、食酢又はかんきつ類の果汁と、香辛料と、糖類と、食塩と、増粘剤と、アミノ酸とを有するものである。 - 特許庁

Alternatively, the additive for feed contains clamshell and plum vinegar and also at least one kind selected from seaweeds, used tea leaves, plum charcoal, krill, soybean oil cake, and salmon after collecting eggs.例文帳に追加

又は、貝殻及び梅酢を含有しており、さらには海藻類、茶殻、梅炭、オキアミ、大豆油粕および採卵後の鮭から選ばれた少なくとも1種を含有している飼料用添加物である。 - 特許庁

Especially, the carboxymethylcellulose sodium is added in a powdery form at the crushing of vegetables, the produced paste is compounded with vinegar and oil and the mixture is emulsified and sterilized with heat.例文帳に追加

特には、野菜類を粉砕する際に、上記カルボキシメチルセルロース・ナトリウム塩を粉末状態で添加しておき、得られたペーストに酢及び油を配合してから、乳化及び加熱殺菌を行う。 - 特許庁

Non-oil fermented soybean dressing with low calories is manufactured from mineral water flavored with citrus fluid juice and the tasty components of tangle of 68 to 76 wt.%, and vinegar of 12 to 16 wt.%, and fermented soybean of 12 to 16 wt.%.例文帳に追加

柑橘系の果汁と昆布の旨み成分を添加したミネラルウォーターが68〜76重量%であり、酢が12〜16重量%、納豆が12〜16重量%である低カロリーなノンオイルの納豆ドレッシング。 - 特許庁

The mayonnaise-like seasoning containing no purified oil and fat nor egg yolk, having pH 3.0-4.7, is obtained through mixing soymilk fermented material having viscosity of ≥6.0 Pa s with water-soluble seasoning containing salt, vinegar and the like, and homogenizing the mixture.例文帳に追加

粘度が6.0Pa・s以上の豆乳発酵物を食塩、食酢などを含有する水性調味液と混和し、均質化して、精製油脂及び卵黄を含まないpH3.0〜4.7のマヨネーズ風調味料を得る。 - 特許庁

The additive for feed contains 'Ganiashi' 12 (rhizoids of cultured kelps), and also at least one kind selected from seaweeds, used tea leaves, clamshell, plum vinegar, plum charcoal, krill, soybean oil cake, and salmon after collecting eggs.例文帳に追加

ガニアシ12を含有しており、さらには海藻類、茶殻、貝殻、梅酢、梅炭、オキアミ、大豆油粕および採卵後の鮭から選ばれた少なくとも1種を含有している飼料用添加物である。 - 特許庁

To obtain a laminate which prevents delamination even when packaged contents contain a liquid seasoning including vinegar and oil and a volatile substance having strong penetrating power such as a bath agent (containing alcohol) or a poultice agent.例文帳に追加

包装する内容物が食酢・オイルなど液体調味料、浴用剤(アルコール含有)や湿布薬など強い浸透力をもつ揮発性物質を含むものであってもデラミネーション(剥離)を引き起こさない積層体を得ること。 - 特許庁

To provide a ten-time concentrated fruit vinegar hardly causing precipitation of a dietary fiber, or separation and float of an oil component even at the concentration over five times, and deliciously drinkable by being diluted with water.例文帳に追加

5倍を超える濃縮であっても食物繊維の沈殿や油分の遊離や浮遊が見られなく、水で割っておいしく飲用できる10倍濃縮果実酢を提供する。 - 特許庁

In fishing villages of southern Italy, freshwater prawns are eaten raw marinated in vinegar or lemon juice, olive oil and so forth in what is said to be a typical French method of food preparation. 例文帳に追加

イタリア南部の漁師町では、手長エビを生のまま酢やレモンとオリーブオイルなどに漬け込み、いわゆるフランスの料理手法であるマリネにして食す場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The skin care preparation includes one or more kinds of nonvolatile silicone oils selected from bamboo vinegar and a specific nonvolatile silicone oil.例文帳に追加

竹酢液と特定の非揮発性シリコーン油類の内から選択された1種類または2種類以上の非揮発性シリコーン油を含有することを特徴とする皮膚外用剤。 - 特許庁

This mayonnaise-like food is an edible emulsion obtained by mixing a bean curd, a vinegar, a seasoning, a spice, an emulsifier and a vegetable oil and fat, and emulsifying the obtained mixture, and the bean curd is a concentrated bean curd obtained by using the bean curd produced by coagulating a high-concentration soybean milk having15 concentration with a coagulating agent.例文帳に追加

豆腐、食酢、調味料、香辛料、乳化剤及び植物性油脂を混合し、乳化した食用乳化物において、上記豆腐が、濃度15以上の高濃度豆乳を凝固剤で凝固した濃縮豆腐であるマヨネーズ様食品である。 - 特許庁

The separate liquid dressing is obtained by crushing at least one kind of raw material selected from vegetables, fruits and seeds, mixing the raw material with edible vegetable oil and fat, and vinegar or citrous fruit juice, and subjecting the mixture to an ultra high-pressure processing of150 MPa but <400 MPa.例文帳に追加

野菜類、果実類及び種実類から選ばれる少なくとも1種類の原料を破砕し、これに食用植物油脂と食酢またはかんきつ類の果汁とを混合したものに、150MPa以上400MPa未満の超高圧処理を施し、分離液状ドレッシングを製造する。 - 特許庁

The mayonnaise-like food is an emulsified edible emulsion produced by mixing and emulsifying a concentrated soya milk having a concentration of 20-40, a food vinegar, seasonings, spices, an emulsifier and a vegetable oil and fat.例文帳に追加

豆乳、食酢、調味料、香辛料及び乳化剤、植物性油脂を混合し、乳化した食用乳化物において、上記豆乳が濃度20〜40の濃縮豆乳であることを特徴とする濃縮豆乳を用いたマヨネーズ様食品である。 - 特許庁

例文

The emulsion stabilizer to be compounded to the sauce composed of vegetable paste, vinegar and oil is a carboxymethylcellulose sodium (CMC-Na) having an etherification degree of 0.8-2.0 and a viscosity of 10-1,000 mPas in the form of 2% aqueous solution.例文帳に追加

野菜類のペースト、酢及び油からなるソースに配合される乳化安定剤として、エーテル化度が0.8〜2.0であって、かつ、2%水溶液粘度が10〜1000mPa・sであるカルボキシメチルセルロース・ナトリウム塩(CMC−Na)からなるものを用いる。 - 特許庁

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