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「液燻」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 46



例文

煙成分を溶解したを用いた魚類加工方法例文帳に追加

METHOD FOR PROCESSING FISHES USING SMOKING LIQUID CONTAINING SMOKING COMPONENT DISSOLVED THEREIN - 特許庁

製品をさらに煙処理や被製品のへの漬け込み処理をすることなく、食品素材を配合するのみで種々の食品の煙香を強化する方法ならびに煙香の向上した食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for fortifying smoke scent of various foods only through formulating a food material without further subjecting a food to-be-smoked to a smoke treatment or a soaking treatment in smoke liquid, and to provide the foods improved in smoke scent. - 特許庁

100重量部に対し、金属イオン封鎖剤を0.015重量部以上混合することにより、中の金属イオンを水溶性の金属錯塩に変えて無害化して性安定化を図る。例文帳に追加

The stabilization of liquid properties of a smoking liquid is carried out by adding ≥0.015 pts.wt. of a metal ion-blocking agent to 100 pts.wt. of the smoking liquid to convert the metal ions in the smoking liquid to water- soluble metal complex salts, that is, to make harmless. - 特許庁

としては、ヒッコリー、オーク(カシ)、サクラ、クヌギ、ナラなどの木質原料より得られた煙の捕集であるのが好ましい。例文帳に追加

A collected liquid of smoke obtained from a woody raw material such as Carya tomentosa, oak (Quercus spp.), Prunus spp., Quercus acutissima, or Quercus serrata is preferable as the smoked liquid. - 特許庁

煙臭が減少した木酢およびその製造方法例文帳に追加

PYROLIGNEOUS ACID WHOSE SMOKE SMELL IS REDUCED AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

は、pHが4〜6の酸性状態で生おからに混合する。例文帳に追加

The liquid smoke is mixed with the raw bean curd refuse under pH 4-6 acidic condition. - 特許庁

ボイルまたは蒸したカニ類の殻から取り出したカニ肉を配合の調味に冷蔵浸漬し、その後切りし、温製すること特徴とするカニ肉製加工食品の製造方法および当該製造方法により得られるカニ肉製加工食品。例文帳に追加

The processed food of smoked crab meat is produced by the method for producing the processed food of smoked crab meat including: soaking the crab meat taken out of the shell of a boiled or steamed crab in seasoning in cold storage; draining the seasoning liquid; and subjecting the drained crab meat to hot-smoking. - 特許庁

魚卵と、予め煙処理を施した香味材料とを調味に浸漬し、前記魚卵に製風味を付与することとした。例文帳に追加

This method for producing the fish roe processed food includes soaking fish roes and a flavoring material which is previously smoke treated, in a seasoning liquid so as to apply smoked flavor to the fish roes. - 特許庁

木酢を用いた茅葺屋根の蒸方法およびそれに用いる木酢蒸気発生装置例文帳に追加

METHOD FOR FUMIGATING THATCHED ROOF USING PYROLIGNEOUS ACID AND PYROLIGNEOUS ACID VAPOR GENERATOR FOR USE THEREIN - 特許庁

極めて簡潔な処理により性安定化を長期にわたって図ることを可能とすること。例文帳に追加

To enable the stabilization of liquid properties of a smoking liquid over a long time by an extremely simple treatment. - 特許庁

ネズミや虫などを蒸消毒するのに用いられる有毒な気体または体(CH3Br)例文帳に追加

a poisonous gas or liquid (CH3Br) used to fumigate rodents, worms, etc.発音を聞く  - 日本語WordNet

を有効成分としてなる鳥インフルエンザウイルス不活化剤である。例文帳に追加

The avian influenza virus inactivator comprises a smoked liquid as an active ingredient. - 特許庁

の溶媒は水、水溶性溶媒又は油性溶媒であるのが好ましい。例文帳に追加

A solvent of the smoked liquid is preferably water, a water-soluble solvent, or an oily solvent. - 特許庁

加熱炉2内に設置された蒸釜6内に酢抽出用の素材Wを取り出し可能に収容し、該素材Wを蒸釜6内で密閉状態で加熱することによって発生させた蒸気体を取り出してコンデンサ4に送り、該コンデンサ4で蒸気体を化させる竹酢等の抽出方法にしている。例文帳に追加

In this extraction method of bamboo vinegar, or the like, raw materials for extraction of the vinegar, or the like, are contained in a fumigation vessel 6, they can be replaced as desired, and placed in a heating furnace 2, and the raw materials are heated in the sealed fumigating vessel 6, and the generated fumigated vapor is sent to a condenser and is liquefied. - 特許庁

杉の葉5kgをした煙を1時間程度患部にあてるか、杉の葉10kgをした煙より50ccの体を採取その体を患部に塗り、2時間後に米のとぎ汁で洗う。例文帳に追加

This method comprises exposing a diseased part for about one hour to the smoke obtained by fumigating 5 kg of leaves of japanese cedar or applying a liquid collected 50 cc from the smoke of the 10 kg leaves of japanese cedar and then washing the part with rice-water after two hour. - 特許庁

この寿司飯100は、生米に、水とともに活性を添加して炊飯した後、炊きあがった米飯に、活性を含む合わせ酢を酢合わせすることにより得られたものである。例文帳に追加

The Sushi rice 100 is obtained by cooking rice with water and an active smoked liquid and adding blended vinegar containing the active smoked liquid to the cooked rice. - 特許庁

本発明は、ブリックス1.5〜14の豆乳から豆腐を調製し、アミノ酸を含有する調味に該豆腐を浸漬し、乾燥処理を行い、さらに60分以内の製処理を行う製豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing a smoked Tofu comprises preparing Tofu from soy milk having Brix in a range of 1.5 to 14, soaking the Tofu in a flavoring liquid containing an amino acid, drying the Tofu and smoking the Tofu for ≤60 min. - 特許庁

また、唐辛子に予め煙処理を施して煙成分を含浸させ、魚卵と前記唐辛子とを調味に浸漬することで、前記煙成分により前記魚卵に製風味を付与することとした。例文帳に追加

Alternatively, the method includes previously smoke treating capsicum to be impregnated with smoke component, and soaking fish roes and the capsicum in a seasoning liquid so as to apply smoked flavor to the fish roes with the smoke component. - 特許庁

食塩とトランスグルタミナーゼ組成物を含有する調味を原料肉に添加後、加塩処理を施さずに、煙処理を施すことにより、煙食肉製品を製造する。例文帳に追加

The method for producing a smoked meat product includes: adding seasoning containing salt and a transglutaminase composition to raw material meat followed by smoking the seasoned raw material meat without addition of salt. - 特許庁

煙を、マイクロバブルとして水中へ放出することで、煙に含まれる水溶性成分を極めて効率よく水に溶解させて回収するため、乾留の回収効率が向上する。例文帳に追加

When the smoke in the form of microbubbles is discharged into the water, a water-soluble component included in the smoke can be very efficiently dissolved in water to be collected, so that recovery efficiency of the dry distillation liquid is improved. - 特許庁

製たまごの製造方法において、表面のよごれをけずったり、コーティングを使用したりしなくとも綺麗な仕上がり状態の製たまごの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing smoked eggs into a beautiful finished state without shaving stain on the surface and using a coating liquid. - 特許庁

建築用木材の防虫・防腐処理方法において、建築用木材に対して煙処理を施す工程、および煙処理が施された建築用木材を木酢に浸した後に乾燥させる工程を備えている。例文帳に追加

The mothproofing and rot proofing treatment method for a wood for construction use is equipped with a process for applying a smoking treatment to the wood and a process for drying the smoked wood after being immersed in a wood vinegar solution. - 特許庁

ジンクピリチオン、チアベンダゾール等の防黴成分を含有する防黴剤等の薬剤を自噴により噴霧又は煙・蒸し、浴室内面の天井及び壁面に塗布する。例文帳に追加

The mildewproofing method comprises spraying or smoking and fumigating by self jetting of the chemical such as the mildewproofing solution containing the mildewproofing ingredient such as zinc pyrithione or thiabendazole and coating the ceiling and wall surface on the inner surface of the bathroom. - 特許庁

ホウ酸塩水溶煙乾燥法とを組み合わせることにより、実用性の高い木材の保存処理兼乾燥法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for conservation treatment and drying of a lumber of high utility by combining a borate aqueous solution with a smoking dry method. - 特許庁

を有効成分としてなる鳥インフルエンザウイルス不活性化剤を抗菌剤としてシートに配合したことを特徴とする。例文帳に追加

The sheet is provided, which is characterized by being obtained by compounding a sheet with, as an antimicrobial agent, an avian influenza virus inactivator with a smoked liquid as an active ingredient. - 特許庁

炊飯の際には、活性を、生米重量1.4kgに対して、10〜500mgとなるよう添加するのが好ましく、酢合わせの際には、活性を、米飯の乾燥重量(炊飯前の生米重量)1.4kgに対して、0.001〜0.1mLとなるよう添加するのが好ましい。例文帳に追加

The active smoked liquid is preferably applied at a rate of 10-500 mg per 1.4 kg raw rice in cooking and, in vinegar adding after cooking, is preferably added at a rate of 0.001-0.1 ml per 1.4 kg cooked rice dry weight (raw rice weight before cooking). - 特許庁

煙食肉製品の製造工程に負荷がかかることがなく、製品内部に発生する溜りを防止することにより、外観上良好で、かつ、歩留り低下及び旨味成分の流出を防止することができる煙食肉製品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a smoked meat product by which liquid accumulation caused inside a product is prevented without putting burden on the process for producing a smoked meat product, so as to make the appearance of the product favorable and prevent a reduction in yield and outflow of taste components. - 特許庁

内臓を取り除いた後の鯖の三枚おろしのフィレを塩水に漬けて、醤油、砂糖、塩からなるタレ成分溶に漬け込み、その後生干ししてから1時間程度の短い煙処理を施すことにより生干しフィレに製風味を付与する。例文帳に追加

A fillet obtained by dividing a mackerel into three parts after removing internal organs is soaked in salt water, immersed in a sauce component solution composed of soy sauce, sugar and salt, subsequently half-dried and then subjected to a short-time smoking treatment for around 1 hr to impart a smoky flavor to a half-dried fillet. - 特許庁

様々な体量について容易に対応が可能で、温度調整が効率的に行なえ、しかもより衛生的に体又は加熱して体とする油脂を煙する方法及びその装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for smoking liquid easily applicable to various amounts of the liquid with an efficient temperature regulation or liquid form of oil and fat melted by heating more hygienically, and to provide an apparatus for the same. - 特許庁

沸点が170℃以上の溶媒を含む薬を、100℃以上の温度の発熱体に供給することにより、薬を視認可能な煙状(即ち、エアロゾル状)で蒸散させることが可能になる。例文帳に追加

The present invention is capable of volatilizing chemical visibly in smoke (that is, an aerosol state) by supplying a heating element at a temperature of 100°C or more with the chemical containing solvent of which the boiling point is 170°C or more. - 特許庁

耐久処理木材、耐久処理木材の製造方法、木材処理用の採取装置、木材処理用の採取装置、木材浸漬・煮付け装置及び耐久処理木材の製造装置例文帳に追加

DURABLE TREATED WOOD, ITS MANUFACTURING METHOD, SAMPLER OF SMOKED LIQUID FOR WOOD TREATMENT, SAMPLER OF SMOKING LIQUID FOR WOOD TREATMENT, WOOD DIPPING/BOILING APPARATUS, AND MANUFACTURING APPARATUS OF DURABLE TREATED WOOD - 特許庁

植物の体物質の取扱、保管、輸送等における省力化,省スペースの合理化を目的とし、かつ、高額な設備投資を押さえ、比較的簡単な装置を用い、常温作業で攪拌混合技術でもって大量生産することができ、土壌改良材・燃料・濾過材等に汎用性のある体の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a smoking liquid having versatility in soil conditioner, fuel, a filter material and the like, attaining rationalization of labor saving and space saving in handling, storage, transportation and the like of a smoking liquid substance of plants and mass producible by using a stirring and mixing technology with normal temperature operation by suppressing high-priced equipment investment and using comparatively simple device. - 特許庁

塩漬けされかつ表皮を剥離した胡瓜を、人が食することができる大きさに切断かつ水洗いによる塩抜きを行い、切断及び塩抜きを行った後、温度約65℃〜80℃かつ時間約20分〜30分による製処理を行って、この製処理後に調味に漬け込んで味付けを行うようにした胡瓜の漬物における製造方法である。例文帳に追加

The method for producing cucumber pickles comprises the following process: cutting a cucumber peeled and pickled in salt into a size to be eatable by a person; washing the cut cucumbers with water to desalt it followed by smoking the cucumbers at about 65-80°C for about 20-30 min; and thereafter soaking the cucumbers in seasoning liquid to season the cucumbers. - 特許庁

防黴成分を含有する防黴剤等の薬剤を、自噴により噴霧又は煙・蒸し、作業者がその場にいなくとも浴室内面の天井及び壁面に塗布することにより、黴の発生を予防することができる安全かつ簡便な浴室の防黴方法や浴室用防黴セットを提供すること。例文帳に追加

To provide a safe and simple mildewproofing method for a bathroom by praying or smoking and fumigating by self jetting of a chemical such as a mildewproofing solution containing a mildewproofing ingredient and coating the ceiling and wall surface on the inner surface of the bathroom and preventing growth of mildews even if an operator is not present in the site, and a mildewproofing set for the bathroom. - 特許庁

炭化時間が短いにもかゝわらず、炭素含有量が多く、また、タール分が少なく、が多く生成される加熱水蒸気による炭化炉を提供する。例文帳に追加

To provide a carbonization furnace using superheated steam which, in spite of a short carbonization period, produces much carbon content, less tar, and much smoked liquid. - 特許庁

籾殻・植物の体物質を、籾殻・植物の一定焼成粉末や穀物・植物の一定焼成顆粒等の多孔質素材に含有させて、顆粒、粉末を得る。例文帳に追加

A smoking liquid substance of hulls and plants is incorporated in a porous material of a powder formed by burning hulls and plants to some extent, and granules formed by burning grains and plants to some extent, to obtain the grains and the powder. - 特許庁

加圧法、含浸法、スプレー法等の手段により表層部に適量のホウ酸塩水溶を注入した製材を煙乾燥することにより、養生工程無しでホウ酸塩を内部まで浸透させ得ることが分かった。例文帳に追加

By drying by smoking a lumber wherein a borate aqueous solution of an optimum amount is injected into a surface layer part by a means such as a pressure method, an impregnation method, a spray method or the like, it is found that the borate can be permeated to the inside without a curing process. - 特許庁

豆腐製造工程で排出された生おからに対して、無蒸煮発酵大豆乳化油脂材料1〜90質量%、1〜90質量%、水分1〜150質量%含有する。例文帳に追加

The bean curd refuse paste contains 1-90 mass% of unsteamed fermented soybean emulsified oil and fat material, 1-90 mass% of liquid smoke and 1-150 mass% of water, based on raw bean curd refuse discharged in a soybean curd production process. - 特許庁

本発明は、孟宗竹のたけのこの水煮を製して、さらに調味に漬け込み、香ばしく且つシコシコと柔らかくしたいぶりたけのこの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a smoked bamboo shoot having fragrance, chewy texture and softness by smoking a Phyllostachys pubescens shoot boiled in water and immersing the smoked Phyllostachys pubescens shoot in seasoning liquid. - 特許庁

本発明の目的は、薬煙状にして視認可能な状態(即ち、エアロゾル状態)で室内空間に蒸散でき、しかも室内空間の空気の入れ換えをしても、薬の効果を残存させて持続的に奏することが可能になる薬蒸散技術を提供することである。例文帳に追加

To provide a chemical volatilization technique capable of volatilizing chemical visibly in smoke (that is, an aerosol state) in indoor spaces, and leaving the effect of the chemical to last longer even at air ventilation in the indoor spaces. - 特許庁

使用方法を間違えた場合でも過剰な熱量で吸芯が焦げたり焼したりすることがなく、吸芯の劣化を防止して安定して薬剤を蒸散させるための加熱蒸散用薬剤組成物及び加熱蒸散用吸芯を提供すること。例文帳に追加

To obtain chemical composition for heat transpiration capable of preventing a liquid absorbing wick from scorching or smokily burning in core of an excessive amount of heat resulted from a mistaken usage and from deteriorating for providing a stable transpiration, and to obtain the liquid absorbing wick for heat transpiration. - 特許庁

このチオエステル化合物を、固体担体、体担体、ガス状担体、餌等と共に、油剤、乳剤、水和剤、粉剤、粒剤、蒸剤、エアゾール剤、シート剤等の所望の剤型に調製することにより、高い駆除効果を示す害虫駆除剤及び殺ダニ剤が得られる。例文帳に追加

The insect pest expellent and andacaricide exhibiting high extermination effect are obtained by preparing the above thioester in a desired dosage form such as oil solution, emulsion, wettable powder, powder, granules, fumigating agent, aerosol or sheet together with solid carrier, liquid carrier, gaseous carrier, bait, etc. - 特許庁

焙乾した魚節を平均粒径0.5〜5mmに粉砕又は平均厚さ0.5〜5mmに切削して魚節片を得る工程、得られた魚節片を水性に接触させる工程、及び、水性に接触させた魚節片を焙乾あるいは乾燥及び付けする工程を含む、風味原料の製造方法。例文帳に追加

The method for manufacturing the flavor raw material includes: a step of obtaining fish pieces by cutting roasted fish in the average gain diameter of 0.5-5 mm, and the average thickness of 0.5-5 mm; a step of causing the obtained fish pieces to contact aqueous liquid; and a step of roasting or drying and smoking the fish pieces in contact with the aqueous liquid. - 特許庁

例文

新鮮な魚卵を使用した場合でも、その独特のやわらかな食感を維持することができ、しかも、製風味を魚卵の表面から内方に至るまで略均一に付与して、調味由来の味わいを生かすことのできる魚卵加工食品の製造方法および同方法を用いた魚卵加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a fish roe processed food, which is capable of retaining the peculiar soft palate feeling of fish roes even when using fresh fish roes, and making the best use of flavor derived from a seasoning liquid through almost equally applying smoked flavor from the surface to the inside of fish roes, and to provide a fish roe processed food using the method. - 特許庁

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