意味 | 例文 (624件) |
じぶ煮の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 624件
十分に煮え切る例文帳に追加
to be thoroughly cooked - EDR日英対訳辞書
(食べ物を)十分に煮る例文帳に追加
to completely boil something - EDR日英対訳辞書
昆布を煮出してつくっただし汁例文帳に追加
a soup stock made from tangle seaweed - EDR日英対訳辞書
十分に煮えていない物例文帳に追加
something which is only half-cooked - EDR日英対訳辞書
充分に煮えていない物例文帳に追加
something that is not sufficiently boiled - EDR日英対訳辞書
旨み成分を十分に含んだ美味しい煮豆を提供するとともに、煮豆の製造時に煮汁を流出させないで煮汁の処理を不要にすることができる煮豆の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide delicious boiled beans fully containing flavor components, and to provide a method for producing the boiled beans through letting no broth flow out at the time of producing the boiled beans to disuse disposal of the broth. - 特許庁
また、頭足類を煮熟処理して煮汁を得、その煮汁を脱塩することにより着色組成物を得る。例文帳に追加
Further, the coloring composition can be obtained by subjecting a cephalopod to simmering treatment to obtain stock and desalting the resulting stock. - 特許庁
真水で煮ると崩れるので、組織を引き締め煮崩れを防ぐために初めから塩分が含まれた出汁で煮る。例文帳に追加
It loses its shape when it's simmered in pure water, so it should be simmered in saline broth to tighten its composition and prevent it from being mushy. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
その工程は、除殻、加塩、洗浄、整形、煮熟、焙乾、二度煮、乾燥というふうになる。例文帳に追加
The process consists of shell removal, salting, washing, shaping, stewing, roasting and drying, a second stewing and finally drying. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
蒸煮缶10内に蒸気を供給する蒸気供給管15を、蒸煮缶10の底部に取り付ける。例文帳に追加
A steam- feeding pipe 15 for feeding steam to the steamer 10 is attached to the bottom part of the steamer 10. - 特許庁
大豆煮汁成分含有の乾燥物の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCTION OF DRIED PRODUCT INCLUDING SOYBEAN BROTH COMPONENT - 特許庁
魚の皮、ひれ、骨を煮て得られるゼラチン状の物質例文帳に追加
gelatinous substance obtained by boiling skins fins and bones of fish - 日本語WordNet
2月 節分会 こんにゃく煮きが授与される。例文帳に追加
February: Setsubun-e in which boiled konnyaku is offered. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ここでいう「大豆煮汁成分を含有する液体」とは、例えば大豆煮汁の原液,大豆煮汁の濃縮液,該濃縮液の希釈液,又は大豆煮汁の固化物の水溶液である。例文帳に追加
The liquid containing soybean broth components is for instance, soybean broth undiluted solution, soybean broth concentrate, diluted solution of the concentrate or an aqueous solution of soybean broth solid. - 特許庁
なお、現在の台湾のコンビニエンスストアや屋台などでは、「關東煮」という大阪風の表記で広く売られている(台湾のセブンイレブンでは「関東煮」と日本の新字で表記)。例文帳に追加
In current convenience stores and stalls in Taiwan, Oden is sold with the description of '關東煮,' which is Osaka-style (The 7-Eleven stores in Taiwan use the description '関東煮,' the new letter shape in Japan.) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
液体調味料の製造方法は、熱水の中に節類1を入れて煮出し、煮出した後、煮出した液から、固形分を除去して液体を抽出して製造する液体調味料の製造方法であって、前記熱水に魚節の製造における煮熟工程で生じる煮汁や魚の缶詰製造における蒸煮工程で生じる蒸煮液を含有させる。例文帳に追加
The method for producing liquid seasoning includes putting dried fish 1 in hot water to decoct the fish, followed by eliminating solids from the decoction, and extracting liquid, wherein the hot water is made to contain the stock, produced through the complete boiling process in the production of dried fish, or the steam-boiled liquid produced through a steam boiling process in the production of canned fish. - 特許庁
食品蒸煮装置において、湿り度の高い蒸煮蒸気を効率よく発生させると共に、蒸煮蒸気の湿り度を物品の蒸煮に最適な湿り度に制御する機能を備えた食品用加湿蒸機を提供する。例文帳に追加
To provide a food humidifier/steamer provided with a function to efficiently generate highly humid steam-air and control the humidity of the steam-air to be optimal to steaming of an article in a food steamer. - 特許庁
補助コンベアの下端部を煮湯中に浸すことによって、煮湯の表面に浮き上がった夾雑物を除去する装置において、補助コンベアを設けたため煮湯の流れが乱されて浮遊物が再び煮湯の中に引き込まれ、煮干しの品質を低下させることがないようにするものである。例文帳に追加
To prevent floating materials from being redrawn into boiling water due to the disturbed flow of the boiling water and the quality of dried small sardines from deteriorating because an auxiliary conveyor is installed in an apparatus for removing impurities floated to the surface of the boiling water by dipping the lower end of the auxiliary conveyor in the boiling water. - 特許庁
これらの地域の中にはカツ丼と言えば「ソースカツ丼」を指し、だし汁で煮て溶き卵でとじたカツ丼を「煮カツ丼」と呼ぶものもある。例文帳に追加
In these areas, katsudon refers to this 'sauce katsudon' and the dish with tonkatsu cooked with egg in soup stock is differentiated as 'Nikatsudon.' - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
重金属を含有する有機物の煮汁から重金属を除去する方法例文帳に追加
METHOD FOR ELIMINATING HEAVY METAL FROM BROTH OF HEAVY METAL-CONTAINING ORGANIC MATERIAL - 特許庁
果物や野菜を煮てすりつぶした汁を原料とした濃いジュース例文帳に追加
a thick juice made from fruits or vegetables, called nectar - EDR日英対訳辞書
大豆煮汁中の有効成分を含有した食品組成物の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING FOOD COMPOSITION CONTAINING ACTIVE INGREDIENT IN SOYBEAN BROTH - 特許庁
日本料理では主にコンブ・鰹節・鯵節・煮干し(いりこ)・トビウオ・焼き干しなどを煮て作る。例文帳に追加
In Japanese cuisine, soup stock is extracted by simmering konbu (a kind of kelp), katsuobushi (a dried bonito), ajibushi (dried scad), niboshi (also called iriko) (small dried sardines), dried flying fish and other varieties of dried fish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
野菜や肉などをしょう油で味が十分にしみ込むまで煮た料理例文帳に追加
a dish vegetables and meat boiled in soy sauce - EDR日英対訳辞書
文明が一向に応じないため業を煮やして憤然として去った。例文帳に追加
The sendatsu lost patience and returned home in frustration with Fumiaki, who did not accept the advice. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
水に野菜を入れ強火で煮る事で素材の味を十分に出し切る。例文帳に追加
Add the vegetables to the water and boil them over a high flame so that their full flavor is brought out. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
乾燥した豆を事前に十分に水に漬けてもどし、弱火でゆっくり煮る。例文帳に追加
After being fully rehydrated, dried beans are simmered gently over low heat. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
窪み部64が煮こぼれ汁の受け部となり、連通孔63からバーナボディ内に煮こぼれ汁が落下することが防止される。例文帳に追加
The hollow parts 64 become receiving parts of the boiled-over soup, and the soup is prevented from falling in the burner body from the communication holes 63. - 特許庁
頭足類を煮熟処理して得られる煮汁に含まれる色素を着色組成物の有効成分として用いる。例文帳に追加
A dye included in stock to be obtained by simmering treatment of a cephalopod is used as the effective component of the coloring composition. - 特許庁
「関東煮」は昆布・鯨・牛すじなどで出汁をとったり、薄口醤油を用いたりと独自に変化していった。例文帳に追加
Kanto daki' (関東煮) has changed independently of other forms of Oden, such that the soup stock used for 'Kanto daki' is now extracted from konbu (a kind of kelp used to make Japanese soup stock), whale, or cow line meat, and light-colored soy sauce is now used. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
必要に応じ煮沸前に該粉砕物を一定時間水に浸漬または浸漬後磨砕するか、煮沸時に加圧を併用する。例文帳に追加
If necessary, the crushed products are soaked in water for a constant time before boiled, pulverized after soaked, or pressed during boiling. - 特許庁
日干番茶は煮汁をかけて天日で干した番茶は煮汁の茶渋ために、あめ色に輝いていることから”天日干し番茶”ともよばれている例文帳に追加
Because of tea incrustation resulting from the sun-drying of the leaves sprinkled with cooking water, they develop an amber color and are also known as 'Tenpiboshi Bancha.' - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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