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ブリックスを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 54



例文

ブリックス値=測定ブリックス値−圧力値(MPa)/N・・・(1式)Nは5〜15例文帳に追加

In the concentration measuring apparatus, the concentration of liquid is calculated from a brix value obtained from an expression: brix value = measured brix value-pressure value (MPa)/N, where N is 5-15. - 特許庁

彼はパブリックスクールで教育された。例文帳に追加

He was educated at a public school. - Tatoeba例文

1440年に設立された少年のためのパブリックスクール例文帳に追加

a public school for boys founded in 1440  - 日本語WordNet

彼はパブリックスクールで教育された。例文帳に追加

He was educated at a public school.  - Tanaka Corpus

例文

前記水抽出液は、ブリックス0.15〜2.4であることが好ましい。例文帳に追加

The aqueous extract has preferably 0.15-2.4 Brix. - 特許庁


例文

ガスボリュームを向上し、フォーミングを抑え、ブリックス差を低減する。例文帳に追加

To improve gas volume, to suppress foaming and to reduce a brix difference. - 特許庁

ブリックス度の異なる冷凍ソース層を、ブリックス度が一番高い冷凍ソース層を表層として、複数層重層して構成し、この構成された冷凍ソースのブリックス度の一番高い冷凍ソース層面と、冷凍麺塊面とを合わせて包装してなる、包装冷凍麺類。例文帳に追加

This packaged frozen noodle is provided by constituting frozen sauce layers having different Brix degrees by overlapping in a plurality of layers to make the frozen sauce layer having the highest Brix degree as a surface layer, and packaging by facing the frozen sauce layer having the highest Brix degree of the constituted frozen sauce with the surface of the frozen noodle block. - 特許庁

該ハーブエキス入り蜂蜜において、減圧濃縮後のブリックス(Brix)糖度は72〜85である。例文帳に追加

Brix sugar concentration of the herb extract-containing honey after concentrated under the reduced pressure is 72-85. - 特許庁

蕎麦餡には、蔗糖成分が加えてあり、ブリックス糖度計による糖度が60〜70度である。例文帳に追加

The buckwheat jam is mixed with cane sugar components and has sugar content of 60-70 degree with a Brix scale. - 特許庁

例文

本発明の化粧水は、オーストリアのブリックスレッグで湧出する鉱泉水を含有する。例文帳に追加

This toilet water contains mineral water sprung out at Brixlegg in Austria. - 特許庁

例文

ファブリックスイッチ、バッファ容量制御方法、およびバッファ容量制御プログラム例文帳に追加

FABRIC SWITCH, BUFFER CAPACITY CONTROL METHOD AND BUFFER CAPACITY CONTROL - 特許庁

サトウキビ汁濃縮物を配合した後のもろみ酢のレフブリックス度は7〜25°が適当である。例文帳に追加

The Refubrix degree of the unrefined vinegar after mixing with the sugar cane juice concentrate is properly 7-25°. - 特許庁

ジェントルマン・スターキー、かつてパブリックスクールの門番だったので殺し方も優雅なものでした。例文帳に追加

and Gentleman Starkey, once an usher in a public school and still dainty in his ways of killing;  - James Matthew Barrie『ピーターパンとウェンディ』

冷凍された、ブリックス度が7%以上の流動状食品の上部に、ブリックス度が5%以下の水溶液を凍結させた氷層を有することを特徴とする成型容器入り冷凍流動状食品。例文帳に追加

This frozen fluidizing food packed in the mold container has an ice layer obtained by freezing an aqueous solution with a Brix degree of5% on the top of frozen floating food with a Brix degree of ≤7%. - 特許庁

ブリックス値が1以上10以下の豆乳と、ジュランガムと、凝固剤とからなることを特徴とする低カロリー豆腐である。例文帳に追加

This low calorie bean curd is characterized in that the bean curd is composed of the soybean milk having 1-10 Brix degree, a gellan gum and a coagulant. - 特許庁

ヒアルロン酸又はその塩を配合しており、製品のブリックス(Brix)が30%以下である水中油型乳化食品。例文帳に追加

This oil-in-water emulsified food is mixed with hyaluronic acid or its salt and has Brix of the product of30%. - 特許庁

蜂蜜層21は、ブリックス糖度50以上の糖液を付着させたものであって植物性素材11の表面を覆っている。例文帳に追加

The honey layer 21 is stuck with sugar solution of Brix sugar content of50 and covers the surface of the vegetable material 11. - 特許庁

ブリックスが50〜85%の加熱済高糖度ソースに乳酸発酵卵白が配合されている加熱済高糖度ソース。例文帳に追加

The heated sauce with a high sugar content is obtained by mixing lactic fermented albumen with heated sauce with a high sugar content of a Brix of 50-85%. - 特許庁

果実の凍結乾燥品(S4)を、ブリックス濃度20%〜90%の糖水溶液に浸漬(S6)してなる果実加工食品を解決手段とする。例文帳に追加

The processed food of fruit is obtained by soaking (S6) a frozen dried fruit (S4) in an aqueous solution of sugar of Brix' degree 20-90%. - 特許庁

製品のブリックス(Brix)が25%以上であるソースにおいて、生姜の強い風味を有するソースを提供する。例文帳に追加

To provide a sauce with not less than 25% of Brix, which has a strong flavor of ginger. - 特許庁

ファブリックスイッチ40のポートP1〜P10に,サーバ10とストレージ装置20と暗号化装置30とが接続される。例文帳に追加

A server 10 and a storage device 20 and an encryption device 30 are connected to ports P1 to P10 of a fabric switch 40. - 特許庁

特にパブリックスペースに設置されるのに適し衛生上優れた構造を有するオストメイト用汚物流しユニットを提供する。例文帳に追加

To provide a disposal sink unit for an ostomate which is especially suitable for installing in a public space and has an excellent structure in terms of hygiene. - 特許庁

横方向縁の折目でファブリックストリップの各巻きから横糸を除いて継目ループをもたらす。例文帳に追加

Filling yarns are removed from each coil of the fabric strip at the folds of the transverse edges to form joint loops 56. - 特許庁

ファブリックストリップをらせん状に連続して複数回巻いて組み立てたベースファブリック層から前記プレスファブリックを作る。例文帳に追加

This pressing fabric is made of a base fabric layer assembled by spirally and continuously winding a fabric strip plural times. - 特許庁

特にパブリックスペースに設置されるのに適し衛生上優れた構造のオストメイト用汚物流しユニットを提供する。例文帳に追加

To provide a disposal sink unit for an ostomate which is especially suitable for installing in a public space and has an excellent structure in terms of hygiene. - 特許庁

行間を読む方なら既におわかりでしょうが、フックは名門のパブリックスクールの出身なのです。例文帳に追加

but as those who read between the lines must already have guessed, he had been at a famous public school;  - James Matthew Barrie『ピーターパンとウェンディ』

本発明の濃度計測装置1は、光又は超音波を用いて基準濃度に対する液体濃度の相対値を測定するブリックス計29と、液体の圧力センサ33とを備え、ポンプ23により導管内を圧送される液体の濃度を計測する濃度計測装置において、下記(1式)により求めたブリックス値から液体の濃度を算出する。例文帳に追加

The concentration measuring apparatus 1 comprises a brix meter 29 for measuring the relative value of liquid concentration to reference concentration by using light or ultrasonic waves; and a pressure sensor 33 in liquid, thus measuring the concentration of liquid that is forcibly fed into conduit by a pump 23. - 特許庁

本発明は、ブリックス1.5〜14の豆乳から豆腐を調製し、アミノ酸を含有する調味液に該豆腐を浸漬し、乾燥処理を行い、さらに60分以内の燻製処理を行う燻製豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing a smoked Tofu comprises preparing Tofu from soy milk having Brix in a range of 1.5 to 14, soaking the Tofu in a flavoring liquid containing an amino acid, drying the Tofu and smoking the Tofu for ≤60 min. - 特許庁

ブリックス値の豆乳を、豆腐として凝固させることができると共に、従来品と同等以上のかたさと食味を有する低カロリー豆腐を提供することである。例文帳に追加

To enable a soybean milk with a low Brix degree to be coagulated as a bean curd, and to provide a low calorie bean curd having the hardness and taste same as or more than those of the conventional one. - 特許庁

配信サーバ110は予めコンテンツデータのデータ本体であるファイルオブジェクトをプライベートストレージ120からストレージシステム130のパブリックストレージにストレージネットワーク181を介して転送しておく。例文帳に追加

The distribution server 110 previously transfers a file object which is the data body of contents data from a private storage 120 to a public storage in a storage system 130 through a storage network 181. - 特許庁

咀嚼食品を食した際には、ブリックス値70〜85によりコントロールされた固さ及び弾性力によって咀嚼機能を改善すると共に、機能材の成分も合わせて健康を増進、回復することができる。例文帳に追加

When the chewable food is eaten, the chewing functions can be improved by the hardness and elastic force controlled with 70-85 Brix value and health can be promoted and recovered in combination with the ingredient of the functional material. - 特許庁

また、果実を凍結乾燥する工程(S4)と、この凍結乾燥された果実をブリックス濃度20%〜90%の糖水溶液に浸漬する工程(S6)を含む果実加工食品の製造方法を解決手段とする。例文帳に追加

The method comprises steps, a step freeze-drying the fruit (S4) and a step soaking (S6) the freeze dried fruit in the aqueous solution of sugar having Brix' degree of 20-90%. - 特許庁

食塩濃度が4%(w/v)以上、ブリックスが30以上、アルコール濃度が1.5%(w/v)以上及びpHが4.85以下であるカレー風味液状調味組成物に関する。例文帳に追加

This curry-flavored liquid seasoning composition has the salt concentration of ≥4% (w/v), the Brix degree of30, the alcohol concentration of ≥1.5% (w/v), and the pH of ≤4.85. - 特許庁

さらに希釈液が希釈液通路穴22Baを経由して螺旋状になって濃縮シロップに混合するので濃縮シロップと希釈液とが良く混ざりカップ内でのブリックス差が低減する。例文帳に追加

The diluting liquid flows through the diluting liquid channel holes 22Ba and spirally blends with the concentrated syrup, allowing the concentrated syrup and the diluting liquid to be blended well to reduce the Brix difference in the cup. - 特許庁

ニトリラーゼ活性を有する微生物菌体を、ブリックス(Brix)値で0.3〜3.0%の範囲で選択される濃度の前記微生物の培養液成分を含む水性媒体に懸濁した状態で、保存温度5〜25℃で保存する。例文帳に追加

The microorganism biomass having the nitrilase activities is preserved in an aqueous medium containing the culture liquid components for the microorganisms in the concentration selected from the range of 0.3-3.0% represented by a Brix value in a suspended state at 5-25°C preservation temperature. - 特許庁

一定のブリックス(糖度)を有する調味液に、一定温度で浸漬し、浸透圧を利用して、徐々に、もずくに調味液を浸透させる。例文帳に追加

The method for producing Tsukudani of Nemacystus decipiens comprises soaking Nemacystus decipiens in seasoning liquid having a certain degree of the brix of sugar content at a fixed temperature so as to make the seasoning liquid gradually penetrate into the Namacystus decipiens through utilizing osmotic pressure. - 特許庁

ストレージネットワークのファブリックスイッチにおいて、ポート毎にフレームバッファ容量を可変とすることで障害発生時の信頼性や通信性能を向上させる。例文帳に追加

To improve reliability and communication performance at a trouble by making a frame buffer capacity variable at each port in a fabric switch of a storage network. - 特許庁

このトマト加工品は、生ホールトマト又は粗切り生トマトを70℃〜120℃に湿熱加熱処理した後、粉砕し、ブリックスが9〜21%の範囲になるまで、35〜85℃で減圧濃縮処理することにより製造する。例文帳に追加

The processed tomato is produced by moist heat treatment of raw whole tomato or rough-cut raw tomato at 70-120°C, crushing, and condensation treatment at 35-85°C and reduced pressure so that the Brix is in a range of 9-21%. - 特許庁

生大豆を加熱処理して得られ、水溶性窒素指数が55-70であり、LOX値が20以下であり、n-ヘキサナールを含まないか僅かに含み、ブリックス値が3.0-6.0であることを特徴とする加工大豆粉末素材。例文帳に追加

This processed soybean powder material is obtained by subjecting raw soybeans to heat treatment, wherein the material has a water-soluble nitrogen index of 55-70 and an LOX (lipoxygenase) value of20, does not contain or scarcely contains n-hexanal, and has a Brix value of 3.0-6.0. - 特許庁

生大豆を加熱処理して得られ、水溶性窒素指数が55-70であり、LOX値が20以下であり、n-ヘキサナールを含まないか僅かに含み、ブリックス値が3.0-6.0であることを特徴とする加工大豆粉末素材。例文帳に追加

The processed soybean flour material that is obtained by treating raw soybeans with heat and has a water solubility nitrogen index of 55 to 70, a LOX value of less than 20, includes no or very little amount of n-hexanal and has a brix value of 3.0 to 0.6. - 特許庁

七年制高等学校構想には当時の先端的な教育思想を信奉する教育家や英国流のパブリックスクールに傾倒していた国際派経済人がとびつき、おおくの七年制高等学校はスマートな気質の学生をそだてることをめざした。例文帳に追加

Educators who believed in the most advanced educational philosophy at the time as well international businessmen who were committed to the British public schools jumped on the idea of the seven-year higher schools, and many seven-year higher schools aimed to nurture students to have sophisticated disposition.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

インターネットバンキング等のインターネット経由のオンライン取引サービスにおいて、パブリックスペースに設置された共用端末からオンライン取引サーバにアクセスした際に保存されるインターネット一時ファイルや履歴情報を自動的に消去して、取引の安全を確保する。例文帳に追加

To ensure transaction security by automatically deleting Internet temporary files and history information stored when a shared terminal installed in a public space accesses an online transaction server for an Internet-based online transaction service such as Internet banking. - 特許庁

α化澱粉をブリックス40〜88度を有する水飴、蜂蜜、濃縮果汁及び液糖などの粘性調味液に混和し、該混和物を他の水性調味料基剤及び具材と混和することにより、上記課題の具材入り液状調味料を得る。例文帳に追加

The ingredient material-containing liquid seasoning is obtained by mixing the alfatized starch with a viscous seasoning such as starch syrup, honey, concentrated juice or liquid sugar having 40-88 degree Brix and mixing the mixture with the other water-based seasoning base and an ingredient material. - 特許庁

多孔質表面を有する焼菓子に、ゼラチンを2〜25重量%含有し、40〜75ブリックスに調整したグミキャンディシロップを含浸させ、その後全体として水分含量が5〜16重量%になるまで乾燥させることで得られる。例文帳に追加

The gummi candy-impregnated confectionery is produced by impregnating the baked confectionery having the porous surface with gummi candy syrup containing gelatin of 2-25 wt.% and regulated so as to have a Brix degree of 40-75, and thereafter drying the impregnated product so as to have the water content of 5-16 wt.% as the whole. - 特許庁

杜仲葉乾燥物から調製される抽出液であって、そのブリックスが0.15%の場合に、アスパラギン酸濃度が0.3〜1.8mg/L、グルタミン酸濃度が0.3〜1.3mg/L、及びスクロース濃度が150〜500mg/Lの範囲にある抽出液。例文帳に追加

The extract is prepared from the dried du zhong leaves, and includes aspartic acid concentration of 0.3-1.8 mg/L, glutamic acid concentration of 0.3-1.3 mg/L, and sucrose concentration of 150-500 mg/L when the brix of the extract is 0.15 wt.%. - 特許庁

茹卵40%以上及び調味液を配合するタマゴサラダにおいて、前記調味液が、pH3.5〜5、ブリックス60以上であり、かつ、糖アルコール(固形分換算)10%以上及び卵黄(生換算)3〜15%であることを特徴とするタマゴサラダ。例文帳に追加

In the egg salad is obtained by blending40% of boiled egg and seasoning liquid, the seasoning liquid has pH 3.5-5, brix of60, ≥10% of sugar alcohol (in terms of solid) and 3-15% of yolk (in terms of raw one). - 特許庁

清酒または料理酒を濃縮してブリックス度を60度以上にすることを特徴とする調味料の製造方法、ならびに該製造方法により得られる調味料、特に、α−エチルグルコシド含量が10重量%以上の調味料。例文帳に追加

The present invention relates to a method for producing a seasoning in which Brix degree is kept to60 degree by concentrating Sake (refined rice wine) or a wine for cooking and the seasoning obtained by the production method, particularly the seasoning having10 wt.% α-ethylglucoside content. - 特許庁

さらに、果実の凍結乾燥品(S4)を、ブリックス濃度20%〜90%の糖水溶液に浸漬(S6)し、その後、遠心分離(S7)を行い、糖水溶液と糖水溶液が含浸した果実とに分離し、糖水溶液のみを取り出して得られる果実ソースを解決手段とする。例文帳に追加

The fruit sauce is obtained by soaking (S6) the freeze dried fruit in the aqueous solution of sugar having the Brix' degree of 20-90%, and then separating the soaking liquid by a centrifugal separating means (7) into the aqueous solution of the sugar and the fruit including the aqueous solution of the sugar to obtain a fruit sauce by removing the aqueous solution of the sugar. - 特許庁

基材を攪拌して煮詰め、冷却しながら温度が70℃〜100℃の時点で増粘材及び機能材を入れて攪拌し、ブリックス値が70〜85になった時点で攪拌を終了して所定の大きさに成形し、咀嚼食品を構成する。例文帳に追加

This chewable food is composed by boiling down a base material with stirring, placing a thickener and a functional material in the resultant base material when the temperature is 70-100°C while cooling the base material, stirring the obtained mixture, completing the stirring when the Brix value reaches 70-85 and forming the resultant mixture to a prescribes size. - 特許庁

例文

ハロゲン化銀カラー写真感光材料をカラー現像処理した際に色素画像のシアン濃度を安定化させ、シアン発色濃度がブリックス退色により損なわれることがないカラー写真を与える画像形成方法、及びハロゲン化銀カラー写真感光材料を提供する。例文帳に追加

To provide an image forming method of providing color photographs, which stabilize the cyan density of the dyestuff images and in which the density of cyan color development is not impaired by bricks fading when a silver halide color photosensitive material is subjected to color development processing and to provide a silver halide color photosensitive material. - 特許庁

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原題:”PETER AND WENDY”

邦題:『ピーターパンとウェンディ』
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(C) 2000 katokt
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