例文 (32件) |
水挽の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 32件
天板を水平に支持するため組で使われる木挽台例文帳に追加
sawhorses used in pairs to support a horizontal tabletop - 日本語WordNet
石臼状の二つの挽き具を上下に配置し、上方の挽き具は固定、下方の挽き具は回転可能とし、上方の挽き具の供給口から水と共にケナフの皮を供給すると、その皮が両挽き具の対向面の凹凸面間に引き込まれて、挽かれて、破砕されてパルプになるようにした。例文帳に追加
When water and kenaf bast are supplied from a supply port of the upper grinding device, the kenaf bast is sucked into a space between the uneven faces of the opposed faces of both the grinding devices, ground and crushed to give pulp. - 特許庁
および、挽き肉を90℃以上の茹で水中に入れて茹でた後、この茹でられた挽き肉を攪拌することを特徴とする肉そぼろの製造方法。例文帳に追加
The method for producing fish flour-like meat comprises putting minced meat in boiling water at ≥90°C, and boiling the minced meat followed by stirring the boiled ground meat. - 特許庁
熱い水を細かく挽いたコーヒー豆を圧力で通すことで入れられる強いブラックコーヒー例文帳に追加
strong black coffee brewed by forcing hot water under pressure through finely ground coffee beans - 日本語WordNet
木挽・屋根屋・左官・髪結い・畳屋は、水呑・借家あるいは百姓が営んだ。例文帳に追加
Sawyers, roofers, plasterers, hairdressers, and tatami mat makers were practiced by mizunomi, tenants, or hyakusho. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
飲料水貯留容器18内には、飲料水22と、コーヒー豆の挽粉を内包するコーヒーパック24を収容する。例文帳に追加
In the drink water tank 18, drink water 22 and a coffee pack 24 including ground coffer beans are stored. - 特許庁
沸騰した水が中央の菅を昇り、濾過されて挽いたコーヒー豆の容器から降りてくるコーヒーポット例文帳に追加
a coffeepot in which boiling water ascends through a central tube and filters back down through a basket of ground coffee beans - 日本語WordNet
マイクロ波照射加熱によりコーヒー豆の挽粉から飲料水中に成分を適切に且つ迅速に抽出してコーヒー飲料を得る。例文帳に追加
To provide a method for obtaining coffee drink by appropriately and rapidly extracting components from ground powder of coffee beans into drinking water with microwave irradiation heating. - 特許庁
粗挽き様のヘテロな食感を有する新規な水産練り製品又は畜肉練り製品の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a novel fish-paste or meat-paste product having coarse-ground hetero palate feeling. - 特許庁
植物性蛋白素材及び水をベースとするペースト中に、融点が5℃以上の固体状の油脂が分散しており、水と固体状の油脂との重量比率が2:1〜2:6であることを特徴とする、挽肉もしくは挽肉様加工品用組成物。例文帳に追加
The composition for minced meat or a minced meat-like processed product includes dispersing solid oils and fats having a melting point of ≥5°C in a paste comprising a vegetable protein material and water as bases in a weight ratio of water to solid oils and fats of 2:1-2:6. - 特許庁
丸太状の原木A0から挽き割った床張り用の一枚無垢の長尺平板材であって、この長尺板材Aは、挽き割り後に含水率約4〜8%に乾燥がなされるとともに、表面には天然素材のワックスの塗装がなされていることを特徴とする。例文帳に追加
Characteristically, one solid long flat plate material A for flooring, which is sawn from log-like material wood A0, is dried up to a percentage of water content of about 4-8% after being sawn, and its surface is coated with wax made of a natural material. - 特許庁
白玉粉(もち米を挽いたもの)や餅粉など、もち米をひいてできた粉に水分を加え軟らかく練り、そこへ砂糖や水飴を加えた後に加熱をしながら練る製法。例文帳に追加
The process comprising, in order, adding water to ground glutinous rice powder such as refined rice flour (ground glutinous rice) or mochi-ko (rice cake flour), kneading until soft, adding sugar or starch syrup, and kneading on heating. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
その他、微細製粉により手打ち十割蕎麦をつくる方法、押し出し麺により製造する方法、粗挽き蕎麦粉を水練りにより製造する熟練の手打ち製法等がある。例文帳に追加
There are additional methods for making Juwari soba such as; by fine milling buckwheat flour, by using a noodle machine to push soba dough through fine holes or by kneading coarsely milled buckwheat flour and water by hand of a master soba chef. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ごま-黄な粉と同様に粗挽きの黒ゴマと砂糖を混ぜたもの、ゴマ粉末と砂糖とを水に溶いたもの、こしあん風にペースト状にしたものなどいずれかを団子にまぶす。例文帳に追加
Goma: It is coarsely-ground sesame sweetened with sugar like kinako-an, or sauce made from sesame flour, sugar and water, or a sweet paste made from ground sesame like koshi-an; it is used for coating dango. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
コーヒーの生豆を焙煎し、荒挽きしてコーヒー粉とし、それを冷凍したのち、常温の水に浸してコーヒーを抽出し、、濾してコーヒーを分離する。例文帳に追加
Raw beans of coffee are roasted and then coarsely ground to provide coffee powder and the coffee powder is frozen and immersed in water at normal temperature to extract coffee and the extracted coffee is filtered to separate coffee. - 特許庁
コーヒー豆の挽粉や、紅茶、緑茶、烏龍茶等の茶葉と、水とから、コーヒーや各種の茶等の温熱飲料を迅速に且つ効率良く得ることができ、而も比較的低価格で製造し得る。例文帳に追加
To quickly and efficiently produce hot beverage such as coffee or a variety of teas from ground coffee beans or leaves of tea, green tea, or oolong, while enabling a device to be manufactured at relatively low cost. - 特許庁
挽き肉生地中に、澱粉類または澱粉類とアルカリ土類金属化合物を添加して製造された組織状蛋白の加水物を分散含有させハンバーグ食品を製造することにより、柔らかく食べやすい食品が得られる。例文帳に追加
This soft and easy to easy food is obtained by dispersing a hydrolyzate of a textured protein manufactured by adding starches or starches and an alkaline earth metal compound, in minced meat. - 特許庁
長径1〜3ミリ、短径0.5〜2ミリの大きさに粗挽きした玄米に水を加えて、炊飯器又は電子レンジにて炊飯する玄米の炊飯方法。例文帳に追加
The method for boiling brown rice includes adding water to brown rice brains roughly ground to a size of 1-3 mm in major axis and 0.5-2 mm in minor axis followed by boiling with a rice cooker or a microwave oven. - 特許庁
この発明は、挽割りした黒小麦を120℃〜130℃の温度及び30〜55のF値でレトルト処理し、水分を63%〜68%としたことを特徴とするパン用穀物調整品により目的を達成した。例文帳に追加
The grain prepared product for bread is obtained by retort treatment of split brown wheat at 120-130°C and at an F-value of 30-55 to adjust the moisture content to 63-68 wt.%. - 特許庁
東京控訴院判事、横浜地方裁判所部長、水戸地方裁判所所長、東京控訴院部長を経て、明治33年(1900年)大学の3年先輩である鈴木馬左也の推挽によって住友に入り、明治35年(1902年)別子鉱業所支配人となる。例文帳に追加
After working as a judge of Tokyo Appellate Court, a department director of Yokohama District Court, an office manager of Mito District Court and a department director of Tokyo Appellate Court, he joined Sumitomo with help from Masaya SUZUKI in 1902 and became the manager of Besshi Mining Company in 1902. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
韃靼そばの種子を石臼で挽き外層粉のみを40〜95℃で水分の蒸発とルチン分解酵素の失活及び殺菌する焙煎処理工程からなるルチン高含有韃靼そば粉及びそば粉の加工品を製造することを特徴とする。例文帳に追加
This method for producing the high rutin-containing tartary buckwheat flour and the buckwheat flour processed product comprises a roasting treating process of grinding seeds of tartary buckwheat with a stone mill, and evaporating water only from outer layer flour at 40-95°C, and deactivating rutin splitting enzyme followed by sterilizing. - 特許庁
本発明による粗挽きハムまたはソーセージのスプレッドは、5〜15mmの大きさに細片化したハムまたはソーセージと、カラギーナンと、粉末脂肪と、澱粉と、水とを主たる素材として混合した混合物を、真空包装して加熱処理することによって得られるものである。例文帳に追加
The spread of coarsely ground ham or sausage is obtained by vacuum-packing and heat treating a mixture obtained by mixing as the main ingredients, ham or sausage brought to fragments of 5-15 mm size, carrageenan, powder fat, starch, and water. - 特許庁
畜肉類の挽き肉及び/又は魚介類のすり身を主成分とする成形品である惣菜食品において加熱調理前の保水性向上、及び加熱調理後のソフトでジューシーな食感を付与する惣菜食品用品質改良剤を提供する。例文帳に追加
To provide a quality improver for daily dish food improving moisture retention of daily dish food composed of a molded product consisting mainly of minced meat and/or minced fish and shellfish before cooked, and imparting soft and juicy palate feeling to the daily dish food after cooked. - 特許庁
α化した小麦粉、油脂類及び水を含む練製物を生地に添加することにより、従来にない新規な風味を有し、さらに食感も軟らかく成型性にも優れた挽肉加工食品類が得られることをを見出し、本発明を完成させた。例文帳に追加
The ground meat processed food is obtained through adding pasted material comprising pregelatinized wheat flour, oil and fat, and water, to dough so as to make the food have novel flavor, soft palate feeling and excellent formability. - 特許庁
治療的有効量の4から12μm(中央値)の平均粒子サイズを有する細かく挽かれたオキサカルバゼピンを含む錠剤コア、および親水性透過性外部コーティングを含む、フィルム被覆錠剤を提供することにより解決する。例文帳に追加
The film-coated tablets including tablet cores of finely pulverized oxacarbazepine in a therapeutically effective amount and average particle core sizes of 4-12 μm (median value), and coated with a hydrophilic permeable outer coating improve bioavailability and compliance. - 特許庁
治療的有効量の4から12μm(中央値)の平均粒子サイズを有する細かく挽かれたオキサカルバゼピンを含む錠剤コア、および親水性透過性外部コーティングを含む、フィルム被覆錠剤を提供することにより解決する。例文帳に追加
The film-coated tablet has a tablet core comprising a therapeutically effective dose of the oxacarbazepine being in a finely ground form having a mean particle size of from 4 to 12 μm (median value), and a hydrophilic permeable outer coating. - 特許庁
マイクロ波照射により、飲料水の温度を所定の保持温度に昇温させ、コーヒー豆の挽粉が浸漬された状態の飲料水の温度を、マイクロ波不照射により、保持温度において1乃至3分間保持した後、マイクロ波照射により所定の抽出温度に昇温させ、抽出温度を維持し得るようにマイクロ波を照射することによりその抽出温度を所定抽出時間維持する。例文帳に追加
This method for obtaining coffee drink comprises raising the temperature of drinking water to a prescribed retention temperature with microwave irradiation, holding the temperature of the drinking water in which the ground powder of coffee beans soaks at the retention temperature for 1-3 min without microwave irradiation, raising to a prescribed extraction temperature with microwave irradiation, and keeping the extraction temperature for a prescribed extraction time through irradiating microwave to keep the extraction temperature. - 特許庁
珈琲豆から珈琲エキスを抽出することにより飲用珈琲を作る方法であって、焙煎され且つ挽かれた珈琲豆に、飲用珈琲の全量よりも少ない量の水を加えてマイクロ波照射した後、前記珈琲豆を抽出用の水に浸すことにより珈琲エキスを抽出する飲用珈琲の製法を解決手段とする。例文帳に追加
This method for producing drinking coffee comprises brewing coffee extract from coffee beans; wherein a smaller amount of water than the whole amount of drinking coffee is added to roasted and ground coffee beans to irradiate the resultant mixture with microwave, and thereafter, the resultant coffee beans are soaked in water for extraction to brew coffee extraction. - 特許庁
サンドウィッチやホットドッグなどの調理パンに機械的充填が可能な流動性を有し、パンへ適用した場合にパンへの水分移行が少なく、さらに、調理パンを食する際、ハムまたはソーセージ粒子の落下の起こりにくい、ハムまたはソーセージ本来の食感を保持した、粗挽きハムまたはソーセージのスプレッドを提供すること。例文帳に追加
To provide spread of coarsely ground ham or sausage, having fluidity allowing mechanical loading in cooked bread such as sandwich and hot dog, causing less moisture movement to bread when applied to bread, hardly causing drop of ham or sausage particles when eating cooked bread, and retaining the original palate feeling of ham or sausage. - 特許庁
殻なしハトムギ種子を、乾煎りするとともに挽き割りして用い、白米及びハチミツや天然塩等の調味成分を加え、発芽ハトムギから抽出した発芽ハトムギ水溶性抽出エキスで煮込んで粥状にし、さらに、当該ハトムギ粥に、フリーズドライ処理を施して粉末顆粒形体で構成した。例文帳に追加
Hulled adlay seeds are roasted and grounded to be used, polished rice and seasoning ingredients such as honey and natural salt are added thereto, the obtained is boiled to be gruel-like, with germinated adlay water-soluble extracts extracted from germinated adlay, and further the adlay gruel is applied with freezed dry treatment to provide powder granular form. - 特許庁
例文 (32件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |