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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 油脂類に関連した英語例文

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油脂類の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 620



例文

〔解決手段〕植物性油脂に、植物性天然香料と甘味料を混合練りしてシロップ状の香料として、タバコに塗着させて使用する。例文帳に追加

This perfume is prepared by syrupping a natural vegetable perfume and sweetener kneaded with a vegetable oil and fat, and spread over tobacco. - 特許庁

また、(油脂+製品水分):澱粉:乳タンパク素材の配合比率が、1:(0.005〜0.17):(0.005〜0.35)としたことを特徴とする、チーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food product has a mixing ratio of (oil and fat + product water content) : a starch : milk protein raw material is 1 : (0.005-0.17) : (0.005-0.35). - 特許庁

下記式(1)、(式中Rは炭素数8〜13のアルキル基を示す)で表されるδ−ラクトンを有効成分として含む油脂感増強剤。例文帳に追加

The oil and fat feel enhancer includes a δ-lactone represented by formula (1) (wherein R is 8-13C alkyl) as an active ingredient. - 特許庁

アルギン酸エステルと起泡性粉末油脂を含有することを特徴とする蒸しパン用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver for steamed breads comprises alginic ester and foaming powdery oil and fat. - 特許庁

例文

あるいは油脂類と水の混合物に紫外線を照射しオゾンを吹き込み、さらに近赤外線電磁波を照射する。例文帳に追加

Alternatively, a mixture of fats and water is irradiated with ultraviolet rays and blown with ozone, and further irradiated with near-infrared electromagnetic waves. - 特許庁


例文

油脂、エキス液を食肉に注入するため、注入液が魚の肉から漏れ出たりしないようにする。例文帳に追加

To prevent injected liquid from leaking from the meat of fishes for injecting oil-and-fat and extracted liquids into meat. - 特許庁

また、本発明は、低分子化ガラクトキシログルカン、油脂類および水を含有する食品、食品添加料又は化粧料である。例文帳に追加

The food, food additives or cosmetics containing the low molecule galactoxyloglucan, oils and fats, and water are also provided. - 特許庁

二重結合、三重結合のような不飽和脂肪酸を有する油脂類の飽和度を高め、安定した結合とする処理方法の提供。例文帳に追加

To provide a treatment method increasing the degree of saturation of fats containing an unsaturated fatty acid including unsaturated bonds such as double bonds or triple bonds for forming stable bonding. - 特許庁

食用油脂類含有液状調味料に膨化米の粉末を全体の0.5〜10重量%含有させる。例文帳に追加

This liquid seasoning containing the edible oils and fats is characterized by containing puffed-rice powder at 0.5-10 wt.% based on the whole of the resultant liquid seasoning. - 特許庁

例文

また、ワックスおよび/または油脂類の融点が40〜100℃であるもの、特にパラフィンワックスが好ましい。例文帳に追加

The wax and/or the fatty or oily material preferably has a melting point of 40-100°C and particularly a paraffin wax is preferably used. - 特許庁

例文

強烈な異臭を放つ汚水に含まれるオイルボール油脂系白色固形物)を完全な形で処理できるようにする。例文帳に追加

To provide a system for treating an oil ball, with which oil balls (grease-based white solids) which emit strongly nasty smells and are contained in sewage can be treated entirely. - 特許庁

この油脂組成物を麺線表面に噴霧あるいは滴下して使用することを特徴とする茹で・蒸し麺の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the boiled or steamed noodles is characterized by using the fatty oil or fat composition by spraying or dropping the fatty oil or fat composition on the surfaces of noodle filaments. - 特許庁

前記製パン用油脂組成物を小麦粉100質量部に対して0.1〜30質量部使用して焼成したパン例文帳に追加

The bread is obtained by carrying out the baking by using 0.1-30 pts.mass of the oil-and-fat composition for making the bread based on 100 pts.mass of flour. - 特許庁

車両に油脂類の不足や故障等が生じた場合、これらの解決のために必要なサービス体の情報を速やかに得られるようにする。例文帳に追加

To rapidly obtain information on a service body required for solving the shortage in fats and oil groups, trouble, or the like in a vehicle when they occur. - 特許庁

滑り止め効果を維持し、且つ、表面に付着した油脂類・廃油・ゴミを簡単に除去できる床用鋼板を提供すること。例文帳に追加

To provide a steel plate for a floor capable of easily removing greases, waste oil and a dust sticking to a surface, while maintaining the non-slipping effect. - 特許庁

小麦粉100重量部に対し5重量部以上の油脂類が含有されている麺皮生地を用いる。例文帳に追加

This noodle pastry is obtained by using noodle pastry dough comprising ≥5 pts.wt. of oils and fats based on 100 pts.wt. of wheat flour. - 特許庁

この場合において、ワックスおよび/または油脂類の含有率が0.1〜1.0質量%であること好ましい。例文帳に追加

The content of the wax and/or the fatty or oily material is preferably 0.1-1.0 mass%. - 特許庁

本発明はワックスおよび/または油脂類で表面処理されてなる粒状の腐植酸資材である。例文帳に追加

The humic acid material is a granular humic acid material surface-treated with a wax and/or a fatty or oily material. - 特許庁

ペットフードは、融点の異なる少なくとも2種油脂を含んでおり、表面にコーティングパウダー層を形成している。例文帳に追加

The coating powder layer comprises a delicious taste layer. - 特許庁

アルギン酸エステルと起泡性粉末油脂を含有することを特徴とする蒸しパン用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver for steamed bread contains alginic ester and foaming powdery oil and fat, wherein the alginic ester accounts for 20-80 mass% and the foaming powdery oil and fat accounts for 20-80 mass% in the quality improver. - 特許庁

酢を含む酢粉状体2の表面に油脂を含むコーティング層3が設けられたことを特徴とする粉末酢1。例文帳に追加

This powdery vinegar 1 is characterized by installing a coating layer 3 containing oils and fats on the surface of the powdery material 2 of vinegars containing the vinegar. - 特許庁

製パン原料として使用する小麦粉として、予め油脂と混合した小麦粉を、5〜40重量%用いるパンの製造法。例文帳に追加

The bread is produced by using a mixture of wheat flour previously mixed with a fat or oil in an amount of 5-40 wt.% based on the total weight of wheat flour used for making bread. - 特許庁

本発明のパン用つや出し剤は、導電率5000〜200000pS/mの食用油脂組成物よりなることを特徴とする。例文帳に追加

This glazing agent is characterized in that the agent consists of a vegetable oil and fat composition having 5,000-200,000 pS/m electrical conductivity. - 特許庁

シンクシステム2は、食器Aを洗浄するためのシンク部16と、油脂分を含む液状残飯を投入する投入口部17とを備える。例文帳に追加

The sink system 2 is formed of a sink section 16 in which tableware A is washed, and a charging port section 17 from which liquid garbage inclusive of an oil and fat content is charged. - 特許庁

好ましくは、トウガラシにあらかじめ油脂類を添加混合した後に抽出することにより、収率を向上できる。例文帳に追加

Preferably, yield can be increased by previously admixing the cayenne with oils and fats and extracting the objective substances therefrom. - 特許庁

パーム系油脂類に、ソルビタン脂肪酸エステル及び/又はフェルラ酸エステルを含有させる、或いは、更にレシチンを併用して含有させることにより、パーム系油脂類の低温保管における風味低下を改善することができる。例文帳に追加

By incorporating a sorbitan fatty acid ester and/or a ferulic acid ester into palm based fats and oils or further jointly incorporating lecithin thereto, the reduction of the flavor on the low temperature storage of the palm based fats and oils can be improved. - 特許庁

廃棄処分対象にされている油脂類を吸着した多孔性物質を、多孔性物質のもつ吸着能を再活性化すると共に当該油脂類を吸着活性をもつ炭素に転化し、高活性の有用な吸着物質を得、環境保全とともに再利用を計る。例文帳に追加

To obtain and reuse a highly active and useful adsorption substance for environmental conservation by reactivating the adsorption ability of a porous substance to which oils and fats to be objects of disposal are adsorbed and transforming the oils and fats into the carbon having adsorption activity. - 特許庁

着色材、結合材、体質材、ワックス及び/又は油脂類、親水性界面活性剤及び撥水性物質を含み、上記親水性界面活性剤として油脂類のポリオキシエチレン付加物、上記撥水性物質として界面活性剤を含まないO/Wエマルションのパラフィンワックスエマルションを含有する。例文帳に追加

An polyoxyethylene additive of the fats and oils is used as the hydrophilic surfactant, and a paraffin wax emulsion of an o/w emulsion containing no surfactant is used as the water-repellent material. - 特許庁

油脂を加水分解することにより脂肪酸を製造する方法であって、酵素を担体に固定化した固定化酵素を用いて、油脂を酵素分解法で部分的に加水分解した後、高温高圧分解法により加水分解する脂肪酸の製造方法。例文帳に追加

The method for producing fatty acids by hydrolyzing fats and oils comprises partially hydrolyzing fats and oils with the use of an immobilized enzyme obtained by immobilizing an enzyme on a carrier by enzymolysis, and thereafter hydrolyzing the partial hydrolyzate by high-temperature, high-pressure decomposition. - 特許庁

微生物を分解する分解装置4と、分解された微生物を栄養源として、従属栄養性藻を培養する培養装置6と、従属栄養性藻から油脂を抽出する抽出装置7と、を備える油脂製造システムを提供する。例文帳に追加

The oil and fat production system includes a decomposition apparatus 4 for decomposing microorganisms, a culture apparatus 6 for culturing heterotrophic algae using the decomposed microorganisms as a nutrient and an extraction apparatus 7 for extracting oil and fat from the heterotrophic algae. - 特許庁

油脂を加水分解し、自然分別することにより脂肪酸を製造する方法であって、酵素を担体に固定化した固定化酵素を用いて、油脂を酵素分解法で部分的に加水分解し、高温高圧分解法により加水分解後、自然分別法する脂肪酸の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the fatty acids, by hydrolyzing the oils and fats and subjecting the product to the natural classification includes partially hydrolyzing the oils and fats by using an immobilized enzyme obtained by immobilizing the enzyme on a carrier, further, hydrolyzing the product by high-temperature and high-pressure hydrolysis, and subjecting the product to natural classification. - 特許庁

食品由来の動物性カルシウムを、醸造酢の醸造発酵作用をもって溶解イオン化し、任意の種と、選択できる配合比をもって油脂と混和をはかり、食品保存と細菌の危害を防御する抗菌油脂を提供する。例文帳に追加

The antimicrobial oils and fats for preserving a food and preventing the harm of bacteria are obtained by dissolving and ionizing an animal calcium derived from a food by brewing and fermenting action of brewed vinegar so as to be miscible with oils and fats of arbitrary kinds in a selectable formulation ratio. - 特許庁

本発明の発泡剤粉末は、(a)発泡剤粉末にシラン系カップリング剤及び油脂類を添加する工程及び(b)発泡剤粉末の粉砕が生じにくい混合条件下に、発泡剤粉末、該カップリング剤及び油脂類を混合する工程を経由して製造される。例文帳に追加

The blowing agent powder is produced through (a) a process for adding the silane-based coupling agent and the oils and fats to the blowing agent powder and (b) a process for mixing the blowing agent powder with the silane-based coupling agent and the oils and fats under conditions hardly to crush the blowing agent powder. - 特許庁

焼き菓子製品に関し、加工・焼成後の焼き菓子製品の表面に本発明による油脂組成物を接触させるという従来の工程と同様の手段により、油脂による美味しさを残しつつ油性感を軽減した焼き菓子製品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a baked confectionary product leaving a good taste due to a fat or fatty oil and reducing an oily texture by a same method as the conventional method, comprising bringing the surface of a processed or baked confectionary product into contact with a fat or fatty oil composition. - 特許庁

油脂、有機酸モノグリセリドと乳蛋白質との複合体、乳固形分、糖及び水を含有する混合物を脂肪酸分解酵素で分解後、更にイーストを懸濁して発酵させた油脂乳化組成物およびこれを用いたパンの製造方法。例文帳に追加

The fats and oil emulsified composition is obtained by degrading a mixture containing fats and oils, a composite of an organic acid monoglyceride and a milk protein, milk solids, a saccharide, and water with a fatty acid degradation enzyme, and further suspending yeast therein to effect fermentation, and the method of making bread uses this fats and oils emulsified composition. - 特許庁

フライ調理に使用する油脂類中の劣化物濃度の上昇を抑制することで当該油脂類の品質を保持し、フライ調理品の品質を好適に保持することができるフライ調理品の製造方法を好適に実施できるフライ調理器を提供すること。例文帳に追加

To provide a frying apparatus for preferably effecting a method of preparing fried product for maintaining the quality of fat/oil by suppressing elevation in concentration of deteriorated material in the fat/oil to be used for frying and for suitably maintaining the quality of fried product. - 特許庁

シリコーン油などの油脂系汚染物質で汚れた機器や油脂系汚染物質または油溶性汚染物質により汚染された土壌などの被汚染物を、油脂系汚染物質または油溶性汚染物質の種に拘わらず同じ汚染除去剤を用いて短時間で効果的に除去することが可能な被汚染物の新規な汚染除去方法と汚染除去剤を提供する。例文帳に追加

To provide a new method and agent for removing contaminants that can decontaminate quickly and effectively contaminated objects such as an apparatus contaminated with grease contaminants like silicone oil and soil contaminated with grease contaminants or oil-soluble contaminants, using the same agent for decontamination regardless of the kind of the grease contaminants or oil-soluble contaminants. - 特許庁

エステル交換油脂50〜100重量%に、上昇融点20℃以下の油脂および/または極度硬化油を、0〜50重量%を加え、全トリグリセリドに占める、飽和脂肪酸残基を分子内に3つ有するトリグリセリドの割合を2〜8重量%にすることを特徴とするスナックのコーティング油脂例文帳に追加

This oil and fat for coating is obtained by adding 0-50 wt.% of an oil and fat or an extremely hardened oil having20°C melting point measured by a heating method to 50-100 wt.% of a transesterified oil and fat and regulating the ratio of the triglyceride having 3 saturated fatty acid residues in the molecule and occupied in the whole triglyceride to 2-8 wt.%. - 特許庁

HLBが2以下の乳化剤を含まない炊飯用油脂組成物であって、炊飯用油脂組成物全体中、レシチン0.1〜3.0重量%、ポリグリセリン脂肪酸エステル0.1〜0.6重量%を含有する炊飯用油脂組成物を作製し、それを白飯、塩飯、酢飯、炊き込みご飯などの米飯に使用すること。例文帳に追加

The oil and fat composition which is free from an emulsifier with an HLB of ≤2, contains 0.1-3.0 wt.% of lecithin, 0.1-0.6 wt.% of polyglycerol fatty acid ester in the total composition, and the composition is used for cooked rices such as plane cooked rice, salted rice, vinegared rice, cooked rice containing ingredient. - 特許庁

、HLBが5〜9の乳化剤および油脂を含む、水分値が1.0〜5.0重量%のハードキャンディであって、前記油脂が全体重量中3.0〜20重量%、前記乳化剤が前記油脂量に対して2.0〜20重量%含有されていることを特徴とする柔軟性を有するハードキャンディ。例文帳に追加

A hard candy with flexibility, whose water content is 1.0-5.0 wt.%, containing sugars, emulsifiers with HLB values of 5-9 and fats and oils, wherein the content of the fats and oils is 3.0-20 wt.% of the total weight and the content of the emulsifiers is 2.0-20 wt.% of the weight of the fats and oils. - 特許庁

乳化油脂組成物中にカラギーナン、ジェランガム、HMペクチン、アルギン酸から選ばれる少なくともの増粘多糖を含有し、その含有量がシュー皮用乳化油脂組成物全体中0.05〜1.2重量%であることを特徴とするシュー皮用乳化油脂組成物を用いて、シュー皮を作製する。例文帳に追加

The emulsified oil and fat composition for producing the shell of the cream puff contains at least thickening polysaccharides selected from carrageenan, gellan gum, HM pectin and alginic acid the content of which is regulated so as to be 0.05-1.2 wt.% based on the whole of the emulsified oil and fat composition for the shell of the cream puff. - 特許庁

本発明は、油脂類、乳酸発酵物及び卵黄油を含む酸性の起泡性水中油型乳化物であり、油脂分が20〜50重量%であって、乳酸発酵物の油脂分が3〜50重量%及び乳蛋白質分が1〜15重量%のものである、酸性の起泡性水中油型乳化物である。例文帳に追加

The foaming oil-in-water-type acidic emulsified substance contains oil and fat, lactic acid fermented substance and egg yolk oil, wherein the oil and fat account for 20-50 wt.%; the lactic acid fermented substance accounts for 3-50 wt.%, and milk protein accounts for 1-15 wt.%. - 特許庁

のほぐれ性が極めて良好な特性を有し、食味及び食感が良好な麺を製造する為に、また、麺を保存する際に麺中に含まれる油脂の劣化を防ぐ為に、油脂を安定に麺に含有させることを特徴とする麺用組成物、及び該麺用組成物を添加することを特徴とする麺の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a composition for noodles characterized by stably adding oils and fats to noodles in order to produce noodles having characteristics of extremely excellent loosening properties, excellent taste and palatability of noodles and to prevent deterioration of oils and fats contained in the noodles in preserving the noodles and to provide a method for producing noodles charac terized by adding the composition to noodles. - 特許庁

約1.8リットルの液体が入る瓶は「一升瓶」と呼ばれており、酒の他、油脂食用油脂や醤油などにも用いられてきたが、近年はペットボトルに移行する傾向にあり、業務用のものを除き次第に廃れてきている。例文帳に追加

In Japan, the glass bottle of the capacity of about 1.8 liters has been called 'Isshobin' (1 sho glass bottle) and it has been used for alcohol, cooking oil, soy sauce, and so on, but today, it tends to be replaced with the plastic bottle of the size other than 1.8 liters, so 1.8 liter glass bottle is, except for that for business use, fading away.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

天然油脂、廃天然油脂またはその誘導体と、活性化した水素とを金属触媒、合金触媒、金属担持触媒および合金担持触媒からなる群より選ばれる触媒の存在下反応させることを特徴とする炭化水素の製造方法。例文帳に追加

The method for producing hydrocarbons comprises reacting natural fats and oils, waste natural fats and oils or their derivatives with an activated hydrogen in the presence of a catalyst to be selected from the group consisting of a metallic catalyst, an alloy catalyst, a metal-supporting catalyst, and an alloy-supporting catalyst. - 特許庁

健康維持に必要なビタミンやミネラル、血中脂質改善効果のある植物性ステロールを含み、日常の食事から無理なくこれらの成分を摂取できる乳化油脂組成物およびこの乳化油脂組成物を含むドレッシング、ソースおよびたれを提供する。例文帳に追加

To obtain an emulsified oil and fat composition containing vitamin and mineral necessary for health maintenance and vegetable sterol with effect of ameliorating lipid in blood and enabling ingesting the components from daily meals without difficulty, and to provide dressing, sauce and soup each containing the emulsified oil and fat composition. - 特許庁

タンパク源として脱脂酵素処理魚粉、脂質源として極性脂質を含む動物油脂又は植物油脂、及び糖質源としてα化澱粉を含有してなるとともに、ビタミンCを200mg/kg以上配合してなるマグロ属魚用飼料例文帳に追加

The feed for the fish of the Thunnus contains a defatted and enzyme-treated fish meal as a protein source, an animal or vegetable oil and fat containing a polar lipid as a lipid source, and a pregelatinized starch as a glucide source, and is obtained by formulating vitamin C of200 mg/kg therewith. - 特許庁

次の工程(A)〜(C):(A)油脂加水分解酵素を用いて、油脂を加水分解する工程、(B)加水分解反応物から分別により固体酸を除く工程、及び(C)加水分解反応物から蒸留によりグリセリドを除去する工程、を含む、不飽和脂肪酸の製造方法。例文帳に追加

The method for producing unsaturated fatty acids includes the following steps (A)-(C): the step (A) for using an oil and fat hydrolase to hydrolyze oils and fats, the step (B) for removing a solid acid from a hydrolyzed product by fractionation, and the step (C) for removing glyceride from the hydrolyzed product by distillation. - 特許庁

食用油脂100重量部に対してHLB1〜6のソルビタン脂肪酸エステルを0.1〜5重量部を配合してなる油脂組成物を麺線に対して噴霧することで、麺の食味を損なうことなく、麺線同士のほぐれ性を改善し、保存時の外観も損なわない蒸し麺の製造ができる。例文帳に追加

The method for producing noodle includes spraying the noodle ribbons with an oil-and-fat composition obtained by adding 0.1-5 pts.wt. of sorbitan fatty acid ester with HLB 1-6 to 100 pts.wt. of an edible oil and fat so as to improve loosening properties of noodle ribbons without damaging noodle taste, and cause no damage to the appearance of the noodle when preserved. - 特許庁

例文

食用油脂と0.1〜5重量%のポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルからなる油相と、澱粉および/または水溶性多糖を含有し、60℃における粘度が200〜1500mPa・sである水相とからなる食肉加工用油中水型乳化油脂組成物。例文帳に追加

This water-in-oil emulsified oil and fat composition for meat processing comprises an oil phase comprising edible oil and fat and 0.1-5 wt.% of polyglycerol condensed ricinoleic acid ester, and a water phase containing starch and/or water-soluble polysaccharides and having a viscosity of 200-1,500 mPa s at 60°C. - 特許庁

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