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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 油脂類に関連した英語例文

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油脂類の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 620



例文

このようにして得た餅状のチョコレート又は餅状の油脂加工食品は5℃程度の低温でも柔軟性に富み、餅のように伸びるとともに滑らかで口溶けもシャープな性状を示した。例文帳に追加

The rice cake-like chocolates or rice cake-like oil and fat processed food thus obtained are highly flexible even at such a low temperature as about 5°C, expand like rice cake and show the quality of smoothness and sharp melting feeling in the mouth. - 特許庁

砂抜き洗浄した二枚貝に食用油脂類(たとえばバター)と酒(たとえば清酒)のいずれかまたは両方を加えて密閉容器に封入し、これを加熱し、冷却、冷凍して冷凍食品とする。例文帳に追加

The bivalve frozen food product is obtained by adding either edible oil and fat (e.g. butter) or alcohol (e.g. refined Sake), or both of them to sand-removed and washed bivalves, charging the mixture in an airtight container, heating the container followed by cooling and freezing the resultant container. - 特許庁

パンの焼き立ての風味を増強し、且つ持続することができる油脂乳化組成物およびこれを用いたパンの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To obtain a fats and oils emulsified composition which can enhance and retain the savor of hot new bread just obtained from an oven, and a method for making bread by using the same. - 特許庁

油脂含有量が製品に対して5%以下であり、魚介エキス及び/又はきのこエキスを含有し、粘度が1〜30Pa・sである咀嚼・嚥下機能低下者用酸性調味料。例文帳に追加

The acid seasoning for the person with poor chewing/swallowing function contains5% of oil and fat based on a product, and a fish and shellfish essence and/or mushroom essence, and has a viscosity of 1-30 Pa s. - 特許庁

例文

油相の固体脂含量(SFC)が35℃で10%以上、40℃で3%以上であるコーティング用油脂組成物で表面をコーティングした種実又はドライフルーツをベーカリー生地に用いる。例文帳に追加

The coating oil-and-fat composition has ≥10% of solid fat content (SFC) at 35°C and ≥3% thereof at 40°C in its oil phase, and the nuts and seeds, and dry fruits coated with the coating oil-and-fat composition are used for bakery dough. - 特許庁


例文

原料チーズの含有量が全体の10〜50重量%であって、油脂を全体の10〜40重量%、澱粉を全体の2〜10重量%、寒天を全体の0.2〜2.0重量%含むことを特徴とするチーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food contains a raw material cheese, fats and oils, starch, and agar in amounts of 10-50 wt.%, 10-40 wt.%, 2-10 wt.%, and 0.2-2.0 wt.%, respectively, on the basis of the total amount. - 特許庁

本発明によれば、種実を簡便に空気から遮断し含まれる油脂の酸化を防止して、風味、食感ならびに栄養価いずれも保持した種実を提供できる。例文帳に追加

According to the present invention, seeds and fruits in which oxidation of oil and fat is prevented by simply blocking seeds and fruits from air and all of taste, texture and nutritive value are retained can be provided. - 特許庁

暖め直した後でも優れた口当たりや官能基レベルを維持でき、根菜及び葉菜を対象として含むような油脂調理冷凍野菜及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain an oil and fat cooked frozen vegetable capable of maintaining an excellent flavor and a functional base level even after rewarming, including a root vegetable and a leaf vegetable as objects and to provide a method for producing the vegetable. - 特許庁

ロイドの実験はあらゆる種の顔料、たとえばランプの汚れ、タール、炭になった野菜油脂の煤、さまざまな炭になった動物質などを使っていた。例文帳に追加

His experiments covered all sorts of pigments, such as lamp-blacks, tars, carbonized vegetable matters, soots of oils and fats, and the various carbonized animal substances.  - JACK LONDON『影と光』

例文

(A)油溶性成分と油脂類を含有する油相成分、(B)ポリグリセリン脂肪酸エステル、及び(C)水相成分を含有する乳化組成物において、(A)の油相成分中の油脂類の脂肪酸組成が、カプリル酸100に対し、重量比で、カプリン酸が20〜97、ラウリン酸が28〜6000、及びミリスチン酸が11〜2100となるようにする。例文帳に追加

The emulsion composition contains an oil phase (A) containing an oil-soluble component and fats and oils, a polyglycerol fatty acid ester (B) and a water phase component (C), and a fatty acid composition of the fats and oils in the oil phase component of (A) is 20-97 capric acid, 28-6,000 lauric acid and 11-2,100 myristic acid to 100 caprylic acid in weight ratio. - 特許庁

例文

広い温度域で一定の物性や機能を有し、特に広い温度域で高いクリーミング性を有し、さらに包水性が良好である可塑性油脂組成物、並びに、該可塑性油脂組成物を使用した、油性感が減じられ、耐熱性及び口溶けに優れたバタークリームなどのクリーム、及び、ショートネス性及び口溶けに優れたバターケーキやクッキー等の焼菓子を提供すること。例文帳に追加

To provide a plastic oil-and-fat composition having constant physicality or function in a wide temperature area, particularly having high creaming property in the wide temperature area, also having favorable water retention, and enabling production of cream such as butter cream reduced in oily feeling and excellent in heat resistance and meltability in the mouth, and baked confectionery such as butter cake or cookie excellent in shortness and meltability in the mouth. - 特許庁

油脂類とアルコールとの混合物を固体触媒存在下、短時間マイクロ波処理することを特徴とし、好ましくは固体触媒がカルシウムの酸化物または水酸化物の単独もしくは複合物を主体として構成され、またマイクロ波の照射時間が5分よりも短く、さらには反応が連続下で行われる簡便な油脂類分解反応方法。例文帳に追加

The easy oil decomposition reaction method comprises treating a mixture of oil and alcohol with microwaves in the presence of a solid catalyst in a short time, in which the solid catalyst is mainly composed of an oxide or hydroxide of calcium singly or a composite thereof, the microwave irradiation time is less than 5 seconds, and the reaction is continuously performed. - 特許庁

重量比85%乃至50%のかぼちゃペースト、にんじんペーストのいずれか1種と、重量比10%乃至2%の動物性油脂若しくは植物性油脂と、5%乃至0.1%の食塩と、重量比5%乃至0.1%の複合調味料と、重量比10%乃至0.2%の増粘多糖とを加熱混合してなる。例文帳に追加

This retort food of vegetable paste is obtained by mixing under heating 50-85 wt.% of either pumpkin paste or carrot paste, 2-10 wt.% of animal or vegetable fat-and-oil, 0.1-5 wt.% of common salt, 0.1-5 wt.% of a composite seasoning and 0.2-10 wt.% of a thickening polysaccharides. - 特許庁

タンパク源として脱脂酵素処理魚粉、脂質源として極性脂質を含む動物油脂又は植物油脂、及び糖質源として活性澱粉を含有してなるとともに、ビタミンCを200mg/kg以上、好ましくは400mg/kg以上配合してなるマグロ属魚用飼料、或いはそのエネルギー含量が5190〜5300kcal/kgである前記マグロ属魚用飼料とする。例文帳に追加

The feed for fishes of the genus Thunnus comprises defatted enzyme-treated fish meal as a protein source, animal oils and fats or vegetable oils and fats containing a polar lipid as a lipid source, an active starch as a carbohydrate source and ≥200 mg/kg, preferably400 mg/kg of vitamin C and has its energy content of 5,190-5,300 kcal/kg. - 特許庁

油脂または脂溶性物質を乳化剤で被覆した油脂組成物、ビタミンB1および桃、桜桃、梅、リンゴ、イチゴ、アプリコット、プラム、マンゴー、アセロラ、マンゴスチン、パイナップル、ココナッツ、バナナ、ナッツ、乳およびコーヒーからなる群より選ばれる1種または2種以上の食品素材を由来とする香料製剤を含有することを特徴とする飲食品。例文帳に追加

The food and drink comprises an oil and fat composition obtained by coating oil and fat or fat-soluble substance with an emulsifier, vitamin B1 and aroma preparation derived from at least one kind of food material selected from the group comprising peach, cherry fruit, ume apricot, apple, strawberry, apricot, plum, mango, acerola, mangosteen, pineapple, coconut, banana, nuts, milk and coffee. - 特許庁

ペーストリーの練込用油脂として使用した場合、生地の展延性が優れ、展延後の生地のもどり(縮み)も少なく、均一な層状構造の作製が容易にできる、また、ペーストリーにサクサク感、歯切れ、口溶けが良い優れた食感を与え、かつ、その食感を維持できる練込用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition giving good spreadability to dough with slight contraction after spread when used as oil and fat for kneading pastry therewith, thus enabling a uniform layer structure to be easily made, also giving a good palate feeling to the pastry including crispness and thawing in the mouth and enabling the good palate feeling to be maintained. - 特許庁

茶葉より、例えば通常の水抽出法、水蒸気蒸留法、減圧蒸留法、溶剤抽出法等のような周知の方法で抽出されたフレーバー成分を脂肪酸組成の60%以上100%以下が、炭素数6以上10以下の油脂に移行させ、相分離によって茶フレーバーを含んだ油脂を回収する。例文帳に追加

The objective method for producing tea flavor comprises shifting a flavor component extracted from tea leaves by a known method such as a regular water extracting method, steam distillation technique, distillation under reduced pressure and solvent extraction process to oil and fat with 60-100% of the fatty acids composed of 6-10C fatty acids and collecting the oil and fat containing tea flavor through phase separation. - 特許庁

油脂類および低級アルコールを触媒の共存下に反応させ、油脂類に含まれるトリグリセリドを交換反応に付して脂肪酸の低級アルキルエステルを製造するに当たり、前記触媒としてカリウム化合物またはカルシウム化合物と酸化鉄、またはカリウム化合物と酸化ジルコニウムからなる固体塩基性触媒を使用する。例文帳に追加

In allowing fats and oils to react with a lower alcohol in the presence of a catalyst to produce a lower alkyl ester of fatty acids by subjecting the triglyceride contained in the fats and oils to exchange reaction, a solid basic catalyst composed of a potassium compound or a calcium compound and iron oxide or a potassium compound and zirconium oxide is used as the catalyst. - 特許庁

ポリフェノールを、多価アルコール脂肪酸エステルを含有する油脂中で微細化する第1工程と、第1工程で得られた該微細化されたポリフェノールを含有する油脂を、多価アルコール脂肪酸エステルの存在下で水中油滴型に乳化する第2工程の処理により、上記課題を解決する。例文帳に追加

This preparation of the polyphenols is obtained by the treatment of the first step for micronizing the polyphenols in an oil and fat containing a fatty acid ester of a polyhydric alcohol, and the second step for emulsifying the oil and fat containing the micronized polyphenols and obtained at the first step, in the presence of the fatty acid ester of the polyhydric alcohol to provide an oil-in-water type emulsion. - 特許庁

本発明は、パンの改質材とパンの製造法に関して、油脂分5〜35重量%、蛋白質分1〜10重量%を含有し、PHが3.5〜5.0である乳化剤無添加の水中油型乳酸醗酵物であるパンの改質剤及びパンの製造法を提供できることがわかった。例文帳に追加

This modifier for breads in an oil in water type fermentation product excluding emulsifier, including 5-35 wt.% of oils and fats, 1-10 wt.% of protein and pH of 3.5-5.0 and the method for manufacturing breads. - 特許庁

溶融時、高粘性を示すチョコレートなどの食用油脂類をその中心近傍にまで浸透させ、かつ主要材料である果実や食用花卉が、その特有の色調や形状を保持している一口サイズの新規な菓子の提供。例文帳に追加

To provide one bite-sized new confectionery infiltrating edible oil and fat such as chocolate showing high viscosity into the vicinity of the center at the time of melting, and having fruits or edible flowering plants as the main raw material retaining the peculiar tone of color and shape. - 特許庁

乾燥途中の高温の衣がドラム内に放置されることで、積層した内部の衣の温度が蓄熱作用により異常に高くなることを回避し、衣油脂類が残留していたときでも酸化蓄熱による自然発火を防止して安全性を高める。例文帳に追加

To prevent temperature of piled up clothes kept inside a drum on the way of drying from being elevated to abnormally high temperature by heat accumulating action to prevent spontaneous ignition by oxidation and heat accumulation even when oil and fat remain in clothes to raise safety. - 特許庁

本発明は、油脂を多量に含有する醗酵菓子の生地及び醗酵菓子の物性改良を目的として、食物繊維を含有しながらも機械適性が良く、且つ食感が良い醗酵菓子の生地及び醗酵菓子を得る方法に関する。例文帳に追加

To provide dough of fermented confectioneries and fermented confectioneries, much containing oil-and-fat and improved in physical properties, and to provide a method of obtaining the dough of fermented confectioneries and fermented confectioneries, containing food fibers but nevertheless having good machinabilities and excellent in palatability. - 特許庁

穀粉100質量部に対し、糖10〜30質量部及び油脂類25〜50質量部を含有するパン生地を、水分含量が25〜35質量%となるように焼成してなり、咀嚼・嚥下機能低下者用であることを特徴とするパン例文帳に追加

This bread is characterized by baking bread dough comprising 100 pts.mass of grain flour, 10 to 30 pts.mass of a sugar, and 25 to 50 pts.mass of fats and oils to give a water content of 25 to 34 mass%, for the people with disturbances of chewing and swallowing functions. - 特許庁

乾燥途中の高温の衣がドラム内に放置されることで、積層した内部の衣の温度が蓄熱作用により異常に高くなることを回避し、衣油脂類が残留していたときでも酸化蓄熱による自然発火を防止して安全性を高める。例文帳に追加

To prevent temperature of piled up clothes kept inside a drum on the way of drying from being elevated to abnormally high temperature by heat accumulating action, and to prevent spontaneous ignition by oxidation and heat accumulation even when oil and fat remain in clothes to raise safety. - 特許庁

穀粉100質量部に対し、糖を2〜10質量部、油脂類を2〜20質量部含有するパン生地を、比容積が5.3〜10.0ml/gとなるように焼成してなり、咀嚼・嚥下機能低下者用であることを特徴とするパン例文帳に追加

This bread is characterized by baking bread dough comprising 100 pts.mass of grain flour, 2 to 10 pts.mass of a sugar, and 2 to 20 pts.mass of fats and oils to give a specific volume of 5.3 to 10.0 ml/g, for the people with disturbances of chewing and swallowing functions. - 特許庁

澱粉4〜12質量%、油脂8〜20質量%、及び糖5〜45質量%を含有し、該澱粉が、ワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉及び非ワキシースターチ由来の糊化膨潤抑制澱粉を含有することを特徴とするフラワーペースト例文帳に追加

The flour pastes contain 4-12 mass% starches, 8-20 mass% fat and oil, and 5-45 mass% saccharides, wherein the starches contain a gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from waxy starch, and a gelatinization and swelling-inhibiting starch derived from nonwaxy starch. - 特許庁

エイコサペンタエン酸を30%以上含有し、且つドコサヘキサエン酸を20%以上含有するグリセリドの製造方法において、原料として、エイコサペンタエン酸を30%以上含有する貝由来油脂とドコサヘキサエン酸を20%以上含有する魚由来油脂を任意の割合で混合して得られるエイコサペンタエン酸及びドコサヘキサエン酸をそれぞれ20%以上及び10%以上含有する油脂を用いる。例文帳に追加

This method for producing a glyceride containing30% eicosapentaenoic acid and ≥20% docosahexaenoic acid comprises using an oil and fat containing20% eicosapentaenoic acid and ≥10% docosahexaenoic acid, obtained by mixing an oil and fat derived from a shellfish containing30% eicosapentaenoic acid, and an oil and fat derived from a fish containing20% docosahexaenoic acid in an arbitrary rate. - 特許庁

a.乳製品および食用油脂のうちの少なくとも1種 b.単糖および二糖から選ばれた糖の少なくとも1種 c.パプリカ、カラメル、β−カロチン、ビート粉末、カルミン、食用染料、水溶性アンナット、ウコン及びサフランから選ばれた着色剤の少なくとも1種例文帳に追加

a: at least one kind of dairy products and edible oils and fats b: at least one kind selected from monosaccharides and disaccharides c: at least one kind selected form paprika, caramel, βcarotene, beet powder, carmine, food cololer, watersoluble annatto, turmeric and saffron. - 特許庁

フェノールと植物油脂とを触媒の存在下反応させて得られる油−フェノール付加物と、アルデヒドとを触媒の存在下、カーボン粉末と混合しつつ反応させて、カーボン・フェノール樹脂複合成形材料を調製する。例文帳に追加

The carbon-phenol resin composite molding material is prepared by reacting a phenol with vegetable oils and fats in the presence of a catalyst to give an oil-phenol adduct and reacting the oil-phenol adduct with an aldehyde in the presence of a catalyst while mixing the adduct and the aldehyde with carbon powder. - 特許庁

を培養して該藻油脂及び、脂肪族炭化水素の少なくとも一方を含む脂肪族化合物を産生させる培養工程と、分子内にシロキサン結合を有する溶媒を用いて前記藻から前記脂肪族化合物を抽出する抽出工程と、を有する脂肪族化合物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing an aliphatic compound includes a culture step of culturing algae and making the algae produce an aliphatic compound containing at least either of oils and fats or hydrocarbons and an extraction step of extracting the aliphatic compound from the algae using a solvent having a siloxane bond in a molecule. - 特許庁

原料チーズの含有量が全体の10〜60重量%であって、油脂を全体の10〜40重量%、澱粉を全体の1〜10重量%、増粘多糖を全体の0.3〜3重量%含むことを特徴とするチーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food comprises a raw material cheese, fats and oils, a starch, and a thickening polysaccharide in contents of 10-60 wt.%, 10-40 wt.%, 1-10 wt.%, and 0.3 to 3 wt.%, respectively, on the basis of the total amount. - 特許庁

原料チーズの含有量が全体の10〜50重量%であって、油脂を全体の10〜40重量%、澱粉を全体の2〜10重量%、ゼラチンを全体の2〜10重量%含むことを特徴とするチーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food has a content of raw material cheese of 10-50 wt.% of the total, and contains 10-40 wt.% of the total of oil and fat, 2-10 wt.% of the total of starch, and 2-10 wt.% of the total of gelatin. - 特許庁

固定化酵素を充填した酵素塔に油相基質と水相基質とを供給し、同一方向に並流させ、油脂類を加水分解することにより脂肪酸を製造する方法であって、酵素塔への油相基質の供給と水相基質の供給とを交互に行う脂肪酸の製造方法。例文帳に追加

The method for producing fatty acids comprises supplying an oil phase substrate and a water phase substrate to an enzyme column packed with an immobilized enzyme, concurrently flowing them in the same direction, and hydrolyzing a fat and/or oil, wherein the oil phase substrate and the water phase substrate are alternately supplied to the enzyme column. - 特許庁

デンプン2〜10質量%、ホエイプロテイン単離物0.05〜5質量%、油脂8〜50質量%、及び、糖8〜30質量%を含有するフラワーペースト原料を、均質化処理した後、加熱し、冷却することを特徴とするフラワーペーストの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the flour paste comprises homogenization treating a flower paste raw material which contains 2-10 mass% of starch, 0.05-5 mass% of a whey protein isolated product, 8-50 mass% of oil and fat, and 8-30 mass% of saccharide, and heating the product followed by cooling. - 特許庁

二糖、糖アルコール又はこれらの混合物55〜65重量%、植物性油脂34〜45重量%及び乳化剤0.1〜0.5重量%を含む組成物を用いてシェルを作り、その内部にクリーム、堅果、ビスケットなどの充填物を詰め込む。例文帳に追加

This new semi-transparent shell-like confectionery composition is obtained by making a shell using a composition containing 55-65 wt.% of disaccharide and sugar alcohol or their mixture, 34-45 wt.% of vegetable oil and fat, and 0.1-0.5 wt.% of an emulsifier, and packing filling such as cream, nuts and biscuits into the shell. - 特許庁

本発明は、油脂類及び蛋白を含む塑性状態の乳化物(A)に、卵及び澱粉性原料を加配してなる生地(B)とメレンゲ生地を混合し、混合後の生地(C)を焼成することを特徴とする気泡含有菓子生地の製造法である。例文帳に追加

The method for producing air bubble-containing confectionery dough comprises mixing a plastic emulsified material (A) containing oil and fat and protein, dough B obtained by addition of egg and starchy raw material, and merengue dough together, and baking mixed dough C. - 特許庁

第4 工業用の油及び油脂。潤滑剤。塵埃吸収剤,塵埃湿潤剤及び塵埃吸着剤。燃料(原動機用燃料を含む)及びイルミナント。ろうそく,灯心例文帳に追加

Class 4 Industrial oils and greases; lubricants; dust absorbing, wetting and binding compositions; fuels (including motor spirit) and illuminants; candles, wicks. - 特許庁

第29 食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂例文帳に追加

Class 29 Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, Jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats. - 特許庁

油脂の加水分解により、構成脂肪酸中のトランス不飽和脂肪酸とモノアシルグリセロール含量が低く、かつ色の低減された良好な外観を有する脂肪酸の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing fatty acids having a low content of trans-unsaturated fatty acids and monoacyl glycerols in the constituting fatty acids and good external appearance with reduced coloring by hydrolyzing fats and oils. - 特許庁

油脂、香辛料、調味料、エキス、グリセリン有機酸脂肪酸エステルおよびHLB5〜16のショ糖脂肪酸エステルを含有することを特徴とするスープカレー用食品素材。例文帳に追加

This food material for soup curry contains oil and fat, spices, seasoning and extracts, glycerol organic acid fatty acid ester, and sucrose fatty acid ester with HLB5-16. - 特許庁

油脂の加水分解により、構成脂肪酸中のトランス不飽和脂肪酸含量が低く、かつ色の低減された良好な外観を有する脂肪酸の効率的な製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing fatty acids having a low content of trans-unsaturated fatty acids in the constituting fatty acids and good external appearance with reduced coloring by hydrolyzing fats and oils. - 特許庁

エステル化率が20%以下で、かつ、HLBが8〜12のポリグリセリン脂肪酸エステルと大豆レシチンを含有することを特徴とする茹で・蒸し麺油脂組成物。例文帳に追加

This fatty oil or fat composition for the boiled or steamed noodles is characterized by containing a polyglycerol fatty acid ester having a degree of esterification of20% and an HLB of 8 to 12 and soybean lecithin. - 特許庁

油脂類とアルコールとの間で触媒の存在下にエステル交換反応を行って脂肪酸エステルを製造するに際し、前記触媒として揮発性触媒を使用することを特徴とする脂肪酸エステルの製造方法。例文帳に追加

A method for producing a fatty ester of the present invention is characterized by using a volatile catalyst as the catalyst when the fatty ester is produced by transesterification in the presence of the catalyst among oils and fats and alcohol. - 特許庁

油脂類の脱臭工程で発生する脱臭留出物から、高純度のステロール脂肪酸エステル濃縮物を安定的に得ることのできる製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a production method for stably obtaining sterol fatty acid ester concentrate with high purity from deodorized distillate generated in a deodorization process of fats and oils. - 特許庁

反応臭抑制処理用組成物には、(A)アミノ変性シリコーン、(B)カチオン性界面活性剤、(C)植物油脂、及び(D)ポリフェノールを含有されている。例文帳に追加

The treatment composition for inhibiting reaction smell contains (A) an amino-modified silicone, (B) a cationic surfactant, (C) vegetable fats and oils and (D) polyphenols. - 特許庁

乳化剤としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、グリセリン飽和脂肪酸モノエステルを使用した油中水型乳化油脂組成物が添加されたたれ・ソース例文帳に追加

The dripping or sauce is incorporated with a W/O-type emulsified oil-and-fat composition produced by using a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and a glycerol saturated fatty acid monoester as the emulsifier. - 特許庁

本発明においては、乳脂肪及び植物油脂に加えて、カテキンを添加することにより、容器詰めコーヒーの後味の改善効果を更に高めることができる。例文帳に追加

The improving effect of the aftertaste of a packed coffee is further enhanced by adding a catechin besides milk fat and vegetable oil and fat. - 特許庁

カプサイシノイド様物質、油脂類および乳化剤を含有する乳化製剤又は粉末製剤であって、該製剤のpHが2.0〜6.5の範囲内であることを特徴とするカプサイシノイド様物質含有乳化製剤又は同粉末製剤。例文帳に追加

The emulsion or powder preparation containing the capsaicinoid- like material contains the capsaicinoid-like material, oils and fats and an emulsifier, and has pH 2.0-6.5. - 特許庁

例文

油脂を加水分解し、自然分別することによる低トランス不飽和脂肪酸と、低飽和脂肪酸とを両立し、かつ色相の低い良好な外観の脂肪酸の効率的な製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing fatty acids, having slight color and proper appearance by which both of low-trans unsaturated fatty acids and low-saturated fatty acids are produced by hydrolyzing oils and fats and carrying out natural classification. - 特許庁

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この対訳コーパスは独立行政法人情報通信研究機構の集積したものであり、Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedでライセンスされています。
  
原題:”THE SHADOW AND THE FLASH”

邦題:『影と光』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

原文:「The Moon-Face and Other Stories」所収「The Shadow and the Flash」
翻訳:枯葉<domasa@db3.so-net.ne.jp>
プロジェクト杉田玄白正式参加テキスト。最新版はhttp://www005.upp.so-net.ne.jp/kareha/にあります。 Copyright &copy;
Jack London 1906, expired. Copyright &copy; Kareha 2000-2001, waived.
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