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油脂類の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 620



例文

1型糖尿病の発病率ないし発病可能性を低減、または、1型糖尿病の発病時期を遅らせる人乳油脂組成物、育児用粉乳、幼児用栄養組成物、経管栄養組成物、1型糖尿病食を提供する。例文帳に追加

To provide a human milk-like fat-and-oil composition, nursing powdered milk, nutritive composition for infants, per tubam nutritive composition, and meal for type 1 diabetes, each reducing the incidence or its possibility of type 1 diabetes or delaying the incidence time of type 1 diabetes. - 特許庁

油脂類を液状とし、物質の分子振動と同程度の近赤外線電磁波を照射することで、光子吸収による遷移で起こる振動励起により、物質の分子結合を切断し再結合させる事で安定した結合にする。例文帳に追加

When fats are liquefied and irradiated with near-infrared electromagnetic waves at a substantially equal level to that of molecular vibration of a substance, by vibrational excitation occurring due to transition by the photon absorption, a molecular bond of the substance is separated and then coupled again to become a stable bond. - 特許庁

固形分として、結晶性糖を35〜80重量%、食用油脂を5〜40重量%、ゼラチンを2.5〜10重量%、もち米由来アルファ化澱粉を0.2〜0.7重量%含み、引き裂き可能な構造を有するグミキャンディ様菓子。例文帳に追加

The gummy candy-like confectionery product includes as solid content: 35-80 wt.% of crystalline saccharides; 5-40 wt.% of edible oil; 2.5-10 wt.% of gelatin and 0.2-0.7 wt.% of glutinous rice-derived pregelatinized starch and has a construction which can be torn. - 特許庁

パン生地の発酵時や焼成後のボリュームを向上させ、生地伸展性や機械耐性が良く、焼成後のパンの食感向上、老化防止を図ることができ、特に、アンパンやジャムパン等の包餡パンに好適な乳化油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an emulsified oil-and-fat composition increasing the volume of bread dough when fermented or after baked, excellent in spreadability of the dough and mechanical resistance, improving the palate feeling of bread after baked, having antiaging effect, and suitable for ingredient-stuffed bread such as bean-jam bun or jam bun particularly. - 特許庁

例文

自動車内装品等において、その使用環境において、人に触れられた際汗液中の乳酸の作用により、液痕が残ったり、クラックが発生したりすることがなく、且つ、手に付着した油脂類による液痕ことがないコーティング材料。例文帳に追加

To provide a coating material on which, when it is used for an automotive interior article or the like, no liquid stain is left or no crack is produced due to action of lactic acid in sweat when touched with a human being in the use environment, and on which no liquid stain is left due to fats and oils adhered to hands. - 特許庁


例文

処理槽内の水分が多い状態で処理ができ、空気の供給を処理槽内の隅々まで十分にしかも均一に行うことができ、生ゴミに対して十分な挟圧を付与して固形物の圧壊や、油脂類のエマルジョン化を行うことができる生ゴミ処理装置及び生ゴミ処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a garbage treatment apparatus and a garbage treatment method capable of carrying out treatment in high water content condition in a treatment tank, sufficiently and evenly supplying air to every corner of the treatment tank, and breaking solid matter by applying sufficiently high squeezing pressure to garbage and emulsifying fats and oils. - 特許庁

簡易な工程で、原料油の質によらず、ダイオキシンのような有害物質およびその他の不純物・異物の除去に高い効果を発揮し、高品質で安全性の高い飼料用液状油脂および配合飼料を製造することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing liquid oils and fats for animal feeding stuff that exhibit high effects of removal of toxic substances, such as dioxins, and other impurities and foreign substances using simple processes, regardless of the quality of raw oil, and which are high in quality and safety, and to provide mixed animal feeding stuff. - 特許庁

顔料とワニス用樹脂と植物油とを含む印刷インキにおいて、油脂類を1価または多価アルコールでエステル交換して得られる脂肪酸エステルを全印刷インキ中5〜30重量%添加してなることを特徴とする浸透乾燥型印刷インキ。例文帳に追加

The printing ink of a penetration drying type contains a pigment, a varnish resin and vegetable oil are added with 5-30 wt.%, based on the whole printing ink of a fatty acid ester which is obtained by transesterification of fat and oil with a monohydric- or polyhydric-alcohol. - 特許庁

油脂の配合量が制限されカロリーが調整されているに関らず、鶏肉や魚介、白菜やブロッコリー等の野菜を用いた美味しい加熱料理を電子レンジ加熱を利用して家庭で手軽に作れるようにするパウチ詰め液状食品を提供する。例文帳に追加

To provide pouched liquid food with which delicious cooked dish using chicken or fish and shellfish, and vegetables such as Chinese cabbage and broccoli while the blending quantity of oil and fat is controlled to regulate calories. - 特許庁

例文

グリルで魚肉などを焼くときに食材からしみだす油脂分などで受け皿が汚れるのを防ぎ、かつ使用後簡単に取り除くことができ受け皿の手入れを簡単にすることができるグリル受け皿汚れ防止剤及びシート状グリル受け皿汚れ防止材を提供する。例文帳に追加

To provide an antifouling chemical and an antifouling sheet-material for a receptacle pan of a grill, which can prevent the pan from being fouled with oils and fats oozing out from food materials at the time of grilling fish and meet, etc., and facilitate removal of the fouling and treatment of the pan after the grill is used. - 特許庁

例文

構造が簡単で取付け取外しが容易であるだけでなく、容易に掃除ができ、しかも、木炭などの一定の硬度を有するものから、一定の油脂分を含むナッツまで、広範囲のものを効率的にしかも高精度で粉砕することができる粉砕機を提供する。例文帳に追加

To provide a pulverizing machine which is simple in structure, is easily mountable and removable, is easily cleanable and is capable of efficiently pulverizing a wide range of materials from materials having specified hardness, such as charcoal, to nuts containing specified fat and oil components with high accuracy. - 特許庁

本発明に係る揚げ物食品は、卵黄と糖との混合物を500気圧以上1000気圧以下の加圧条件において65℃以下の温度で加熱することにより卵黄成分が半変性状態とされている加糖卵黄と、植物性油脂とを混合して乳化させた乳化物を所定量含有する。例文帳に追加

This fried food comprises a prescribed amount of material emulsified by mixing yolk of which the ingredient is kept in semi-denatured state by heating a mixture of yolk with sugar at65°C under ≥500 and ≤1,000 atmospheric pressure with vegetable oil and fat. - 特許庁

(A)植物油脂及び/又は植物性ロウ、(B)トリメチルグリシン、及び(C)平均分子量5000以上のタンパク質加水分解物及び/又はその誘導体を含有し、pH2〜7に調整されていることを特徴とするパーマネントウェーブ用前処理剤組成物及びその使用方法。例文帳に追加

The objective pretreatment composition for permanent wave hair comprises (A) vegetable oil and/or vegetable wax, (B) trimethylglycine and (C) protein hydrolyzate with an average molecular weight of ≥5,000 or its derivative wherein its pH is adjusted to 2-7. - 特許庁

無機系塩素成分及びアルカリ成分を効率よく確実に除去でき、高品質な油分を回収できる無機系塩素等含有油脂・樹脂の再利用方法及びセメント焼成用補助燃料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for reusing grease and resin containing an inorganic chlorine component, etc., capable of eliminating the inorganic chlorine component and an alkaline component efficiently and surely and recovering a high quality oil component, and a method for producing a supplemental fuel for a cement calcination. - 特許庁

サラダ油やバター等の加工油脂類及びベーキングパウダー等の添加剤を一切使用せず、その代替として特定の果実を用いる事により、従来のケーキに比べカロリーは30%相当減少できる低カロリー洋菓子の製造法を提供するものである。例文帳に追加

A preparation process of low-calorie cakes is provided for which not processed oils and fats such as salad oil or butter and additives such as baking powders at all but specific fruits are used as alternatives such that the calorie can be decreased approximately in 30% in comparison with conventional cakes. - 特許庁

コエンザイムQ10を油脂類に溶解後、シュークロース・ジアセテート・ヘキサイソブチレートを添加して比重調整し、これとは別に用意した脱塩アラビアガム水溶液、多価アルコールの混合溶液中に徐々に添加して、乳化する。例文帳に追加

The emulsion is obtained by dissolving coenzyme Q10 in fats and oils, then adjusting specific gravity of the solution by adding sucrose-diacetate-hexa-isobutyrate, and the solution is added slowly into another mixed solution that is separately prepared by mixing a desalted gum arabic aqueous solution and polyhydric alcohols, and emulsified. - 特許庁

たとえばこのケーキを製造するための主材料の配合物としては、小麦粉100重量部に対し、糖50〜150重量部、油脂1〜150重量部、熱凝固性タンパク質5〜20重量部、乳化起泡剤3〜10重量部がのぞましい。例文帳に追加

As a composition of main ingredients for producing this cake, it is preferable to provide 50-150 pts.wt. saccharide, 1-150 pts.wt. oil and fat, 5-20 pts.wt. heat coagulable protein and 3-10 pts.wt. emulsifying foaming agent per 100 pts.wt. wheat flour. - 特許庁

ディスクに油脂類が付着された場合においても、駆動時に当該ディスクを確実に制動して綱車を停止させるとともに停止時に当該ディスクを確実に保持して綱車を停止させ続けることができるエレベータ用巻上機を提供する。例文帳に追加

To provide a hoisting machine for an elevator capable of surely braking a disk in driving to stop a rope pulley, and surely holding the disk in stopping to continue to stop the rope pulley even when oils is adhered to the disk. - 特許庁

水を含有した澱粉、澱粉可塑剤を含有した低粘度化澱粉、水を含有した重合度が10以下の糖、および常温で固体の油脂からなる群から選ばれる加熱溶融型接着成分を用いて接着成形により結合したものである。例文帳に追加

The combination feed is obtained by combining, through adhesive forming, a heat-fusion-type adhesive component selected from the group comprising water-containing starch, starch plasticizer-containing lower viscosity starch, water-containing saccharides having a degree of polymerization of10, and oil and fat which is solid at normal temperature. - 特許庁

引火性がなく、繊維素材に影響を与えず、夏場の保管性が良く、作業効率よく、繊維に付着した油脂類およびゴミ等を十分に除去でき、1,1,1−トリクロロエタンと同様なしみ抜き能力を有する新規な繊維のしみ抜き洗浄剤の提供。例文帳に追加

To provide a novel detergent for removing stain of fiber which is not inflammable, does not give any bad effect on a fiber material, is good in storage in summer and workability, can sufficiently remove an oil and fat, a dust, or the like sticking to the fiber, and has a stain-removing performance similar to 1,1,1-trichloroethane. - 特許庁

(B)卵黄及び(C)水溶性大豆多糖を含有する水相を、せん断エネルギーが35,000〜2,000,000m/sの範囲で攪拌処理し、その後(A)ジグリセリド含量が30重量%以上である油脂を添加することによる酸性水中油型乳化組成物の製造方法。例文帳に追加

In the method for producing the acidic oil-in-water type emulsion composition, a water phase including (B) egg york and (C) a water-soluble soybean polysaccharide is stirred with a shear energy of 35,000 to 2,000,000 m/s and (A) an fat and oil including more than 30 wt.% of diglyceride is added to the stirred mixture. - 特許庁

牛乳や練乳及びバター中の乳蛋白と植物性油脂及び糖等でメイラード反応を起こさせた全く新規なキャラメル風味の粉乳の製造方法及びこのキャラメル風味の粉乳を混合添加してなる全く新規で斬新な風味の食品を得る。例文帳に追加

To provide a method for producing a powdered milk having a completely new caramel taste by carrying out Maillard reaction of milk protein in cow's milk, condensed milk or butter with a vegetable oil-and-fat, a sugar, etc., and provide a completely new food having unique taste and flavor and produced by adding the powdered milk having the caramel taste. - 特許庁

管内面の錆や油脂等のダストの洗浄作用に優れながらも腐食部分や肉厚の薄い管であっても容易に貫通して孔が空くことのない、実用性に優れた作業性の良い管内面クリーニング装置を提供する。例文帳に追加

To provide a highly practical and well workable apparatus for cleaning the inside of a pipe which satisfactorily removes dust such as rust or fat and oil from the inside of a pipe and does not yet cause the pitting and piercing of the pipe even when it has a thin wall or a rusted area. - 特許庁

色及び/又は味違いの少なくとも2種油脂性菓子生地A、Bを、1つの押出成形ノズル23,24に交互に供給して押出すことにより、押出方向に色調が繰り返し変化した棒状成形品を得る。例文帳に追加

The method for forming oil and fat confectionery dough comprises alternately supplying at least two kinds of oil and fat confectionery dough (A) and B to one of press-forming nozzles 23, 24, and extruding the dough to obtain a stick-like formed product whose color tones are varied by turns in its extruded direction. - 特許庁

流入口2に通水自在な固形物捕集用のバスケット30を取付けた油脂類阻集器において、流入口2から流入する雑排水が勢いよく当たる上記バスケット30の前面板30aを通水不能な無孔板で形成する。例文帳に追加

In the fats-oils interceptor in which the basket 30, through which water can pass freely and which is used for capturing solid bodies, is mounted to an inflow port 2, the front plate 30a of the basket 30, to which waste water flowing in from the inflow port 2 forcibly collides, is formed of a solid plate, through which water cannot pass. - 特許庁

固定化酵素を充填した充填層への反応液の通液線速度を50〜400mm/分、かつ(反応液の充填層滞留時間)と(固定化酵素活性)の積が10000分・U/g以下である油脂類の加水分解方法。例文帳に追加

This method for hydrolyzing the oil and fat is characterized in that the passage linear speed of the reaction solution in a layer filled with an immobilized enzyme is 50 to 400 mm/min and in that the product of (the retention time of the reaction solution in the filled layer) and (the activity of the immobilized enzyme) is10,000 min.U/g. - 特許庁

脂溶性ビタミンおよび/または脂溶性色素を溶解または懸濁させた油脂類を、BET法による細孔容積1〜5mL/gのケイ酸化合物粉体に含浸させてなる脂溶性ビタミンおよび/または脂溶性色素含有粉体。例文帳に追加

There are provided a fat-soluble vitamin and a lipid-soluble pigment-containing powder prepared by infiltrating fat and oil in which a fat-soluble vitamin and/or a lipid-soluble pigment are dissolved or dispersed into a silicic acid compound powder of a pore volume of 1-5 mL/g as measured by the BET method. - 特許庁

冷凍し、かつ、棒状に形成された魚介1の周面に、打ち粉10を介してバッター液20を付着させ、バッター液20表面に、微細に粉砕した味付け済みポテトチップス30をまぶして食用油脂で揚げる。例文帳に追加

This processed food of the fishes or shellfishes is obtained by making a batter liquid 20 adhere to the peripheral surface of a frozen fish or shellfish formed in a bar-like shape through a separating powder layer 10, covering the surface of the batter liquid layer 20 with fine crushed and seasoned potato chips 30, and then frying the product with an edible fatty oil or fat. - 特許庁

本発明のケーキ呈味用水中油型乳化物は、油脂20〜60重量%、デキストリン価が20〜50の澱粉糖を固形分換算で10〜50重量%、カゼインナトリウム0.5〜5.0重量%、大豆多糖0.1〜2.0重量%含有することを特徴とする。例文帳に追加

The cake-flavoring oil-in-water emulsion contains 20-60 wt.% of oil and fat, 10-50 wt.% as calculated in terms of solid contents of starch sugar whose dextrin value is 20-50, 0.5-5.0 wt.% of casein sodium, and 0.1-2.0 wt.% of soybean polysaccharides. - 特許庁

化学合成物質を含有せず、リンゴの粘性を利用する自然素材の原料の整髪剤の供給によって、頭皮・頭髪・身体への悪影響を防止し、又、油脂類の非含有による頭髪の、べたつき、を解消し、健康的社会の増進への一助を担う。例文帳に追加

To obtain a hair dressing agent which does not contain a chemical synthetic substance, is produced from a raw material as a natural material by using the viscosity of apple, prevents adverse effect on the scalp, the hair and the body, solves greasiness of the hair by absence of oils and fats and is helpful for promoting a healthy society. - 特許庁

活性装置30と曝気装置80a,80bには多孔質天然鉱石32,82が充填され、それぞれ油脂類を捕食して分解する能力を有する微生物群と、腐敗臭気物質を分解する能力を有する微生物とを担持させ、各微生物群の捕食分解能力によって廃水を浄化する。例文帳に追加

Porous natural ores are filled in the activation devices 30 and the aeration devices 80a and 80b, and microorganisms having performance for catching and decomposing the oils and fats, and microorganisms having performance for decomposing putrid smell substance are respectively deposited on them and the waste water is purified with the catching and decomposing performance of respective microorganisms. - 特許庁

この氷菓10は、糖とゼラチンとを含む水溶液を凍結させてなるセンター11と、前記センターの外周に被覆された氷層からなるシェル12と、前記シェルの外周に被覆された、固化した油脂を主成分とするコーティング層13とを有している。例文帳に追加

This ice cream 10 has a center 11 obtained by freezing an aqueous solution containing saccharides and the gelatin, a shell 12 covering the outer periphery of the center 11 and composed of an ice layer, and a coating layer 13 covering the outer periphery of the shell 12 and consisting essentially of a solidified oil and fat. - 特許庁

チョコレートにカカオ豆由来成分を9〜99重量%と共に綿実油、米油、コーン油、ゴマ油、綿実油ステアリン部、米油ステアリン部またはコーン油ステアリン部の中から選ばれた少なくとも1種以上の油脂を1%〜12重量%含有させる。例文帳に追加

The chocolates are obtained by including in chocolates, 9-99 wt.% of component derived from cacao beans, and 1-12 wt.% of at least one kind oil and fat selected from among cotton seed oil, rice oil, corn oil, sesame oil, a cotton seed oil stearin part, a rice oil stearin part, and a corn oil stearin part. - 特許庁

蛋白質材料の一つとして蛋白質加水分解物を、且つ、脂質材料として液状油脂を使用した、炭水化物5重量%以下、水分40重量%以上、且つ蛋白質25重量%以上の噛み易さと飲み込み易さを特徴とする、蛋白質強化パン・ケーキ例文帳に追加

The protein-enriched bread/cake characterized by chewing and swallowing easiness is produced by using hydrolyzed protein as a protein material and liquid oil-and-fat as a lipid material and has a carbohydrate content of ≤5 wt.%, a water-content of40 wt.% and a protein content of25 wt.%. - 特許庁

ドレッシング、ソースなどのように、水性溶液と油脂類を混合した液状食品の水と油の分離を抑えると同時にとろみをつけてクリーミーな状態にし、あるいはまた、液状の食品にとろみをつけることにより飲み込みやすくするに好適な乳化・粘稠化用食品添加物を提供する。例文帳に追加

To provide a food additive which is used for emulsifying and thickening food, can inhibit the water-oil separation of a liquid food comprising a mixture of an aqueous solution with oil, can simultaneously thicken the liquid food to give a creamy state or facilitate its swallow. - 特許庁

本発明では、常温で流通可能な飲食品用ホワイトナーであって、油脂と、乳化剤と、pH調整剤と、保存料と、糖と、を少なくとも含有し、水溶性部の糖濃度が10〜60%である飲食品用ホワイトナーを提供する。例文帳に追加

This whitener for food and drink is distributable at a normal temperature, and includes at least oil and fat, an emulsifier, a pH adjuster, a preservative, and saccharide, and has a sugar concentration of the water soluble part of 10-60%. - 特許庁

黒板海苔材料(好ましくは所望の大きさ・形状にカットされたもの)に食用油脂類(好ましくは常温で液状のもの)がコーティングされ、かつ調味剤(好ましくは水を含む調味液)が含浸されてなる湿潤状態の味付け黒板海苔。例文帳に追加

The seasoned laver sheets of a black plate appearance is produced by coating lever sheets of a black plate appearance (preferably being cut in a desired size and in a desired shape) with food oils (preferably being liquid at room temperature) and impregnating them with a seasoning agent (preferably including water). - 特許庁

(A)油脂類を3〜30重量%、(B)残部に炭化水素系溶剤を含む原液100重量部と、 炭酸ガスおよび/または亜酸化窒素を有してなる噴射剤1〜9重量部とで泡沫形成用エアゾール組成物を構成する。例文帳に追加

This aerosol composition for forming foam comprises 100 pts.wt. of an undiluted solution comprising (A) 3-30 wt.% of a fatty oil and (B) the remainder of a hydrocarbon-based solvent and 1-9 pts.wt. of a propellant comprising carbon dioxide and/or nitrous oxide. - 特許庁

喫食時に手指や包装材料への付着性が改善された粘弾性組成物にて冷菓を被覆してなる被覆冷菓であって、特に、澱粉、糖、水分及び油脂からなり冷凍下で透明性を有する粘弾性組成物にて冷菓を被覆してなる付着性の改善された被覆冷菓を提供する。例文帳に追加

To provide coated frozen confectionery obtained by coating frozen confectionery with a viscoelastic composition improved in adhesive property to fingers or package material when eaten, specifically coated with that comprising starch, sugar, water and oil and fat, and having transparency when frozen. - 特許庁

このようなペットフードの製造方法は、加熱したフードペレットに、融点の異なる少なくとも2種油脂と、旨みパウダーを添加し、加熱混合することにより、前記フードペレット表面に旨みパウダー層を形成する。例文帳に追加

The method for producing the pet food comprises adding at least two kinds of oils and fats different in melting points from each other and the delicious taste powder to the heated food pellet, and mixing them while heating so as to form the delicious taste layer on the surface of the food pellet. - 特許庁

本発明は、油脂性食品が基食材内部に含浸されて一体化しており、しかも機能的栄養成分を含有し、菓子のように手軽に摂取することができる食品およびその製造方法を提供することを課題としている。例文帳に追加

To provide functional composite food containing a base food material of which is internally and integrally impregnated with oil-and-fat food and which contains functional nutrient components and can be readily taken like confectionery: and to provide a method for producing the functional composite food. - 特許庁

本発明は、酸価20以下の油脂類全体を原料として使用可能であり、かつ廃水処理を必要としない環境負荷の少ない、品質規格値に適合可能なバイオディーゼル燃料油製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a process for producing a biodiesel fuel that can use the whole of fats and oils having an acid number of 20 or less as a raw material, has less burden on the environment and does not need the waste water treatment, and can meet a value specified in the biodiesel fuel quality standard. - 特許庁

平均粒径が250μm以下であり、かつ表面の疎水度がJISK6223の吸油量測定法による吸油量として35g以下である疎水性微細粒子からなる吸油抑制能及び油脂代替能を有する食品添加材、及び該食品添加材を含有するフライ食品例文帳に追加

This oil and fat alternable food additive with oil absorption suppressive ability comprises hydrophobic fine particles each having an average particle diameter of ≤250 μm, also having surface hydrophobicity of JIS K6223, and having oil absorption of35 g determined by an oil absorption measuring method, and the other objective fried foods contains the food additive. - 特許庁

小麦粉に対し、馬鈴薯澱粉、ワキシコーンスターチ、タピオカ澱粉の内の1種もしくは2種以上、糖油脂と水を混合した生地を複合機等で複合し、得た麺帯を、10〜20℃で6時間以上熟成させることを特徴とする製造方法を用いる。例文帳に追加

A dough prepared by mixing a wheat flour with one or more kinds of potato starch, waxy corn starch and tapioca starch, saccharides, and oil and fat and water is compounded with a compounding machine, etc., and the resultant noodle belt is then aged at a temp. of 10-20°C for ≥6 h. - 特許庁

金属製品に付着した油脂類の汚れを洗浄除去できると共に、切断端面等における錆発生防止効果を有し、廃水処理等も簡単である防錆洗浄水、防錆洗浄方法及び防錆洗浄装置を提供する。例文帳に追加

To provide a rust preventive cleaning water, a rust preventive cleaning method and a rust preventive cleaning apparatus capable of cleaning away stains such as oils and fats deposited on metallic products, having the preventing effect on the generation of rust in cut edge faces, or the like, and capable of easily executing waste water discharging treatment, or the like. - 特許庁

フラワーペースト100重量部に、30℃における粘度が0.1万〜2万Pa・sである水中油型乳化油脂組成物15〜580重量部を混合した、電気伝導度1〜50kΩの組成物であることを特徴とするクリーム組成物。例文帳に追加

The cream composition having an electric conductivity of 1-50is produced by mixing 100 pts.wt. of flour paste with 15-580 pts.wt. of an O/W-type emulsified oil-and-fat composition having a viscosity of 1,000-20,000 Pa s at 30°C. - 特許庁

α化澱粉を1〜5%と卵黄を10〜30%と糖油脂、乳製品、呈味成分とを含む組成調合液を混合、溶解して均質化処理し樹脂製袋に充填した後マイクロ波による加熱を行うことを特徴とするフラワーペーストの製造方法。例文帳に追加

This method for producing the flour paste is characterized by mixing and dissolving a compositional mixed liquid containing 1-5% of a pregelatinized starch, 10-30% of egg yolk and saccharides, an oil and fat, a dairy product and a tasting component, carrying out a homogenizing treatment, filling the resultant homogenization treated liquid in a bag made of a resin and then heating the filled mixture with microwaves. - 特許庁

ダイオキシン油脂性・難分解性の有害物を含有する汚染土壌の浄化に関し、減量化処分方法における脱水濾過に至る処理過程の処理の高度化を図り、浄化処理リスクの低減化をなし、併せて処分費の低減化をなすこと。例文帳に追加

To complete treatment in a process up to dehydration filtration in a weight reduction disposal method, to reduce the risks involved in decontamination treatment and to lower the cost of disposal in relation to the decontamination of contaminated soil containing oleaginous and persistent harmful substances such as dioxins. - 特許庁

本発明は、ネギ植物に含まれるモノスルフィド化合物(アリルプロピルモノスルフィド、メチルプロピルモノスルフィド、ジイソプロピルモノスルフィド、ジメチルモノスルフィド、アリルメチルモノスルフィド、ジプロピルモノスルフィド、ジアリルモノスルフィド)、またはネギ植物のモノスルフィド化合物含有画分を有効成分として含有する油脂類の酸化抑制剤を提供する。例文帳に追加

The present invention provides the oxidation inhibitor for oils and fats containing a monosulfide compound (allylpropyl monosulfide, methylpropyl monosulfide, diisopropyl monosulfide, dimethyl monosulfide, allylmethyl monosulfide, dipropyl monosulfide or diallyl monosulfide) contained in a plant of Allium or a monosulfide compound-containing fraction of the plant of the Allium as an active ingredient. - 特許庁

例文

植物ステロールエステル製剤そのものを食品としてショートニングやマーガリン等の油脂類の代用品として利用し、脂肪を用いないことによるカロリー低下やコレステロール低下作用といった脂質代謝改善作用を有する植物ステロールを高含量に含有する食パンやケーキなどの食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a food such as breads or cakes having a high content of a plant sterol having lipid metabolism-ameliorating activity such as calorie-reducing or cholesterol-reducing activities by using no fat but by utilizing a plant sterol ester preparation itself as a food as a substitute of oils and fats such as shortening or margarine. - 特許庁

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