1016万例文収録!

「練り生地」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 練り生地に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

練り生地の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 86



例文

練り生地の丸め装置例文帳に追加

ROUNDING DEVICE FOR PASTE DOUGH - 特許庁

練りパイ生地の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PASTE PIE PRODUCTION - 特許庁

手打ち蕎麦生地練り例文帳に追加

MAIN KNEADING MACHINE FOR HANDMADE BUCKWHEAT NOODLE DOUGH - 特許庁

練りパイ生地の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING KNEADED PIE DOUGH - 特許庁

例文

練りシート生地とそれを用いた包み食品、および練りシート生地の製造方法例文帳に追加

KNEADED SHEET DOUGH, WRAPPING FOOD USING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING THE KNEADED SHEET DOUGH - 特許庁


例文

パン生地練り粉で作った各種の焼きもの例文帳に追加

any of various baked foods made of dough or batter  - 日本語WordNet

治療食用の低蛋白練り生地とその製造方法例文帳に追加

LOW PROTEIN PASTE DOUGH FOR THERAPEUTIC DIET AND METHOD FOR PREPARING THE SAME - 特許庁

形状判定装置及び練り生地成形システム例文帳に追加

SHAPE DETERMINATION DEVICE, AND MIXED COMPOUND MOLDING SYSTEM - 特許庁

練りシート生地とその製造方法例文帳に追加

KNEADED SHEET DOUGH AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

ゴム練り生地の冷却方法とその装置例文帳に追加

COOLING METHOD OF MILLED RUBBER MATERIAL AND ITS COOLER - 特許庁

例文

生地が収容の練り生地ボールを回転して加熱して生地の全域に生地攪拌具を浸漬させて固定することにより、生地練り加工の精度、信頼性とともにを汎用性を高めている。例文帳に追加

To raise precision of kneading processing, reliability and general purpose properties of dough by rotating and heating a dough kneading bowl storing dough, immersing and fixing a dough stirrer in the whole dough. - 特許庁

私の仕事は練りたてのパン生地を圧(あつ)延(えん)機(き)にかけ,シート状の生地にすることでした。例文帳に追加

My job was to put freshly kneaded bread dough into a rolling machine to make sheets of dough.  - 浜島書店 Catch a Wave

その生地を食べる準備として,彼らはそれをお湯で練ります。例文帳に追加

To prepare the dough for eating, they knead it with hot water.  - 浜島書店 Catch a Wave

パン生地練り込み用呈味フィリング及び呈味フィリング含有パン例文帳に追加

TASTE FILLING FOR KNEADING WITH BREAD DOUGH AND BREAD CONTAINING TASTE FILLING - 特許庁

澱粉質食品生地練り込み用水中油型乳化油脂組成物例文帳に追加

OIL IN WATER TYPE EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION FOR KNEADING IN STARCHY FOOD DOUGH - 特許庁

安定した品質の練りパイ生地の簡便な製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a simple method for producing paste pie dough having stable qualities. - 特許庁

この焼酎醪を製パンの原料水の代わりとしてパン生地練り込む。例文帳に追加

The Shochu moromi is kneaded in the bread dough instead of water. - 特許庁

麺の生地を手打ち同様に練りあげることができ、そば粉100%の品質の高い十割蕎麦の元になる麺生地練り玉を提供出来、数分間の作業工程でで5人前の手打ち麺生地を作ることが出来る麺生地練り製造器具を提供する。例文帳に追加

To provide a device for producing noodle dough by milling, capable of milling the noodle dough similar to hand-milled one, preparing noodle dough balls becoming the base of 100% Soba (buckwheat noodle) of high quality by using 100% Soba flour, and producing the hand-milled noodle dough serving for 5 persons by the several minutes of a working process. - 特許庁

本発明の加熱調理食品生地の製造方法は、穀物粒と液体とを含む混合物の中で粉砕ブレードを回転させて前記穀物粒を粉砕する粉砕工程と、粉砕された前記穀物粒と前記液体とを含む生地原料を練りブレードで生地練り上げる練り工程と、を備える。例文帳に追加

The method for producing the cooking food dough includes a pulverizing step of pulverizing the grains by rotating a pulverizing blade in a mixture containing the grains and a liquid, and a kneading step of kneading the dough raw material containing the pulverized grains and the liquid by a kneading blade to afford the dough. - 特許庁

加熱調理食品生地製造方法は、穀物粒と液体とを含む混合物の中で粉砕ブレードを回転させて前記穀物粒を粉砕する粉砕工程#20と、粉砕された前記穀物粒と前記液体とを含む生地原料を練りブレードで生地練り上げる練り工程#30と、を含む。例文帳に追加

The method for producing cooked food dough includes the grinding step #20 of rotating a grinding blade in a mixture containing grain granule and a liquid to grind the grain granule and a kneading step #30 of kneading a dough raw material containing the ground grain granule and the liquid by a kneading blade into dough. - 特許庁

加熱調理食品生地製造方法は、所定量の穀物粒と所定量の液体の混合物の中で粉砕ブレードを回転させて穀物粒を粉砕する粉砕工程#20と、粉砕穀物粒と液体の混合物からなる生地原料を練りブレードで生地練り上げる練り工程#30を含む。例文帳に追加

The method for producing heat-cooked food dough includes a crushing process #20 for rotating a crushing blade in a mixture of a prescribed amount of grains and a prescribed amount of a liquid to crush the grains, and a kneading process #30 for kneading with a kneading blade the dough raw material comprising the mixture of the crushed grains and the liquid into dough. - 特許庁

このクリーム状を呈する納豆ペーストをパン生地練りこんで焼き上げてパンとする。例文帳に追加

The bread is obtained by kneading the creamy Natto paste with the bread dough and baking the kneaded dough. - 特許庁

パン生地の温度が低くても練り工程を十分に遂行可能な自動製パン器を提供する。例文帳に追加

To provide an automatic bread maker capable of sufficiently carrying out a kneading step even though the temperature of dough is low. - 特許庁

麺の生地練り込んで使用するのに適した麺類用ほぐれ改良剤を提供する。例文帳に追加

To provide a loosening improving agent for noodles, suitable for using it by kneading into noodle dough. - 特許庁

米100%で作る米麺の麺生地の製造方法とこれに必用な専用機の練り例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING NOODLE DOUGH OF RICE NOODLE PREPARED BY 100% RICE AND KNEADING ROD OF SPECIALIZED MACHINE NECCESARY FOR THE SAME - 特許庁

生地、粉末状豆乳及び豆腐用凝固剤を必須成分とする練製品生地を混練し整形して煮込用練り製品を製造する。例文帳に追加

This paste product for stewing is produced by kneading a dough for the paste product consisting essentially of a kneaded dough, a powdery soybean milk and a coagulant for the Tofu and forming the resultant kneaded mixture. - 特許庁

練り工程#30ではグルテン、調味材料、発泡誘起材料等が生地原料や生地に投入される。例文帳に追加

In the kneading process #30, gluten, a seasoning material, a foaming-inducing material, and the like are preferably charged into the dough raw material or the dough. - 特許庁

練り工程#30ではグルテン、調味材料、発泡誘起材料等が生地原料や生地に投入される。例文帳に追加

In the kneading process #30, gluten, a seasoning material, a foaming-inducing material, and the like are preferably charged into dough raw materials or dough. - 特許庁

この米粉クッキーは、米粉を含む第一生地にペースト状に調製した里芋を混練りし、米粉にペースト状に調製した里芋が配合された第二生地を生成しS5、第二生地を、所定の分量に分割した分割生地を生成しS6、分割生地を焼成しS7、製造される。例文帳に追加

The rice flour cookie is produced by: kneading the taro prepared as paste in first dough containing rice flour; making second dough with the taro prepared as paste blended in rice flour S5; making divided dough obtained by dividing the second dough into a prescribed quantity S6; and baking the divided dough S7. - 特許庁

練り粉からなる生地を、タルト型のトレイの形状に応じた大きさに成形できるようにして、余分な生地が殆ど発生しないようにした生地充填枠仮設用帯体を提供する。例文帳に追加

To provide a band form for temporarily constructing a dough-packing frame ensuring dough made of paste to be formable to a size corresponding to the shape of a tart tray to scarcely generate an excess of dough. - 特許庁

押上機本体に備えた、生地受け皿部と置台型押し圧受け皿に二つの段重ねの筒型生地容器本体を設け、孔の違う押し出し円板を設けた手打ち蕎麦生地練り機を提供する。例文帳に追加

To provide a main kneading machine for handmade buckwheat noodle dough, structured by positioning two cylindrical dough container main bodies with overlapped stages on a dough receiving dish part and a cradle-type thrust pressure-receiving dish which are mounted on a thrusting-up machine main body and positioning an extrusion disc having holes of which the diameter are different from one another. - 特許庁

前記製パンコースには、パン容器に投入された穀物粒と液体との混合物を粉砕手段によって粉砕する粉砕工程と、穀物粒の粉砕粉を含む前記パン容器内のパン原料を混練手段によってパン生地練り上げる練り工程と、練り上げられたパン生地を発酵させる発酵工程と、発酵させたパン生地を焼成する焼成工程と、が含まれる。例文帳に追加

The bread making course includes: a grinding step in which the mixture of grains and a liquid in a bread container is ground by grinding unit; a kneading step in which the bread ingredients in the bread container, including the ground flour, is kneaded to be bread dough; a fermentation step in which the kneaded bread dough is fermented; and a baking step in which the fermented dough is baked into bread. - 特許庁

すり身類を含有する水産練り製品用生地であって、融点が50〜85℃であるゲル状物が生地中に不均一分散しており、ゲル状物の含有量が、すり身類100重量部に対して5〜120重量部であることを特徴とする水産練り製品用生地を加熱して水産練り製品を作製すること。例文帳に追加

The seafood paste is produced by heating the seafood paste dough containing seafood paste: wherein gel-state substance having a melting point of 50-85°C is inhomogeneously dispersed in the dough, and the content of the gel-state substance corresponds to 5-120 pts.wt. based ib 100 pts.wt. of the seafood paste. - 特許庁

生麩は小豆餡を包んで麩饅頭、焼き麩は生地に着色して砂糖を練りこみ、麩菓子などの駄菓子とする。例文帳に追加

They fill nama-fu with red bean jam to make fu-manju pastries while they add food colorings and sugar to the dough of yaki-fu to make confectioneries such as fugashi.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

すりおろしたヤマノイモの粘りを利用して米粉(薯蕷粉、上新粉)を練り上げ、その生地で餡等を包み、しっとりと蒸し上げた饅頭。例文帳に追加

It is a moist cake steamed with fillings such as bean paste wrapped in the dough into which rice powder (grated yam powder or finer rice powder) is kneaded with the help of the stickiness of grated yam.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

化工澱粉、アミラーゼ類、増粘剤を含有し、且つ乳化剤を含まない油脂組成物をパン生地練り込むこと。例文帳に追加

The method for producing bread comprising oil and fat composition comprises kneading the oil and fat composition containing chemically-modified starch, amylase and a thickener but containing no emulsifier, in bread dough. - 特許庁

粒子径が1μm以上の脂肪球粒子が実質的に存在しないホイップ済みクリームを練り込んだベーカリー生地例文帳に追加

This bakery dough is kneaded with a whipped cream containing substantially no spherical fat particles having a particle diameter of ≥1 μm. - 特許庁

パン生地練り工程時に、高濃度酸素を含む空気を、固体電解質膜12によって作成する酸素発生手段6からパン釜3内に供給することによって、グルテンの網の目の発達したパン生地をつくる。例文帳に追加

Air, which contains high-concentration oxygen, is supplied from a means 6 to generate oxygen using a solid electrolyte film 12 to a bread pot 3 in a kneading process of the dough to produce the dough with excellent development of gluten meshes. - 特許庁

パン生地に冷凍した菓子生地練り込むことにより、パンや菓子類が有する風味が引き立った、かつ食感・外観に優れた菓子入りパン類を製造する。例文帳に追加

The cake-containing bread that favors the taste of bread and cakes and has excellent palatability and appearance is produced by kneading bread dough with frozen cake dough. - 特許庁

食品材料の練り状の生地を所定形状に成形するデポジッターを一台で様々な食品材料の生地に対応させることができるようにする。例文帳に追加

To provide a depositor which is used for forming a kneaded food material dough in a desired shape and can singly apply to various kinds of food material dough. - 特許庁

パン類生地で用いる穀粉類100質量部に対し、乳固形分中のリン脂質の含有量が2質量%以上である食品素材とゲル化剤と水とで構成される複合体を3〜30質量部を、生地練り込む。例文帳に追加

A compound comprising a food material containing more than 2 mass% of phospholipids in its dairy solid component, a gelling agent and water in an amount of 3 to 30 pts.mass is kneaded into cereal flour for bread dough of 100 pts.mass. - 特許庁

ハンバーグの生地に野菜を40〜80重量%練り込み、生地中のつなぎ材に対する挽肉の重量比が3以下で、成型後ロ−ルがけして、加熱時に少なくともフライ、蒸煮の二工程を実施する製造法。例文帳に追加

The formed dough is then rolled to carry out at least two steps of frying and steam cooking at the time of heating. - 特許庁

前記穀物粒用製パンコースにおいて実行される製パン工程には、穀物粒を粉砕する粉砕工程とパン原料をパン生地練り上げる練り工程の間に実行されて、穀物粒の粉砕粉に吸液させる粉砕後吸液工程が含まれる。例文帳に追加

The bread-making process involves a grinding step for grinding cereal grains, and a post-grinding liquid absorption process for absorbing liquid from the ground powder of cereal grains that were ground in the grinding step. - 特許庁

小麦粉を水分とともに混捏して65〜70℃程度の中麺に練り上げ、練り上げられた中麺に対して小麦粉および副材料を混捏して得られる菓子生地を用いることを特徴とするどら焼、小麦饅頭、たい焼きまたは回転焼きの製造方法。例文帳に追加

This method produces Dorayaki (pancake stuffed with bean-jam), steamed bean-jam bun, Taiyaki (fish styled pancake stuffed with bean-jam) or Kaitenyaki (pancake stuffed with bean-jam) by using a dough for the sweets obtained by kneading flour and water into medium noodles at about 65-70°C, and then kneading flour and submaterials to the medium noodle. - 特許庁

水産練り製品の生地物性を損ねることなく弾力を強化し、また冷凍後解凍した時にも同様の効果があり、その上また加水率を多くすることもできる、新規な水産練り製品及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide new seafood paste reinforced in resilience without spoiling property of seafood paste dough, having the similar effect of reinforced resilience even when thawed after frozen, and also increased in its hydrolytic ratio, and to provide a method for producing the seafood paste. - 特許庁

小麦粉にウコンの粉を混合して、水を加えて十分に練り生地にして、気密性を有するシートでくるみ熟成させ、その後、麺生地に圧をかけて空気を抜き板状にしたものを麺にすることを特徴とするウコンを含有する麺の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the turmeric-containing noodles comprises mixing wheat flour with turmeric flour followed by adding water, sufficiently kneading the mixture to make noodle dough, wrapping the dough with a sheet with airtightness followed by ripening, applying pressure to the noodle dough to extract air, and bringing the dough to a plate-like shape to make noodles. - 特許庁

オーバーランが高く、且つ長期間の冷蔵が可能なホイップ済みクリームを練り込んだベーカリー生地、及び該ベーカリー生地を用いてなり、ボリュームに優れ、きめが細かく、食感もソフトで、風味も優れたベーカリー製品を提供する。例文帳に追加

To provide a bakery dough kneaded with a whipped cream having a high overrun and capable of being refrigerated for a long period, and to provide a bakery product which uses the bakery dough and has an excellent volume, a fine texture, soft palatability and an excellent flavor. - 特許庁

インドや中華人民共和国、台湾などでは、細い竹ひごに線香の生地練りつけて固めた竹芯香、(竹ひご線香、中国語竹枝香)が古くから用いられている。例文帳に追加

In India, People's Republic of China and Taiwan, bamboo stick Senko ( in Chinese), which is produced by attaching wet Senko around shaved bamboo, has been used from long ago.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

かぼちゃや根菜類など季節野菜主体とした味噌汁に、生地に塩を練りこまずコシを作らない状態で幅広に切った麺を、打ち粉が付いたままの生状態から入れて煮込む。例文帳に追加

Hoto is cooked by simmering fresh Udon noodles covered with Uchiko (wide noodles made from inelastic dough that is affordable by kneading without applying salt) in miso soup, the main ingredients being seasonal vegetables such as pumpkin and root crops.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

甘味加熱製品中、高甘味度甘味料、特に好ましくは、スクラロース、アセスルファムカリウム、ソーマチン、アリテーム及びステビアから選ばれる少なくとも1種を甘味加熱製品生地中に練り込む。例文帳に追加

This sweet heated product is obtained by kneading a high sweetness sweetener, especially at least one of sucralose, potassium acesulfame, thaumatin, alitame, and stevia in dough for the sweet heated product. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS