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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 賞味期間の意味・解説 > 賞味期間に関連した英語例文

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賞味期間の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 26



例文

賞味期間は 12 月 22 日まで.例文帳に追加

包装書かれている言葉〉 Best [Consume] before Dec. 22 《, '94》.  - 研究社 新和英中辞典

長期賞味期間の有機調理食品例文帳に追加

ORGANIC COOKING FOOD HAVING LONG BEST-BEFORE PERIOD - 特許庁

3 第一項第一号の規定にかかわらず、製造又は加工の日から賞味期限までの期間が三月を超える場合にあつては、賞味期限である旨の文字を冠したその年月の表示をもつて賞味期限である旨の文字を冠したその年月日の表示に代えることができる。例文帳に追加

(3) Notwithstanding the provisions of paragraph (1), item (i), if the period between the date for production or processing and the freshness date exceeds three months, the month indicated with the letter meaning a freshness date may replace the date indicated with the letter meaning a freshness date.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

適宜な賞味期間を備えて、市場での流通が可能な納豆風味の魚肉加工品を提供する。例文帳に追加

To provide a fish meat processed product having fermented soybean flavor, having adequate palatable period and enabling distribution in the markets. - 特許庁

例文

賞味期限、品質保持期間等の販売許容期間が経過した原料の使用を阻止し、飲料の品質の低下を有効に防止することができる飲料自動販売機を提供する。例文帳に追加

To effectively prevent drinks from decreasing in quality by stopping the use of raw materials after their vending permission periods such as 'term holding good taste' and date of minimum durability. - 特許庁


例文

食品に添加する香料は、その保存中に逸散し、製造直後の力価が保てないが、長期間、例えば賞味期間中その香料を保持して力価を保たせしめる方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for keeping potency of a flavor for a long term, e.g. by retiaining the flavor during a best-before period, though the flavor added to foods evaporates during the shelf life and can not retain the potency just after the production. - 特許庁

真空冷凍乾燥加工により賞味期間が延長でき、ムキ豆当の栄養分を損なわず、風味を長い期間保持する事、又完全ドライ乾燥の為丸ごと食べる事が出来る。例文帳に追加

To provide vacuum freeze-dried food comprising sheath-attached green soybeans whose peak condition period is elongated by vacuum freeze drying, so made as not to spoil nutrient of shucked beans while maintaining their flavor for a long time, and completely dried so as to be edible bodily. - 特許庁

POSシステムは、バーコードリーダによって読み取られたバーコードから、商品の製造年月日、賞味期限およびこの賞味期限の期間内において、製造年月日からの経過期間に応じて商品の販売価格を値引きするための値引き情報を取得し、値引き情報に基づいて、現在の日時における商品の値引き後の販売価格を算出する。例文帳に追加

The POS system acquires discount information for discounting the sales price of the merchandise in accordance with the date of manufacture of the merchandise, an expiration date and an elapsed time from the date of manufacture within the term of the expiration date from the barcode read by the barcode reader and calculates a discounted sales price of the merchandise at the present date and hour on the basis of the discount information. - 特許庁

期間賞味期限を有するミラクリン含有の甘味誘導物質をそのコストを安価にして提供でき、しかも渋味や苦味などを含む物質に対しても酸味と同様に甘味誘導する甘味誘導物質を提供する。例文帳に追加

To inexpensively provide sweetness-inducing substance containing miraculin having long expiration date, and inducing sweetness as well as acidity of substance containing astringency, bitterness or the like. - 特許庁

例文

従来の果肉様食感を有するゼリー状食品に比べ、耐酸性を有し、賞味期間が長く、且つ、季節を問わず果肉様の食感を味わうことのできるゼリー状食品の提供。例文帳に追加

To obtain a gelatinous food having acid resistance, longer palatable period and a sarcocarp-like food feeling irrespective of seasons, in comparison with conventional gelatinous foods having the sarcocarp-like food feelings. - 特許庁

例文

続けて、制御部は、算出した商品の賞味期限日から参照テーブルから取得した商品の回収期間を引いて、商品の撤去日を算出する(S150,S160)。例文帳に追加

Then, the control part computes a removal date of commodity by subtracting the recovery period of commodity acquired from the reference table from the computed appreciation-expiration date of commodity (S150, S160). - 特許庁

肉質緻密で石細胞状の組織を有し、季節や賞味期間を問わず、リンゴや梨様の風味と食感を味わうことができる新規なゼリー状食品の提供。例文帳に追加

To obtain a jellylike food having a dense flesh quality and a stone celllike tissue and capable of tasting an applelike or a pearlike flavor and texture regardless of seasons or periods of minimum durability. - 特許庁

内部の肉質部は、生の新鮮な状態で蛸の甘さや柔らかさを失わず、また表層部は香ばしく、そして賞味できる期間が長く、保存もしやすい蛸足加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a processed octopus tentacle food keeping the fresh raw state at the inner meat part without losing the sweetness and softness of the octopus meat, giving flavoring surface layer and having prolonged best-before date and good preservability. - 特許庁

また、明太子フレークは加熱乾燥されているので、雑菌の繁殖が抑えられ、椎茸の旨煮に混合しても長期間賞味期限を有している。例文帳に追加

In the food product, the propagation of sundry germs is inhibited because the codfish roe is heated/dried so as to have long open date even when mixed with the flavored cooked mushroom. - 特許庁

食品の加工工程で新含気調理殺菌機で完全殺菌処理を施し、ガスバリアーのプラスチックバッグで包装することにより、化学添加物を使用せずに賞味期間を延ばすことが出来る。例文帳に追加

The organic cooking food having a long best-before period is obtained by subjecting the food to complete sterilization with a new pneumatic cooking sterilizer in its processing stage, and packaging the food within a gas-barrier plastic bag so as to elongate the best-before period without using any chemical additives. - 特許庁

そして、タイマーT1によって所定期間が経過したことが検知される度に、ドライバD20を制御して、液晶パネル11において感光材料の賞味期限が到来する、或いは、到来した旨の警告表示を行う。例文帳に追加

Each time the timer T1 detects that a specified period elapses, a driver D20 is controlled to generate an alarm indicating that the appreciation period of the photosensitive material is to expire or expired on a liquid crystal panel 11. - 特許庁

賞味期間が長く、しかも適度な硬さでそのまま食するにも好適な干し柿スライス片を得ることができる干し柿スライス片の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing dried persimmon slices having a long peak condition period, moderate hardness, and suitable for direct eating. - 特許庁

納豆の保存期間あるいは賞味期間を延長し、常温での保存を可能にし、他の食材へのトッピングに用いた場合において、当該他の食材中に存在する菌の作用が阻害されることがない納豆を提供する。例文帳に追加

To provide a method for sterilizing fermented soybeans extending a storage period or a best-before period of fermented soybeans and normal-temperature preservation of the fermented soybeans, and causing no inhibition in action of fungi existing in other food material on which the fermented soybeans are used as a topping. - 特許庁

ロケーション先の自動販売機にルートマンが巡回して商品収納ラックに商品を補給する際に、乳製品飲料などのような賞味期間が比較的短い商品についての適正な在庫調整作業が容易に行えるようにする。例文帳に追加

To easily perform proper stock adjusting operation for articles whose open dates are relatively short such as dairy products and drinks when a route man replenishes an article storage rack of an automatic vending machine at a location destination with articles. - 特許庁

食品、特に浅漬などの漬物の賞味期間を延長できる新規な環状バクテリオシン、当該環状バクテリオシンを産生することができる新規乳酸菌、かかる乳酸菌を用いた環状バクテリオシンの製造方法と食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a novel cyclic bacteriocin capable of extending a use-by date of a foodstuff, particularly pickles such as lightly pickled vegetables, a novel lactic bacterium capable of producing the cyclic bacteriocin, a method of producing a cyclic bacteriocin using the lactic bacterium, and a method of producing a foodstuff using the lactic bacterium. - 特許庁

ショーケースなどにおける光照射による風味劣化や組織劣化が抑制され、長期間賞味に適した品質を維持している軟質ナチュラルチーズ及びその製造方法、ならびに該軟質ナチュラルチーズを用いたプロセスチーズ及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a flexible natural cheese which maintains quality suitable for a prolonged degustation by suppressing flavor fouling and tissue fouling due to a photoirradiation in showcase, or the like, and a production method therefor and to provide a process cheese using this flexible natural cheese and to provide a method for producing the same. - 特許庁

従来の軟質ナチュラルチーズで問題となっていた保存中の酸度上昇を防止し、風味や品質の劣化を防止することにより、保存性を向上させた賞味期間の長いフレッシュチーズ及びこのフレッシュチ−ズの製造法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide fresh cheese having long open date, improved in preservability by preventing rise of acidity during storage so as not to cause flavor and quality deterioration; and to provide a method for producing the fresh cheese. - 特許庁

米,麦,豆その他の穀物類を収容保存するために使用する各種の各材料による包装容器においては、収容する穀物類の鮮度を長期間保持することの工夫に欠けていたため、賞味期間は比較的短かかったし、旨味の維持にも欠けていたことに鑑み、本発明は従来から存する穀物用の包装容器を改良することを目的とする。例文帳に追加

To improve a conventionally existing grain packaging container made of various kinds of materials to be used for housing and storing rice, wheat, beans and other grain to eliminate disadvantages that a shelf life is relatively short and taste cannot be maintained since the conventional container is not devised to keep freshness of the stored grain for a long time. - 特許庁

商品の質(消費期限/賞味期限の長短)によっても行商範囲は異なり、取れたその日に消費される必要のある生鮮食品は都市周辺部や都市内部で採れたり作られた食品を運んで売り歩くが、より長期間の保存ができる物品などでは都市から都市へと渡り歩くような業態も存在する。例文帳に追加

The area for peddling differs depending on the type of products (length of expiry period or best-before period), which means some types of fresh food required to be eaten on the day they are gathered are often sold in peripheral areas and urban areas, but products which can be stored for long periods are sometimes sold by peddlers moving from city to city.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このとき、マンナン(コンニャクミート)中に含有されている水分が最終製品たるハンバーグの食感や賞味期間に大きな影響を与えるため、マンナンを凍結状態に保持したまま細断して混合工程および成型工程での水分の過剰な滲み出しを抑制し、最終製品の品質の低下を防止する。例文帳に追加

Therein, since water contained in the mannan (devil's tongue meat) gives a large effect to the texture and open date of the hamburg steak as the final product, the mannan is finely cut in a frozen state to inhibit the excessive bleeding of water in a mixing process and in a molding process, thus preventing the deterioration in the quality of the final product. - 特許庁

例文

簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風味の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞味する際に好ましい鮮紅色の肉色を呈するミオグロビン含有生食用赤身魚肉の加工食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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