1153万例文収録!

「食品化学」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品化学の意味・解説 > 食品化学に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

食品化学の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 152



例文

生物化学食品化学、生理学、食品分析学、毒性学例文帳に追加

Biological chemistry, Food chemistry, Physiology, Food analysis, Toxicology  - 日本法令外国語訳データベースシステム

癌に対する化学的防護食品例文帳に追加

FOOD PRODUCT FOR CHEMICAL PROTECTION AGAINST CANCER - 特許庁

食品添加物という,食品に添加される化学的合成物質例文帳に追加

a chemical synthetic substance added to food, called food additive  - EDR日英対訳辞書

化学発熱装置及び化学発熱装置付き携帯食品用容器例文帳に追加

CHEMICAL HEAT GENERATING DEVICE AND PORTABLE FOOD CONTAINER WITH CHEMICAL HEAT GENERATING DEVICE - 特許庁

例文

この食品添加物の化学成分を知っていますか例文帳に追加

Do you know the chemical composition of this food additive? - Eゲイト英和辞典


例文

化学発熱装置付き携帯食品用容器例文帳に追加

RECEPTACLE FOR TAKEOUT FOOD WITH CHEMISTRY HEATER - 特許庁

化学プラントや 食品加工工場であれ例文帳に追加

Any chemical plant, any food processing plant - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

調理済み食品の長期保存用容器、長期保存用食品、及び化学加熱装置付き長期保存用調理済み食品例文帳に追加

LONG-TERM PRESERVATION CONTAINER FOR PRECOOKED FOOD, FOOD FOR LONG-TERM PRESERVATION, AND PRECOOKED FOOD FOR LONG-TERM PRESERVATION HAVING CHEMICALLY HEATING DEVICE - 特許庁

化学発熱剤発熱装置及び化学発熱剤発熱装置付き携帯食品用容器例文帳に追加

CHEMICAL HEATING AGENT-HEATING DEVICE AND PORTABLE FOOD CONTAINER WITH CHEMICAL HEATING AGENT-HEATING DEVICE - 特許庁

例文

食品又は化学品の粉粒体、食品等のベルト式包装機、真空包装機及びその方法。例文帳に追加

BELT-TYPE PACKAGING MACHINE, VACUUM PACKAGING MACHINE AND PACKAGING METHOD FOR POWDER AND GRANULE OF FOOD PRODUCT OR CHEMICAL ARTICLE, FOOD PRODUCT OR THE LIKE - 特許庁

例文

それが生物学上活発である植物から得た得た、しかし栄養食品ではない化学物質例文帳に追加

a chemical substance obtained from plants that is biologically active but not nutritive  - 日本語WordNet

低温で貯蔵される食品に残留する農薬などの化学物質を分解する。例文帳に追加

To provide a food storage container that decomposes chemical substances such as pesticides remained on food stored at low temperature. - 特許庁

厚生労働省医薬食品局審査管理課化学物質安全対策室例文帳に追加

Office of Chemical Safety, Evaluation and Licensing Division, Pharmaceutical and Food Safety Bureau, Ministry of Health, Labour and Welfare  - 経済産業省

地面で栽培する食品の どこが悪いの 化学薬品を使ったものより むしろ良いはずよ例文帳に追加

I mean, what's wrong with food that's grown in the ground rather than something that has a chemistry set poured on top of it? - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

特定の化学的特性をもった脂肪の一種で、通常、焼いた食品、スナック、油であげた食品、ショートニング、マーガリン、特定の植物油などの加工食品に含まれる。例文帳に追加

a type of fat that has certain chemical properties and is usually found in processed foods such as baked goods, snack foods, fried foods, shortening, margarine, and certain vegetable oils.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

水産化学、畜産化学、放射線化学、乳化学、食肉化学、高分子化学、生物有機化学、環境汚染物質分析学、酵素化学食品化学、水産生理学、家畜生理学、植物生理学、環境生物学、応用微生物学、酪農微生物学、病理学、医学概論、解剖学、医化学、産業医学、血液学、血清学、遺伝学、寄生虫学、獣医学、栄養化学、衛生統計学、栄養学、環境保健学、衛生管理学、水産製造学、畜産品製造学、農産物製造学、醸造調味食品製造学、乳製品製造学、蒸留酒製造学、缶詰工学、食品工学、食品保存学、冷凍冷蔵学、品質管理学、その他これらに類する食品衛生に関する科目例文帳に追加

Fish chemistry, Livestock chemistry, Radiation chemistry, Dairy chemistry, Meat chemistry, Polymer chemistry, Biological organic chemistry, Analysis of environmental pollution substances, Enzyme chemistry, Physical and chemical study of food, Fishery physiology, Livestock physiology, Plant physiology, Environmental biology, Applied microbiology, Dairy microbiology, Pathology, Outline of medical science, Anatomy, Medical chemistry, Industrial medical science, Blood science, Serology, Genetics, Parasite science, Veterinary medicine, Nutritional chemistry, Health statistics, Nutritional science, Environmental health, Health supervision, Fishery production, Production of livestock products, Production of agricultural products, Production of brewery products and seasoning products, Production of dairy products, Production of distilled wine, Canned product engineering, Food engineering, Food preservation, Freezing and cold storage, Quality control, and other subjects related to food sanitation  - 日本法令外国語訳データベースシステム

活性酸素を電気化学的に発生させることで、酵素や特殊な試薬を使用せず、簡便で、しかもコストを抑えて、食品の抗酸化活性を効率よく測定することができる、食品の抗酸化活性測定方法およびそのための食品の抗酸化活性測定システムを提供する。例文帳に追加

To provide an antioxidant activity measuring method of food for efficiently measuring antioxidant activity of food simply, with its cost suppressed, without using any enzyme or special reagent by electrochemically generating active oxygen, and an antioxidant activity measuring system of food therefor. - 特許庁

食品側に有害な化学物質等が溶出することが少なく、また食品の着臭が防止でき、耐油性および耐香辛料性に優れており、さらに容器端材の再生利用が容易であり材料歩留りを大幅に改善できる食品容器を提供する。例文帳に追加

To provide a food container in which some harmful chemical substances or the like are less eluted toward foods stored in the container, odor adhering to the foods can be prevented, it shows a superior anti-oil and anti-spice characteristics and further a recycling utilization of container used material can be easily attained and a yield of the material can be substantially improved. - 特許庁

1年次開講の『大学生のための表現法』と2年次開講の『食品化学』の2科目を担当しています。例文帳に追加

I'm teaching two courses, year one's "Self-expression for University Students" and year two's "Food Chemistry". - Tatoeba例文

1年次開講の『大学生のための表現法』と2年次開講の『食品化学』の2科目を担当しています。例文帳に追加

I'm teaching two courses, year one's "Self-expression for University Students" and year two's "Food Chemistry".  - Tanaka Corpus

様々な原水をより高度に改質して水処理に関する化学的な負荷の軽減、食品類の酸化防止や制菌等の諸問題を解決する。例文帳に追加

To solve various problems such as a reduction in chemical load for water treatment, prevention of oxidation of foods and bacteriostatic by highly modifying various raw water. - 特許庁

共役リノール酸は遊離の脂肪酸またはその化学的誘導体の形態で、丸剤中でまたは調製食品の成分として提供され得る。例文帳に追加

The conjugated linoleic acid in the form of a free acid or its chemical derivative can be fed in a pill or as a component of a prepared food. - 特許庁

食品に6000気圧あるいはそれ以下の圧力下で加圧し、農薬等の化学物質の除去を実現する。例文帳に追加

The removal of a chemical material such as an agrochemical is achieved by pressurizing the food at a pressure of 6,000 atm or less. - 特許庁

食品化学品等のプラント設備などにも衛生的に使用できる、検出センサ用のサニタリー電極棒を提供する。例文帳に追加

To provide a sanitary electrode rod for a detection sensor, usable sanitarily in a plant facility or the like for foods, a chemical and the like. - 特許庁

医薬品、化学品、食品および飼料用添加物などとして有用なL−アミノ酸の工業的に効率のよい製造法を提供する。例文帳に追加

To provide an industrially efficient method for producing an L-amino acid useful for medicines, chemicals, foods, additives for feed, and the like. - 特許庁

重量平均分子量280〜6000の化粧品や食品に適用される化学薬品無添加のシルクペプチドが効率よく得られる。例文帳に追加

The method enables efficient production of the silk peptide having an average molecular weight of 280-6,000, being usable for cosmetics and/or food, and free from addition of chemicals. - 特許庁

コンパクトで、効率が良くしかも取り扱いが簡単な例えば食品の形の抗炎症性及び化学予防性組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an anti-inflammatory and chemoprophylactic composition which is compact, highly efficient and easy to handle, for example in the form of a food. - 特許庁

香気味覚分析器103で物体の発する香気や食品の味についてその化学式や成分比率を分析し分析データを取得する。例文帳に追加

An order and taste analyzer 103 analyzes the chemical formulas and component ratios as to the odor that a body emits and the taste of a food, to obtain analytic data. - 特許庁

食品又は化学品の粉粒体、惣菜等の量目調整方法及び、充填機、定量分割機又は形成機。例文帳に追加

WEIGHT ADJUSTING METHOD, FILLING MACHINE, AND QUANTITATIVELY DIVIDING MACHINE OR FORMING MACHINE EACH FOR FOOD, CHEMICAL GRANULE, DAILY DISH OR THE LIKE - 特許庁

食品又は化学品の粉粒体、惣菜等の定量分割、充填、形成、ポンピング又は分粒方法及び装置又は機器。例文帳に追加

METHOD AND DEVICE OR APPARATUS FOR QUANTITATIVELY DIVIDING, FILLING, FORMING, PUMPING OR CLASSIFYING FOOD, CHEMICAL GRANULE, DAILY DISH OR THE LIKE - 特許庁

ほかにも、規制の多かった食品製造業や化学産業において、技術的障壁の除去によるコスト削減効果が大きかったとされている。例文帳に追加

In addition, it is thought that the removal of technical barriers has resulted in a large cost reduction in the highly-regulated food manufacturing and chemicals industries. - 経済産業省

トマトの遺伝子組み換え を化学的に結合された 変更牧場風味のデザート スナック食品工場でトッピング。例文帳に追加

A genetically altered tomato was combined with a chemically, altered ranchflavor dessert topping at a snack food plant. - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

この化学物質は、また、新生児または身体の虚弱な個体などの特に内分泌撹乱作用が不利益となる個体によって摂取される食品において使用される食品添加物として有用。例文帳に追加

This chemical substance is also especially useful as a food additive used in the food ingested by newborns and fragile individuals who would suffer from the disadvantage if exposed thereto. - 特許庁

食品又は化学品の粉粒体、惣菜等の定量分割、充填、形成、又はポンピングで摩擦等の応力を与えずまったく特性を損傷しなく、無人で安全、安心な食品化学品等の製造方法及び装置又は機器を提供する。例文帳に追加

To provide an unmanned, secure and safe manufacturing method and a device or an apparatus for food or chemicals capable of preventing stress such as friction and capable of preventing damage in quantitatively dividing, filling, forming or pumping of the food, the chemical granule, the daily dish or the like. - 特許庁

アーティチョーク含有機能性改善食品が、アーティチョークの葉、蕾、根及び茎の各部位から選択される1又は複数の部位を用い、物理的又は化学的処理を施して乾燥物、粉砕物、細断物又は抽出物からなる固液いずれかの状態の可食性原料又は食品添加物を製造し、該可食性原料又は食品添加物を食品基材に配合してなるものである。例文帳に追加

The function-improved food containing artichoke is produced, by preparing an edible raw material or food additives, comprising either a dried material, powdery material, finely-cut material or solid liquid constituted of extracted materials through physical or chemical treatment, and adding the edible raw material or the food additives to the food base material. - 特許庁

工業用,科学用,写真用,農業用,園芸用及び林業用の化学品。未加工人造樹脂,未加工プラスチック。肥料。消火剤。焼戻し剤及びはんだ付け剤。食品保存用化学剤。なめし剤。工業用接着剤例文帳に追加

Chemicals used in industry, science and photography, as well as in agriculture, horticulture and forestry; unprocessed artificial resins, unprocessed plastics; manures; fire-extinguishing compositions; tempering and soldering preparations; chemical substances for preserving foodstuffs; tanning substances, adhesives used in industry. - 特許庁

第1類 工業用,科学用,写真用,農業用,園芸用及び林業用の化学品。未加工人造樹脂,未加工プラスチック。肥料。消火剤。焼戻し剤及びはんだ付け剤。食品保存用化学剤。なめし剤。工業用接着剤例文帳に追加

Class 1 Chemicals used in industry, science and photography, as well as in agriculture, horticulture and forestry; unprocessed artificial resins, unprocessed plastics; manures; fire-extinguishing compositions; tempering and soldering preparations; chemical substances for preserving foodstuffs; tanning substances, adhesives used in industry. - 特許庁

1 工業用、科学用、写真用、農業用、園芸用及び林業用の化学品。未加工人造樹脂、未加工プラスチック。肥料。消火剤。焼戻し剤及びはんだ付け剤。食品保存用化学剤。なめし剤。工業用接着剤例文帳に追加

1 Chemicals used in industry science and photography as well as in agriculture horticulture and forestry; unprocessed artificial resins unprocessed plastics; manures; fire extinguishing compositions; tempering and soldering preparations; chemical substances for preserving foodstuffs; tanning substances; adhesives used in industry - 特許庁

何ら化学物質からなる化学抗酸化剤を使用することなく、長期間保存しても酸化安定性が失われず、消費者にとって好ましく受け入れられる水中油型乳化食品を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide an oil-in-water emulsion food free from losing oxidation stability even preserved for a long period without using any chemical antioxidant comprising a chemical substance, and favorably acceptable to consumers. - 特許庁

レトルト食品の製造方法であって、化学調味料及び化学調味料を使用した原料を一切使用しないで製造することにより、レトルト臭の改善及び保存中の劣化の低減をする。例文帳に追加

This invention is a method for producing retort food products in which chemical seasonings and a raw material containing chemical seasonings are not used at all whereby the retort smell is improved and the deterioration is minimized while they are stored. - 特許庁

食品は、抗生物質及びその他の化学的合成品(化学的手段により元素又は化合物に分解反応以外の化学的反応を起こさせて得られた物質をいう。以下同じ。)たる抗菌性物質を含有してはならない。ただし、次のいずれかに該当するものにあつては、この限りでない。例文帳に追加

1. Foods shall not contain any antibiotics or synthetic antibiotic substances, except for the following case. - 厚生労働省

食品、化粧品、医薬品、化学品等に極めて有用なタンパク質及び/ 又は糖質を食品としても使用することができる安全な方法で、且つ効率良く大量に低コストで、しかも容易に改質することができるタンパク質及び/又は糖質の改質方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for modifying protein and/or a saccharide by which the protein and/or the saccharide highly useful for foods, cosmetics, medicines, chemicals and so on can efficiently and massively be modified at a low cost by a safe method capable of being also used for foods. - 特許庁

化学発熱剤と水との接触による発熱反応を用いたレトルト食品の加熱方法において、水との反応で発熱効率を最大限発揮させ、発熱時食品等の加熱対象物と効率的に熱交換することを課題とする。例文帳に追加

To maximize exoergic efficiency through reaction with water and to efficiently exchange heat with a heated object such as food in exoergic, in a method for heating retort food using exoergic reaction through contact of a chemical exothermic agent with the water. - 特許庁

化学工業、食品工業などにおける重合タンクや反応タンク、食品工業における発酵槽等の内部を洗浄するタンク洗浄装置において、タンクの上部にあるマンホールまでの昇降が容易なタンク洗浄装置を提供する。例文帳に追加

To provide a tank cleaning device easily elevatable to a manhole at an upper part of the tank, in the tank cleaning device cleaning the inside of a polymerization tank or a reactor tank in the chemical industry or food industry, or the inside of a fermentation tank in the food industry. - 特許庁

第十一条 食品の安全性の確保に関する施策の策定に当たっては、人の健康に悪影響を及ぼすおそれがある生物学的、化学的若しくは物理的な要因又は状態であって、食品に含まれ、又は食品が置かれるおそれがあるものが当該食品が摂取されることにより人の健康に及ぼす影響についての評価(以下「食品健康影響評価」という。)が施策ごとに行われなければならない。ただし、次に掲げる場合は、この限りでない。例文帳に追加

Article 11 (1) In formulating policies to ensure Food safety, assessment (hereinafter referred to as the "Assessment of the Effect of Food on Health") shall be made for each policy on the effects that potentially harmful biological, chemical, or physical agents likely to be contained in Food, or conditions under which Food is likely to be placed, have on human health, through the ingestion of the Food, provided that this shall not apply to the following cases:  - 日本法令外国語訳データベースシステム

生体への影響が懸念される化学抗酸化剤を含有せずに、食品に長期間優れた酸化安定性を付与することのできる食品用抗酸化剤を提供することにあると共に、消費者が敬遠することなく安心して食することのできる、長期間酸化安定性に優れた水中油型エマルジョン食品を提供すること。例文帳に追加

To provide an antioxidant for food imparting long-term excellent oxidation stability to food without containing a chemical antioxidant having anxiety of effect on a living body, and to provide an oil-in-water emulsion food safely eatable by consumers without avoidance and excellent in long-term oxidation stability. - 特許庁

化学合成品ではなく、また、有機酸発酵後、化学処理を伴う単離により得られた各種の有機酸を混合するのではなく、発酵生産物から直接得られる天然由来でかつ風味がよく、抗菌性を有し、植物含有食品の植物天然色素の急激な色落ちを防ぐ作用を有する発酵酸味料、いわゆる食品調味料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a fermented sour agent, the so-called food seasoning which is not a chemical synthetic product without mixing various kinds of organic acids obtained by isolation accompanying chemical treatment after organic aid fermentation, is derived from a natural product directly obtained from a fermentation product and has a good flavor, antimicrobial properties and further actions of preventing sudden discoloration of a vegetable natural pigment of a vegetable-containing food. - 特許庁

栄養補助食品での使用、或いは非インシュリン依存性糖尿病、高血圧及び/又は代謝症候群の治療のための薬剤の構成成分としてのビシクロ[3.2.1]オクタンの化学構造、又はカウリンの化学構造を含んでなる物質。例文帳に追加

The substance includes the chemical structures of bicyclo[3.2.1]octane or the chemical structures of kaurene for the use in a dietary supplementation or as a constituent in a medicament for the treatment of non-insulin dependent diabetes mellitus, hypertension and/or the metabolic syndrome. - 特許庁

茸から単離、精製して得た化学構造(22E,24R)−ergosta−7,22−diene−3β,5α,6β−triolで表される骨形成促進剤と、前記化学構造で表される成分を含む茸を使用した骨形成促進食品によって課題を解決した。例文帳に追加

The purpose is accomplished by the bone growth accelerators isolated from mushrooms and purified having a chemical structure depicted by (22E,24R)-ergosta-7,22-diene-3β,5α,6β-triol and the bone growth accelerating foods using the mushrooms containing the ingredients depicted by the above chemical structure. - 特許庁

例文

カルニチン欠乏症の予防や治療のための栄養補助食品として、化学療法中のがん患者、あるいは透析中の腎臓病患者に投与される。例文帳に追加

it can be given as a supplement to prevent and treat carnitine deficiency in patients who are receiving chemotherapy for cancer or undergoing dialysis for kidney disease.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

索引トップ用語の索引



  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
Eゲイト英和辞典
Copyright © Benesse Holdings, Inc. All rights reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
 Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France.
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France
  
PDQ®がん用語辞書 英語版
Copyright ©2004-2024 Translational Research Informatics Center. All Rights Reserved.
財団法人先端医療振興財団 臨床研究情報センター
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
Copyright © Ministry of Health, Labour and Welfare, All Right reserved.
  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
  
JESC: Japanese-English Subtitle Corpus映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書のコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS