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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > steaming hotの意味・解説 > steaming hotに関連した英語例文

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steaming hotの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 45



例文

It is closesultrymuggysteaming hot. 例文帳に追加

蒸し暑い - 斎藤和英大辞典

steaming hot 例文帳に追加

湯気が出るほど熱い, 非常に熱[暑]い. - 研究社 新英和中辞典

This coffee is steaming hot.例文帳に追加

このコーヒーはひどく熱い - Eゲイト英和辞典

My little son was steaming hot just after he got out of the bath tub. 例文帳に追加

風呂からあがったばかりの息子は体中がぽっぽとしていた. - 研究社 新和英中辞典

例文

Mary likes her coffee steaming hot, while Tom likes his lukewarm.例文帳に追加

メアリーは熱々のコーヒーが好きだけど、トムはぬるめが好きなんだ。 - Tatoeba例文


例文

PRODUCTION OF RED RICE, AND HOT WATER-SPRAYING MACHINE, HOT WATER DRAINING TABLE AND STEAMING CARRIAGE USED THEREFOR例文帳に追加

赤飯の製造方法、および、それに使用する通湯機、湯切り台ならびに蒸し台車 - 特許庁

Globally, hot springs are considered to be used for enjoying, healing, drinking or steaming. 例文帳に追加

世界的には楽しむ、療養する、あるいは飲むもの、蒸すものとして認識されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Also, at the above-mentioned 'Ueno,' other than ekiben, steaming hot anagomeshi are served on the spot. 例文帳に追加

また、上記「うえの」では駅弁の他、店内であつあつのあなご飯を食べる事が出来る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The shopkeeper folds some paper and puts a steaming hot waffle in it. 例文帳に追加

店の人が紙を折って,そこに湯気を立てている熱々のワッフルをはさみます。 - 浜島書店 Catch a Wave

例文

The color developing zone is a hot water treating zone and the swelling zone is a steaming zone.例文帳に追加

発色帯域が熱水処理帯域であり、膨潤帯域が蒸気蒸煮帯域である。 - 特許庁

例文

As the amount of hot water for steaming is controlled depending on the amount of a raw material A, a user does not need to set the amount of hot water for steaming each time in case of a different amount of the raw material A.例文帳に追加

蒸らし湯の量を原料Aの量に応じて制御するようにしたので、原料Aの量が異なる場合であっても、蒸らし湯の量を個々に設定する必要がない。 - 特許庁

To provide a functional filter capable of stably obtaining an extract component with a good taste by one feeding of hot water without considering a pouring amount of hot water and a steaming time, or the like, for steaming a substance to be extracted at the initial time of the extraction.例文帳に追加

抽出初期に被抽出物を蒸らすための熱水の注ぎ量や蒸らし時間等を考慮することなく、一度の給湯で美味しい抽出成分を安定して得ることができる機能性フィルターを提供する。 - 特許庁

It is supposedly named after that hot spring water is used for its dough and the steam from hot spring is also used for steaming the buns. 例文帳に追加

生地に温泉水を使うこと、または蒸しの過程で、温泉の蒸気を使うことから付けられたとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This heat treatment apparatus 100 for tea leaves has a steaming part 103 which steams picked tea leaves with steam, and a boiling part 104 which boils in hot water the tea leaves steamed in the steaming part 103.例文帳に追加

茶の葉の熱処理装置100は、摘採された茶の葉を蒸気で蒸す蒸熱部103と、蒸熱部103にて蒸された茶の葉を熱水で茹でる煮沸部104とを備えている。 - 特許庁

The method for producing steamed noodles is equipped with a boiling process for passing noodles through hot water between a steaming process and a cooling process in order to sufficiently remove gelatinized starch on the noodle surface in a steaming process.例文帳に追加

蒸し工程において糊化した麺表面の澱粉を十分に取り除くため、蒸し工程と冷却工程の間に、熱湯に麺を通す湯がき工程を設ける。 - 特許庁

To provide an electric hot water dispenser automatically performing "a hot water supply for steaming" and "an intermittent hot water supply" when making drip coffee by controlling to pour or stop hot water.例文帳に追加

ドリップコーヒーを淹れる時の「蒸らし給湯」と「間欠給湯」を、お湯の注いだり止めたりを制御して自動的に行う電気ジャーポットを提供する。 - 特許庁

Preferably, the rice is soaked in water before steaming, and the steamed rice is soaked in the seasoning liquid when the steamed rice is hot.例文帳に追加

米は、蒸す前に水漬けするのが好ましく、また、蒸し米の熱いうちに調味液に浸漬することが好ましい。 - 特許庁

Further, since the hot water can be delivered just as the user himself/herself did, the coffee suited to the preference of the user in terms of a hot water delivery amount, a hot water delivery interval and steaming time, etc., is made.例文帳に追加

さらに、使用者自身が淹れた通りに出湯させることができるため、出湯量や出湯間隔、蒸らし時間など使用者の好み通りのコーヒーを淹れることができる。 - 特許庁

With this configuration, a caffeine-reducing treatment of the tea raw leaves is carried out by blowing the hot water on the tea raw leaves, and a steaming treatment of the tea raw leaves is carried out by blowing the steam to the tea raw leaves to enable the caffeine-reducing treatment and the steaming treatment of the tea raw leaves to be carried out selectively.例文帳に追加

これにより、茶生葉に熱水を吹き付けることで茶生葉の低カフェイン化処理を行ない、茶生葉に蒸気を吹き付けることで茶生葉の蒸熱処理を行なうので、茶生葉の低カフェイン化処理と蒸熱処理を選択的に行なうことができる。 - 特許庁

This method comprises treating material raw tea leaves with steaming and, immediately (almost without lowering the temperature of the steamed tea leaves) applying heating treatment using100°C hot air or humidified hot air to the resultant steamed tea leaves.例文帳に追加

材料生茶葉を蒸熱処理した後、その蒸し茶葉を直ちに(蒸し茶葉の温度を殆ど低下させることなく) 100℃以上の熱風、又は加湿熱風で加熱処理を加えるものである。 - 特許庁

To easily enhance the cosmetic effects of massagers by continually and easily supplying hot steam to the skin by means of a hot steaming towel prior to the massages.例文帳に追加

マッサージに先立って、蒸しタオルのような温熱水蒸気を持続的に、かつ簡便に皮膚に供給し、マッサージによる美容効果を容易に高められるようにする。 - 特許庁

When the steaming time is made longer than the prescribed period of time and the flow rate of the hot water is made smaller than the prescribed value, and the supply time of the hot water is made longer than the prescribed period of time, a thick beverage is extracted.例文帳に追加

また、前記蒸らし時間を所定時間よりも長くし、前記温水流量を所定量よりも少なく、前記温水供給時間を所定時間よりも長くすることにより、濃度の濃い飲料が抽出される。 - 特許庁

Because a predetermined standard value of the hot water for steaming per unit amount of the raw material A is preset, and the quantity of the hot water for steaming is calculated by multiplying the amount of the raw material A by the standard value, the brewing device for drinks can correspond to any amount of the raw material A by presetting only the standard value.例文帳に追加

この場合、原料Aの単位当たりの量に対する所定の基準値を予め設定しておき、原料Aの量に基準値を乗ずることによって蒸らし湯の量を算出するようにしたので、基準値の値のみを予め設定しておくことにより、如何なる原料Aの量にも対応することができ。 - 特許庁

The surface of the rice is considerably hot similarly to that of the boiled rice right after the boiling because only several minutes have passed after the steaming, therefore, it is sufficient to pat the surface of the rice with wet hands. 例文帳に追加

なお、蒸して数分しか経過していないので表面は炊きたてのご飯と同じに相当に熱いので、餅の表面を濡れた手のひらで叩く程度で良い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, there are only few hot springs which have both sodium bicarbonate suited for making soft and full dough, and steam of high temperature required for steaming, therefore many of the manju called Onsen-manju are normal manju just as a souvenirs. 例文帳に追加

しかし、ふっくらした生地を造るのに適した重曹成分や蒸しに適した高温の蒸気が確保できる温泉は限られており、多くは単なる土産物としての饅頭である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide an exhaust heat recovery turbine device decreasing a temperature of hot water returned to a heat source, and suppressing steaming phenomenon of a preheater without changing a flow rate of a heating medium passing through an evaporator.例文帳に追加

熱源に戻る熱水の温度を低くすることができ、かつ蒸発器を通過する加熱媒体の流量を変更することなく予熱器のスチーミング現象を抑えることのできる排熱回収タービン装置を提供する。 - 特許庁

After sinking the filter 3 containing coffee powder in the cup body 2 into which hot water is poured to the middle and putting the lid 4 on for steaming, thus the coffee is made.例文帳に追加

中途まで熱湯が注がれたカップ本体2に、コーヒーの粉が入れられたフィルター3を沈めた後、フタ4をして蒸らすことで、コーヒーをいれる。 - 特許庁

To provide processed rice which can cope with various applications by obtaining rice steamed with vegetables and meat containing ingredient materials in comparatively short time, regardless of each small amount of steaming hot rice by simple equipment, and whether uncooked or cooked.例文帳に追加

簡易な設備で少量ずつの炊き立てご飯や未調理、調理済みを問わず、具材入り炊き込みご飯を比較的短時間で得て、多種多様の用途に対応出来る加工米飯を提供する。 - 特許庁

To promote infiltration of cosmetic constituents into the skin by continually and readily supplying heated steam to the skin by means of a hot steaming, towel or the like after application of a cosmetic to the skin.例文帳に追加

皮膚に化粧料を適用後、蒸しタオルのような温熱水蒸気を持続的に、かつ簡便に皮膚に供給し、化粧料成分の皮膚への浸透を促進させる。 - 特許庁

This steamed paste food is obtained by mixing the beef, pork, chicken, or other livestock meat with common salt and a seasoning, placing the resultant mixture in a steaming mold of an optional size and hot-molding the mixture.例文帳に追加

牛肉または豚肉または鶏肉またはその他畜肉に食塩と調味料を混ぜ、任意の大きさの蒸し型に入れて加熱成形することによって得られる。 - 特許庁

To provide a rice cooker capable of making a sufficiently hot rice at the time of completion of cooking without making a scorched rice regardless of a quantity of cooking rice and surrounding temperature in the rice cooker with a steaming process after completing cooking.例文帳に追加

炊き上げ終了後に蒸らし工程を有する炊飯器において、炊飯量や周囲温度に関係なく、焦げることなく炊飯終了時に十分に暖かいご飯にすることができる炊飯器を提供する。 - 特許庁

The method for producing Tartary buchwheat tea comprises the following process: soaking Tartary buchwheat grains in hot water having initial temperature of 50-80°C followed by steaming the Tartary buchwheat grains; drying the steamed Tartary buchwheat grains followed by separating seeds from husks of the grain to make the seed Tartary buchwheat tea.例文帳に追加

苦蕎麦の穀粒を、初期温度50〜80℃の熱水に浸漬した後、当該苦蕎麦の穀粒を蒸し、乾燥後実と殻とを分離し、その実を苦蕎麦茶とすることを特徴とする苦蕎麦茶の製造方法を提案する。 - 特許庁

To provide a method for producing grooved instant noodles which can be restored by a simple cooling treatment comprising immersing the instant noodles in hot water for about 3 to 4 min, have good compatibility with soups, and give a tooth touch similar to those of raw noodles, by steaming grooved raw noodles and then swelling and drying the noodles with hot air.例文帳に追加

熱湯を用いて3〜4分程度の簡単な調理で復元し、スープのりが良く、生麺的な歯ごたえのある即席麺であって、溝付き生麺線を蒸煮後に熱風を用いて膨化乾燥した即席麺類の製造方法に関する。 - 特許庁

The new alcoholic beverage reduced in ethyl carbamate levels is produced by a simple operation using, as raw materials, cyanide glycoside-containing fruits subjected to heating treatment (e.g. heating in hot water, steaming, hot-air drying and microwave oven treatment), in accordance with conventional methods (by leaching necessary ingredients, by soaking in an alcoholic solution optionally containing sugar).例文帳に追加

シアン配糖体を含む果実を加熱処理し(湯煎、蒸きょう、熱風乾燥、電子レンジ処理等)、これを原料として、常法にしたがい(糖分を含んでも良いアルコール液に浸漬して必要成分を浸出させ)、カルバミン酸エチルを低減した酒類を簡便な操作で製造する。 - 特許庁

To provide a new method for preparing red rice (rice boiled together with red beans), capable of reducing work loads and capable of profitably and efficiently being performed, and to provide a hot water-spraying machine, a hot water-draining table and a steaming carriage which are useful for performing the method.例文帳に追加

赤飯の製造とそれに使用する幾つかの器具に関するものであり、作業負担を軽減すると共に、経済的且つ効率的に実施し得る新規な赤飯の製造、およびそれを実施し得る上で有用且つ新規な構造の通湯機、湯切り台、ならびに蒸し台車を提供する。 - 特許庁

A thin beverage is extracted when the steaming time of a raw material cartridge A is made shorter than a prescribed period of time and the flow rate per unit time of hot water supplied to the cartridge A is made larger than a prescribed value, and the time required for supplying hot water is made shorter than a prescribed period of time.例文帳に追加

原料カートリッジAの蒸らし時間を所定時間よりも短くし、原料カートリッジAに供給される単位時間当たりの温水流量を所定量よりも多く、温水の供給に要する時間を所定時間よりも短くすることにより、濃度の薄い飲料が抽出される。 - 特許庁

This method for producing a hot air-dried scrambled egg contains processes preparing a powder mixture by mixing egg yolk powder, starch and an inflation agent, making the powder mixture to a small massive state by adding/blending with water or seasoning solution, steaming and hot air-drying at 40-85°C.例文帳に追加

卵黄粉末、澱粉および膨張剤を混合して粉体混合物を調製し、該粉体混合物に水または調味液で加水/混練して小塊状とし、蒸煮し、冷却し、次いで熱風乾燥する工程を含むことを特徴とする熱風乾燥スクランブルエッグの製造方法。 - 特許庁

The instant noodles are produced by preparing the noodle strings from a mixture obtained by kneading a noodle raw material containing a main raw material and at least an oil-or-fat and/or an emulsifier having a particle diameter of ≥0.15 mm with water; steaming the noodle strings; and swelling and drying the steamed noodle strings with hot air.例文帳に追加

主原料と、粒子径0.15mm以上の油脂又は/および乳化剤とを少なくとも含む麺原料と、水を混捏して得た混合物から麺線を作成し;該麺線を蒸煮し;次いで、熱風により膨化乾燥して即席麺を得る。 - 特許庁

The method for producing the instant noodles comprises kneading a noodle raw material comprising at least a main raw material and a fat and/or an emulsifier having a particle diameter of ≥0.15 mm with water, making noodle filaments from the kneaded mixture, steaming the noodle filaments, and then swelling and drying the steamed noodle filaments with hot air.例文帳に追加

主原料と、粒子径0.15mm以上の油脂又は/および乳化剤とを少なくとも含む麺原料と、水を混捏して得た混合物から麺線を作成し;該麺線を蒸煮し;次いで、熱風により膨化乾燥して即席麺を得る。 - 特許庁

To provide non-fried instant noodles having a good taste and flavor, rich in viscoelasticity, and simplified in raw materials and combination thereof, by aging the noodles in a noodle band stage and a noodle strand stage, by avoiding heat treatment, such as steaming, boiling, and drying by hot air, indispensable to conventional processes.例文帳に追加

従来製法では不可欠であった蒸すあるいは茹でる、又は熱風乾燥等の加熱処理を加えずに、麺帯及び麺線の段階で熟成を行うことによって、味、香りが良好で、粘弾性に富み、かつ原料及びその配合がシンプルであるノンフライ即席麺を提供する。 - 特許庁

The control means 5 is constituted so as to carry out cooking operation by a predetermined fire power and set a steaming process time after detecting a cooking completion temperature lower than usual longer than usual when a hot water cooking course is selected by the menu selecting means 4.例文帳に追加

制御手段5は、メニュー選択手段4によって湯炊き炊飯コースを選択されたとき、所定火力で炊飯動作を行い、通常より低い炊飯終了温度を検知した後のむらし工程時間を通常より長めに設定する構成とする。 - 特許庁

The method for producing Chinese herbal tea comprises the following process: cutting fresh leaves of Loquat, Ginkgo, Mulberry, persimmon, Saururaceae or Equisetum arvense, steaming the leaves, rolling the leaves while sending hot air thereto, drying the crumpled leaves, trimming the shapes thereof followed by drying them again so as to finally increase the aroma and taste thereof.例文帳に追加

ビワ、イチョウ、クワ、カキ、ドクダミ、又はスギナの生葉を切断し、蒸気で蒸し、熱風を送りつつ揉み、乾燥させ、整形した後、再度乾燥させることにより香気と旨味とを増すように仕上げることを特徴とする漢方茶の製造方法。 - 特許庁

The instant noodles are produced by preparing the noodle strings from a mixture obtained by kneading a noodle raw material, containing a main raw material and at least an oil-and-fat and/or an emulsifier having a particle diameter of ≥0.15 mm, with water; steaming the noodle strings; and swelling and drying the steamed noodle strings with hot air.例文帳に追加

主原料と、粒子径0.15mm以上の油脂又は/および乳化剤とを少なくとも含む麺原料と、水を混捏して得た混合物から麺線を作成し;該麺線を蒸煮し;次いで、熱風により膨化乾燥して即席麺を得る。 - 特許庁

The method for the production of the fish bone powder comprises the 1st step to extract a bone with flesh from a fish body and soften the meat by steaming with hot steam, the 2nd step to separate the flesh from the bone by spraying pressurized hot water to the bone with flesh, the 3rd step to dry the separated bone and the 4th step to pulverize the dried bone.例文帳に追加

前記のような魚骨微粉末は、魚体から取り出した肉付き骨を高温蒸気で蒸して肉を軟化する第1工程と、前記肉付き骨に熱湯を加圧噴射して肉を骨から分離する第2工程と、分離された骨を乾燥する第3工程と、乾燥した骨を粉末にする第4工程とを経て製造される。 - 特許庁

例文

This unpolished glutinous rice having well-balanced nutriments is obtained by steaming the rice with a pressure cooker, warm-air drying with a dryer and flouring with a flourmill to produce unpolished glutinous rice powder, wherein the rice powder is preservable for a long time and easily eatable even for infants and the aged in need of nursing care only by dissolving with water or hot water without heating treatment.例文帳に追加

玄米もち米を圧力釜で蒸し、乾燥機にて温風乾燥し、製粉機で粉状にして玄米もち米乾燥粉を製造する事により、長期保存可能で乳幼児から介護の必要がある高齢者に至るまで、加熱処理をしなくても水かお湯で溶くだけで、バランスよい栄養素を備えた玄米もち米を手軽に食べることができる。 - 特許庁

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