例文 (90件) |
three fishの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 90件
Three for an accompanying dish consisting of fish or meat. 例文帳に追加
3は魚または肉からなるおかず。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
For three days and three nights, he didn't catch any fish, but he did catch a five-colored turtle. 例文帳に追加
三日三晩の間一匹の魚も釣れなかったが五色の亀だけ得る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
the middle part of a fish that has been cut into three parts, called 'naka-ochi' 例文帳に追加
中落ちという,下ろした魚の中骨の部分 - EDR日英対訳辞書
PRETREATMENT ARRANGEMENT FOR FILLETING LARGE-SIZED FISH LIKE SALMON IN THREE PIECES例文帳に追加
サケ等大型魚類の三枚卸し前処理装置 - 特許庁
SYSTEM AND DEVICE FOR THREE-DIMENSIONAL VISUALIZATION FOR FISH FINDER例文帳に追加
魚群探知器用3次元可視化システム及び装置 - 特許庁
Mukozuke is the first dish of the meal with one soup and three side dishes which may contain namasu (a dish of raw fish and vegetables seasoned in vinegar) or a selection of fish. 例文帳に追加
向付は一汁三菜の一菜目にあたるもので、なます、魚の造りなどを盛る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The best fish smell when they are three days old. 例文帳に追加
《諺》 よい魚も 3 日たてば臭くなる, 「珍客も 3 日すれば鼻につく」. - 研究社 新英和中辞典
Fish assemblage metrics are generally grouped into three classes.例文帳に追加
魚類群がりメトリックは,一般に3つの等級に類別される。 - 英語論文検索例文集
The larval fish that hatch from eggs in two to three days are called leptocephali. 例文帳に追加
卵から2~3日で孵化した仔魚はレプトケファルス(葉形幼生、Leptocephalus)と呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
While grilling, put the sauce repeatedly, and when it is done, cut the fish into pieces of around three cm. 例文帳に追加
途中、何度もたれを塗りながら焼き、3cm程度に切る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Usually, after being killed on the spot, fish are filleted into three pieces using a method called 'sanmai oroshi.' 例文帳に追加
一般の魚は締めた後で、いわゆる「三枚おろし」で魚を解体する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
THREE-DIMENSIONAL STRUCTURE, ARTIFICIAL SEAWEED BED USING THE SAME AND ARTIFICIAL FISH-BREEDING REEF例文帳に追加
三次元構造体及びそれを用いた人工藻場、人工漁礁 - 特許庁
METHOD AND SYSTEM FOR FILLETING LARGE-SIZED FISH SUCH AS SALMON IN THREE PIECES WITH PINBONE EXTRACTION AND METHOD AND DEVICE FOR CONVEYING FISH BODY FOR THE SYSTEM例文帳に追加
サケ等大型魚類のピンボーン抜き三枚卸し方法とその装置及びその装置の魚体搬送方法と魚体搬送装置 - 特許庁
The basic menu of kaiseki ryori consists of three dishes with soup (usually Japanese broth, together with sashimi or slices of raw fish, grilled and boiled foods). 例文帳に追加
会席料理の献立は、一汁三菜(吸い物・刺身・焼き物・煮物)が基本である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
After the 身欠き (migaki) process, the fish are filleted into three pieces, which is sometimes called '磨き' (migaki). 例文帳に追加
身欠き処理のあと、身を三枚に下ろすが、この作業のことを「磨き」と呼ぶことがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Daimyo Oroshi - Cutting a fish into three slices so that a lot of meat stays around the spine. 例文帳に追加
大名下ろし 中骨に身を多く残すようにして魚を三枚におろすこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Raw fish marinated in this sauce can be kept fresh and tasty for more than three months when frozen. 例文帳に追加
このたれに漬けた生魚は冷凍されると3か月以上,新鮮さやおいしさが保たれる。 - 浜島書店 Catch a Wave
To provide a method and an apparatus for surely filleting a fish body in three pieces in high yield.例文帳に追加
魚体を歩止まりよく且つ確実に三枚おろしを行うができる装置を提供する。 - 特許庁
The artificial seaweed bed and the artificial fish-breeding reef are composed of the three-dimensional structure described in (1) or (2).例文帳に追加
上記(1)又は(2)記載の三次元構造体で構成された人工藻場、人口漁礁。 - 特許庁
In 701, during the Asuka period (the period from late in the sixth century to 710), dried bonito and other products were designated in Taiho Ritsuryo (Taiho Code) and Buyaku Ryo (Corvee Code) as the offering to the Yamato Court; the products related to bonito were classified into three categories differing in their production processes, namely 'katauo' (a solid dried fish), 'nikatauo' (a fish boiled and dried hard) and 'katauo senju' (a soup stock extracted by boiling a solid dried fish). 例文帳に追加
飛鳥時代(6世紀末-710年)の701年には大宝律令・賦役令により、この干しカツオなど(製法が異なる「堅魚」「煮堅魚」「堅魚煎汁」に分類されている)が献納品として指定される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The method involves putting the illuminance of at least part of a fish non-swimming range to three times or higher than that of a fish-swimming range in a fish-rearing environment.例文帳に追加
魚類の飼育環境のうち、魚類の非遊泳範囲の少なくとも一部の照度を魚類の遊泳範囲の照度の3倍以上にする魚類の寄生虫感染の低減方法である。 - 特許庁
To provide an optionally sinkable and fish-gathering float, gathering fish in a wide three-dimensional water area, and also catching fishes in a good efficiency by utilizing the wariness of the fishes pointing in a fish gathering material direction.例文帳に追加
立体的な広範囲の水域の魚を集魚し、尚且集魚物体方向に指向した魚の警戒心を利用し効率よく魚を釣り上げることのできる任意可潜集魚浮きを提供する。 - 特許庁
This fish-processed food is obtained by fixing the disjoined fish eggs 3 such as herring eggs as a layered state on the surface of meat side of a fillet 2 (an upper meat or a lower meat) of the filleted fish into three pieces such as herring.例文帳に追加
三枚におろした鰊等の魚のフィーレ2(上身又は下身)の身側の面に、バラバラにした数の子等の魚卵3を層状に固着する。 - 特許庁
To provide a method for continuously and automatically slicing a fish body in the form of a hang-dried open fillet composed of a fillet divided into right and left sections connected together at the tail part without slicing a fish body into three pieces after cutting off the head of the fish, and to provide an apparatus for the method.例文帳に追加
頭部を切断した魚体を三枚おろしに切断加工することなく、左右に分割したフィレーが尾部によって繋がっている吊り干し開きフィレーに連続自動的に切断加工処理することができる方法とその装置を提供する。 - 特許庁
To solve a problem that bone mark dents formed in the backbone-removed fish portions of perfectly deboned fish fillets obtained by filleting a fish into three pieces and then removing abdominal bones, the backbone and the like appears as wounds to deteriorate the appearance of the fillets and facilitates the cracking and collapse of the fillets.例文帳に追加
原形魚を三枚におろし、腹骨及び縦骨等も除去して完全な骨抜き魚身にしたものでは、縦骨を除去した部分の魚身に骨跡凹部ができるが、このままでは骨跡凹部が傷になって見映えが悪くなり、且つ身割れや身崩れし易くなる。 - 特許庁
Datemaki (a rolled omelet mixed with fish paste), a familiar osechi food (special food for New Years in Japan), is often put out as Suzuributa, since the texture and the manufacturing method is very similar to that in Nagasaki, which is called 'sponge cake boiled fish paste' and it seems that the relationship among these three is high. 例文帳に追加
ちなみに、御節料理としてお馴染みの伊達巻も硯蓋でよく出された料理といわれ、長崎では食感や製法の類似性から「カステラかまぼこ」とも呼ばれており、この三つの関連性は高いと思われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In particular, broiled fish, a Japanese style omelet, kamaboko or fish sausage (the above together are sometimes called the three sacred imperial treasures of Makunouchi-bento), deep-fried food, Japanese pickles and boiled and seasoned food can be seen in many Makunouchi-bento as they are the typical accompanying dishes of Makunouchi-bento. 例文帳に追加
特に焼き魚・玉子焼き・蒲鉾(以上の3つを総称して幕の内弁当三種の神器とも)・揚げ物・漬物・煮物は大半の幕の内弁当に入れられており、幕の内弁当の代表的なおかずであるといえる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To prevent deterioration/discoloration by sectioning into three stages the internal portion of a cold insulation containing chamber for maintaining freshness of fish/shellfish such as live fish or live shellfish which are caught and transported for a long period of time and thus securing insulation and cooling.例文帳に追加
水揚げされ輸送される活魚類又は活貝類の魚介類の鮮度を長期間維持するための保冷収納室の内部を3段区画にして保冷、冷却を確実として変質、変色を防止する。 - 特許庁
In the Kansai region, serving three slices of takuan is for good luck (Sanpo or three directions and the number 3 is considered auspicious) whereby some donburi ('rice bowl dish' consisting of fish, meat, vegetables, or other ingredients simmered together and served over rice) restaurants in Kansai serve three slices of takuan on purpose. 例文帳に追加
関西では沢庵付けを三切れ出す事は縁起を担ぐ(三方)ものとされ、関西の丼専門店ではあえて三切れの沢庵付けを出す店もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The three animals tried to help the old man, the monkey using its ability to climb to collect fruit and nuts, and the fox catching fish in the stream to bring to him.例文帳に追加
三匹は老人を助けようとして、さるは得意の木登りで木の実や果物を集め、 きつねは川から魚を獲り、老人の所に運びました。 - Tatoeba例文
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