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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > あげあぶらの意味・解説 > あげあぶらに関連した英語例文

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あげあぶらの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 837



例文

唐菓子は小麦粉を用い胡麻油で揚げるなどの技法が用いられる。例文帳に追加

The technique used to make Togashi was to fry wheat flour-based dough in sesame oil.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

小麦粉をこねてくぼみをつけてへそに似せ、油で揚げたもの。例文帳に追加

It is made by kneading wheat flour to have a recess into a navel shape, and frying it in oil.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

小麦粉を練って緒のように結び、油で揚げたもの。例文帳に追加

It is made by kneading wheat flour, knotting it like a cord, and frying it in oil.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ぶつ切りにしたフグの身を薄力粉でまぶして、油で揚げたものである。例文帳に追加

Chopped pufferfish meat is coated with flour and deep-fried in oil.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

-鯨肉を揚げて油を絞った残りを乾燥させたもの。例文帳に追加

- Produced by drying remains after whale meat is fried and oil is squeezed out of it  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

最後に、この調理前コロッケを油で揚げてコロッケ3を製造する。例文帳に追加

The croquette 3 is finally obtained by deep-frying in oil the croquette before cooking. - 特許庁

カウンタギヤ4が回転すると、カウンタギヤ4が油Lを掻き上げる。例文帳に追加

When the counter gear 4 rotates, it scrapes up the oil L. - 特許庁

脂溶性生理活性物質としてはユビキノン10を挙げることができる。例文帳に追加

As the liposoluble physiologically active substance, ubiquinone 10 can be employed. - 特許庁

大豆食物繊維を豊富に含む油揚げ類の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FRIED BEAN CURD RICHLY CONTAINING SOYBEAN DIETARY FIBER - 特許庁

例文

負圧の吸引力を利用した浮上油吸上げノズルユニット例文帳に追加

FLOATING OIL SUCTION NOZZLE UNIT USING NEGATIVE PRESSURE SUCTION FORCE - 特許庁

例文

豆腐・油揚げ生地の脱水・成型方法とその装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR DEHYDRATING AND MOLDING TOFU AND DEEP-FRIED TOFU DOUGH - 特許庁

油ちょう時衣同士が結着することがないから揚げ粉である。例文帳に追加

The flour prevents coating from sticking to each other in deep-frying. - 特許庁

加熱加工後、掻揚げ部材9は食品を油面の上方に上昇する。例文帳に追加

After heat processing, the scoop member 9 raises the food over the oil surface. - 特許庁

畜肉油揚げ食品の食感及び/又は風味改善方法例文帳に追加

METHOD FOR IMPROVING TEXTURE AND/OR FLAVOR OF FRIED MEAT FOOD - 特許庁

豆腐の原料に水溶性大豆食物繊維を添加することにより、揚げ油温度に偏りが生じても均一組織の油揚げ製造を可能とし、さらに、油揚げの組織をソフトかつ密にして、調味液を多く保持可能とした油揚の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing deep-fried bean curd comprising adding water-soluble soybean dietary fiber to bean curd raw material to enable production of deep-fried bean curd having homogeneous texture even when causing deflection on the temperature of frying oil, and softening and thickening the texture of the deep-fried bean curd to enable retention of much seasoning liquid. - 特許庁

大豆の皮を剥離させ味を付けて食用油で揚げる製造方法例文帳に追加

PRODUCTION METHOD COMPRISING PEELING OFF SOYBEAN SKIN, AND SEASONING AND DEEP-FRYING THE SOYBEAN IN EDIBLE OIL - 特許庁

本発明の油切り装置は、揚げ物の油切りを行うための装置であって、揚げ物が載置され、揚げ物から余分な油を下方に排出させるようにした載置部材と、該載置部材の下方に配置され、揚げ物から排出される油を吸収する吸収体とを具えてなることを特徴とする。例文帳に追加

The oil strainer device for straining an oil in fried foods comprises a placement member, on which the fried foods are placed, for discharging an extra oil downward out the fried foods and an absorber arranged under the placement member for absorbing the oil discharged out of the fried foods. - 特許庁

常時揚げ油の品質を評価して表示するフライヤーを提供する。例文帳に追加

To provide a fryer that constantly displays the quality of frying oil by evaluating it. - 特許庁

このオイル状態情報としては、油圧、油温、流量等が挙げられる。例文帳に追加

The oil state information includes oil pressure, an oil temperature and a flow amount. - 特許庁

フライ材料を揚げ加工する油Wの劣化を抑える。例文帳に追加

To suppress the deterioration of oil W for frying of frying materials. - 特許庁

マイクロ波により油揚げを補助して澱粉質食品を乾燥させる方法例文帳に追加

METHOD FOR DEHYDRATING STARCHY FOOD BY SUPPORTING FLYING WITH MICROWAVE - 特許庁

食用油の劣化防止・再生剤及び揚げ物食品調理方法例文帳に追加

DETERIORATION INHIBITOR/RECLAIMER FOR EDIBLE OIL AND METHOD FOR COOKING FRIED FOOD - 特許庁

油ちょう時に衣同士が結着することがないから揚げ粉である。例文帳に追加

The flour prevents coating from sticking to each other in deep-frying. - 特許庁

たとえば、先に揚げた後マイクロ波で加熱、あるいは先にマイクロ波で加熱した後油で揚げる、または、油揚げとマイクロ波を同時に施して、澱粉質食品を乾燥させると、澱粉質食品の吸油量を減少させることができる。例文帳に追加

That is, the method for decreasing oil absorption of the starchy food comprises frying before heating by the microwave, heating by the microwave before frying or concurrently frying and heating by the microwave. - 特許庁

本発明の油揚げの製造方法は、食用油を乳化させた豆乳を凝固させて得た豆腐から調製した油揚げ生地を揚げることからなる。例文帳に追加

This method for producing the fried bean curd comprises frying fried bean curd dough which is prepared from soybean curd obtained by coagulating soybean milk emulsified with an edible oil. - 特許庁

本発明は、澱粉類、食物繊維及び水を含む原料混合物を油揚げの中へ充填し、マイクロ波加熱によりアルファ化することを特徴とする餅入り油揚げの製造法及び得られた餅入り油揚げに関する。例文帳に追加

A raw material mixture containing a starch, a dietary fiber and water is packed into a fried bean curd and pregelatinized by microwave heating. - 特許庁

また、雄ロータ1の吸入側に跳ね上げ部材23Bを設け、この跳ね上げ部材23Bにより吸入側の油室36の油溜めから跳ね上げられた油を吸入側の軸受11等に供給する。例文帳に追加

A splash member 23B is provided on a suction side of the male rotor 1 and oil splashed from an oil pocket of an oil chamber 36 on the suction side by the splash member 23B is supplied to the suction side bearing 11 and the like. - 特許庁

油揚げの原料に添加する不溶性食物繊維をコーティング処理することによって油揚げ製造時の膨化性低下を防止し、不溶性食物繊維を多く含有した油揚げの製造を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing fried Tofu (bean curd) which contains much insoluble dietary fiber by preventing swelling deterioration when producing the fried Tofu by coating treatment of insoluble dietary fiber to be added to the raw material of the fried Tofu. - 特許庁

食塩を加えて撹拌・混合された魚肉すり身を成型して油ちょうするさつま揚げの製造法において、天然カロチン含有カロチンパームオイルを含んだ揚げ油で揚げ色がつくまで油ちょうするもの。例文帳に追加

This method for producing the deep-fried fish ball containing vegetable bits by forming fish paste obtained by adding salt, agitating and mixing, and frying with oil comprises frying the balls by using frying oil containing carotene palm oil containing a natural carotene until they have the favorable fried color. - 特許庁

揚げ油の中に浸漬しておけば、揚げ油は網状容器の内外や、麦飯石でできた複数のセラミックボールBの間を自由に流通するので、従来よりも効果的に麦飯石が揚げ油に作用する。例文帳に追加

When being dipped in a cooking oil, the cooking oil freely flows the inside and the outside of a net-form container, and between the plurality of the ceramic balls B made of granite porphyry, and the granite porphyry works on the cooking oil more effectively than a conventional method. - 特許庁

膨張機構(31)では、出力軸(40)の油ポンプ(48)から油溜まり(37)の冷凍機油が汲み上げられ、この冷凍機油が軸内油通路(90)を通じて膨張機構(31)の摺動部へ供給される。例文帳に追加

In the expansion mechanism (31), the refrigerant oil in an oil reservoir (37) is pumped from an oil pump (48) of an output shaft (40), and this refrigerant oil is supplied to the expansion mechanism (31) via an in-shaft oil passage (90). - 特許庁

油水混合液の攪拌を最低限にして油水混合液が溜まっている場所から油水混合液を吸い上げて油水分離容器に供給できる液体ポンプを備えた油水分離装置の提供。例文帳に追加

To provide a oil/water separator having a liquid pump capable of sucking up oil/water mixed liquid from a place where the oil/water mixed liquid is stored while suppressing the agitation of the oil/water mixed liquid to be minimum and supplying the mixed liquid to an oil/water separation vessel. - 特許庁

食品の油揚げ装置1は、食品材料を揚げるための食用油が入れられた油タンク11と、油タンク11内の油を排出する排出管12と、排出管12内の油を加熱するための熱交換器3と、熱交換器3によって加熱された油を油タンク11内へ供給する供給管13と、を有する。例文帳に追加

The deep frying equipment 1 for foodstuff comprises the oil tank 11 containing edible oil for frying the food material; a discharging pipe 12 for discharging the oil in the tank 11; a heat exchanger 3 for heating the oil in the discharging pipe 12; and a supply pipe 13 for supplying the oil heated by the heat exchange 3 into the tank 11. - 特許庁

本発明においては、油揚げ生地が食用油を含有しているので、過熱水蒸気による過熱により、フライ工程を使用することがなくても、従来の油揚げと同様な風味・食感を有する油揚げを調製することができる。例文帳に追加

In the method, the fried bean curd contains edible oil so as to prepare the fried bean curd, having the same flavor and palate feeling as those of a conventional fried bean curd via superheating with the superheated steam, without using frying process. - 特許庁

食材を天ぷら、フライ等の油揚げをする際に、連続オートフライヤーの油槽中に食材を投下する際の油温低下に対応して油温低下を防ぎ、投下から揚げ上がりまで均一な油温度にて揚げ作業を行うことが出来るようにする。例文帳に追加

To perform frying work at a uniform oil temperature from the supply to the finishing of the frying by preventing the lowering in the oil temperature in response to the lowering in the oil temperature when supplying food materials in an oil pot of an automatic continuous fryer and frying the food materials into deep-fried food, fried food or the like. - 特許庁

ナスなど茹でずに油で揚げて熱湯をかけて油抜きしたものを調味した出し汁に浸したものも、おひたしの一種であり、この場合はとくに揚げ浸し(あげびたし)という。例文帳に追加

Vegetables such as eggplants which are not boiled but deep fried and soaked in seasoned soup stock after removing oil by pouring boiling water are also a kind of ohitashi and in this case, it is particularly called "agebitashi."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

油の酸化を抑制して揚げ物を美味しく仕上げたり油煙や油臭を減少させる効果のある電場形成装置を、揚げ物の量が少量の店舗でも容易に使用することができる、電場形成装置付き揚げかごを得る。例文帳に追加

To provide a frying basket equipped with an electric field forming device having the function of making fries taste better or reducing greasy fumes or smells by suppressing the oxidization of oils, so that it can be easily employed even by restaurants where a small amount of fries are cooked. - 特許庁

油液タンクから油液Qを汲み上げて所定の離れた場所へ供給する供給ポンプ2と、供給ポンプ2による油液Q供給時の油量を制御する油量調整機構3とを備えた油液ポンプ装置1を構成する。例文帳に追加

This oily liquid pump device 1 comprises a feed pump 2 pumping up the oily liquid Q from an oily liquid tank and feeding it to a prescribed remote place and an oil amount regulating mechanism 3 controlling the oil amount when the oily liquid Q is fed by the feed pump 2. - 特許庁

薩摩揚げに類似する、魚のすり身を円形にして油で揚げた魚肉練り製品(揚げ蒲鉾)が載っている。例文帳に追加

Maruten Udon is topped with Satsumaage-like boiled fish-paste products (fried fish cake), which are made by deep-frying circular-shaped minced fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

そのため、かき上げ円盤がかきあげる潤滑油200の油量が減り、攪拌量も減るため、潤滑油200のミスト化が抑制される。例文帳に追加

As the oil quantity of the lubricating oil 200 scooped up by the scoop-up disks is reduced and the stirring quantity is reduced therefor, misting of the lubricating oil 200 is controlled. - 特許庁

揚げるときの油の吸収が少なく、且つ揚げた後経時的にカリカリした食感が失なわれない揚げパン、コロッケを得る方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for obtaining fried breads or a croquette slightly absorbing oil when fried without losing a crispy texture with time after frying. - 特許庁

貯油室10に溜められた潤滑油が、回転子2とともに回転する油掻揚げ円板15の回転により上部へ掻揚げられ、この掻揚げられた潤滑油が軸受箱5や油掻揚げ円板6の側面を伝って軸受4に流入し、軸受4が潤滑される。例文帳に追加

Lubricant collected in an oil reservoir 10 is scraped up by the rotation of the oil scraping-up disc 15 which rotates with the rotor 2, and this scraped-up lubricant flows into a bearing 4 along the flank of a bearing housing 5 or the oil scraping-up disc 6, thus the bearing 4 is lubricated. - 特許庁

本発明の油揚げの製造方法は、食用油を乳化させた豆乳を凝固させて得た豆腐から調製した油揚げ生地を過熱水蒸気で加熱することからなる。例文帳に追加

The method for producing a fried bean curd comprises heating fried bean curd dough prepared from bean curd, obtained by coagulating soy milk where edible oil is emulsified with superheated steam. - 特許庁

スナック食品の製造方法において、小麦粉(パスタ)100パーセントの長尺かつ棒状の乾麺3を油2に通して油揚げするとともに油揚げ後の乾麺3に味付け材を振りかけて味付けする。例文帳に追加

The method for producing the snack food comprises frying long-size and stick-like dry noodles 3 of 100% wheat flour (pasta) by putting through oil 2, and seasoning through sprinkling a seasoning material on the dry noodles 3 after frying. - 特許庁

揚げ物調理において、鍋底の反りと油量を判定し、反った鍋底や油量が少ない場合にも異常に油温を上げることなく精度良い温度制御を行う。例文帳に追加

To execute accurate temperature control without having to raise oil temperature abnormally, even in the case of a warped pan bottom or a small oil quantity, by determining the warpage of the pan bottom and the oil quantity in fried food cooking. - 特許庁

揚げ物調理を行う際、油量判定で少量油と判定された場合のみ制御方法を変え、油の劣化を防ぎ安定した健康な揚げ物を提供すること。例文帳に追加

To provide a stable and healthy fried food by changing a control method only in the case a small amount of oil is determined by oil amount determination, and by preventing deterioration of the oil when preparing fried food. - 特許庁

ガソリンPOS本体61は、燃料油売上データをフランチャイズ本部の管理コンピュータ3に伝送し、かつ、上記燃料油売上データを精算して燃料油精算データを出力する。例文帳に追加

The gas POS unit 61 transmits sales data of the fuel to a management computer 3 in a franchise head office and settles the sales data for outputting fuel payment data. - 特許庁

従って、油量の多少による油温の差や温度立ち上げ時のオーバーシュートを抑え、油量によらず精度良く揚げ物調理を行うことができる例文帳に追加

Therefore, the difference in the oil temperature caused by the magnitude of the oil quantity or overshoot at the temperature raising time can be suppressed, to thereby enable accurate fried food cooking, regardless of the quantity of oil. - 特許庁

こうした事を防ぐ為、高温の油と低温の油を用意し、最初は高温の油で数秒、そして低温の油でおよそ10分位を目安に揚げると、衣はパリッとした食感で中まで火が通る。例文帳に追加

To prevent this from happening, prepare two pans with lard at high and low temperatures, fry the meat first in the high temperature pan for several seconds, and then fry it in the lower temperature pan for about 10 minutes, by doing so it will be thoroughly cooked and will also retain its crispy texture.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

ほかに油戻し穴Bは,圧力緩和室Aと貯油室を連通した油戻し穴Aに繋げることで,油掻揚げ円板が起す圧力差を緩和させる特徴を有している。例文帳に追加

Also, the oil return hole B has a feature of mitigating a pressure difference caused by an oil scraping-up disc by connection to an oil return hole A communicating the pressure mitigation chamber A and the oil storage chamber. - 特許庁

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