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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 油脂硬化に関連した英語例文

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油脂硬化の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 71



例文

硬化油脂組成物例文帳に追加

HARDENABLE OIL OR FAT COMPOSITION - 特許庁

硬化油脂の製造方法例文帳に追加

METHOD OF MANUFACTURING HYDROGENATED OIL - 特許庁

食用硬化油脂およびその製造方法例文帳に追加

EDIBLE HYDROGENATED OIL AND FAT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

このような被覆剤としては、大豆硬化油脂が好ましい。例文帳に追加

Hardened oils and fats of soybean are preferable as the coating agent. - 特許庁

例文

サイクロデキストリン及び多糖類を含有することを特徴とする油脂硬化剤、その油脂硬化剤を油脂に添加することによって硬化された硬化油代替物及びそれが用いられた食品である。例文帳に追加

The fat and oil hardening agent containing cyclodextrin and polysaccharides, a hardened oil alternate hardened by adding the fat and oil hardening agent to the fat and oil, and the foodstuff using it are provided. - 特許庁


例文

油脂または油脂誘導体に、反応性ケイ基を導入してなる化合物(A)と、硬化促進剤(X)を含むことを特徴とする硬化性組成物。例文帳に追加

The curable composition comprises a compound (A) obtained by introducing a reactive silicone group into an oil or fat or an oil or fat derivative, and a curing accelerator (X). - 特許庁

油脂硬化剤、それが添加された硬化油代替物及びそれが用いられた食品例文帳に追加

FAT AND OIL HARDENING AGENT, HARDENED OIL ALTERNATE ADDED WITH IT, AND FOODSTUFF USING IT - 特許庁

水素添加を行なわずに油脂に添加することによって油脂硬化させる油脂硬化剤、それが添加された硬化油代替物及びそれが用いられた食品を提供する。例文帳に追加

To provide a fat and oil hardening agent for hardening a fat and oil by adding it to the fat and oil without performing hydrogenation, a hardened oil alternate added with it, and a foodstuff using it. - 特許庁

【解決手段】動物油脂及び動物油脂の極度硬化油を配合した油脂配合物をエステル交換して得たエステル交換油脂と、動物油脂とを混合した混合油脂を含ませることにより、トランス酸の含有量が2質量%以下である即席調理食品を得る。例文帳に追加

The instant cooked food has ≤2 mass% of trans fatty acid through including a mixed fat of animal fat, and interesterified fat obtained by transesterificating an oil and fat mixed product obtained by mixing animal fat with the exceeding hardened fat of animal fat. - 特許庁

例文

エポキシ化油脂を主成分とした、硬化性に優れ、かつ硬化物物性に優れた成型品を提供することができる硬化油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a hardenable oil or fat composition which contains an epoxidized oil or fat as a main component, has excellent hardenability, and can give molded articles having excellent hardened product physical properties. - 特許庁

例文

チアオイル又はチアオイルとその他の油脂との混合物を含んでなる硬化油脂組成物。例文帳に追加

This hardenable fat and oil composition contains the oil of Salvia Hiranica L. or a mixture of the oil of the Salvia Hiranica L. with other fat and oil. - 特許庁

平均粒径が70ミクロン以下の微細粒子である極度硬化油を含む油脂組成物。例文帳に追加

This oil and fat composition contains extremely hardened oil with fine particles having70 μm average particle diameter. - 特許庁

マーガリンやショートニング製造用の可塑性油脂の分野において健康機能を高めるために、動物油脂硬化油脂を使用せずに、PUFAを含有する魚油と植物油脂との配合で製造が可能となる可塑性油脂の提供。例文帳に追加

To obtain plastic oils and fats with which a health function is in creased in the field of plastic oils and fats for producing margarine an shorten ing and which can be produced by formulation of a fish oil containing PUFA(polyunsaturated fatty acid) and vegetable oils and fats without using animal oils and fats and hydrogenated oils and fats. - 特許庁

硬化性樹脂若しくはその硬化物、又は油脂が付着した被洗浄物に対して、洗浄効果の優れた溶剤組成物を提供することである。例文帳に追加

To provide a solvent composition having an excellent cleaning effect on objects to be cleaned, to which a curable resin, its cured product or oil and fat adhered. - 特許庁

構成脂肪酸としてベヘン酸を含みかつ上昇融点が50℃以上である極度硬化油脂油脂組成物の全質量に対して、0.5〜20質量%含むことを特徴とする、クリーム用油脂組成物。例文帳に追加

The oil-and-fat composition for cream contains 0.5-20 mass% of extremely hardened oil and fat containing behenic acid as constituent fatty acid and having a rising melting point at50°C. - 特許庁

パーム系油脂99〜70重量%とハイエルシン菜種極度硬化油1〜30重量%とをエステル交換反応してなるエステル交換油脂と、融点25℃未満の油脂の配合油とを混合する。例文帳に追加

The oils and fats are obtained by blending an ester interchange oil and fats obtained by performing a transesterification of 99-70 wt.% palm- based oils and fats, 1-30 wt.% rape seed oil highly containing erucic acid and extremely hydrogenated with a blended oil of oils and fat having <25°C melting point. - 特許庁

マーガリン及びショートニング原料として、硬化魚油が広く使用されてきたが、近年漁獲量が激減し代替油脂組成物が求められているので、硬化魚油と同等の特性を有し、硬化魚油に代替できる油脂組成物を提供すること、またトランス酸含有率の少ない油脂も求められているので、トランス異性体含量の少ない油脂を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil-and-fat composition which can substitute for a hardened fish oil by randomly transesterifying an oil-and-fat mixture of which both the content of saturated fatty acids and the content of saturated fatty acids having specified number of carbon atoms are specified. - 特許庁

マーガリン及びショートニング原料として、硬化魚油が広く使用されてきたが、近年漁獲量が激減し代替油脂組成物が求められているので、硬化魚油と同等の特性を有し、硬化魚油に代替できる油脂組成物を提供すること、またトランス酸含有率の少ない油脂も求められているので、トランス異性体含量の少ない油脂を提供すること。例文帳に追加

To provide oils and fats compositions as substitutes for hardened fish oil having a property equivalent to hardened fish oil and to provide oils and fats with little trans-isomer content, because of the recent rapid decease in catch of fishes, substituting for oils and fats compositions and oils and fats with little trans acid content are desired, in stead of the hardened fish oil which is widely used as materials in producing margarine and shortening. - 特許庁

マーガリン及びショートニング原料として、硬化魚油が広く使用されてきたが、近年漁獲量が激減し代替油脂組成物が求められているので、硬化魚油と同等の特性を有し、硬化魚油に代替できる油脂組成物を提供すること、またトランス酸含有率の少ない油脂も求められているので、トランス異性体含量の少ない油脂を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition, which has same characteristics as those of a hardened fish oil widely used as raw material of margarine and shortening, as a substitute of the hardened fish oil since fish catch quantity has been greatly reduced recently; and also to provide the oil and fat having a low content of trans isomers to meet an increasing demand for oils and fats containing less trans acids. - 特許庁

硬化油の代替油脂として使用可能であるクリーミング性改良油脂、及び該油脂を使用した、クリーミング性に優れた可塑性油脂組成物、更には油性感及び口溶けの改良されたバタークリームや焼菓子を提供すること。例文帳に追加

To obtain fats and oils with improved creaming properties usable as substitute fats and oils for a hardened fish oil, to obtain a plastic fat and oil composition excellent in creaming properties using the fats and oils, and further to provide butter cream and baked confectionery with improved fatty and/or oily texture and improved melting properties in the mouth. - 特許庁

硬化特性に優れ、嫌悪臭気の少ない硬化油脂組成物、および、硬度が高く、耐溶剤性に優れ、嫌悪臭気の少ない硬化物を提供する。例文帳に追加

To provide a hardenable fat and oil composition having excellent hardening characteristics and little distasteful odor, and further to provide a hardened product having high hardness, excellent solvent resistance and the little distasteful odor. - 特許庁

硬化ラードオレインおよびその製造方法ならびにそれを用いた可塑性油脂組成物および焼き菓子例文帳に追加

HYDROGENATED LARD OLEIN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND PLASTIC FAT COMPOSITION USING THE SAME AND BAKED CONFECTIONERY - 特許庁

本発明の木材改質剤は、エポキシ基を含有する植物油脂、及び硬化剤を含有することを特徴とする。例文帳に追加

The wood modifying agent contains vegetable oil containing epoxy group and a hardening agent. - 特許庁

被覆処理剤を被覆処理する際に、植物性極度硬化油脂の融点より10〜20℃高い温度にて被覆処理することが好ましい。例文帳に追加

Preferably, the powder is coating-treated at a temperature 10-20°C higher than the melting point of the extremely hardened vegetable oil-and-fat when coating-treated with the coating-treating agent. - 特許庁

油ちょうに使用する油脂において、特定のポリグリセリン脂肪酸エステルを配合することにより、硬化油含量を低減させても、食品に好ましい食感を付与することができるフライ用油脂を提供すること、及びこのフライ用油脂を用いた食品を提供すること。例文帳に追加

To provide frying oil and fat produced by adding a specific polyglycerol fatty acid ester to oil and fat to be used for cooking with oil so as to provide favorable texture to a food product even with reduced content of hardened oil: and to provide a food product obtained by using the frying oil and fat. - 特許庁

液状油脂に極度硬化油及び融点が50〜70℃であるポリグリセリン脂肪酸エステルが合計量で5〜10重量%配合され、固体脂含量が10〜25℃の範囲において5〜11重量%であり、且つ油脂の固化速度が30℃において10〜30分であるフライ用油脂例文帳に追加

An extremely hardened oil and polyglyceryl fatty acid ester having a melting point of 50-70°C are added to a liquid oil and fat in a total amount of 5-10 wt.%, and the solid fat content is 5-11 wt.% at 10-25°C, and the solidification speed of the oil and fat accounts for 10-30 min at 30°C. - 特許庁

ラードのオレイン画分、または、ラードとラード以外の油脂を分別して得られた結晶成分との混合油脂を分別して得られたラードオレイン画分を水素添加してなる硬化ラードオレイン。例文帳に追加

This hydrogenated lard olein prepared by hydrogenating the olein fraction of lard or a lard olein fraction obtained by fractionating the mixed fat of lard with a crystalline component obtained by fractioning a fat excluding the lard. - 特許庁

ニッケル触媒を用いて、反応温度80〜130℃で硬化することを特徴とするトランス酸生成量の少ない食用油脂の製造方法を用いて食用油脂を製造する。例文帳に追加

The hardened oil as edible oil and fat is produced by using a production method using nickel catalyst, for edible oil and fat which hardens at reaction temperature of 80-130°C and has less production amount of trans acid. - 特許庁

本発明のパン用油脂組成物は、食用油脂中に融点50℃以上の硬化油を1〜20重量%含むことが好ましく、レシチン中に酵素分解レシチンを50〜9重量%含有することが好ましい。例文帳に追加

Preferably, the oil and fat composition for the bread contains 1-20 wt.% hydrogenated oil having50°C melting point based on the edible oil and fat, and 50-9 wt.% enzymically hydrolyzed lecithin based on the lecithin. - 特許庁

澱粉類2〜10質量%、極度硬化油脂0.01〜1質量%を含む油脂3〜40質量%、及び糖類8〜30質量%を含有することを特徴とするフラワーペースト類。例文帳に追加

This flour paste comprises 2-10 mass% of starch, 3-40 mass% of oil and fat containing 0.01-1 mass% of extreme hardening oil, and 8-30 mass% of saccharides. - 特許庁

(A)天然油脂由来のエポキシ化脂肪酸トリグリセライド、(B)フェノール樹脂および(C)熱潜在性の酸触媒を含有してなる、硬化油脂組成物。例文帳に追加

This hardenable oil or fat composition is characterized by comprising (A) an epoxidized fatty acid triglyceride originated from natural oil and fat, (B) a phenolic resin and (C) a thermally latent acid catalyst. - 特許庁

抗動脈硬化作用等のω3系不飽和脂肪酸由来の生理機能を有効に発現し、かつ酸化安定性、風味等に優れる油脂組成物、及びかかる油脂組成物を含有する食品、医薬品の提供。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition effectively exhibiting physiological functions originated from ω3-unsaturated fatty acid such as antiarteriosclerotic action and having excellent oxidation stability, taste, etc., and provide foods and pharmaceuticals containing the oil and fat composition. - 特許庁

上記目的を達成するために、本発明は、融点が30℃〜52℃の範囲内である硬化油脂にベーキングパウダーを分散させてなることを特徴とする気泡偏在食品形成用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

The oils and fats composition for forming the foam unevenly distributed food comprises dispersing baking powder into hardened oils and fats having 30°C-52°C melting point in order to attain the purpose. - 特許庁

A成分として下記の極度硬化油を50〜95質量部、B成分として液状植物油脂を5〜50質量部含むホイップクリーム用油脂組成物。例文帳に追加

This oil and fat composition for whipped cream contains as (A) component, 50-95 mass pts.wt. of extremely hardened oil as follows, and as B component, 5-50 mass pts.wt. of liquid vegetable oil and fat. - 特許庁

A成分が、牛脂又は豚脂と牛脂極度硬化油又は豚脂極度硬化油をエステル交換したエステル交換油である請求項1記載の固形ルー用油脂組成物。例文帳に追加

The component (A) comprises ester-exchanged oil obtained by subjecting the beef tallow or the lard, and the extremely hardened oil of beef tallow or the extremely hardened oil of lard to ester exchange. - 特許庁

充分な水素添加が行なわれており、しかも温度を制御しながら水素添加反応を行なって硬化させた油脂を採用したことにより、酸化に対する安定性および風味が良好な状態になり、しかもトランス異性体の含有量の少ないフライ用油脂となる。例文帳に追加

The oil-and-fat for fry becomes superior in stability against oxidation and flavor, and has a low transisomer content by adopting oil and fat sufficiently hydrogenated and hardened by performing hydrogenation reaction while controlling temperature. - 特許庁

被処理粉体へ、融点が50℃以上の植物性極度硬化油脂60重量%〜90重量%と植物油脂由来のエステル油剤10重量%〜40重量%とからなる混合物を被覆処理剤として被覆処理することによって得られる被覆処理粉体。例文帳に追加

The coating-treated powder is obtained by coating-treating a powder to be treated with a mixture, as a coating-treating agent, comprising 60-90 wt.% of an extremely hardened vegetable oil-and-fat having a melting point of 50°C or higher and 10-40 wt.% of an ester oil agent derived from vegetable oil-and-fat. - 特許庁

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability. - 特許庁

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons, having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability. - 特許庁

10℃における固体脂指数が5以下の液状油脂100重量部に対して、高エルシン酸菜種油である極度硬化油を0.1〜20重量部、更には乳化剤としてレシチン0.01〜10重量部を配合したコーティング用油脂組成物。例文帳に追加

The fat and oil composition for coating is produced by blending 0.1-20 pts.wt. extremely hardened oil of a high erucic acid rapeseed oil and additionally 0.01-10 pts.wt. lecithin as an emulsifier per 100 pts.wt. liquid oil with a solid fat having a solid fat index of 5 or less at 10°C. - 特許庁

トランス異性体を含有しない、天然の固体脂及びそれらの分別油、食用油脂の極度硬化油を原料とし、品質が良好で保存における品質変化の無いマーガリン、ショートニング、フィリング用可塑性油脂組成物の提供。例文帳に追加

To obtain a plastic oil and fat composition for margarine, shortening and filling, containing no transisomer, having as the raw material, natural solid fat, its separated oil, and extremely hardened oil of edible oil and fat, excellent in quality, and causing no quality change in preservation, and to provide a method for producing plastic oil and fat food. - 特許庁

特に、疎水性物質として、植物性ワックス、動物性ワックス、鉱物系ワックス、石油系ワックス、油脂、脂肪酸エステル、アルキルグリセリルエーテル、硬化油、脂肪酸、レシチンからなる群から選ばれた物質を、ゼラチン100重量部に対して5.0重量部以下配合したカプセル剤。例文帳に追加

Especially, as the hydrophobic material, a material selected from a group consisting of a vegetable wax, an animal wax, a mineral-based wax, a petroleum wax, an oil and fat, a fatty acid ester, an alkylglycerylether, a hydrogenated oil, a fatty acid and lecithin, is blended by ≤5.0 pt.wt. based on 100 pts.wt. gelatin. - 特許庁

エステル交換油脂50〜100重量%に、上昇融点20℃以下の油脂および/または極度硬化油を、0〜50重量%を加え、全トリグリセリドに占める、飽和脂肪酸残基を分子内に3つ有するトリグリセリドの割合を2〜8重量%にすることを特徴とするスナック類のコーティング油脂例文帳に追加

This oil and fat for coating is obtained by adding 0-50 wt.% of an oil and fat or an extremely hardened oil having20°C melting point measured by a heating method to 50-100 wt.% of a transesterified oil and fat and regulating the ratio of the triglyceride having 3 saturated fatty acid residues in the molecule and occupied in the whole triglyceride to 2-8 wt.%. - 特許庁

エポキシ樹脂と硬化剤を必須成分とするエポキシ樹脂組成物であって、硬化剤が、共役二重結合を持つ植物性油脂又は脱水反応により共役二重結合を持たせた植物性油脂を加水分解して得られた脂肪酸に無水マレイン酸を付加したものであることを特徴とする。例文帳に追加

The epoxy resin composition containing an epoxy resin and a curing agent as essential components is regulated so that the curing agent may be the one obtained by adding maleic anhydride to a fatty acid obtained by hydrolyzing a vegetable oil and fat having a conjugated double bond, or a vegetable oil and fat regulated so as to have the conjugated double bond by a dehydration reaction. - 特許庁

親油性非イオン界面活性剤及び親水性非イオン界面活性剤の少なくともいずれかが、グリセリン脂肪酸エステル、ポリオキシエチレン硬化ヒマシ油、ポリオキシエチレンヒマシ油、及び、ポリオキシエチレン硬化ヒマシ油脂肪酸エステルより選ばれる少なくとも1種である態様等が好ましい。例文帳に追加

At least one of the lipophilic nonionic surfactant and the hydrophilic nonionic surfactant is preferably in the form of at least one kind selected from a glycerol fatty acid ester, polyoxyethylene hardened castor oil, polyoxyethylene castor oil and polyoxyethylene hardened castor oil fatty acid ester. - 特許庁

(a)1,1,1,3,3−ペンタフルオロブタン100重量部に対して、(b)N−メチル−2−ピロリドンを40〜450重量部含むことを特徴とする、硬化性樹脂若しくはその硬化物、又は油脂が付着した被洗浄物を洗浄するための溶剤組成物。例文帳に追加

The solvent composition for cleaning objects to be cleaned, to which a curable resin, its cured product or oil and fat adhered, contains (b) N-methyl-2-pyrrolidone in an amount of 40-450 pts.wt. based on 100 pts.wt. of (a) 1,1,1,3,3-pentafluorobutane. - 特許庁

エポキシ化された植物油(例えばグリセリンと脂肪酸とのエステルであって該脂肪酸中に二重結合部位を有しエポキシ化する植物油脂)に対し、例えば硬化剤や硬化促進剤等を適宜添加し、加熱して3次元架橋することにより絶縁性の高分子材料組成物を得る。例文帳に追加

The insulating polymeric material is obtained by properly adding a hardening agent, a hardening promoter, etc., to an epoxidized vegetable oil (for example, a vegetable oil composed of an ester of glycerin with an aliphatic acid wherein a double bond in the aliphatic acid is epoxidized), and three dimensionally crosslinked by heating. - 特許庁

皮革製品のプリント加工において、油脂を含有しない皮革が、乾燥状態で硬化・収縮変形しない前処理方法、および染料固着の湿熱処理で硬化・収縮変形せず、洗浄工程で図柄が崩れることなく、色落ちしないプリント染色方法を提供する。例文帳に追加

To provide a pretreating method in which leather not containing oil and fat, does not cause hardening/shrinkage and deformation in a dried state in print processing of leather products and to provide a print dyeing method not causing hardening/shrinkage and deformation by wet heat treatment for fixing dye, not deforming design in a washing step and not causing dropping of color. - 特許庁

一般の塗装製造品において、機械的前処理及び化学的前処理を実施せずに、油脂分及び錆が残存する鋼材に対して長期間防錆塗膜性能を保証できる熱硬化型及び常温硬化型塗装を実施することを目的とする。例文帳に追加

To form a thermosetting and cold-setting coating on a steel material ensuring rustproof coating performance for a long time, without executing a mechanical pretreatment and a chemical pretreatment, with fats and oils and rust being left remained on the steel material, in a general coated product. - 特許庁

例文

植物性硬化油脂、天然ワックス、糖アルコール、グリセリン、エタノールおよび乳化剤を含むことを特徴とするシートマーガリン離型剤用乳化物。例文帳に追加

This releasant for sheet margarine is an emulsion and characterized by comprising a vegetable hardened oil and fat, natural wax, a sugar alcohol, glycerol, ethanol and an emulsifier. - 特許庁

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