例文 (46件) |
肉を焼くの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 46件
通常、米と肉をつめたピーマンを湯がいて、サッと焼く例文帳に追加
parboiled green peppers stuffed usually with rice and meat and baked briefly - 日本語WordNet
食中毒を防ぐため、肉はしっかり焼くこと。例文帳に追加
To prevent foodborne illness make sure meat is well-done. - Weblio英語基本例文集
魚肉類をおいしく焼く調理機器用粒状物例文帳に追加
PARTICULATE OBJECT FOR COOKING APPLIANCE GRILLING FISH AND MEAT TASTEFULLY - 特許庁
肉焼き機1は、串刺しにした肉を加熱源の上方で回転させながら焼くための装置である。例文帳に追加
The meat roaster 1 is a device for roasting the skewered meat while rotating the same above a heating source. - 特許庁
鶏肉をオーブンで焼くより油で揚げ、ミルクグレービーを添えた料理例文帳に追加
chicken fried than oven-baked and served with milk gravy - 日本語WordNet
火の上で簡単に肉を焼くことが出来る調理器具を提供する。例文帳に追加
To provide a kitchen tool to be easily used to grill meats over a fire. - 特許庁
マッシュポテトを乗せてオーブンで焼く、細切れ肉料理のパイ例文帳に追加
pie of hash covered with mashed potatoes and browned in the oven - 日本語WordNet
肉を平たく切り,調味して板の上にのせて焼く調理法例文帳に追加
a Japanese method of cooking, by slicing meat horizontally, seasoning it, and broiling it on top of a wooden board - EDR日英対訳辞書
串に刺した肉のかたまりや野菜を焼くため,野外に設けた炉例文帳に追加
an outdoor fireplace for roasting meat or vegetables on skewers, called a barbecue - EDR日英対訳辞書
すき焼き鍋を熱して牛脂をひき、牛肉を入れて火が通るまで焼く。例文帳に追加
Grease a heated pot with a lump of beef fat, then grill the beef in it until it is thoroughly cooked. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
関西のものは文字通り牛肉を焼く料理で、肉が焼けたところに砂糖を乗せるかまぶし、醤油を直接加えて味付けをする。例文帳に追加
However, in the Kansai region, sukiyaki refers to a dish in which beef is grilled first, as the phrase sukiyaki implies ("yaki" meaning to broil or grill,) which is then flavored by covering it with sugar and soy sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
肉塊に味付けする工程の前に、肉塊2の表面を焼く工程を具備するものとしている。例文帳に追加
Preferably, a step for roasting the surface of the lump of the meat is added before the step for seasoning the lump of the meat. - 特許庁
肉類に対して接触処理を行うことにより、焼く、炒める、揚げるなどの加熱調理を行っても、柔らかい肉質で、肉汁に富み且つ良好な風味と食感を与えることができる肉類の食感及び風味改良剤を提供すること。例文帳に追加
To provide a texture and flavor improver for meats capable of imparting soft meat quality having a rich meat juice and a good flavor and texture even when cooked such as roasting, frizzling or frying. - 特許庁
野外で直接の炎の上で回転するくしの上で大きな肉を焼くこと例文帳に追加
roasting a large piece of meat on a revolving spit out of doors over an open fire - 日本語WordNet
背中を裂いて焼いた鶏または猟鳥の肉(たいていは殺してすぐに焼く)例文帳に追加
flesh of a chicken (or game bird) split down the back and grilled (usually immediately after being killed) - 日本語WordNet
すき焼き(鋤焼、すきやき)は、肉を浅い鉄鍋で焼く(調理)、あるいは煮る料理。例文帳に追加
"Sukiyaki" is a dish consisting of meat that is broiled (cooked) or boiled in a shallow cast-iron pot. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
肉を焼く方法には、直火焼き(網焼き、串焼き等)と鉄板焼きとがある。例文帳に追加
Methods of cooking meat include jikabi-yaki (on a grill or skewer over an open fire) or teppan-yaki (on an iron plate). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
一度肉をボイルしてから焼く店が多いことも美唄の特徴となっている。例文帳に追加
Another characteristic of yakitori in Bibai is that many yakitori-ya restaurants boil meat once before grilling it. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
豚肉等の食材本体を衣がべたつかないように、カラっと焼くことができる。例文帳に追加
To roast a food material body such as pork, crisply so as no to become sticky. - 特許庁
電気ヒータを用いて魚や肉を手軽に焼くことができる加熱調理方法、加熱調理容器及び加熱調理装置を提供する。例文帳に追加
To provide a heating cooking method, a heating cooking vessel and a heating cooking device in which fish or meat can be easily roasted by using an electric heater. - 特許庁
豚カツのように豚肉にパン粉をまぶし、油で揚げる形態もあるが、フライパンに少量の油を垂らして焼くものなど多種多様である。例文帳に追加
Styles of preparing pork cutlets vary considerably: Some are covered in bread crumbs and deep fried like the Japanese style tonkatsu, whereas others are fried in a frying pan with a small amount of oil. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚、肉等の食材を焼くとき、ひっくり返す必要がなく、短時間で焼ける調理器具を提供する。例文帳に追加
To provide a cooker capable of cooking food ingredients such as fish, meat or the like, and cooking in a short time without requiring turning over of the ingredients. - 特許庁
魚や肉類等の食物の調理時(焼く場合)における燃費の削減と、調理時に発生する煙や不快臭を減少させること。例文帳に追加
To provide a far-infrared radiation heating ceramic which can cut down fuel expenses at the time of cooking (when roasting) foodstuffs such as fishes and meats and which can reduce the smoke and unpleasant smell emitting at the time of cooking. - 特許庁
粘土をプレ−トにし燃焼して形成する陶器の焼肉プレ−ト及びステ−キ皿は、従来のガス器具を変更する事なく肉を焦げないでおいしく焼く事を課題とする。例文帳に追加
To provide a ceramic meat grill plate and steak plate small in surface temperature drop caused by heat loss produced when the meat is grilled, which can grill meat finely. - 特許庁
この場合、焼く前に皿に置いてラップを掛け、電子レンジで肉汁が滲み出すまで加熱して焼くと、厚みのあるものも綺麗に焼け、中まで良く火がとおる。例文帳に追加
In this case, even the thick hamburger patties can be cooked well done and beautifully by putting the patties on a plate, covering the plate with plastic wrap, heating it in a microwave oven till the patties begin to exude juice, before frying them in a pan. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
安価な挽肉(鶏肉と豚肉等)を使ったこの料理を食卓に上らせる事で、豪華な夕食を演出できるため、同年代以降の主婦が好んで夕食のメニューに取り入れた背景もあって、調理済みで後は焼くだけの物が発売されるなど、瞬く間に日本全国に広まった。例文帳に追加
Consequently, housewives preferably introduced hamburgers made from cheap ground meat (chicken and pork) on their dinner menu to produce a gorgeous dinner, ready-made hamburgers which only needed broiling appeared on the market, so that hamburgers were quickly available throughout the whole country. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
焼き網で、肉などの食材を焼く時に焦がさず、煙が出ないようにしてダクト工事を不必要にし、食材をあまり乾燥させず、使用に当って手間がかからないようにした食卓取付式焼き調理機を提供する。例文帳に追加
To provide a table-top built-in grill with a grill on which food such as meat can be cooked without being browned too much, thereby eliminating the need for ducts which does not dry food too much and is fuss-free to use. - 特許庁
最も一般的な説では江戸時代のももんじ屋などでひっそり続いていた焼肉文化が明治維新後に西欧のバーベキューの影響を受けて変化し、更に世界各国に存在する肉を焼く料理(ヨーロッパのステーキ、北米のバーベキューなど)の影響をも受けて変化したのが現在の日本料理の焼肉であるとされている。例文帳に追加
The most generally accepted theory is that the yakiniku culture that had revolved around establishments such as the Edo period restaurant Momonji-ya underwent changes due to the influence of Western European barbeque following the Meiji Restoration, and developed further as a result of exposure to grilled meat dishes from around the world (European steak, North American barbeque, etc.) to become modern Japanese yakiniku. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
またシイタケを少量刻んで入れることで風味が増すことが知られている他、半分に切って種を取り除いたピーマンに、焼く前のハンバーグの材料を詰め込み、肉詰めピーマンが作られる。例文帳に追加
Besides, it is known that adding a small amount of chopped shiitake mushrooms makes hamburgers more flavorful and stuffed pimentos are made by halving a pimento, removing the seeds, and stuffing a raw hamburger meat mixture inside the pimento. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
電熱要素の出力をあげることなく、焼き網等の敷き部材の温度を肉を焼くのに適した温度である260℃〜270℃の範囲まであげ、かつ維持することができる電気コンロとする。例文帳に追加
To provide an electric cooking stove that raises the temperature of a placing member such as a gridiron to 260-270°C suitable for grilling meat and maintains the temperature without increasing output of electric heating elements. - 特許庁
名古屋市のお好み焼きと関西風お好み焼きの違いは、肉などの具を一緒に生地に混ぜてから焼く点にあり、後から載せる関西式とは違っている。例文帳に追加
As for the difference between okonomiyaki in Nagoya City and Kansaifu-okonomiyaki, in the former, after mixing the ingredients such as meat and so on with the dough they are grilled, but in the latter, the ingredients like meat are put on the dough afterward. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
タラスケトウダラ・サメ・トビウオ・ホッケなどの魚肉に塩・砂糖・デンプン・卵白などを加えて練り、竹製や金属製の太い串に棒状に塗りつけ、焼くか蒸し上げる。例文帳に追加
Mix fish meat of suketo cod (Alaska Pollock, or Theragra chalcogramma), shark, flying fish and Atka mackerel with salt, sugar, starch and egg white and knead, then put on thick bamboo or metal sticks to be baked or steamed. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
グリルで魚肉類などを焼くときに食材からしみだす油脂分などで受け皿が汚れるのを防ぎ、かつ使用後簡単に取り除くことができ受け皿の手入れを簡単にすることができるグリル受け皿汚れ防止剤及びシート状グリル受け皿汚れ防止材を提供する。例文帳に追加
To provide an antifouling chemical and an antifouling sheet-material for a receptacle pan of a grill, which can prevent the pan from being fouled with oils and fats oozing out from food materials at the time of grilling fish and meet, etc., and facilitate removal of the fouling and treatment of the pan after the grill is used. - 特許庁
魚肉すり身2に、生或いは冷凍物を解凍したハバネロ3をミキサーに掛けたもの或いはハバネロの粉末と、刻んだ或いはミキサーに掛けた玉葱4とを混合して成型し、油で揚げるか焼くか蒸してハバネロ含有練り製品。例文帳に追加
The habanero-containing fish paste product is obtained by mixing with ground fish meat 2, a material made by processing raw or thawed habanero 3 in a blender, or habanero powder, and onion 4 chopped or processed in a blender, molding the mixture, and deep-frying, baking, or steaming the molded mixture. - 特許庁
食材を焦がさず、内部まで均等に加熱する適正な加熱温度を維持して、加熱料理において安定させる火加減で、最上の味を引き出せ、コーティングがないので、フッ素樹脂の危険性から開放され、セラミックス製の遠赤外線効果で、魚や肉を焼くと、臭いを大部分防ぐことができ、食材をふっくら美味しく焼き上げるようになるし健康にも良い調理器具を得る。例文帳に追加
To provide a cooker maintaining an appropriate heating temperature for uniformly heating the inside of a food stuff without burning, bringing out the best flavor at stable heat in cooking, not coated and free from the danger of a fluorocarbon resin, having a far-infra red effect of ceramics and preventing almost of the smell caused by grilling fish or meat, tastefully cooking the food stuff, and beneficial to health. - 特許庁
例文 (46件) |
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