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豆乳類の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 46



例文

四 豆乳類例文帳に追加

4. Soybean milk  - 日本法令外国語訳データベースシステム

豆乳類が、調整豆乳豆乳飲料、酸性の豆乳豆乳を凝固させた豆腐から選ばれる任意の豆乳類である。例文帳に追加

The soybean milk is arbitrarily selected from a blended soybean milk, a beverage containing soybean milk, an acidified soybean milk, and a Tofu prepared by curding soybean milk. - 特許庁

出汁を加えた豆乳を用いて、野菜、肉、魚介などを煮て食べる。例文帳に追加

Vegetables, meat and fish can be cooked in soymilk with broth.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

入り豆乳様飲料または食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK-LIKE BEVERAGE OR SOYBEAN MILK-LIKE FOOD PRODUCT EACH CONTAINING CEREAL - 特許庁

例文

豆乳と芋を主原料にしたクリーミーなアイスクリームおよびその製造方法例文帳に追加

CREAMY ICE CREAMS MADE OF SOYBEAN MILK AND POTATOES AS MAIN RAW MATERIAL AND THEIR PRODUCTION - 特許庁


例文

EPA高濃度含有豆乳類からなる高脂血症の治療または予防剤例文帳に追加

THERAPEUTIC AGENT OR PROPHYLACTIC FOR HYPERLIPEMIA COMPRISING SOYBEAN MILK CONTAINING EPA AT HIGH CONCENTRATION - 特許庁

セスキテルペンを含有することによって特徴付けられる、柑橘由来の抽出物を含有することを特徴とする豆乳臭のマスキング用組成物、およびこのマスキング用組成物を調製する工程およびこのマスキング用組成物を豆乳に混合する工程を包含する、豆乳臭のマスキング方法を提供する。例文帳に追加

The composition for masking soybean milk odor comprises sesquiterpene, and an extract derived from citrus fruits. - 特許庁

豆乳および豆乳を含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖以上が50重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、豆乳のもつ後味、エグ味を低減する。例文帳に追加

The soymilk and soymilk-containing food and drink are added with low saccharogenic reducing starch syrup which is sugar alcohol having sweetness quality slow in rise and disappear of sweetness and in which ≥5 saccharides occupy50 wt.% in a sugar composition in solid content so as to reduce aftertaste and harsh taste of soymilk. - 特許庁

豆乳および豆乳を含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖以上が50重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、豆乳のもつ後味、エグ味を低減する。例文帳に追加

The aftertaste or harsh taste of soybean milk is reduced by adding low saccharized reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains 50 wt.% or more of 5 or more saccharides in a sugar composition in solid to soybean milk or refreshment containing soybean milk. - 特許庁

例文

カロテノイドを乳または乳製品、あるいは豆乳または豆乳製品と混合することでカロテノイドの吸収性が向上した高吸収性経口組成物を提供する。例文帳に追加

The present invention discloses the highly resorptive oral composition which can enhance resorptivity of carotenoids by mixing the carotenoids with milk or a diary product, or soybean milk or a soybean milk product. - 特許庁

例文

その際に併用する粉末状大豆蛋白素材について、粉末状分離大豆蛋白のなかでも脱脂豆乳粉末、そのアルカリ土金属結合脱脂豆乳粉末、アルカリ土金属が結合した分離大豆蛋白が好ましい。例文帳に追加

The powdery soybean protein material used in the production is preferably a defatted soybean milk powder, alkaline earth metal bonding defatted soybean milk powder or alkaline earth metal bonding separated soybean protein among powdery separated soybean proteins. - 特許庁

豆乳にグルコマンナンの水和ゲルが分散せしめられ、所望により果実や菜果が加えられていることを特徴とする食物繊維ゲル豆乳例文帳に追加

The subject dietary fiber gel soybean milk is obtained by dispersing hydrogel of glucomannan in soybean milk and, if desired, adding fruits and vegetable fruits. - 特許庁

脱脂大豆から得られた脱脂豆乳を粉末化して調製し、さらにはアルカリ土金属化合物を加えた脱脂豆乳粉末を小麦粉に対し0.5−35重量%を添加し作成したプレミックス或いはベーカリー製品。例文帳に追加

The premix or bakery product is produced by pulverizing defatted soya milk derived from defatted soybean, adding an alkaline earth metal compound to the powder and adding the obtained defatted soya milk powder to wheat flour in an amount of 0.5-35 wt.%. - 特許庁

豆乳に、油脂、糖および乳化剤を含有する水中油型油脂組成物を添加して加熱し、豆乳の液面に生じる皮膜を回収することを特徴とする湯葉の製造方法。例文帳に追加

This method for producing dried bean curd comprises adding, to soymilk, an oil-in-water oil and fat composition containing oil and fat, saccharides and an emulsifier, heating the product, and collecting a film being formed on a liquid surface of the soymilk. - 特許庁

豆乳に、油脂、糖および乳化剤を含有する水中油型油脂組成物を添加して加熱し、豆乳の液面に生じる皮膜を回収して乾燥することを特徴とする乾燥湯葉の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the dried bean curd comprises adding, to soymilk, an oil-in-water oil and fat composition which contains oil and fat, saccharides and an emulsifier, heating the product, and collecting a film produced on a liquid surface of the soymilk, followed by drying. - 特許庁

原料として、小麦粉、糖豆乳と、α—アミラーゼ及び/又はグルコアミラーゼを配合し、混合、成型して、蒸す製造方法を用いる。例文帳に追加

This method for producing the bun with bean-jam filling comprises formulating as the raw material, wheat flour, saccharides and soymilk with α-amylase and/or glucoamylase, mixing the product followed by forming and steaming. - 特許庁

コンベヤベルトの下方への垂れ下がりと蛇行を防止して、豆乳の漏れや豆腐に継ぎ目や皺を生じさせず、綺麗な豆腐を製造する。例文帳に追加

To manufacture good appearance soybean curds by preventing hanging downward and meandering of a conveyor belt and preventing leakage of soymilk, and forming no seams or wrinkles on the soybean curd surface. - 特許庁

飲食品は、乳製品、乳利用食品、穀物利用食品、魚介、乳系飲料及び豆乳の群から選ばれる。例文帳に追加

The food and drink is selected from the group comprising dairy product, milk-utilizing food, cereal-utilizing food, fish and shellfish, milk-based beverage and soymilk. - 特許庁

EPAおよび/またはDHAを高濃度で含有した豆乳類を高脂血症の治療または予防剤として提供すること。例文帳に追加

To provide a soybean milk containing EPA (eicosapentanoic acid) and/or DHA (docosahexanoic acid) at high concentration as a therapeutic agent or prophylactic for hyperlipemia. - 特許庁

豆乳に、内分岐環状構造部分と外分岐構造部分とを有し、重合度が50以上であるグルカンと、食品に用いることが可能な酸とを添加し、豆乳を酸変性させるか、あるいは、豆乳に、乳原料と、上記グルカンとを添加し、乳酸醗酵させることにより、ヨーグルト様飲食物を製造する。例文帳に追加

This method for producing the yogurt is characterized by adding glucan having an inner branched circular structure portion and an outer branched circular structure portion and having a polymerization degree of50 and an acid capable of being used for foods to soybean milk and modifying the soybean with the acid, or by adding a milk raw material and the above- described glucan to soybean milk and subjecting the mixture to a lactic acid fermentation. - 特許庁

液状豆乳に予めマルトオリゴ糖や二糖等の少糖を添加・溶解させておき、これを真空ドラムドライにより減圧・低温下で乾燥することにより製造される豆乳粉末を即席豆腐用の原料粉末として利用する。例文帳に追加

The raw material powder for instant soybean curd is obtained, by utilizing soybean milk powder produced by adding oligosaccharides, such as, maltooligosaccharide or disaccharide to liquid soybean milk to dissolve the oligosaccharides in the soybean milk, in advance, and drying the mixture by vacuum drum dry under reduced pressure at a low temperature. - 特許庁

脱脂大豆を水抽出して得られた脱脂豆乳をアルカリ土金属化合物の存在下において100℃未満の加熱下を行い、次に100℃以上の高温加熱し、噴霧乾燥することにより目的の豆乳粉末素材を得る。例文帳に追加

This soybean milk powder raw material is obtained by heating defatted soybean milk obtained by extracting the defatted soybean with water at <100°C, in the presence of an alkaline earth metal compound, then heating at a high temperature of100°C and spray-drying. - 特許庁

無脂大豆固形分、無脂乳固形分、糖を含むO/W型乳化組成物であって、大豆特有の青臭さみ、えぐみが少なく、強い豆乳風味を持った豆乳風味組成物の製造法及び当該組成物を使用してなる食品の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean milk-flavor composition comprising an O/W-type emulsified composition containing a fat-free soybean solid, a fat-free milk solid and saccharides, having slight grassy smell and harsh taste peculiar to soybean, and having strong soybean milk flavor: and to provide food obtained by using the composition. - 特許庁

単糖重合数が2以下の糖と単糖重合数が5以上の糖を所定の配合で含んでいる糖豆乳を所定の乾燥固形分重量比で配合した粉末とすることによって、上記の課題を解決する。例文帳に追加

The powder soymilk is obtained by mixing saccharide containing saccharide of a monosaccharide polymeric number of ≤2 and that of the number of ≥5 at a prescribed mixture ratio, and soymilk at a prescribed dry solid weight ratio. - 特許庁

豆乳を分散媒とし、種実、果実、野菜及びそれらの群から選択された1種を分散質とするエマルションタイプの摂食しやすい健康補助食品の提供。例文帳に追加

To provide a readily eatable emulsion type health supplement where soymilk is used as carrier fluid, and nuts and seeds, fruits, vegetables and one kind selected from the group thereof are used as dispersoid. - 特許庁

大豆のまるごと全体を豆乳の様態である大豆ペプチドペーストとして製造し、栄養価が高く、食感も優れたパン、麺、飲料、シュークリームなどの食品に利用することを課題として、大豆を原料として豆乳様態である大豆ペプチドを含有した上記のような有効な食品を製造できる大豆ペプチドペーストを得ることができるようにすることを目的としたものである。例文帳に追加

To provide soybean peptide paste produced by forming the whole of soybean into a soymilk state, utilized for food such as bread, noodles, beverages and cream puff having high nutrition and excellent palate feeling, and enabling production of effective food consisting mainly of soybean as raw material and containing soymilk-state soybean peptide. - 特許庁

また、対象とする液状飼料の原料は、牛乳及び/又は豆乳、固形状乳製品、パン、菓子から選択される1種以上のバイプロを主材とするのが好ましい。例文帳に追加

It is preferable that raw material for the liquid feed to be produced is at least one kind of bipropellants selected from milk and/or soybean milk, solid milk products, bread and confectionery as main material. - 特許庁

本発明は大豆からおから成分を除去することなく、大豆を丸ごと使用して製造した大豆丸ごと豆乳を用いることにより、大豆イソフラボン、サポニン、レシチンを含み、かつ、おから分の食物繊維を含む栄養や美容により健康志向にも合致でき、かつ豆乳本来の風味を損なうことなく、ザラつきのない食感の良いアイスクリームを得るにある。例文帳に追加

To provide ice creams obtained by using whole soybean milk prepared from the whole soybean without removing bean curd refuse components therefrom, satisfying health-conscious needs owing to nourishment and cosmetic effects because of containing soybean isoflavone, saponin and lecithin, and also containing dietary fiber in the bean curd refuse, and showing smooth and good texture without spoiling flavor inherent in the soybean milk. - 特許庁

台湾では、早朝から粥、麺、魯肉飯、米加工品、サンドイッチ、フレンチトースト、おにぎりなどの軽食と豆乳、牛乳、コーヒーなどを売る屋台がある。例文帳に追加

In Taiwan, street stalls open for business in the early morning, and sell items such as: rice porridge, noodles, LuRo Fans, food made from rice, sandwiches, French toast, rice balls, other light meals, soymilk, milk, and coffee.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

「おから」を分離することなく、これらを食物繊維として積極的に取込み、栄養バランスがとれ、舌ざわりがなめらかで、すぐれた風味、食感を有する穀入り豆乳様飲食品を開発する。例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean milk-like beverage or a soybean milk-like food product each containing cereal having nutritional balance, smoothness in the mouth, excellent flavor and palate feeling without separating soybean curd refuse. - 特許庁

豆乳に単糖重合数が2以下の糖と単糖重合数が5以上の糖を所定の配合で含んでいる糖を粉末化基材として所定量添加し、噴霧乾燥によって粉末化することよって、上記の課題を解決する。例文帳に追加

This technique for producing the powder soymilk includes adding to soymilk, a prescribed amount of saccharide containing saccharide of a monosaccharide polymeric number of ≤2 and that of the number of ≥5 at a prescribed mixture ratio, as a powderizing base material, and powderizing the product by spray drying. - 特許庁

濃縮豆乳を凝固して豆腐を得る工程と、豆腐に増粘ゲル化剤とオリゴ糖又はデンプンとを混合する工程と、当該混合物を擂潰する工程と、擂潰物を冷却する工程とからなる豆腐ペーストの製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the bean curd paste, characterized by comprising a process for coagulating a concentrated bean milk to obtain the bean curd, a process for adding a thickening gelation agent and an oligosaccharide or starch to the bean curd, a process for grinding the mixture, and a process for cooling the ground product. - 特許庁

カルシウムなどのアルカリ土金属と共に、鉄などの微量重金属が強化されているにも関わらず、蛋白質の凝集が発生せずに安定であり、かつ金属臭の発生もない風味良好な豆乳などの蛋白飲料を提供する。例文帳に追加

To obtain protein drink such as soymilk stable without producing coagulation of proteins and excellent in flavor without producing metal smell in spite of being enriched with trace heavy metals such as iron together with alkaline-earth metals such as calcium. - 特許庁

製品100g当たりカロリーが100kcal以上、並びに蛋白質が5g以上であり、100℃を超える温度で加熱殺菌されてなる高栄養ゼリー状食品であって、豆乳及び/又はペースト状豆腐と増粘多糖を配合する高栄養ゼリー状食品。例文帳に追加

The highly nutritious jelly food has ≥100 kcal per 100 g of a product and ≥5 g of protein, is obtained through heating sterilization at temperature exceeding 100°C, and is formulated with soybean milk and/or pasty bean curd, and thickening polysaccharides. - 特許庁

本発明の渋味成分含有果実食品の脱渋方法は、柿,アロニア等の未脱渋の渋味成分含有果実をペースト状に加工し、該ペーストに可食性タンパク質として豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,大豆,魚介のすり身の1種又は2種以上を添加する。例文帳に追加

This method for removing astringency from astringent component-containing fruit food includes processing into a pasty form, astringent component-containing fruits from which astringency is not removed, such as persimmon and Aronia, and adding to the paste, at least one kind as edible protein, selected from soymilk, cow milk, fresh cream, red bean, soybean, and ground fish meat of fish and shellfish. - 特許庁

クリーム性状を具備した豆乳又は豆腐のスプレッド様飲食物において、マヨネーズのように乳化剤を使用することなく、滑らかな食感と展延性に富み、離水現象を起こさず、大豆特有の青臭さのない食品を開発する。例文帳に追加

To provide creamy soybean milk or spread-like food or drink using soybean curd, rich in smooth palate feeling and extensibility, causing no syneresis, having no grassy smell peculiar to soybean, and capable of being obtained without using an emulsifier which is used in the process of preparing mayonnaise, or the like. - 特許庁

容体1内に卵、乳豆乳、ゼラチンなどのタンパク質を含む食品2を封入し、この食品封入容体Aに少なくとも4000気圧以上の高圧処理を施して容体1内の封入食品2を殺菌,変性させた後に販売若しくは提供するように構成した加工食品。例文帳に追加

This processed food is constituted so as to seal a food 2 containing a protein such as egg, milk, soybean milk or gelatin in a vessel 1 and subject the vessel A in which the food 2 is sealed to high pressure treatment of at least ≥4,000 atmospheric pressure to sterilize and modify the food 2 sealed in the vessel 1 and sell or provide the food. - 特許庁

粉砕大豆から豆乳とおからを家庭で作ることが出来る公知の簡易抽出分離方法および装置を、各種豆、穀、野菜まで広く原料として使用できるように改良し、しかもそれらの原料から抽出される液状成分およびその残滓としての裏ごし成生物の品質を高めるようにする。例文帳に追加

To improve a well-known simple extraction and separation method and apparatus for preparing soymilk and bean curd refuse from pulverized soybeans at home so as to extensively use various kinds of beans, cereals and even vegetables as raw materials and to improve the quality of liquid components extracted from the raw materials and pureed products as the residue. - 特許庁

9質量%以上40質量%以下、油脂20質量%以上35質量%以下、豆乳5質量%以上9質量%以下、レシチン0.13質量%以上0.20質量%以下、HLB10以上12以下のショ糖脂肪酸エステル0.04質量%以上0.40質量%以下及び水を含むホイップクリームである。例文帳に追加

The whipped cream includes 9-40 mass% saccharide, 20-35 mass% oil and fat, 5-9 mass% soymilk, 0.13-0.20 mass% lecithin, 0.04-0.40 mass% sucrose fatty acid ester of HLB10-12, and water. - 特許庁

本発明の渋味成分含有果実食品の脱渋方法は、ペースト状に加工した柿又はアロニア等の未脱渋の渋味成分含有果実のペーストに、可食性タンパク質として豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,大豆,魚介のすり身の1種又は2種以上を添加することによって実施できる。例文帳に追加

The method for removing astringency from fruit containing astringent components includes adding, as edible protein, one, two or more than two of the following: soybean milk, cow's milk, whipped cream, adzuki bean, soybean, and ground fish and shellfish, to a paste of an untreated fruit containing astringent components, such as persimmon fruit or aronia berry processed to the form of a paste. - 特許庁

また本発明の渋味成分含有果実食品の製造方法は、可食性タンパク質(豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,大豆,魚介のすり身の1種又は2種以上)を添加して脱渋した柿又はアロニア等の渋味成分含有果実のペーストを、他の任意の食品素材と混合し、加熱することによって実施できる。例文帳に追加

Moreover, the method for producing food from fruit containing astringent components includes mixing the paste of a fruit containing astringent components, such as persimmon fruit or aronia berry to which edible protein (one, two or more than two of soybean milk, cow's milk, whipped cream, adzuki bean, soybean, and ground fish and shellfish) has been added, with other optional food material and heating the mixture. - 特許庁

哺乳動物の色素沈着変化に有効な量の、PAR−2経路に作用する組成物であって、蛋白質が変性しておらず、大豆トリプシンの阻害活性を有する大豆抽出物で、豆乳、大豆ペーストおよびこれらの混合物からなる群から選択されたフラクションも含む組成物を投与することを含む方法である。例文帳に追加

The method comprises administering a composition acting on the PAR-2 pathway in a dosage effective for a change in pigmentation in a mammal, which composition contains fraction which is a soybean extract containing not denatured proteins, having soybean trypsin inhibition activity, and selected from the group consisting of soybean milk, soybean paste, and a mixture thereof. - 特許庁

肉加工食品を製造するに際して、アルカリ土金属もしくはグルコノデルタラクトンを含み、再加熱しても凝集を起こさないように均質化、加熱滅菌処理した後、無菌的に充填包装した豆腐様豆乳を肉原料と混合し、加工することを特徴とする肉加工食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing meat processed food comprises the step of mixing bean curd-like soybean milk containing alkaline-earth metals or glucono-δ-lactone, homogenized so as not to cause condensation thereon even if re-heated, subjected to heat-sterilization followed by being charged/ packaged under an aseptic condition, with raw meat to process it. - 特許庁

豆乳と乳化凝固剤の混合効率を向上させ、食感、風味、木目の細かさ、硬さ、保形性などの品質面で優れた豆腐を、衛生的で、生産性が高く、凝固剤の種も乳化凝固剤に限らず、ニガリ、澄まし粉などの凝固剤も使用でき汎用性の高い豆腐製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for producing a tofu (bean curd) having improved mixing efficiency of hot soya milk with an emulsified coagulant, giving a tofu having excellent qualities such as palatability, taste, fineness of texture, hardness and shape-retention in highly hygienic state and high productivity, enabling the use of various coagulants such as bittern and clarifying powder (calcium sulfate) as well as an emulsified coagulant and having high versatility. - 特許庁

大豆を30ミクロン以下に粉砕した大豆パウダーを用いて、おからが発生しないように製造した大豆丸ごと豆乳に、氷結しない水分含有量となるようにミルクソフトベースミックス(商品名) あるいはソフトクリーム材料を混合して冷やしながら凍らせてアイスクリームを構成している。例文帳に追加

The ice cream is produced by: blending whole soybean milk prepared by using soybean powder obtained by milling soybeans to have a particle size of not more than 30 μ without generating bean curd refuse, with Milk Soft Base Mix (merchandize name) or materials of soft serve ice cream so as to have the water content free from freezing; and then freezing the obtained mixture while cooling. - 特許庁

例文

豆乳や大豆蛋白などの蛋白溶液、乳酸カルシウムや塩化カルシウムなどの可溶性アルカリ土金属塩、ピロリン酸第二鉄などの難溶性重金属塩及びクエン酸ナトリウムなどのキレート剤を含有させ、かつキレート剤の範囲を特定することにより、当該飲料中の可溶化された重金属イオン濃度が1.5mg/100g以下の風味良好なミネラル強化蛋白飲料が得られ、課題を解決した。例文帳に追加

The flavorous mineral-enriched protein drink having concentration of heavy metal ions solubilized therein of ≤1.5 mg/100 g is obtained by containing soymilk or a protein solution of soybean protein, soluble alkaline-earth metal salts such as calcium lactate and calcium chloride, slightly soluble heavy metal salts such as ferric pyrophosphate and chelating agents such as sodium citrate, and specifying the range of the chelating agents. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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