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飴_を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 397



例文

デコレーションケーキとして立体的に積み上げる菓子(ピエスモンテ,Piècemontée)にもしばしば細工の技法が用いられる。例文帳に追加

Pièce montée, cake decorations built up in three dimensions, often uses the technique of amezaiku.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

息で吹いたりポンプを使ったりして空気をの内部に送り込むことにより、丸い立体的な形に成形する技術。例文帳に追加

The technique of shaping three dimensional candy by inserting air into the candy by blowing or pumping.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また食用とせずを素材にした装飾品とする場合は食品添加物として、許可されている素材以外の使用が可能である。例文帳に追加

Also, when it is not for food but for accessory, other materials than the ones allowed can be used as food additives.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ただ、それでもやはり日本には日本なりの事情があるわけですから、金太郎というようなわけにいかないですよね。例文帳に追加

Nevertheless, as Japan has its own circumstances, a one-size-fits-all approach cannot be applied.  - 金融庁

例文

調味料と食塩加水分解電解液使用加水分解法と水素・塩素ガス電解液使用脱水重合法例文帳に追加

SALTY GLUCOSE SYRUP SEASONING, METHOD FOR USING ELECTROLYTE OF SALT HYDROLYSIS IN HYDROLYSIS AND METHOD USING HYDROGEN/CHLORINE GAS OF ELECTROLYTE IN DEHYDRATION POLYMERIZATION - 特許庁


例文

この方法においては、糖類として果糖又は蔗糖を用いて、を製造する方法を適用することが好ましい。例文帳に追加

Applying a method for preparing candy by using fruit sugar or cane sugar as the sugar is preferable. - 特許庁

高濃度の亜鉛イオンを含む大麦水の製造方法を確立し、高い発酵促進効果を持つ食品素材を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing barley starch syrup containing zinc ion at high concentration so as to provide a food material having high fermentation promoting effect. - 特許庁

茶葉含有食品に、さらに、粉末状の抹茶や還元麦芽糖水やクロレラや乳酸菌を含有させるようにしてもよい。例文帳に追加

The tea leaf-containing food may further comprise powdery tea, reduced maltose starch syrup, chlorella and lactobacillus. - 特許庁

成型は型抜きクッキーを作成する要領で行っても、生地を金太郎状に作成して薄くスライスしてもよい。例文帳に追加

The dough is formed by a way for making cookie or forming the dough in a Kintaro candy-like shape and thinly sliced. - 特許庁

例文

チューインガムや菓子に、レタスから抽出した誘眠物質であるラクッコピコリン成分を配合する。例文帳に追加

A chewing gum or a candy formulated with a lactuco picoline ingredient which is a hypnotic substance extracted from lettuce. - 特許庁

例文

小麦、大豆、茄子、水、食塩、酒精、調味料、アミノ酸などを原材料とする納豆用タレを特徴とする。例文帳に追加

The sauce for Natto uses raw materials comprising wheat, soy beans, eggplants, a glutinous starch syrup, common salt, alcohol, seasonings, amino acids and the like. - 特許庁

そして、1は、基準軸2の方向の各端部4側が、その中心部分に向かうよう絞られて形成されている。例文帳に追加

The candy 1 is formed through tightening each end part side 4 in the direction of the base axis 2 so as to face toward the central part. - 特許庁

そのため、やチョコレート等の熱に弱く溶けやすいお菓子を景品として配置しても、溶けるようなことはなくなる。例文帳に追加

Thus, even when sweets which are weak against heat and easily melt such as candies and chocolates are arranged as prizes, they do not melt. - 特許庁

また、必要に応じて生地に色素、香料、酸味料等を加えることにより、色、味などに変化をつけることができる。例文帳に追加

If necessary, the candy dough is mixed with a coloring matter, a spice, an acidulant, etc., to change a color, a taste, etc. - 特許庁

食品の保型性改良剤として、こんにゃく粉、水及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品を含む。例文帳に追加

The food shape retainability-improving agent comprises a dry konjak processed food prepared by combining konjak flour, starch syrup and starch together. - 特許庁

文字、画像、音声等によるメッセージが2次元コードの態様で付された菓子及びその製造方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide candy confectionery to which messages in letters, images, voices and the like are imparted in a two-dimensional code: and to provide a method for producing the candy confectionery. - 特許庁

本発明は、イソマルツロースを主原料とし、水及び増粘剤をさらに含む糖衣組成物を提供する。例文帳に追加

The sugar coating composition includes isomaltulose as the main raw material, and further starch syrup and a thickener. - 特許庁

甘味の付与や、食味及び食感を調整するために、酢、砂糖、水から選ばれる少なくとも1種を添加する。例文帳に追加

In order to impart a sweet taste and adjust the taste and texture, at least one selected from vinegar, sugar and starch syrup is added. - 特許庁

その食用物とは、たばことしての味覚と香りが味わえる・がむ・菓子形態と小粒で、丸い錠剤形態にしたそれぞれの食用物に加工する。例文帳に追加

The tobacco leaves are properly roasted by applying heat thereto, and the roasted leaves are processed into small nanopowder. - 特許庁

非加熱で得られ、しかも品質安定性と長期保存性を兼ね備えた菓子およびその製法を提供する。例文帳に追加

To provide a candy obtained without heating, and having both quality stability and long-life nature, and a method of manufacturing the same. - 特許庁

舌圧子使用による診察時の被検者の不快感を和らげるために、使い捨て舌圧子に甘味物質(砂糖やなど)をあらかじめつける。例文帳に追加

For easing discomfort of a subject during the medial examination using the tongue depressor, a sweet matter (sugar, wheat gluten or the like) is previously applied on the disposable tongue depressor. - 特許庁

温泉や冷泉等の地下水と水とを混合し、沸騰させることにより水分が蒸発されることにより製造される。例文帳に追加

This candy is produced by mixing starch syrup with underground water in a hot spring, a cold spring, or the like, and then boiling the mixture to evaporate water. - 特許庁

生姜汁に砂糖を加え、撹拌した生姜砂糖液を118℃程度になるまで加熱して状とした後、40℃程度に冷却する。例文帳に追加

Sugar is added to and stirred with a juice of ginger to provide a ginger sugar solution, and the resultant ginger sugar solution is heated to about 118°C to form a pasty state and cooled to about 40°C. - 特許庁

膠水溶液に、水溶性の糖類(水や蜂蜜等)と桐油を混合使用することにより、上記課題を解決した。例文帳に追加

The above problem is solved by using a mixture prepared by mixing an aqueous solution of glue with a water-soluble sugar (e.g. starch syrup or honey) and tung oil. - 特許庁

殻を培地基材に利用し、キノコを安定した収量で収穫可能なキノコの栽培方法とキノコの栽培用培地を提供する。例文帳に追加

To provide a method and a medium for growing mushrooms in which bean jam scum is utilized as a base material for a culture medium and mushrooms can be harvested in a stabilized yield. - 特許庁

表面のみならず内部まで調味液が化することにより、従来に無い新食感が得られる米菓の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing rice cracker, in which nonconventional new palatability can be obtained by making a seasoning liquid sugar, not only on the surface, but also in the interior. - 特許庁

従来熟練工の手作業で行われていた二層構造の製造を、自動化するものである。例文帳に追加

To provide a method for producing a candy with a two-layer structure, make it possible to automate conventional processes in which skilled workers manually produce the candy with the two-layer structure. - 特許庁

これにより、例えば発声文言が「アメ」である「雨」と「」のように同一の称呼でも意味の異なる単語を区別して印字することができる。例文帳に追加

Thus, the voice memo printer is able to distinguish words of different meanings and print them even if their pronunciations are the same, for example, like "rain" and "candy" which are both uttered "ame" in Japanese. - 特許庁

機械成形が可能で、個々包装できて作業効率がよく、またまろやかな黄粉の風味を有する黄粉の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing, in high operating efficiency in a mechanically formable way, soybean flour-formulated candies capable of being respectively wrapped and also having mellow flavor inherent in soybean flour. - 特許庁

膨化させたコーン1の外周面1aに、少なくとも黒糖と水とを混合して形成される黒糖密層を設けた構成からなる。例文帳に追加

This corn candy is obtained by providing the outer peripheral surface 1a of a puffed corn 1 with a brown molasses coat formed by mixing at least muscovado and millet jelly together. - 特許庁

ゲル状食品用物性改良剤にこんにゃく粉、水及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品を含む。例文帳に追加

The gel-like food property-improving agent comprises a dry devil's tongue processed food prepared by combining devil's tongue flour, starch syrup and starch together. - 特許庁

冷却時に生姜砂糖の状体を麺棒で擦り物理的刺激を与え、生姜砂糖をペースト状の結晶体に形成する。例文帳に追加

When cooling the pasty product of the ginger sugar solution, physical stimulation is added thereto by rubbing the pasty product by using a rolling pin to form a pasty crystalline body of the ginger sugar. - 特許庁

玉を使用して色、香り、味の異なる様々な綿菓子を得ることができる綿菓子製造装置を提供すること。例文帳に追加

To provide an apparatus for producing cotton candies having various colors, flavors and tastes by using hard candy. - 特許庁

さらに、該複合体を食品添加剤として含有する菓子、パン、ゼリー、ソフトクリーム、アイスクリーム、煎餅、、豆腐、かまぼこ等の食品。例文帳に追加

In addition, a food, such as sweets, bread, jelly, soft ice cream, ice cream, rice cracker, candy, Tofu, or boiled fish paste, containing the composite material as a food additive. - 特許庁

総合的な洋菓子の作品という目的で作られることが主なので、日本の細工のように一品で完結するのではなく、細かいパーツも組み合わせた上で「によるフルーツの盛り合わせ」や「ドレスをまとった少女」などの総合的なモチーフのものになる。例文帳に追加

Mainly for the purpose of making a general western confectionery work, it is not completed as one item like Japanese amezaiku, but it consists of minute parts and becomes a work of general motifs such as 'assorted choice of fruits by candies, ' 'a girl in a dress' and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

高糖化還元水、更に好ましくは単糖類40〜60%、二糖類40〜60%を含有する高糖化還元水を添加することにより、低カロリー、低甘味ですっきりとした良好な味質を持ち、離水が抑制され保存性も改善されたジャム類を提供できる。例文帳に追加

The jam having the low calorie, low sweetness and neat and good taste, hardly causing the syneresis and having the improved preservability is obtained by adding highly saccharified reduced starch syrup preferably the one containing 40-60% monosaccharides and 40-60% disaccharides. - 特許庁

糖、水、還元水、油脂、乳蛋白含有素材を含む原料を混合、加熱して製造されるキャラメルであって、キャラメルの表面に油脂が浮くように油脂の配合量を調節したキャラメルで表面が被覆されたキャラメル被覆食品である。例文帳に追加

Furthermore, the caramel coated food is obtained by coating the surface with the caramel which is produced by mixing and heating the raw material containing saccharide, starch sirup, reduced starch sirup, oil-and-fat, and a milk protein-containing material, and adjusted in a mixing quantity of oil-and-fat so as to float oil-and-fat on a caramel surface. - 特許庁

ソフトクリーム、ハードアイスクリーム、およびホイップクリームなどの成分として水を含む水中油型乳化組成物において、分子量20000以上の高分子量デンプン分解生成物の含有量が1%以下である水を使用する。例文帳に追加

The oil-in-water emulsified composition containing a starch syrup as the ingredient of soft cream, hard ice cream and whipped cream is obtained by using starch syrup which has a content of a high-molecular-weight starch-degrading product with a molecular weight of20,000 of 1% or below. - 特許庁

また、ベチバーの根を加熱して生成した蒸気で乾燥したベチバーの根を蒸留することにより乾燥したベチバーの根から抽出した抽出液をやガムなどの口内に留める食品に添加することでやガムなどの口内に留める食品を製造することにした。例文帳に追加

The extract liquid extracted from a dried root of vetiver by distilling the dried root of vetiver with vapor formed by heating the root of vetiver is added to a food to be kept in the mouth such as a candy, or a gum to give a food to be kept in the mouth such as a candy, or a gum. - 特許庁

伝統工芸としての細工は、の特性上、製作および保存の過程における扱いが難しいことをはじめ、量産できないことや衛生的な面、さらに実物を目にする機会があまりないうえ、その労力の割にはビジネス面での見返りが少ないことなどから、見た目の派手さとは裏腹に、技術の伝承がされにくい側面があった。例文帳に追加

Amezaiku as a traditional performing art is difficult to deal with in the process of the production and preservation because of the characteristics of candy, cannot be mass-produced, have a hygienic problem, are rarely seen and are not profitable, and in spite of their gaiety, the handing down of techniques has not been easy.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

糖、水、還元水、油脂、乳蛋白含有素材を含む原料を混合、加熱して製造されるキャラメルであって、キャラメルの表面に油脂が浮くように油脂の配合量を調節したキャラメルを食品の表面を被覆するキャラメルとして用いることを特徴とするキャラメル被覆食品の製造方法である。例文帳に追加

A method for producing the caramel coated food includes producing caramel by mixing and heating the raw material containing saccharide, starch sirup, reduced starch sirup, oil-and-fat, and a milk protein-containing material, and using as food surface coating caramel, caramel adjusted in a mixing quantity of oil-and-fat, so as to float oil-and-fat on a caramel surface. - 特許庁

流動性のあるセンター部を有するハードキャンディであって、該センター部が還元麦芽糖水、還元水、ソルビトール、キシリトール及びマンニトールからなる群より選ばれる少なくとも1種類を含み、水分値が13〜18重量%、水分活性が0.65以下であることを特徴とするセンター含有ハードキャンディ。例文帳に追加

The hard candy containing the center part with fluidity includes the center containing at least one selected from the group consisting of reduced maltose starch syrup, reduced syrup, sorbitol, xylitol and mannitol, and has the moisture value of 13-18 wt.%, and water activity of 0.65 or less. - 特許庁

高糖化還元水、更に好ましくは単糖類40〜60%、二糖類40〜60%を含有する高糖化還元水を添加することにより、低カロリー、低甘味ですっきりした良好な味質をもち、かつ、餡製品中の糖の結晶析出も抑制でき、保湿性も優れている餡製品を提供できる。例文帳に追加

This bean jam product having low calorie, low sweet taste and refreshing excellent taste quality, suppressing crystal precipitation of saccharide therein, and excellent in moisture retaining property is obtained by addition of highly saccharified reduced starch syrup, more preferably highly saccharified reduced starch syrup containing 40-60 wt.% of monosaccharides and 40-60 wt.% of disaccharides. - 特許庁

お大尽は「臨月に亡くなった娘をお腹の子供も死んでしまったと思い込んでそのまま葬ったのだったが、娘は死骸のまま出産し子供を育てるために幽霊となってを買いに来たのだろう」と言った。例文帳に追加

The wealthy person says, 'When my daughter died, I assumed that the baby in the womb also died, so I buried her without thinking of it. But she gave birth to a son in here and must have become a ghost to raise the child by buying some candy.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本の「を買う女」の怪談は、南宋の洪邁が編纂した『夷堅志』に載せる怪談「餅を買う女」と内容がそっくりであり、もともとは中国の怪談の翻案であったと考えられる。例文帳に追加

The Japanese ghost story 'A Woman Who Buys Candy' is quite similar to the ghost story 'A Woman Who Buys Rice Cakes' collected in "Yijian zhi" compiled by Hong Mai of the Southern Song, therefore it might have been adapted from the Chinese ghost story.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

小麦粉、砂糖、水を水で混ぜて作った生地に白味噌を加え、平鍋に流しいれて形を整え、表面にケシ粒を散らして、上から天火で焼いたもの。例文帳に追加

Flour, sugar, and starch syrup are mixed together, with white bean paste added to create a dough, which is poured into a pan and shaped, sprinkled with poppy seeds, and scorched at the top.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

夏季に社寺の境内で催される祭礼や縁日などでは綿・たこ焼き・焼きそばとともに代表的な縁日物(えんにちもの)の一つである。例文帳に追加

In rites and festivals as well as at fairs held in summer in precincts of a shrine or temple, it is one of typical ennichimono (items to be sold at festival) same as "wata-ame (cotton candy)," "takoyaki (octopus dumplings)" and "yakisoba (fried soba)."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒税のかからない1%未満のアルコールに、みりんの風味に似せてうま味調味料や水等の糖分その他を加えたみりん風調味料も販売されている。例文帳に追加

Mirin-like seasonings are also sold, which contain the liquor tax exempt alcohol content of less than 1% to which flavor enhancers that mimic the taste of mirin and sweeteners such as starch syrup are added.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

アユ、コイ、ニジマス、ハゼ、フナ、ワカサギなど主に淡水性の魚を、生のままあるいは素焼きした後、醤油、みりんにたっぷりの砂糖や水を加えた汁で「照り」が出るように煮たもの。例文帳に追加

After broiling mainly freshwater fish such as ayu (sweetfish), carps, gobies, crucian carps, and lake smelts without seasoning or as raw, simmer them in the soup with soy sauce, mirin (sweet cooking rice wine), and plenty of sugar and mizuame (starch syrup) to have 'teri' (glaze).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

時代が下ると、発芽玄米より効率の良い麦芽が糖化酵素の供給源として利用されるようになり(麦芽水)、現在では、デンプンに酸を加え、加水分解して作られている(酸糖化法)。例文帳に追加

In more recent years malt has been used as a supply of diastatic enzyme since it has better efficiency than brown rice seedlings (malt mizuame), it is currently manufactured by adding acid to the starch and hydrolyzing it (the acid saccharification method).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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